🔰 پزشکیان برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری اعلام آمادگی کرد
🔸مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی امروز با اعلام خبر آمادگی برای کاندیداتوری چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، گفت: قصدم از شرکت در انتخابات افزایش مشارکت مردمی و آوردن برخی افراد پای صندوقهای رای در شرایطی است که این تصور در سطح داخلی و بین المللی در مورد ایران وجود دارد که مردم با صندوقها قهر هستند.
@Kayhan_online
🔰 پکن: هیچ راهی جز بازگشت تایوان به چین وجود ندارد
🔸به گفته یکی از مقامات چینی، واشنگتن در تلاش است تا با استفاده از تایوان، پکن را محدود کند اما این تلاشها با شکست مواجه خواهند شد و این یعنی تایوان بالاخره دوباره با چین متحد خواهد شد.
🔸«لیو شائوبینگ»، سفیر چین در ترکیه، گفته است: «ایالات متحده در تلاش است تا با استفاده از تایوان، چین را محدود کند، اما این تلاشها با شکست مواجه خواهند شد.» به گفته وی، در حال حاضر وضعیت در تنگه تایوان دشوار است. این دیپلمات گفت که نیروهایی وجود دارند که مثلاً از استقلال تایوان دفاع میکنند. آنها اجماع عمومی را که پیش از این بین سرزمین اصلی چین و تایوان حاصل شد، به رسمیت نمیشناسند.
https://kayhan.ir/001D9L
@Kayhan_online
🔰 کنارهگیری دو کارگردان سرشناس جهان از جشنواره صهیونیستی
🔸سینما فونیکس لندن که یکی از قدیمیترین سینماهای انگلیس است، میزبان جشنواره بینالمللی فیلم «Seret» شده است که با حمایت اسرائیل برگزار میشود اما گروههای همبستگی طرفدار فلسطین و همچنین گروهی از کارکنان و مدیران این سینما، خواستار عدم برگزاری این رویداد سینمایی به دلیل ارتباط جشنواره با وزارت فرهنگ اسرائیل و سفارت اسرائیل در بریتانیا شدهاند.
🔸«کن لوچ» و «مایک لی» دو کارگردان سرشناس انگلیسی هر دو بهطور مستقل در گفتوگو با گاردین تأیید کردند در پی برگزاری این جشنواره از سمت خود به عنوان حامیان سینما فونیکس استعفا کردهاند. این کارگردانان پیش از این در میان بیش از ۴۰ هنرمند و فیلمسازی بودند که در نامهای به گاردین در سال ۲۰۱۵ خواستار تحریم جشنواره «Seret» شدند.
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001D93
@Kayhan_online
آمادگی برای امتحانات و نقش خـانه و مدرسه در موفقیت دانشآمـوزان-بخش نخست
🔰 دقیقه نودی نباشید از قبل درس بخوانیـد
👤 #امیرحسین_بسطامی
🔸هر ساله با رسیدن خردادماه، فصل امتحانات شروع میشود و اضطراب و نگرانی دانشآموزان را فرامیگیرد. ناپلئون بناپارت که داعیه جهانگشایی داشت، همیشه از امتحان میترسید و نمره ده را بهسختی میگرفت! نمره ناپلئونی از همان زمان مصطلح شده است؛ بنابراین ترس از امتحان درون همگان وجود دارد و مهم این است که با یادگیری اصولی و پیشرفت تحصیلی کمرنگ و مهارش کنیم.
🔸منظور از پیشرفت تحصیلی، موفقیت در امر تحصیل است که میتواند به مهارت در امری خاص یا تخصص در بخشی از دانش منجر شود. پیشرفت تحصیلی یا موفقیت تحصیلی، معلومات یا مهارتهای اکتسابی عمومی یا خصوصی در موضوعات درسی است که معمولاً بهوسیله آزمایشها و نشانهها یا هر دو که معلمان برای دانشآموزان وضع میکنند، اندازهگیری میشود.
