گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 عبور از مشکلات با «زاویهدارهای ناکارآمد» ممکن نیست
🔸عبور از مشکلات و حل مسائل سیاسی- اجتماعی نیازمند برنامهریزی، گزینش عوامل شایسته، عزم راسخ و هماهنگی اجزا با اهداف تعریف شده است که با چیدمان فعلی و بهکارگیری برخی از افراد در دستگاه اجرائی ناممکن به نظر میرسد.
🔸فائق آمدن بر مشکلات علاوه بر توانمندی و تخصص نیازمند تعهد و دلبستگی به نظام اسلامی است و این ویژگی در برخی از اطرافیان و مشاوران رئیسجمهور مشاهده نمیشود.
🔸افراد ناکارآمد علاوهبر عدم توانمندی در انتخاب اولویتها دچار اشتباه و غرضورزی خواهند شد؛ بدین معنی که انحراف اولویتها در حوزه اجتماعی - سیاسی با گزینش مسائل کماهمیت و بزرگنمایی این مسائل صورت خواهد گرفت. به عبارتی دیگر حلقههای فکری و افراد زاویهدار با محاصره دولت و جهتدهی تصمیمات، مطالبات قشری را در اولویت قرار داده و در حل مسائل کلان کمتوان و بیرغبت عمل میکنند. این موضوع با شانتاژ رسانهها و بمباران افکار عمومی قوام گرفته و تضمین خواهد شد.
🔸علاوهبر این مسئله، تیم فعلی اقتصاد نهتنها دغدغه حل مشکلات را ندارد بلکه با پالس اشتباه به بازار و عدم قیدگذاری عامل اصلی نابسامانی در بازار ارز طی هفتههای گذشته است.
🔸به نظر میرسد این طیف با «گروگانگیری اقتصاد» و گرانسازیهای مصنوعی و برنامهریزی شده درصدد تحت فشار گذاشتن جامعه و نظام برای دستیابی به اهدافی چون تحمیل «FATF» هستند. این در حالی است که روز گذشته روزنامه زنجیرهای «سازندگی» به نقل از محسن هاشمی رفسنجانی نوشت: «من ریشه همه مشکلات کشور را از چشم افراطیون میبینم. ۲۰ سال است کشور گرفتار تندروها شده است».
#تیتر_یک
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001Gte
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کارشناس هواشناسی: سامانه بارشی از شمال غرب وارد کشور شده است
🔸شاخص کیفیت هوا در تهران عدد ۱۴۲- ناسالم است.
@Kayhan_online
🔰جریانشناسیِ خاستگاه کانونهای تخریب علیه شهید رییسی
👤 #سپهر_خلجی
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت سیزدهم
🔸هرچه زمان میگذرد کانونهای تخریب و توهین به شهید جمهور فعالتر و حجم دشمنیها با شهید مظلوم افزونتر و ابعاد جدیدی مییابد، گویی حتی خون پاک و مظلومانه آن شهید عزیز که در مسیر مجاهدت و خدمت به این مرز و بوم غریبانه بر زمین ریخته شد هم مانع از توهینها و تهمتها نشد.
🔸محل سئوال است؛ او که امروز در بین ما نیست اما میلیونها دل داغدار و چشم گریان آن جسم سوخته در آتش کینه را بدرقه و به نیکی، اخلاص و مجاهدت او شهادت دادند، چگونه آماج تهمت و توهین میشود؟ آیا قرار است مظلومیتی که در دوره حیات او تجربه شد بعد از شهادت هم ادامه یابد؟ آیا قرار است دلها برای بیعملی نهادهای متولی همچنان برای رییسی بسوزد؟ کانون و انگیزه این دشمنیها کجاست و در برابر کینهورزان چه باید کرد؟
🔸بدیهی است آیتالله رییسی مانند هر شخصیت دیگر برخوردار از نقاط قوت و کاستیهایی بود، اما آنچه این روزها بر شهید جمهور تخریب و توهین روا میشود نه از باب کاستیها که عقدهگشایی علیه روحیه جهادی و مشی مدیریت انقلابی اوست.
