فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آدرس غلط منتقدین دولت درباره کاهش رشد نقدینگی/ آیا با کاهش رشد نقدینگی باید منتظر رکود باشیم؟
💬 #نود_اقتصادی
✅ علی رغم جوسازی و بزرگنمایی برخی رسانهها در خصوص رکود ناشی از کاهش رشد نقدینگی، آمارها حاکی از رشد سرمایه گذاری و تسهیلات دهی بانکها در ماههای اخیر است.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناس سعودی:
🔴 ما را به خاطر توافق با ایران سرزنش نکنید، این شمایید که باید سرزنش شوید!/هر جا توانستیم مقابل ایران به تنهایی ایستادگی کردیم درحالی که برخی کشورهای عربی برای ضربه به ما با ایران همکاری میکردند...
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 چرا سفر آیتالله رئیسی به آفریقا مهم است؟/ خیانت دولت روحانی با بیتوجهی به ظرفیتهای آفریقا
💬 #رجانیوز
🔹 رئیسجمهور صبح چهارشنبه عازم سه کشور کنیا، اوگاندا و زیمباوه شد. در برنامه سفر آیتالله رئیسی ایجاد توافقات اقتصادی و برنامههای مشترک طولانی مدت با این کشورها پیشبینی شده است. دولت سیزدهم در ادامه سیاست چندجانبهگرایی در عرصه بینالملل و اقداماتی نظیر پیوستن به شانگهای و افزایش مبادلات با کشورهای آمریکای لاتین، روی به استفاده از ظرفیتهای موجود در قاره آفریقا آورده است.
🔸 سفر پیش روی آیتالله رئيسی به آفریقا نخستین سفر رئیسجمهور ایران به قاره آفریقا بعد از ۱۱ سال است. یعنی بیش از یک دهه و تقریبا مصادف با زمان دولتهای یازدهم و دوازدهم است که توجه چندانی به مبادلات و ظرفیتهای ارتباطی میان ایران و کشورهای آفریقا نشده است.
✅ قاره آفریقا قارهای سرشار از منابع معدنی و طبیعی است که با انتقال برخی چرخههای صنعتی به این کشورها میتوان سود زیادی کسب کرد. این روزها بیشتر قدرتهای نوظهور اقتصاد جهانی مانند چین، هند و برزیل در این قاره با کشورهای مختلف توافقات اقتصادی میان مدت و بلندمدتی بستهاند و روی آن سرمایهگذاری کردند. حتی ترکیه نیز چند سالی است توجه خود به ظرفیتهای بیشمار این قاره معطوف کرده است.
🔹 دومین قاره بزرگ دنیا اگر چه به دلیل بیکفایتی دولتها و دخالتهای خارجی از روند توسعه عقب مانده است و فقر زیادی در این کشورها وجود دارد اما از لحاظ منابع بسیار قوی است. ۹۶درصد الماس، ۹۰ درصد کروم، ۸۵ درصد پلاتین، ۵۰ درصد کبالت، ۵۵ درصد منگنز و ۶۵درصد طلای جهان در این قاره ذخیره شدهاند و مجموع حجم میادین نفتی این قاره عددی حدود ۸۸ میلیارد بشکه نفت را نشان میدهد.
🔸 کشور آفریقا همچنین از لحاظ ظرفیت برای فعالیتهای کشاورزی نیز بسیار مناسب است. این کشور دارای جنگلهای بسیار حاصلخیز و اراضی کشاورزی عظیمی است و بسیاری از محصولات کشاورزی که در بسیاری از کشورها قابل کشت نیست در آفریقا قابل کشت است و از این رو نیز ظرفیت عظیمی دارد.
✅ آفریقا از لحاظ سیاسی نیز قاره حائز اهمیتی محسوب میشود. تعداد زیاد این کشورها و کرسیهای آنها در مجامع بینالمللی برای کشورهایی همچون ایران دارای اهمیت و فرصت است. برای مثال کشورهایی همچون ایران، چین و کوبا برای شکستن اجماع علیه آنها در مجامع بینالمللی میتواند روی ظرفیتهای قاره آفریقا حساب باز کنند.
🔹 ظرفیتهای قاره آفریقا، طلای مستور است
در دولتهای پیشین چندان توجهی به ظرفیتهای گسترده و پرشمار این قاره برای تبادلات اقتصادی نمیشد اما ذیل سیاست کلی چند جانبهگرایی دیپلماتیک، دولت سیزدهم توجه ویژهای به این قاره داشته است. با اعلام قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا روابط ایران و این قاره در این دولت رشد داشته و اکنون در ۵۰ کشور از ۵۵ کشور ارتباطات اقتصادی وجود دارد.
💢 رها شدن این ظرفیتها در دولتهای پیشین در شرایط تحریمی آسیب زیادی به منافع ملی زد و اکنون در این شرایط یکی از بهترین فرصتهای برای احیای مجدد روابط ایران و آفریقا به وجود آمده است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 قاطعیتهای خاص!
