کتاب سال حوزه
🔷 معرفی آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: عدالت
♦️چکیده
آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: عدالت سیاسی در قرآن کریم
🔹پدیدآورنده: سیدکاظم سیدباقری
🔹ناشر: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸گروه علمی: علوم سیاسی
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، کتاب«عدالت سیاسی در قرآن کریم»، اثر «سیدکاظم سیدباقری» در گروه علمی «علوم سیاسی» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد.
🔸 بر اساس این گزارش، در بخشی از چکیده این اثر میخوانیم: تحقیق حاضر، در جستوجوی پاسخ به این پرسش اساسی است که از دیدگاه قرآن کریم، ماهیت نظریۀ عدالت سیاسی کدام است و چه مؤلفه¬هایی دارد؟ افزون بر این، به چند پرسش فرعی دیگر نیز در باره عقلایی یا عرفی و بروندینی یا دروندینی بودن عدالت، مبانی، مؤلفه¬ها و راهبردهای آن پاسخ داده شده است.
🔸 روش به کار رفته در این اثر، متناسب با رویکرد تفسیر موضوعی قرآن کریم، روش تفسیر اجتهادی است.
🔸 نگارنده، برای پاسخ به پرسش اصلی، بر این فرضیه تأکید دارد که به دلیل نگاه هنجاری قرآن کریم و مبانی هستیشناختی و معرفتشناختی آن، عدالت سیاسی ارزشی بنیادین است که نوعی نسبت میان شهروندان برقرار میکند. در نتیجه، هر صاحب حقی، در عرصۀ سیاسی، به حق خود می¬رسد.
🔸 این ارزش، شاخص¬هایی دارد که احقاق حقوق، قانون¬محوری، برابری فرصتها و امنیت فراگیر از جمله آنها است. بر اساس این شاخصها و با توجه به راهبردهای فرهنگی و اجتماعی، می¬توان امور جامعه را، در پیوند با قدرت، به نحوی سامان داد که هر امری به تناسب در جای شایسته و بایستۀ خود قرار بگیرد.
🔸 برخی نوآوریهای این اثر عبارتاند از: ارائه نظریه و تحلیلی روشن از عدالت سیاسی بر پایه آموزه¬های قرآنی؛ بررسی عدالت سیاسی با روش بومی و قرآن¬شناختی تفسیر اجتهادی؛ ارائۀ مبانی بینشی، اهداف، مؤلفه¬ها و راهبردهای قرآنی عدالت سیاسی در یک منظومه؛ تبیین مبانی گوناگون عدالت سیاسی از منظر قرآن کریم و برجسته¬سازی مرزهای آن در تمایز با مکاتب رقیب؛ تبیین نقش مبانی در گزینش اهداف و اصول راهبردی.
🔸 شایان ذکر است، کتاب« عدالت سیاسی در قرآن کریم»، اثر «سیدکاظم سیدباقری» در گروه علمی «علوم سیاسی» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد، از سوی انتشارات« پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی » منتشر شده است.
http://www.ketabehowzeh.ir
کتاب سال حوزه
🔷 معرفی آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: الموس
♦️چکیده
آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: الموسوعة الرجالیة للعلامة الحلی(ج1تا5)
🔹پدیدآورنده: محمدباقر ملکیان
🔹ناشر: العتبه العباسیه المقدسه
🔸گروه علمی: تصحیح و تحقیق
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، کتاب«الموسوعة الرجالیة للعلامة الحلی(ج1تا5)»، اثر «محمدباقر ملکیان» در گروه علمی «تصحیح و تحقیق» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد.
🔸 بر اساس این گزارش، در بخشی از چکیده این اثر میخوانیم: این پژوهش، موسوعهای پنج جلدی است از آثار و انظار علامه حلی در دانش رجال که جلد اول تا چهارم آن به تصحیح و تحقیق دو اثر رجالی علامه اختصاص دارد؛ اما جلد پنجم، مبانی رجالی علامه حلی را در دیگر آثار وی بررسی کرده است.
🔸 کتاب إيضاح الاشتباه، در جلد اول موسوعه، تصحيح و تحقيق شده است. این کتاب از تأليفات علامه حلی، به بررسی ضبط املايی رجال اختصاص دارد و کهنترين نگاشته برجای مانده از عالمان شيعي در اين موضوع است.
تصحيح و تحقيق کتاب خلاصة الأقوال، در جلد دوم، سوم و چهارم موسوعه سامان یافته است.
🔸خلاصة الأقوال، مهمترين اثر رجالی بر جای مانده از علامه حلی است که در دو بخش، به بررسی احوال راويان میپردازد: بخش اول، به راويانی اختصاص دارد که رواياتشان قابل اعتماد است؛ اما بخش دوم، ویژه راويانی است که رواياتهای آنان قابل اعتماد نيست. چنین تقسيمبندی در دانش رجال، از ابتکارات علامه حلی در اين کتاب به شمار میآید.