🔸البته فعالیت کانونهای تخریب علیه شهید رییسی تازگی ندارد و به دلیل بیمسئولیتی و بعضاً قصور نهادهای متولی که بهرغم بارها تذکر از سوی مقامات عالی برای مقابله با کانونهای دروغ و برهم زننده امنیت روانی، با برخوردهای گزینشی و نمایشی، گام موثری برای انجام وظیفه برنداشتند، این مظلومیت ادامه یافت و همچنان ادامه دارد.
🔸گونهشناسیِ خاستگاه و جریانشناسیِ انگیزه کانونهای تخریب علیه شهید رییسی و دولت او زوایایی از این جریان بیاخلاق و لشکر رسانهای هتاک و وابسته را نشان میدهد. بیگمان بخشی از این تخریبها ناشی از کانونهایی است که در انتخابات ۹۶ شکل گرفت و در ۱۴۰۰ به روز شد.
🔸بخش دیگری از تخریبها به دلیل تغییر ریل مدیریت اجرایی کشور از مسیر تسلیم و سازش به ایستادگی و اقتدار و تبدیل تریبون رییس جمهور به صدای انقلاب بود. او شأن رییس جمهوری را به رییس جمهوری انقلاب اسلامی تبدیل کرد. طبیعی است که این تغییرِ مسیر بدخواهان و مخالفان جدی در داخل و خارج داشته و دارد، جریانی که به دلیل سالها نفوذ در لایههای مدیریت سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور با مدیریت انقلابی و جریان مومن و حزب اللهی سرناسازگاری دارند به گونهای که حتی این روزها از بیان نفرت و مخالفت با عنوان حزبالله در بالاترین سطوح و در تریبون رسمی نیز ابایی ندارند و آنچه در درون دارند را رسما بیرون میریزند.
🔸بخش دیگری از تخریبها علیه شهید جمهور ناشی از احیاء گفتمان مقابله با فساد بود. اژدهای هفتسری که سالهاست در تار و پود سیستم به اتکاء پولهای ناشی از رانت و فساد نفوذ کرده و هر پرچمی که در جهت مقابله با فساد برافراشته شود را نشانه گرفته و لجنمال میکنند.
🔸بخشی از دشمنیها با رییسی خستگیناپذیری او در برافراشتن پرچم حمایت از محرومان و مستضعفان و تلاش اعتقادی او برای احیاء شعارهای بر زمین مانده و به حاشیه رفتهی انقلاب بود. تلاش او برای سهیم کردن ولی نعمتان این نظام در امکانات کشور و محدود کردن سفره مفتخواران و ویژه خواران به نفع طبقه محروم. همان گمشده مدیریتی کشور که به دلیل حداقل سه دهه تسلط جریان غربگرا و تکنوکراتهای وسطباز به آرزویی برای مردم عادی و بیپناه تبدیل شده بود.
🔸همان جریانی که سالهاست با تسلط بر شریانهای اقتصاد شرکتی در استضعاف قاطبه جمهور شراکت راهبردی و نفع جمعی داشته است.
بخشی از پروژه تخریب و توهین به رییسی عزیز نیز تلاشی است هدفمند برای پوشش دادن ضعفها، ناکارآمدیهای و بیعملیها.
🔸باید غیریتی ساخته شود تا با حمله به او مردم متوجه افزایش ۴۰ درصدی قیمت ارز، ۳۸ درصدی قیمت برق، بیبرقی، بیگازی و دهها گرفتاری عمومی نباشند و یقه مسببان وضع موجود را نگیرند. باید تصویری موهوم از مقصر شرایط فعلی ساخته شود تا در پس توهین و حمله به او، بر بیعرضگی و بیبرنامگیها سرپوش گذاشته شود.
