⚡️فساد اقتصادی در جامعه اسلامی
🔻آیت الله #نصرالله_شاه_آبادی :
🔸مرحوم والد[آیت الله العظمی شاه آبادی] درباره فساد اقتصادی ایجاد شده در جامعه اسلامی مینویسد:
بعضی از غَفَله و جَهَله را مشاهده مینمائیم که تشکر میکنند از اینکه صنایع دشمن، آنها را اداره نموده و میگویند خداوند عالم، آنها را خر و حمال ما قرار داده ولی اگر به نظر منصفانه متوجه شوند، میفهمند حمّال کسی است که پنبه را یک مَن، شش قِران به دشمن میدهد و یک مَن ششصد تومان یا متجاوز، از او میخرد. حال مشاهده کن ببین خر کیست؟
🔹ایشان بر این عقیده است که حلّ مشاکل جامعه اسلامی در گرو توسعه روحیه اخوّت و برادری در جامعه است و در [کتاب]شذرات المعارف اوصاف حمیده اخوت را در قالب قلب ملکوتی ترسیم و بیان کرده است.
📚حدیث نصر ص 150
#آیت_الله_شاه_آبادی
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
✳️ @kashkolenab
💥جمله «الطرق الی الله بعدد انفاس الخلائق»
جستوجوی بسیار در متون احادیث نشان میدهد که عبارت یادشده در هیچیک از منابع معتبر نقل نشده است و حدیث تلقیکردن آن نخستینبار در کتاب محیطالاعظم از سیّد حیدر آملی (م. 788)، عالم و عارف شیعی، دیده میشود (آملی، 1380، ج 1: 235)؛ وی در جامعالاسرار نیز آن را حدیث نبوی خوانده است و فیض کاشانی در علمالیقین ضمن اشاره به سخن آملی، نسبتبه حدیثبودن آن تردید کرده است (فیض کاشانی، 1377، ج 1: 43 پاورقی). علامه مجلسی (م. 1111 ق.) در بحارالانوار، ذیل شرحی بر یک روایت از امام حسن عسکری (ع)، دقیقاً عین عبارات فیض کاشانی را ـ که در آن به همین عبارت اشاره کرده ـ بدون ذکر منبع آورده است (مجلسی، 1403 ق، ج 64: 137). شاید همین مطالب مجلسی در بحارالانوار، یکی از کتابهای بزرگ حدیث، باعث شده است برخی از بزرگان بهویژه علمای معاصر شیعه مانند ملااحمد نراقی، میرزا مهدی آشتیانی و علامه طباطبایی این عبارت را حدیث تلقی کنند (رک. نراقی، 1390: 206؛ آشتیانی، 1367: 504؛ رخشاد، 1381: 107).
نکتة مهم دیگر این است که از علمای اهل تسنن، هیچیک از متقدمان یا معاصران، این عبارت را حدیث تلقی نکردهاند و هنگام نقل آن فعلهایی مانند «گفتهاند» یا «گفته شده است» را به کار بردهاند...
✂️ بخشی از #مقاله "پژوهشی در سیر روایی-عرفانی گزارة مشهورِ «الطرق الی الله بعدد انفاس الخلایق»"
#علوم_حدیث
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
✳️ @kashkolenab
متن_کتاب_«حاکميت_سياسي_فقيهان_از.pdf
705.7K
⁉️آیا آخوند خراسانی مخالف #ولایت_فقیه بود؟
📚 #کتاب «حاکمیت سیاسی فقیهان از دیدگاه آخوند خراسانی» این ادعا را تحقیقا و مستند بررسی کرده است.
#آخوند_خراسانی
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
هدایت شده از امتداد حکمت قرآنی و فلسفه الهی
📌 مشکلهی خبر زدگی
🔹در انتظار خبر جدید بودن یکی از خصیصههای قابل تأمل انسان است که نیازمند کنکاش وجودی است و شایسته است از چرایی آن پرسش شود و نمیشود به سادگی از کنار آن گذشت.
🔸مولانا در اشعاری از نسبت میان #خبر و #جان سخن میگوید و معتقد است یک نوع رابطه وجودی و تکاملی میان این دو برقرار است:
جان نباشد جز خبر در آزمون
هر که را افزون خبر جانش فزون
جان ما از جان حيوان بيشتر
از چه زان رو که فزون دارد خبر
🔹حال این سوال مطرح می شود که آیا هر خبری چنین رابطهای با جان آدمی دارد یا نوع خاصی از خبر موجب فزونی جان آدمی میشود؟
🔸اجمالا باید گفت: اخباری چنین کارویژهای دارند که راهبر انسان به حقیقت و وجود باشد چرا که جان آدمی از جنس وجود است و فقط امری که بهرهای از حقیقت داشته باشد و حکایت از وجود کند میتواند موجب اشتداد و فزونی جان شود و الا خبرهایی که نه بابی از وجود و حقیقت را میگشایند و نه راهی به معرفت حقیقی و وحدت بخش ندارند نه تنها موجب فزونی جان نیست بلکه موجب تکثر جان و پراکندگی وجود انسان میشود و او را از راهیابی به حقیقت جهان و جهان معنا باز میدارد.
