⚡️فساد اقتصادی در جامعه اسلامی
🔻آیت الله #نصرالله_شاه_آبادی :
🔸مرحوم والد[آیت الله العظمی شاه آبادی] درباره فساد اقتصادی ایجاد شده در جامعه اسلامی مینویسد:
بعضی از غَفَله و جَهَله را مشاهده مینمائیم که تشکر میکنند از اینکه صنایع دشمن، آنها را اداره نموده و میگویند خداوند عالم، آنها را خر و حمال ما قرار داده ولی اگر به نظر منصفانه متوجه شوند، میفهمند حمّال کسی است که پنبه را یک مَن، شش قِران به دشمن میدهد و یک مَن ششصد تومان یا متجاوز، از او میخرد. حال مشاهده کن ببین خر کیست؟
🔹ایشان بر این عقیده است که حلّ مشاکل جامعه اسلامی در گرو توسعه روحیه اخوّت و برادری در جامعه است و در [کتاب]شذرات المعارف اوصاف حمیده اخوت را در قالب قلب ملکوتی ترسیم و بیان کرده است.
📚حدیث نصر ص 150
#آیت_الله_شاه_آبادی
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
✳️ @kashkolenab
💥جمله «الطرق الی الله بعدد انفاس الخلائق»
جستوجوی بسیار در متون احادیث نشان میدهد که عبارت یادشده در هیچیک از منابع معتبر نقل نشده است و حدیث تلقیکردن آن نخستینبار در کتاب محیطالاعظم از سیّد حیدر آملی (م. 788)، عالم و عارف شیعی، دیده میشود (آملی، 1380، ج 1: 235)؛ وی در جامعالاسرار نیز آن را حدیث نبوی خوانده است و فیض کاشانی در علمالیقین ضمن اشاره به سخن آملی، نسبتبه حدیثبودن آن تردید کرده است (فیض کاشانی، 1377، ج 1: 43 پاورقی). علامه مجلسی (م. 1111 ق.) در بحارالانوار، ذیل شرحی بر یک روایت از امام حسن عسکری (ع)، دقیقاً عین عبارات فیض کاشانی را ـ که در آن به همین عبارت اشاره کرده ـ بدون ذکر منبع آورده است (مجلسی، 1403 ق، ج 64: 137). شاید همین مطالب مجلسی در بحارالانوار، یکی از کتابهای بزرگ حدیث، باعث شده است برخی از بزرگان بهویژه علمای معاصر شیعه مانند ملااحمد نراقی، میرزا مهدی آشتیانی و علامه طباطبایی این عبارت را حدیث تلقی کنند (رک. نراقی، 1390: 206؛ آشتیانی، 1367: 504؛ رخشاد، 1381: 107).
نکتة مهم دیگر این است که از علمای اهل تسنن، هیچیک از متقدمان یا معاصران، این عبارت را حدیث تلقی نکردهاند و هنگام نقل آن فعلهایی مانند «گفتهاند» یا «گفته شده است» را به کار بردهاند...
✂️ بخشی از #مقاله "پژوهشی در سیر روایی-عرفانی گزارة مشهورِ «الطرق الی الله بعدد انفاس الخلایق»"
#علوم_حدیث
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
✳️ @kashkolenab
متن_کتاب_«حاکميت_سياسي_فقيهان_از.pdf
705.7K
⁉️آیا آخوند خراسانی مخالف #ولایت_فقیه بود؟
📚 #کتاب «حاکمیت سیاسی فقیهان از دیدگاه آخوند خراسانی» این ادعا را تحقیقا و مستند بررسی کرده است.
#آخوند_خراسانی
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
هدایت شده از امتداد حکمت قرآنی و فلسفه الهی
📌 مشکلهی خبر زدگی
🔹در انتظار خبر جدید بودن یکی از خصیصههای قابل تأمل انسان است که نیازمند کنکاش وجودی است و شایسته است از چرایی آن پرسش شود و نمیشود به سادگی از کنار آن گذشت.
🔸مولانا در اشعاری از نسبت میان #خبر و #جان سخن میگوید و معتقد است یک نوع رابطه وجودی و تکاملی میان این دو برقرار است:
جان نباشد جز خبر در آزمون
هر که را افزون خبر جانش فزون
جان ما از جان حيوان بيشتر
از چه زان رو که فزون دارد خبر
🔹حال این سوال مطرح می شود که آیا هر خبری چنین رابطهای با جان آدمی دارد یا نوع خاصی از خبر موجب فزونی جان آدمی میشود؟
🔸اجمالا باید گفت: اخباری چنین کارویژهای دارند که راهبر انسان به حقیقت و وجود باشد چرا که جان آدمی از جنس وجود است و فقط امری که بهرهای از حقیقت داشته باشد و حکایت از وجود کند میتواند موجب اشتداد و فزونی جان شود و الا خبرهایی که نه بابی از وجود و حقیقت را میگشایند و نه راهی به معرفت حقیقی و وحدت بخش ندارند نه تنها موجب فزونی جان نیست بلکه موجب تکثر جان و پراکندگی وجود انسان میشود و او را از راهیابی به حقیقت جهان و جهان معنا باز میدارد.