🔸البته علاقمندان و دلدادگان شهید رییسی عزیز همچون آن وجود شرافتمند، نجیب و پایبند به اخلاقند که بهرغم این همه توهین و تخریب به دلیل ملاحظهی شرایط جاری کشور هنوز لب نگشوده و زبان در کام گرفتهاند و کماکان امید دارند متولیان امر به خود آیند و به وظیفه در شناسایی و برخورد با توهینکنندگان و لشکر رسانهای هتاک نسبت به یکی از بهترینها زیر این آسمان، عمل کنند؛ إنشاءالله.
#مقاله_وارده
https://kayhan.ir/fa/news/303273
@kayhan_online
🔰 کدام مدیریت ناکارآمد است؟ (۱)
👤 #حسن_رشوند
🔸رئیسجمهور محترم در همایش «کارگزاران گزینش» به موضوع بسیار مهم مدیریت و آفتهای آن پرداخته و با اشاره به واگذاری مسئولیتها به افراد فاقد تجربه و علم لازم گفتند: «شاهد بودهایم که طرف هیچ تجربهای ندارد اما ناگهان مدیرکل سازمانی میشود چون حزباللهی است، آیا حزباللهی باید بدون تجربه و امتحان بالا بیاید؟ میشود مسئولیت را به کسی سپرد که تجربه و علم لازم آن را ندارد؟ آیا خیانتی بالاتر از این وجود دارد».در پی این سخنان برخی رسانههای نزدیک به دولت به گلایه رئیسمجلس از نوع مدیریتها در کشور که حتما با سخنان رئیسجمهور محترم متفاوت است، اشاره کردند و این بخش از سخنان دکتر قالیباف که چندی پیش در شورای برنامهریزی و توسعه استان خراسان رضوی که گفته بودند: «باید بپذیریم امروز مردم از نوع مدیریت ما و نحوه تصمیمگیریهایمان در زندگی خودشان به ویژه در حوزه اقتصاد گلهمندند. حق هم با آنهاست. پس بدانیم آنطور که باید کارمان را انجام میدادیم، انجام ندادیم.»، سخنان رئیسمجلس را ترجمانی از سخنان دکتر پزشکیان معرفی کردند که البته بین این دو سخن تفاوت ماهوی است که یکی واگذاری مسئولیتها به افراد حزباللهی فاقد تجربه را خطاب قرار داده و دیگری نوع مدیریتهای نادرست در کشور که میتواند محصول واگذاری به افراد مختلف از لیبرال گرفته تا افراد زاویهدار و یا مدعی حزباللهی بودن و ... را شامل شود. این جمله رئیس مجلس که گفته بود «مردم از نوع مدیریتها و نحوه تصمیمگیریهایمان در زندگی خودشان، به ویژه در حوزه اقتصاد گلهمندند. حق هم با آنهاست»،کاملا روشن است که منظور رئیسمجلس آن چیزی نیست که رئیسجمهور محترم از آن گلایه دارند.اما چند نکته درباره گلایه رئیسجمهور محترم وجود دارد که مرور آن لازم است:
