🔰فقط چند گام تاپایان سروری دلار
✍#محمدی
🔶یکی از شاخص های ارزش گذاری دلار در خود آمریکا، نسبتِ بدهی امریکا بهgdp این کشور است.این نسبت؛ بر اساس استاندارد های جهانی می بایست۰/۷۷باشد.به این معنی که در شرایط عادی و مناسب باید برای کسب یک دلار،۰/۷۷یک دلار هزینه شود. وقتی این نسبت از عدد یک بالاتر می رود به شما نمایان میکند که برای کسب درآمد یک دلار، هزینه ای بیشتر از این یک دلار را باید خرج کنید. در این صورت نظام اقتصادی مجبور به چاپ اسکناس می باشد که در نهایت در یک چرخه دایره وار باعث کاهش مجدد ارزش دلار می شود.
🔸در نمودار بالا نسبت بدهی دولت امریکا به gdpاین کشور را در ده سال اخیر مشاهده می کنید.چنانچه می بینید این نسبت در سال۲۰۱۹ تقریبا معادل۱/۰۸ می باشد.جالب اینجاست که در ده سال اخیر این نسبت در حال افزایش است.البته حضور ترامپ در دولت فعلی امریکا (۲۰۱۶تا۲۰۲۰)و اتخاذ سیاستهای اقتصادی در قبال چین و اروپا باعث شده تا از سرعت رشد این نسبت،کاسته شود.
🔸اگر بخواهیم این نسبت را در سال ۲۰۲۰ برای امریکاحساب کنیم ( بر اساس تصویر زیر) عددی معادل ۱/۲۹ می شود که بیشتر از این نسبت در جنگ جهانی دوم برای همین کشور خواهد بود.
🔺این درحالی است که پیش بینی ها می گوید کرونا تاثیرات حادتری را در سال اینده میلادی بر اقتصاد امریکا خواهد گذاشت.
🔺اگر در این انتخابات، شرایط امنیتی نیز شکل بگیرید ریزش بازارهای جهانی امری حتمی خواهد بود که می تواند هم بر ارزش دلار و هم بر اقتصاد امریکا تاثیر منفی بگذارد. دراین صورت پیش بینی می شود که نسبت فوق به دوبرابر استانداردجهانی برسدوارزش دلارنصف شود.
🔴▪️شرق به کنایه نوشته "پوشش لحظه به لحظه انتخابات آمریکا در رسانههای اصولگرا"
بعد حساب توییتری شرق ثانیه به ثانیه اخبار انتخابات رو توییت میکنه، صفحه یک شرق هم کلا به انتخابات آمریکا اختصاص داره!
از این حجم از تناقض تَرَک نخورید عزیزان!
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت👇
🆔 @saniehhayetalaee
🔴🔷با عیوب همسر سازگار باش!
✅رهبر انقلاب :اگر دیدید که همسرتان یک نقطهی عیبی دارد - هیچ انسانی بیعیب نیست - مجبورید او را تحمل کنید، تحمل کنید، که او هم همزمان دارد یک عیبی را از شما تحمل میکند. آدم عیب خودش را که نمیفهمد. عیب دیگری را میفهمد. پس بنا را بگذارید بر تحمل. اگر چنانچه قابل اصلاح است، اصلاحش کنید. اگر دیدید کاری نمیشود کرد، با او بسازید.
🔶شناخت رهبری
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت👇
🆔 @saniehhayetalaee
🔴▪️حق اولاد ۱۴ هزار تومانی!
🔻ناهید حیدری مدیرکل مستمری بگیران تامین اجتماعی گفته هماکنون ماهیانه مبلغ ۱۴ هزار و ۸۰۰ تومان بهعنوان حق اولاد برای مستمریبگیران تأمین اجتماعی در نظر گرفته شده و از فرزند سوم به بعد هم حق اولاد به مستمریبگیران تعلق نمیگیرد! درحالیکه سازمان تأمین اجتماعی بزرگترین صندوق بیمهای کشور است که حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مستمریبگیر دارد.
▫️اگر موانع اقتصای فعلی و پیش روی زوجهایی که علاقه به پدر و مادر شدن را کنار بگذاریم، نرخ رشد زیر یک درصد جمعیت مملکت، نرخ باروری زیر ۲ فرزند و سالمندی ۳۰ درصد جمعیت تا سال ۱۴۳۰، ازجمله مواردی است که هرکدام به تنهایی برای درک اوضاع وخیم جمعیتی ایران کافی است!
❗️آیا دولت و نه مجلس دغدغهای برای حل این بحران وحشتناک مملکت ندارند.
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت👇
🆔 @saniehhayetalaee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🎞 پاسخ به توهم اثرگذاری در شبکههای دشمن؛ ۶ سال پیش توسط استاد روحالله #مومن_نسب ...
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت👇
🆔 @saniehhayetalaee
هدایت شده از بصیر
🔰 انتخابات آمریکا، ظهور ذهن های استعمارزده و نیلوفریابی در لجن زار!