👤 #محمدصادقکوشکی
🔹 تعدادی از شهروندان که چند روزی جهت مطالبه برخورد قانونی با بی حجابی و مفاسد فضای مجازی در مجاورت یکی از ساختمانهای قوه قضائیه متحصن شده بودند در نیمه شب ۱۷ تیرماه بازداشت شدند. لازم به ذکر است این افراد به همراه خانواده های خود ( کودکان و زنان و..) در این تحصن آرام شرکت کرده بودند.
🔸 اما توماج و نازیلا و صدها برانداز و معاند دیگر پس از ماهها اهانت و فحاشی به نظام، قانون شکنی و تلاش برای براندازی بازداشت شدند! ( آن هم با رافت کامل و تخفیف مجازات یا آزادی با وثیقه و...)
✅ چرا؟ یعنی از نظر عدلیه و دستگاههای امنیتی، خطر چند متحصن که خواستار اجرای قانون و برزمین نماندن مطالبه رهبری هستند از خطر براندازان وقیح و معاند، بیشتر است؟
💢 چرا در اغلب مواقع برخورد عدلیه و دستگاههای انتظامی و امنیتی با خودیها، قاطعانه تر و خشن تر از مواجهه همین دستگاهها با ، بی حجابان، ضدانقلابها و براندازان است؟
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 دیپلماسی فعال در جذب سرمایهگذاری خارجی
👤 #مسعود_براتی
🔹 جمهوری اسلامی هم از این قاعده مستثنا نبوده و شاهد رابطه متقابل سیاست خارجی و جذب سرمایه گذار هستیم. نگاه غالبی که در گذشته به حوزه سرمایهگذاری خارجی بود، معتقد بود بدون رفع تحریمها نمیشود انتظار موفقیت سرمایهگذاری خارجی در ایران را داشت. به همین خاطر ظرفیتهای کشور معطل وقوع تحولات سیاسی از جنس توافق برجام مانده بود تا بتواند در زمینه جذب سرمایهگذاران بینالملل موفق باشد. تجربه اما نشان داد اعتقاد مدیران سابق در گره زدن موفقیتها به عوامل بیرونی موفق نبود و با توافقی حتی در قد و قواره توافق هستهای با غرب، اتفاق مثبتی برای اقتصاد کشور رخ نداد. به عنوان مثال در سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ شاهد آمار کم صدور مجوز برای سرمایه گذاری خارجی در ایران هستیم که هنوز هم ابطال نشده و معتبر هستند. برای سال۱۳۹۵ عدد ۱/۷ میلیارد دلار و برای سال ۹۶ رقم ۲/۶ میلیارد دلار نشاندهنده ارقام اندک جذب سرمایهگذاری خارجی است.
🔸 با تغییر دولت، از سال ۱۴۰۰ تا به امروز همگام با تغییر رویکرد، شاهد توسعه و بهبود عملکرد جذب سرمایهگذاری خارجی هستیم. تغییرات از این منظر محسوس است که با وجود برقرار بودن تحریمها، در سال ۱۴۰۱ دولت سیزدهم بیش از ۴ میلیارد دلار مجوز سرمایه گذاری خارجی صادر کرده است که معادل دو برابر بیش از دوران برجام زدگی کشور محسوب میشود. این رشد سرمایهای ثمره نزدیک شدن نگاه مدیریتی و کارشناسی کشور به واقعیتهای عرصه بینالمللی است. ما معتقدیم تحولات و معادلات سیاسی کاملاً بر جذب سرمایه خارجی اثر دارد و به همین خاطر باید بهدرستی نسبت خود را با واقعیات روابط بینالملل تعیین کنیم.
✅ در رویکرد دولت سیزدهم این اعتقاد وجود دارد که می شود با وجود تحریمهای حداکثری غرب علیه ایران، شاهد افزایش حضور سرمایهگذاران خارجی باشیم و برای تحقق این امر مهم، باید #بازیگران_همسو با منافع ایران را شناسایی و آنها را در قالب سرمایهگذاریهای خارجی تعریف کنیم.
🔹 به طور مشخص، درحال حاضر و برای تعامل با کشورهای همسو و همسایه شرایط و محیط مناسب برای حضور فعالان اقتصادی آنها در ایران فراهم میشود. رشد سرمایهگذاری در ایران از این تغییر مهم ناشی شده است و افق مطلوبی برای آن قابل تصور است که در آینده عملکردهای بهتری داشته باشیم. دولت دو نقش اساسی دارد.
🔸 نقش اول ناظر به تصمیمات راهبردی است که در خصوص ایجاد تعاملات، برقراری و تحکیم روابط، مذاکره و پیگیری منافع مشترک با کشورهای هدف است.
دیپلماسی اقتصادی فعال و رویدادهایی مانند عضویت ایران در شانگهای و عضویت ما در پیمانهای اقتصادی ذیل این تصمیمات دنبال میشود.
