رهبر انقلاب در دیدار اعضای هیئت دولت سیزدهم:
🔰 دولت آقای رئیسی دولت کار و امید و حرکت بود
🔸رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری و اعضای هیئت دولت سیزدهم، تلاش بیوقفه برای حل مشکلات تودههای مردم (نه خواص و ویژهخواران)، اعتقاد عمیق به تواناییهای داخلی، صراحت در اعلام مواضع دینی و انقلابی، خستگیناپذیری، مأیوس نشدن، رعایت تعامل و عزتمندی در سیاست خارجی، اهتمام به اجرای طرحهای بزرگ، تواضع و بردباری و معنویت و ذکر و توسل را از ویژگیهای برجسته فردی و کاری شهید رئیسی خواندند و تأکید کردند:
🔻رئیسی عزیز به عنوان یک الگو نشان داد میتوان به عنوان رئیسجمهور یک کشور از مجموعه این خصوصیات فکری، قلبی و عملی برخوردار بود و آن را در عمل دنبال کرد.
#تیتر_یک
https://kayhan.ir/001Doe
@Kayhan_online
🔰 ادارات استانهای قم و مرکزی امروز تعطیل است
🔸استانداری قم اعلام کرد، به علت تداوم آلودگی هوای استان، کارگروه مدیریت شرایط اضطرار آلودگی هوا ادارات را امروز تعطیل اعلام کرده است.
🔸به علت شرایط اضطرار آلودگی هوا و افزایش آلایندهها در استان مرکزی، ادارات این استان نیز امروز تعطیل شد.
@Kayhan_online
🔰 پزشکیان هنوز مستقر نشده سهمخواهان زنبیل گذاشتند!
🔸در حالی که بیش از سه روز از انتخاب آقای پزشکیان نمیگذرد، مجادلات مربوط به واگذاری مناصب در میان برخی مدعیان حمایت او آغاز شده و برخی هم گفتهاند که نباید به مجاهدان شنبه، پستی سپرده شود.
🔸این مجادلات از آنجا ریشه گرفته که ستاد انتخاباتی آقای پزشکیان ابتدا متشکل از افرادی مانند علی عبدالعلیزاده و مصطفی مولوی تشکیل شد، اما به فاصله چند روز از سوی برخی اعضای دولت روحانی و شماری از اصلاحطلبان تندرو احاطه شد و ضمنا برخی حامیان علی لاریجانی هم تحت عنوان اصولگرا به این ستاد پیوستند.
🔸در این میان، و در حالی که برخی مشاوران و اطرافیان دنبال تشکیل دولت با حضور افراد معتدلتر هستند، عده دیگری از اعضای مؤثر ستاد برای معرفی مدیران ارشد از میان افراد تندرو و رادیکالیزه کردن رویکردهای دولت چهاردهم فشار میآورند و این علاوهبر سهمخواهی احزاب حاضر در ائتلاف است.
🔸درباره اختلافات زودهنگام، محمد فاضلی (مشاوری که در گفتوگوی فرهنگی، هاشف را پرتاب کرد و برنامه را نیمهکاره گذاشت) خطاب به پزشکیان نوشت:
🔻مواظب مجاهدین شنبه باشید. عدهای هستند که از شنبه بعد از جمعه انتخابات، سروکلهشان پیدا میشود و دنبال پست و مقام میگردند. آقای پزشکیان، اغلب مجاهدین شنبه، کارشان نابود کردن اعتماد مردم به شما، و زمین زدن دولتی است که تشکیل میدهید.
🔻مجاهدین شنبه در ستادهای مختلف زنبیل گذاشته بودند تا فردای انتخابات مدعی شوند، اما اغلب آنها که لیاقت و توانایی دارند، آنقدر نظربلند هستند و مناعت طبع دارند که داوطلب پست و مقام نمیشوند.
🔻آقای پزشکیان، اگر از خطر مجاهدین شنبه اجتناب نکنی، و رویه روشن و شفافی برای برگزیدن کابینهای متخصص، باتجربه، پاکدست، و دارای بینش روشن درباره مشکلات کشور نداشته باشی، خیلی زود زمین میخوری.
🔻آقای پزشکیان، تاریخ مصرف برخی تمام شده است. یکی از خطرات بزرگ این است که حلقه همکارانت را به حلقه همسالانت محدود کنی.»
🔸احمد زیدآبادی از گردانندگان روزنامه هممیهن هم نوشته است:
🔻هیچ مجاهدی را نباید به صرف مجاهد بودنش در پستی گماشت که تخصص آن را ندارد؛ چه مجاهد واقعی باشد، چه مجاهد شنبه. قدرتطلبان و جاهپرستان خود و محیط اطرافشان را به کلی آلوده میکنند؛ پزشکیان باید چهارچشمی مراقب این نوع افراد باشد و بدون حجب و ملاحظه آنها را از کابینهاش دور سازد».