✍ پرویز امینی :
🔴پدیده استعمار، پدیده ای مدرن است که در چند قرن اخیر، بسیاری از کشورها و ملت های جهان از آن رنج برده اند و نهایتا با انقلاب های استقلال طلبانه و بعضا خونبار قرن بیستم در آسیا و افریقا و امریکای لاتین عمدتا به ظاهر ور افتادند و این کشورها و ملت ها صاحب حاکمیت مستقل سیاسی شدند. اما درباره زدوده شدن میراث استعمار در بافت فرهنگی و ذهنی و سازمان عقلانیت این جوامع، می توان تردید کرد. در واقع و در ظاهر استعمار سیاسی و سرزمینی رفته است، اما استعمار فکری و فرهنگی همچنان راسخ است و نظرگاه بخش هایی از افراد این جوامع را تشکیل می دهد.
🔴از نظرگاه استعمار زده، آنچه خوبان همه دارند، او(غرب و آمریکا) یکجا دارد و آنچه خود داریم باید از او تمنا کنیم. ماییت ما در گرو این همانی با اوست و قضاوت از خود، با معیار ارزش های او و وابسته به داوری های اوست. ما در آیینه او شناخته و تعریف و ارزیابی می شویم.
آنها در همه چیز جهان اولی و ما در همه چیز جهان سومی و چهارمی هستیم. "ما" بدون "آنها" چیزی نیستیم و اساسا نباید چیزی باشیم و آن روز که فکر کنیم که می خواهیم و می توانیم چیزی جز آنها باشیم، فاتحه خود را خوانده ایم.
🔴این فرهنگ و نظرگاه استعماری سابقه ای بیش از صد ساله در ایران دارد و انقلاب اسلامی که خیزشی علیه وابستگی دستگاه پهلوی بود، بیش از بعد سیاسی استعمار، دل نگران این ذهن ها و جان های استعمار زده بود. امام می فرمود آنهایی که خواب امریکا را می بینند، خدا بیدارشان کند مصداق این وضعیت بود.
🔴این ذهن های استعمار زده، در چالش ها و تهدیدهایی که غرب و خصوصا امریکا در این چهل سال بر سر ملت ما آوار کرده اند، همواره ما را متهم و آنها را حق به جانب می داند. انها جنگ هشت ساله را بر ما تحمیل کردند، ولی اینها ما را جنگ طلب می دانند. آنها در جنگ همه هنجارها و رویه های بین المللی را نقض کردند، اینها ما را بی مبالات و هنجار شکن در نظام بین الملل می دانند. آنها برخلاف تعهد بین المللی خود، از برجام خارج شده اند و تعهد خود را کان لم یکن کرده اند، اما این ماییم که مقصریم. آنها در حالیکه فعالیت های هسته ای ایران صلح امیز و انحراف نظامی نداشته است و بارها و بارها نظارت های حداکثری آژانس و دیگران این را اثبات کرده اند، بالاترین و غیرانسانی ترین تحریم ها را به ما تحمیل کرده اند، اما باز ما مقصریم که می خواهیم قوی شویم. کشوری که در طول تاریخ در معرض تهدید نظامی از جمله دفاع مقدس هشت ساله بوده است، خود را از لحاظ توانایی دفاعی و نظامی قوی کرده است، مورد اعتراض اینهاست که چرا دشمن خود را حساس کرده اید؟ شهید سلیمانی به عنوان میهمان کشور همسایه مستقیما با دستور رییس جمهور آمریکا ترور می شود، حدود ۱۷ هزار شهید ترور در ایران از مقامات و مردم داریم، فرانسه پایگاه حمایت کننده گروه جهنمی منافقین است اما اینها فلش خشونت و ترور را به سمت داخل گرفته اند. این ذهن های استعمار زده با ادعای حقوق بشر، مخالفت با اپارتاید رژیم صهیونیستی و دفاع از حق طبیعی فلسطینی ها را نیز در زمره دشمن تراشی دانسته و مردود میداند.
🔴در نمونه اخیر یعنی در انتخابات اخیر امریکا و وسط لجن زار کرداری و گفتاری درآن که بایدن آن را بهم ریختگی و اختلال دموکراسی میداند، ترامپ رییس جمهور کنونی از فساد و تقلب گسترده در ان صحبت می کند و رسانه های بزرگ و مهم آمریکایی و غربی از عمل به ادعای آزادی بیان بازمانده اند و صریحا علیه گفتارها و مواضع یکی از کاندیداها موضع می گیرند و برنامه او را قطع می کنند و بر ادعاهای او برچسب می زنند، عده ای در ایران با منطق انچه ان "خسرو کند شیرین بود"، دنبال پیدا کردن نیلوفر در این لنجزارند. این ها البته مصادیق حاد ذهن های استعمار زده اند.
همین ها کاری کرده اند که انتخابات آمریکا در ینگه دنیا با آب و نان زندگی روزمره مردم مرتبط شده است و به این تحلیل دامن زده اند که کلید حل مسایل دیگر در ایران نیست. مادامی که این ذهن های استعمار زده هستند، استعمار تمام نشده است.
