🔴 ایران بزرگترین صادرکننده لبنیات در آسیا
🔹فائو در گزارشی از وضعیت تولیدات کشاورزی ایران اعلام کرد: ایران سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم دنیا، سیزدهمین تولیدکننده بزرگ برنج و یازدهمین تولیدکننده بزرگ گوشت در آسیا و همچنین بزرگترین صادرکننده محصولات لبنی در این قاره بوده است.
🔸کل تولید گندم دنیا در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۱۳۷میلیون و ۷۰۰ هزار تن بوده که بر اساس پیش بینی فائو این رقم با ۰.۶ درصد افزایش به ۱۳۸میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال ۲۰۲۳ خواهد رسید.
✅ ایران در سال گذشته سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم دنیا شناخته شده و انتظار می رود در سال جاری نیز همین جایگاه را حفظ کند. اتحادیه اروپا، چین و هند طی سال های اخیر سه رتبه نخست تولیدکنندگان بزرگ گندم دنیا را به خود اختصاص داده اند.
🔹آمارهای فائو نشان می دهد ایران سیزدهمین تولیدکننده بزرگ برنج در آسیا طی سال ۲۰۲۲ بوده است. کشورهای آسیایی در این سال ۴۶۶ میلیون تن برنج تولید کردند که چین با تولید ۱۴۴ میلیون تنی بزرگترین تولیدکننده این محصول در آسیا بوده و هند با ۱۳۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تن در رتبه دوم و بنگلادش با ۳۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در رتبه سوم از این نظر قرار داشتهاند.
🔸آمارهای فائو نشان میدهد ایران یازدهمین تولیدکننده بزرگ انواع گوشت در آسیا طی سال ۲۰۲۲ بوده است. کل گوشت تولیدی در آسیا طی این سال بالغ بر ۱۵۶ میلیون تن بوده که ۹۴ میلیون تن از این رقم سهم چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده گوشت این قاره بوده است. هند با وجود دارا بودن جمعیتی تقریبا برابر با چین تنها ۹ میلیون تن گوشت در سال ۲۰۲۲ تولید کرده است.
💢 بر اساس آمار فائو، ایران صادرکننده خالص شیر و لبنیات در سال ۲۰۲۲ بوده است. ایران در این سال ۸۶ هزار تن شیر و لبنیات وارد کرده و در مقابل، ۱ میلیون و ۵۸۳ هزار تن شیر و لبنیات صادر کرده است. در واقع ۱۳ درصد شیر و لبنیات تولیدی ایران در این سال به کشورهای دیگر صادر شده است. پیش بینی شده است صادرات شیر و لبنیات ایران در سال جاری به ۱ میلیون و ۵۹۲ هزار تن افزایش یابد.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 رئیسی: مانعی برای توسعه روابط با کشورهای اسلامی نداریم
👤 رئیسجمهور در دیدار با «بنفرحان»:
🔹 اقتضای اعتقادات اسلامی، حسن همسایگی و منافع دو ملت در گفتگو و تعامل تهران و ریاض است. جمهوری اسلامی ایران هیچ مانعی برای توسعه روابط با کشورهای اسلامی ندارد.
🔸 تنها دشمنان مسلمانان و در راس آنها رژیم صهیونیستی از توسعه همکاری های دوجانبه و منطقه ای ایران و عربستان ناراحت هستند. در منطقه ما مسائل و مشکلات مختلفی وجود دارد که مایه رنج امت اسلامی شده است.
✅ با همکاری و گفتگوی بین کشورهای منطقه میتوان بر این مصائب و مشکلات فائق آمد و در این مسیر نیازی به دخالت بیگانگان نیست.
🔹 نتایج و تجربیات مبارزه موفق با تروریسم و نابودی گروههای تکفیری از جمله مسائلی است که میتواند محور همکاری های دو کشور باشند.
🔸 رژیم صهیونیستی نه فقط دشمن فلسطینیان که تهدیدی برای همه مسلمانان است و عادیسازی روابط برخی کشورها با این رژیم نه تنها امنیت ساز نیست بلکه مخالف نظر امت اسلامی هم هست.
👤 وزیر خارجه عربستان:
✅ ما در یک مرحله طلایی قرار داریم که باید قدر آنرا بدانیم و همکاری با جمهوری اسلامی ایران زمینه بهره مندی از این شرایط را برای طرفین و منطقه فراهم می کند.
🔹 همکاریهای اقتصادی، توسعهای و فرهنگی در دستور کار تهران و ریاض قرار دارد. برخی از کشورهای دنیا تمایل ندارند که منطقه ما به آرامش و پیشرفت برسد.
💢 با گسترش تعامل کنونی ایران و عربستان در سطح همه کشورهای اسلامی، دستاورهای بیپایانی پدید خواهد آمد و تضمینی است برای اینکه هیچ کشور خارجی در منطقه ما دخالت نکند.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🗳 #انتخابات_مجلس12
🔴 پیشنهاد بادامچیان برای سَبُکشدن کار شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها
👤 دبیرکل حزب مؤتلفه:
🔹 میشود زمینهای فراهم شود افرادی که مطمئن هستند تخلفی ندارند و صلاحیتشان احراز میشود، گزارششان را زودتر به شورای نگهبان بدهند و از همان زمان به آنها اعلام شود که شما تأیید هستید. در این صورت خود شورا برای بررسی صلاحیتِ افراد ناشناخته یا دارای پرونده زمان بیشتری خواهد داشت.
