4_5972018511734637151.mp3
12.52M
🔺نقد معارضه با قرآن با کتابی به نام "فرقان الحق"
🎤حجت الاسلام دکتر محمد جعفری
#علوم_قرآنی
#کلام_اسلامی
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
💥سوالات دکتر ایتالیایی!
✍آیت الله سید #رضی_شیرازی (ره):
در سفری که به اتریش رفته بودم، به فردی برخورد کردم که ایتالیائی و دکتر در حقوق بود. ایشان، توسط مترجم از من پرسید: «چند تا سوال دارم اجازه میدهید مطرح کنم.»
گفتم: بفرمایید.
پرسید: «چرا در قرآن، تناقض وجود دارد؟»
مقصودش، دو آیه از سوره بقره بود که در یکی از آن آیات، خداوند میفرماید:
«ان الدین عندالله الاسلام»
تنها دین پذیرفته شده در پیشگاه خداوند، اسلام است.
در آیه دیگر میفرماید:
«ان الذین آمنوا و الذین هادو و النصاری و الصابئین مَن آمن بالله و الیوم الاخر و عمل صالحاً فلهم اجرهم عند ربهم و لاخوف علیهم و لاهم یحزنون.»
کسانی که ایمان آوردند و کسانی که یهودی شدند و مسیحیان و صابئان، هر آن کس که به خدا و آخرت ایمان آورد وکار شایسته کرد، پس مزدشان را نزد پروردگارشان دارند و نه ترسی برایشان هست و نه آنان اندوه خوردند.
در پاسخ گفتم: اسلام، در آیه اول، به معنای تسلیم و این، روح همه ادیان الهی است. لذا در قرآن، همه جا، تعبیر به دین شده است، نه ادیان. چون حقیقت دین توحید، یکی بیش نیست آن هم تسلیم.
در آیه دوم، میگوید: آنهایی که یهودی بودند و یا … نه این که الان هم یهودی هستند.
جوابهای دیگری هم دارم.
همچنین، درباره قطع دست در اسلام، معترض بود و گفت: «این با قوانین روز، سازگار نیست. باید علمای اسلام، قوانین جزایی اسلام را با قوانین روز منطبق کنند.»
در پاسخ گفتم: قوانین جزایی اسلام، خیلی مترقی و پیشرفته است. من این را ثابت میکنم.
در خصوص قطع دست دزد، این را باید بدانید که اسلام، دوازده شرط قرار داده که در صورت رعایت این دوازده شرط و یا اجتماع این شرائط، دست دزد باید قطع شود و اجتماع تمام این شرایط، نادر است.
گفتم: به طور کلی قوانین جزایی اسلام، در محیط اسلامی اجرا میشود. یعنی در محیطی که برای همگان کار هست، عدالت برقرار است و … در چنین محیطی اگر کسی خلافی انجام دهد، مجازات مقرر درباره او اجرا میشود. در صورت اضطرار این حدّ اجرا نمیشود. گفتم شاهدی دارم بر این که در اجرای قوانین جزایی اسلام، مسأله اسلامی بودن محیط شرط است و باید مورد توجه قرار بگیرد.
در بحارالانوار، چاپ قدیم، ج ۱۲ و چاپ جدید، ج ۴۹/۲۸، در روایتی چنین آمده است:
«کسی را آوردند پیش مأمون و گفتند: دزدی کرده است.
مأمون سوال کرد: چرا دزدی کردهای؟
گفت: چون حقم را ندادی، ناچار شدم دزدی کنم!
مأمون : چه حقی؟
گفت: من ابن سبیل هستم و خداوند هم در خمس و هم در فیئ برای من حقی قرار داده است.
مأمون خواست بر او حدّ جاری کند.
گفت: باید بر تو حدّ جاری شود که سزاوارتری!
مأمون رو کرد به امام رضا (ع) و گفت: چه میگوید؟
حضرت فرمود: حجت دارد. حرفش منطقی و از روی دلیل است.
مأمون، ناراحت شد، به طوری که مجلس را ترک کرد.»
راوی میگوید: «این موضعگیری امام، سبب گردید که مأمون، آن حضرت را به قتل برساند.» این روایت، نشان میدهد که اگر دزدی از روی ناچاری و اضطرار باشد، موجب حدّ نمیشود.