🔹خبر در رسانههای خبری عصر گسست از وجود و وحدت و توجه به ماهیت و کثرت (مدرنیته)، دیگر آن معنای متعالی خبر و کارویژههای آن در جهان معنایی مولانا را ندارد و نسبتی با جان آدمی برقرار نمیکند بلکه فقط ابزاری برای گذران زندگی راحتتر و رقابت پر سودتر در بازار عرضه و تقاضا است. بنابراین با تولید انبوه کالا، تولید انبوه خبر هم برای تبلیغ بیشتر و بهتر کالاها لازم میشود و در نتیجه یافتن بهترین و ارزانترین کالا متوقف بر رصد بيشتر اخبار روزمره است که طبیعتا روزمرگی و تکثر و تنوع و سطحیشدن بر انسان استیلا مییابد و از جان و حقیقت و وحدت و هویت باز میماند.
🔸 خبر زدگی و اعتیاد به خبر یکی از ویژگیهای عصر تجدد است. امری که علیرغم جذابیت و سرگرمی و منفعت آن با توجیهات مختلف سیاسی و اقتصادی و فرهنگی، دامن بشریت امروز را گرفته است و او را از #تفکر و اندیشهورزی باز داشته است.
🔹این نکته بسیار جالب توجه است که حقیقت خبر که برای تنبهبخشی وخروج از غفلت و سطحیشدگی است میتواند به ضد خودش تبدیل شود و ابزار غفلت و سطحی شدن گردد و باب حقیقت را مسدود سازد و انسان را گرفتار امور غیر واقعی و مجازی کند. گسترش رسانههای دیجیتال و شبکه های اجتماعی را نمیتوان خارج از تحولات معنایی عصر تجدد تحلیل و فهم کرد.
🔸 این نکته به معنای نفی خبر و ترک پیگیری مطلق اخبار و فرو رفتن در بیاطلاعی و سر در برف کردن نیست که خود دردی مضاعف است بلکه غرض تأمل و تفکر در خصیصهها و رویههایی است که عادی و ضروری تلقی میشوند و از تفکر و پرسش میگریزند.
🔹هدف پرسش کردن از ضرورتنماهایی است که انسان را از راهبابی به حقیقت و تعالی باز میدارند و گرفتار غفلت و روزمرگیها کرده است.
#خبر_زدگی
#روزمرگی
#غفلت
#تفکر
#امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121
هدایت شده از استاد شهید هاشمی نژاد
⚡️خبر خوب
سایت "جوانمرد فاضل" افتتاح شد🔻
🌐 https://javanmardefazel.ir
💥ویژگی ها : زندگینامه و معرفی و دانلود کتب و صوت دروس و... استاد شهید سید عبدالکریم هاشمی نژاد
🔴کانال استاد #شهید_هاشمی_نژاد👇
@shahid_hashemi_nejad
14.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺حذف و تقطیعات شیخ احمد عابدینی در مباحث علمی
🎤 شیخ جواد #ابوالقاسمی
🎬 #مناظره استاد #حسینی_قزوینی با احمد عابدینی👇
http://valiasr-aj.com/13085.cgi
پ.ن: احمد عابدینی مثل بقیه اعضای مجمع محققین و مدرسین (بخشی از اصلاحطلبان حوزوی) ، نظراتی شاذ در فقه و تفسیر و کلام دارد که مباحثشون معمولا متمایل به نظرات جریان غربزده و روشنفکر سکولار دانشگاه است.
حسین موسوی تبریزی ، بیات زنجانی ، محقق داماد ، محمدعلی اَیازی ، ضیاء مرتضوی ، هادی و محمد سروش محلاتی ، احمد عابدینی ، محمدعلی کوشا ، فاضل میبدی ، اصغر ناظم زاده قمی ، ابوالفضل موسویان، محمدرضا یوسفی و... از اعضای یا همفکران این مجمع هستن که در روزنامه های اعتماد و شرق و آرمان و سایتهای انتخاب ، انصاف نیوز ، شفقنا ، جماران و... مطالب متعددی از آنها منتشر می شود
#نقد_احمد_عابدینی
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
✳️ @kashkolenab
💥جداول حيات معصومين عليهم السلام شيخ كفعمی
#نسخه_خطی
#تاریخ_اسلام
⭐️ کشکول ناب حوزوی🔻
✅ @kashkolenab
15.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥پاسخ استاد تاج آبادی به شبهات احمد عابدینی دربارۀ حجاب (قسمت اول)
قسمت دوم 👉
@tajaabadi
#نقد_احمد_عابدینی
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
✳️ @kashkolenab
📚 #کتاب «کلام جدید با رویکرد تطبیقی» دکتر محمد #محمدرضایی با مقدمه آیت الله #سبحانی را از طاقچه دریافت کنید👇
https://taaghche.com/book/99323
✍پ.ن: دکتر محمدرضایی استاد دانشگاه تهران ، از شاگردان آیت الله جعفر سبحانی می باشند و تالیفات متعددی در مباحث فلسفی و کلامی دارند.