💢 وظیفه دوم تسهیل حضور سرمایه گذاران و جذب فرصتهای خارجی به داخل کشور است که در دستور کار ثابت دولت قرار گرفته است. البته، اصلاح رویهها و قوانین و مقررات، به منظور تحقق هرچه بیشتر نیازهای کشور در زمینه سرمایهگذاری خارجی، لازمه این مسئله مهم است. به عنوان مثال؛ تعریف سازوکارهای ضدتحریم برای انتقال سرمایه خارجی که منجر به تسهیل ورود سرمایه خارجی به کشور میشود، از اهمیت بالایی برخوردار است که در همین زمینه دولت در دو سال گذشته روشهای متنوعی برای این مهم ایجاد کرده است.
#اقتصادی #بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
17.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 حقیقتپوشی، علت غضب خدا از کفّار
👤 #علیرضا_پناهیان
🔹 ۹۹ درصد مذهبیها نمیدانند که خدا برای چی از کفّار بدش میآید!
🔸 کور و کر بازی در آوردن خیلی خدا را غضبناک میکند!
✅ امام حسین(ع) به کربلا رفت تا کور و کر بازی کفّار را نشان بدهد!
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 عربستان به توافق با ایران نیاز دارد
👤 #عمادی، کارشناس مسائل منطقه:
🔹 عربستان میخواهد هزینههای سیاست خارجی خود را کاهش دهد.
🔸 عربستان برای پیشرفت اقتصادی به امنیت نیاز دارد.
✅ وقتی به آرامکو حمله شد، نیمی از تولید نفت عربستان متوقف شد.
💢 توافق با جمهوری اسلامی باعث تسهیل توافق با یمن شد.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 در ۷ ماه گذشته ۴ بار سیاستهای مرتبط با خوراک و انرژی را تغییر دادند
👤 #فرجالله_معماری، رئیس اتاق بازرگانی سمنان:
✅ جایگاه بخش خصوصی در برنامه هفتم مشخص نیست/ دولت با اجرای برنامه هفتم بزرگتر میشود/ صندوق توسعه ملی دارد به شکل سازمان گسترش در میآید، ماجرا چیست؟
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 واقعیت های منطقه و تمامیت ارضی ایران!
👤 #عبدالرحیم_انصاری
🔹هر کسی بخواهد درباره خاک ایران گزافه ای بگوید در برابرش می ایستیم؛ خواه امارات باشد، خواه چین، آمریکا، یا روسیه؛ این امری طبیعی است، همانگونه که سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی پس از صدور بیانیه نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس در مسکو آن را به شدت محکوم کرد.
🔸ولی توافق با عربستان که بسیاری معادلات آمریکا و اسرائیل را بر هم زد، استارتش در همان جلسه ای زده شد که اعراب با حضور چین درباره جزایر سه گانه بیانیه دادند! آنجا بود که عربستان از چین خواست میانجی گری کند، سپس رئیسی به چین دعوت شد و باقی ماجرا. دیدیم که در این فرایند قدرت و نفوذ ایران بیشتر شد، و حتی کار به جایی رسید که علاوه بر سفر وزیر خارجه سعودی به ایران، اماراتی ها نیز در ابوظبی استقبال ویژه ای از امیرعبداللهیان به عمل آوردند؛ کدام امارات؟ همان اماراتی که هر از گاهی ادعای جزایر سه گانه رامطرح میکند!
✅ اگرچه هر موضع گیری درباره تمامیت ارضی ایران غلط اضافه ای بیش نیست، لیکن مهمتر از پرداختن به حواشی این مسائل در رسانه ها، آن هم در موقعیت فعلی رکب خوردن از دشمن است؛ بهتر است برخورد با این مسائل را برعهده وزارت خارجه بگذاریم و درعوض ببینیم رویکرد منطقه ای اعراب به چه نحوی پیش میرود.
🔹 همین عرب هایی که طبق عادت مرسوم آن بخش کذایی را در بیانیه خود گنجانده بودند، در جای دیگری گفته اند دست دوستی ما سوی ایران دراز است؛ این حرف را در مسکو زده اند و اینکه عربهای متحد سنتیِ آمریکا، آن هم در مسکو چنین درخواستی از ایران دارند میتواند خیلی معنی دار باشد.
🔸 اتفاق مهمی که در حال رخ دادن است و نباید با مسائل جنجالی به حاشیه برود، واقعیتِ بازی اعراب در زمین ایران، چین و روسیه است. سیاست لایه های پنهان زیادی دارد و نمیشود درباره آن نظر سطحی داد. البته ایران نیز هیچ وقت حاکمیت روسیه بر کریمه، دونباس، و مناطق اشغال شده اوکراین را به رسمیت نشناخته است، لیکن به نظر میرسد این مباحث بیشتر جنبه های سیاسی و رسانه ای دارند، و اِلّا چه کسی از روابط نزدیک روسیه و ایران خصوصا بعد از جنگ اوکراین بی خبر است؟! یا کدام کشور عربی در شرایط فعلی میتواند برای روسیه ایران شود؟!