🔻۱- خاستگاه سخن رئیسجمهور محترم در رابطه با ضرورت داشتن تجربه در واگذاری مسئولیتها، به این فراز از نامه مشهور و مدیریتی ۵۳ امیرالمؤمنین علی(ع) به مالک اشتر بر میگردد که حضرت فرمودند: «کارگزاران دولتی را از میان مردمی با تجربه و با حیا، از خاندانهای پاکیزه و با تقوی که در مسلمانی سابقه درخشانی دارند انتخاب کن، زیرا اخلاق آنان گرامیتر و آبرویشان محفوظتر و طمع ورزیشان کمتر و آینده نگری آنان بیشتر است.» حتما رئیسجمهور محترم در کنار تاکید حضرت امیر به لازمه داشتن تجربه برای واگذاری مسئولیت به کارگزاران دولتی به شاخصههای مهم دیگر مورد تاکید آن حضرت توجه داشتهاند. شاخصههایی از قبیل «حیا داشتن»، «داشتن خانواده پاکیزه و با تقوی»، «سابقه درخشان در مسلمانی»، «اخلاق نیکو»،« افراد آبرومند»، « نداشتن طمع نسبت به جایگاه خود» و «آینده نگری» که هر کدام از آنها به مراتب بالاتر و والاتر از ویژگی «داشتن تجربه» است. هیچکس نمیتواند منکر ضرورت تجربه در واگذاری مسئولیت به افراد برای اداره جامعه باشد ولی اگر فردی تجربه داشته ولی فاقد ویژگیهای دیگر باشد، یقینا نمیتواند یک جامعه رو به پیشرفت همراه با معنویت را به ارمغان آورد.با مطالعه نامه ۳۸ امیرالمؤمنین(ع) به مردم مصر در بیان ویژگیهای مالک اشتر، میتوان فهمید که معیارهای دیگری وجود دارد که اهمیت آنها به مراتب از «تجربه» بالاتر است. معیارهایی از جمله؛ «تعهد و احساس مسئولیت»،«کوشا و فعال بودن»، «شجاعت و نترسیدن از دشمن»، «قاطعیت و بُرندگی در امور»،«اطاعت از رهبری و امام جامعه»،«خیرخواه مردم بودن»،«برخورداری از تدبیر و قدرت حل مشکلات». همه اینها در کنار تجربه میتواند جامعه را شکوفا و مشکلات مردم را حل و فصل کند.
🔻۲- رهبر معظم انقلاب در ۲۵ اردیبهشت ۹۸ در دیدار با کارگزاران نظام فرمودند: هر جا به نسل جوان اعتماد کردیم و حداقلِ امکانات را در اختیارش گذاشتیم،پیش رفتیم. یا معظمله در خرداد ۹۸ در دیدار با دانشجویان میفرمایند: «هنگامی که جوانان متعهد و حزباللهی به معنای حقیقی کلمه، جزو مدیران ارشد کشور شدند، حرکت عمومی شتاب و رونق بیشتری خواهد گرفت.» به نظر رئیسجمهور محترم، جوان حزباللهی که در عنفوان جوانی است کدام تجربه بزرگ برای مدیریتهای ارشد نظام را دارد که میتوان به او اعتماد کرد تا مسئولیتهای ارشد مدیریتی را به او واگذار کرد. اصلا مگر مدیرانی که امروز در سنین ۶۰ تا ۷۰ سالگی سکان مدیریتی کشور به آنها واگذار شده است و روزگاری در سن ۳۰ تا ۳۵ سالگی در مقام وزارت یا رئیس سازمان در دولتهای کارگزاران و اصلاحات مسئولیت به آنها واگذار میشد، از کدام تجربه مدیریتی کلان کشور برخوردار بودند که کرور کرور به آنها مسئولیت واگذار میشد.«تجربه داشتن» یقینا عنصر مهمی در واگذاری مدیریتها به افراد خواهد بود اما تجربه یک ویژگی است که در همراهی با بقیه ویژگیها معنا پیدا میکند.