✅ ما در شورای ائتلاف هستیم اما تابع آن نیستیم. مؤتلفه ماهیت حزبی دارد اما صرفاً در انتخاباتها وحدت می کنیم. در انتخابات قبلی مجلس در جلسه شورای ائتلاف گفتم احدی حق ندارد در فهرست وحدت تفرقه ایجاد کند.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 درس مهم کیسینجر به غربگرایان ایرانی
👤 #امیرحسین_ثابتی
🔹هنری کیسینجر استراتژیست مشهور امریکایی اخیرا مصاحبهای با بلومبرگ انجام داده که بخشی از آن بسیار مهم است. او با اشاره به نزدیک بودن انتخابات امریکا، به ترویج تئوری «اول آمریکا» اشاره کرده و گفته: «این دیدگاه تمرکز بسیار زیادی روی منافع آمریکا دارد و توجه چندانی به منافع جهانی ندارد... در این صورت آمریکا منزوی خواهد شد.»
🔸حرف اصلی کیسینجر یک چیز است و آن اینکه اگر دولتهای بعدی امریکا به خاطر مشکلاتی که این کشور در درون دارد، آنقدر به داخل امریکا مشغول شوند که از ایفای نقش امریکا در سطح بین الملل کاسته شود، امریکا منزوی خواهد شد. در واقع منطق کیسینجر این است که امریکا به یک ابرقدرت تبدیل شده، چون در سطح جهان یک بازیگر موثر و فعال بوده و روزی که نقش امریکا در معادلات خارجی و بین المللی کم شود، قدرت امریکا هم کم شده و منزوی خواهد شد.
✅حالا از زوایه نگاه کیسینجر به مساله ایران نگاه کنید. یعنی با این پیشفرض که یک کشور قوی و اثرگذار، کشوری است که بتواند در معادلات منطقه ای و جهانی تاثیر گذار باشد. اما چه کسانی در ایران مخالف نقش آفرینی های ایران در سطح بین الملل هستند؟ کدام افراد و جریان های سیاسی در سالهای گذشته سعی کرده اند نقش و تاثیرگذاری ایران در معادلات جهانی را کمرنگ کنند و کدام به دنبال تقویت و پر رنگ کردن آن بوده اند؟ کدام جریان ها با شعار «نه غزه نه لبنان»، «سوریه را رها کن»، تمسخر اثرگذاری ایران بر معادلات امریکای لاتین و... سعی کرده اند یکی از مهمترین مولفه های قدرت ایران را از بین ببرند؟
💢 چه نتیجه ای می خواهم از این بحث بگیرم؟ کسانی که در این سالها این حرفها را زده اند اگر منطق دینی درستی داشتند هیچ وقت چنین خبطی را مرتکب نمی شدند چون اثرگذاری ایران در سطح منطقه و جبهه مقاومت فقط یک سیاست رئالیستی و معطوف به قدرت نبوده و کاملا ریشه در مبانی دینی دارد، اما اگر از منظر غیر ایدئولوژیک و فقط و فقط بر اساس محاسبات دو دو تا چهارتا نیز به مساله نگاه می کردند، می فهمیدند که اتفاقا تامین قدرت کشور نیز در همین مدل سیاست ورزی در خارج از مرزهای ایران است. این دیگر حرف خودی ها یا سران جمهوری اسلامی نیست؛ این هنری کیسینجر است که نقش افرینی و اثرگذاری خارجی را بخش مهمی از قدرت یک نظام سیاسی می داند و تضعیف این رویکرد را مترادف با منزوی شدن یک کشور قلمداد می کند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اگر اینچنین باشد، علوم انسانی ارزشمند است
✅ ضرورت ارتباط نظام عقیدتی منطقی با نظام ارزشی و علوم انسانی پایه
💢 بیانات علامه مصباح یزدی(قدس سره) ۱۳۹۲/۱۲/۰۱
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🗳 #انتخابات_مجلس12
✅ رئیس ستاد انتخابات کشور با رئیس دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری دیدار کرد.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🗳 #انتخابات_مجلس12
🔴 تناسبیشدن انتخابات مجلس در تهران منتفی شد
👤 #علی_حدادی، سخنگوی کمیسیون امور داخلی مجلس نوشت:
✅ ماده ۵۳ طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس که شامل تناسبیشدن انتخابات در تهران بود با پیشنهاد هیئتعالی نظارت حذف شد.
💢 پیشتر مقرر شده بود انتخابات مجلس در تهران بهشکل تناسبی(بهصورت آزمایشی) برگزار شود و هر حزب بهاندازهٔ آرای کسبشدهٔ خود صاحب کرسی در مجلس شود.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 وحشت صهیونیستها از کشف یک معدن در ایران
✅ دیگر موشک و پهپاد دغدغه صهیونیستها نیست!
