چگونه هوش مصنوعی وارد شریانهای حیاتی زندگی ما شده است- بخش نخست
🔰 خیـز بـزرگ برای نقطهزنی زیرساختهای هوش مصنوعی
👤 #فائقه_بزاز
🔸الگوریتمها اجزائی جدانشدنی از زندگی ما هستند. از اپلیکیشنها و رسانههای اجتماعی گرفته تا اینترنت اشیا، مسیریابها و اخیراً هوش مصنوعی که رخدادهای چشمگیری را رقم زده، گاه امید و گاه ترس و تأسف آفریده است. درواقع در شکل و شمایل پیچیده جنگ ترکیبی امروز تکنولوژیهای نوپدید مانند رباتهای کارگر، دنیای متاورس، خودروهای خودکار و بدون راننده، رباتهای جراح و کالبدشکاف خبرساز شدهاند تا مرزهای شگفتی را جابهجا کنند.
🔸از همان روزهای ابتدائی پیدایش هوش مصنوعی و تبدیل چرتکه به ماشینحساب تا به امروز، دستاوردهای خاص و عجیب هوش مصنوعی پتانسیل عظیمی را برای همه ما به ارمغان آورده است.
🔻از کاربرد این پدیده در معماری و حسابداری گرفته تا حوزههای سلامت، درمان و توانمندیهای دفاعی و نظامی، مقالهنویسی و تألیف، مدیریت روشنایی از راه دور، آلودگی هوا، کنترل دما و... اما آنچه مهم است میزان توانمندی دانشمندان ایرانی در بومیسازی و دسترسی به لایههای عمیقتر زیرساختهای این فناوری است.
🔸ششم شهریورماه و در نخستین دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم با رهبر معظم انقلاب بود که ایشان با اشاره به رشد پرشتاب هوش مصنوعی در دنیا هشدار دادند: «اگر به لایههای زیرساختی هوش مصنوعی نرسیم ممکن است در دنیا آژانسی برای هوش مصنوعی مثل انرژی اتمی تشکیل دهند و مانع پیشرفت کشور شوند.»
🔸غلبه هوش مصنوعی بر سرطان پروستات، هوش مصنوعی در خدمتِ پناهجویان، یک ربات در انگلیس مدیر مدرسه شد، هوش مصنوعی جان تازهای به سیاست میدهد، گزارشی از اولین کنفرانس خبری رباتهای انساننما، ساخت پروتئین توسط هوش مصنوعی و... سرتیتر خبرهایی است که با یک جستوجوی کوچک مخاطب را به ژرفای دنیای جدید هوش مصنوعی میکشاند و تعمق در این عرصه به آنچه در ارتباط با هوش مصنوعی میدانیم ضریب میدهد.
🔸دکتر زهرا عباسی، مدرس دانشگاه الزهرا و کارشناس رسانه در ارتباط با وقوع انقلاب چهارم صنعتی و بروز رقابتهای جدید فناورانه در این عرصه از جمله اینترنت و هوش مصنوعی به گزارشگر کیهان میگوید:
🔻«اولین انقلابهای صنعتی از بریتانیا شروع شد که سبب تحول و ماشینی شدن دنیا گردید. این نوآوریها سبب تغییرات در کشاورزی، صنعت و تجارت و سبک زندگی مردم گردید. انقلاب سوم، انقلاب دیجیتال بود که مسیر دنیا را عوض کرد و البته سبب بروز آسیبهایی شد.
🔻این انقلاب منشأ ظهور فناوریهای بود که قبلتر مردم آنها را در فیلمهای علمی تخیلی دیده بودند. انقلاب صنعتی چهارم نیز اولینبار توسط «کلاس شواب» بنیانگذار مجمع جهانی اقتصاد مطرح شد که در کتابهای او حاکمیت اقتصاد، فناوری فرصتها و تهدیدها، صنایع و الگوهای اجتماعی و اتصالهای متقابل و اتوماسیون هوشمند مطرح شده است. درواقع مشاغل مجازی و دیجیتال مارکتینگها از نتایج انقلاب صنعتی چهارم است.»
