🚩استاد #لائیک دانشگاه کانادا: با "دعا" مقابل ویروس کرونا احساس آرامش میکنم
🔹استاد لائیک دانشگاه کانادا میگوید اگر با خود صادق باشم، دعاهایی را که از کشیش کلیسا شنیدم دوباره با پدر و مادرم میخوانم. این کشیش در مورد چگونگی یک خدای مهربان که میخواهد "گرسنهها را تغذیه کند، تنهایی را آرام کند و ملتها را شفا بخشد" سخن میگفت.
⭕️من وانمود نمیکنم که این نوع اومانیسم پروتستان لیبرال بهترین یا تنها پاسخ در دوران تاریک است.
https://tn.ai/2229740
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
4_6019587718374230094.mp3
3.12M
🎙آیت الله جوادی آملی
🚨#محقق_باشید
⏱۴ دقیقه
✅ @mehrostad_ir
یادداشت بیل گیتس درباره نتایج شیوع کرونا در جهان؛
کرونا؛ اصلاحکنندهی بزرگ / کووید -19 واقعا چه چیزی به ما یاد می دهد؟
بیل گیتس/ کارآفرین و موسس برند مایکروسافت
من عمیقاً باور دارم که هدفی معنوی در پس هر آنچه اتفاق میافتد وجود دارد، چه برداشت ما از آن اتفاق خوب باشد، چه بد. مایل هستم نظر خود در مورد آنچه ویروس کرونا با ما انجام می دهد را با شما به اشتراک بگذارم:
این ویروس به ما یادآوری میکند که ما همه برابر هستیم، صرفنظر از فرهنگ، مذهب، حرفه، وضعیت مالی یا میزان شهرتمان. این ویروس با همه ما به طور یکسان برخورد میکند، شاید ما هم باید همین کار را انجام دهیم. اگر حرف من را باور نمیکنید، از تام هنکس بپرسید.
به ما یادآوری میکند که همه به هم وصل هستیم و آنچه بر یک انسان اثر می گذارد، می تواند بر دیگری نیز اثر بگذارد. به ما یادآوری میکند مرزهای نادرستی که تعیین کردهایم، ارزش زیادی ندارند، چرا که این ویروس نیازی به پاسپورت ندارد. این ویروس با قراردادن ما در تنگنا و بحران، کسانی را به ما یادآوری می کند که همیشه تحت ظلم واقع شدهاند.
به ما یادآوری میکند که سلامتمان چهقدر با ارزش است و چگونه ما با خوردن غذاهای ناسالم و آبهایی آلوده به مواد شیمیایی، همیشه از آن غافل بودهایم. اگر مراقب سلامت خود نباشیم، قطعا بیمار خواهیم شد.
به ما یادآوری میکند که زندگی چهقدر کوتاه است و اینکه مهمترین کار هر انسان کمک به دیگران و بخصوص افراد سالخورده و بیمار است. هدف ما خریدن دستمال توالت نیست!
به ما یادآوری میکند جامعه ما چهقدر مادهگرا شده و در هنگام سختی ها آنچه بدان نیاز داریم، نیازهای اولیه مانند آب و غذا و دارو است، نه تجملاتی که گاهی بدون دلیل بر آنها ارزش می گذاریم.
به ما یادآوری میکند خانه و خانواده چهقدر اهمیت دارند و چهقدر ما از آنها غافل بودهایم. این ویروس ما را به خانههایمان برگردانده تا دوباره بتوانیم وحدت خانواده خود را مستحکم کنیم.
به ما یادآوری میکند که کارِ اصلی ما شغلمان نیست. شغل کاری است که ما انجام میدهیم، نه آنچه بخاطر آن به دنیا آمدهایم. کارِ اصلی ما مراقبت از یکدیگر است، محافظت از یکدیگر و کمک به یکدیگر.
به ما یادآوری میکند که نفس خود را تحت کنترل داشتهباشیم. یادآوری میکند هرچهقدر هم که فکر میکنیم بزرگ هستیم، یا دیگران فکر میکنند بزرگ هستیم، تنها یک ویروس می تواند دنیای ما را متوقف کند.