🔸برگزاری امتحانات میان ترم و پایان ترم، یک معیار برای سنجش میزان یادگیری دانشآموزان در هر درس و مقطع تحصیلی است. دانشآموزان اغلب در ایام امتحانات میان ترم و پایان ترم دچار اضطراب میشوند و به سراغ راهحلی برای موفقیت در امتحانات هستند.
🔸شناسایی نقاط ضعف و قوت در ایام امتحانات، یادگیری اصولی، عدم ناامیدی و یاس و... همگی از جمله مواردی هستند که به آمادگی قبل از امتحان مشهورند.
🔸رضا عالیپور، مشاور تحصیلی به گزارشگر کیهان توضیح میدهد:
🔻«شناسایی نقاط ضعف و قوت در ایام امتحانات برای موفقیت بسیار حائز اهمیت است. در این روش به جای مرور مجدد مطالبی که به آن مسلط هستید، بهتر است به سراغ بخشهایی از کتاب درسی بروید که مطالب خوانده نشدهای دارد و یا تمرینات آن را انجام ندادهاید.
🔻یکی از میانبرهای مطالعه در ایام امتحانات این است که تنها به سراغ کتابی که امتحان آن نزدیکتر و یا آسانتر است بروید و دروس و سرفصلهای خوانده نشده را مطالعه کنید.
🔻با این روش یعنی، تمرین زیاد بر روی بخشهایی که در آن دچار ضعف هستید، میتوانید در زمان کمتری به مطلب موردنظر تسلط پیدا کنید. در این زمان کم و فشرده، اولویت با دروس خوانده نشده است.»
🔸اگر روش مطالعهای را بر اساس توان خود برنامهریزی کردهاید، بهتر است آن را ادامه دهید. استفاده از روش صحیح مطالعه برای دانشآموزان بر اساس توان آنها مشخص شده است و لزوماً نمیتواند برای شما پاسخگو باشد. یکی دیگر از میانبرهای این روش استفاده از برنامهریزی درسی قبلی است.
#گزارش_روز
https://kayhan.ir/001D8W
@Kayhan_online
🔰 غضنفرآبادی رئیس فراکسیون انقلاب اسلامی شد
🔸حجت الاسلام غضنفرآبادی با ۱۰۲ رای رئیس فراکسیون انقلاب اسلامی شد.
@Kayhan_online
🔰 بلومبرگ: انگلیس با سختترین بحران مالی ۷۰ سال اخیر خود مواجه است
🔸طبق اعلام بلومبرگ، دولت جدید انگلیس با سختترین بحران خود برای پُر کردن بودجه دولتی مواجه است که این مسئله از سالهای ۱۹۵۰ به این سو (یعنی چیزی حدود ۷۰ سال) بیسابقه بوده است.
🔸برگزاری همهپُرسی برگزیت (خروج از اتحادیه اروپا) در انگلیس در تاریخ ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶ (۳۱ خرداد ۱۳۹۵) و طولانی شدن فرآیند خروج این کشور از اتحادیه اروپا و مصائب پس از خروج و از طرف دیگر فراگیر شدن بیماری کووید ۱۹ در انگلیس از ماه مارس سال ۲۰۲۰ (اسفند ماه ۱۳۹۸) و در پی آن آغاز جنگ اوکراین (در اواخر سال ۱۴۰۰) و تبعات منفی اقتصادی آن برای اروپا، تاکنون آثار منفی گستردهای برای این کشور دربرداشته، به گونهای که ششمین اقتصاد بزرگ جهان را با چالشهای کمابیش بیسابقهای مواجه نموده است.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001D9G
@kayhan_online
با اعتمادسازی آیتالله رئیسی در کشاورزان رخ داد
🔰 خودکفایی در تولید گندم نان با رشد ۱۲۹ درصدی خرید تضمینی
🔸دولت سیزدهم، کشور را در تولید گندم نان خودکفا کرد که حاصل اعتمادسازی آیتالله رئیسی در کشاورزان با رشد ۱۲۹ درصدی خرید تضمینی گندم و پرداخت بموقع مطالبات گندمکاران بود.