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 رمزگشایی از خبرسازی رسانههای آمریکایی در مورد توافقات جدید میان تهران و واشینگتن
✅ توافق موقت صحت ندارد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ایران و مصر پس از ۴۴ سال دور یک میز نشستند
✅ وقتی عربستان از روی صندلی میز مذاکرات با ایران بلند شد، مصر جای آن نشست. مصری که ماجرای اختلافاتش از عربستان هم کهنهتر است. برمیگردد به خیلی سال پیش. در این ویدیو تمام اتفاقات ۴۴ سال گذشته را مرور کردیم.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 کارشناس مسائل منطقه: نیاز به امنیت و درک از جهان چندقطبی عربستان را بهسمت توافق با ایران سوق داد
👤 #سیدهادی_سیدافقهی، کارشناس مسائل منطقه
🔹 قبل از اعلام توافق پکن، 9 دور با عربستان راجع به خیلی پروندهها و درگیریها و نقاط پرچالش بحث کردیم؛ 4 دور در عمان و 5 دور در بغداد. مذاکرات بهخاطر مسائل مهسا امینی و اغتشاشات دچار وقفه شد و ما از سعودیها گله کردیم که چرا تمامقد، خودتان را آلوده به این توطئه کردید و شبکهها و رسانههای در اختیار شما یا مورد حمایت شما این اغتشاشات را تایید کردند. بعد از سفر شی جین پینگ به ریاض دوباره سعودیها به وی اعلام علاقهمندی کردند که دوست دارند مذاکرات با ایرانیها را ادامه بدهند. ما هم دیدیم این مساله اغتشاشات درحال فروکش است، بهتر است این فرصت را مغتنم بدانیم و بتوانیم از موضع بالا با سعودیها که در موضوع مهسا امینی شکست خوردهاند، بهصورت قویتری مذاکرات را در پکن ادامه بدهیم. نهایتا در پکن، بازگشت روابط بهصورت رسمی اعلام شد و دو وزیر خارجه ایران و عربستان در پکن، پروتکل تشریفات اداری و دیپلماتیک را امضا کردند. روز گذشته هم آقای بنفرحان وارد تهران شد. ما و سعودیها در خلال این 10 دور مذاکرهای که 9 دور در کشور عربی و یک دور در چین برگزار شد، در سه سطح مذاکره کردیم.
🔸عربستان الان بهشدت دنبال امنیت خودش است و نمیتواند دست به برنامهها و طرحهای خیلی بزرگ مثل شهر صنعتی و هوشمند نئوم بزند که سرمایه اولیهاش فقط 500 میلیارد دلار است. مطابق آنچه بنسلمان از چشمانداز 2030 عربستان تشریح کرده، این کشور در این سال باید مشابه یک کشور پیشرفته اروپایی شود، بلکه پیشرفتهتر، چون عربستان نفت دارد و اروپاییها ندارند. سعودیها برای تحقق این امر نیاز به فناوری دارند. به همین دلیل چشم طمع دارند که بتوانند با همکاری و تعامل با شرکتهای دانشبنیان ایران، بسیاری از نیازهای فناورانه خودشان را تامین کنند.
✅ بعد از اعلام توافق در پکن، بنفرحان به واشنگتن رفت. دیدار مهمی نیز با آمریکاییها داشت؛ هم در سطح سیاسی و هم در سطح امنیتی. مثل مانور اخیری که سعودیها با آمریکاییها برگزار میکنند. این مساله خیلی مهم است. اینها صددرصد رویگردان نشدهاند و میخواهند توازنی بین شرق و غرب برقرار کنند. مخصوصا بعد از حوادث اوکراین، سعودیها خیلی ترسیدهاند. این مساله برایشان خیلی دردناک بود یا نحوه خروج آمریکا از افغانستان و رها کردن مزدورها، جاسوسها و کارکنان افغانستانیشان برایشان عبرت شد و دیدند آمریکا اگر منافعش اقتضا کند و بهخطر بیفتد، سگهایش را با خودش میبرد اما مزدورهایش را تنها میگذارد.
💢 در خلال این چند دور مذاکره ما فقط راجع به روابط ایران و عربستان که بحث نکردیم، اتفاقا سعودیها خیلی اصرار داشتند که قبل از روابط دوگانه مشکل یمن را برایشان حل کنیم. ما گفتیم تا خودمان به تفاهم نرسیدیم چگونه میتوانیم بیاییم و بهعنوان آرامکننده وضعیت بین یمن و عربستان ایفای نقش کنیم؟ فلذا اول روابط خودمان تحکیم و رسمی بشود، بعد میپردازیم به بررسی پروندههای مختلف که در اصل آن یمن قرار دارد.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 حالا توپ در زمین مجلس است!
👤 #سعید_ونکی
🔹برنامه هفتم توسعه توسط سید ابراهیم رئیسی تقدیم مجلس شورایاسلامی شد و رئیسجمهور در صحبتهای خود به جهتگیریهای این برنامه اشاره و در نگاه کلی از آن دفاع کرد. توجه به ظرفیتها، مسئلهمحوری، پیشرفت، اشتغال، عدالت و تعابیری از این قبیل، کلیدواژه صحبتهای مطرحشده رئیسی بود که از اهمیت و جایگاه این برنامه نزد او و دولت حکایت میکند.
🔸 این در حالی است که بنا بر اعتقاد بسیاری از کارشناسان، برنامه هفتم دارای رویکردی سرمایهسالارانه و ضد منافع طبقات محروم جامعه است که میتواند موجبات تعمیق شکافطبقاتی و فقر را فراهم کند.