هدایت شده از بصیر
#مهمتر_از_برنده‼️
🔴بازنده قطعی انتخابات ما هستیم!
🔻 توماس فریدمن تحلیلگر نیویورک تایمز :
🔹 آمریکا هرگز مثل امروز شاهد سیاستهای دوقطبی و جداییافکنانه نبوده است. مهمتر از برنده این انتخابات، بازنده آن است. ما قطعاً میدانیم این بازنده کیست؛ ایالات متحده.
🔹ما دورهای چهارساله از بیصداقتی و تفرقهافکنی را تجربه کردهایم که به پایههای دموکراسی ما (حقیقت و اعتماد) حمله کرد. ترامپ قواعد را نقض کرد و هنجارها را بیاعتبار ساخت، به شکلی که تاکنون هیچ رئیسجمهوری نکرده است.
هدایت شده از بصیر
🔴 تفاوت بایدن و ترامپ برای ایران
✍ فرزان شهیدی :
🔻 پیروزی بایدن لزوماً به نفع ایران و محور مقاومت نیست. بایدن برخلاف ترامپ -که با تکروی و رفتارهای غیرمتعارف امکان اجماع سازی جهانی را از خود سلب میکرد- قادر به این کار بهویژه با متحدان اروپایی است.
🔹 برخی قائل به آناند که ترامپ بهرغم سیاستهای رادیکال، ازجمله حمایت بیحد از رژیم اسرائیل و فشار حداکثری بر ایران، اصطلاحاً رو بازی میکرد، لذا مواجهه با او آسانتر بود. بایدن اما چنین نیست و همانند سلف خود اوباما، مشت چدنی را زیر دستکش مخملی پنهان میکند.
🔹 آنچه مسلم است بایدن در چهارچوب استراتژی کلان یعنی حفظ هژمونی آمریکا در جهان و خصوصاً غرب آسیا حرکت خواهد کرد و البته شیوههای نرم و دیپلماسی را ترجیح خواهد داد، هرچند پرونده دموکراتها نشان میدهد از ابزار تحریم و حتی جنگ و بحرانسازی رویگردان نیستند.
هدایت شده از بصیر
💢#جریان_تحریف در عملیات رسانهای گرانی ها و شرایط اقتصادی را به تحریم ها و نتیجه انتخابات آمریکا گره زده است.
💢اینکه افکار عمومی نجات آینده کشور را منوط به نتیجه انتخابات آمریکا بداند و احساس کند با جا به جایی قدرت در ایالات متحده گشایشی در وضعیتش حاصل میشود، آدرس غلط همان جریان تحریفی است که:
اولا اهداف بلندمدت سیاسی و انتخاباتی خود را دنبال میکند،
دوم اینکه زمینه هدر رفتن وقت کشور برای رفتن یا نرفتن بر سر میز مذاکره را دنبال میکند و
سوم اینکه بهانهای برای اهمال کاری قطعی خود می تراشند.
💢خوب است بدانیم همه راه ها در درون است، آدرس های غلط را باور نکنیم.
گشایش های احتمالی بعد از اعلام نتیجه انتخابات آمریکا هم در همان پلن رسانهای باید تجزیه و تحلیل شود.
همان که انسداد ایجاد کرده برای نیل به هدف بعدیش گشایش مصلحتی ایجاد خواهد کرد.
✅ رهبر انقلاب چندی پیش درباره مقابله با تحریف گفته بودند:
من به شما بگویم اگر جریان تحریف شکست بخورد جریان تحریم قطعاً شکست خواهد خورد...
✍معصومه نصیری
هدایت شده از بصیر
🔰درس دیروز برای سیاست امروز
✅چگونه تاثیر تغییر سران مستکبر می تواند مهم باشد ؟
✍ دکتر موسی نجفی :
🔴در زندگی امامان معصوم و دشمن شناسی آنان یک نکته قابل توجه است و آن این است که در زمان امامت یک امام ، گاهی چندین خلیفه در اثر قتل و یا مرگ و یا توطئه جا به جا شده ولی اصل خلافت و جریان باطل سر جایش می ماند۰ نکته اینجاست که هر چند ظلم و فشار با تعویض یک خلیفه همچنان باقی می ماند ، اما نفس این تغییر اشخاص ، خودش می توانست تا مدتی ولو کوتاه فضای مناسبی برای جبهه حق ایجاد نماید و ائمه علیهم السلام و شیعیان در این مواقع می توانستند برخی انسدادهای فرهنگی و سیاسی و اجتماعی را کم و یا بی اثر نمایند؛ شاهد مثال این سخن مرگ هارون و اختلاف امین و مامون عباسی است که یک دوره کوتاه و موثری برای بسط ید شیعیان ایجاد نمود ۰ نمونه تاریخی دیگر تغییر نظام اموی به دولت عباسی است که حضرت امام جعفر صادق علیه السلام از خلاء قدرت و تغییر مردان سیاست، بهره و استفاده زیادی به نفع اسلام و تشیع بردند ۰