🔸 جلد پنجم موسوعه، تأليف کتاب المباني الرجالية است که مباحث رجالی و احوال راويان را، در ديگر تأليفات علامه حلی، بازیابی و بررسی کرده است. علامه حلی، در ديگر آثار خود، به ویژه تأليفات فقهیاستدلالی، بسياری از مباحث رجالی، شامل کليات و شرح حال روات احاديث، را به میان کشیده و دیدگاههای رجالی خود را در این باره آشکار کرده است. بنابراین، کتاب المباني الرجالية در برگيرنده مباحثی است که میتواند در کنار خلاصة الأقوال، برای محقّقان عرصه رجال، راهگشا باشد.
🔸 شایان ذکر است، کتاب«الموسوعة الرجالیة للعلامة الحلی(ج1تا5)»، اثر «محمدباقر ملکیان» در گروه علمی «تصحیح و تحقیق» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد، از سوی انتشارات« قسم شوون المعارف الاسلامیه و الانسانیه، مرکز تراث الحله ـ العتبه العباسیه المقدسه » منتشر شده است.
http://www.ketabehowzeh.ir
کتاب سال حوزه
🔷 معرفی آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: مصادر
♦️چکیده
آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: مصادر المعرفة
🔹پدیدآورنده: سیدحیدر حسینی
🔹ناشر: موسسه الدلیل للدراسات و البحوث العقدیه
🔸گروه علمی: ترجمه
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، کتاب« مصادر المعرفة»، اثر « سیدحیدر حسینی» در گروه علمی « ترجمه» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد.
🔸 بر اساس این گزارش، در بخشی از چکیده این اثر میخوانیم: نوشتار حاضر، دفتري از مباحث معرفتشناسي مبتني بر رويكرد متفكران مسلمانان و متأثر از رويكرد قدما است. مباحث معرفتشناسي، مجموعهای از دفترهاي گوناگون است که هر دفتر، يك تا چند مبحث اساسي معرفتشناسي را در بر میگیرد. كلّ اين مجموعه، به «كاوشي در ژرفاي معرفتشناسي» و اين دفتر، «منابع معرفت» نام گرفته است.
🔸 مراد از «منبع» در اينجا، قواي اداركي يا راهها و ابزارهاي معرفت است كه از طريق آنها تاريخ، هستي، آفريدگار، آفريدهها، انسان، جهان و مانند آنها شناخته میشود. عمدة اين قوا، حواس ظاهري و باطني، اعم از حافظه، خيال، شهود و عقل است.
انسان، قواي ادراكي یا راهها و ابزارهاي معرفتبخش بسياري دارد كه مهمترين آنها حواس، عقل و قلب است.
🔸 از دو جهت ميتوان به بحث در بارة قواي معرفتي پرداخت: هستيشناختي و معرفتشناختي. علم النفس، متكفّل جهت اول است و از منظر هستيشناختي، به بررسي اين قوا ميپردازد؛ اما جهت دوّم، منظري معرفتشناختي است كه دانش معرفتشناسي آن را بررسی میکند.
🔸 نويسنده، رويكردي معرفتشناسانه دارد و از اين منظر، بحث در بارة منابع و قواي معرفتي را در چهار بخش و هفت فصل تنظيم کرده است. بخش اول را به حواس ظاهري و باطني اختصاص داده و در فصل اول و دوم آن، حواس ظاهري و باطنی را از منظر معرفتشناسي بررسیده است.
🔸 در بخش دوم، شهود يا علم حضوري را در سه فصل پیگرفته و از، پيشينه، حقيقت، ملاك تحقق، ويژگيها، اقسام و گستره علم حضوري و سپس خطاناپذيري شهود و نقضها و پاسخهای آن سخن گفته است. بخش سوم، در یک فصل، عقل را قبل از منظر معرفتشناسي بررسی و بخش چهارم، با یک فصل، گواهي يا إخبار را تبیین کرده است.
🔸 شایان ذکر است، کتاب« مصادر المعرفة»، اثر « سیدحیدر حسینی» در گروه علمی « ترجمه» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد ، از سوی انتشارات« موسسه الدلیل للدراسات و البحوث العقدیه » منتشر شده است.
http://www.ketabehowzeh.ir
کتاب سال حوزه
🔷 معرفی آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان پایاننامه:
♦️چکیده
آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان پایاننامه: طراحی و تبیین الگوی قرآنی نهادینه سازی فرهنگ سازمانی
🔹پدیدآورنده: وحید وثوقی راد
🔹ناشر: موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)
🔸گروه علمی: مدیریت
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، پایاننامه« طراحی و تبیین الگوی قرآنی نهادینه سازی فرهنگ سازمانی»، اثر « وحید وثوقی راد» در گروه علمی «مدیریت» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد.