#خبر_وِیژه
https://kayhan.ir/001Doi
@Kayhan_online
🔰رهبر انقلاب: امام حسین قیام کرد تا آن واجب بزرگی را که عبارت از تجدید بنای نظام و جامعه اسلامی، یا قیام در مقابل انحرافات بزرگ در جامعه اسلامی است، انجام دهد. ۱۳۷۴/۳/۱۹
@Kayhan_online
🔰 دلم برای رئیسی سوخت
👤 #سید_محمدعماد_اعرابی
🔸انسانها گاهی سرشان را در خاک میکنند تا خودشان واقعیت را نبینند و گاهی به چشم دیگران خاک میپاشند تا هیچ کس واقعیت را نبیند. در مورد جریان غربگرای داخل ایران که مدعیان اصلاحات بخشی از آن هستند؛ گزینه دوم صدق میکند. آنها طی ۲ سال و ۹ ماه فعالیت دولت سید ابراهیم رئیسی تقریبا از هیچ تلاشی برای سانسور خدمات و دستاوردهای او و یا تحریف واقعیتهای دوران کوتاه ریاستجمهوری او فروگذار نکردند.
🔸۲۴ اسفند ۱۴۰۲ مدیرمسئول روزنامه غربگرای «دنیای اقتصاد» در ضیافت افطاری با آقای رئیسی به همین پیشرفتها در دولت ایشان اشاره کرد و خطاب به رئیسجمهور گفت:
🔻«طبق آمار رسمی، وضعیت اقتصادی کشور مثبت است. هم تورم کاهنده است، هم رشد اقتصادی مثبت است و هم نرخ بیکاری رو به کاهش است که این جای تقدیر و تشکر دارد.»
🔸برخلاف اظهارات آقای مدیرمسئول اما روزنامه تحت امرشان غالبا تصویری تیره و تار از عملکرد اقتصادی دولت شهید رئیسی ارائه میکرد. حدود دو هفته از این سخنان گذشته بود که این روزنامه با موضعی کاملا متناقض با اظهارات مدیرمسئولش در سرمقاله خود نوشت:
🔻«ما در ایران تقریبا هر سه پایه رسیدن به رشد اقتصادی را از دست دادهایم.» آنها نه فقط موفقیتهای دولت شهید رئیسی را سانسور میکردند بلکه با انتشار ادعاها و تحلیلهای مخدوش واقعیت را نیز یکصدوهشتاد درجه تحریف میکردند.
🔸۳۱ ژانویه ۲۰۲۴ (۱۱ بهمن ۱۴۰۲) سناتورهای آمریکایی از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه طی نامهای به «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا ضمن اینکه خواستار تشدید فشار بر ایران شدند؛ ناخواسته به عملکرد موفقیتآمیز دولت شهید رئیسی نیز اعتراف کردند:
🔻«از فوریه ۲۰۲۱ تا اکتبر ۲۰۲۳، ایران حداقل ۸۸ میلیارد دلار از صادرات نفت، درآمد دریافت کرده است. ایران منافع اقتصادی قابل توجهی را از دور زدن تحریمهای فراگیر به دست میآورد، به طوری که اقتصاد ایران سالانه چهار درصد رشد میکند و ذخایر ارزی این کشور نیز از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ افزایش ۴۵ درصدی داشته است.»
🔸این اعتراف به قدرت و توانایی ایران در دولت سید ابراهیم رئیسی نیز توسط رسانههای زنجیرهای مدعیان اصلاحطلبی سانسور شد. آنها هنگام بازتاب این نامه «رشد سالانه چهار درصدی اقتصاد ایران علیرغم تحریمها» را کاملا از نسخه ترجمه شده خود حذف کردند و اعتراف آشکار سناتورهای آمریکایی به افزایش درآمدهای نفتی و رشد ذخایر ارزی ایران را نیز صرفا در حد یک «ادعا» تقلیل دادند.
🔸 اما شاید هیچکدام از اینها به پای ادعای کذبی نرسد که توسط محمدجواد ظریف درباره فروش نفت در دولت سیزدهم مطرح شد. او ۳۳ ماه زحمات شبانهروزی آقای رئیسی و دولتمردانش را نادیده گرفت و در عوض مدعی لطف «بایدن» به ایران برای فروش نفت شد. ادعای دروغینی که از طرف مقامات آمریکایی نیز تکذیب شده بود. ۲۳ ژانویه ۲۰۲۳ (۳ بهمن ۱۴۰۱) «رابرت مالی» نماینده وقت وزارت خارجه آمریکا در امور ایران به شبکه تلویزیونی بلومبرگ گفت:
🔻«ما هیچکدام از تحریمهایمان بهویژه تحریمهای مربوط به خرید نفت را علیه ایران کاهش ندادهایم... به اقدامات خود برای تحریم کسانی که در واردات نفت ایران دست دارند ادامه خواهیم داد... از زمان روی کار آمدن رئیسجمهور بایدن بهویژه در رابطه با صادرات نفت ایران ما هیچ یک از تحریمهای خود را کاهش نداده یا ملغی نکردهایم.»
