گفتوگو با مدیر محصولات فرهنگی بیتالزهرا کرمان
🔰 حاج قاسم سلیمانی مظهـر تواضع و ایثار بود
🔻حدود ۲۰ سال است که در جوار بیت الزهرا در خدمت دوستان عزیز هستم. حاج قاسم سلیمانی برای مردم کرمان نه تنها یک چهره شناختهشده، بلکه محبوب دلها بوده است.
🔻حاج قاسم در ابتدا در انتهای کوچه یک منزل داشت و در مراحل ساخت و ساز بیت الزهرا نظارت میکرد. حدود دو سال در آنجا زندگی کرد. خاطرات بسیاری از این دوران در ذهن ما ثبت شده است. یکی از خاطرات جالب، زمانی بود که حاج قاسم به باغچههای اطراف منزل خود توجه ویژهای نشان داد و گل کاشت. در آن لحظه، پسر آقای رجایی که محافظ حاج قاسم بود، آنجا حضور داشت. حاج قاسم با شوخی و به طور صمیمی، آب به سمت او پرتاب کرد. این لحظه برای ما خیلی خوشایند بود، چرا که نشان میداد حاج قاسم چقدر در کنار مردم راحت و خودمانی بود.
🔻زمانی که حاج قاسم وارد کوچه بیت الزهرا میشد، همیشه صمیمانه به حاج محمود نامجو، برادر خانمش میگفت: «ما اینجا کارهای نیستیم. رئیسهای کوچه عربنژادها هستند. اگر اجازه بدهند در باز میشود، ما میتوانیم وارد شویم، و اگر اجازه ندهند، نمیتوانیم.» این سخنان به خوبی نشاندهنده تواضع بینظیر حاج قاسم بود. او هیچگاه خود را بالاتر از دیگران نمیدید و در تعامل با مردم، همیشه خود را در سطح آنها قرار میداد. این نگاه انسانی و عمیق به مردم، از ویژگیهای برجسته او بود که در طول زندگیاش ماندگار شد.
🔻حاج قاسم سلیمانی در تمامی زمینهها، از جمله خدمت به اهل بیت علیهمالسلام، شخصیت ویژهای داشت. او نه تنها در میدان جنگ شجاع و بیوقفه بود، بلکه در امور روزمره نیز تلاش میکرد تا بهترین خدمات را ارائه دهد. بعد از هر مراسم عزاداری، حاج قاسم هیچگاه اجازه نمیداد کسی دیگر سرویسهای بهداشتی را تمیز کند. خود شخصاً اقدام به تمیز کردن آنها میکرد. این ویژگیها باعث میشد او شهید زنده لقب گیرد؛ زیرا همیشه در دل مردم زنده بود و در خدمت به آنها هیچ تلاشی را فروگذار نمیکرد.
🔻ما بهعنوان اهل محل، با حاج قاسم انس و الفت زیادی داشتیم و حاج قاسم اعتماد کامل به ما داشت. حتی در بحثهای مربوط به امنیت و حفاظت، که گاهی در مراسمات به وقوع میپیوست، از حفاظت تهران خواسته بودند که مغازهمان را چند روز تعطیل کنیم. اما حاج قاسم مخالفت کرد و گفت: «عربنژادهای اینجا از ما هستند.»
🔻همه کسانی که در اینجا خدمت میکنند، روحیه حاج قاسم را دارند. ما زودتر باید ایشان را میشناختیم و برای زائرانی که به اینجا قدمگاه حاج قاسم میآیند، حتی حاضر هستیم کفشهایشان را واکس بزنیم. ما با عشق خدمت میکنیم.
#فرهنگ_مقاومت
https://kayhan.ir/001HGU
@Kayhan_online
🔰 راهکار نظامی اتحادیه اروپا برای مقابله با کشورگشایی ترامپ
🔸مقام ارشد نظامی اتحادیه اروپا اعلام کرد این اتحادیه برای دفاع از «گرینلند» در مقابل تمایلات کشورگشایانه ترامپ باید در این جزیره نیروهای نظامی خود را مستقر کند.
