دستورالعمل «تحریرالشام» به همه اعضاء:
🔰 اعدام کنید ولی پنهانی مبادا تصاویر کشتارها منتشر شود
🔸در پی انتشار پراکنده تصاویر و ویدئوهایی از وحشیگریهای پیادهنظامِ الجولانی در سوریه، دستورالعملی محرمانه در میان تروریستها صادر شد که به موجِب آن «هرگونه تصویربرداری از عملیات بازداشت، درگیری و اعدام میدانی» ممنوع شده است! این بخشی از گزارش سایت خبری «المعلومه» عراق است.
🔸اسپوتنیک در اینباره گزارش داده است که ربایش و قتل افراد در استان حمص واقع در مرکز سوریه طی روزهای گذشته رکورد زده است. برای مثال، ساکنان این منطقه گفتهاند که «وکیل کشتهشده، در حال ترک خانهاش در محله السبیل بود که به دست افراد ناشناس به قتل رسید.»
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GkJ
@Kayhan_online
۹ دی ۱۴۰۳
نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
🔰 یک بام و دو هوای «گرانی» گزارش ضد و نقیض مدعیان اصلاحات
🔸گزارش مرکز آمار در رابطه با نرخ تورم در آذرماه، مواضع ضد و نقیض مدعیان اصلاحات را به همراه داشت به نحوی که بر اساس آمار منتشره چند تحلیل متناقض و پارادوکسیکال در صدر اخبار جای گرفت.
🔸چندی پیش روزنامه زنجیرهای «اعتماد» با تکیه بر آمار منتشر شده و با هدف دستاوردسازی و شانتاژ سیاسی ذیل تیتر «خزان تورم در پائیز» - فارغ از افزایش قیمت ارز و تاثیر آن بر نرخگذاری کالا - به دفاع از وضعیت اقتصادی موجود پرداخت و عملکرد اقتصادی دولت را توجیه کرد؛ همین مسئله (آمار منتشر شده تورم توسط مرکز آمار در آذرماه) توسط روزنامه «مردمسالاری» به شکل دیگر مورد تحلیل و بازتاب قرار گرفته است.
🔸علاوهبر روزنامه «مردمسالاری» که برخلاف گزارش روزنامه «اعتماد» - در تشریح شرایط اقتصادی واقعیت جامعه را در نظر گرفته است- روزنامه «همدلی» نیز ذیل تیتر «صنعت در نبرد با تورم» به مشکلات اقتصادی اشاره کرده و به تشریح نارسایی در «صنعت» با تکیه بر متغیر «ارز» و تورم ناشی از افزایش آن پرداخته است.
🔸به هر ترتیب مواضع متناقض و ضد و نقیض مدعیان اصلاحات در رابطه با «تورم» و «گرانی» حکایت از «یک بام و دو هوا» دارد؛ همچنین نشاندهنده مهندسی افکار عمومی و پروژه مدعیان اصلاحات توجیه همهجانبه دولت است.
🔸با توجه به تیتر روزنامه مردمسالاری (نبرد نابرابر دهکها با گرانی) و همدلی (صنعت در نبرد با تورم) که برخلاف روزنامه اعتماد بیانگر وضعیت نابسامان اقتصادی است؛ به نظر میرسد روزنامه اعتماد، رسالت مطبوعات یعنی بازتاب واقعیت را نادیده گرفته و با سانسور واقعیت - خواسته یا ناخواسته - حافظ سرمایهسالاری و منافع اشراف است.
🔸به بیانی دیگر گزارش روزنامه مردمسالاری نشان از رنج دهکهای «کمبرخوردار» از تورم دارد، با اتکا بر همین موضوع سانسور این گزاره حاکی از سوگیری است و پشت پرده گزارش اعتماد را عیان میکند.