✅ ایران اکنون در موقعیتی است که هم اعراب نیازمند همکاری و همراهی اش هستند، هم روسیه و حتی چین! جمهوری اسلامی امروز در موضع قدرت است و این قدرت آنقدر زیاد است که حتی واشنگتن درپی آرام کردن منطقه از طریق مذاکره با تهران است! لذا قبل از پرداختن به هر حاشیه ای ببینید برونداد کلی رویدادهای منطقه آیا به نفع ایران است یا به نفع دشمن؟ اتفاقات اخیر سبب افزایش قدرت ایران شده یا کاهش قدرت آن؟ اتحاد منطقه ای آمریکا تضعیف شده یا قوت گرفته؟
💢 برای ما مهم نیست برخی کشورها درباره خاکی که متعلق به ایران است چه حرفی میزنند، مهم آن است که هیچ کدامشان هیچ غلطی نمیتوانند بکنند، و این ایران است که درنهایت سیاست هایش را مو به مو پیش میبرد. واقعیت این است چه بعضیها بخواهند چه نخواهند، حتی روسیه برای ایران علیه آمریکا میجنگد، اعراب به سیاستهای جمهوری اسلامی نزدیکتر شده اند، و واشنگتن بر خلاف میل تلاویو در پی مذاکره با ایرانی است که دیگر از نقطه گریز عبور کرده است!
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 به بهانه اظهارات بایدن پیرامون عضویت اوکراین در ناتو؛
💬 #رجانیوز
🔹 اوکراین، گوشت قربانی آمریکا در اروپای شرقی/ چرا ایالات متحده با عضویت اوکراین در ناتو موافقت نمیکند؟
🔸 جو بایدن، دو روز پیش، در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری سیانان، پیرامون عضویت اوکراین در ناتو اعلام کرد که این اتفاق زمانی رخ خواهد داد که جنگ پایان یافته باشد.
✅ این صحبتها در حالی مطرح شد که قرار است رهبران کشورهای عضو ناتو از امروز در پایتخت لیتوانی اجلاسی دو روزه را آغاز کنند. اجلاسی که بالطبع شرایط جنگ اوکراین و عضویت این کشور در ناتو، جزو مباحث اصلی آن خواهد بود.
🔹 اما باید به این نکته اشاره کرد که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی موثر در ناتو، نظیر آلمان، چندان به عضویت اوکراین در این پیمان راغب نیستند. مشخصا این عدم تمایل، خود دلایل متعددی دارد.
🔸 اول اینکه اوکراین در شرایط جنگی قرار داشته و عضویت آن در ناتو به معنی نبرد مستقیم اعضای این پیمان با روسیه خواهد بود. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به عضویت اوکراین در ناتو، برای چندمینبار، تصریح کرد که: «الحاق اوکراین به ناتو پیامدهای بسیار منفی برای کل ساختار امنیتی نیمه ویران اروپا خواهد داشت و این اقدام خطر و تهدیدی مطلق برای روسیه خواهد بود». او افزود، «چنین اقدامی مستلزم واکنش نسبتاً سخت و قابل درک طرف روسیه است».
✅ این واکنش سخت و جدی روسیه به خوبی نشان میدهد که نگرانی اروپا و آمریکا از این بابت بیراه نبوده و آنها بعد از عضویت اوکراین، طبق تعهد مقدس ناتو مبنی بر اینکه «حمله به یک عضو، حمله به همه کشورهای ائتلاف تلقی میشود»، مجبور به دفاع جمعی دربرابر روسیه خواهند بود. اتفاقی که اصلا به نفع آمریکا و اروپا نخواهد بود.
🔹 دوم اینکه از نظر اروپا و آمریکا، ارائه یک تاریخ مشخص برای ورود اوکراین به ناتو، منجر به این میشود که روسیه جنگ را فرسایشی کرده و از نظر منطقی، میلی به پایان دادن جنگ نداشته باشد. چرا که با پایان جنگ، اوکراین به عضویت ناتو درآمده و همین امر باعث شکست روسیه در پروژهی مذکور میشود. پس بهتر است جنگ را ادامه داده و ادامهی جنگ هم به ضرر اروپا خواهد بود.
💢 سوم اینکه اروپا و آمریکا، اوکراین را به عنوان محل مخاطرهآمیز استراتژیکی درنظر میگیرد که بهتر است به عنوان حائل بین ناتو و روسیه قرار گرفته و از برخورد این دو جلوگیری کند. نظری واقعگرایانه که ترس اروپا از برخورد با روسیه، آن را تقویت کرده و استنباطش را هم درپی خواهد داشت. طبق این دیدگاه، اروپا تمایلی ندارد که دائم در مرزهای خود با بحران امنیتی مواجه شده و با درگیریهای ریز و درشت اقتدار خود را از دست بدهد. اما زلنسکی معتقد است که «دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتو، این پیام را منعکس میکند که کشورهای غربی عضو این پیمان از مسکو نمیترسند. اوکراین باید تضمینهای امنیتی شفاف داشته باشد در حالی که عضو ناتو نیست». این در حالی است که قرار است روند پذیرش سوئد در ناتو، طی نشست سران این پیمان در لیتوانی، مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🗳 #انتخابات_مجلس12
🔴 جهانگیری: نه قصد لیست دادن برای انتخابات مجلس دوازدهم دارم و نه تمایل به کاندید شدن
👤 اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس دولت دوازدهم در واکنش به برخی گمانهها مبنی بر اینکه او قصد دارد در انتخابات مجلس دوازدهم شرکت کند و در انتخابات آینده سرلیست اصلاحطلبان خواهد بود، گفت: خیر، بنده قصد ندارم برای انتخابات مجلس دوازدهم لیست بدهم.