🔹خبر در رسانههای خبری عصر گسست از وجود و وحدت و توجه به ماهیت و کثرت (مدرنیته)، دیگر آن معنای متعالی خبر و کارویژههای آن در جهان معنایی مولانا را ندارد و نسبتی با جان آدمی برقرار نمیکند بلکه فقط ابزاری برای گذران زندگی راحتتر و رقابت پر سودتر در بازار عرضه و تقاضا است. بنابراین با تولید انبوه کالا، تولید انبوه خبر هم برای تبلیغ بیشتر و بهتر کالاها لازم میشود و در نتیجه یافتن بهترین و ارزانترین کالا متوقف بر رصد بيشتر اخبار روزمره است که طبیعتا روزمرگی و تکثر و تنوع و سطحیشدن بر انسان استیلا مییابد و از جان و حقیقت و وحدت و هویت باز میماند.
🔸 خبر زدگی و اعتیاد به خبر یکی از ویژگیهای عصر تجدد است. امری که علیرغم جذابیت و سرگرمی و منفعت آن با توجیهات مختلف سیاسی و اقتصادی و فرهنگی، دامن بشریت امروز را گرفته است و او را از #تفکر و اندیشهورزی باز داشته است.
🔹این نکته بسیار جالب توجه است که حقیقت خبر که برای تنبهبخشی وخروج از غفلت و سطحیشدگی است میتواند به ضد خودش تبدیل شود و ابزار غفلت و سطحی شدن گردد و باب حقیقت را مسدود سازد و انسان را گرفتار امور غیر واقعی و مجازی کند. گسترش رسانههای دیجیتال و شبکه های اجتماعی را نمیتوان خارج از تحولات معنایی عصر تجدد تحلیل و فهم کرد.
🔸 این نکته به معنای نفی خبر و ترک پیگیری مطلق اخبار و فرو رفتن در بیاطلاعی و سر در برف کردن نیست که خود دردی مضاعف است بلکه غرض تأمل و تفکر در خصیصهها و رویههایی است که عادی و ضروری تلقی میشوند و از تفکر و پرسش میگریزند.
🔹هدف پرسش کردن از ضرورتنماهایی است که انسان را از راهبابی به حقیقت و تعالی باز میدارند و گرفتار غفلت و روزمرگیها کرده است.
#خبر_زدگی
#روزمرگی
#غفلت
#تفکر
#امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121
هدایت شده از استاد شهید هاشمی نژاد
⚡️خبر خوب
سایت "جوانمرد فاضل" افتتاح شد🔻
🌐 https://javanmardefazel.ir
💥ویژگی ها : زندگینامه و معرفی و دانلود کتب و صوت دروس و... استاد شهید سید عبدالکریم هاشمی نژاد
🔴کانال استاد #شهید_هاشمی_نژاد👇
@shahid_hashemi_nejad
14.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺حذف و تقطیعات شیخ احمد عابدینی در مباحث علمی
🎤 شیخ جواد #ابوالقاسمی
🎬 #مناظره استاد #حسینی_قزوینی با احمد عابدینی👇
http://valiasr-aj.com/13085.cgi
پ.ن: احمد عابدینی مثل بقیه اعضای مجمع محققین و مدرسین (بخشی از اصلاحطلبان حوزوی) ، نظراتی شاذ در فقه و تفسیر و کلام دارد که مباحثشون معمولا متمایل به نظرات جریان غربزده و روشنفکر سکولار دانشگاه است.
حسین موسوی تبریزی ، بیات زنجانی ، محقق داماد ، محمدعلی اَیازی ، ضیاء مرتضوی ، هادی و محمد سروش محلاتی ، احمد عابدینی ، محمدعلی کوشا ، فاضل میبدی ، اصغر ناظم زاده قمی ، ابوالفضل موسویان، محمدرضا یوسفی و... از اعضای یا همفکران این مجمع هستن که در روزنامه های اعتماد و شرق و آرمان و سایتهای انتخاب ، انصاف نیوز ، شفقنا ، جماران و... مطالب متعددی از آنها منتشر می شود
#نقد_احمد_عابدینی
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
✳️ @kashkolenab
💥جداول حيات معصومين عليهم السلام شيخ كفعمی
#نسخه_خطی
#تاریخ_اسلام
⭐️ کشکول ناب حوزوی🔻
✅ @kashkolenab
15.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥پاسخ استاد تاج آبادی به شبهات احمد عابدینی دربارۀ حجاب (قسمت اول)
قسمت دوم 👉
@tajaabadi
#نقد_احمد_عابدینی
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
✳️ @kashkolenab
📚 #کتاب «کلام جدید با رویکرد تطبیقی» دکتر محمد #محمدرضایی با مقدمه آیت الله #سبحانی را از طاقچه دریافت کنید👇
https://taaghche.com/book/99323
✍پ.ن: دکتر محمدرضایی استاد دانشگاه تهران ، از شاگردان آیت الله جعفر سبحانی می باشند و تالیفات متعددی در مباحث فلسفی و کلامی دارند.