🔸فایننشالتایمز جمعه گذشته در گزارشی به نقل از مقامات اروپایی نوشته بود که ترامپ در مکالمه اخیرش با «مِته فردریکسن»، نخستوزیر دانمارک، برای اعمال فشار و وادار کردن این کشور به دست کشیدن از کنترلگرینلند «بسیار مصمم» بوده است.
🔸با افزایش تهدیدات ترامپ درباره گرینلند دولت دانمارک اعلام کرده است که بیش از 2 میلیارد دلار به بودجۀ نظامی خود برای تقویت حضورش در سرزمینهای قطبی میافزاید. دانمارک که طی یکدهۀ اخیر به شدت از بودجۀ نظامیاش کاسته بود، سال گذشته اعلام کرد که برای ۱۰ سال آینده ۲۶ میلیارد دلار را برای هزینههای دفاعی تخصیص خواهد داد. حالا مشخص شده که دستکم 2 میلیارد دلار از این بودجه، به سرزمینهای قطبی این کشور از جملهگرینلند تعلق خواهد گرفت.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001HGk
@Kayhan_online
📷 اتوبوس های برقی در راه تهران
🔸مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران: ۶۰ دستگاه اتوبوس برقی جدید به گمرک بندرعباس رسیده و روند تخلیه آن در حال انجام است.
🔸از مجموع ۱۱۹ دستگاه اتوبوس برقی دیگری که قرار است از بندرعباس به تهران منتقل شود، تاکنون ۳۶ دستگاه وارد تهران شده و روند انتقال ادامه دارد.
@Kayhan_online
به بهانه آخرین روزهای رژیم ستمشاهی
🔰 ثروت عظیمی که از این سرزمین غارت کردند
🔸چهل و شش سال پیش در چنین روزهایی، رژیم ۲۵۰۰ ساله ستمشاهی در ایران، آخرین نفسهای خود را میکشید. ۲۵۰۰ سال حاکمیت پادشاهانی که بعضا از درون گهوارهها و حتی در رحم مادرانشان، پادشاه خوانده میشدند. پادشاهان و سلسلههای شاهی که به فرمایش حضرت امام خمینی رحمه الله علیه، همواره موجب ظلم و ستم و ننگ برای این سرزمین بودند.
🔸اما اینک با استفاده از دانش پایین و حافظه تاریخی ضعیف برخی و به وسیله رسانههای زنجیرهای خود در فضاهای مجازی، اینگونه تبلیغ میکنند که گویی روزگار ستم شاهی خصوصا در حاکمیت پهلوی، دوران طلایی تاریخ این کشور بوده و از خدمات ناکرده آنها به این سرزمین دم زده و کارنامه سیاهشان را به رخ میکشند.
🔸از جمله این موارد، برخلاف تمامی اسناد و واقعیات تاریخی، پاکدست جلوه دادن آنها و سانسور غارت عظیمی است که از حرث و نسل این سرزمین انجام دادند. ادعا میکنند آنها همه ثروت خود از جمله پولها و جواهراتشان (که انگار از ارث پدر دزد و غارتگرشان به دست آورده بودند!) را باقی گذاردند و رفتند!! برای دریافت حقایق آن غارت (تنها در مورد ثروت مادی) به روایتهای درباریان شاه و همچنین منابع غربی رجوع کرده و اسناد منتشره از رسانههای مختلفشان را میکاویم:
🔻خبرنگارهایی که در زمان پرواز هواپیمای شاه به تاریخ ۲۶ دیماه ۱۳۵۷ در فرودگاه بودند، نقل میکنند که هواپیمای یاد شده به علت بارهای بسیاری که همراه داشت با سنگینی از زمین برخاست!