🔵 این صورت مسئله در تاریخ معاصر هم دیده می شود ؛ چنانکه در رفتن رضاخان و آمدن پسرش،محمدرضا هر چند اساس پادشاهی فاسد پهلوی تغییر ننمود ولی تا مدتها جریان مذهبی و حتی مخالفین سیاسی پهلوی ها توانستند از این تغییر اشخاص غالبا ناصالح استفاده و به بازسازی خود بپردازند ۰ شاید رمز این فضاسازی و اثر بخشی تغییر اشخاص (ولو کوتاه و موقت) این باشد که گاهی در بزنگاه تغییر سران ، افراد و سلیقه ها ، منافع شان تعارض و تداخل و تلاقی پیدا می کند و این مسئله تا مدتها آنها را به خودشان مشغول نموده و برنامه های فشار و آزار تا مدتی به تاخیر می افتد ۰ این صورت مسئله و قاعده حکومتی می تواند در تغییراتی از جنس تغییر روسای جمهوری در امریکا و هر جای دیگری قابل بررسی باشد و چنانچه برنامه ریزان استرتژیک و اجرایی کشور افرادی مستقل و عمیق و بصیر باشند ، می توانند از این رهگذر ، رخنه ( و نه وابستگی و دلخوش نمودن ) در سیاست های شیطانی دشمن ایجاد نمایند ۰
هدایت شده از بصیر
💠 اگر فقط یکی از معاونان وزیر کار می کردند؟
✍ فرهاد مهدوی :
🔹 نکته: دولت ما ۱۹ وزارت خانه دارد،اگر فقط یکی از معاونان وزارت جهاد و کشاورزی خوب کار کند ،اقتصاد ایران از هلند جلو می زند.
ما در اینجا وضعیت خود را با کشور هلند مقایسه می کنیم:
۱.هلند در پرورش و تجارتِ گُل مقام اول را در جهان داراست.دامداری و کشاورزی نیز از پایههای اقتصاد هلند محسوب میشود.
۲.دومین صادرکننده جهانی عمده کالاهای کشاورزی، بعد از آمریکا (البته مساحت آمریکا ۲۷۰برابر بزرگتر از هلند است)
۳.هلند دارای مساحتی کمتر از مساحت سه استان شمالی ماست و از نظر آب و هوایی نیز از شرایط آب و هوایی سه استان شمالی ما برخوردار نیست و همچنین جمعیت بیشتری را نیز دارا میباشد.
۴. کشور هلند با مساحت ۴۱۰۰۰ کیلومتر مربع دارای جمعیت ۱۷ میلیون نفر میباشد. اما سه استان شمالی کشور ما با جمعیت حدود ۷.۵میلیون نفر، مساحتی حدود ۵۷۰۰۰کیلومتر مربع دارا میباشند.
۵.اگر بخواهیم میانگین بارش را در استانهای شمالی به خصوص استان مازندران و گیلان حساب کنیم، مقدار آن چیزی در حدود ۷۰۰میلیمتر در سال میباشد که این مقدار برای کشور هلند چیزی در حدود ۶۰۰ میلیمتر خواهد بود.
۶. رقم کل صادرات کشاورزی ایران در حدود ۵میلیارد دلار است که ۱۲/۷ درصد از صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است، اما این رقم (صادرات کشاورزی) برای کشور گلها (هلند) در طول چند سال اخیر به طور میانگین ۹۰ میلیارد دلار بوده است.
۷. هلندتوانسته است که تا از طریق درآمد صادراتی از بخش کشاورزی، ۴ برابر درآمدهای نفتی ما در طول سال را به دست آورد.(درامد نفتی ایران از ۸.۵ تا ۲۰ میلیارد دلار اعلام شده)
۸. ما در دنیا مقام هفدهم تولید گل و گیاه را داریم ولی در صادرات آن در مقام ۱۰۷ قرار گرفتهایم و کشورمان در ۳ ماهه اول سال جاری اقدام به صادرات بیش از ۲ هزار و۳۵۶ تن گل و گیاه و انواع نباتات به ارزش ۵ میلیون و۳۳۳ هزار و۶۶۰ دلار به ۲۳ کشور جهان کرده است. این ظرفیت وجود دارد و دنیا هم خریدار گل ایرانی است.
🌱حال خودتان جواب بدهید
اگر فقط یکی از معاونان وزارت جهاد و کشاورزی کار می کرد آیا در انتظار نتیجه انتخابات آمریکا می ماندیم؟!
⁉️چه کسی نمی گذارد دولت کار کند؟
هدایت شده از بصیر
🔴۰ واکنش فرزند حاج قاسم به شکست ترامپ و پیروزی بایدن
🔻 زینب سلیمانی:
🔹باخت ترامب قمارباز و جنایتکار در انتخابات آمریکا امری نیست که خوشحالی خود را پنهان کنیم. احمق درجه یکی که مشاورانی احمق تربه او گفته بودند که با آفریدن آن شب شوم و سیاه آینده انتخاباتی خود را تضمین می کند غافل از اینکه خداوند در کمین نشسته و خون سردار قهرمان ایرانیان او را به یکی از نفرت انگیزترین سیاستمداران جهان تبدیل خواهد
🔹 خوشحالی از رفتن ترامپ هرگز به معنای رضایت از روی کار آمدن کسی نیست که خود از بانیان داعش است و شهادت سردار ما را «اجرای عدالت» خواند.