🔸غربگرایان وطنی چه در زمان حیات شهید رئیسی و چه پس از شهادت ایشان در رقابتهای انتخاباتی با تیغ سانسور و تحریف عملکرد موفق رئیسی عزیز و پیشرفت مستقلانه ایران را کتمان کردند. آنها واقعیت را میدیدند اما به چشم دیگران خاک میپاشیدند تا حقیقت را نبینند. تاریخ سیاسی ایران یکبار دیگر جفای آنان به ملک و ملت را ثبت کرد.
#یادداشت_روز
https://kayhan.ir/001Doq
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فعالیت سامانه بارشی در ۱۲ استان
کارشناس هواشناسی:
🔸با صدور هشدار فعالیت سامانه بارشی در ۱۲ استان، افزایش وزش باد و ارتفاع امواج در سواحل جنوبی کشور پیشبینی میشود.
🔸امروز افزایش بیشینه سرعت وزش باد و افزایش بیشینه ارتفاع امواج تا ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس، اصفهان، یزد، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، مازندران، تهران و البرز پیشبینی شده است.
🔸دمای هوای پایتخت امروز به ۳۸ درجه بالای صفر خواهد رسید.
@Kayhan_online
گزارش مستند کیهان
🔰 شهید رئیسی اقتصاد را چگونه تحویل گرفت و چگونه تحویل داد؟
🔸دولت سیزدهم که اقتصادی درگیر با انواع ناترازیها را تحویل گرفته بود امروز اقتصاد کشور را در شرایطی مناسب و آماده جهش به دولت جدید تحویل میدهد.
🔸همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار کابینه شهید رئیسی، دولت سیزدهم را دولت «کار و امید و حرکت» برشمردند، شهید رئیسی و کابینه او با تلاش شبانهروزی توانستند یک اقتصاد بحران زده که در حال حرکت به سمت دره بود را با وجود انواع ناترازیهای بودجهای و انرژی و... به سمت تعادل تغییر جهت بدهند.
🔸دولت سیزدهم در تابستان سال ۱۴۰۰ در شرایطی مستقر شد که باید برای تورم به جامانده از دهه نود، بدهی سنگین دولت دوازدهم، کاهش سرمایهگذاری و رکود و شرطیشدن اقتصاد، با قید فوریت کاری میکرد.
🔻شهید رئیسی در این وضعیت و بدون اینکه بحرانهای موجود را به کف جامعه منتقل کند، کار را مدیریت کرد و نهایتاً در طول 1000 روز خدمت صادقانه، بسیاری از مؤلفههای اقتصادی از جمله تورم تولیدکننده و مصرفکننده، نرخ رشد نقدینگی، نرخ رشد پایه پولی، رشد اقتصادی، نرخ بیکاری، آبرسانی و تولید برق، رشد صنعت، احیای کارخانهها، سرمایهگذاری در حوزه انرژی، ترانزیت، یارانه نقدی، طرحهای معیشتی و بیمه سلامت متحول شد.
🔸برخلاف برخی ادعاها از سوی مسئولان دولت قبل مبنی بر پایین بودن کیفیت رشد در دولت سیزدهم، تحلیل رشد اقتصادی نشان از کیفیت خوب و زمینه استمرار آن دارد. متوسط نرخ رشد سرمایهگذاری کل و یا تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در طول سالهای ١٣٩٧ تا ۱۳۹۹، منفی ١٣ و هشت دهم درصد بود. این نرخ در سال ۱۴۰۰ به چهار و یک دهم درصد، در سال ۱۴۰۱ به دو و نیم درصد و در سال ۱۴۰۲ به چهار و هشت دهم رسید، به طوری که متوسط آن در طول دولت سیزدهم سه و هفت دهم درصد میباشد.
🔸دولت سیزدهم در راستای مهار تورم سیاستهای مختلفی اعمال کرد. کاهش کسری بودجه و واقعیسازی بودجه، سیاستهای کنترل ترازنامه بانکی، سیاستهای تنظیم بازار و سیاستهای اطمینانبخشی و پیشبینیپذیرسازی بازار و کنترل فضای انتظارات تورمی از جمله سیاستهای دولت سیزدهم برای مهار تورم بوده است.
🔸رشد پایه پولی با کاهش ۱۵ و سه دهم واحد درصدی، از ۴۲ و ۹ دهم درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۲۷ و شش دهم درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است. همچنین، رشد نقدینگی از ۳۱ و یک دهم درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۲۴ و سه دهم درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است که حاکی از کاهش شش و هشت دهم واحد درصدی رشد نقدینگی در سال ۱۴۰۲ است.