🔸نکته دیگر اینکه سیاست «یک بام و دو هوا» گاهی ناشی از «وسط بازی» طیف اصلاحات است. به این معنا که وظیفه حزبی - حمایت تمامقد و بیچون و چرا از دولت - جذب طیف خاکستری و حفظ ژست و فیگور معترض، همگی زیر یک چتر جمع شده و در یک تیتر خلاصه شود.
🔸معالوصف عدم بازتاب (سانسور) واقعیت تورم و سپیدشویی عملکرد دستگاه اجرائی در حوزه اقتصاد به نفع صاحبان سرمایه و به ضرر قشر ضعیف جامعه است.
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001GkS
@Kayhan_online
۹ دی ۱۴۰۳
🔰 برای حذف رانت راهی جز تحمیل گرانی به مردم نمیشناسد؟
🔸سخنگوی دولت میگوید دولت با حذف ارز نیمایی، جلوی رانت ارزی ۷۰۰ همتی را گرفت.
🔸خانم مهاجرانی بدون اینکه به آثار تورمی تصمیم دولت اشاره کند یا توضیحی درباره افزایش ۲۰ هزار تومانی نرخ دلار در بازار آزاد بدهد، در یادداشتی آورده است: «با راهاندازی سامانه ارز تجاری از سوی بانک مرکزی و افزایش نرخ ارز در هفتههای اخیر، سؤالات و ابهامات زیادی درباره فلسفه و دلایل این اقدام مطرح شد. برخی منتقدان، دولت را به گرانسازی عمدی ارز و نوسانگیری برای کسب درآمد متهم میکنند و میگویند، که این سیاست منافع عمومی را به خطر انداخت اما چنین ادعاهایی به هیچ وجه صحت ندارند.
🔸سخنگوی دولت با اذعان به اینکه نرخ ارز ترجیحی مصوب در دولت روحانی موجب رانت ۶۶۹ هزار میلیارد تومانی ظرف سه سال شد، افزود: اختلاف قابلتوجه میانگین نرخ ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومان) با نرخ بازار آزاد در آن زمان (۱۷۳۰۰ تومان)، رانتی معادل ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومان به ازای هر دلار ایجاد کرد که مجموعاً به رقمی در حدود ۶۶۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بالغ شد. این رقم تنها برای ارز ترجیحی بوده و با احتساب رانتی معادل ۲۳۰۰ تومان به ازای هر دلار نیمایی، کل رانت توزیع شده در این بازه زمانی به حدود ۷۵۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان میرسد. این رقم معادل چهار برابر بودجه سلامت کشور در سال ۱۴۰۲ است. همچنین، این منابع میتوانست برای تجهیز و ساخت حدود ۷۶۰ هزار تخت بیمارستانی هزینه شود.
🔸این ارقام به وضوح نشان میدهند که چگونه سیاستهای ارزی ناکارآمد میتوانند به هدررفت گسترده منابع و تعمیق شکافهای اقتصادی منجر شوند. حال اگر افزایش فاصله نرخ ترجیحی و نرخ نیمایی از یکسو و نرخ نیمایی و نرخ بازار آزاد از سوی دیگر در سالهای بعد را در نظر بگیریم، عمق این فاجعه بیشتر آشکار میشود.