🔸 طی دو سال گذشته خرید تضمینی گندم روند افزایشی را طی کرده است و در سال ۱۴۰۰ خرید تضمینی گندم چهار میلیون و ۵۴۰ هزار تن بود اما در سال ۱۴۰۱ این عدد به هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن و در سال ۱۴۰۲ به ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسید و میزان تولید گندم نیز حدود ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن شد.
🔸یک دلیل مهم این توفیق آن است که با روی کار آمدن دولت سیزدهم قیمت خرید تضمینی گندم از کیلویی پنج هزار تومان به ۷۵۰۰ تومان و در ابتدای سال ۱۴۰۱ به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان و مجدد این رقم به ۱۳ هزار تومان افزایش یافت تا کشاورزان متضرر نشوند. در نهایت نیز قیمت خرید تضمینی گندم برای سال ۱۴۰۳ به ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت که میتوانست بالاتر هم باشد.
🔸آن طور که وزارت جهادکشاورزی گزارش میدهد جهش ۶۰۰ درصدی در کشت دانههای روغنی در شرایط دیم نیز در این دولت اتفاق افتاده است؛ به طوری که از پنج هزار هکتار به ۳۵ هزار هکتار در پایان سال ۱۴۰۲ رسیدهایم.
🔸یکی دیگر از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم احیای طرح توزیع رایگان شیر مدارس بعد از ۱۰ سال بود. طرحی که بنابر گفته کارشناس به دلیل تامین نشدن اعتبارات و اجرای ناقص آن متوقف شده بود ولی با احیای آن در دو سال تحصیلی اخیر، چند میلیون دانشآموز دوره ابتدائی در مناطق مختلف کشور به این ماده غذایی مفید دسترسی پیدا کردند.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001D8f
@Kayhan_online
غرب به دنبال گسترش جنگ
🔰 حمایت علنی ناتو از حمله اوکراین به خاک روسیه با تسلیحات غربی
🔸دبیرکل ناتو در اظهارنظری آشکارا اعلام کرد که کشورهای تأمینکننده سلاح برای اوکراین باید به این کشور اجازه استفاده از تسلیحات را علیه اهداف در خاک روسیه بدهند!
🔸 به گزارش ایسنا روزنامه نیویورک تایمز نیز چند روز پیش در گزارشی نوشته بود «آنتونی بلینکن»، وزیر امورخارجه آمریکا پس از سفر اخیر خود به کیف از دولت کشورش خواسته است تا محدودیتها را در ارتباط با نحوه استفاده اوکراین از تسلیحات آمریکایی لغو کند. به نوشته این روزنامه آمریکایی، اکنون با توجه به پیشنهاد مطرح شده از سوی آنتونی بلینکن، دولت آمریکا در حال انجام گفتوگوهای جدی پیرامون تضعیف چنین ممنوعیتی است تا به نیروهای مسلح اوکراین اجازه دهد که در آن سوی مرز با روسیه حملاتی را با استفاده از تسلیحات آمریکایی انجام دهند.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001D9H
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گاف جدید بایدن حین توهین به پوتین
🔸بایدن با تاکید بر این که قصد ندارد سربازان آمریکایی را به اوکراین بفرستد، در اشاره به پوتین گفت «ما محکم در کنار اوکراین ایستادهایم و در کنار آنها خواهیم ایستاد. در مقابل مردی که سالهاست خوب میشناسم، ایستادهایم، یک ظالم بیرحم. کنار نخواهیم رفت».
🔸سپس مدعی شد که «پوتین مطمئن بود ناتو شکست خواهد خورد. من پس از رئیسجمهور شدن و سوگند خوردن با او دیدار و درباره همین موضوع صحبت کردم».