🔸 بر اساس این گزارش، در بخشی از چکیده این اثر میخوانیم: نهادینهسازی، تعمیق و تثبیت باورها، ارزشها و رفتارهای مطلوب و پسندیده کارگزاران اصلی اداره جامعه است که در سطوح متفاوت مدیریتیِ كلان (مديرت دولتي) و خُرد (سازمانها و نهادها) به اجرا در میآید. برای تحقق و اجرای نهادینهسازی در این دو سطح، مدلهای متفاوتی مطرح شده كه غالباً برگرفته از مبانی و پیشفرضهای اندیشمندان غربي است.
🔸 به دلیل تأثیر مبانی و پیشفرضها در نظریهها و الگوها، یکی از وظایف اصلی پژوهشگران فعال در حوزه علوم انساني و اسلامي، طراحي الگوهاي متناسب با مبانی و پیشفرضهای اسلامی است. بر این اساس، هدف اصلی از تحقیق پیش رو، «طراحی و تبیین الگوي قرآني نهادینهسازی فرهنگ سازمانی» با تکیه بر مبانی و پیشفرضهای اسلامی است.
تمرکز این تحقیق، بر قرآن کریم و تفاسیر معتبر است. از اين رو، از روش تدبر در قرآن (نقليوحياني) با توجه به راهبرد ظاهرشونده دادهبنياد استفاده شده است.
🔸 اهم يافتههاي اين تحقيق نشاندهنده آن است كه الگوي نهادینهسازی از منظر قرآن، شامل این فرایند چهار مرحلهاي است: 1. تلاوت؛ 2. تزكيه ابتدايی؛ 3. تعليم؛ 4. تزكيه موهبتي. نتيجه موفقيت در اين مراحل چهارگانه، «ايجاد و تثبیت شاکله مثبت» خواهد بود. همچنين، مؤلفههای اصلی اثرگذار بر این فرایند، عبارتاند از: «استلزامات مبنايي نهادينهسازي»، «تسهيلگران نهادينهسازي (سنت هدايت)»، «وظايف حاكميتي»، «محتواي نهادينهسازي» و «مخاطبشناسي و روشهاي نهادینهسازی».
🔸 شایان ذکر است، پایاننامه« طراحی و تبیین الگوی قرآنی نهادینه سازی فرهنگ سازمانی»، اثر « وحید وثوقی راد» در گروه علمی «مدیریت» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد، در « موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) » دفاع شده است.
http://www.ketabehowzeh.ir
کتاب سال حوزه
🔷 معرفی آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان پایاننامه:
♦️چکیده
آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان پایاننامه: شاخص های اخلاقی در کاربست شیوه های اقناع
🔹پدیدآورنده: حسین حاجی پور
🔹 محل دفاع: دانشگاه قرآن و حدیث
🔸گروه علمی: اخلاق و عرفان
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، پایاننامه« شاخص های اخلاقی در کاربست شیوه های اقناع»، اثر « حسین حاجی پور» در گروه علمی « اخلاق و عرفان» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد.
🔸 بر اساس این گزارش، در بخشی از چکیده این اثر میخوانیم: در طول تاريخ مدون اقناع، شيوههای متعدد اقناعی شكل گرفته و در تبليغات دينی نيز كاربرد داشته است. هرچند شيوههای موجود، بر اساس كارامدی و اثربخشی تحليل و تبيين شدهاند؛ اما در عين حال بررسی ميزان اخلاقی بودن در هر شيوه، ضروری به نظر میرسد.
🔸 بر این اساس، پژوهش حاضر، در صدد است با شاخصسازی از منظر اخلاق اسلامی، ابتدا الگويی را برای سنجش اخلاقی در كاربرد شيوههای اقناع در مسائل دينی ارائه دهد و سپس، از رهگذر دريافت شاخصهای اخلاقی، به ارزيابی شيوههای اقناعی بپردازد.
🔸 روش این تحقيق، تحليل دادهبنياد در كشف شاخصهای اخلاقی اقناع است و يافتههای آن، با ژرفنگری در آموزههای اخلاق اسلامی و همانديشی با برخی صاحبنظران به دست آمده است.
🔸 این پژوهش، كشف شاخصهای اقناع را بر مبنای اصول اخلاق اسلامی، نيت خير و صداقت مبلغ، استحكام و شفافيت پيام، توجه به كرامت انسانی و رعايت سطح فهم مخاطب استوار نموده و نشانگرهايی را برای این منظور معرفی کرده است؛ از جمله: هماهنگی گفتار و رفتار، احترام به مخاطب و پرهیز از تخریب او، تناسب با ظرفيت مخاطب، ايجاد فرصت انتخاب و عدم تحميل، وضوح، سادگي، اعتبار منبع، عدم اغراق، محبت، انعطافپذيری، انصاف و همدلی.
🔸 محقق، با ارائه الگوی یاد شده، پنج شيوه اقناعی را نیز ارزيابی کرده است.