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔰 کدام مدیریت ناکارآمد است؟ (۲)
👤 #حسن_رشوند
🔻۳- آنچه امروز کشور را با چالش مواجه کرده و کارها را سخت و به کُندی پیش میبرد ممکن است تا حدودی به بیتجربگی افراد در قبول مدیریتها برگردد اما آن چیزی که جامعه را رنج میدهد و بعضا مدیریتها را قفل کرده است نوع نگاه برخی از دولتمردان به اندیشههایی است که سعی دارند با آن اندیشهها کشور را اداره کنند. وقتی رئیسجمهوری ۸ سال سکان اداره کشور را برعهده میگیرد و ۳ سال قبل از رسیدن به این جایگاه در سال ۱۳۸۹،کتابی را با عنوان «امنیت ملی و نظام اقتصادی ایران» به رشته تحریر در میآورد که در تقدیر از همکاران خود در نگارش این کتاب کاملا روشن است که چه کسانی و با چه تفکری در نگارش این کتاب دخیل بودهاند، معلوم است که سرنوشت امنیت و اقتصاد این کشور قرار است در کجاها و با چه اندیشهها و ادبیاتی کشیده شود. طبیعی است که در اینجا رویکرد دولت همان تجربه اقتصادی غیر همسویی خواهد بود که دلار ۱۱ هزار تومانی را قرار است به ۳۱ هزار تومان بکشاند و ۳۰ تن طلا را تبدیل به سکه کرده و جیب جماعتی را پر و سفره مردم را خالی کند و چشم به نسخههای اقتصادیای دوخته شود که گریه حتی خودیهایشان را هم در آورد.جالب آنکه آقای روحانی در این کتاب ۸۰۰ صفحهای، تلاش داشته با متوسل شدن به ابزارهای علمی و تعیین استراتژی براساس جدول SWOT یا همان بررسی نقاط قوت، ضعف، تهدید و فرصتها، نوع مکتب اقتصادی در توسعه مطلوب برای جمهوری اسلامی را با در نظر گرفتن اسناد بالادستی نظام در اهداف اقتصادی به مکتب اقتصادی «نوکینزگراها» وصل کند و معتقد است این مکتب به الگوی مطلوب توسعه در جمهوری اسلامی ایران قرابت بیشتری دارد.صرفنظر از اینکه در این کتاب با وجود ادعای روشهای علمی، چارچوبهای لازم برای بررسی همه مکاتب اقتصادی اعم از اسلامی و غربی رعایت نشده است، سؤال این است کدام مبانی فکری نظریهپردازان مکتب نوکینزها با مبانی و آموزههای دینی ما سازگاری دارد؟ حالا این آقای «جان مینارد کینز» انگلیسی که مکتب نوکینزی را محصول اندیشه اقتصادی او میدانند کیست و چه مبانی فکری دارد؟جان مینارد کینز در سال ۱۹۳۰ و در بحبوحه بحران جهانگیر اقتصادی، وعده روزی را میدهد که «همگان ثروتمند شدهاند و اضافه میکند که در آن زمان بار دیگر هدفها را برتر از وسایل میشماریم و خوبها را بر مفیدها ترجیح میدهیم. ... اما آگاه باشید! زمان این آرمانها هنوز فرا نرسیده است. زیرا دستکم برای یکصد سال دیگر باید برای خود و هر کس دیگر تظاهر کنیم که بدی، نیکی است و نیکی، بدی؛ زیرا بدی، مفید است و نیکی، مفید نیست. حرص، ربا و احتیاط باید همچنان برای یک مدت کوتاه دیگر، خدایان ما باشند. زیرا فقط آنها میتوانند ما را از گذرگاه تاریک نیاز اقتصادی به روشنایی روز، رهنما شوند.» کینز در ادامه تصریح میکند: «هنوز زمان آن نرسیده است که به پارهای اصول بسیار متقن مذهب و فضائل اخلاقی، یعنی «حرص، رذیلت است»؛ «رباخواری، معصیت است» و «حب مال، نفرتانگیز است»؛ بازگردیم» رئیسجمهور محترم بدانند آنچه کشور را از نهتنها از لحاظ اقتصادی، بلکه خطرناکتر از مسایل اقتصادی، از لحاظ فرهنگی به این حال و روز انداخته که عدهای زیر چرخ توسعه به ارمغان آورده نوکینزی مکتب اقتصادی آقای روحانی له شده و عدهای با نسخههای «جان مینارد»، همه مرزهای اخلاقی را برای رسیدن به مرتبه بالاتر طی میکنند، این اندیشههای اقتصادی آن دولت است که هنوز هم ممکن است کارشناسان آن در قالب «مجربهای» اقتصاد ایران در اطراف شما بزرگوار برای جامعه مشق کرده و نسخه میپیچند.
