بازگشت قیمتها به یک ماه قبل ضرورت دارد
🔰 سوءاستفاده گرانفروشان از جابهجایی دولت
🔸گرانفروشی اقلام مورد نیاز مردم در بازارها که از نیمه ۱۴۰۲ مهار شده بود؛ با سوءاستفاده برخی تولیدکنندگان، عمدهفروشان و مغازهداران از دوره جابهجایی دولت و وزیران کابینه افزایش یافته و ضرورت دارد به منظور ادامه ثباتبخشی به بازار، قیمت کالاها به قبل از مردادماه یا حتی قبل از تیرماه بازگردد.
🔸کالاهای اساسی که از دوران دولت روحانی دچار هرج و مرج و جهش قیمتی شده بود با تلاشهای دولت سیزدهم از نیمه سال ۱۴۰۲ به ثبات رسید و دولت رئیسی تلاش کرد قدرت خرید مردم را با افزایش دستمزدها، اعطای بستههای کالایی از طریق کالابرگ و... به قیمتها نزدیک کند. در این دوره سه ساله علاوهبر تلاش برای افزایش دستمزدها و رونق بازار، نرخ تورم هم از ۴۵ و هفت دهم به ۳۴ و هشت دهم درصد کاهش یافت. بنابراین، اوضاع بازار همچنان در ثبات بود اما از تیر و مرداد، برخی قیمتها تغییر کرد که ضرورت دارد به قبل از این ایام بازگردد.
🔸گفتنی است، پزشکیان در ایام مناظرات انتخاباتی، از قیمت گذاری دستوری انتقاد کرد و خواهان حذف آن شد؛ اگر چه او بر رسیدگی به محرومان تاکید کرده و همچنان بر همان موضع است و حتی حذف ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی را رد کرد اما پس از پیروزی وی در انتخابات، برخی با سوءاستفاده از موقعیت، به گران کردن کالاهای خود پرداخته و در توجیه کار خود، به حذف قیمت گذاری دستوری اشاره میکنند.
🔸دولت باید با استفاده از ابزارهای مختلف با گرانفروشان برخورد کرده و قیمتها را به نرخ مصوب و شرایط قبل از مردادماه بازگرداند.
🔸بازار کالاهای اساسی و معیشتی و بحث قیمت و اجاره مسکن، صرفا با نظارت دولت سامان نمییابد بلکه دخالت دولت لازم است اما دولت اخیراً و تحت فشار افراطیون مدعی اصلاحطلبی، خود را مشغول حواشی سیاسی کرده و حل اولویتهای کشور که صدر آن، مسائل خرد و کلان اقتصادی است را به حاشیه رانده و لازم است که آن را به متن توجه و تصمیمگیری خود بازگرداند.
#تیتر_یک
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001Ei4
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رگبار و رعدوبرق در برخی مناطق جنوبی کشور
کارشناس هواشناسی:
🔸امروز در ارتفاعات البرز مرکزی رگبار پراکنده و در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و فارس رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید پیشبینی میشود.
🔸امروز طوفان حارهای شرق دریای عمان را تحت تاثیر قرار میدهد که پیامد این طوفان وزش باد شدید، رگبار، رعدوبرق و و مواج شدن دریای عمان در نوار ساحلی سیستان و بلوچستان است.
@Kayhan_online
🔰 ۲۰۰ هزار موشک حزبالله آماده شلیک به اسرائیل
🔸حزبالله لبنان نشان داده توان نظامی برای درگیر شدن با اسرائیل را دارد، چنان که در سال ۲۰۰۶ ثابت کرد.
🔸وبسایت رادیو فرانسه در تحلیلی نوشت: صبح روز یکشنبه ۲۵ اوت برابر با چهارم شهریور ۱۴۰۳ حزبالله لبنان اعلام کرد که در پاسخ به کشته شدن فؤاد شُکر، حملۀ گستردهای را به چند پایگاه اسرائیلی آغاز کرده است.
🔸حزبالله اعلام کرد که با بیش از ۳۲۰ موشک و شمار زیادی پهپاد یازده پایگاه نظامی اسرائیل را در شمال آن کشور و بلندیهای جولان هدف قرار داده و به آنها آسیب رسانده است.