🔸 شایان ذکر است، پایاننامه« شاخص های اخلاقی در کاربست شیوه های اقناع»، اثر « حسین حاجی پور» در گروه علمی « اخلاق و عرفان» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد، در «دانشگاه قرآن و حدیث » دفاع شده است.
http://www.ketabehowzeh.ir
کتاب سال حوزه
🔷 معرفی آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: فهرس
♦️چکیده
آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: فهرس مخطوطات مکتبة الامام الخویی فی النجف الاشرف ( ج1و2)
🔹پدیدآورنده: احمدعلی مجید الحلی
🔹 ناشر: مکتبة و دار مخطوطات العتبة العباسیة المقدسة
🔸گروه علمی: کتب مرجع
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، کتاب« فهرس مخطوطات مکتبة الامام الخویی فی النجف الاشرف ( ج1و2)»، اثر « احمدعلی مجید الحلی» در گروه علمی «کتب مرجع» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد.
🔸 بر اساس این گزارش، در بخشی از چکیده این اثر میخوانیم: کتابخانۀ شیخ محمدحسین کاشف الغطا، در مدرسۀ دار العلم نجف، حاوی نسخه¬های خطی فراوانی است که با همت فرزند برومند آیت الله کاشف الغطا، آقای شیخ شریف کاشف الغطا، حفظ و مدیریت می¬شود.
🔸 این کتابخانه، آثار خطی شخصیت¬های گوناگونی اعم از نسخه¬برداران، واقفان و مؤلفان و نویسندگان را در خود جای داده است؛ از جمله: کتاب¬های خاندان کاشف الغطا، ابن الوندی، شیخ محمد کاظمی نجفی، ابوالمجد اصفهانی، سیدحسین طیّب همدانی، عبد الرزاق مُقرم، شیخ محمدرضا مُظفر و سید عبدالزهراء خطیب.
🔸 علیرغم عکس¬برداری فهرست¬نویسانی، مانند سیداحمد و سیدجعفر اشکوری از این نسخه¬ها، همۀ آثار با دقّت لازم فهرست نشده است. از این رو، برای تدوین فهرست نسخه¬های خطی شهر نجف، به پیشنهاد شیخ امیر کاشف الغطا و سیدجواد و سیدمحمدتقی خویی، آثار خطی این کتابخانه در دستور کار قرار گرفته و فهرستبرداری شد.
🔸 در این فهرستنگاری، نام کامل نسخه¬ها و نام و تاریخ درگذشت مؤلفان ذکر و بر اساس کتاب¬های فهرستی مانند الذریعة و میراث مخطوطات عربی و مقدمه¬های نسخه¬ها، وضعیت آثار، میزان اعتبار آنها، جلد، خط، اندازه، رنگ جلد و شمارگان صفحه¬ها، به اختصار، مشخص شده است.
🔸 همچنین، چنانچه نسخه¬ای در اثری دیگری معرفی شده باشد، به آن اثر ارجاع شده است.
🔸 این اثر، حاوی فهرست ۳۱۳ مجلد خطی و شامل 365 نسخه است. مسئولان کتابخانۀ کاشف الغطا و آقایان: سیداحمد اشکوری، ابوالفضل حافظیان، عقیل زبیدی، حیدر مخزومی، سیدهیثم علوی و حسین هادی، مؤلف را در تدوین و تکمیل این فهرست مساعدت کرده¬اند.
🔸 شایان ذکر است، کتاب« فهرس مخطوطات مکتبة الامام الخویی فی النجف الاشرف ( ج1و2)»، اثر « احمدعلی مجید الحلی» در گروه علمی «کتب مرجع» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد، از سوی انتشارات« مکتبة و دار مخطوطات العتبة العباسیة المقدسة » منتشر شده است.
http://www.ketabehowzeh.ir
کتاب سال حوزه
🔷 معرفی آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: دربار
♦️چکیده
آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: درباره مانایی و میرایی(مجموعه نقد ادبیات داستانی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس)
🔹پدیدآورنده: احمد شاکری
🔹 ناشر: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸گروه علمی: ادبیات و هنر
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، کتاب« درباره مانایی و میرایی(مجموعه نقد ادبیات داستانی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس)»، اثر «احمد شاکری» در گروه علمی « ادبیات و هنر» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد.
🔸 بر اساس این گزارش، در بخشی از چکیده این اثر میخوانیم: نقد ادبی، حلقه مکمل نظریه ادبی و علوم مضافی همچون: فلسفه ادبیات، فقه ادبیات، معرفتشناسی و انسانشناسی داستان است. فقدان نظریه ادبی انقلاب اسلامی و به تبع آن، نبود پیوست معرفتی و نظری میان داستان و دیگر علوم انسانیاسلامی مرتبط، عملاً جریان نقد ادبی انقلاب اسلامی را به محاق برده و بازشناخت آوردهها و ظرفیتهای ادبیات داستانی انقلاب و چالشها و آسیبهای پیش رو را ناممکن ساخته است.