✅ او در واکنش به شرکت در انتخابات مجلس دوازدهم نیز تصریح کرد: خیر، تمایل ندارم کاندیدای انتخابات مجلس دوازدهم شوم.
💢 پیش از این وکیلی، نماینده مجلس دهم از احتمال سرلیستی جهانگیری در انتخابات مجلس دوازدهم خبر داده بود و گفته بود که او با اصلاحطلبان وارد کارزار انتخابات میشود و آذریجهرمی و تعدادی از بانوان هم در این لیست حضور دارند.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 روایت رسانههای عربی از تظاهرات در اراضی اشغالی: عملکرد کنونی اسرائیل باعث از بین رفتن صهیونیسم جهانی خواهد شد!
🔹 شبکه اسکای نیوز عربی: شکاف و دو دستگی در نیروهای امنیتی و پلیس اسرائیل!
✅ شبکه i24 رژیم صهیونیستی: نمایش نمای ناامیدی از اسرائیل و خطرناک بودن اسرائیل کنونی برای صلح جهانی!
💢 شبکه فرانس 24: جنگ به خیابانهای اسرائیل کشیده خواهد شد!
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 رقبای ایران در آفریقا چگونه کار میکنند؟
🔹 حالا چند ساعتی میشود که سفر رئیس جمهور به سه کشور آفریقایی، مورد توجه رسانههای مختلفی قرار گرفته.
🔸 اما جالب است بدانید که قاره آفریقا، قارهای است که در چند سال گذشته مقصد سفر بسیاری از مقامات کشورها بوده.
✅ کشورهایی مثل چین، هند، روسیه، ترکیه و ... که به دنبال افزایش منافع ملی خود از طریق تعامل با کشورهای این قاره هستند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 طرح جامعی برای #حجاب در میان نیست!
👤 #داود_مدرسی_یان
🔹 یکی از نکاتی که باید در ارائه راه حل ها در نظر بگیریم، این است که ساده انگاری نکنیم. ساده انگاری و نگاه سطحی به مسائل و پدیده ها یکی از آفت های جدی سیاستگذاری و برنامه ریزی است. عموم مسائل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی از این دسته هستند.
🔸 بطور مثال در مسئله حجاب که روز به روز بغرنج تر هم می شود، سادگی است اگر کسی بگوید: «ما طرحی داریم که یک روزه یا یکساله و دوساله و حتی چندساله، پدیده بی حجابی را حل می کنیم.» این نگاه سطحی و ساده، یکی از موانع کار راهبردی و جامع است.
✅ همچنین ساده انگارانه است اگر بگوئیم «وضعیت حال» را رها کنیم و کاری انجام ندهیم و بنشینیم برنامه 10 ساله و 20 ساله تنظیم کنیم. حرف این است که نگاه سطحی و کم عمق و کارهای به اصطلاح ضربتی بی مبنا و تهی از محتوا، ما را به هدف نمی رساند. هم برنامه کوتاه مدت می خواهد هم بلندمدت؛ ضمن اینکه الزامات جامعه و انسجام ملی و امنیت روانی مردم باید در همه برنامه ها لحاظ شود.
🔹 آنچه از مجموع تصمیم ها و اقدامات ارکان نظام جمهوری و دستگاه های فرهنگی، آموزشی، قضایی و انتظامی در مسئله حجاب می فهمیم نه خبری از اقدام راهبردی و جامع و برنامه ریزی چندساله در میان است و نه هم طرح کوتاه مدت مناسب شرایط و لزوم رعایت شرایط عقلانی و انسجام جامعه.
🔸 به نظر می رسد نظام در مسئله حجاب طرح جامعی ندارد؛ اگر هم طرحی در میان است شاید در جلسات درگوشی و تو در توی مقامات و جلسات خصوصی خودشان مطرح است! طرحی هم که عموم نخبگان و مردم از آن بی اطلاع باشند ره بجایی نبرد!
✅ مثل این حقیر، خیلی ها، از اول نوشتند و گفتند که بی حجابی بخشی از زنان جامعه، اولویت اصلی و مسئله اصلی کشور نیست؛ حال هم تکرار می کنیم که مسئله اصلی نیست اما به اندازه خودش هم برنامه ای برایش تدارک دیده نشده!