🔸هوش مصنوعی پتانسیل بزرگی برای ملتهاست و میتواند زندگی را آسانتر کنند همانگونه که ابررایانههای امروزی توانستهاند شاهکارهای بزرگی خلق کنند؛ ابرکامپیوتر هوشمند «واتسون»، متعلق به شرکت آیبیام، هزارانهزار مورد پزشکی را به عنوان ورودی دریافت میکند و در برخورد با نمونههای جدید بیماری را تشخیص میدهد. بررسیها نشان دادهاند که تشخیص واتسون از تشخیص بسیاری از پزشکان متخصص بهتر است.
#گزارش_روز
https://kayhan.ir/001ErE
@Kayhan_online
مدیرعامل سازمان انتقال خون:
🔰 اهدای خون از ۱۸ تا ۶۵ سالگی امکانپذیر است
🔸مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: اهداکنندگان خون از ۱۸ تا ۶۵ سالگی میتوانند نسبت به اهدای خون اقدامکنند و اهداکنندگان خون مستمر میتوانند جان هزاران نفر را نجات دهند.
🔸جمالی با بیان اینکه سازمان انتقال خون با مجموعههای مختلف تفاهمنامه همکاری منعقد کرده، افزود: به طور مثال، سازمان انتقال خون با بسیج به منظور افزایش جامعه آماری جوانان و زنان اهداکننده خون تفاهمنامه همکاری منعقد کرده است.
🔸وی با بیان اینکه اهداکنندگان خون، سرداران گمنام نظام سلامت هستند، گفت: پزشکان سازمان انتقال خون، سربازان گمنام نظام هستند. متوسط دریافتی هر پزشک اهدای خون حدود ۲۰ میلیون تومان است. مدیرعامل سازمان انتقال خون ادامه داد: نه تنها پزشکان بلکه تمام پرسنل این سازمان با دریافت کم نسبت به انجام امور خود اقدام میکنند؛ چرا که در یک سازمان مقدس مشغول به کار هستند. سازمان انتقال خون طی ۳ سال اخیر با وجود تمام سختیها و محدودیتها به دستاوردهای فراوانی دست یافته است.
https://kayhan.ir/001Erd
@Kayhan_online
طی عملیاتی بیسابقه
🔰 حزبالله پایگاه تیپ ۲۸۲ توپخانه و انبار موشکهای نقطهزن اسرائیل را هدف قرار داد
🔸حزبالله لبنان در راستای گسترش دامنه حملات خود علیه مواضع رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی پایگاه تیپ 282 توپخانه و انبار موشکهای نقطهزن اسرائیل را برای اولینبار هدف قرار داد.
🔸حملات حزبالله طی روزهای گذشته علیه مواضع رژیم صهیونیستی شدت گرفته است. دیروز منابع وابسته به حزبالله لبنان از گسترش دامنه حملات و هدف قرار دادن چندین پایگاه جدید رژیم صهیونیستی خبر دادند. به گزارش مهر به نقل از المنار، مقاومت اسلامی حزبالله لبنان اعلام کرد: برای اولینبار از آغاز جنگ علیه غزه، پایگاه و مقر تیپ ۲۸۲ توپخانه و موشکهای نقطهزن ارتش رژیم صهیونیستی و انبارهای تسلیحاتی این رژیم در منطقه «یفتاح الیفلیت» در شمالغرب دریاچه طبریا را هدف قرار داده است.
🔸 بر اساس این گزارش این حملات که دیروز از سوی رسانههای صهیونیستی گسترده توصیف شده بود، به معنای توسعه دامنه عملیاتی حزبالله لبنان در هدف قرار دادن مناطق شمال اراضی اشغالی محسوب میشود. منابع عبری دیروز شنبه از شلیک دستکم ۶۰ موشک به سوی «صفد» و «طبریا » در شمال اراضی اشغالی خبر داده بودند. وبگاه معاریو اعلام کرد که از شبجمعه حدود ۶۰ موشک از جنوب لبنان به سمت صفد و طبریا در الجلیل علیا در شمال فلسطین اشغالی شلیک شده است.