🔸یکی از چالشهای دولت سیزدهم، حذف ارز ترجیحی بود که به گفته عباس عبدی، حامی دولت روحانی، مثل پوست موز زیر پای دولت شهید رئیسی انداخته شده بود. دولت امکان ادامه این سیاست پر هزینه را نداشت و دولت روحانی مسئولیت حذف آن را به دوش دولت بعد از خود انداخته بود. اما دولت سیزدهم هزینه این سیاست تحمیلی را پذیرفت و با مردمی کردن یارانهها، بخشی از افزایش قیمت کالاها را با پرداخت یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی جبران کرد.
🔸دیپلماسی انرژی در دولت سیزدهم به نحوی پیش رفت که توانست موانع متعدد پیشروی تجارت خارجی محصولات انرژی کشور را به میزان بسیار زیادی برطرف کند. در حالی که دولت قبل در برابر خروج آمریکا از برجام کاملاً منفعل بود و فروش نفت کشور تا ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود اما دولت سیزدهم با مجاهدت توانست فروش نفت و میعانات را به گواه آمارهای بینالمللی به مرز دو میلیون بشکه در روز برساند. جواد اوجی وزیر نفت درباره برخی شبهات در اینباره تأکید کرد: «خدا شاهد است که به ۱۷ کشور و با تخفیفی کمتر از انگشتان یک دست، نفت میفروشیم.»
🔸حالا فرصت برای رئیسجمهور جدید مهیا است تا اقتصاد کشور را جهش بدهد. این دستاوردها با تلاش شبانهروزی رئیسجمهور شهید و دولت ایشان به دست آمده و امید است مجدداً خرج گذاشتن تمام تخممرغها در سبد مذاکره نشود.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001DoU
@Kayhan_online
🏴 در کربلا چه گذشت...
▪️دوم محرم الحرام | ورود ابی عبدالله الحسین علیه السلام، اهل بیت و یاران حضرت به سرزمین کربلا
🔻وقایع نگار روزانه محرم
@Kayhan_online
واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب / حکایت سینماتوگراف ۲
🔰 تحریمگران سینمای ایران در این سرزمین چه میکنند؟! - بخش پنجاه و سه
👤 #سعید_مستغاثی
🔸۸ اسفندماه ۱۳۸۷، هیئتی ۹ نفره از فیلمسازان و مدیران و دستاندرکاران آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا بنا به دعوت محمدمهدی عسگرپور، مدیرعامل خانه سینما به ایران آمدند که در رأس آنها «سید گانیس»، رئیس آکادمی حضور داشت. در میان این هیئت که همگی آنها از اعضای هیئتمدیره آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا بودند، از تام پولاک (از رؤسای کمپانی یونیورسال) به چشم میخوردند تا «فرانک پیرسون» فیلمنامهنویس و «انت بنینگ» بازیگر و «ویلیام هوربرگ» تهیهکننده و «جیمز لانگلی» مستندساز و «فیل رابینسون» کارگردان و...
🔸آنها جلسات متعدد و کارگاههای آموزشی گوناگون برگزار کردند، به شهرهای دیدنی ایران رفتند و قرار و مدارهایی با سینماگران ایرانی گذاشتند و متقابلاً از آنها دعوت کردند که به آمریکا و کالیفرنیا و لس آنجلس رفته و ازهالیوود و آکادمی اسکار دیدن کنند که دیدار یاد شده نیز یکی دو سال بعد با حضور سینماگرانی مثل ابراهیم حاتمی کیا و مجتبی راعی و محمد مهدی عسگرپور و... انجام گرفت.
🔻در حالی که جریان اصلی سینمای آمریکا درهالیوود (شامل کمپانیهای برادران وارنر، فاکس قرن بیستم، کلمبیا، مترو گلدوین مهیر، یونیورسال و...) همپای حاکمان این کشور، حدود ۲۸ سال بود ایران را تحریم کرده و رسماً هیچگونه مبادلهای با سینمای ایران نداشتند .
🔸این حضرات نزدیک به ۳۰ سال حاضر نشده بودند به ایران حتی یک فیلم خود را بفروشند! (یعنی از سادهترین و بیواسطهترین وسیله انتقال تجربه دریغ کردند) و مسئولین جشنوارهها و سایر رسانههای ما برای نمایش برخی فیلمها که به هر صورت کمپانیهای متعلق به نامبردگان در آن سهمی داشتند، به ناچار به دلالها و واسطههای مختلف در خاورمیانهروی آورده و فیلمهای مذکور را تهیه کرده و نمایش دادند.