🔸پرسشی که کارشناسان همواره مطرح کردهاند این است که آیا حزبالله لبنان توان نظامی برای درگیر شدن با اسرائیل را دارد؟ حقیقت این است که این سازمانِ شبه نظامی که در سال ۱۹۸۲ به دست سپاه پاسداران تشکیل شد چنان که در سال ۲۰۰۶ نشان داد میتواند با ارتش اسرائیل درگیر شود.
🔸در ۱۲ ژوییه ۲۰۰۶ جنگی میان حزبالله لبنان و ارتش اسرائیل درگرفت که ۳۳ روز به طول انجامید. در آن جنگ که با قطعنامۀ ۱۷۰۱ سازمان ملل پایان یافت، به گزارش دیپلماتهای آمریکایی در بیروت، اسرائیلیها ۴۰۰ کشته دادند و بیش از ۴۰۰ هزار اسرائیلی از شمال آن کشورگریختند. اما اسرائیل از کشته شدن ۱۵۹ اسرائیلی از جمله ۳۹ غیرنظامی خبر داد. ارتش اسرائیل در عین حال اعلام کرد که ۳۲۰ جنگجوی حزبالله را کشته است. اما حزبالله از کشته شدن ۶۲ جنگجو خبر داد.
🔸از آن زمان تاکنون حزبالله با پشتیبانیِ بیدریغ جمهوری اسلامی ایران بر توان نظامی خود افزوده است. در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۱ حسن نصرالله در یک سخنرانی در تلویزیون حزبالله گفت: من برای نخستین بار رقمی را برای شما فاش میکنم. ما ۱۰۰۰۰۰ جنگجوی آموزش دیده و مسلح داریم. این خبر بیش از همه حساسیتِ محافل نظامی اسرائیل را برانگیخت.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Eiz
@Kayhan_online
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رئیس قوهقضائیه به بوشهر رفت
🔸اژهای دقایقی پیش وارد بوشهر شد. او در جریان سفر امروز خود به بوشهر در چند برنامه و مراسم مرتبط با دستاوردهای قضایی شرکت خواهد کرد.
@Kayhan_online
🔰 رئیسی که رئیسی نکرد
👤 #سید_محمدعماد_اعرابی
🔸به نظر میرسید محمدعلی رجائی تنها با سی روز خدمت در قامت رئیسجمهور ایران، تبدیل به اسطورهای بیتکرار شده که هر جا سخن از سلوک مردمی و خدمت صادقانه یک مدیر ارشد اجرائی باشد ناخودآگاه باید نام او را نیز به میان کشید. سالها گذشت تا دست تقدیر الگویی دیگر در مقابل دیدگان ما گذاشت. کسی که در سیوسه ماه خدمت، والاترین تعابیر رهبر انقلاب برای یک کارگزار اجرائی نظام را به خود اختصاص داد:
🔻«ما قبلاً هم شخصیّتهای خدمتگزار داشتهایم، امّا نه در این حد، نه با این حجم، نه با این کیفیّت، نه با این صداقت، نه با این پُرکاری و شب و روز نشناختن؛ یک نصاب جدیدی را آقای رئیسی(ره) در باب خدمتگزاری به ملّت ایجاد کرد.» اما در سرگشتگی روزمره ما «رئیسی عزیز» کمتر به چشم آمد.
🔸او که در دولتش حق مأموریتهای دلاری را ممنوع کرد و حتی نیمی از حقوق ماهیانه خودش به عنوان رئیسجمهور را هم به بیتالمال برمیگرداند از سوی رقبای سیاسیاش به افزایش بیحساب و کتاب بودجه نهاد ریاستجمهوری متهم شد. تهمتها و تخریبهای آزاردهندهای که ابتدا و انتها نداشت اما رئیسی را از ادامه راه دلسرد نمیکرد، حتی اگر این تهمتها در بازیهای بچگانه قدرت و در سطحی مبتذل به انکار میزان تحصیلات و مدرک تحصیلی او میرسید.
🔸دروغی که دروغ بودنش برای سازندگانش آشکار بود چون چهرهای نزدیک به همان جریان سیاسی استاد راهنمای رساله دکتری آیتالله رئیسی بود اما با این حال دست از این دروغ برنداشتند و استاد مدعی اخلاق و اسلام نیز همه این تهمتها را شنید، سکوت کرد و کلمهای در دفاع از شاگردش نگفت.