✅ از نظر این کارشناسان، وجوه ضد کارگری آن، افزایش سن بازنشستگی و تعرض آشکار به صندوقهای آنان، پولیشدن و کالاییشدن آموزش و افراط در نقشآفرینی بخشخصوصی، مهمترین چالشهای موجود در برنامه هفتم به شمار میروند که حالا مجلس برای حل و فصل آنان باید دست به کار شود.
🔹 با وجود انتقادات کارشناسان به مفاد برنامه تدوین شده، دولت توجه چندانی نکرد و بدون اعمال اصلاحات، این لایحه توسط رئیسجمهور به مجلس تقدیم شد.
🔸 البته به گفته وزیر کار، در ویرایش نهایی لایحه تقدیمی به مجلس، بندهای ۱۵ و ۱۶ این برنامه حذف شده؛ هر چند این مسئله هم قطعی نیست و صولتمرتضوی از احتمال حذف این بندها صحبت کرده و همچنین دیگر مفاد برنامه دستخوش تغییر نشده است.
✅ حالا توپ در زمین مجلس است؛ قوه مقننه باید تصمیم گیرد که با کدام عینک به این لایحه بنگرد؛ عینک سیاسی یا عینک منافع ملی. نباید این تصور ایجاد شود که انتقادات پرشمار و جدی مطرح شده به این برنامه از روی غرضورزیهای سیاسی است و چون دولت کنونی مسئولیت تدوین آن را به عهده داشته، جریانهای سیاسی مخالف دولت آتش توپخانه خود را فعال کردهاند.
🔹این تصور خطاست و از قضا انتقادات مطرح شده، مبنایی است و ریشه در واقعیت دارد. گزافه نیست که ادعا کنیم مفاد این برنامه، طغیانی علیه قانوناساسی، حقوق مصرحه در آن و وظایف دولت است و مجلس باید با اعمال اصلاحات جدی در آن، مقابل این لایحه ایستادگی کند.
💢 اگر این برنامه بدون تغییرات جدی، تصویب و به مرحله اجراییشدن برسد در تبعات بر جای گذاشته این لایحه، هم دولت و هم مجلس شریک خواهند بود. در این بزنگاههاست که نقش قوهمقننه آشکار و برای جامعه قابل لمس خواهد بود، نه به واسطه پروپاگاندا و بیان دستاوردهای غیر ملموس از تریبون مجلس و رسانهها!
#اقتصادی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ مناظره کارشناسان آمریکایی و سعودی در مورد ایران...
👤 کارشناس آمریکایی:
🔴اگر حمایت آمریکا و غرب از ارتش عربستان نبود، یمنی ها ناهار را در ریاض می خوردند!/نزدیکی روابط ایران و عربستان مایه تعجب آمریکاست، این ایران بود که عربستان را تهدید میکرد نه آمریکا...
👤 کارشناس سعودی:
🔴آمریکا و متحدانش از نزدیکی روابط ایران و عربستان در خاورمیانه بسیار ناراحتند/ چون این آمریکا بود که برای بیثبات کردن این کشورها تلاش کرد تا بتواند سلاح خود را بفروشد و با این اختلافات، آشوب به پا کند!/اقدامات عربستان به شما شوک وارد کرده بنابراین بیشتر به سلامتی خود توجه کنید...
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 کاهش قیمت تمام شده مسکن برای انبوهسازان در بافت فرسوده
👤 معاون وزیر راه و شهرسازی:
🔹وزارت راه و شهرسازی در پنج خط منسجم، نهضت ملی مسکن را پیش میبرد.
✅ دولت سیزدهم، ساخت مسکن به خصوص برای دهکهای پایین را به عنوان یکی از برنامههای اصلی خود قرار داده است.
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 رئیس سازمان اطلاعات سپاه
✅ سرویسهای اطلاعاتی نزدیک به ۲۰کشور در اغتشاشات ۱۴۰۱ نقشآفرینی کردند/ سازمان سیا در اغتشاشات به دنبال تشکیل تیم مشترک با موساد و امآیشش برای فعالسازی مجدد پروژه ترور دانشمندان کشور بود
👤 #محمد_کاظمی رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران:
🔹 بررسیهای اطلاعاتی سازمان اطلاعات سپاه بیانگر نقشآفرینی و مشارکت سرویسهای اطلاعاتی نزدیک به ۲۰ کشور در اغتشاشات ۱۴۰۱ است.
🔸 از کشورهایی که در این زمینهها فعال بودهاند، میتوان به آمریکا، انگلیس، امارات، عربستان، فرانسه، آلمان، کانادا، بلژیک، اتریش، آلبانی، استرالیا، ایسلند، ایتالیا، کوزوو، نروژ، بحرین، نیوزلند و رژیم اشغالگر صهیونیستی اشاره کرد.