به ما یادآوری میکند که قدرتِ اختیار و اراده در دستان ماست. می توانیم انتخاب کنیم که همکاری کرده و به یکدیگر کمک کنیم، ببخشیم، تقسیم کنیم. یا می توانیم انتخاب کنیم خودخواه باشیم، احتکار کنیم، یا فقط از خودمان مراقبت کنیم. قطعاً در سختیها است که هرشخص رنگ واقعی خود را آشکار میکند.
به ما یادآوری میکند که می توانیم صبور باشیم، یا وحشتزده شویم. می توانیم درک کنیم که چنین شرایطی بارها و بارها در طول تاریخ اتفاق افتاده و این نیز خواهد گذشت، یا بترسیم و امروز را آخر دنیا بدانیم و درنتیجه بیشتر باعث ضرر شویم تا سود.
به ما یادآوری میکند که این شرایط میتواند یک پایان یا آغازی دوباره باشد. می تواند زمانی برای تامل و درک باشد، برای یادگرفتن از اشتباهات؛ یا میتواند آغاز چرخهای باشد که آنقدر ادامه مییابد تا ما نهایتا آنچه که باید را یاد بگیریم.
به ما یادآوری میکند که کره زمین بیمار است. یادآوری می کند باید همانطور که به سرعتِ خالی شدن قفسه های دستمال توالت نگاه میکنیم، به میزان جنگلزدایی نیز نگاهی داشته باشیم.
ما بیمار هستیم، چرا که خانهی ما بیمار است.
به ما یادآوری میکند که بعد از هر سختی، همیشه آسانیست. زندگی یک چرخه است، و این نیز مرحلهای در این چرخه ی بزرگ است. نیازی نیست بترسیم، این نیز می گذرد.
درحالیکه تعداد زیادی کرونا/ کووید -19 را یک فاجعهی بزرگ بهحساب میآورند، من ترجیح می دهم آن را یک اصلاحکنندهی بزرگ ببینم. چیزی که فرستاده شده تا درسهایی که ظاهراً فراموش کردهایم را به ما یادآوری کند و این بستگی به ما دارد که آنها را یاد بگیریم یا نه!
**
توضیح: یادداشت بیل گیتس بیشتر سویههای زیست مادی انسان را مورد اشاره قرار میدهد، درحالیکه بهنظر میرسد کرونا افزون بر اینها، فرصتی برای تامل در زندگی معنوی و اخلاقی نیز هست.
همچنین شرایط کنونی جهان، میتواند تامل درباره نشانههای ظهور را نیز در پی داشته باشد.
منبع: سه نقطه
@kanooneQarbshenasiAndisheIslami
واجب شدن دیه بر انتقال دهنده کرونا
🔹پاسخ آیتالله سیستانی به استفتایی درباره ارتباط فرد بیمار یا مشکوک به کرونا با دیگران
@AkhbareFori
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سخنان شنيدنی امام خمينی(ره) در مورد مناجات مشهور ماه شعبان
💠مناجات «شعبانیه» را خواندید؟ بخوانید آقا!
#شعبان_المعظم
@Farsna
تأملی در مواجهه فلاسفه مسلمان با « من می اندیشم پس هستم» دکارتی
دکارت را به نوعی نقطه آغاز فلسفه عصر جدید اروپا می دانند. یکی از مهم ترین ارکان اندیشه او در جمله« من می اندیشم، پس هستم»- Cogito ergo sum - متبلور شده است که بنیاد اندیشه های او را شکل می دهد و جرقه های جهان مدرن را روشن کرده و لوازم فلسفی متعددی را به همراه آورده است.
در سنت اسلامی بر اساس فلسفه و اندیشه او پیرامون حقیقت نفس و اندیشه؛ به نقد و ارزیابی این مبانی دکارتی پرداخته اند.در این نوشتار قصد تأمل پیرامون بنیاد اندیشه دکارتی و نقدهای مطرح در فلسفه اسلامی را داریم تا نشان دهیم برای حل مسئله مواجهه سنت و اندیشه اسلامی با اندیشه مدرن نیاز به تعمق بیشتری در این گفتگوها هستیم.