🔸البته تجارب دیگری هم آقای تام پولاک و کمپانی یونیورسال در یکی دو سال قبل از سفر خود به ایران داشتند و آن توزیع و پخش آثاری همچون فیلم/انیمیشن ضدایرانی و ضد انقلابی «پرسپولیس» بود (یکی از فعالیتهای کمپانیهایی همچون یونیورسال به جز پخش تولیدات خود، توزیع و پخش برخی فیلمهای کمپانیهای دیگر است).
🔸سؤال اینجاست که وزارت امور خارجه که خود افشاگر پروژه جدید هالیوود علیه امنیت ملی ایران بود، چگونه به طراحان و سران شناخته شده این پروژه برای حضور در ایران (و احتمالاً سهولت بیشتر در انجام پروژه مزبور) ویزای سفر داد؟ دستگاه اطلاعاتی و امنیتی کشور در مقابل این پروژه افشاء شده و مصادیق آن چه تدبیری اندیشید؟ آیا اساساً سفر رئیس کمپانی یونیورسال پیکچرز و همچنین اعضای هیئتمدیره آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا را میتوان بخشی از پروژه فوقالذکر به حساب آورد؟
🔸حضور سینماگران خارجی در کشور و تبادل نظر و اندیشه هنری، ماهیتاً امر مثبت و قابل قبولی است ولی به شرطی که اولاً این تبادل نظر و اندیشه، واقعاً دو طرفه بوده و ثانیاً با سینماگرانی از کشورهایی انجام گیرد که حداقل سنخیتی با فرهنگ و سینمای ما داشته باشند. به راستی سیستم فیلمسازی میلیارد دلاری آمریکا و آن استودیوهای پر زرق و برق و عریض و طویلش چه تناسبی با سینمای ایران و این دفاتر لاغر و ضعیف فیلمسازی دارد که بیشتر در آن دلالی فیلم اتفاق میافتد تا چیزی به نام تهیه کنندگی؟! چه تجاربی از آن سیستم ماوراء خصوصی و سوپراستودیویی عجیب و غریب قرار بود به این سینمای نحیف نیمه دولتی - نیمه خصوصی برسد؟
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001DoI
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 برگزاری دادگاه رسیدگی به پرونده شهدای غواص
🔸جلسه رسیدگی به پرونده شهدای غواص دفاع مقدس به طرفیت دولت آمریکا به ریاست قاضی حسینزاده در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی بینالملل در حال برگزاری است.
🔸در این پرونده دادخواهان خانواده شهدای غواص هستند که از حیث خسارت مادی و تنبیهی، خواهان رسیدگی به اتهامات مسببان و مباشران در به شهادت رساندن شهدای غواص هستند.
@Kayhan_online
🔰 همه دولتها تبریک گفتند جز چهار دولت قبله غربگرایان!
🔸کانال حزب غربگرای «اتحاد ملت»، در توجیه این که چرا آمریکا و دولتهای اروپایی (انگلیس و فرانسه و آلمان)، پیروزی آقای پزشکیان در انتخابات ایران را تبریک نگفتهاند، نوشت: چون، شنبه تعطیلی آنهاست(!)
🔸این توجیهگری و مالهکشی در حالی است کشورهای بسیاری با وجود تعطیلی شنبه و یکشنبه، پیامهای تبریک ارسال کردند. همین کانال غربگرا و امثال آن، در موضوعی تعطیلی پنجشنبه یا شنبه، بر روز شنبه تاکید کردند و خبر دادند که در تمام کشورهای شرق و غرب، روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است و ما با آنها هماهنگ نیستیم.
🔸با این وصف باید سؤال کرد چگونه کشورهای بسیاری در منطقه و جهان با وجود تعطیلی شنبه، خود را مقید دانستند به این که همان دیروز به آقای پزشکیان تبریک بگویند و فقط چهار کشور متکبر غربی نتوانستند؟! همچنین باید سؤال کرد که اگر شنبه تعطیل است و موضعگیری متوقف است (که حرف درستی نیست) وزارت خارجه آمریکا چرا همان روز شنبه توانست بلافاصله پس از اعلام نتیجه، سلامت و آزادی انتخابات ایران را زیر سؤال ببرد، اما نتوانست طبق عرف دیپلماتیک، تبریک بگوید؟!
🔸غربگرایان در حالی درباره رفتار متکبرانه ۴ دولت غربی سکوت کردهاند که اگر بر عکس میشد و کشورهای شرقی تبریک نمیگفتند، رسانههای وابسته به غربگرا زمین و زمان را به هم میدوختند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Doh
@Kayhan_online
یک زندگی
🔰 دلالی که مأمور نجات شد!