🔸 اسلوبهای نقد، کارکرد، تعریف و خاستگاه ارکان ادبیات داستانی دینی رشدیافته پس از انقلاب اسلامی، همچنان از مجهولات ما هستند. به همین دلیل، نمیتوان به تعاریف ترجمهای رایج و بدون در نظر گرفتن لوازم علمی و تالی فاسدهای معرفتی و ساختاری، بسنده کرد و تنها به نقد و تطبیق معیارها بر مصادیق اندیشید. در چنین وضعیتی، نقد ادبی در گفتمان انقلاب اسلامی، نیازمند احیای مبانی فکری و فلسفی دینی، در قالب رویکردهای مسئلهمحور و نوآور است.
🔸 بر این اساس، اثر حاضر، از مجموعه نقد ادبیات داستانی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است که با معرفی شش رویکرد نو، هفت اثر را در این زمینه نقد کرده است.
🔸 این شش رویکرد عبارتاند از: رویکرد نقد ساختاری داستان بر پایه «فلسفه ایده اولیه»؛ رویکرد نقد محتوای منابع آموزشی بر پایه الگوی آموزش گونهمحور؛ رویکرد نقد ادبیات زنانه بر پایه الگوی علل اربعه در فلسفه اسلامی؛ رویکرد نقد روایت تاریخی با محوریت شخصیت قدسی؛ رویکرد نقد ادبیات دفاع مقدس بر پایه تئوری دشمنشناسی (شناختشناسی، روایتشناسی و جریانشناسی)؛ رویکرد نقد ادبیات بر پایه تئوری روایت از امر غیبی (مؤلفهها، ظرفیتها و محدودیتها).
🔸 شایان ذکر است، کتاب« درباره مانایی و میرایی(مجموعه نقد ادبیات داستانی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس)»، اثر «احمد شاکری» در گروه علمی « ادبیات و هنر» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد، از سوی انتشارات« پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی » منتشر شده است.
http://www.ketabehowzeh.ir
کتاب سال حوزه
🔷 معرفی آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: کاربر
♦️چکیده
آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: کاربرد قواعد فقهی در نمونه ای از قرار داد های بانکی
🔹پدیدآورنده: مرحوم محمدنقی نظرپور، فرشته ملاکریمی
🔹 ناشر: پژوهشکده پولی و بانکی
🔸گروه علمی: اقتصاد
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، کتاب« کاربرد قواعد فقهی در نمونه ای از قرار داد های بانکی»، اثر « مرحوم محمدنقی نظرپور، فرشته ملاکریمی» در گروه علمی « اقتصاد» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد.
🔸 بر اساس این گزارش، در بخشی از چکیده این اثر میخوانیم: بررسی میزان انطباق قراردادهای بانکی بر قواعد و احکام عمومی باب معاملات، از گامهای مهم و ضروری برای اجرای واقعی بانکداری اسلامی است. اهمیت قواعد فقهی در حوزه معاملات، به قدری است که میتوان ادعا کرد بدون شناخت و استفاده صحیح از این قواعد، نمیتوان به نظام بانکی و ابزارهای مالی سازگار با روح و اهداف شریعت اسلام در حوزه اقتصاد دست یافت.
🔸 اين کتاب، به صورت کاربردی، قراردادهای بانکی را از منظر قواعد فقهی مطالعه و شاخصهای کلیدی ارزیابی سلامت قراردادها را بر اساس قواعد فقهی استخراج کرده است. این مطالعه، گامی مهم در مسئله نظارت شرعي و اطمینان از رعایت موازین اسلامی در انعقاد قراردادهای بانکی به شمار میآید.
🔸 نوآوری این کتاب، در روش مطالعاتی آن است؛ زیرا مدل مطالعاتی نوی را در حوزه پژوهشهای بانکداری اسلامی ارائه میکند که بر اساس آن، منابع معتبر فقهی با چشمانداز کاربرد در حوزه مسائل بانکی مطالعه شده است. افزون بر این، نمونهای از مادهها و تبصرههای قراردادهای بانکی از منظر قواعد فقهی، به دقت و کاملاً کاربردی، ارزیابی و تحلیل شدهاند.
🔸 نتایج به دست آمده از این مطالعه، حاکی از آن است که در برخی موارد، شیوه انعقاد قراردادهای بانکی و شروط ضمنی آن از لحاظ انطباق با قواعد فقهی، دارای اشکال است و بانکها باید از طریق بازبینی قراردادها به رفع این اشکالات بپردازند.
🔸 در همین راستا، نویسندگان کتاب به ارائه توصیههای سیاستی، جهت رفع اشکالات موجود، نیز پرداختهاند.