🔸شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی هم از اصابت چند موشک به منطقه «روش بینا» و شمال دریاچه طبریا خبر داد. این حمله منجر به وقوع آتشسوزیهایی در طبریا شده است. روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارونوت اعلام کرد که ۶ تیم اطفای حریق در تلاش برای مهار آتش در منطقه عمیعاد در الجلیل هستند. المیادین هم به نقل از منابع خبری نوشت: به دنبال حملات حزبالله آژیرهای خطر در منطقه «دوفیف» واقع در الجلیل غربی به صدا درآمدند.
🔸این در حالی است که حزبالله لبنان هم در بیانیهای اعلام کرد: در راستای حمایت از مردم غزه و مقاومت فلسطین و همچنین در پاسخ به تجاوز رژیم صهیونیستی به روستاهای جنوبی و خانههای غیرنظامیان به ویژه در منطقه الاحمدیه، مقر تیپ شمالی رژیم صهیونیستی و پایگاه استقرار گروهان الجلیل و انبارهای لجستیکی آن در منطقه «عمیعاد» را با دهها موشک کاتیوشا هدف قرار داده است.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001Es0
@Kayhan_online
در پارلمان رژیم صهیونیستی صورت گرفت
🔰تصویب بودجه اضافی برای حمایت مالی از شهرکنشینان فراری
🔸پارلمان رژیم صهیونیستی در نتیجه تداوم حملات حزبالله و طولانی شدن جنگ غزه، بودجه اضافی برای حمایت مالی از شهرکنشینان فراری را تصویب کرد.
🔸به گزارش خبرگزاری فارس؛ در حالی که مذاکرات برای بررسی بودجه 2025 اسرائیل به تعویق افتاده و کارشناسان اقتصادی این کشور نسبت به وقوع یک بحران مالی بزرگتر هشدار میدهند، روزنامه عبری اقتصادی کالکالیست گزارش داده که پارلمان رژیم صهیونیستی، بودجه اضافی هم برای 2024 تصویب کرده است.
🔸کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) تصویب کرده که با توجه به ادامه جنگ اسرائیل علیه غزه، بودجه اضافی مصوب قبلی برای سال مالی 2024 به 727 میلیارد و 400 میلیون شیکل (حدود 192 میلیارد دلار) افزایش یابد.
🔸کنست افزایش جدید سه میلیارد و 400 میلیون شکلی (924 میلیون دلار) مبلغ بودجه را هم برای کمک به تخلیه غیرنظامیان و پرداخت به سربازان ذخیره تا پایان سال جاری تصویب کرد.
🔻این در حالی است که پیش از این تصمیم وزیر دارایی رژیم صهیونیستی برای تداوم حمایت مالی از شهرکنشینان فراری از مجاورت مرزها با لبنان و غزه، با هشدار مسئولان بودجه و رئیس بانک مرکزی این رژیم درباره عواقب آن بر بازارها مواجه شده بود.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001ErK
@Kayhan_online
🔰 کرباسچی: پزشکیان هیچ تعهدی به اصلاحطلبان نداده است
🔸دبیرکل سابق حزب کارگزاران میگوید: پزشکیان خود را از دام رفقای قدیمی و پیرسالاری رها کند. کرباسچی همچنین گفت که پزشکیان، تعهدی به هیچ یک از احزاب اصلاحطلب نداده است.
🔸غلامحسین کرباسچی، در گفتوگو با خبرآنلاین و در پاسخ این سؤال که پزشکیان کارهایی را بکند یا نکند؟، اظهار کرد: آقای پزشکیان که هم کارهایی برای انجام دادن دارند و هم کارهایی که انجام نخواهند داد. بالاخره افراد را باید باهم مقایسه کرد و انتخاب کرد. زمانی کسانی ایدهآل ما هستند و زمانی به افرادی- نه این که ایدهآل باشند، بلکه برای این که بدترین چیز اتفاق نیفتد- رای میدهیم. امکان دارد کسانی بگویند تا چه زمانی بناست که این روند باشد، بالاخره همین است.