🔸باید از سخنگوی محترم دولت پرسید چرا دولت به اسم مبارزه با رانت، فقط قیمت ارز و خودرو و دارو و برق و گاز را گران میکند؟ آیا مبارزه با رانت و فساد در گران کردن که آن هم حد یقفی ندارد خلاصه میشود؟
🔻سؤال دوم: دولت به اسم واقعیسازی و مبارزه با رانت، عملاً به تورم در اقلام مختلف دامن میزند که ۲۰ هزار تومان گران شدن ارز ظرف یکی دو هفته از جمله آن است؟ دستور گران کردن دستوری نقد است و آناً اجرا میشود و تاثر تورمی خود را بر جا میگذارد. اما آیا برنامه دولت برای مهار تورم نیز همینقدر آنی و نقد و در حال اجرا و اثرگذاری است؟
🔻سؤال سوم: با افزایش نرخ ارز تکلیف اقلام ضروری و مایحتاج مردم چه میشود؟ نمیشود انواعی از این سؤالات و دغدغهها را با ادعای کلی جلوگیری از رانت ۷۰۰ همتی رفع و رجوع کرد. بلکه به جای دوگانه غلط واگذاری یا توقف ارز رانتی میتوان و باید به هوشمندسازی در اختصاص ارز همت گماشت تا ضمن توقف فروش رانتی ارز، مانع از فشار تورمی بر مردم هم شد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Gk5
@Kayhan_online
۹ دی ۱۴۰۳
🔰 استقبال گسترده از پویش ملی کتابخوانی «خط امین»
🔸پویش «خط امین» با محوریت کتابهای تقریظ شده از سوی رهبر معظم انقلاب با استقبال گسترده مردم مواجه و فرصت شرکت در آن تمدید شده است.
🔸سردار علی مقواساز معاون فرهنگی بسیج در مورد این پویش اظهار داشت: استقبال بینظیر مردم از این پویش نشاندهنده علاقه عمیق جامعه به ادبیات انقلاب اسلامی و مفاهیم متعالی ایثار و شهادت است. این حرکت فرهنگی توانسته پلی میان نسلهای مختلف ایجاد و ارزشهای انقلاب اسلامی را به شیوهای جذاب و ماندگار به مخاطبان منتقل کند.
🔸عمار عطاپور مدیر مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری بسیج نیز خاطرنشان کرد: پویش ملی «خط امین» توسط معاونت فرهنگی سازمان بسیج طراحی و اجرا شده و مراکز آفرینشهای فرهنگی هنری بسیج در سراسر کشور بهعنوان بازوان اجرائی این معاونت در ترویج و گسترش این پویش نقشآفرینی کردهاند. این مراکز با تولید محتوای رسانهای متنوع و اجرای برنامههای تبلیغاتی گسترده زمینه ارتباط بیشتر اقشار مختلف جامعه با این رویداد را فراهم کردهاند.
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001Gjm
@Kayhan_online
۹ دی ۱۴۰۳
به بهانه سالگرد قیام مردمی ۹ دی ماه
🔰 قدم به قدم با کودتای مخملی در ایران
🔸«... مناسبترين راه براي تغيير حكومت، حمايت گسترده از انقلاب مخملي در ايران است که بهترين راهحل مشكلات آمريكا با ايران به شمار رفته و كمترين هزينه را در بر دارد.... هدف اصلي گزينه انقلاب مخملي، براندازي حكومت ايران و ايجاد حكومتي است كه بيشترين همراهي را با منافع آمريكا داشته باشد،... تعامل با اپوزيسيون داخلي جمهوري اسلامي، برگ برندهاي در دست آمريكاست كه از طريق آن به ايران فشار وارد ساخته و میتواند رفتار حكومت ايران را تغيير دهد.... انقلاب مخملي نيازمند وجود رهبران محلي در صحنه است و لذا چارچوب زماني آن منوط به شرايط حادث شده و پيدايش اين رهبران محلي، در آن شرايط خاص است كه ممكن است در چند هفته يا چند سال پديد آيد...»
🔻این جملات بخشی از گزارشی است که در ژوئن ۲۰۰۹ (خرداد ۱۳۸۸ یعنی در آغاز اغتشاشات فتنه بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸)، توسط مركز تحقيقات پيشرفته ضد تروريسم، در پايگاه اطلاع رساني رسمی اینترنتی آنها قرار گرفت. در این سند رسمی، بخشها و ابعادي از پروژه موسوم به «کدام راه به سمت ایران؟» ارائه شد كه نشان ميداد، كودتاي مخملي سال ۲۰۰۹ ايران در انديشكده آمريكايي «بروكينگز» (مرکز استراتژیک حزب دموکرات آمریکا) طراحي شد.