🔸 شایان ذکر است، کتاب« کاربرد قواعد فقهی در نمونه ای از قرار داد های بانکی»، اثر « مرحوم محمدنقی نظرپور، فرشته ملاکریمی» در گروه علمی « اقتصاد» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد، از سوی انتشارات« پژوهشکده پولی و بانکی » منتشر شده است.
http://www.ketabehowzeh.ir
کتاب سال حوزه
🔷 معرفی آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398 🔹رتبه: برگزیده 🔹عنوان مقاله: روش و روش
♦️چکیده
آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398
🔹رتبه: برگزیده
🔹عنوان مقاله: روش و روششناسی در علوم انسانی اسلامی چارچوبی برای تحلیل و ارزیابی نظریههای علم دینی و علوم انسانی
🔹پدیدآورنده: محمد فتحعلی خانی
🔹 محل نشر: قبسات
🔸گروه علمی: فلسفه
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، مقاله «روش و روششناسی در علوم انسانی اسلامی چارچوبی برای تحلیل و ارزیابی نظریههای علم دینی و علوم انسانی»، اثر « محمد فتحعلی خانی» در گروه علمی « فلسفه» در سومین جشنواره مقالات علمی حوزه حائز رتبه برگزیده شد.
🔸 بر اساس این گزارش، در بخشی از چکیده این اثر میخوانیم: روش شناسی علوم انسانی اسلامی عهده دار کشف ، توصیف و ارزیابی معرفت شناختی روش های پیشنهادی در نظریه های علم اسلامی و علوم انسانی اسلامی است. توصیف مذکور ترکیبی است از «معرفی نحوه گردآوری و تحلیل داده های مرتبط با پرسش ها یا فرضیه های تحقیق» و «تشریح منطق و الگوی کلی فعالیت علمی».
🔸 ارزیابی معرفت شناختی یافته های حاصل از کاربست روش، بر اساس این توصیفات صورت می گیرد که بخش مهمی از «روش شناسی» را تشکیل می دهد.
🔸 مقاله حاضر در صدد بیان الزامات روش شناختی علم دینی و علوم انسانی اسلامی است؛ لذا الزامات مذکور را در سه مورد بیان کرده است: نخست در خصوص شناخت علمی موضوع مورد پژوهش، دوم درباره شناخت آموزه های دینی مرتبط با موضوع مورد پژوهش، سوم درباره ضرورت بیان نحوه ارتباط میان آموزه های دینی مذکور با یافته علمی حاصل از روش پیشنهادی. این الزامات همچون چارچوبی کلی برای توصیف و ارزیابی نظریه های علم دینی و علوم انسانی اسلامی شناسائی و تشریح شده اند.
🔸 شایان ذکر است، مقاله« روش و روششناسی در علوم انسانی اسلامی چارچوبی برای تحلیل و ارزیابی نظریههای علم دینی و علوم انسانی»، اثر « محمد فتحعلی خانی» در گروه علمی « فلسفه» در سومین جشنواره مقالات علمی حوزه حائز رتبه برگزیده شد، از سوی نشریه علمی پژوهشی« قبسات » منتشر شده است.
http://www.ketabehowzeh.ir
کتاب سال حوزه
🔷 معرفی آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان مقاله: رابط
♦️چکیده
آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان مقاله: رابطه فلسفه استعلایی کانت با علوم طبیعی و ریاضی
🔹پدیدآورنده: احمد سعیدی
🔹 محل نشر: آیین حکمت
🔸گروه علمی: فلسفه
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، مقاله« رابطه فلسفه استعلایی کانت با علوم طبیعی و ریاضی»، اثر « احمد سعیدی» در گروه علمی « فلسفه» در سومین جشنواره مقالات علمی حوزه شایسته تقدیر شناخته شد.
🔸 بر اساس این گزارش، در بخشی از چکیده این اثر میخوانیم: اعتبار فیزیک و ریاضیات هم از اهداف و غایات اصلی فلسفة استعلایی کانت به شمار میرود و هم از مبادی و پیشفرضهای اساسی آن، و این بدان معناست که فلسفة کانت در این زمینه، مبتلا به نوعی دور، مصادره یا همانگویی است؛ زیرا برای پاسخ به شبهات هیوم و بارکلی، و تبیین اعتبار یقینی و عینیِ فیزیک و ریاضیات، از اعتبار علوم یادشده بهره میگیرد.
🔸 از سوی دیگر، تکیه بر علوم قرن هیجدهم در استنتاجهای فلسفی، سبب از بین رفتن اعتبار بخشهای مهمی از فلسفة کانت در اثر تحولات علوم پیشگفته شده است.
در نوشتار حاضر، با تبیین رابطه فلسفه با دیگر علوم، به برخی از آسیبهایی اشاره کردهایم که فلسفة کانت به دلیل تبعیت از علوم طبیعی و ریاضی متحمل شده است.