🔹 بجز راهپیمایی ها و تجمعات سالانه در هفته حجاب و عفاف(به مناسبت کشتار فجیع مردم در مسجد گوهرشاد بدستور رضاخان)، برنامه خاص دیگری از سوی نهادهای فرهنگی شاهد نبوده و نیستیم. در حالیکه اساساً تجمع و راهپیمایی و اعتراض، همان وظیفه عمومی و مطالبه مردمی است و وظیفه حاکمیت چیز دیگری است؛ ولی نهادهای حاکمیتی این تجمعات را هم بدست گرفته و آنرا حاکمیتی کرده اند و حتی اجازه تجمع به گروه های دیگر مردمی نمی دهند!
🔸 بطور مثال در همین ایام شاهد تجمع و تحصن اعتراضی جمعی از مردم به کشف حجاب و بی عملی دستگاه ها در تهران بوده ایم که دستگاه ها تاب نیاوردند و اقدام به بازداشت و کتک کاری این جمع کردند. اقدام بسیار غلطی که انتظار است شخص محسنی اژه ای و سردار رادان بابت آن از مؤمنین رسماً عذرخواهی نمایند. ممکن است ما اینگونه تجمعات را اولویت ندانیم و تبلیغ نکنیم، اما به هرشکل دغدغه جمعی از مؤمنین و دلسوزان بوده و نباید با تجمع مسالمت آمیز بدین شکل برخورد می شد.
💢 برخی از مسئولین و تصمیم گیران عرصه حجاب، یا در حال افراط و برخوردهای سلبی و نفرت پراکن گشت ارشاد بودند یا در حال تفریط و رها کردن اصل داستان! انتظار این بود بعد از حوادث سال گذشته، دستگاه های تصمیم ساز و تصمیم گیر دست یاری به سمت نخبگان دراز کرده و با همفکری و همدلی، انتقادات و راهکارها را شنیده و به طرح جامع راهبردی همراه با اقدامات کوتاه مدت، منتهی می شد اما خبری نیست!
#فرهنگی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 راهبرد رهبری از تبلیغ سنتی تا هوش مصنوعی
👤 #مهدی_جهان_تیغی
1️⃣ دیدار رهبری با فضلا و طلاب حوزه علمیه پس از مدت های زیادی برگزار شد، شاید انتظار می رفت که رهبری درباره برخی مباحث تخصصی علمی حوزه سخنانی را مطرح میکردند ولی حرف اصلی شان بر موضوع تبلیغ بود.
✅ موضوعی که نشان می دهد که رهبری حداقل از دو سال قبل تاکنون به دنبال یک آرایش بزرگ در کشور نسبت به موضوع جهاد تبیین هستند که از همه رسانه های نوین تا منبر سنتی حوزه را شامل می شود. این اصرار علاوه بر جنگ جهانی بی سابقه رسانه ای علیه مردم ایران، دو مبنای دیگر نیز دارد که ایشان به آن اشاره کردند و آن تحولات نو به نو جهان و همچنین استفاده گسترده و شتابان جدید غرب از علوم مختلف انسانی مثل روانشناسی تا فناوری های پیشرفته همچون هوش مصنوعی در راستای تسخیر و هدایت افکار عمومی جهان است.
2️⃣ رهبر انقلاب در کنار تاکید بر جهاد تبیین همواره بر به روز بودن کار رسانهای و تبلیغاتی نیز اشاره کردهاند. ایشان در سخنرانیهای اخیر از هوش مصنوعی نام بردند و توجه نخبگان و افکار عمومی را به آن جلب کردند. همزمان با داغ شدن گفتگوها درباره هوش مصنوعی در جهان، وقتی نگاهی به اظهارات بسیاری از مقامات ارشد کشور میاندازیم، متوجه میشویم که بسیاری از آنها در این باره اظهار نظر خاصی نکردند ولی رهبری در بالاترین سطح سخنرانیهای علنی خودشان به این موضوع پرداختهاند. به معنای دیگر این موضوع نشان میدهد که ایشان علاوه به روز بودن، چه میزان اشراف و توانایی تعیین تکلیف راهبردی درباره مسایل روز و تحولات نو جهان را دارند.
3️⃣ برخلاف انفعال برخی گردانندگان رسانههای داخلی، رهبری در موضوع رسانه و تبلیغات نه تنها به دفاع کفایت نمیکنند، بلکه بحث تهاجمی شدن رسانه و تبلیغ در کشور را هم مطرح کردند. این روحیه رهبری درباره موضوعات مهم دیگر نیز همواره وجود داشته که یکی از مثالهای آشکار و کامل در این باره، موضع ایشان درباره حوزه حقوق زنان است که تاکید دارند که جمهوری اسلامی و فعالین فرهنگی و رسانهای داخل کشور در این موضوع نسبت به غرب طلبکار و مهاجم باید باشند نه صرفاً دفاع کننده. در هر صورت آرایش تهاجمی شدن رسانههای ایران یک اولویت محسوس است و تا این اتفاق هم نیافتد، چرخه رسانه و جهاد تبیین در کشور معیوب باقی خواهد ماند.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
36.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 جزییاتی از عامل گروهک تروریستی جیش الظلم که توسط سپاه سلمان دستگیر شد
💬 روابط عمومی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان:
✅ ورود اشرار و عناصر تروریستی و گروههای تجزیه طلب و سرویسهای اطلاعاتی متخاصم به اتفاقات ۸ مهرماه زاهدان و ایجاد فضای غبارآلود با هدف بر هم زدن وحدت و امنیت در منطقه جنوب شرق کشور منجر به رخدادها و اتفاقات ناگواری شد.