🔸امیراصلان افشار آخرین رئیسکل تشریفات محمدرضا پهلوی در کتاب خاطراتش به نام «سروها در باد» نوشته است:
🔻«... ده روز مانده به سفر، به دستور شاه، اول از همه اثاث ملکه فرح بستهبندی شد... پیش از هر چیز جواهرات ملکه در صندوقهایی که از یک مؤسسه خارجی خریداری شده و از نظر امنیتی به آن اطمینان فراوان بود بستهبندی شد... برای اشیاء گرانقیمت و لباسها و کفشها و جواهرات ملکه دقیقا ۳۸۴ عدد چمدان و صندوق بسته شد. یک تیم از افراد مورد تایید ایشان تحت نظارت خانم لوئیز قطبی ندیمه پارمیس علم و لیلی امیرارجمند، جمعآوری و بستهبندی عتیقهها، طلا و جواهرات و الماسهای گرانبها، ساعتهای طلایی و نیمتاجهای زمردین را برعهده داشتند...»
🔸نشریه کریستین ساینس مانیتور در مقالهای ضمن بررسی بخشی از فهرست اموالی که شاه از ایران خارج کرده بود با تیتر: «ثروت افسانهای شاه ایران» نوشت:
🔻«...اگر همه چیز فراهم باشد لااقل ۵ سال طول میکشد تا میزان دارایی شاه اندازهگیری شود. چرا که او و خانوادهاش اموال و پولهای خارج شده را در حسابهای محرمانه ذخیره کردهاند...»
🔸واشنگتنپست درباره فهرست اقوام ثروتمند سلطنتی که ایران را ترک کردهاند به بیش از ۶۳ شاهزاده و شاهدخت اشاره کرده که از جزایر سیشل تا برزیل پناهنده شده و همه آنها بخش زیادی از ثروتشان را از ایران خارج کردند.
🔻واشنگتنپست به یک اختلاف حساب گسترده در درآمدهای نفتی ایران در زمان محمدرضا پهلوی و مقدار پولی که در خزانه دولتی ایران واریز میشده هم اشاره داشت و این اختلاف که «حدود ۲ میلیارد دلار در سال» بود را بخشی از ثروت خاندان پهلوی خواند. یعنی بخشی از درآمد نفت به حساب بانکی در سوئیس جهت استفاده خانواده سلطنتی و شاه منتقل میشده است.
🔸علاوهبر قصرها و باغهایی که مستقیما به نام محمدرضا پهلوی و خاندان وی درآمده بود، در خارج از کشور نیز شاه از پول ملت، املاک بسیاری خریداری کرد که میتوان به گرانترین خانه و پارک در حومه لندن، قصر و باغهای «استیل مانس» که ملکه الیزابت دوم در آنجا متولد شد، اشاره کرد.
#دفتر_پژوهشهای_مؤسسه_کیهان
https://kayhan.ir/001HH5
@Kayhan_online
🔰گوگل برخلاف حقوق بین المللی، طبق دستور ترامپ نام برخی مکانهای جغرافیایی را تغییر داد
🔸گوگل به دنبال دستوراتی که توسط دولت «دونالد ترامپ» صادر شده، نام برخی از مکانهای نمادین را در Google Maps تغییر میدهد. برای مثال برای کاربران آمریکایی گوگل مپس «خلیج مکزیک» با عنوان «خلیج آمریکا» نمایش داده میشود.
🔸گوگل مپس همچنین نامِ «دنالی»، کوه معروف آلاسکا را بهعنوان «کوه مککینلی» نشان خواهد داد که به احترام «ویلیام مککینلی»، بیستوپنجمین رئیس جمهور ایالات متحده انتخاب شده است.
🔸دولت ترامپ در ۲۰ ژانویه این تغییرات را بهعنوان بخشی از برنامه خود برای «بازگرداندن نامهایی که عظمت آمریکا را گرامی میدارند» اعلام کرد.
🔸گوگل توضیح داد که این تغییرات مطابق با منابع رسمی دولتی اعمال میشود و کاربران آمریکایی نامهای جدید را خواهند دید، در حالی که کاربران کشورهای دیگر ممکن است هر دو نام را مشاهده کنند.