👤 #فاطمه_قاسمآبادی
🔸«یک زندگی»، درباره زندگی «سِر نیکلاس وینتون»، است که در دوران جنگ جهانی دوم، یک دلال سهام جوان انگلیسی بود و یکمرتبه تصمیم گرفت پیش از شروع جدی جنگ، به چکسلواکی برود و کودکان یهودی را نجات بدهد! این دلال و بانکدار انگلیسی، در چکسلواکی، با کمک دوستان خود و تامین مالی از سمت دولت انگلستان، در نهایت موفق شد بیشتر از ۶۵۰ کودک یهودی را به انگلستان منتقل کند و آنها را از مرگ و قحطی نجات بدهد.
🔸در فیلم «یک زندگی»، عنوان میشود که رهبران انگلستان، فرانسه و ایتالیا برای اجتناب از جنگ، منطقه «سودتن لند» در چکسلواکی را بنا بر درخواست هیتلر در اختیار او قرار میدهند... به زبان ساده، این کشورها و در رأس آنها انگلستان، چکسلواکی را به قفس شیر میاندازند و بعد، دلالهایشان را میفرستند برای نجات کودکان، آن هم تنها کودکان یهودی!
🔸«یک زندگی»، با وجود به تصویر کشیدن زندگی شیندلر انگلستان و با توجه به ستارههای معروفش، نتوانست نظر مخاطبین را به خود جلب کند و فروش کمی هم در گیشه داشت.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001DoJ
@Kayhan_online
سالگرد کودتای نقاب
🔰 بختیار: ایران را از پای درآورید ولو دو میلیون کشته شوند
🔸براساس اسناد و شواهد مستند، پس از شكست حمله نظامي به طبس، دو طرح براي پاسخ به آن شکست از سوي كاخ سفيد در نظر گرفته شد:
🔻الـف) انجام يك كودتـاي نظامي با هدف سـرنگوني نظام جمهوري اسـلامي با همكاري فرماندهان سابق ارتش شاهنشـاهي، نيروهاي ساواك، گروههاي ضدانقلاب، متحدين آمريكا در منطقه و از طريق دريافت كمكهاي مالي، نظامي و فني آمريكا و اعوان و انصارش.
🔻ب) حمایت از طرح حمله نظامي و تجاوز گسترده صدام به خاك ايران.
زبیگنیو برژينسكي (مشاور امنيت ملي كارتر) در کتاب خاطراتش، ضمن اشاره به بحثهاي خود با كارتر رئيسجمهور وقت آمريكا و ديگر اعضاي كابينه وي، بر لزوم انجام يك عمليات تلافيجويانه در مقابل شكسـت طبس تاکید كرده و مينویسد:
«... براون (وزير دفاع آمريكا) و ترنر (رئيس سازمان سيا) با عمليات تلافيجويانه در صورت شكسـت مأموريت نجات (عملیات طبس) موافـق بودند... در هر حال، در پايان ايـن گفتوگوها به ما اجـازه داده شـد طرحهايي را براي عمليـات تلافيجويانه در نظر بگيريـم، ولي تصميم اجراي اين نقشهها به بعد موكول شد... »
🔸در واقع پس از سفر سرهنگ بازنشسته احسان بنيعامري(از سـران كودتا) به پاريس، سفيران آمريكا و انگليس در فرانسه با شاپور بختيار (آخرین نخستوزیر رژیم شاه) ملاقات و تقدم انجام کودتا نسبت به طرحهای دیگر، چگونگي اجرا و تاريخ وقوع آن را مشخص کردند.
🔸نام کودتا را «نقاب» مخفف «نجات قیام ایران بزرگ» گذارده بودند و با یک شاخه نظامی به سرکردگی سپهبد سابق مهدیون و سرتیپ سابق آیت محققی، همچنین شاخه سیاسی با مسئولیت رضا مرزبان (سردبیر و مدیر مسئول نشریه پیغام امروز) و قادسی قرار بود شاپور بختیار را بهعنوان اصلیترین مهره آمریکا برای هدایت رژیم پس از کودتا، به حکومت برسانند. از همین روی مجموعهای از اعوان و انصار داخلی و خارجی و بهخصوص منطقهای آمریکا، بختیار را از لحاظ مالی و نظامی حمایت میکردند.
🔸یکی از کارشناسان بیبیسی(رسانه سلطنتی بریتانیا) در برنامهای راجع به کودتای نقاب در شبکه یادشده، گفته است:
🔻«... حضور برزان تکریتی، معاون سازمان امنیت عراق، برادر صدام حسین، حتی اعتراض خلبانان ایرانی را که میخواستند در کودتای نوژه شرکت کنند، برمیانگیزد... این داستان بسیار جالبی هست، یعنی بختیار در کارنامه سیاسی خودش و در راستای کسب قدرت هر کاری را حاضر بود بکند»
🔸بختیار خود از صحبت درباره همکاری با خونخوارترین دشمنان مردم ایران همچون صدام ابایی نداشت و اعتراف کرد:
🔻«... منافع مشترکی هست مابین افکاری که من دارم و دولت عراق (صدام)، ما هر دو مخالف رژیم خمینی هستیم...»