🔻۴- رئیسجمهور محترم کافی است به جملاتی که آقای عبدالعلیزاده، نماینده ویژه ایشان در اقتصاد «دریامحور» که همین دو روز پیش بیان کردند، توجه داشته باشند. ایشان با گریه میگوید: چند روز پیش احمد خرم (وزیر راه دولت خاتمی ) را دیدم، گفت: در دوران وزارتم خطای بزرگی کردم، خودم را نمیبخشم. در آن برهه سفارش خرید ۸۰ فروند کشتی را به کره جنوبی دادم، در حالیکه میتوانستم همین سفارش را به کارخانههای ایرانی بدهم. با این کارم کرهجنوبی را به یک کشتیساز بزرگ در دنیا تبدیل کردم.». حالا به نظر شما آقای پزشکیان عزیز، این حسرت! بیش از آنکه محصول بیتجربگی مدیریتی باشد، محصول «عدم خودباوری»، صرف واژه «ما نمیتوانیم»، «اتکای به غیر» یا «پیاده کردن اقتصاد وابسته لیبرالی و نو لیبرالی غرب» بهجای «اقتصاد مقاومتی» نیست؟
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
🔰 تجربه تلخ دولت روحانی برای دولت پزشکیان عبرت میشود؟
🔸پس از لغو قرارداد ساخت ورزشگاه جدید تهران با شرکت چینی؛ دولت پزشکیان برای اجرای قرارداد خرید ۷۹۱ واگن قطار شهری از چین نیز مانعتراشی میکند.
🔸رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران خبر داده است که دولت به تعهدات خود درباره پرداخت هزینه واردات ۶۳۰ واگن از چین عمل نکرده است. تفاهمنامه خرید واگن از چین در سال ۱۳۹۶ امضا شد اما با تخریب روابط دو کشور در دولت روحانی به اغما رفت. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، شهرداری تهران در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ موفق به احیای این قرارداد برای خرید ۷۹۱ واگن شد. اما مجددا با تغییر دولت، تاکنون پیشپرداخت اولیه قرارداد انجام نشده است.
🔸به نظر میرسد روند مخرب دولت روحانی در روابط با چین به عنوان یکی از دوستان دوران سختی، در دولت پزشکیان نیز ادامه پیدا کرده است. در دولت حسن روحانی سفارت ایران در پکن سالها بدون سفیر اداره شد و تخریب روابط ایران با چین و دیگر دوستان دوران تحریم به حدی بود که صدای محمدجواد ظریف وزیر خارجه وقت را نیز درآورد. آقای ظریف در آخرین گزارش خود از برجام به مجلس نوشت:
🔻«با خوشخیالی، دوستان دوران سختی را در سراب طمع سرازیر شدن شرکتهای غربی از خود رنجاندیم. اتفاقی که اگر نمیافتاد نه دوستان دوران سختی رهایمان میکردند و نه به فشار حداکثری ترامپ مواجه میشدیم.»
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Gti
@Kayhan_online
🔰 رسانههای کانادایی از احتمال استعفای ترودو ظرف ۷۲ ساعت آینده خبر دادند
🔸رسانههای کانادایی گزارش دادند که احتمالا جاستین ترودو نخستوزیر این کشور ظرف ۷۲ ساعت آینده استعفا کرده و از سمت خود کنارهگیری خواهد کرد.
@Kayhan_online
نگاهی به مستند «نیشکر»
🔰 قبرهایی که با بچههای بومی پر شدند
🔸خبر پیدا شدن قبرهای دسته جمعی کودکان بومی، زیر کلیساهای کاتولیک کانادا، چندین روز تیتر اخبار جهان بود. مسئولین این کلیساها به عنوان مدرسه شبانهروزی، از طرف دولت کانادا موظف بودند کودکان بومی را به سبک سفیدپوستان تربیت کنند. آنها ابتدا با کمک مامورین، کودکان را به زور از خانوادههایشان جدا میکردند و بعد پروژه خورد کردن هویت آنها را شروع میکردند...
🔸مستند «نیشکر» ساخته «جولیان بِرِیو»، محصول سال ۲۰۲۴ کانادا است. این مستند داستان بازماندگان بومی این مدارس مخوف را بازگو میکند.