دکارت در این قضیه معروف خود- می اندیشم، پس هستم- معنای جدیدی از اندیشیدن را منظور کرده است که در تاریخ فلسفه بی سابقه است. این قضیه آغازگر سوبژکتیویسمِ مدرن، لیبرالیسمِ مدرن و رهاییجستن از اندیشهی جزمی ماقبل مدرن و حرکت درمسیر تفکر نقدی است.
معمولاً در نقد این عبارت، به عبارات بوعلی در ابتدای نمط سوم اشارات و لوازم آن استناد می کنند. اما منتقدین به طور خلاصه در مقام نقد، چنین استدلال می کنند که اگر کسی بگوید به واسطه فعل خودم، خودم را می شناسم، در این صورت دچار خطای منطقی شده ام. زیرا فعلی که پایه اثبات است یا مطلق است- مانند مطلق فکر کردن- و یا مقید- فکر کردنِ من-؛ حال اگر مطلق است در نتیجه فاعل مطلق را اثبات می نماید و اگر مقید است در این صورت «من»-قبل از اثبات اصلِ «من»- در ضمن فعل محقق است زیرا این فعلِ مقید که می خواهد اصل وجودِ « من» را اثبات کند، پیشاپیش مقید به «من» شده و متضمن آن است. به بیانی دیگر؛ خودت را قبل از اندیشیدن می یابی پس قبل از اینکه فعلِ خود را بیابی، خود را یافتی.
دکارت در مقابل این اشکال پاسخ می دهد که این اشکال در جایی وارد است که اندیشیدن، فعلِ نفس باشد. در حالیکه دکارت در مقام صورت بندی فهمی جدید از هستی و عقل است. در واقع دکارت می خواهد بگوید، اینگونه نیست که نفس ناطقه ای باشد که قوایی داشته باشد و یکی از آن قوا، عقل و قوه ادراک باشد. بلکه نفس بماهی هی، عین اندیشه است. حتی کلمه «پس» در این جمله معروف ناظر به استنتاج منطقی نیست.
به بیان دیگر دکارت در مقام استدلال و ترتیب دادن یک قیاس نیست بلکه می خواهد بگوید که هستی من، همان اندیشه- به حمل هوهو- است.«1» همچنین دکارت در اصل نهمِ کتاب اصول فلسفه خود، در مقام توضیح حقیقت اندیشه و فکر؛ همه آنچه در ما می گذرد و بی واسطه در خود ادراک می کنیم، فکر نامیده می شود پس فهمیدن، خواستن و... چیزی جز فکر و اندیشه نیست.
از لوازم این بیان دکارت، تقلیل تمام خصوصیات نفسانی به اندیشه و در نتیجه بی توجهی به ابعاد غیر اندیشه ای وجود آدمی است. دکارت با این کار خود سلسله مراتب ادراک را خراب می کند و همه را ذیل تعریف جدیدی که از فکر ارائه کرده است می گنجاند. همچنین در این بنیاد، وجه قدسی و الهی عقل منحل می شود. و در نهایت به دوئالیسم و در ادامه سوبژکتویسم- که در کانت مستقرّ می شود- می رسد.
اما هدف از طرح این اندیشه دکارتی و نقدهایی که مبتنی بر فلسفه ابن سینا، در اینجا طرح شد، اشاره به این مسئله است که چنین پاسخ هایی نمی تواند پرسش هایی را که منتهی به فلسفه جدید غرب شد را حل نماید و در مقابل باید به این نکته توجه نمود که عقل در سنت اسلامی و اروپایی دو جریان مختلف را طی نموده است و هر کدام تاریخ خود را دارد در نتیجه ما در مواجهه با سنت غربی-اروپایی موظف هستیم که تاریخ عقل خود را صورت بندی نماییم تا مواجهه فعال و راهگشایی داشته باشیم. 🔶🔶🔶🔶🔶
پی نوشت«1»: از مویدات این تقریر، عبارات دکارت در دست نوشته ها است که در آن کلمه «پس» وجود ندارد و صرفاً «می اندیشم، هستم»- Cogito sum- آمده است.