او در پیامی وحشیانه از عراق گفت:
🔻«... ایران را از پای درآورید، عیب ندارد که یک میلیون یا دو میلیون ایرانی بمیرند، ایدهآل ما، ایدهآل دیگر و بزرگتری است...»
#دفتر_پژوهشهای_مؤسسه_کیهان
https://kayhan.ir/001Doc
@Kayhan_online
🔰 با خودت چند چندی آقای معین؟!
🔸نامزد ناکام حزب مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ میگوید: خودش در دو دوره اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده، اما مسعود پزشکیان را نامزد اصلح معرفی میکرده است(!)
🔸او در ادامه مدعی شده که پزشکیان باید به «تنشزدائی و سیاست موازنه منفی در سیاست خارجی و رفع تحریم، ارائه لایحه قانونی به مجلس برای لغو قانون نظارت استصوابی شورای نگهبان، پیگیری جدی لغو حصر خانگی و آزادی زندانیان سیاسی، پیگیری لغو گشت ارشاد و ووو» اقدام کند و در صورت عملی نشدن، عطای ریاست را بر لقای آن ببخشد».
🔸یادآور میشود صلاحیت مصطفی معین در انتخابات سال ۸۴ رد شده بود اما با درخواست آقای حداد عادل و حکم حکومتی رهبر انقلاب، تأیید شد و او بدون هیچ نوع مخالف خوانی و ادا و اطواری در انتخابات شرکت کرد اما بین هفت نامزد، با چهار میلیون رأی نفر چهارم شد و از رقابت حذف شد.
🔸نکته قابل تأمل درباره نوشته اخیر معین این که او میگوید در انتخابات اصلاً رای نداده اما به دیگران مشورت داده است. انتخابات اگر مورد تأیید است، پس او شخصاً محکوم است که رأی نداده و اگر مورد تأیید نمیدانسته، چرا به دیگران گفته رأی بدهند.
🔻ضمنا ساز و کار انتخابات که تغییر نکرده، با این وجود آقای معین چگونه همان انتخابات و ساز و کاری را زیر سؤال میبرد که خودش -به عنوان یک استثنا در طول ۴۵ سال انتخابات- با حکم حکومتی تأیید شد و با این وجود از رقابت کنارهگیری نکرد؟ این همه تناقض را چگونه باید حل کرد؟
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Dog
@Kayhan_online
🔰 مخبر قانون برنامه هفتم را ابلاغ کرد
🔸سرپرست ریاستجمهوری قانون برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را برای اجرا به سازمان برنامهوبودجه کشور ابلاغ کرد.
🔸این قانون در جلسه علنی سهشنبه اول خرداد ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی تصویب و در جلسه ۲ تیر ماه ۱۴۰۳ مجمع تشخیص مصلحت نظام تأیید شده بود.
🔸رئیس مجلس نیز در تاریخ ۱۲ تیر ماه این قانون را به دولت ارسال کرده بود.
🔸قانون برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت مشتمل بر ۱۲۰ ماده است.
@Kayhan_online
کیهان بررسی کرده است
🔰 دور دوم انتخابات و روزهای حساس فرانسه؛ ماکرون میرود یا میماند؟
🔸دور دوم انتخابات پارلمانی فرانسه دیروز در حالی برگزار شد که گمانهزنیها درباره سرنوشت سیاسی ماکرون و این که وی «بالاخره میماند یا میرود؟» در رسانهها برجسته است. کارشناسان بر این باورند نتیجه این انتخابات هرچه باشد، جایگاه ماکرون مثل قبل نخواهد بود.
🔸دور دوم انتخابات پارلمانی زودهنگام دیروز در شرایطی برگزار شد که احزاب مخالف تلاش گستردهای طی یک هفته گذشته برای تشکیل ائتلافهای تازه به منظور جلوگیری از پیروزی نهائی راستها شروع کرده بودند.
🔸رسانههای فرانسوی و غربی طی روزهای اخیر با تیترهایی مثل «افول ماکرونیسم»، «پایان سلطه 7ساله ماکرون»، «زلزله سیاسی در فرانسه»، «پایان عمر سیاسی ماکرون»، «فاجعه در فرانسه»، «بنبست سیاسی در فرانسه» به استقبال وضعیت سیاسی این روزهای فرانسه رفتهاند. برخی پایان عمر سیاسی ماکرون را حتمی و حتی از انحلال حزب سیاسی وی سخن میگویند و برخی هم هنوز امیدوارند که ورق برگشته و ماکرون بتواند با همراهی چپها، راستها را شکست داده و دوباره کمر راست کند.