🔸جولیان بریو سازنده مستند نیشکر که خودش یک بومی است، در خانوادهای در هم شکسته و بومی به دنیا آمده است، به خاطر همین هم به خوبی احساسات این مردم بینوا را به تصویر میکشد... او از خانواده خودش و تجربیات تلخشان استفاده میکند و نشان میدهد که بیشتر صدمات روحی پدرش و دلیل اصلی تمایل او به سمت الکل، آزارهای دوران کودکیاش در این مدارس بوده است.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001Gt9
@Kayhan_online
🔰 خسارت کلان به تجارت خارجی با عقبنشینی پیدرپی از تهاترکالایی
🔸در سال 1400 سیاست تهاتر کالایی در حوزه تجارت خارجی در اتاق بازرگانی رونمایی شد. «صالح عسگری»؛ مشاور وقت رئیس سازمان توسعه تجارت فرآیند انجام معاملات تهاتری را شامل مراحل بازاریابی و مذاکره و عقد قرارداد با صادرکننده، بررسی شرکت متقاضی و کد تعرفه تهاتری، اخذ مجوز از معاونت ذیربط، انجام ثبت سفارش، تایید توسط صمت استان و سازمان توسعه تجارت، اخذ مجوز تخصیص ارز بانک مرکزی، مراجعه به بانک عامل برای ارائه شبا صادرکننده، ارائه کوتاژ صادراتی، نرخ ارز، مبلغ ارز، تسویه با صادرکننده به یکی از روشهای نقدی یا اعتباری دانسته بود.
🔸شاید بتوان گفت که مهمترین کالایی که از طریق رویه تهاتر کالایی وارد کشور میشود، آیفونهای آمریکایی است. بر همین اساس و در شرایطی که واردات آیفونهای 14 و مدلهای بالاتر آن به کشور ممنوع شده بود، شاهد واردات آیفونهای 13 رفرش و ریپک شده به کشور بودیم.
🔸در برخی موارد نیز مشاهده شد که خریدار پس از اطلاع از این موضوع، از فروشنده آیفون شکایت میکرد در حالی که خردهفروش نیز در جریان رفرش و ریپک بودن کالایی که با واسطه یا بیواسطه از واردکننده خریداری کرده بود، نبود و همین موضوع بعضاً برای فروشندگان نیز چالشزا بود.
🔸به عبارت دیگر سیاست تهاتر کالایی با هدف ایجاد تعادل در واردات و صادرات مطرح و اجرائی شد اما با گذشت حدود سه سال از اجرای آن شاهد هستیم که نه تنها این تعادل شکل نگرفت بلکه اشکالات متعدد آن سبب شد تا سیاستگذار در چند مرحله از آن عقبنشینی کند.
🔸براساس تصمیم جدیدی که در سال 1403 در این خصوص گرفته شد محدودیتها از محدوده زنجیره فولاد فراتر رفت و شامل کلیه زنجیره محصولات فلزی شد. به این ترتیب امکان استفاده از رویه تهاتری کالا برای واردات چه در بحث واردات از محل صادرات غیر و چه در بحث واردات از محل صادرات خود با محدودیت گسترده مواجه شد.
🔸توجه به تصمیمگیری صورت گرفته، جلوی استفاده از امکان واردات تهاتری در صادرات مفتولهای مسی نیز گرفته شد چرا که آنها نیز ملزم به عرضه ارز خود در سامانه نیما شدند.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001GtK
@Kayhan_online
نمایشگاه «برخط مقاومت» افتتاح شد
🔰 عکسهای دیده نشده از شهید حکیم به نمایش درآمد
🔸گردهمایی اصحاب فرهنگ و هنر در نمایشگاه عکس «برخط مقاومت» به بهانه سالگرد شهادت آیتالله سیدمحمدباقر حکیم و افتتاحیه این نمایشگاه، روز گذشته (یکشنبه ۱۶ دی) در گالری شماره یک خانه عکاسان ایران در حوزه هنری برگزار شد.