🗃 نشر معارف
#معرفی_کتاب
#کلام_اسلامی
#کلام_جدید
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
🆔 @kashkolenab
💥ابن سینا و بهمنیار
✍استاد شهید #مطهری:
🔹قضیه معروف است و در كتابهای خودمان نوشته اند: بوعلی سینا شاگرد مبرّزی دارد به نام بهمنیار آذربایجانی كه آذربایجانی هم هست. او ابتدا زردشتی بود (از خاندانهای زردشتی بوده) ولی اواخر مسلمان شد. می گویند بوعلی این شاگرد را كشف كرد. روزی بوعلی در دكان نانوایی بود. بهمنیار كه بچه كوچكی بود آمد به نانوا گفت: كمی آتش احتیاج داریم برای آتشگیره. یك ذره آتش بده می خواهم ببرم خانه مان. نانوا گفت: آتش را كه این جور نمی شود برد، برو ظرفی بیاور. فورا این بچه مشتش را پر از خاكستر كرد و گفت: آتش را اینجا بگذار. بوعلی كشف كرد كه این بچه باهوشی است.
🔸رفت سراغ پدر و مادرش، گفت: حیف است كه این بچه از بین برود، او را در اختیار من قرار بدهید، در آینده مرد فاضلی خواهد شد.
🔻بهمنیار شاگردی است كه بسیاری از افكار بوعلی را او عرضه كرده است.
🔹خودش هم كتابی نوشته است به نام التحصیل كه این كتاب را شاید اولین بار من چاپ كردم (در ایران كه اول بار ما چاپ كردیم) و كتاب بزرگی است. او مباحثه ای دارد با استادش بوعلی. بهمنیار معتقد بود كه همه چیز عوض می شود؛ نه تنها بدن انسان، بلكه روان انسان هم عوض می شود. همین طور كه بدن در یك لحظه غیر از بدنِ لحظه بعد است، منِ این لحظه هم غیر از منِ لحظه بعد است. روزی با استادش بوعلی درباره همین مسئله مباحثه می كرد. بوعلی می گفت این جور نیست، بدن عوض می شود ولی «من» عوض نمی شود، «خود» ثابت است.
🔸او پافشاری داشت. یك دفعه كه سؤال كرد، بوعلی سكوت كرد و جواب نداد. گفت: چرا جواب نمی دهی؟ گفت: آن بوعلی كه تو در آن لحظه از او سؤال كردی كه در لحظه بعد نیست. آن سؤال كننده لحظه قبل هم در لحظه بعد نیست. تو در هر لحظه كه سؤال می كنی یك آدم هستی و با یك مخاطب حرف می زنی، در لحظه بعد تو آدم دیگری هستی و او نیز اصلاً وجود ندارد. پس نه تو در لحظه بعد هستی كه جواب بگیری، و نه من در لحظه بعد هستم كه جواب بدهم. در همین جا بهمنیار دیگر سكوت كرد.
📚مجموعه آثار شهید مطهری . ج22، ص: 599
#ابن_سینا
#تراجم_علما
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
💥تفاوت فلسفه اسلامی با فلسفه یونان ✍استاد شهید #مطهری: 🔹 حكمت الهى مشرق زمين سرمايه عظيم و گرانبها
16.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥فلسفه اسلامی حاصل پیوند فلسفه یونان و اسلام است
🎤استاد منوچهر #صدوقی_سها، استاد فلسفه و عرفان اسلامی در نشست و معرفی و نقد کتاب «تاریخ عمومی فلسفه اسلامی» ضمن نقد دیدگاه مورخانی که فلسفه اسلامی را صرفا ترجمه فلسفه یونانی قلمداد میکنند به تبیین دو مصداق فلسفه اسلامی پرداخت و گفت: گرچه این فلسفه از یونان آمده، ولی صرف ترجمه نیست بلکه براساس ترجمه فلسفه یونان، حکما مکتب جدیدی ایجاد کردند که نه اسلام محض است نه یونان محض است.