🔸مشکلات مردم ولی نه با تهمت و تخریب او که با کار شبانهروزی او حل شد تا جایی که برخی منتقدانش در جریان سیاسی رقیب نیز به آن اعتراف کردند: «در حوزه اقتصاد آقای رئیسی موفقتر از چیزی بود که تصور میشد ولو اینکه کسی حاضر نیست این را بگوید. هیچ شاخص اقتصادی نیست که الان وضعیتش بهتر از سال ۱۴۰۰ نباشد. حتی در برخی موارد ما از سال ۱۳۹۶ هم عبور کردیم.» «آقای رئیسی فراتر از انتظار عمل کرد. حق ایشان در دعواهای سیاسی ادا نشد. یکی از روزنامههای اصلاحطلب به من گفت متهم به سیاهنمایی علیه شهید رئیسی شدهایم من گفتم بله این اتهام به شما وارد است.»
🔸در روزگاری که صورت بر سیرت چیره شده و به مدد فناوری، نمایش از واقعیت پیشی گرفته؛ سید ابراهیم رئیسی کسی بود که نه میل دیده شدن داشت و نه اهل خودنمایی بود. این یادداشت را به احترام مردی نوشتیم که حجاب معاصرت، ما را از شناخت وجوه شخصیت کمنظیرش محروم کرد و آیندگان او را بهتر از ما خواهند شناخت. رئیسی با اینکه بالاترین قدرت اجرائی کشور را در اختیار داشت، رئیسی نکرد؛ با مردم و در خدمت مردم بود و بهدور از هیاهوهای سیاسی و خودنماییهای شیطانی، جانش را فدای هدف کرد...
#یادداشت_روز
https://kayhan.ir/001Eiy
@Kayhan_online
موانع و ملزومات «حکمرانی مجازی» در گفتوگوی کیهان با کارشناسان
🔰جریان نفوذ و تحریف مانع مدیریت سکوهای مجازی میشود
👤 #مهدی_برارنده
🔸سیدعلیرضا آل داوود»، پژوهشگر فضای مجازی و رسانه در گفتوگو با کیهان در رابطه با اهمیت «حکمرانی مجازی» در کشور با اشاره به سخنان هفته گذشته رهبر انقلاب، اظهار داشت: رهبر انقلاب نگاه فرصتمحوری به فضای مجازی دارند؛ ایشان میفرمایند حتماً باید نسبت به تهدیدات این فضا نیز چارهاندیشی شود و در مورد حکمرانی همانطور که در تمام دنیا مطرح است، برای کشور ما نیز باید مطرح باشد...
🔸«محمد لسانی»، فعال و پژوهشگر حوزه سواد رسانه نیز در گفتوگو با کیهان اظهار داشت: در مورد استاندارد دوگانه کشورهای غربی در استفاده از شبکههای اجتماعی، این کشورها سعی میکنند از دو طریق به چرخه تولید محتوا و گردش اطلاعات اثرگذاری داشته باشند، اولین روش این است که از طریق ایجاد مگاپروژهها و پروژههای بسیار بزرگ، سهم زیادی از بازار را جذب کنند و از طریق این پروژهها به زیستبوم خود شکل بدهند...
#سرویس_اجتماعی
https://kayhan.ir/001Eim
@Kayhan_online
سالگرد نماز و راهپیمایی عید فطر ۵۷
🔰 سرآغاز موج راهپیماییهای انقلاب
🔸وقتی ساعت ۸ صبح روز ۱۳ شهریور ۱۳۵۷، نماز عید فطر به امامت حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمد مفتح در تپههای قیطریه تهران بر پا شد، رژیم شاه و ساواکش براین باور بود که قضیه مانند سال گذشته است.
🔻سال گذشته نیز نماز عید فطر در همین تپههای قیطریه به امامت دکتر مفتح برپا شده و اتفاق چندان غیرقابل کنترلی نیفتاده بود. اگرچه حضور جمعی از روحانیون انقلابی سابقه دار و مبارزین و پیروان آیتالله خمینی در آن نماز برجسته شده و مورد توجه گزارش نویسان ساواک قرار گرفته بود، اما در عید فطر ۵۷ بسیاری از آن روحانیون انقلابی از جمله حجتالاسلام والمسلمین سید علی خامنهای در تبعید بوده و عدهای نیز در حبس و حصر قرار داشتند.