🔸وی افزود: ما امیدواریم پزشکیان هیچ کار ضرررسانی انجام ندهد. خودش هم گفته هیچ قدمی که در آن ضرر عمومی برای مردم داشته باشد انجام نمیدهیم... اصلاحات نمیتواند الان منحصر به بحثهای سیاسی باشد. آنها بسیار مهم و ضروری هستند و برای اداره کشور راهی به جز رضایت سیاسی مردم وجود ندارد. ولی رضایت سیاسی مردم الان به مسائل اقتصادی گره خورده است. به نظرم مسئله اول کشور این است و مسائل دیگر به نوعی گره خورده به آن است.
🔸یادآور میشود کرباسچی اردیبهشت 94 هم ضمن مصاحبه با شرق، درباره سالخوردگی و خستگی دولت روحانی ابراز نگرانی کرده و گفته بود: «نباید اینگونه باشد که مسئولیتها را از دوش خودمان برداریم... آیا دلمان نباید شور بزند؟ نمیشود معاون وزیر و وزیر باشیم، اما استدلال کنیم که اگر بودجه دادند، کار میکنیم و اگر ندادند کار نمیکنیم!...
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Es4
@Kayhan_online
رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی:
🔰 هرماه یک گردان تلفات میدهیم
🔸اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ جاری چند نظامی خود را از دست داده است، از جمله سؤالهایی است که مقامات رسمی این رژیم از بازگو کردنش وحشت دارند. رهبر اپوزیسیون این رژیم اما معتقد است ارتش رژیم صهیونیستی در این 11 ماه 12 گردان از دست داده است. یعنی تقریبا هر ماه بیش از یک گردان!
🔸رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی طی اظهاراتی اعتراف کرده است که، طی 11 ماهی که از جنگ غزه میگذرد، ارتش رژیم صهیونیستی 12 گردان از دست داده است. با توجه به این که هر گردان از 500 الی 800 نظامی تشکیل شده است. اگر هر گردان را 800 نفر بگیریم، میتوان گفت بین 6 تا 9هزار و 600 نظامی صهیونیست طی این 11 ماه به دست توانای نیروهای مسلح مقاومت به هلاکت رسیدهاند. حدود دو ماه پیش نیز وزیر جنگ این رژیم در یک برنامه تلویزیونی، هلاکت یک تیپ از نظامیان این رژیم را تایید کرده بود. هر تیپ معمولا از 4 تا 6هزار نظامی تشکیل شده است. بدین ترتیب میتوان تخمین زد طی دو ماه گذشته صهیونیستها نزدیک به 3000 نظامی دیگر از دست دادهاند.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001Es1
@Kayhan_online
نقشه استعمار برای زنان- بخش شانزدهم
🔰 استثمار و خشونت علیه زنان در لیبی
👤 #سید_محمدحسین_راجی
🔸کشور لیبی در آفریقای شمالی واقع در جنوب دریای مدیترانه، یکی از ۱۰ کشور اصلی صادرکننده نفت در جهان است و تولید ناخالص ملی سرانه آن جزو بالاترینها در آفریقا است. در سال 1969 سرهنگ معمر قذافی طی یک کودتا رهبر کشور لیبی شد. قذافی تا سال 2001 مواضعی کاملاً ضد اسرائیل و غرب و حامی فلسطین اتخاذ کرده بود. این کشور خواهان دستیابی به فنآوری هستهای هم بود.
🔸علاوهبر اتهام تروریسم علیه دولت لیبی مبنی بر اینکه این کشور از عملیاتهای خرابکارانه مثل پرواز پانام 103 (1988) (سانحه لاکربی) و پرواز یو.تی.اِی 772 (1989) دست داشته است، اتهاماتی مربوط به سلاح کشتارجمعی، باعث شد شورای امنیت علیه آنها تحریم اعمال کند. این مسائل و مناقشات تا سال 2001 ادامه یافت. قذافی، تحت تاثیر شکست برخی از سیاستهایش، که بعضی به خاطر رویگردانی اتحادیه عرب از لیبی بود، به سراغ آمریکا رفت و درصدد بهبود روابط برآمد.