✅ برخی از تحرکات این سرویسها و عواملشان به شرح زیر است:
1️⃣ تحرکات دیپلماتهای سفارت فرانسه در تهران برای جمعآوری اطلاعات میدانی از اغتشاشات و وضعیت نیروهای امنیتی و انتظامی در مهرماه و تبادل اطلاعات با افسر اطلاعاتی سفارت یکی از کشورهای اروپایی
2️⃣ تلاش رژیم صهیونیستی برای توجیه ایجاد صندوق حمایت از اعتصاب کنندگان و معترضین به ابتکار و تامین مالی آمریکا و دیگر کشورها
3️⃣ جلسه سفرای ۲۸ کشور اروپایی در سفارت یک کشور اروپایی در نیمه مهرماه ۱۴۰۱ برای بررسی پیشنهاد فراخوان سفرای کشورهای عضو اتحادیه اروپا و بستن سفارتخانههای اروپایی با محوریت آلمان
4️⃣ استفاده از اتباع غیراروپایی (افغانی، پاکستانی، عراقی) و حضور اتباع اروپایی برای جمعآوری اطلاعات و مستندسازی وضعیت اغتشاشات که منجر به بازداشت ۴۰ نفر از اتباع یکی از کشورهای همسایه، یک تبعه فرانسوی-ایرلندی در استان خراسان رضوی و یک تبعه آلمانی در استان اردبیل شد
5️⃣ تشدید فعالیتها و پشتیبانی سازمان سیا در جهت ایجاد بسترهای سایبری لازمِ مخابره اخبار اغتشاشات از جمله تلاش برای ارسال تجهیزات فنی، ابزارهای گریز و لغو تحریم وسایل مرتبط با ارتباطات موبایلی
6️⃣ درخواست سیا مبنی بر تشکیل تیم مشترک با موساد و امآیشش برای فعالسازی مجدد پروژه ترور دانشمندان به ویژه در حوزه هستهای و فضایی و نظامی در اواخر اغتشاشات
7️⃣ نشست دورهای مشترک سازمان اطلاعاتی امارات و رژیم صهیونیستی در یک کشور عربی با موضوع حمایت از اغتشاشات در ایران
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 لاریجانی بر لزوم مشارکتیافتن نخبگان در تصمیمسازیها تأکید کرد
🔹 همه به دنبال نخبگان؛ از لفظ تا عمل
👤علی لاریجانی، فعال اصولگرا و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام طی سخنانی در نشست گرامیداشت فیلسوف ایرانی "کریم مجتهدی" با بیان اینکه بروکراسی در کشور ما از قبل انقلاب بیمارگونه متولد شد، گفت: خصوصا در دهه ۵۰ که یک مقدار درآمد نفتی کشور زیاد شد اکثرا شغل دولتی یک جایگاهی شد برای زندگی ساکن، نه پویایی در تولید سیاستگذاری و تصمیمات مهم کشور –اما- بعد از انقلاب یک تعدادی از افراد تحصیل کرده بر حسب ضرورت وارد سیستم دیوانی کشور شدند و اجمالا تغییراتی هم بوجود آوردند.
🔸به گزارش جماران، وی افزود: اما به مرور یک تصور اشتباهی در کشور ما شکل گرفت که این سیستم دیوانی مافیاست و فلان است و این را مجوزی برای خود ساختند که اعضای ستادهای انتخاباتی خود را در امور دیوانی به صورت گسترده وارد کنند و نتیجه این شد که امور دیوانی کم خاصیت و فربه بشود لذا از توانمندی لازم برای تصمیمسازی دور ماند.
✅ لاریجانی در ادامه گفته است: نخبگان وقتی در تصمیمسازی مشارکت نداشته باشند تصمیم گیران هم در کار خود وا میمانند.
🔹 استفاده از نخبگان در اجرائیات و حکمرانی کشور دیرگاهیست که مورد تأکید بزرگان و چهرههای مختلف کشور قرار دارد.
🔸 دقت شود که استفاده از نخبگان به معنای بهکارگماردن افراد دارای مدارک تحصیلی بالا یا تخصصهای مرتبط نیست بلکه نخبه به افرادی گفته میشود که اولا معدود هستند، ثانیا در زمینههای ویژه فردی رشد یافتهاند، ثالثا بصورت الزامی مدارج تحصیلی بالا ندارند اما در تشخیص امور از هوشمندی ویژه برخوردار هستند و رابعا هوشمندی و درایت آنها در کارنامه آنان کاملا قابل لمس و عیان است.
✅ همچنین خوب است بدانیم که نخبگان عرصه حاکمیتی با نخبگان علمی متفاوت هستند و نخبه عرصه حاکمیتی یک شخصیت ذوابعاد است که توانایی برایندگیری و تصمیم و تشخیص بر اساس مولفههای مختلف را دارد.
🔹او توانایی ویژهای در تشخیص سمت و سوی تحرکات فعلی دارد و البته این تواناییها لزوما به دلیل تحصیل در رشتههای علمی پدید نمیآیند.
🔸نخبگان عرصه حکمرانی همچنین باید در مرکزیت تصمیمات راهبردی قرار داشته باشند نه لزوما در سمتهای اجرایی تا بتوانند بیشتر به هدایت و سیاستگذاری بپردازند و درگیر اجرائیات روزمره نباشند.
💢 متأسفانه در سیستمهای مختلف اجرایی و حکمرانی ما به جز حیطه رهبری و مسئولیتهای مستقیم آن؛ اثر چندانی از بکارگیری نخبگان حکمرانی و افراد صاحب کارنامههای خوب دیده نمیشود.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🗳 #انتخابات_مجلس12
🔴 رئیس ستاد انتخابات کشور: دنبال برگزاری انتخابات باشکوه و با مشارکت حداکثری هستیم
👤 #محمدرضا_غلامرضا
🔹معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات کشور بر حضور جریانهای سیاسی در انتخابات تاکید کرد و گفت: دشمن با روی آوردن به یک جنگ ترکیبی و شناختی قصد وارونه جلوه دادن واقعیتها را دارد و با این روش ذهن مردم و جوانان را نشانه گرفته است.