هدایت شده از بصیر
📣 جو بایدن رابشناسید
🚩 از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ معاون اول رئیس جمهور آمریکا بود و در دوره معاونت او آمریکا؛
۳۵ بار یمن را،
۴۹۶ بار لیبی را،
۳ بار پاکستان را،
۱۴ بار سومالی را،
۱۲٫۰۹۵ بار عراق را،
۱٫۳۳۷ بار افغانستان را بمباران کرد،
اوباما و جوبایدن طراح و شروع کننده جنگ در سوریه بودند؛
وقتی شهید سلیمانی شهید شد بایدن گفت حقش بود او تروریست بود ...
✍ مراقب باشید ظریف و اصلاحات و اعتدالیون او را فرشته جا نزنند!
هدایت شده از بصیر
🔴 #تحلیل | رای به بایدن یا نه به ترامپ؟‼️
✍ گوهری :
🔻 مهمترین دلایل اقبال مردم آمریکا به بایدن در انتخابات اخیر:
1️⃣ بحران همهگیری کرونا و آثار اقتصادی منفی آن در ابعاد مختلف در جامعه آمریکایی.
2️⃣ شخصیت ضدساختار ترامپ که باعث مخالفت بسیاری از نخبگان حکومتی و غیرحکومتی آمریکا شده بود.
3️⃣ به صحنه آمدن بخش عمده پایگاه رأی دمکراتها- برخلاف انتخابات 2016- خصوصاً زنان و اقلیتها.
4️⃣ رویگردانی بخشی از بدنه رأی ترامپ خصوصاً میانسالان و کهنسالان.
5️⃣ وقوع اعتراضات و جنبشهای اجتماعی ضدنژادپرستی و تبعیض در ماههای اخیر و عملکرد نامطلوب ترامپ در این مورد.
6️⃣ جذب بخشی از بدنه رأی جمهوریخواهان توسط بایدن خصوصاً در میان سفیدپوستان.
7️⃣ اتحاد طیفهای مختلف حزب دمکرات در رقابت با جمهوریخواهان و اجماع درونحزبی.
8️⃣ اختلافات درون حزب جمهوریخواه ناشی از عملکرد نامطلوب و غیرمتعارف ترامپ.
9️⃣ دوقطبی شدن جامعه آمریکایی به شکل بیسابقه در انتخابات که خود را در مشارکت بالا نشان داد.
✅ درمجموع میتوان گفت بیش از آنکه بایدن بر اساس ویژگیهای خود برنده انتخابات باشد؛ عملکرد و شخصیت ترامپ و شرایط زمینهای باعث پیروزی وی گردید.
هدایت شده از بصیر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آنچه درباره «جو بایدن» رئیسجمهور جدید آمریکا نمیدانیم!
هدایت شده از بصیر
🖊یادداشت| بردهداری، جنگ داخلی و انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا
👇👇متن کامل
http://fna.ir/f0o6e4
هدایت شده از بصیر
🔴با کسانی که دشمن را تزیین میکنند مماشات نکنید
رهبر انقلاب:
🔹 با کسانی که مبانی انقلاب را قبول نمیکنند، ایجاد تردید میکنند و دشمن را تزیین میکنند، مماشات نکنید. ایجاد تردید، ستون فقرات کار دشمن است. امروز جامعه و نظام آمریکایی نه تنها جذّابیّت ندارد، بلکه به یک معنا در بخش مهمّی از دنیا منفور هم هست.
🔹عملکرد بلندمدّت آمریکا موجب منفور شدن این دولت در بخش مهمّی از دنیا شده است؛ جنگافروزی، کمک به دولتهای بدنام، تروریستپروریها، حمایت بیدریغ از ظلم و کارهایی مانند اینها. البتّه آمریکاییها در عراق و سوریه ماندنی نیستند و اخراج خواهند شد. ۹۹/۲/۲۸
هدایت شده از بصیر
💠 ظریف برنده نشد؛ باخت.
🔹 ۱۴۰۰ شاید شرایط برای وی مطلوب باشد، اما پیروزی بایدن برای وی در حال حاضر بیش از اینکه یک برد باشد، یک باخت مفتضحانه بود.
🔹ظریف در تحلیل های خود از رای آوری ترامپ صحبت کرده بود و بر این اساس راهبرد خود را چیده بود و به همین علت به دنبال مذاکرات بود تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری بتواند امتیازی کسب کند.
🔹علاوه بر این در نامه های محرمانه خود به برخی ارگان ها، نهادها و اشخاص عالی رتبه از حمله آمریکا و( اینکه ایران باید به شدت مراقبت کند که هیچ بهانه ای به دست طرف آمریکایی ندهد چرا که تا قبل از انتخابات آمریکا ترامپ به دنبال حمله است) سخن به میان آورد.