🔸در همین بخش از سخنان، بایدن رشته کلام را از دست داد و شروع به بیربط حرف زدن کرد و در نهایت برای توجیه این لحظات گفت که «شاید نباید وارد این موضوع میشدم، کمی من را هیجانزده میکند».
@Kayhan_online
🔰 خشم شدید شبکه صهیونیستی از پیامهای تسلیت جهانی به ایران
🔸عرض تسلیت و ابراز همدردی مقامات کشورهای مختلف (از جمله کشورهای غربی) به خاطر درگذشت رئیسجمهور ایران، رسانه وابسته به موساد را عصبانی کرد.
🔸در حالی که مقامات 69 کشور برای عرض تسلیت به تهران آمدهاند، وبسایت اینترنشنال ضمن ابراز عصبانیت نوشت: مقامات دولتی برخی کشورها و تعدادی از نهادهای بینالمللی با پیام تسلیت و شرکت در مراسم تشییع، به مرگ ابراهیم رئیسی و همراهانش واکنش نشان دادند. دولتها و نهادها بر پایه چه استدلال معقول و مقبولی در چنین سطوحی ابراز تأسف و تأثر میکنند؟
🔸تعدادی از مقامات دولتی برخی کشورها و تعدادی از نهادهای بینالمللی نیز نسبت به کشته شدن رئیس دولت جمهوری اسلامی با صدور پیامهای تسلیت یا اقدامات نمادینی که حاکی از تأسف و تألم است واکنش نشان دادند. برخی از این واکنشها از سمت دولتهایی بود که افکار عمومی پیشاپیش انتظار برخورد مشابهی از سوی آنها را داشت؛ اما در مواردی، رفتار و گفتار نمایندگان دولتها و نهادها موجب برانگیخته شدن تعجب و خشم گروهی از ایرانیان (اپوزیسیون) شد.
🔸برای مثال، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای، کشته شدن ابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان و هیئت همراهش در سقوط بالگرد را تسلیت گفت. شارل میشل، رئیس شورای اروپا هم در پیامی نوشت که اتحادیه اروپا، درگذشت رئیسی و امیرعبداللهیان را صمیمانه تسلیت میگوید و با خانواده آنها ابراز همدردی میکند. سخنگوی ناتو هم این حادثه را به ملت ایران تسلیت گفت. جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک و کنفرانس بینالمللی امنیت هستهای در وین نیز با یک دقیقه سکوت آغاز به کار کردند.
🔸واقعیت این است که این قبیل فرمالیتهها و ژستهای دیپلماتیک در راستای حفظ مجاری رسمی و حتی در صورت لزوم تقویت و ارتقای ارتباط با جمهوری اسلامی است. اهداف راهبردی و منافع دولتها محرک چنین اقداماتی است و توجیهاتی مثل ضرورتِ ناگزیرِ عرف دیپلماتیک یا ادله اخلاقی، پوششی نخنماست که با چشم غیرمسلح نیز میتوان آنسویش را به عیان دید.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001D9Y
@Kayhan_online
.
چرا دولت موفق بوده است؟
اهمیت واقعبینی و نقد منصفانه
🔹برخی تحلیلگران ضمن تکریم شخصیت شهید رئیسی، می گویند: "آقای رئیسی و دولت وی در مدیریت اقتصادی موفق نبوده اند؛ در برخی حوزه ها همان روند قبلی را ادامه داده اند، هنوز در فروش نفت و بازگرداندن درآمدها در زمین آمریکا بازی می کنیم، دولت فاقد برنامه اقتصادی است و...".