🔸 ما به دنبال برگزاری یک انتخابات باشکوه و با مشارکت حداکثری هستیم و امروز دامنه شبکههای اجتماعی گسترده است و از این ظرفیت باید به خوبی استفاده کرد.
✅ هرچه انتخابات اسفند ماه امسال با مشارکت حداکثری انجام شود دستاوردهای ارزشمندی در منطقه و عرصه بین الملل برای ایران خواهد داشت.
💢 در فرایند رد صلاحیت شدگان ملاک امروز افراد خواهد بود و هیاتهای اجرایی از مراجع چهارگانه استعلام خواهند کرد.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 از واردات ۱۰۵ میلیارد دلاری عراق، سهم ما زیر ۱۰ درصد است!
👤 #مریم_خزاعی، معاون بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران:
✅ ۷.۵ میلیارد دلار در دو ماهه اول امسال صادر کردیم که ۷۵ درصد آن متعلق به ۲۰ ردیف کالا بود!/ عراق امسال قرار است، ۱۰۵ میلیارد دلار واردات داشته باشد، ولی ما فقط ۱۰ میلیارد دلار صادرات به این کشور داریم!
#اقتصادی #منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 شولتس: بدون قدرت نظامی چیزی از آزادی و رفاه باقی نمی ماند
👤 #محمد_ایمانی
🔹 صدر اعظم آلمان در توضیح و توجیه افزایش بودجه نظامی این کشور گفت: وظیفه اصلی دولت، حفظ امنیت شهروندان است، زیرا بدون امنیت از آزادی، ثبات و رفاه چیزی باقی نمیماند.
🔸 به گزارش رادیو فرانسه، اولاف شولتس در کنار وزیران خارجه، دفاع، دارائی و کشور آلمان و در برابر خبرنگاران، از«استراتژی امنیت ملی آلمان»، به عنوان جهش به سوی قدرت نظامی بیشتر رونمایی کرد. این رونمایی در مرکز کنفرانس فدرال انجام شد.
✅ ناظران، این حضور کم سابقه را نشانه اهمیت فوقالعاده سند راهبردی جدید میدانند. بنا به اظهار صدراعظم، مراکز و منابع مختلف ۱۸ ماه روی این سند کار کردهاند تا در روزهای اخیر به تصویب برسد. آلمان پیش از این به جای استراتژی امنیت ملی سندی به نام «کتاب سفید» داشت که سیاست دفاعی کشور را ترسیم میکرد. به گفته صدراعظم، اکنون سندی بسیار وسیعتر جای کتاب سفید را میگیرد که بسیاری از منابع و نهادها به صورت سیستماتیک به هم پیوند میدهد.
🔹 صدراعظم آلمان تصریح کرد که هیئت دولت پیش از جنگ اوکراین مشغول بررسی استراتژی امنیت ملی بوده، اما حمله روسیه به اوکراین نشان داد که موقعیت امنیتی آلمان چقدر تغییر کرده است. در نتیجه همین رخدادها تحول بسیار بزرگی در سیاست امنیتی آلمان ایجاد شده است.
🔸 اولاف شولتس افزود: «با توجه به این تغییرات، وظیفه اصلی دولت حفظ امنیت شهروندان است، زیرا بدون امنیت از آزادی، ثبات و رفاه چیزی باقی نمیماند». وی افزود: «تمرکز راهبرد امنیت ملی حفظ هویت آلمانی، پیوند با اتحادیه اروپا و ناتو، دوستی با فرانسه و مشارکت با آمریکا است».
✅ به گزارش رادیو فرانسه، «دولت آلمان در ماه فوریه سال گذشته
۱۰۰ میلیارد یورو اعتبار ویژه برای تجهیز و نوسازی نیروهای مسلح تصویب کرد. از آنجا که بودجه دولت آلمان به طور عمده از محل درآمدهای مالیاتی تامین میشود، فشار همه این پرداختهای تازه سرانجام بر دوش مردم خواهد نشست.» افزایش چشمگیر بودجه نظامی آلمان در حالی است که این کشور قبلا هم در رتبه نهم کشورهای جهان در زمینه بیشترین هزینه نظامی قرار داشت.
🔹 اما موضوع عجیب این است که مرحومهاشمی 30 مرداد 1395 در اجلاس آموزش و پرورش و در اثر مشورتهای نادرست و گمراه کننده برخی اطرافیان گفته بود: «اگر میبینید آلمان و ژاپن این روزها محکمترین اقتصاد دنیا را دارند، اینها بعد از جنگ جهانی دوم از اینکه نیروی نظامی داشته باشند محروم شدند...
💢 نیروهای نظامی بیشترین خرج کشورهای در حال جنگ را میبردند و از این رو با این اقدام پولهایشان آزاد شد و بهدنبال کارهای علمی و تولیدی رفته و اقتصاد دانشبنیان برای خود درست کردند، لذا دیگر آسیبپذیر هم نیستند، این راه در ایران باز شده است»!