گفتم: حالا به نظر شما اگر کسی در محیطی که عدالت در آن هست، کار هست و … دست به دزدی بزند و هیچگونه اضطرار و ناچاری هم نداشته باشد، این چنین مجازاتی برای او درست نیست؟
گفت: چرا، درست است.
بعد شعر ابوالعلای معرّی را برایش خواندم که میگوید:
«ید بخمس مأیین عسجد و دیت ما بالها قطعت فی ربع دینار.»
دستی را اگر کسی ببرد، باید پانصد مثقال طلا بدهد.
آن وقت همین دست اگر ربع دینار طلا بدزدد، باید او را برید.
در جواب وی گفته شده است:
عزالامانه اغلاها و ارخصها
ذل الخیانه فافهم حکمه الباری
دستی که ارزش دارد، دست امانت است.
و اگر دست خیانت شد، آن ارزش را ندارد.
به هر حال، اگر طلبه #زبان بداند خیلی میتواند حوزه تبلیغیاش را گسترش بدهد.
🌐 منبع 👉
#علوم_قرآنی
#خاطرات_علما
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
💥تدریس کتاب باب حادی عشر (کتابی به قلم علامه #حلی در کلام اسلامی) توسط #امام خمینی (ره)
📚علامه سید مرتضی #عسکری ره، چهره های ماندگار، ص۱۲
#کلام_اسلامی
#خاطرات_علما
💎کشکول ناب حوزوی🔻
🟠 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
📙 #مقاله روش استنباط نظريه اقتصادی از كتاب و سنت ✍ استاد سید محمدکاظم رجایی و استاد مهدی خطیبی 💧چک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 #مناظره استاد علوی بروجردی و استاد خسروپناه دزفولی در مساله #اقتصاد_اسلامی
استاد علوی بروجردی از اساتید حوزه علمیه قم در گفتوگویی مطالبی پیرامون اقتصاد اسلامی مطرح کرده بود که واکنشهایی در حوزه علمیه داشت که از جمله حجت الاسلام #خسروپناه بود که سخنان استاد علوی بروجردی را رد و از وی درخواست گفتوگو و مناظره علمی نموده بود که این مناظره برگزار شد.
🎥 فیلم کامل مناظره 👉
🗓 متن کامل این گفتوگو
✍پ.ن: با توجه به اظهارات عجیبی که اخیرا دوباره استاد علوی بروجردی درباره مساله اقتصاد اسلامی مطرح کردند مشاهده این مناظره ضروریست، تا مشخص شود که این سخنان چقدر مایه علمی دارد و اینکه خود ایشان در مناظره ای که داشتند این حرفها را نقد کرده بودند!
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
💥حرام است نام مرا بالای منبر ببرید!
مرحوم آیتالله محمدهادی #میلانی بارها قبل از اعزام طلاب جهت تبلیغ می فرمودند:
هر کجا رفتید از مردم آن منطقه بپرسید: از کدام مرجع,تقلید می کنید؟ بعد رساله همان آقا را بگیرید و بر اساس فتاوایِ همان مرجع تقلید مسائل شرعی را برای مردم بیان کنید!
حرام است بر شما که نام مرا بر منبر ببرید و مرجعیت مرا تبلیغ و ترویج کنید!
مرجع تقلیدِ مردم در هر منطقه ، محترم است. اگر مرجعِ دیگری معرفی شود ، قداستِ روحانیت شکسته می شود و اگر قداستِ روحانیت شکسته شد، مصیبت درست می شود. اگر مقلدانِ مرجعی خواستند از مرجع تقلید خودشان برگردند و از شما رساله مرا خواستند به آن ها ندهید!
ایشان اصلا راضی نبودند که نامی از ایشان برده شود و مقلدانِ مرجعِ دیگری را ، مقلدِ ایشان کنیم. این حرکت در نگاه ایشان ، با کیان روحانیت سازگار نبود به همین خاطر می فرمودند:
حرام است که نامی از من ببرید
📚مجموعه مصاحبه ها درباره آیتالله العظمی میلانی ، ص233
#سیره_علما
#خاطرات_علما
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
💥فتوای حضرت آیت الله #خویی به رای آری به جمهوری اسلامی
💎مرحوم آیت الله خویی در تاریخ 7 فروردین 1358، سه روز قبل از آغاز همه پرسی نظام جمهوری اسلامی، ضمن نامه ای فتوای خود مبنی بر رای آری به جمهوری اسلامی را صادر کردند.