🔸بر این اساسا، مرکز یاد شده كه توسط ميلياردر صهيونيست به نام «حيیم سابان» راهاندازي شد، در یک گزارش مفصل ۶۰ صفحهاي، راهكارهاي لازم براي كودتاي مخملي در ايران و حمايت از مخالفان نظام را قبل از انتخابات طراحي كرده بود.
🔸گزارش فوق توسط شش تن از استراتژيستهاي وابسته انستيتو بروكينگز به نامهاي «كنتام پولاك»، مدير سابان؛ «مارتين ايندايك»، سفير اسبق آمريكا در سرزمينهاي اشغالي؛ «دانيل ال باي من»؛ «سوزان مالوني»؛ «مايكل. اي. اُ.هانلون» و «بروس ريدل» تهيه شده بود.
🔸در همین رابطه، پال رابرتس معاون اسبق وزارت خزانهداري آمريكا در مصاحبه اختصاصي با مجله آمريكايي «فارين پاليسي» گفت:
🔻«... همه آشوبهاي ايجاد شده در ايران پس از انتخابات رياست جمهوري، توطئه آمريكا براي بياعتبار و منزوي كردن ايران بود تا اين كشور را به زانو درآورد. چرا که به عنوان مثال «كنت تيمرمن» كه يك نومحافظه كار است و رياست بنياد ملی برای دموکراسی(NED) را بر عهده دارد، روز ۱۱ ژوئن يعني پيش از برگزاري انتخابات در ايران نوشت: «صحبت از يك انقلاب سبز در ايران است.»
🔸برای کودتای مخملی سال ۱۳۸۸ از چند سال قبل تدارکات زیادی دیده شده بود که بعضا برخی اسناد آن از سوی رسانهها و خبرنگاران مستقل منتشر شد. مثلا طراحي رسانهای این کودتا به صورت يک گازانبر پیشبینی شده بود تا با تحریک مردم و شخصيتهاي سياسي براي حضور در اعتراضات، مسئولين رده بالاي نظام را تحت فشار قرار داده تا تن به ابطال انتخابات دهند. برای عملی کردن چنین طرحی، اجلاسی توسط مركز «سايما» در جولای ۲۰۰۹ یعنی در تیرماه ۱۳۸۸ برگزار شد با عنوان «نقش رسانههاي نوين در دهمين انتخابات رياستجمهوري ايران».
🔸اما همه این طرح و برنامهها و صرف بودجههای میلیاردها دلاری، به فضل الهی و با درایت رهبری انقلاب و با به صحنه آمدن مردم انقلابی این مرز و بوم، فروپاشید و به هم ریخت. مردم با بصیرت مسلمان، پس از ۸ ماه تحمل و مدارا، در روز ۹ دیماه ۱۳۸۸، بهگونهای عاشورایی و حسینی به میدان آمدند و فتنهای دیگر علیه اسلام و انقلاب و ایران درهم پیچیدند. سخن آخر و کلام تمامکننده را رهبر معظم انقلاب فرمودند که:
🔻«... مطمئن باشید که روز نهم دىِ امسال هم در تاریخ ماند.. هرچه انسان در اطراف این قضایا فکر میکند، دست خداى متعال را، دست قدرت را، روح ولایت را، روح حسین بن على(علیهالسّلام) را مىبیند...»