🔹 وی در راستای همین تحلیل ها و برآوردها تلاش ها و فشارهایی زیادی ایجاد کرد که به نتیجه نرسید و پاسخ رهبری در پشت پرده نیز همان پاسخ معروف بود " به قطع جنگ نخواهد شد و مذاکره به مصلحت نیست".
🔺دیری نپایید که ظریف و حلقه اطرافیان وی که با نیش و کنایه از رای آوری ترامپ سخن به میان می آوردند، به اشتباه بزرگ خود پی بردند.
اکنون ظریف بی اعتبارتر از گذشته است.
هدایت شده از بصیر
🔴 تحلیلی متفاوت از انتخابات آمریکا
✍ عبدالله گنجی :
🔻 تحلیل انتخاباتها معمولاً از ابعاد سیاسی-اجتماعی و اقتصادی و روابط بینالملل انجام میشود. نقاط ضعف و قوت کمپینها و نامزدها و گفتمانها نیز در تحلیل نتایج انتخابات مؤثر است. اما نگارنده معتقدم ما ایرانیها نمیتوانیم درک اعتقادی خود از انتخابات امریکا را نادیده بگیریم. اینکه چرا ترامپ از دوره قبل رأی بیشتری آورد، اما باخت یعنی چه؟
🔹برای فهم مسئله اجازه دهید چند آورده ترامپ را بررسی نماییم. ترامپ بیکاری در امریکا را در ۴۰ سال گذشته به کمترین رقم رساند. با قرارداد ۴۰۰ میلیارد دلاری با سعودیها رونق کسبوکار را به راه انداخت. در همین هفته منتهی به انتخابات ۴۱ درصد امریکاییها اعلام کردند وضع اقتصادیشان در دوران ترامپ بهتر شده است. ترامپ قله دستاوردهای خود را رفع بیکاری میدانست و مرتب از واژه The First America (اول) برای امریکا در همه زمینهها استفاده میکرد. ناسیونالیسم امریکا را تولید و بازتاب میداد و از قضا بزرگترین خدمت را به صهیونیستها با ضمیمه کردن بلندیهای جولان به اسرائیل و انتقال پایتخت به بیتالمقدس انجام داد.
🔹 از سوی دیگر نگارنده معتقد نیست که ترور حاجقاسم سلیمانی بر رأی مردم امریکا مؤثر بود. اول اینکه رأی ترامپ نسبت به گذشته رشد داشت. دوم اینکه مردم امریکا سیاسی نیستند و سیاست خارجی مسئله اصلیشان نیست. سوم اینکه رسانههای استکباری و صهیونیستی از حاجقاسم تصویری مشابه بنلادن یا بغدادی مخابره کردهاند؛ لذا نمیتوان گفت، چون ترامپ فرمان ترور حاج قاسم را صادر کرده بود مردم به وی پشت کردند. پس منظور از تحلیل اعتقادی چیست؟ ترامپ از جایی خورد که به مخیله هیچکس نمیرسید.
🔹 ۴۵ روز بعد از شهادت حاجقاسم خداوند متعال ناگهان علل و اسبابی را فراهم کرد که قلههای دستاوردهای ترامپ را یکی پس از دیگری منهدم کرد. کرونا گرچه جهانی است، اما امثال کشور ما، چون در تحریم بود تکانههای حداکثری نخورد، اما The First America ناگهان به اول شدن در مرگومیر و بیماری، رشد بیکاری، درگیریهای نژادی، سرگردانی کشتیهای نفت در سواحل، رفتن قیمت نفت به زیر منفی و ناتوانی دولت در کنترل بیماری و مواجهه سطحی رئیسجمهور با مسئله (مثل خوردن وایتکس) باعث شد که همه نقاط قوتی که ترامپ روی آن مانور میداد خاکستر شود و نه اقتصاد دیگر سر جای خودش بود و نه سلامت مردم.
🔹از سوی دیگر رسانههای امریکا اجماعی علیه ایشان ساختند که حتی سخنرانی مستقیم وی در انتخابات را قطع کردند یا توئیتهای وی را مخفی میکردند. نخبگان دو حزب به این جمعبندی رسیدند که ترامپ مأمور افول امریکاست، بنابراین حتی جمهوریخواهان پشت ایشان را خالی کردند، رسانهها علیه وی شدند و شد آنچه باید میشد.
🔹به تعبیر رهبر انقلاب، بولتون، پمپئو و ترامپ رفتند، اما انقلاب اسلامی ماند. اما شاید هیچ عاملی مانند پیدایش ناگهانی کرونا و پیامدهای آن به وی ضربه نزد و این هم دست غیبی است که هیچکس گمان نمیکرد امریکای اول در همه چیز را به امریکای اول در هیچ چیز تبدیل کند. ترامپ اینقدر بیدستاورد شده بود که میگفت ایرانیها منتظرند من رأی بیاورم و بیایند مذاکره کنند و...، اما آنچه را نباید در تحلیل اعتقادی دور از ذهن داشته باشیم، مقاومت ملت ایران بود. اگر ترامپ بعد از ۴۲ سال توانسته بود این مقاومت را بشکند حتماً بزرگترین برگ برنده را در انتخابات داشت، اما مقاومت و همراهی ملت با مسئولان کشور این دستاورد را به خواب تعبیر ناشدنی تعبیر کرد. تیم بایدن نیز این چهار سال را دیده است و به قول جان کری: «پادشاه عمان به من گفت اگر ایرانیها سر میز مذاکره احساس بیاحترامی کنند و از موضع بالا با آنان صحبت کنید مذاکره را ترک میکنند و من در تمام دوران مذاکره این موضوع را مدنظر داشتم.»