💎 متن + فیلم نشست👇
۱: https://b2n.ir/f47389
۲: https://b2n.ir/q65073
♦️نشست رونمایی از کتاب «تاریخ عمومی فلسفه اسلامی بالمعنی الأعم یا برآمده تفاعل اسلامیّات و یونانیّات» اثر منوچهر صدوقی سها، ، ۹۲۸ صفحه
🗃 انتشارات انجمن آثار و مفاخر فرهنگی
#فلسفه_اسلامی
#فلسفه_فلسفه_اسلامی
⭐️ کشکول ناب حوزوی🔻
✅ @kashkolenab
🔻آخرین یادداشت دکتر #شهید_فخری_زاده در وبلاگش
💥ضرورت احیاء فلسفه اسلامی
به نام خداوند جان و خرد
کزین برتر اندیشه بر نگذرد
دوستان سلام
مدتی این مثنوی تأخیر شد مهلتی بایست تا خون شیر شد
با یاری حق تعالی بر آن شدم که بار دیگر نوشتن مطلب را آغاز کنم. و اگر خدا بخواهد ادامه دهم و با یاری او و شما آهنگ زمانی مشخصی را برای درج مطالب رعایت کنم.
عنوانی که در بالا ذکر شد، شاید شگفتی آور باشد. شاید سؤال شود که مگر فلسفه اسلامی مرده است که نیاز به احیا داشته باشد. و نیز، چه نیازی به احیاء این فلسفه داریم؟
ابتدا به این سؤال می پردازیم که حیات چیست.
از دید این حقیر حیات یعنی قدرت ایجاد تعامل با محیط پیرامون و تأثیر گذاری بر آن و تأثیر پذیری از آن. و حیات متعالی وقتی است که این تعامل منجر به رشد دو طرف تأثیر گذار و تأثیر پذیر شود.
حال قضاوت را به اهل فلسفه می سپارم که پاسخ دهند که آیا فلسفه اسلامی در دوران حاضر با محیط پیرامون خود تعامل دارد؟ در حل کدام مسئله علمی تلاش کرده است؟ هر علمی اعم از علوم انسانی و علوم تجربی؟ اساسا فیلسوفان این عصر تن به رویارویی جدی با مسائل سنگین علمی می دهند؟
چند مقاله داریم که به نقد تفسیرهای فلسفی ناشی از علوم بر اساس مبانی فلسفه اسلامی پرداخته باشد؟ این فلسفه چقدر تأثیر پذیرفته است. روایت فلسفه امروز با روایت #ملاصدرا تفاوتی کرده است؟
هنوز مقولات عشر با همان شکل و ترتیب و عناوین نقل می شود. هنوز از عبارات صده های قبل استفاده می شود. فلسفه اکنون همان است که ملای شیرازی می فرمود. شاید بعضی از مثال های آن تغییر یافته باشد.
مقایسه کنیم با فلسفه در مغرب زمین. چه تعامل چدی با علوم دارد. چالش ایجاد می کند و چالش می پذیرد. در پی این چالش ها نحله های مختلف به وجود آمده است. و مدام در حال رشد است. تأثیر جدی بر علوم دارد. و اساسا علاوه بر تأیر بر روند پیشرفت علوم نقش انطباق یافته های این علوم را با نحوه زندگی مردم بر عهده گرفته است.
در رشد علوم هم وضعیت روشن و واضح است. می گویند انشتین بعد از مدتی گفته بود که این نسبیت آن قدر پیشرفت کرده است که من دیگر قادر به فهم آن نیستم.
فکر می کنم تا این جای کار زنده نبودن فلسفه اسلامی را روشن کرده باشیم. و در یاد داشت بعدی به ضرورت احیاء می پردازیم. ان شاءالله تا نوشته ای دیگر خدا نگه دار
📝نوشته شده در یکشنبه دهم شهریور ۱۳۹۲ ساعت 14:27 توسط محسن فخری زاده
🌐 http://www.mfakhrizadeh.blogfa.com
#فلسفه_فلسفه_اسلامی
#فلسفه_اسلامی
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
شعار «علي ولي الله» على المسكوكات الإيرانية في العصر الإسلامي (من القرن الرابع حتى بداية القرن العاشر الهجري) .pdf
1.37M
📕 #مقاله "شعار «علي ولي الله» على المسكوكات الإيرانية في العصر الإسلامي (من القرن الرابع حتى بداية القرن العاشر الهجري)"
💧چکیده💧
المسكوكات من أهم الوثائق التاريخية، إذ تقدّم العبارات المنقوشة عليها معلومات مهمة ومفيدة للباحثين عن مختلف العصور ومن النواحي السياسية والثقافية والاجتماعية والاقتصادية. من أهم العبارات المنقوشة على المسكوكات الشعارات الدينية والتي تتيح معلومات موثّقة عن سير التحولات الدينية على مرّ الأزمنة. وتحتوي المسكوكات التي ضُربت في العصر الإسلامي الإيراني شعارات دينية مختلفة من أهمها شعار «علي ولي الله»، الذي يعدّ الشعار الشيعي الرئيسي الأهم. تهدف هذه الورقة إلى تقديم دراسة تحليلية تعريفية بأحد أنواع هذه المسكوكات التي ضُربت في إيران في الفترة الواقعة (من القرن الرابع الهجري حتى تأسيس الدولة الصفوية)، حيث نُقش على هذه المسكوكات شعار «علي ولي الله». نسعى في هذا البحث بأسلوب وصفي تحليلي وبالرجوع إلى البيانات والوثائق المكتبية إلى بيان أنّ نقش الشعار المذكور بوصفه أهم شعار احتوته المسكوكات الإيرانية منذ القرن الرابع إلى بداية القرن العاشر الهجري يدلّل على الحضور الشيعي الفاعل في العلاقات السياسية والاجتماعية.