🔸 شایانذکر است، مقاله« رابطه فلسفه استعلایی کانت با علوم طبیعی و ریاضی»، اثر « احمد سعیدی» در گروه علمی « فلسفه» در سومین جشنواره مقالات علمی حوزه شایسته تقدیر شناخته شد، از سوی نشریه علمی پژوهشی« آیین حکمت » منتشر شده است.
http://www.ketabehowzeh.ir
کتاب سال حوزه
🔷 معرفی آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان مقاله: بررس
♦️چکیده
آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان مقاله: بررسی و ارزیابی قاعده سلطنت در اثبات مشروعیت سیاسی
🔹پدیدآورنده: محمد قاسمی
🔹 محل نشر: معرفت سیاسی
🔸گروه علمی: علوم سیاسی
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، مقاله«بررسی و ارزیابی قاعده سلطنت در اثبات مشروعیت سیاسی»، اثر «محمد قاسمی» در گروه علمی «علوم سیاسی» در سومین جشنواره مقالات علمی حوزه شایسته تقدیر شناخته شد.
🔸 بر اساس این گزارش، در بخشی از چکیده این اثر میخوانیم: نظریه انتخاب اکثریت به عنوان یکی از نظریههای کلان در مشروعیت سیاسی تلقی میشود. این نظریه در عین اینکه بازخوانی متفاوتی با نوع غربی خود دارد، مورد توجه و پیشنهاد برخی فقیهان شیعه قرار گرفته است.
🔸 بر اساس این نظریه در فقه سیاسی شیعه، رأی و اراده اکثریت در عصر غیبت به عنوان جزء العله یا تمام العله در مشروعیت سیاسی لحاظ میشود. به جرأت میتوان گفت اصلیترین مستند این نظریه، قاعده سلطه و یا اولویت مستفاد از این قاعده است.
🔸 نظر به اهمیت این قاعده در اثبات نظریه انتخاب اکثریت، مقاله حاضر با رویکردی تحلیلی - انتقادی دلالت این قاعده را مورد بحث قرار داده؛ نشان میدهد که قاعده مذکور -به فرض آنکه سلطنت بر نفس را اثبات نماید-، تلازمی با حق اعطاء آن به دیگری ندارد. و در نتیجه با استناد به آن، حق مردم در اعطاء مشروعیت به حاکم سیاسی، قابل اثبات نخواهد بود.
🔸 شایانذکر است، مقاله«بررسی و ارزیابی قاعده سلطنت در اثبات مشروعیت سیاسی»، اثر «محمد قاسمی» در گروه علمی «علوم سیاسی» در سومین جشنواره مقالات علمی حوزه شایسته تقدیر شناخته شد، از سوی نشریه علمی پژوهشی«معرفت سیاسی» منتشر شده است.
http://www.ketabehowzeh.ir
🔸 معرفی آثار شایسته تحسین بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه
🔹 کتاب: قصه هایی از زندگانی پنج تن آل عبا 5 جلد( نکند فرشته بودند ، گل سرخ آزادی ، رازهای زیر تاک ، روز تلخ شب شیرین ، پیراهن دوستی)/ مسلم ناصری/ ناشر: انتشارات آستان قدس رضوی/گروه علمی: ادبیات و هنر.
🔹 کتاب: مکتبهای عرفانی حوزههای علمی شیعه در ایران و عراق/ غلامرضا جلالی/ ناشر: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی/ گروه علمی: اخلاق و عرفان.
🔹 کتاب: آموزه تحدیث در خوانش شیعه و اهل سنت/ محمدتقی شاکراشتیجه/ ناشر: مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)/ گروه علمی: کلام.
🔸 پایان نامه: روش مدلیابی مفاهیم و سازههای روانشناختی از متون اسلامی (قرآن و حدیث)/ مسعود نورعلیزاده میانجی/ محل دفاع: موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)/ گروه علمی: روانشناسی.
🔹 کتاب: مطالعات حدیثی و زبانشناسی تاریخی/ محمدحسن احمدی/ ناشر: دانشگاه قم/ گروه علمی: تاریخ سیره و تراجم.
🔸 پایان نامه: تدوین مدل مفهومی و بسته ی مداخله ای مبتنی بر تقرب به خدا بر اساس اندیشه علامه طباطبایی و امکان سنجی آن برای کاهش اضطراب/ عباس آینه چی/ محل دفاع: موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)/ گروه علمی: روانشناسی.
🔸 پایان نامه: راهبردهای بسط سیاست توحید محور اسلامی در عصر پساسکولار/ محمد ذولفقاری/ محل دفاع: موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)/ گروه علمی: علوم سیاسی.
🔸 پایان نامه: تبیین قاعدهی معطی الشیئ و دلالتهای الهیاتی آن/ سعید متقی فر/ محل دفاع: دانشگاه باقر العلوم(ع)/ گروه علمی: فلسفه.
🔸 پایان نامه: الزامات روش شناختی استدلال های جاری در اعتباریات اجتماعی/ رضا ملایی/ محل دفاع: دانشگاه باقر العلوم(ع)/ گروه علمی: فلسفه.