@Kayhan_online
🔰 اسارت خبرنگار صداوسيما توسط رژیم صهیونیستی
🔸رئیس سازمان صداوسيما گفت: طبق پیگیریهایی که داشتیم خبرنگار ما توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی به اسارت درآمده و در حال حاضر در زندان بسر میبرد.
🔸به گزارش خبرنگار کیهان، پیمان جبلی رئیس رسانه ملی در حاشیه برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره فرهنگی و اقتصادی آگهیهای بازرگانی سازمان صداوسيما در جام جم، درخصوص وضعیت بازداشت خبرنگار صداوسيما توسط رژیم صهیونیستی گفت: براساس پیگیریهایی که داشتیم این خبرنگار توسط رژیم اشغالگر اسرائیل زندانی و اسیر شده است و چون خانواده وی تمایل نداشتند موضوع مطرح شود، با پیگیریهایی که از سوی سازمان صداوسيما شد، خبرنگار ما هنوز هم در داخل سرزمینهای اشغالی در اسارت رژیم صهیونیستی بسر میبرد و در غزه نیست که امیدواریم از اسارت رهایی پیدا کند و آزاد شود.
#ادب_و_هنر
@Kayhan_online
🔰عراقچی: هیچ پیامی بین ایران و آمریکا مبادله نشده؛ ملاک ما همان بیاعتمادی گذشته است
🔸وزیر امور خارجه: هیچ پیامی مشخصی نه ارسال و نه دریافت شده است.
🔸صحبت من با اسکای نیوز کاملا روشن بود. گفتوگوهای ما با طرف اروپایی الان جریان دارد. در طرف مقابل (آمریکا) منتظر تبیین سیاستهایشان هستیم و آنها را بررسی خواهیم کرد. اگر جمعبندی در کشور به این سمت برود که مذاکراتی به صورت برابر میتواند صورت بگیرد، این کار تصمیم گیری خواهد شد.
🔸الان هیچ تصمیمی وجود ندارد و ملاک ما همان بیاعتمادی گذشته است که همچنان بر روابط دو کشور حاکم است. قبلا توافق کردیم و ما اجرا کردیم و آنها بودند که این توافق را به هم زدند. طبیعتا این بی اعتمادی به این آسانی و با استفاده از کلمات زیبا و خوب برطرف نمیشود، احتیاج به اقدامات عملی است و احتیاج به سیاستهای مشخص دارد.
🔸وقتی از این سیاستها مطلع شویم تازه بررسی کرده و تصمیم خواهیم گرفت.
@Kayhan_online
🔰 محکومیت ۹ متهم فساد کرسنت و طلبکاری ممنوعالخروج دهم!
🔸وزیر نفت دولت خاتمی و متهم پرونده فساد کرسنت به جای پاسخگویی درباره خسارت ۱۸ میلیارد دلاری این قرارداد و رشوهها ردوبدلشده میان طرفین آن، به آقای سعید جلیلی حمله کرد و مدعی شد: هنر شما متوقف کردن است.