🔸تا اینکه شب عید فطر، پس از نماز جماعت مغرب و عشاء این اطلاعیه در صحن مسجد قبا خوانده شد:
🔻«به شکرانه توفیق انجام فریضه روزه ماه مبارک رمضان و به منظور تعظیم شعائر اسلامی، در صورت ثبوت عید، نماز عید فطر در جاده قدیم شمیران، پل رومی ساعت ۸ صبح برگزار میگردد
سید ابوالفضل موسوی زنجانی، محمد مفتح»
🔻اما در اواخر شب به گونهای که مزدوران جاسوسان ساواک متوجه نشوند، اعلام نمودند ساعت ۶ صبح روز عید فطر دکتر مفتح از منزل خود واقع در جاده قدیم شمیران (دکتر شریعتی امروز)، با پای پیاده به سمت محل برگزاری نماز عید فطر واقع در خیابان کوروش کبیر، پل رومی، زمینهای قیطریه حرکت خواهد کرد.
🔸در ساعت ۹/۳۰ صبح اقامه نماز عید فطر توسط حجتالاسلام دکتر مفتح پایان یافت و حجتالاسلام دکتر باهنر به سخنرانی درباره نهضت امام و قیام مردم مسلمان پرداخت. براساس اسناد ساواک و گزارش ماموران و جاسوسانش، «لحظه به لحظه بر تعداد دوازده هزار نفری» جمعیت در تپههای قیطریه افزوده میشد.
🔻سخنرانی دکتر باهنر پس از ۱۵ دقیقه به اتمام رسیده و دکتر مفتح خود به ایراد سخنرانی میپردازد.
🔸راهپیمایی که از تپههای قیطریه آغاز شده بود، در مقابل حسینیه ارشاد، با پیوستن گروههای دیگری از مردم گستردهتر گردید و جمعیت راهپیمایان به حدود ۵۰۰ هزار نفر رسید. هر چه جمعیت پیشتر میرفت، بر شمار آنها افزوده میگشت. در میدان ۲۴ اسفند (انقلاب کنونی) راهپیمایان کرجی ملحق شدند و پس از رسیدن به میدان قزوین و افزوده شدن گروههای دیگری از مردم، جمعیت به طرف میدان راهآهن، شوش، شهناز، ژاله، دروازه شمیران، شمیران و راهپیمایی کردند و در ساعت نیم بعد از نیمه شب، راهپیمایان به تدریج خیابانها را ترک کردند.
🔸ویلیام سولیوان، آخرین سفیر آمریکا در ایران در کتاب خاطراتش نوشت: «... راهپیمایی روز عید فطر به عنوان یک دمونستراسیون و نمایش خیابانی در تاریخ نوین ایران بیسابقه بود... نظم این راهپیمایی فوقالعاده و شبیه یک رژه نظامی بود... مأموران و ناظران ما که برای گزارش مشاهدههای خود در سفارت جمع شده بودند متفقالقول بودند که یک سازمان مجهز و مجرب این راهپیمایی را سازمان داده است... نظم و سازمان این راهپیمایی در عین حال که موجب تحیر و شگفتی ما شد این واقعیت را هم آشکار ساخت که ما تشکیلات و فعالیت مخالفان را دست کم گرفتهایم...»
#دفتر_پژوهشهای_مؤسسه_کیهان
https://kayhan.ir/001Eik
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ماجرای شعری که در حرم امام رضا(ع) به محمدعلی بهمنی الهام شد
@Kayhan_online
🔰 تحقیر آمریکا در خلیج عدن فرمانده ناو «جان اس مک کین» اخراج شد
🔸فرمانده ناوشکن آمریکایی که برای مقابله با حملات یمن به کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی ۹ ماه در خلیج عدن و دریای سرخ در تردد بود، پس از شکست در ماموریت، اخراج شد.
🔸استقرار ۹ماهه ناو هواپیمابر «یواساس دوایت آیزنهاور» در دریای سرخ که به بهانه مقابله با ارتش یمن به منطقه آمد، پیامدهای منفی زیادی را برای نیروی دریایی آمریکا به همراه داشته است.