#دفتر_پژوهشهای_مؤسسه_کیهان
https://kayhan.ir/001Gjr
@Kayhan_online
۹ دی ۱۴۰۳
در گفتوگو با امیرسرتیپ براتعلی غلامی بررسی شد
🔰 بازخوانی عملیات موفق پدافند ارتش در دفــاع مقــدس
👤 #عزیزالله_محمدی
🔻پرسش ابتدائی ما از «امیر، سرتیپ براتعلی غلامی» درخصوص توان دفاعی ایران در دوران دفاع مقدس و مقایسه آن با توان دفاعی فعلی بود که نکات قابل توجه و مصادیق عینی را با تمثیل قرار دادن حادثه سایت راداری سوباشی مطرح کردند:
🔸من میخواهم سوباشی را از ریشه اصلی تعریف کنم؛ در حدود دو یا سه ماه قبل از اینکه عملیات مرصاد انجام بشود؛ شهید ستاری من را به دفترشان خواستند. شغل من در آن زمان چه بود؟ من مدیر پدافند هوایی معاونت عملیاتی نهاجا بودم. تا آن زمان، یعنی شهید بابایی یک مدیریت عملیات داشت؛ معاونت عملیات یک مدیریت، که پدافند هم یک بخش کوچکی از آن بود؛ ولی شهید بابایی آمدند مدیریت عملیات را دو بخش جدا یعنی «آفند» و «پدافند» درست کردند که برای آفند شهید اردستانی و برای پدافند، من را گذاشتند.
🔸آنجا در ضمن اینکه من مدیر پدافند معاونت عملیات بودم، فرمانده قرارگاه فجر هم بودم. شما هم الان باید بدانید که قرارگاه فجر چه هست. در طول جنگ ما یک قرارگاه داشتیم به نام «قرارگاه رعد» شهید بابایی قبل از شهادتشان با وجود اینکه همه ناراضی بودند و البته هم من و هم شهید اردستانی هم ناراضی بودیم؛ اصرار کردند این قرارگاه را دو بخش جدا ازهم درست کنند؛ یک بخش آفند یک بخش پدافندکه پدافند به نام «قرارگاه فجر» شد و بنده مسئول آن بودم و قسمت آفند به نام «قرارگاه کوثر» که شهید اردستانی مسئول بود.
🔸نمیدانم ایشان منظورشان چه بود و چرا اینکار را کردند؛ یکی اینکه قبل از اینکه شهید بشوند مدیریت پدافند در معاونت عملیاتی نیرو هوایی تشکیل دادند و یکی هم قرارگاه را به دو بخش جدا از هم تبدیل کردند که در آن مقطع من، هم مدیر پدافند بودم و هم فرمانده قرارگاه فجر.
🔻وظیفه «قرارگاه رعد» دقیقا چه مواردی بود و تامین وپشتیبانی آن چگون صورت میگرفت؟
🔸«قرارگاه رعد» کاری به داخل ایران نداشت، داخل ایران با پدافند هوایی بود که فرماندهاش سرور عزیزمان جناب آقای یمینی بودند و در داخل، یگان ما در قرارگاه رعد فقط نیروهای سطحی را پشتیبانی میکردند؛ جایی که نیروهای ما با نیروهای دشمن درگیر میشدند ما از آنها پشتیبانی میکردیم. این قرارگاه تحت کنترل قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء بود و در همه حال کمک حال قرار گاه خاتم الانبیاء هر چیزی که نیازمندی داشت فراهم میکرد...
🔻شیوه و عملکرد شما با توجه به ماهیت تغییر تاکتیک تهاجمهای هوایی دشمن چگونه بود؟
🔸روش ما به این شکل بود که به محض اینکه شلیک میکردیم؛ بلافاصله سایت مان را عوض میکردیم و همان روز همین نزدیکای غروب آفتاب سایت را عوض کردیم؛ آمدیم چارزبر. رئیس عملیات ما در آن زمان افسری بود توانا، شجاع و قدرتمند به نام مرآتی. آقای مرآتی رفت این سایت را جمع و جور کرد و بعد گذاشت در چارزبر.
https://kayhan.ir/001GjN
@Kayhan_online
۹ دی ۱۴۰۳
۹ دی ۱۴۰۳
۹ دی ۱۴۰۳
۹ دی ۱۴۰۳
۹ دی ۱۴۰۳
14031009.pdf
11.76M
📰 #روزنامه_کیهان
🔰 تمام صفحات کیهان امروز در یک نگاه
@Kayhan_online
۹ دی ۱۴۰۳