🔸بیژن نامدار زنگنه با انتشار ویدئویی که بیشتر آن، روخوانی از روی متن نوشتهشده برای وی است، میگوید: «آقای جلیلی شما خبر داشتید که در قرارداد کرسنت قرار بود گاز میدان سلمان که سالها پیش توسط ابوظبی برداشت میشد به شیخنشین شارجه صادر شود، این شیخنشین با ابوظبی رقابت دیرینه دارد و ادعا میشود با انعقاد قرارداد کرسنت ابوظبی با سفارت آمریکا و عربستان هماهنگ شد که این قرارداد لغو شود تا شارجه از لحاظ تامین انرژی مستقل نشود. به نظر شما چه ارتباطی بین مخالفتهای داخلی با این قرارداد با آمریکا، اسرائیل، عربستان و ابوظبی وجود دارد؟
🔻ما قرارداد را منعقد کرده بودیم اما شما جلوی مذاکره برای اصلاح قیمت را گرفتید. هم من و هم همکارانم دنبال اجرای این قرارداد بودیم و هم 3 وزیر بعدی؛ آقایان وزیریهامانه، نوذری و رستم قاسمی جز آقای میرکاظمی. خود آقای احمدینژاد هم دنبال این قرارداد بودند چراکه این قرارداد برای کشور درآمد داشت و هم وابستگی متقابل درازمدت بین ایران و امارات در بخش انرژی ایجاد میکرد اما شما مانع شدید. آقای جلیلی فرض کنیم بر فرض محال حرف شما درست باشد، برخی افراد فاسد در این موضوع بودند باید مسائل را برای رسیدگی به دستگاه قضا منعکس میکردید چرا جلوی اجرای قرارداد را گرفتید؟
🔻... شما فقط زورتان به من بیکس بیپناه میرسد که جز خدا پناهی ندارم و هر روز مرا به اینطرف و آنطرف میکشانید، من ۴۶ سال به کشورم و مردم خدمت کردم، حالا سر پیری و با ریش سفید هر روز باید با پیگیری مصرانه امثال شما به دادگاهها و سایر دستگاههای نظارتی بروم. این است عاقبت کار من. خدا میبیند آقای جلیلی، بدانید خدا میبیند، خدا به همه ما خیر بدهد».
🔸توجیهات عجیب و غریب آقای زنگنه در حالی است که برخی متهمان زدوبند انجامشده در قرارداد کرسنت، از سوی قوه قضائیه محکوم شدهاند و ثانیاً آقای زنگنه هم رأساً به عنوان متهم در حال محاکمه است. هرچند او میخواهد مسئولیت محاکمهشدن خود را به گردن شخص آقای جلیلی بیندازد اما واقعیت این است که دستگاه قضائی به اعتبار حجم فساد و خسارت رخ داده، رأساً مصمم به پیگیری پرونده است. بنابراین فساد اثباتشده را نمیتوان با نام بردن از اسرائیل و آمریکا و عربستان رفع و رجوع کرد ضمن اینکه فروش گاز به قیمت یکچهاردهم قیمت رایج منطقهای و گازی موجب طلبکارشدن دیگر خریداران گاز ایران و جبران آن از سوی ایران شد!
🔸بنابراین سؤال این است که اساساً چرا قراردادی مبتنی بر ارتشا و فساد و برای صادرات تقریباً مفت گاز به مدت ۲۵ سال بسته شد؟ و نه اینکه بعداً آیا امکان اصلاح هست یا خیر؟ وقتی قراردادی منعقد شد، چرا باید طرف مقابل به تغییر مفاد آن تن بدهد؟ معلوم بود که طرف کلاهبردار اماراتی چنین تغییری را نمیپذیرد اما شما عمداً برای فرار از پاسخگویی مسئولیت را گردن آقای جلیلی میاندازید. توضیح اینکه ۹ نفر از مدیران زیردست زنگنه در پرونده کرسنت محکوم شدهاند و خود او نیز ممنوعالخروج و به عنوان متهم در حال پیگیری قضائی است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001HHH
@Kayhan_online
🔰 نمایش «آب برای ماهیها» به جانباز مدافع حرم تقدیم شد
🔸اجرای نمایش «آب برای ماهیها» به کارگردانی امیر نوروزی به حاج امیرحسین نصیری تقدیم شد.
🔸حاج امیرحسین نصیری معروف به حاج اسماعیل جانباز مدافع حرم در ششمین روز از جشنواره مهمان نمایش «آب برای ماهیها» بود.
🔸نمایش «آب برای ماهیها» نوشته رضا گشتاسب و به کارگردانی امیر نوروزی است که از گچساران در بخش صحنهای این دوره از جشنواره حضور دارد.