🔸سرویس مطبوعاتی «مارین کورپس تایمز» در بیانیهای مستقیما به دلیل اخراج این افسر اشاره نکرده اما تاکید کرده است که اخراج «کامرون یاست» به دلیل «از دست دادن اعتماد به توانایی او برای فرماندهی ناوشکن موشک هدایتشونده» رخ داده است.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001Eid
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جادۀ کندوان از مرزنآباد بهسمت جنوب مسدود شد
🔸فرمانده پلیس راه کندوان: مسیر شمال به جنوب جادۀ کندوان در دوراهی طویر بخش مرزنآباد هماکنون مسدود و پس از تخلیه بار ترافیکی جاده از جنوب به شمال یکطرفه خواهد شد.
@Kayhan_online
به بهانه آرام گرفتن مرد ناآرام
🔰از میرزا تقی خان امیرکبیر، خط شکن پسا ترکمان چای، تا سید ابراهیم رییسی، خط شکن پسا برجام
🔸دکتر موسی نجفی استاد و پژوهشگر تاریخ در تازه ترین یادداشت خود در تارنمای شخصی اش نوشت:
🔸نمی دانم چرا یک مرتبه چندین شباهت بین سید ابراهیم رئیسی با میرزا تقی خان امیرکبیر ذهنم را مشغول کرد و از این میان به مطلب مهم تری رسیدم:
🔺شباهتی که این دو بزرگوار به لحاظ جایگاه اجتماعی داشتند این است که هر دو نفر از اقشار پایین جامعه بودند و توانستند در اثر لیاقت ذاتی رشد نمایند و در مدت تقریبی سه سال ریاست، کارهای زیربنایی عظیمی انجام دهند که از آن جمله می توان به عملیاتی نمودن اقتصاد ملی و بومی اشاره کرد که هردو به آن اعتقاد راسخ داشتند؛ هر دو از جنس مردم و مردم دوست بودند؛ هر دو تا پای جان بر سر عقیده و مرام خویش ایستادند؛ و در نهایت هر دو در جوار مولایشان، یکی در جوار امام حسین علیه السلام و دیگری در جوار امام رضا علیه السلام مأوا گرفت.
🔺اما ماجرا به همین جا ختم نمی شود؛ بصیرت در تاریخ دیروز راز سیاست پنهان امروز را هم مکشوف خواهد کرد.
🔺به نظر من آن چه بیش تر از هر چیز دیگری این دو قهرمان و شهید ملی را به هم نزدیک می کند، استقلال در برابر سیاست پلید خارجی است، و مهم تر از آن، پالایش سیاست و حاکمیت ایران از امواج فتنه و مکر اجنبی و جلوگیری از نفوذ آشکار و پنهان بیگانگان.
🔺شهید میرزا تقی خان امیرکبیر درحالی سکان سیاست ایران عصر ناصری را به دست گرفت که ترکش های زهرآگین ترکمان چای تن ایران و ایرانی را رنجور و نحیف ساخته و او بود که این میراث شوم نفوذ و رخنه اجنبی را با تدبیر سیاستش چاره و درمان کرد.
🔺اما در این طرف تاریخ، ابراهیم عزیز ما هم وارث عصر انحطاط برجام و برجامیان بود. تن و روح و جان و هویت ایرانیان نیز در این تحقیر، رنجور و سرگشته شده بود؛ این بار فرزند دیگری از ایران، در کسوت یک عالم دینی و منتسب به آل رسول الله، زخم های ناشی از سوء تدبیر دولت مردان نالایق سال های قبل از خودش را حکیمانه مرهم نهاد.
🔺در دویست سال اخیر از تاریخ ایران همواره ثابت شده است که استقلال واقعی ایران با مردانی از جنس امیرکبیر و رییسی هم چنان در افق مشرق زمین درخشش و تلألو داشته و لذا تا زمانی که خاک این سرزمین مستعد باروری چنین مردانی است؛ سیاست مکر اجنبی و اجنبی پرستی در این ملک به جایی نخواهد رسید.
🔺ظهور چنین ستارگانی در سپهر سیاست یک کشور به خاک مطهری نیاز دارد که با خون شهیدانش چون امیرکبیر و رییسی آبیاری شده باشد.
@Kayhan_online