🔻متن نامه ایشان:
شکر و سپاس بی حد خداوند متعال را که ملت مسلمان غیور ایران در اثر مجاهدات و فداکاری های خود توانستند آزادانه و بدون هیچ تحمیلی رای خود را اظهار دارند و در این زمینه رای اینجانب این است که همگی نسبت به تشکیل حکومت جدید جمهوریت اسلامی را انتخاب نمایند و از آنجایی که اکثریت ساحقه این ملت شیعه اثناعشری می باشند لازم است برای مراعات حقوقشان قوانین مجعوله نسبت به این اکثریت موافق مذهب آنها گردد.
توفیقات همه برادران ایمانی را از درگاه خداوند متعال خواستارم.
۹۹/۴/۲۸هجری (مطابق با ۷ فروردین ۱۳۵۸)
ابوالقاسم الموسوی الخوئی
🌐 http://www.psri.ir/?id=hlqey8dx
#سیره_علما
🟢کشکول ناب حوزوی🔻
🔸 @kashkolenab
💥اشعار منسوب به امیرالمومنین (ع)
✍علامه #حسن_زاده_آملی (ره):
این جانب، اکثر اشعار دیوان منسوب به امیر(ع) را از دیگران یافته ام و همه را با ذکر مآخذ و مصادر، در تکملة منهاج البراعة آورده ام. بسیاری از اشعار دیوان، بیان روایات مروی از آن جناب است که دیگران به نظم درآورده اند و چون مضمون آنها از امیر است، اشعار را به آن حضرت نسبت داده اند؛ مثل ابیات: «یا حارِ هَمْدانَ مَن یَمُتْ یَرَنی...» که سید حمیری، قول امیر به حارث همْدانی را به نظم آورده است. و اصل خبر را شیخ مفید در مجلس اوّل الأمالی خود، نقل کرده است و پس از نقل خبر، گفته: «قال جمیل بن صالح: و أنشدنی أبوهاشم السید الحمیری...» و از آن جمله است اشعار بسیاری در دیوان که نصایح امام به فرزندانش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) است که وصایای آن جناب را به سبطین به نظم در آورده اند و از این رو؛ اشعار به خود آن حضرت انتساب داده شده است. علاوه این که سبک اشعار از حیث بلاغت و فصاحت، نسبت به دیگر کلمات امیر (چون خطب و رسائل و حکم و نهج و غیر آن)، بسیار متفاوت است و سست به نظر می آید. ظاهراً باید گفت: رجزهایی که از آن حضرت نقل شده است، اسناد آنها به آن جناب، خالی از قوّت نیست که سیرت ابطال عرب در میدان مبارزه این بود. بسیاری از اشعار «علی بن ابی طالب قَیرَوانی» نیز به آن جناب نسبت داده شده که اشتراک در اسم، موجب این اشتباه شده است.
📚حسن زاده آملی، حسن، انسان کامل از دیدگاه نهج البلاغه، ص 21 – 22، تهران، نشر الف لام میم، چاپ اول، 1383ش.
#شعر
✴️ کشکول ناب حوزوی🔻
🆔 @kashkolenab
يکى از دوستان نقل مىکرد: «با چند نفر از رفقاى خوشذوق در پاريس به ديدن موزهها رفته بوديم. در يکى از سالنها هنگامى که مأمورين متوجه ما نبودند، يکى از تابلوها را سروته کرديم و خودمان نيز در برابر آن به اظهار شگفتى ايستاديم که «بهبه! بهبه! نگاه کنيد» مردم هم جمع شده بودند و با خيرگى به تابلو مىنگريستند و در اصول آن اثر هنرى (معکوس)! به يکديگر توضيحات مىدادند!
اکنون نيز در غرب، هنر را براى شگفتى و تنوع و برهم زدن يکنواختى زندگى مىخواهند، نه براى اينکه چه تأثيرى در حيات معقول انسانها دارا مىباشد! من در نوشتههاى بعضى از غربىها ديدهام که ملاک عظمت و ارزش هنر را در ميزان جلب شگفتى مردم ديدهاند، اما اينکه حقيقت چيست و هنر چگونه مىتواند انسانها را در طريق دست يافتن به حيات معقول يارى دهد، امرى است که مورد غفلت قرار گرفته است … بالأخره شير پاک خوردهاى از تماشاگرانِ آن تابلوى وارونه که آدم هوشيارى بود، بعد از کمى تأمل گفت: مثل اينکه تابلو را وارونه کردهاند! تابلو را برگرداندند و ما هم در رفتيم!