🔸به گزارش خبرنگار کیهان، در این نمایشگاه عکسهایی دیده نشده برای اولینبار از لحظات مختلف زندگی آیتالله حکیم از دوران نوجوانی تا آخرین لحظات زندگی آن شهید و در جوار بزرگان انقلاب اسلامی ازجمله امام خمینی، حضرت آیتالله خامنهای، مرحوم هاشمی رفسنجانی و... به نمایش درآمده است.
🔸ازجمله شخصیتهایی که در این گردهمایی حضور داشتند میتوان به سردار ایرج مسجدی معاون هماهنگکننده نیروی قدس سپاه، سیدحیدر حکیم فرزند شهید حکیم، نصیر عبدالمحسن عبدالله سفیر عراق در ایران، سردار قمی معاون رئیسجمهور در امور افغانستان، یاسر عبدالظاهر رایزن عراق در ایران، مسئول جوانان جنبش حماس، حبیبالله عباسی مدیر روابطعمومی نهاد ریاستجمهوری و... اشاره کرد.
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001GtQ
@Kayhan_online
🔰 محسن هاشمی دولت روحانی را هم افراطی خواند!
🔸محسن هاشمی رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا ضمن تعریف و تمجید از مرحوم هاشمی و دولت سازندگی به ریشهیابی مشکلات کشور پرداخته و در اظهارنظری جالب توجه گفته است: «از سال ۱۳۸۴ که احمدینژاد در انتخابات ریاستجمهوری ایران پیروز شد، افراط جای اعتدال را گرفت... من همه مشکلات را از چشم افراطیون میبینم ما ۲۰ سال است که به سمت افراط رفتیم.» آقای هاشمی هیچ اشارهای به این موضوع نمیکند که مردم چه خاطرهای از عملکرد دولت سازندگی به ریاست مرحوم هاشمی رفسنجانی داشتند که سال ۱۳۸۴ حاضر نشدند به ایشان برای ریاستجمهوری رأی دهند و نامزد مقابل ایشان یعنی محمود احمدینژاد را که شخصیتی به مراتب کمتر شناخته شده بود برای ریاستجمهوری انتخاب کردند؟!
🔸اما نکته قابلتوجه دیگر آن است که محسن هاشمی پیشتر در جریان یک برنامه تلویزیونی اعترافی دقیق کرده و گفته بود: «چهل سال است که از انقلاب میگذرد. اگر نگاه کنیم به دورههای هشتساله که روسایجمهور مختلف بودند؛ عمدتاً روسایجمهور از یک جناح مشخص اعتدال و اصلاحات بودند. چه در زمان مقام معظم رهبری که رئیسجمهور بودند و نخستوزیر آقای موسوی بود، بعد آقای هاشمی رئیسجمهور بودند، بعد آقای خاتمی رئیسجمهور بودند. یک دوره است که آقای احمدینژاد از جناح مخالف فرض میشوند. دوره بعد هم باز آقای روحانی بودند. یعنی از چهل سال، ما ۳۲ سالش را توانستیم مسلط بر کشور کار را پیش ببریم.»
🔸با این حساب معلوم نیست که آقای هاشمی اولاً «بیست سال» را از کجا آورده و ثانیاً چرا عملکرد بیش از ۳۲ ساله همقطاران خود در اداره کشور را نادیده گرفته و فقط به کمتر از یازده سال اداره کشور توسط جناح رقیب خود میپردازد؟!
🔸واژهسازی آقای هاشمی با «افراطیون» نیز یک واژهسازی جعلی و بیمحتواست که نوعی استفاده از ادبیات سیاسی دشمن محسوب میشود. در ادبیات غرب و جریان غربگرا «میانهرو» کسی است که در مقابل غرب تسلیم باشد و «تندرو» یا به تعبیر آقای هاشمی «افراطیون» کسانیاند که پایبند به انقلاب هستند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GtZ
@Kayhan_online