🔹لذا ما میدانیم مشکل ما با امریکا ماهیتی و وجودی است، اما آبدیدگی ملت ایران در کوران حوادث آنان را مجبور خواهد کرد مسیر خود را از جاده فعلی جدا کنند.
هدایت شده از بصیر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ بیش از 12میلیون مصری بیخانمان هستند (مصر 98 میلیون جمعیت دارد) و در خیابانها، زیرپلها و خرابهها، با فقر و گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند
♦️این همان مصری است که یکی از قدرتهای بزرگ عربی بود و جایگاه استراتژیکی داشت و پس از سالها سازش با اسرائیل و آمریکا به چنین فلاکتی افتاده.
هدایت شده از بصیر
💠 انقلاب اسلامی تکثیر می شود.
معاون وزیر خارجه ونزوئلا، به هنگام دور انداختن تصویر گوایدو (سرکرده مزدوران آشوب طلب)گفت "ما قصد داریم این عکس را در جایی که به او متعلق است قرار دهیم".
ترامپ، گروه گوایدو را به راه انداخته و ۸۰۰ میلیون دلار به او داده بود اما او نتوانست کودتای مد نظر آمریکا را عملی کند.
♦️دقت کردید؟ جمهوری اسلامی ایران، از دولت قانونی و متخب ونزوئلا حمایت کرد، و آمریکا از مزدوران شورشی؛ دولت مورد حمایت ایران ماند؛ مزدوران وابسته با همه هیاهو ها و بزرگ نمایی ها شکست خوردند.
🔹همین اتفاق در سوریه و عراق و لبنان و یمن هم افتاده است؛ و این یعنی یک روند؛ یعنی زنجیره پیروزی ها پایدار است.
هدایت شده از بصیر
☢ گمانه های امنیتی-سیاسی از اهداف یک جابه جایی نظامی
✍علی محمدی :
🔰ناو هواپیمابر نیمیتز CVN68 امریکا که در اوایل مهر ماه برای اهداف سیاسی (تاثیر گذاری بر تحولات سیاسی و امنیتی عراق و حمایت از اعراب برای عادی سازی روابط با اسراییل) وارد خلیج فارس شده بود، همزمان با خبر برکناری مارک اسپر، وزیر دفاع امریکا، از خلیج فارس خارج شده و اکنون روبروی راس الحد عمان قرار دارد.
اگرچه نمی توان همزمانی این دو خبر با گزارش نیویورک تایمز مبنی بر احتمال تحرکات نظامی علیه ایران را نادیده گرفت، اما ارائه تحلیل قطعی از این تحرکات، نیازمندِ در نظر گرفتن موارد زیر است:
1⃣_حرکت ناوهای امریکایی میان خلیج فارس و دریای عمان امری معمول است و باید منتظر ماند که در روزهای آینده مسیر و مقصد این ناو به کدام سمت خواهد بود.
2⃣_مرحله دوم رزمایش چندجانبه مالابار۲۰۲۰ در محدوده اقیانوس هند که از مورخه ۲۷آبان شروع می شود را باید در نظر داشت. چه بسا که این ناو قصد شرکت در این رزمایش را دارد.
3⃣_می دانیم که اختلاف نظرهای اساسی مارک اسپر با ترامپ موجب شده بود تا چند بار آقای اسپر تا مرز استعفا پیش برود. این روزها که ترامپ در عصبانیت بوده ممکن است، اختلافات موجود منجر به کنار گذاشتن وزیر دفاع شده باشد.
3⃣_اوضاع امنیتی داخلی آمریکا چندان مناسب نیست و احتمال وقوع درگیری های خیابانی در این کشور وجود دارد. ممکن است این گمانه در پنتاگون باشد؛ که در صورت وقوع این ناامنی ها، ایران از فرصت مشغول شدن واشنگتن به اوضاع داخلی استفاده کند و انتقام سخت را بگیرد. مخصوصا که جمهوری اسلامی بارها بر گرفتن انتقام تاکید کرده و نشان داده به آنچه می گوید عمل می کند. این نکته ممکن است پنتاگون را به این جمع بندی رسانده باشد که فعلا ناوگان خود را برای امنیت بیشتر از خلیج فارس خارج کند.