آرى، در طول تاريخ، اين شير پاک خوردهها موانع خوبى در برابر فريفته شدن مردم به شگفتىهاى بىاساس مىباشند.
✍علامه محمدتقی #جعفری(ره)
📕زیبایی و هنر از دیدگاه اسلام، ص ۱۰۴
#خاطرات_علما
#غرب_شناسی
🟣کشکول ناب حوزوی🔻
🟡 @kashkolenab
برهان علیت و شبهات فلسفه غرب.pdf
411.9K
📙 #مقاله برهان علیت و شبهات فلسفه غرب
✍استاد حمیدرضا #شاکرین
#نقد_فلسفه_غرب
#معرفت_شناسی
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
💥من یک عمر نان خور امام زمان (عج) بوده ام! ✍️آیت الله #ارفع: مرحوم حاج #شیخ_عباس_قمی محدث بزرگ جزو
💥گر لحمک لحمی ز حدیث نبوی هی کی، بی صل علی نام علی بی ادبی هی
✍آیت الله سید کاظم #ارفع:
برخی از اهل سنت صلوات را برای غیر از پیامبر (صلی الله علیه واله) جایز ندانسته و آن را جسارت به مقام نبوت به حساب میآورند. براساس همین نگاه، هنگامی که شهید معروف علامه قاضی نورالله شوشتری قدس سره صاحب کتاب ارزنده «احقاق الحق» در موقع ذکر نام امام اميرالمؤمنين على (علیه السلام) الكلمه «عليه الصلاة و السلام» را بر زبان آورد، بر ضد او بسیج شدند و به اصطلاح جهت دفاع از پیامبر (صلی الله علیه واله) بپا خاستند و فتوای مباح بودن خون وی را صادر کردند. و در این باره طوماری تنظیم کردند و نزد علماء معروف وقت برده و از هر یک از آنها امضاء میگرفتند. یکی از علماء بزرگ اهل سنت از امضاء این طومار خودداری کرد و چون آنان میخواستند این طومار را برای شاه وقت هندوستان «اکبر شاه تیموری» ارسال بدارند، این اندیشمند بزرگ اهل سنت که از امضاء آن طومار خودداری ورزید به جای امضاء روی طومار این بیت را نوشت:
گر لحمک لحمی ز حدیث نبوی هی
کی، بی صل علی نام علی بی ادبی هی
هنگامی که شاه طومار را ملاحظه کرد و چشمش به این بیت افتاد از اعدام علامه ششتری چشم پوشید.
📚درنگستان : هزار نکته باریکتر ز مو اینجاست ، ص ۵۲۲ به نقل از احقاق الحق ج ۱ ص ۱۵۸ و ص ۱۶۰
#تراجم_علما
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
الباب_المفتوح_إلی_ما_قيل_في_النّفس_و_الرّوح_زين_الدّين_علي_بن_يونس.pdf
5.44M
📙 رسالة الباب المفتوح إلی ما قيل في النّفس و الرّوح
✍ زين الدّين علي بن يونس البياضي النباطي العاملي
🔺آیت اللّه العظمی مرعشی نجفی (ره):
...قد أورد مولانا العلّامة المجلسی تمام هذا الکتاب(الباب المفتوح إلی ما قیل فی النفس و الروح) فی المجلّد الرابع عشر مِن موسوعته «بحار الأنوار» الذی منَّ علی أهل الفضل و التشیّع بتألیفه!
منبع: ریاض الاقاحی فی ترجمة العلّامة البیاضی(ره)؛ص۶
#علم_النفس_کلامی
🌀کانال کشکول ناب🔻
❇️ @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
💥جلسات شبهای ماه رمضان آیت الله #مدرسی در تهران🌙 امام محمد باقر علیهالسلام: (لِكُلِّ شَيْءٍ رَبِيع
💥شروع جلسات تفسیر آیت الله #مدرسی در تهران از امشب
آدرس و ساعت 👇
https://eitaa.com/kashkolenab/2639