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 لایحه حجاب
👤 #مهدی_جمشیدی
🔹 جبههی انقلاب بپاید که لایحهی حجاب در مجلس، دچار سه گزند نشود:
1️⃣ «بررسی فرسایشی» که زمان را به نفع برهنگی، از ما میستاند و آنها را تثبیت میکند.
2️⃣ «تغییر جزئی» که به معنی قبول روح انفعالی و مبنای محافظهکارانهی لایحه است.
3️⃣ «فرهنگیسازی» که بهانه و پوششی برای رقیقسازی هرچه بیشتر لایحه است.
🔸 درخت دولت که بیش از مجلس، ریشه در خاک انقلاب داشت، این «میوهی کال» را در سبد مجلس نهاده است! حال از مجلس که تنها «هشتاد نفر انقلابی عیار بالا» دارد، چه انتظاری میتوان داشت؟!مجلس برآمده از «شورای ائتلاف سهمیهای»، در ابتلای سهمگینی فرو غلتیده است که معطوف به تعارض منافع است.باید روزانه، حساس بود.
✅ نسبت مجلس با «حجاب»، همان نسبتش با «اغتشاش» است. در طوفان اغتشاش، چه گفتند و چه کردند؟! در اینجا نیز همان تکرار خواهد شد. انقلابیهای حداقلی و متوسط، انقلابیاند، اما «کارگزاران وضع ثبات» هستند نه «چریکهای عبور از بحران». کارهای بزرگ، محتاج ارادههای تاریخی هستند، از قبیل «دیالمه» که بیهراس بود.
🔹 دلبستن به مجلس، خطاست. از اقلیت مؤمن انقلابی در مجلس که خطشکن هستند، کاری ساخته نیست؛ چون قاعدهی رأی اکثریت، فریادشان را خاموش خواهد کرد. باید جبههی انقلاب در بیرون مجلس با «کنشگری غیررسمی»، گفتمان مسلط بیافریند و شرایط غالب بسازد. تاکنون نیز با تکیه بر «روایتپردازی اجتماعی» پیش رفتیم.
#اجتماعی #فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🗳 #انتخابات_مجلس12
🔴 رهبری و «تدبیر تمدّنی انتخابات»
👤 #ذبیحالله_نعیمیان
🔹 با نزدیک شدن انتخابات، همه منتظرند تا شنوای رهنمودهای مقام معظم رهبری دربارۀ انتخابات باشند. مخالفان آماده برای هجمه های سنگین و موافقان مؤمنانه منتظر بهره گیری از آنها. اما توجه به منظومۀ فکری ایشان در این زمینه اهمیت دارد.
گزارههای مهمی درباره انتخابات همواره از رهبر معظم انقلاب آیتالله خامنهای طی سالهای متمادی شنیدهایم. یکی از مهمترین آنها ضرورت حضور مردم است. آیا ایشان این امر را صرفاً به عنوان امری تشریفاتی مطرح کرده است؟ در پاسخ به این پرسش اساسی نکات زیر به نظر میرسد:
1️⃣ ایشان مصالح موقت و زودگذر را قابل مقایسه با "مصالح ماندگار" نمیدانند. مواضع شفاف و آشکار ایشان طی چند دهه نشان میدهد ایشان تأیید مطلق این جناح یا آن جناح را امری نمیدانند که از مصالح ماندگار جامعه اسلامی باشد. بلکه، ایشان ضابطهگراست. این ضابطهگرایی سیاسی نشان میدهد که برجستهسازی معیارهاست که میتواند جامعه اسلامی را به مصالح ماندگار جامعه، نظام، امت اسلامی و آینده جهان اسلام گره بزند.
2️⃣ از منظر آیتالله خامنهای آنچه می بایست در آستانه "بازتأسیس تمدّن نوین اسلامی" مورد توجه جدی قرار گیرد، ایجاد "امت شاهد" است. نباید فراموش کرد که ایشان این هدف را از ادبیات قرآنی وام گرفته است. پس از تأسیس جمهوری اسلامی، مردم ایران میتوانند مصداق عینی برای این هدف قرآنی تلقی شوند. تأسیس "امت شاهد" میتواند از مصادیق "مصالح ماندگار" برای جمهوری اسلامی باشد.
3️⃣ کسی میتواند به "امت شاهد" فکر کند که نه تنها "تمدّن اندیش" باشد، بلکه میبایست رویکردی "تمدّنگرا" و بلکه "تمدّنساز" داشته باشد. نظام مفاهیم و صورت بندی ارزشها و گزارههای سیاسی در منظومه فکری آیتالله خامنهای نشان میدهد که او سیاستاندیشی، سیاستگذاری و سیاستورزی در جمهوری اسلامی را بخشی از تمهیدات نظری ـ عینی برای تمدّن اندیشی و تمدّن سازی اسلامی قرار داده است.
4️⃣ آیتالله خامنهای شاکله گفتمانی را طی چند دهه برساخته است که بتواند قابل ارائه به تمام امّت اسلامی باشد. مؤلفهها و گزارههای سامان سیاسی از منظر او نمیتواند مردم باور، مردم محور، مردم مدار و در خدمت امّت واحد اسلامی نباشد.