🗃 نشر معارف
#معرفی_کتاب
#کلام_اسلامی
#کلام_جدید
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
🆔 @kashkolenab
💥ابن سینا و بهمنیار
✍استاد شهید #مطهری:
🔹قضیه معروف است و در كتابهای خودمان نوشته اند: بوعلی سینا شاگرد مبرّزی دارد به نام بهمنیار آذربایجانی كه آذربایجانی هم هست. او ابتدا زردشتی بود (از خاندانهای زردشتی بوده) ولی اواخر مسلمان شد. می گویند بوعلی این شاگرد را كشف كرد. روزی بوعلی در دكان نانوایی بود. بهمنیار كه بچه كوچكی بود آمد به نانوا گفت: كمی آتش احتیاج داریم برای آتشگیره. یك ذره آتش بده می خواهم ببرم خانه مان. نانوا گفت: آتش را كه این جور نمی شود برد، برو ظرفی بیاور. فورا این بچه مشتش را پر از خاكستر كرد و گفت: آتش را اینجا بگذار. بوعلی كشف كرد كه این بچه باهوشی است.
🔸رفت سراغ پدر و مادرش، گفت: حیف است كه این بچه از بین برود، او را در اختیار من قرار بدهید، در آینده مرد فاضلی خواهد شد.
🔻بهمنیار شاگردی است كه بسیاری از افكار بوعلی را او عرضه كرده است.
🔹خودش هم كتابی نوشته است به نام التحصیل كه این كتاب را شاید اولین بار من چاپ كردم (در ایران كه اول بار ما چاپ كردیم) و كتاب بزرگی است. او مباحثه ای دارد با استادش بوعلی. بهمنیار معتقد بود كه همه چیز عوض می شود؛ نه تنها بدن انسان، بلكه روان انسان هم عوض می شود. همین طور كه بدن در یك لحظه غیر از بدنِ لحظه بعد است، منِ این لحظه هم غیر از منِ لحظه بعد است. روزی با استادش بوعلی درباره همین مسئله مباحثه می كرد. بوعلی می گفت این جور نیست، بدن عوض می شود ولی «من» عوض نمی شود، «خود» ثابت است.
🔸او پافشاری داشت. یك دفعه كه سؤال كرد، بوعلی سكوت كرد و جواب نداد. گفت: چرا جواب نمی دهی؟ گفت: آن بوعلی كه تو در آن لحظه از او سؤال كردی كه در لحظه بعد نیست. آن سؤال كننده لحظه قبل هم در لحظه بعد نیست. تو در هر لحظه كه سؤال می كنی یك آدم هستی و با یك مخاطب حرف می زنی، در لحظه بعد تو آدم دیگری هستی و او نیز اصلاً وجود ندارد. پس نه تو در لحظه بعد هستی كه جواب بگیری، و نه من در لحظه بعد هستم كه جواب بدهم. در همین جا بهمنیار دیگر سكوت كرد.
📚مجموعه آثار شهید مطهری . ج22، ص: 599
#ابن_سینا
#تراجم_علما
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
💥تفاوت فلسفه اسلامی با فلسفه یونان ✍استاد شهید #مطهری: 🔹 حكمت الهى مشرق زمين سرمايه عظيم و گرانبها
16.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥فلسفه اسلامی حاصل پیوند فلسفه یونان و اسلام است
🎤استاد منوچهر #صدوقی_سها، استاد فلسفه و عرفان اسلامی در نشست و معرفی و نقد کتاب «تاریخ عمومی فلسفه اسلامی» ضمن نقد دیدگاه مورخانی که فلسفه اسلامی را صرفا ترجمه فلسفه یونانی قلمداد میکنند به تبیین دو مصداق فلسفه اسلامی پرداخت و گفت: گرچه این فلسفه از یونان آمده، ولی صرف ترجمه نیست بلکه براساس ترجمه فلسفه یونان، حکما مکتب جدیدی ایجاد کردند که نه اسلام محض است نه یونان محض است.
💎 متن + فیلم نشست👇
۱: https://b2n.ir/f47389
۲: https://b2n.ir/q65073
♦️نشست رونمایی از کتاب «تاریخ عمومی فلسفه اسلامی بالمعنی الأعم یا برآمده تفاعل اسلامیّات و یونانیّات» اثر منوچهر صدوقی سها، ، ۹۲۸ صفحه
🗃 انتشارات انجمن آثار و مفاخر فرهنگی
#فلسفه_اسلامی
#فلسفه_فلسفه_اسلامی
⭐️ کشکول ناب حوزوی🔻
✅ @kashkolenab