منبع
#تمدن_اسلامی
#تاریخ_اسلام
⭐️ کشکول ناب حوزوی🔻
✅ @kashkolenab
Meysami-13961216-Falsafeh-Thaqalin_IR.mp3
20.78M
💥تبیین و بررسی اجمالی اندیشه های مرحوم استاد سید منیرالدین حسینی(موسس فرهنگستان علوم قم)
🎤حجت الاسلام علی میثمی تهرانی(استاد سطوح عالی حوزه قم)
📆 16 اسفند مدرسه امام خمینی ره اُزگُل تهران
✍پ.ن: استاد سیدمحمدمهدی میرباقری و استاد علیرضا پیروزمند از بزرگترین شاگردان مرحوم استاد سید منیرالدین حسینی هاشمی هستند و در حال حاضر ریاست فرهنگستان علوم قم در اختیار استاد میرباقری می باشد.
🎥 فیلم جلسه
#فقه_تمدنی
#سید_منیرالدین
#علوم_انسانی_اسلامی
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
Meysami-13961216-PorseshVaPasokh-Thaqalin_IR.mp3
8.3M
💥صوت بخش پرسش و پاسخ انتهای جلسه تبیین و بررسی اجمالی اندیشه های مرحوم سید منیرالدین هاشمی
🎤حجت الاسلام علی میثمی تهرانی
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
❓پرسشی از دین پژوهان (گفتگو) 📔متن ذیل، گزیدهای از گفتوگو با تعدادی از اساتید معظم حوزه و دانشگاه
🔺ماجرای جالب نقد یک طلبه در درس خارج مرحوم آیت الله #معرفت
#اهمیت_فکر_کردن
❇️ کشکول ناب حوزوی🔻
🔘 @kashkolenab
هدایت شده از استاد شهید هاشمی نژاد
-قنبریان- شهید عبدالکریم هاشمی نژاد.mp3
7.15M
💥تشرف استاد شهید هاشمی نژاد همراه استادش شیخ علی کاشانی(شیخ الشهدا) محضر حضرت ولی عصر(ع)
🎤حجت الاسلام محسن قنبریان
🔴کانال استاد شهید #هاشمی_نژاد👇
@shahid_hashemi_nejad
مصاحبه خواندنی از حضرت آیت الله ممدوحی.pdf
807.1K
💥خاطرات خواندنی و درس آموز از آیت الله حسن #ممدوحی(ره)
بسیار جالب
🔹خاطراتی از #علامه_طباطبایی ، علامه #حسن_زاده_آملی ، آیت الله #جوادی_آملی ، آیت الله #خوشوقت ، حاج آقا حسین فاطمی ، دوران حجره نشینی در مدرسه حجتیه قم و...
#خاطرات_علما
#تراجم_علما
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
اسلوب های تقریر نویسی علمای شیعه - استاد حسینی گرگانی.pdf
551.2K
📕اسلوب های تقریر نویسی علمای شیعه
✍متن جلسات استاد محمدحسین عبدی
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
هدایت شده از مرکز راهبری برهان
📣 مرکز رشد برهان تقدیم میکند:
✅ دوره جامع آموزش و مهارتافزایی مسئلهنوردی
👈 دوره ای رقابتی، با هدف توانمندسازی طلاب و دانشجویان جهت حل مسائل کشور بر اساس مبانی و آموزه های دینی
👳♂👨🎓مخصوص برادران با حداقل مدرک پایه شش حوزه علمیه یا کارشناسی رشتههای علوم انسانی
🔻محورهای دوره:
🔸 تعریف پروژه ای واقعی ناظر به مسائل کشور و حمایت از فرآیند پاسخ به مسئله در طول دوره به صورت گروهی و زیر نظر راهبرهای خبره
🔹آموزش محتوای دینی و مهارت های مورد نیاز جهت حل دینی مسائل
🔸ارایه افراد و گروه های فعال در عرصه حل مسئله جهت آشنایی عینی با چالش ها و فرآیند های حل مسئله
🔹 برگزاری مناظره هایی میان فعالین عرصه میدان در راستای آشنایی با سبک های مختلف حل مسئله و مزیت هر کدام
🔸ارایه گروه های تخصصی در راستای آشنایی با عرصه های مختلف مسائل
🔻مزایای شرکت در دوره:
📔اعطای گواهی پایان دوره آموزشی
🎁تقدیر از گروههای برتر
🥇حمایت و جذب شرکتکنندگان مستعد در مراکز حاکمیتی
💡آشنایی با روشهای مختلف حل دینی مسئله
⏱مهلت ثبت نام: تا دوشنبه ۱۸ آذرماه
🗓شروع دوره از پنجشنبه ۲۴ آذرماه
💎با تخفیف ویژه برای ثبت نام گروهی
🤝با همکاری:
🔻مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
🔻حوزه علمیه مشکات
🔻 بنیاد نهضت
🔻مرکز همکاریهای ریاست جمهوری
🔻 خانه اندیشهورزان
🔻 سازمان دارالقرآن کریم
🔻 کتابخانه مجلس شورای اسلامی
📋جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت مرکز راهبری برهان به نشانی mrborhan.com مراجعه و یا کانال برهان در پیامرسان های بله و ایتا به آدرس @mrborhan را دنبال نمایید.