💢 سرویسهای اطلاعاتی متخاصم و جریانات ضدانقلاب فعال در شرق کشور همواره به دنبال ایجاد شکاف قومی و مذهبی میان اهل سنت و تشیع بودهاند که به فضل الهی با بصیرت انقلابی مردمان فارس و بلوچ سیستان و بلوچستان و هشیاری پاسداران و حافظان امنیت، توطئه دشمنان انقلاب در بزنگاههای مختلف نقش بر آب شده و از دست یافتن به مقاصد شوم خود بازماندند.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 سناتورهای آمریکایی خواهان «تحقیق درباره تعلیق رابرت مالی» شدند
💬 #تسنیم
🔹 ۱۸ نماینده مجلس سنای آمریکا با نگارش نامهای به بازرس کل وزارت خارجه این کشور خواستار تحقیق درباره وضعیت «رابرت مالی»، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران شدهاند.
✅ سیانان هفته پیش گزارش داده بود مجوز امنیتی رابرت مالی چندی پیش به دلیل کوتاهی او در نگهداری اسناد محرمانه معلق شده است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🗳 #انتخابات_مجلس12
🔴 وزیر کشور: جریانات سیاسی در انتخابات فعال باشند
👤 #احمد_وحیدی
✅ از همه جریانات سیاسی که به عظمت و عزت کشور اعتقاد دارند دعوت میکنیم که در انتخابات فعال شوند.
💢 ما باید بستر را برای فعالیت آنها فراهم کنیم، اما امنیت و سلامت به ما مربوط میشود.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آیا "هانتر" سرِ بایدن را به باد می دهد؟
💬 #الف
🔹همزمان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 آمریکا، تحلیل و تفسیرها در مورد ابعاد مختلف این انتخابات، نامزدهای اصلی و سناریوهای مطرح در قالب آن نیز به نحو قابل توجهی افزایش یافته است. در شرایط کنونی، عمده تحلیل های انتخاباتی معطوف به انتخابات درون حزبی دو حزب اصلی آمریکا یعنی احزاب دموکرات و جمهوریخواه است. انتخاباتی که خروجیِ آن مشخص شدن 2 نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا است.
🔸 در این راستا، شاید تنها نکته واضح در قالب معادله انتخابات 2024 آمریکا این باشد که "جو بایدن" رئیس جمهور کنونی آمریکا، نماینده اصلی حزب متبوعش یعنی حزب دموکرات است و برای ابقای خود در قدرت برای یک دوره چهار ساله دیگر می جنگد. با این همه، شواهد و قرائن حاکی از آن هستند که بایدن با راه و مسیر ساده ای جهت تداوم حضور خود در قدرت رو به رو نیست و چالش های عدیده ای وی را محاصره کرده اند.
✅ به طور خاص منتقدانِ بایدن معتقدند که کهولت سن و رفتارهایی عجیب و غریب وی که تاکنون ویدئوهای مختلفی از آن ها در فضای مجازی منتشر شده، صرفا مبین یک واقعیت هستند و آن نیز این است که وی از سلامت ذهنی لازم و کافی جهت حضور در قدرت به عنوان رئیس جمهور آمریکا برخوردار نیست و حتی اگر برای یک دوره چهار ساله دیگر نیز کرسی ریاست جمهوری آمریکا را در کنترل داشته باشد، هیچ بعید نیست که نتواند دوره خود را به دلیل مشکلات عدیده سلامتی اش به پایان برساند.
🔹 از این منظر، بی ثباتی که شرایط و وضعیت سلامتی وی بر فضای حکمرانی در آمریکا تحمیل می کند، با توجه به شرایط حساس بینالمللی، به هیچ عنوان گزینه ای مطلوب برای آمریکا نیست و خود می تواند ضربات جدی را به منافع ملی این کشو در رقابت با رقبای مهم بین المللی اش وارد سازد. با این حال، کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که بایدن در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با یک سرگیجه مهم دیگر نیز بایستی دست و پنحجه نرم کند و آن چیزی جز رویه ها و اقدامات جنجالی "هانتر بایدن" پسرِ وی نیست.
🔸 هانتر در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا نیز در چندین مورد از سوی جمهوریخواهان به دلیل اقدمات غیرقانونی و غیراخلاقی خود مورد انتقاد گرفت و جمهوریخواهان سعی داشتند از این طریق، اعتبار بایدن نزد افکار عمومی آمریکا را زیر سوال ببرند. با این همه، به تازگی افشای اطلاعات تازه از لب تابِ هانتر بایدن که دیگر در اختیار وی نیست و در آن میزان قابل توجهی از اطلاعات شخصی اش وجود دارد، برای وی و شخصِ رئیس جمهور کنونی آمریکا چالشزا شده است.