5️⃣ تأکید پرتکرار، پرتکرار بر اندیشهها و رویکرد مردم مدار امام خمینی(ره) است که طی چند دهه نشان داده است او از عمق وجود خود به "مردم سالاری دینی" باور دارد.
6️⃣ "مردم سالاری دینی" در صورت بندی نظری و عینی به "امت شاهد" در تلقی ایشان به دنبال حذف نظام ولایی نیست. بلکه، نمیتواند جز در آینۀ نظام ولایی تصویر شود. در غیر این صورت، ماهیت آن به "دموکراسی استبدادپایۀ غربی" تنزل خواهد یافت که مردم جز توده هایی در خدمت استبداد احزاب برآمده از سرمایهداری غربی یا شرقی نخواهند بود.
7️⃣ تأسیس امّت اسلامی از منظر آیتالله خامنهای صرفاً از طریق ارتقای ارزش گرایانۀ سازوکارهای سیاسی مانند انتخابات در جغرافیای فراگیر جهان اسلام امکان دارد. انتخابات در این "تلقی تمدّن مآل" است و صرفاً در جغرافیای ضیق ملّت ـ دولتهای اعتباری نمیگنجد. بلکه، در افق امّت سازی اسلامی تعریف میشود که به میدان آورندۀ "ظرفیتهای آحاد امّت اسلامی" برای شناسایی و به میدان آوردن شخصیتهای اصیل از دل تضییقات مدرن شخصیت سوز است.
8️⃣ امّتسازی از سرزمینهای محدود شروع میشود. اما افقی روشن و گسترده دارد. امّت سازی اسلامی صرفاً به دنبال چهره سازیهای کاذب از شبه شخصیتهای برکشیده توسط احزاب سرمایه محور نیست. شخصیت های اصیل اسلامی را نمیتوان برآمده از صندوقها دانست. بلکه، صندوق رأی میبایست کانون تجلّی شناختها و تشخیصهای سلیم باشد. این آن چیزی است که راه امام خمینی(ره) است و آیتالله خامنهای آن را دنبال میکند.
9️⃣ بیتردید، قدرتخواهان ارزش گریز یا ارزش ستیز نمیتوانند با این رویکرد تمدّنی همراهی نشان دهند. اما افقهای روشنی برای "تدبیر تمدّنی انتخابات" به مدد الهی و با تقویت "الگوی تشخیص محور اسلامی" به جای "الگوی خواست محور غربی" دیده میشود.
💢 در این الگوی اسلامی، "ارتقای نظام تشخیص" عنصری اساسی است و بازیگر اصلی آن آحاد جامعه اسلامیاند.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 در حمله سپاه به مقرهای گروهکهای ضدانقلاب کردی ۲۴ نفر از اشرار ضدانقلاب معدوم و بیش از ۱۶۵ نفر از آنان زخمی شدند
👤 #محمد_کاظمی:
🔹 در سالهای اخیر، یکی از اهداف آمریکا و صهیونیستها، حمایت و فعالسازی گروهکهای تروریستی در لوای قومگرایی و در جدار مرزهای کشور با هدف تولید هستههای ناامنساز و سرایت ناامنی به عمق کشور بوده است.
🔸 در یک مورد اواخر سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۸۰۰ هزار دلار در اختیار ضد انقلاب کردی بابت تقویت آنها با تجهیزات و نفرات جدید قرار گرفت.
✅ در مقطع اربعین شاهد اعلام مواضعی از سوی برخی گروهکهای کردی مبنی بر تهدید امنیت زائرین بودیم و با شروع اغتشاشات نقشآفرینی آنان قوت گرفت.
🔹 بنابراین به دنبال هماهنگیهای پیشین با دولت عراق و اخطارهای قبلی به سران گروهکها، بر اساس اطلاعات دقیق دریافتی از داخل احزاب ضدانقلاب، طی چهار مرحله و همزمان با حضور عناصر اصلی گروهک، مواضع آنها مورد ضربه سنگین نیروهای سپاه پاسداران قرار گرفت و تعادل امنیتی آنان برهم خورد.
🔸 در این عملیاتها، با هدف قرار دادن دقیق ۴۴ هدف از پیش تعیین شده، تعداد ۲۴ نفر از اشرار ضدانقلاب معدوم و بیش از ۱۶۵ نفر از آنان زخمی شدند و شبکه همکار داخلی آنان نیز تحت اشراف و اقدام اطلاعاتی قرار گرفت.
✅ به دولت عراق و مسئولین اقلیم شمال عراق هم خطوط قرمز ایران اعلام شد و فرصتی داده شد تا برای تأمین امنیت خاک کشور از تحرکات گروهکهای تروریستی کردی جلوگیری کنند. همچنین در سفر اخیر دبیر شورای عالی امنیت ملی در این زمینه بحث شد و توافقاتی صورت گرفت.
💢 در نشست سه جانبه با حضور نمایندگانی از آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی در یکی از کشورهای منطقه پیرامون وضعیت ایران تاکید میشود، توسط ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، تسلیحاتی در اختیار ضد انقلاب کردی قرار گیرد و دوم پشتیبانی اطلاعاتی از گروهک نفاق برای شناسایی اماکن مهم و سوم فعال کردن گروههای ضد انقلاب برای انجام اقدامات سری در داخل ایران.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