💠مرکز راهبری برهان
@mrborhan
💥بخشی از وصیت نامه مرحوم آیت الله سید شهاب الدین #مرعشی_نجفی
📚 فرازهايي از وصيتنامه الهي - اخلاقي مرجع عاليقدر و فقيه اهل بیت بزرگ فرهنگبان میراث اسلامی حضرت آيت الله العظمی مرعشی نجفی (ره) ، ص۲۳
مطالعه رایگان وصیتنامه در نرم افزار همراه نور👉
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
14.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥زیرکی و تیزهوشی جالب #شیخ_مفید در نوجوانی
✂️برشی از سریال "خورشید شب" (زندگینامه شیخ مفید)
🎬دانلود و مشاهده سریال👇
https://www.ziaossalehin.ir/fa/content/25800
خورشیدِ شب مجموعهای تلویزیونی که روایتگر زندگانی شیخ مفید (۳۳۶ یا ۳۳۸ ـ ۴۱۳ق)، فقیه و متکلم شیعه در قرن چهارم و پنجم هجری است و در کنار آن به نحوه تعامل فرهنگی سیاسی آل بویه، غزنویان و عباسیان میپردازد. این مجموعه سال ۱۳۷۳ش تولید و سال ۱۳۷۴ش از شبکه دوم سیمای جمهوری اسلامی پخش شده است.
کارگردان مجموعه سیروس مقدم و بازیگرانی نظیر محمدعلی کشاورز، علی دهکردی، رضا رویگری و داریوش ارجمند نیز در آن نقش داشتهاند.
✍پ.ن: متاسفانه این سریال ۱۵ قسمتی ضعف هنری دارد و آنچه شایسته شخصیت شیخ مفید و مدرسه بغداد است نیست ولی در عین حال خوشبختانه تصویری اجمالی از زندگی شیخ #مفید و برخی شاگردانش همچون سید مرتضی و شیخ #طوسی و همچنین اوضاع سیاسی آن دوران دارد.
#معرفی_فیلم
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
💥مسئولان ما اگر بخواهند این امّت و جامعه مقدّس بماند، باید به طبقات ضعیف اهمیت بدهند و دردهای آنان را دوا کنند
🔻آیت الله کریمی جهرمی:
واقعاً درد اصلی جامعه امروز ، گرانی سرسامآور است، حتی برخی داروها که بسیار حیاتی است ، با کمبود آن مواجه شده ایم. این مشکلات کنار مشکلات دیگر جوانان مانند مسکن، کوهی از درد و غصه را به خانواده ها تحمیل می کند که باید برای این موضوع چاره ی درست اندیشید.
امیرالمؤمنین علیه السلام می فرماید: «أَلاَ وَ إِنَّ مِنَ اَلْبَلاَءِ اَلْفَاقَةَ» آگاه باشید که از جمله بلاهای بزرگ، فقر و فاقه هست ، فرمودند:
مسئولان باید با مشورت گرفتن از سیاستمداران و اقتصاددانان خیرخواه، راهی پیدا کنند که مردم در عمل، امیدوارتر بشوند که هر روزی که میآید، اوضاع اقتصادی و وضع زندگی بهتر خواهد شد.
باید توجه داشت که فاحشترین و زشتترین انواع ظلم، عبارت از این است که انسان به ضعیفی ظلم بکند. امروز گروهی از افراد جامعه بالاخره به هر وضعی باشد؛ خودشان را نجات می دهند، اما بخشی از مردم، دستشان به هیچ جایی بند نیست و کسی به حرف آنها گوش نمی دهد. ما باید این طبقه ضعیف را مورد توجه قرار دهیم .
جامعه و امّتی که حق ضعیف در آن بخواهد پایمال شود و نشود حق او را بدون دردسر گرفت، جامعه مقدس و محترمی نیست و مسئولان ما اگر بخواهند این امّت و جامعه مقدّس بماند، باید به طبقات ضعیف اهمیت بدهند و دردهای آنان را دوا کنند.