🔸 پایان نامه: تحلیل رابطه مفهومی و مصداقی تقیه و نفاق از دیدگاه مفسران فریقین/ زینب مظفری/ محل دفاع: جامعه المصطفی العالمیه/ گروه علمی: اخلاق و عرفان.
🔸 پایان نامه: معیار ها و شاخص های اخلاقی پنهان کاری در زندگی زناشویی/ حمید مریدیان/ محل دفاع: دانشگاه قرآن و حدیث/ گروه علمی: اخلاق و عرفان.
🔹 کتاب: درآمدی بر مسئله کارآمدی در جمهوری اسلامی ایران/ علیرضا زهیری/ ناشر: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی/ گروه علمی: علوم سیاسی.
🔹 کتاب: هنرمنوتیک: معنا و زبان/ محمدحسین مختاری/ ناشر: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و سمت/ گروه علمی: تفسیر و علوم قرآن.
🔹 کتاب: چارچوب های نظام مالی عادلانه/ سیدمهدی معلمی/ ناشر: مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی (ص)/ گروه علمی: اقتصاد.
🔸 پایان نامه: تحلیل روایات تاویلی در قالب یک نظریه تفسیری/ مهدی کمانی نجف آبادی/ محل دفاع: دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم/ گروه علمی: تفسیر و علوم قرآن.
🔹 کتاب: نه فقط به خاطر پول تبیین هزینههای مخفی پاداش و جریمه؛ از روانشناسی تا اقتصاد/ محمدجواد توکلی/ ناشر: مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)/ گروه علمی: روانشناسی.
🔹 کتاب: حقوق بشر در اسلام(مفاهیم، مبانی، مصادیق)/ حسین جوان آراسته/ ناشر: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه/ گروه علمی: حقوق.
🔹 کتاب: پژوهش های فقهی در حوزه قانون گذاری مجموعه پژوهش های شورای فقهی در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی/ مسعود امامی/ ناشر: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی/ حقوق.
🔹 کتاب: وجوه سیاسی در اسماء حسنی/ بهرام دلیر/ ناشر: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی/ گروه علمی: علوم سیاسی.
🔹 کتاب: نسخه نویافته از میراث کهن حدیثی شیعه (الخطبة القاصعة؛ منسوب به امیرالمومنین علی بن أبی طالب علیه السلام)/ اکبر راشدی نیا/ ناشر: میراث مکتوب/ گروه: تصحیح و تحقیق.
🔹 کتاب: درسنامه نهج البلاغه(ج1تا6)/ حمید محمدی و همکاران/ ناشر: مرکز بین المللی ترجمه و نشر آفاق/ گروه علمی: تکنولوژی آموزشی.
🔹 کتاب: سیره معیشتی معصومان(علیهم السلام)/ یدالله مقدسی/ناشر: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی/ تاریخ سیره و تراجم.
🔹 کتاب: شیعه اور تشیع/ سیدنذرعباس حسنی نجفی/ناشر: العتبه العلویه المقدسه/گروه علمی: ترجمه.
🔹 کتاب: دوئالیسم سینوی - دکارتی و مونیسم صدرایی از منظر اشکالات فیزیکالیسم/ مهدی همازاده ابیانه/ ناشر: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه/ گروه علمی: فلسفه.
🔹 کتاب: سبک زندگی اجتماعی از دیدگاه اسلام/ محمدتقی فعالی، مهدی فدایی / ناشر: موسسه فرهنگی هنری دین و معنویت آل یاسین/ گروه علمی: علوم اجتماعی
🔹 کتاب: مجموعه آثار آقا علی مدرس زنوزی (ج1 تا 5)/ مجمع عالی حکمت اسلامی/ ناشر: مجمع عالی حکمت اسلامی/گروه علمی: تصحیح و تحقیق.
🔹 کتاب: اعتبار سنجی احادیث شیعه( زیرساخت ها، فرایندها، پیامدها)/ سیدعلیرضا حسینی/ ناشر: سازمان مطالعه وتدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت )/گروه علمی: حدیث درایه و رجال.
🆔 @khowzeh
🔷 معرفی آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398
🔹رتبه: شایسته تحسین
🔹عنوان پایان نامه: تحلیل روایات تاویلی در قالب یک نظریه تفسیری
🔹پدیدآورنده: مهدی کمانی نجف آبادی
🔹 محل دفاع: دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
🔸گروه علمی: تفسیر و علوم قرآن
🆔 @khowzeh
🔷 معرفی آثار برتر بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1398
🔹رتبه: شایسته تحسین
🔹عنوان کتاب: دوئالیسم سینوی - دکارتی و مونیسم صدرایی از منظر اشکالات فیزیکالیسم
🔹پدیدآورنده: مهدی همازاده ابیانه
🔹 ناشر: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
🔸گروه علمی: فلسفه
🆔 @khowzeh