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001HH1
@Kayhan_online
🔰 میراث سیاه فرانسه در آفریقا و پیامدهای طبیعی آن
👤 #امینالاسلام_تهرانی
🔸در یکی دو سال اخیر بسامد خبرهای «ضدفرانسوی» از قاره آفریقا بسیار بالا رفته است؛ از اخراج نظامیان فرانسوی تا ممنوعیت نوشتن به زبان فرانسوی در روزنامهها، که اخبار آنها را کم و بیش در همین صفحه روزنامه و جراید دیگر خواندهاید. اما آنچه باید مورد توجه قرار داد علتِ این امر است که آن را باید در تاریخ استعمارگری طولانی فرانسه در این قاره و دخالتهای مخرب آن حتی در دوره پس از استعمارگری جستوجو کرد. در یادداشت پیش رو پرتوی بر تاریخ استعماری فرانسه و دخالتهای آن در قاره آفریقا انداختهایم.
🔸استعمار فرانسه در آفریقا و دیگر نقاط جهان نمونهای از خشونت ساختاری و بهرهکشی سیستماتیک است که اثرات آن تا قرنها باقی مانده است. یکی از برجستهترین نمونههای این استعمار، الجزایر است که در سال ۱۸۳۰ تحت سلطه فرانسه درآمد. مردم الجزایر طی این دوران با سرکوب شدید و جنایاتی مانند کشتار، شکنجه، و تخریب مواجه شدند. «الکسی دو توکویل»، اندیشمند فرانسوی، در سفر خود به الجزایر در سال ۱۸۴۱ اذعان داشته است که تخریب روستاها، آتش زدن مزارع، و بازداشت غیرنظامیان بخشی از استراتژی جنگی فرانسه برای نابودی مقاومت مردم بوده است.
🔸افزون بر الجزایر، فرانسه در بسیاری از کشورهای آفریقایی سیاستهای استعماری مشابهی را اجرا کرد. کشورهایی مانند مراکش، تونس، سنگال، ساحلعاج، مالی، نیجر، بورکینافاسو، گینه، بنین، توگو، چاد، گابن، کامرون، آفریقای مرکزی، و کنگو سالها تحت سلطه فرانسه قرار داشتند. در این کشورها، فرانسه منابع طبیعی را به نفع خود استخراج کرد و مردم بومی را به عنوان نیروی کار ارزان به کار گرفت. این سیاستها نهتنها موجب فقر و نابرابری گسترده شد، بلکه ساختارهای سیاسی و اجتماعی این کشورها را نیز تضعیف کرد. حتی پس از استقلال این کشورها، فرانسه از طریق دخالتهای سیاسی و حمایت از دولتهای وابسته، نفوذ خود را حفظ کرد.
🔸در دوران معاصر نیز فرانسه نقش مخربی در آفریقا ایفا کرده است. یکی از نمونههای برجسته، حمله به لیبی در سال ۲۰۱۱ بود. با تشدید جنگ داخلی در لیبی، فرانسه به رهبری نیکلا سارکوزی از پیشگامان مداخله نظامی شد و حملات هوائی گستردهای را به بهانه ایجاد منطقه پرواز ممنوع آغاز کرد. اگرچه هدف اولیه این حملات سرکوب نیروهای وفادار به معمر قذافی بود، اما در عمل، منجر به تلفات گسترده غیرنظامیان و ویرانی زیرساختها شد. فرانسه که پیشتر از حامیان قذافی بود، با مرگ او پرونده نفوذ دیرینهاش در لیبی را بست، اما این مداخله بیثباتی بیشتری در منطقه ایجاد کرد.
🔸مردم آفریقا امروز با تلاش برای بازسازی هویت ملی خود و کاهش وابستگی به فرانسه، میکوشند تا میراث استعماری را پشت سر بگذارند و آیندهای مستقل و عادلانهتر رقم بزنند. این اقدامات نشان از آگاهی جمعی درباره لزوم بازنگری در روابط با فرانسه دارد.
#نگاه
https://kayhan.ir/001HGl
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وزیرخارجه: هیچ پیامی به آمریکا نه ارسال و نه دریافت شده است/ فعلا هیچ تصمیمی درخصوص مذاکره وجود ندارد
@Kayhan_online