⚖بخشی از در دیدار دادستان قم حجت الاسلام غریب با آیت الله علی کریمی جهرمی
#کریمی_جهرمی
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
💥به مناسبت اتمام دوره دوم اصول آیت الله سید احمد #مددی
✍استاد عرفانیان:
مادح خورشید مدّاح خود است/ که دو چشمم روشن و نامُرمَد است
1. این حکایت را بارها سر درس برای رفقا تعریف کردهام: استادی سر کلاس به یکی از دانشجویان گفت: شما چرا مثل بقیّه جزوه نمینویسید؟
دانشجو پاسخ داد: آخه نیازی به این کار ندارم.
چرا؟
چون پدرم 30 سال قبل دانشجوی شما بود. جزوههاش هست. همونا را میخونم.
2. ظاهراً دورۀ دوم درس خارج اصول حضرت استاد آیت الله مددی به اتمام رسیده و به فضل خدا و عنایات اهل بیت ان شاء الله از روز شنبه دورۀ جدید را شروع خواهند فرمود.
3. دروس ایشان همه بیتالغزل معرفت بود و بیتردید برخلاف بسیاری از نامداران که دورههای اخیرشان تکرار واوبهواو مطالب قبل بود و اگر بدون حضور در کلاس تقریرات ادوار پیشین را میخواندی چیزی را از دست نداده بودی، استاد بزرگوار هربار چیزهایی میفرمودند که نتیجۀ مطالعات و تعمّقات اخیر بود که با این سن و سال باز بیش از همۀ رفقا به این دو (مطالعه و تفکّر) میپرداخته و میپردازند. برخلاف آنچه وانمود میکنند عبارات اکثر قدما و متاخّرین را دیدهاند، امّا نه تنها در برابر کلام هیچکس تعبدی نداشتند، که عمر را بهمراتب ارزشمندتر از آن میدانستند که صرف بررسی احتمالات رنگووارنگ کلمات زید و عمر شود. یقیناً این دوره هم سرشار از نکات بینظیری خواهد بود که چند دهه چکش خوردهاند و مطالب ناب فراوانی که زاییدۀ مطالعات و تفکّرات نو اند و همین جا اجازه بفرمایید که توفیق شرکت در آن را به همۀ کسانی که برخلاف این بندۀ محروم بخت یارشان خواهد بود تبریک عرض کنم.
4. خیلی از دوستان با این کمترین موافقاند که عمر تمام کسانی که با استاد آشنا میشوند به دو مرحلۀ کاملاً متمایز تقسیم میشود: قبل و بعد از آشنایی با وجود مبارک ایشان. همچون همیشه از درگاه لایزال ربوبی استدعای آن دارم که: جزی الله عنّي وعنّا خیر الجزاء.
5. نه استاد خود را مبرّای از عیب و نقص میدانند و نه شاگردان خرد و کلانشان چنین ادّعایی دارند. البتّه کسانی هم هستند که به استاد هم که میرسند جملۀ فکورانۀ «فلانی که در... و ... کاملاً راجل است» را تکرار میکنند. خب، البتّه زبان که کنتور نمیاندازد و همه مختارند هرچه دل تنگشان میخواهد تکرار کنند، امّا آخر باید بین ناقد و طرف مقابل مناسبتی هم باشد!!!
🌐 http://erfanian.blog.ir
@ostadmadadi
@mahadalemamalmahdi
https://t.me/seyedahmadmadadi
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
هدایت شده از اخبار سوریه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بعد از آن نماز دشمنشکن، این حضور مردمدارانه که با اخلاق متواضعانه سید ابراهیم رئیسی همراه بود، آتش به لانه عقربهای جرار انداخته است. شما فکرش را کنید بعد از این همه خبر در مورد کردستان، رییس جمهور میرود و در بازار شهر که نبض تپنده آن است، قدم میزند و با مردم صحبت میکند. این حس امنیت و این حس همراهی به اندازه چند لشکر نیرو و کار برای امنیت مردم اهمیت دارد.
اگر هر کشور دیگر بود و با این حجم خبر در مورد یک منطقه، رئیس جمهورش تا ۶ سال بعد جرات نمیکرد وارد این منطقه شود یا اگر قرار بود بروند، چنان پاکسازی و چنان جابجایی صورت میگرفت که آن سرش ناپیداژ اما حقیقت ایران ما بسیار با آن چیزی که رسانههای دشمن روایت میکنند متفاوت است و همین تفاوت باعث شده تا در محاسبات خود دچار اشتباه راهبردی شوند و آب در هاون بکوبند.
حالا منتظر تحلیلعا و خبرهای چپ اندر قیچی رسانههای ضد ایرانی باشید که هر کدامشان از منابع موثق خودشان چند روایت عجیب و غریب از این بازدید میدانی نقل خواهند کرد.