🔶این تحلیل که ترامپ ممکن است با اقداماتی نظامی علیه ایران، برای دولت دمکرات بعدی هزینه سازی کند را نمی تواند به قاطع رد کرد ولکن با ابهامات جدی نیز مواجه است. علاوه بر موارد فوق که نگاشته شد، باید به این نکته نیز توجه کرد که نیروهای نظامی ایران امتحان خود را در مواجه با نظامیان امریکایی پس داده اند که آخرین آن عین الاسد بود. بنابراین ترس در پنتاگون مانع از عملی شدن طرح های نظامیِ ترامپی می شود که امیدها برای بقای او در چهار سال دیگر بسیار کم رنگ است.
هدایت شده از بصیر
🔵 تحلیل شرایط پیش رو با "بایدن" و ۷ نکته
✍️ دکتر محمد کهندل :
📌 بایدن به دنبال بدست "نیاورده های ترامپ در ایران" خواهد بود. ما باید نگذاریم از نظر روانی و عملی اهداف ترامپ توسط جو بایدن در ایران و منطقه محقق شود.
1️⃣ ایران به منابع ارزی خود نائل نمی شود.
2️⃣ منابع ارزی، ورود به برجام، FATF تحریم غذا و دارو، تحریم موسسات پولی و مالی هر کدام به صورت بسیار ماهرانه ای طرح خواهند شد. اما حل نخواهند شد.
3️⃣ تحقق هر کدام با مخالفت شدید لابی های اسرائیلی در آمریکا روبرو خواهد شد. ممکن است توافق هایی هم با این دولت بشود اما این توافقها شبیه برجام هستند.
4️⃣ دولت و اصلاح طلبان برای انتخابات سناریوی توافق با غرب و آمریکا را دنبال می کنند. البته پیش بینی میشود این توافق یا توافقها بر اساس سیاست "هر توافقی بهتر از عدم توافق است" می باشد و سرنوشت برجام را پیدا کند. لذا نقش مجلس در اینجا بسیار معنا دار می شود و رسالت مجلس شورای اسلامی سنگین و حیاتی است.
5️⃣ با روی کار آمدن بایدن احتمالا اقتصاد در ابتدا به سمت ثبات رود، ولی این روند موقتی و روانی است. روند رو به ثبات چون برای انتخابات طراحی خواهد شد تا انتخابات احتمالا ادامه می یابد. عوامل این روند بیشتر روانی است و اتفاق قابل ملاحظه ای در حوزه اقتصاد و تحریمها نخواهد افتاد.
6️⃣ وظیفه ما تکیه به ظرفیتهای داخلی و ایجاد ثبات و اعتماد به نفس ملی و برنامه ریزی با رویکرد اقتصاد مقاومتی در مدیریت اقتصاد کشور است.
7️⃣ پاشنه آشیل اثرات تحولات آمریکا در ج. ا. ایران نرخ ارز است. با توجه به تحریم اقتصادی طی سالهای گذشته که منجر به تامین بسیاری از نیازهای وارداتی در داخل کشور شده است تقاضای واقعی ارز در کشور در سطح پایینی قرار دارد. بنابراین تقاضای سفته بازی ارز را باید از یک طرف کاهش و از طرف دیگر پیمانهای ارزی با همسایگان و شرکای تجاری منعقد و بر آنها پایبند باشیم. این توافقات ارزی باید شفاف و اعلام شوند تا فعالین اقتصادی مبادلات خود را بر اساس آن انجام دهند. در این راستا لازم است مقررات و بخشنامه های ارزی بر این اساس اصلاح شوند. اعلام این سیاست و اقدامات جانبی از طریق اثرات روانی نیز به آرامش و ثبات اقتصادی کمک می کند.
هدایت شده از بصیر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راز شلیک نشدن موشک و الطاف خفیه الهی از زبان #شهید طهرانی مقدم
هدایت شده از بصیر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑 ایران با اسراییل هم مرز شد !
🔹 جشن و شادی در باکو بعد از امضای توافقنامه پایان جنگ با پرچمهای ج.آذربایجان،ترکیه و اسرائیل!
روزهای آخر ، فتنههای آخر
🔹دوماه به به پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ بیشتر باقی نمانده اما با اینحال ماجراجوییهای وی در منطقه پایانی ندارد.
🔸آنطور که منابع آگاه میگویند آمریکاییها در حال توطئهچینی علیه الحشد الشعبی و هدف قرار دادن مکانهای حضور نیروهای این سازمان در نقاط مرزی عراق با سوریه هستند.
آمریکاییها تلاش دارند با سربازگیری از برخی از ساکنان استان الانبار و تشکیل یک نیروی نظامی وابسته به خود، الحشد الشعبی را هدف قرار دهند و فتنه بزرگی ایجاد کنند.
🔹از شب گذشته هم در «الانبار» عراق ورود یک کاروان نظامی شامل ۱۰۰ خودروی نظامی از جمله چندین دستگاه آمبولانس به عینالاسد و پرواز پهبادهای شناسائی بر فراز آن خبرساز شده است.
🔸گفتنی است تفییرات گسترده در بدنه نطامی ارتش آمریکا ، از جمله تغییر بیکباره وزیر دفاع آمریکا هم در این راستا ارزیابی میشود.