✍️ #محمدوحیدسهیلی
@philosophyofsocialscience
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
-2085150973_-210347.mp3
23.42M
🎙 نسخۀ صوتی: زمین: خانهای که سوزاندیم و خاکستر کردیم
— مروری بر دو کتاب جدید که هشدار میدهند فاجعه از چیزی که فکر میکنیم به ما نزدیکتر است
🎯 یکی از درونمایههای رایج در فیلمهای علمی-تخیلی سناریوهایی است که در آن فضاییها، زامبیها یا رباتها میکوشند تا گونۀ بشر را نابود کنند. معمولاً در طول این فیلمها میلیونها نفر از انسانها کشته میشوند، اما نهایتاً بشر پیروز میشود و جان به در میبرد. اما در برابر وحشتناکترین سناریوی پیش روی تمدن انسانی، بعید است پیروزی به این آسانیها باشد: تغییرات اقلیمی دارند جهنمی را به پا میکنند که خاموش نخواهد شد. ناامید نباشید، اما بهتر است بترسید.
📌 نوشتار این مطلب را اینجا بخوانید:
http://tarjomaan.com/barresi_ketab/9512/
— فهرست برخی از صفحات ترجمان در نرمافزارهای پادکست را در لینک زیر ببینید:
https://anchor.fm/tarjomaan
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
انجمن مدرسان بیانیه گام دوم @ANALYSTS .pdf
781.3K
♦️مقاله علمی-پژوهشی:
|مبانی و عوامل تحقق تغییرات اجتماعی در بیانیه گام دوم
🖌دکتر شمس الله مریجی
دانشیار دانشگاه باقرالعلوم (ع)
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
#مقاله_علمی_پژوهشی
@ANALYSTS
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
New Doc 2020-03-03 12.38.39
14.28M
📕کتاب خاطرات #جان_کری (John Kerry) وزیر امور خارجه دولت باراک اوباما با عنوان هر روز موهبتی دیگر است (Every Day Is Extra)
این کتاب در سال 2018 میلادی، بعد از پایان دولت آقای اوباما به رشته تحریر در آمده و با ترجمه علی مجتهدزاده منتشر شده است.
با خواندن این کتاب می فهمیم که پیش تر چیز زیادی از تاریخ معاصر آمریکا نمی دانستیم.
کتاب از دوران کودکی جان کری شروع و تا پایان کار وی در دولت آقای اوباما، شرح زندگی و فعالیت های او را بیان می کند.
خواندن این کتاب در مجموع خالی از لطف نیست و به خواننده اطلاعات بسیار در ارتباط با جامعه آمریکا، خصوصا مناسبات داخلی بین جناح های رقیب در هیئت حاکمه آمریکا و بسیاری مطالب جذاب دیگر ارائه می کند.
از صفحه 619 کتاب تا 664، به موضوع مذاکرات هسته ای بین ایران و (۵+۱) می پردازد، که نهایتا منجر به امضاء توافق نامه برجام می شود.
نکته مهم، دیدگاهی است که طرف آمریکایی به موضوع مذاکرات برجام داشته که، در این حدود 40 صفحه قابل توجه و تعمق است.
@philosophyofsocialscience
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
💠 در آخر الزمان کسی کس دیگری را نمی شناسد؛ یعنی چه؟
روایتی از امام محمد باقر علیه السلام
#پوستر
✅ @Aminikhaah
MafhoumShenasiOlumEnsani.ShortSound.01-32bit.mp3
1.54M
🔊📣🎙 یادداشت شفاهی
#دکتر_حسین_کچویان
استاد دانشگاه تهران
💢مطلوبیت یا عدم مطلوبیت علم در همه تمدنها
#علم
#تمدن
#غرب
#اسلام
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اجرای دیدنی شرکت کننده عصر جدید با موضوع
#حاج_قاسم_سلیمانی
99-01-08(mirbagheri).mp3
8.8M
🎧 استاد میرباقری | برنامۀ سمت خدا، ۸ فروردین ۱۳۹۹
💥 ماه شعبان، شعبههایی دارد برای رسیدن به سرچشمۀ خیر، یعنی نبی اکرم (ص).