🔸طی روزهای اخیر نیز گزارشها و تحلیلهای زیادی درباره سرنوشت ماکرون و این که وی بعد از انتخابات میماند یا میرود؟ منتشر شده است. خود ماکرون به صراحت گفته است که تا سه سال دیگر که دور دوم و نهائی ریاستجمهوری وی به پایان میرسد، خبری از استعفا نخواهد بود. با این وجود رسانهها بر این باورند که در صورت ماندن، جایگاه ماکرون به شدت متزلزل خواهد بود و وی برای پیشبرد سیاستهای خود در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.
🔻مثلا روزنامه «تلگراف» وضعیت ماکرون را «متزلزل» خوانده و نوشته است: وی احتمالاً بعد از معلوم شدن نتیجه دور دوم انتخابات پارلمان این کشور استعفا خواهد داد.
🔸به گزارش آسوشیتدپرس، در سناریویی دیگر که برای ماکرون از همه بدتر است، راستها به یک پیروزی تاریخی دست یافته و گزینه مطلوب این حزب، یعنی «جردن باردلا» نخستوزیر خواهد شد. «در این صورت، ماکرون بهعنوان یک سیاستمدار میانهرو، با باردلا که از راست افراطی به قدرت رسیده، تضاد منافع خواهد داشت.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001Dng
@Kayhan_online
با نقشه خاتمی؛ پزشکیان
هرگز رئیس جمهور نمی شد
🔹آقای پزشکیان پس از پیروزی در انتخابات گفت:
🔻"قدردان وسعت نظر و گرهگشای مقام معظم رهبری هستم که در این انتخابات عرصه را برای مشارکت و رقابت و سلامت و نقشآفرینی بیشتر گشودند.
🔻اینکه رای ها درست خوانده شد به لطف مقام معظم رهبری بود. این هدایتی بود که رهبری داشتند، اگر به خاطر ایشان نبود، فکر نکنم اسم ما از این صندوق ها بیرون می آمد".
🔹در این که رهبری، پاسدار رای مردم و سلامت انتخابات هستند، تردیدی نیست. اما جفا و کم لظفی است که القا شود متولیان انتخابات، امانتدار رای مردم نیستند. در سلامت انتخابات همین بس که بارها نامزدهای رقیب هم، در عین ناباوری پیروز شده اند و نتیجه، در موارد متعدد قابل پیش بینی نبوده است.
🔹البته نگرانی آقای پزشکیان، یک ما به ازای واقعی دارد و آن کسانی مانند خاتمی هستند که سال ۱۳۸۸، هماهنگ با نقشه آمریکا و انگلیس و اسرائیل، در مقابل ۲۴/۵ رای میلیون اکثریت ملت، سر به آشوب گذاشتند، و کشور را گرفتار دو دستگی و سپس تحریم های گسترده دشمنانی کردند که از دیدن دودستگی، جرئت پیدا کرده بودند.
🔹آقای پزشکیان طی سه روز گذشته، دو بار با خاتمی ملاقات کرد، یعنی همان کسی که اگر بازیگری او و موسوی در نقشه آمریکایی- صهیونیستی پیش می رفت، نه اثری از امنیت و ثبات کشور باقی مانده بود و نه انتخابات، که آقای پزشکیان یا هر کس دیگر بخواهد انتخاب شود.
🔹خیرخواهانه باید به آقای پزشکیان یادآور شد که امثال خاتمی به شهادت گذشته شان، خیر خواه او و هیچ کس دیگری نیستند. بنابراین باید فاصله ایمنی لازم را با آنها حفظ کرد. و این جدای از این نکته مهم است که رئیس جمهور در مراوداتش نباید خود را وامدار کسی یا کسانی نشان بدهد. رئیس جمهور فقط وامدار مردم و نظام است.
@Kayhan_online
🔰 ماکرون درخواست استعفای نخستوزیر فرانسه را رد کرد
🔸در حالیکه نخستوزیر فرانسه در پی پیروزی غیرمنتظره چپگراها، اعلام کرده بود از سمت خود کنارهگیری میکند، رئیسجمهور این کشور اروپایی درخواست او را رد کرد.
@Kayhan_online
📸 بورس ۳ روز پس از انتخاب پزشکیان قرمز شد
🔸بازار سرمایه پس از دو روز رشد چشمگیر، امروز با افت مواجه شد و شاخص کل با کاهش ۵۱۳۴ واحد به رقم دو میلیون و ۲۲۱ هزار واحد رسید.
🔸شاخص هم وزن اما ۸۰۴ واحد افزایش یافت و در رقم ۷۱۰ هزار و ۷۳ واحد ایستاد.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 شهید رئیسی در چه شرایطی کشور را تحویل گرفت و در چه شرایطی تحویل میدهد
@Kayhan_online