♦️فارغ از این که اجزاء عملکرد دولت یا حتی برنامه و رویکرد آن قابل نقد است؛ به نظر می رسد یک واقعیت مهم در این گونه تحلیل ها مغفول می ماند:
🔹آقای رئیسی، یک اقتصاد بیمار اورژانسی و در حال مرگ را تحویل گرفته و ماموریتش احیای آن بوده؛ نه این که مصدوم را در کوتاه مدت مثلا برای رقابت در حد المپیک آماده کند! اولویت مهم، ثبات بخشی و کاهش ناترازی ها (از درآمدهای ارزی و ریالی تا مصارف برق و آب و گاز و..) بوده است.
♦️دولت آقای رئیسی یک میدان مین ترکیبی (اقتصادی/سیاسی/امنیتی/فرهنگی/اجتماعی) را تحویل گرفته و سعی کرد مین های در حال انفجار را یکی یکی خنثی کند، یا عمل کردن آنها را به تاخیر بیندازد. در چنین وضعیتی، تلقی/تلقین این که دولت باید در هر ثانیه و دقیقه چند قدم می دویده و استاندارد های دوی معمولی چقدر است، به دور از واقع بینی است.
🔹آقای رئیسی، رانندگی خودرویی را تحویل گرفت که هم ترمز بریده بود و هم شتاب حرکت آن در قهقرای اقتصادی به اوج رسیده بود. برخی مدیران ارشد سابق برای این حرکت منفی، هشت سال پا روی پدال گذاشته و گاز داده بودند؛ دولت فعلی حتی اگر بی عیب و نقص هم بود، نمی توانست آن شتاب منفی و انرژی منفی آزاد شده را ظرف دو سه سال متوقف کند. اما موفق شده از شتاب ویرانگر آن بکاهد.
♦️اقتصادی که فروش نفتش به عنوان منبع اصلی درآمدی در دوره کوتاهی اوج گرفته و ناگهان ظرف دو سال، به یک نُهم سقوط کرده (از دو و نیم میلیون بشکه به زیر ۳۰۰ هزار بشکه)، به فردی می ماند که مخدر یا مواد نیرو زای قوی مصرف می کند و سپس با از بین رفتن آثار آن، با تبعات سنگین بعدی دست و پنجه نرم می کند. ترک دادن چنین اقتصاد اعتیاد زده ای، کار یکی دو سال نیست.
🔹دولت با چالش هایی از این دست رو به رو بوده و در عین حال در مهار بخش مهمی از آنها موفق عمل کرده است: ۴۸۰ هزار میلیارد تومان کسری، نرخ تورم ۶۰ درصدی، نقدینگی ده برابر شده، بدهی انباشته ۱۵۰۰ هزار میلیاردی، خزانه ارزی صفر شده، سررسید اصل و سود اوراق (۵۰۰ هزار میلیارد تومان)، چالش حذف اجباری یا تداوم ناممکن پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی، اعلام ناتوانی دولتمردان قبلی درباره امکان پرداخت حقوق کارکنان در مرداد ۱۴۰۰، ایجاد تعهدات مالی جدید با فشار رسانه ها و برخی نمایندگان و...
♦️حتما باید دولت و کارکرد و برنامه آن را نقد کرد. اما رویکرد منصفانه و نزدیک به به واقعیت، این است که قبل و بعد هر نقدی، به وضعیتی که دولت رئیسی تحویل گرفت و به موقعیتی که ارتقا داد، اشاره شود.
🔹از سوی دیگر، افزایش فروش نفت ایران، حاصل اراده کشورمان در شکستن و دور زدن تحریم های آمریکا بود و نه بازی طبق نقشه و در زمین آمریکا. آمریکا نتوانست و گرنه در همین حوزه تحریم نفتی می خواست کمر اقتصاد ما را بشکند.
♦️آمریکا اگر می توانست، به روند صفر یا حداقلی کردن فروش نفت ایران در کانال برجام و پسا برجام ادامه می داد. آنها مشغول وقت کشی در مذاکرات و منتظر از پا در آمدن ایران بودند اما به مدد الهی و همت دولت، شکست خوردند.
@kayhan_online