💥 بیماری اخیر (شیوع #کرونا) نباید موجب غفلت از فرصتهای معنویِ پیشِ رو شود.
💥 نباید خودمان را در معرض ویروسهایِ #شبهات_الهیاتی قرار دهیم.
💥 بلا و ابتلاء میآید که ما به خدا نزدیک شویم، اما عدهای در این ابتلا، با طرح شبهات الهیاتی میخواهند ما را از خدا جدا کنند!
📎 لینک فیلم برنامه در تلوبیون:
telewebion.com/episode/2240733
☑️ @mirbaqeri_ir
بررسی اندیشه عرفانی رهبرمعظم انقلاب ومکتب تربیتی شهیدسلیمانی
دریافت رایگان کتاب«عرفان امین»، «مکتب سلیمانی» و«شرح دلبری»
بمدت محدود وبمناسبت اعیادشعبانیه: form.javanan.org/book
موسسه جوانان آستان قدس
کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
روزها و ساعت های قمر در برج عقرب سال 1399 @fatvasistani
❣️﷽❣️
🌙#قمر_در_عقرب
#سبک_زندگی_اسلامی
❌ از انجام کارهای مهم #اجتناب شود
۱. سفر؛ در صورت اضطرار با صدقه باشد.
۲. ایجاد نطفه
۳. شروع و ابتدا به کاری مهم
۴. حجامت و فصد و زالو
۵. کشت و کشاورزی
۶. اسباب کشی
۷. ختنه
۸. عقد و عروسی
و...
کانال استاد حکیم خیراندیش
📡 @www_irismed_ir
دیدار رهبر انقلاب با جانبازان قطع نخاعی.mp3
12.06M
🎙بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با جانبازان قطع نخاعی
🔶میلاد فرخنده غایت جانبازی و ایثار حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام و روز جانباز گرامی باد!
#میلاد_حضرت_عباس
#روز_جانباز
#شعبان_المعظم
معنای پاسداری.mp3
15.76M
🎙معنای پاسداری
🔻بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره وجوه قیام و شخصیت اباعبدالله الحسین علیه السلام
#امام_حسین
#شعبان_المعظم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️گلایهٔ تندِ دکتر مهدی گلشنی از عدمِ چاپ برخی آثار مهم آموزه های علمی جدید که در ایران ترجمه نمیشوند و عدم نظارت بر ترجمه برخی متونِ علمی تکراری در شرایطی که با کمبودِ کاغذ روبروییم!!
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 زنجبیل، دارچین و آویشن در درمان بیماری کرونا موثر است
🚨مصرف دارچین و آویشن برای خانمهای باردار توصیه نمیشود
https://eitaa.com/joinchat/2627469312Ce79e470920
🔔فشار #مافیای_تراریخته به صدا و سیما برای متوقف کردن تبلیغ روغن غیر تراریخته طبیعت!!!
💢البته این نکته را باید متذکر شد که هیچ دلیل و مدرکی موجود نیست که دلالت بر غیر ترایخته بودن روغن طبیعت بکند. اما بحث سر این است که این شرکت روغنی، استارت استفاده از محصولات غیر تراریخته رو در کشوره زده، و این نقطه امیدی است که این فکر در کشور نهادینه شود.
@rayeheyesib
@kanooneQarbshenasiAndisheIslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسمهتعالی
حاج قاسم سلیمانی الگوی قهرمانسازی را در دنیای غرب هم عوض کرده است.
حجتالاسلام پارسانیا، مهمان برنامهٔ «فتح خون»، به مسئلهٔ تازهای دربارهٔ #شهید_سلیمانی اشاره میکند؛ یعنی قدرت تغییر الگوپردازی قهرمانی در سطح جهانی.
پیوند به وبگاه «آپارات»:
aparat.com/v/TuKCL
@hparsania