🔸رویداد مهم بعدی در روابط ایالات متحده و لیبی، حملات تروریستی 11 سپتامبر بود. قذافی با مردم آمریکا ابراز همدردی و از حق آنها برای انتقام دفاع کرد. وی حمله واشنگتن به افغانستان را اقدامی موجه برای دفاع از خود توصیف کرد و پیشنهاد همکاری ضدتروریستی و اطلاعاتی با آمریکا و انگلیس را داد و مستقیماً علیه القاعده اقدام نمود.
🔻لیبی در سال 2001 لیبی معاهده «منع جامع آزمایش سلاحهای هستهای» و در 2002 معاهده لاهه در مورد «جلوگيري از گسترش موشکهای بالستيك» را امضا کرد، در 2003 موافقت کرد که برنامه سلاحهای کشتارجمعی خود را برچیده و درهای کشور را به روی بازرسی بینالمللی باز کند و در سال 2004، 4000 سانتریفیوژ خود را تسلیم آمریکا کرد.
🔸اما در سال 2011، با گسترش بهار عربی در سراسر آفریقای شمالی، ایالات متحده با هدف مدیریت بیداری اسلامی یا همان بهار عربی، رویکرد خود را تغییر داد و حاکم لیبی را یک «دیوانه» نامید که دنبال «نسلکشی» است! لیبی نیز از مواضع انقلابی، ضداسرائیلی و هستهای خود کنار کشید و رضایت آمریکا را جلب کرد؛ اما در نهایت آمریکا برای منافع استراتژیک و ژئوپولیتیک خود قذافی را به عنوان یک بازیگر مصرف شده، کنار گذاشت و با یک مداخله نظامی به بهانه حقوق بشر و با استفاده از لفاظی درمورد زنان لیبیایی، این کشور را به ورطه نابودی کشاند.
🔸هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا در سال 2011 اعلام کرد که ایالات متحده از گزارشهای مربوط به تجاوز جنسی در مقیاس وسیع در درگیریهای لیبی «عمیقاً نگران» است. او گفت در سایر بخشهای خاورمیانه و شمال آفریقا حتی گزارشهایی مبنی بر «آزمایش باکرگی» وجود دارد. در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا از خشونت جنسی برای تنبیه معترضان استفاده میکنند.
🔸در سراسر اوت و سپتامبر 2011، ناتو حمله به سرت را که گمان میرفت قذافی در آنجا پنهان شده است، تشدید کردند. خانوادههای مورد تجاوز نظامی از مشکلات مختلف و تلفات غیرنظامیان خبر دادند اما دبیرکل ناتو آندرس فوگ راسموسن در نوامبر 2011 در اظهار خود منکر تلفات غیرنظامیان شد.
🔸بعد از گذشت سالها از حمله به لیبی، وضعیت زنان هنوز در ابهام بود. سؤال بزرگ این است که آنها پس از شکست بهار عربی، که منجر به آشوب در منطقه شد، چه چیزی به دست آوردند؟ لیبی بیثبات شده و گروههای مختلف سیاسی، از جمله خلیفه حفتر و دولت وفاق، با یکدیگر میجنگند.
🔸درکنار آوارگی اجباری و افزایش بیسابقه تعداد پناهندگان در سوریه، عراق، یمن و لیبی، گروههای شبهنظامی مانند داعش (دولت اسلامی عراق و الشام) و القاعده در بسیاری از کشورها، ظهور کردند. بنابراین زنان در سراسر منطقه قربانی شدهاند.
🔻تکثیر تسلیحات و فقدان پاسخگویی، محیط مناسبی را برای استثمار و خشونت علیه زنان ایجاد کرد. اقدامات مستقیم و غیرمستقیم، مانند بحران انسانی و عدم حاکمیت قانون در لیبی، اشکال مختلف خشونت را ترویج داده است که به طور نامتناسبی بر زنان تأثیر گذاشته و مانع مشارکت مؤثر آنها در ایجاد صلح و تصمیمگیری در همه سطوح شده است.
https://kayhan.ir/001EsE
@Kayhan_online