@syriankhabar
sound.mp3
25.26M
💥نشست علمی :
گذر از فقه فردی به #فقه_تمدنی
🎤 آیت الله ابوالقاسم #علیدوست
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
هدایت شده از پایگاه تخصصی نقد عرفانهای کاذب
K-Pop_Engare.net_.pdf
5.85M
📓بررسی دلایل اقبال جوانان و نوجوانان ایرانی به موسیقی پاپ کره ای / عبدالله بیچرانلو
https://eitaa.com/antihalghe
♨️ أكاذيب مزيفة في حياة السید المرتضي(ره)
1⃣ المرتضي خائض في دماء...!؟
✍آیت الله #سبحانی:
يحكي أنّه اقتدي الرضي يوماً بأخيه المرتضي في بعض صلاته، فلمّا فرغ قال: لا أقتدي بك بعد هذا اليوم أبداً؛ قال: و كيف ذلك؟ قال: لأَنّي وجدتك خائضاً في صلاتك في دماء النساء فصدّقه المرتضي و أنصف، و التفت إلي أنّه أرسل ذهنه في أثناء تلك الصلاة إلي التفكّر في مسألة من مسائل الحيض.
و ربّما يحكي أنّ الرضي بمجرّد أن انكشفت له الحالة المزبورة، انصرف من صلاته و أخذ في الويل و العويل، و أظهر الفزع الطويل في تمام السبيل إلي أن بلغ المنزل بهذه الحالة؛ فلمّا فرغ المرتضي، أتي المنزل من فوره، و شكا ما صنعه به إلي أُمّه، فعاتبته علي ذلك، فاعتذر عندها بما ذكر و أنّه كان يتفكّر إذ ذاك في مسألة من الحيض، سألته عنها بعض النسوة في أثناء مجيئه إلي الصلاة «۱» تساوَلات حول القصة؟ و هذه القصة تحيط بها إبهامات عديدة و تساؤلات نشير إليها: الأَوّل: هل الفكرة الشرعية الصحيحة إذا راودت ذهن الإِنسان في أوقات الصلاة أو غيرها توجب تمثّلَ الإِنسان بنفس تلك الفكرة عند أرباب البصائر و ذوي العيون البرزخية، الذين يستطيعون مشاهدة ما وراء الحجب و الستور ببصائرهم؟ فلو خاض الإِنسان في أحكام السرقة أو حدّ الزنا و القذف، فهل يوجب ذلك أن يتمثّل المفكّر فيها، عند من يعاين الأَشياء بأنظار ثاقبة، سارقاً و زانياً و قاذفاً؟ لا أظن أن يتفوّه بهذا أيّ حكيم نابه أو عارف بصير، بل لازم تلك البصيرة أن يعاين صاحب الفكرة علي الحالة التي هو عليها، فيري الرضي صاحب تلك البصيرة أخاه الفقيه علي الحالة التي هو عليها، أي مفكّراً و متعمّقاً في مسألة فقهية شاغلًا بها لا خائضاً في الدماء.
الثاني: أنّ القصة تكذّب نفسها، فإنّ لازم رجوع النساء إلي المرتضي في المسائل المختصة بالنساء هو كون المسئول من ذوي الشخصيات الضاربة في الأَربعين أو ما يقاربه، و لازم إرجاع الشكاية إلي الأم كون المصلّي و المقتدي في سنين الصبا، و من المعلوم أنّ الأَخوين كانا متقاربي السن و لا يكبر المرتضي عن أخيه الرضي إلّا بأربعة أعوام.
الثالث: أنّ القصة علي بعض الروايات تصرّح بانصراف الرضي عن الصلاة بقطعها و إبطالها، و هو أمر محرّم و لا يسوغ لمثل الرضي ارتكابه.
(۱) روضات الجنات: ۲۰۳۶- ۲۰۲، نقلًا عن صاحب حدائق المقرّبين.
📚تذكرة الأعيان، ص: ۳۷
#تراجم_علما
#سید_مرتضی
✅کشکول ناب حوزوی 🔻
💎 @kashkolenab
▪️آیت الله محمد تقی وحیدی گلپایگانی از علما و اساتید اخلاق تهران درگذشت
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی(ره) در زمان حیات خویش در پیامی وی را عالم ربانی ، انسانی خدوم، خلیل و متواضع دانسته اند
مراسم تشییع پیکر ایشان فردا (یکشنبه، ۱۳ آذر ماه) از ۹ صبح از مقابل مسجد سادات اخوی (واقع در تهران، خیابان ری، ابتدای خیابان شهید قادری) برگزار و سپس به شهر مقدس قم منتقل می شود و پس از تشییع در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) در قبرستان شیخان قم دفن می شود.
آیت الله محمد تقی وحیدی گلپایگانی، استاد سطوح عالی حوزه، امام جماعت مسجد انصارالحجه و نماینده ولیفقیه در جنوب شرق تهران و مدیر بیمارستان خیریه شهدای گمنام بود
http://shabestan.ir/detail/News/1237088
🤲نثار روحشان صلوات و فاتحه ای هدیه کنیم💯
#علمای_تهران
🔘کشکول ناب حوزوی🔻
☑️ @kashkolenab