💢 در این راستا، بر اساس اطلاعات تازه منتشر شده، هانتر بایدن در حالی که بر خودروی پورشه خود سوار است، در حال استعمال مواد مخدر دیده می شود. بدتر از همه اینکه او پیام هایی را نیز به زنان مختلف جهت شرکت در یک پارتی مستهجن ارسال کرده که محتوای این پیام ها به شدت منزجر کننده و غیر اخلاقی است. پیش از این نیز تصاویری از لبت تاب هانتر بایدن منتشر شده بود که یا وی را عریان و یا در حال رابطه جنسی با زنان مختلف و حتی دختران کم سن و سال نشان می دادند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 مهر تایید گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا بر غرضورزی غرب علیه ایران
💬 #نورنیوز
🔹بنابر ارزیابی اطلاعاتی جدید ایالات متحده که دوشنبه منتشر شد آمده؛ «ایران در حال حاضر در راستای فعالیتهای کلیدی تولید سلاح که برای ساخت یک دستگاه هستهای قابل آزمایش مورد نیاز است، اقدام نکرده است.»
🔸 گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا در کنار اذعان به صلحآمیز بودن فعالیت هستهای ایران به چند نکته مهم نیز اشاره داشته است:
✅ نخست؛ در این گزارش ضمن اذعان به عدم انحراف فعالیت هستهای ایران رسما عنوان میشود: «ارزیابی تازه اطلاعاتی آمریکا با ارزیابیهای پیشین این کشور همخوانی دارد.»
🔹 بر این اساس؛ به صراحت میتوان دریافت که آمریکا نه تنها امروز بلکه از همان آغاز بر ماهیت صلح آمیز فعالیتهای هستهای ایران آگاه بوده و ادعاهای ضدایرانی آنها صرفا بازی تبلیغاتی و دروغپردازی برای اهداف سیاسی و باجخواهانه بوده نداشته است.
🔸 دوم؛ در این گزارش اذعان شده است که: «یافتههای گزارش اطلاعاتی آمریکا با گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی همخوانی دارد.»
✅ نگاهی بر گزارشهای آژانس در طول دو دهه گذشته نشان میدهد که آژانس در دهها گزارش رسما به ماهیت صلحآمیز هستهای ایران اذعان داشته و تاکید میکند که ایران هیچ انحرافی به سمت ساخت بمب هستهای نداشته است.
🔹 سوم؛ گزاره «از سال ۲۰۲۰ ایران ظرفیتهای هستهای خود را افزایش داده اما همچنان تصمیمی به ساخت بمب هستهای ندارد» سندی دال بر پایبندی کامل ایران به برجام حتی با وجود خروج آمریکا از برجام است.
🔸 گزارش مذکور اثبات میکند که ایران هر چند بر اساس واکنش منطقی و عملی به بدعهدیهای طرفهای غربی و آژانس، به توسعه ظرفیتهای فنی و هستهای خود پرداخته اما هیچ انحراف هستهای نداشته است.
✅ گزارش مذکور دستِکم این حقیقت مسلم را آشکار میسازد که دو دهه ادعاهای هستهای غرب علیه ایران، ادعاهایی واهی و فریبکارانه بوده که صرفا در راستای اهداف سیاسی و دشمنی با ملت ایران صورت گرفته است.
💢 این گزارش همچنین نه تنها واهی بودن هوچیگریهای آمریکا و سه کشور اروپایی در نشست اخیر شورای امنیت علیه ایران را آشکار میسازد بلکه سندی است که بر انحراف 20 ساله آژانس از رویکرد فنی به انواع بازیهای سیاسی در قبال فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران مهر تایید میزند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 #گراموشن | برجام
✅ همزمان با روی کار آمدن حسن روحانی و درست زمانیکه حدود ۷ سال از مذاکرات هستهای با ایالات متحدهٔ آمریکا میگذشت؛ وی به پیگیری و ادامهٔ مذاکرات پرداخت.
🔹 معاملهٔ برجام نشان داد که ایالات متحدهٔ آمریکا نه تنها برای سود و منفعت مردم ایران اقدامی نمیکند، بلکه حتی این معامله نمیتواند جلوی نفرتپراکنی و ظلم آمریکا را بگیرد.
💢 به مناسبت سالروز قراداد برجام
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 سرلشکر سلامی: هرکس آمریکا از او حمایت کرد فروریخت و هرکس به انقلاب اسلامی تکیه کرد ماندگار شد
🔹ما چون با دشمن بزرگ رودررو بودیم پیشرفت کردیم. دشمن یک حسن دارد وقتی عمل میکند میدان های ناشناخته را شناخته میکند. اگر دشمن ما را تحریم نمیکرد بهسمت شکفتن استعدادهای درونی جامعه نمیرفتیم.
🔸ما فرمولهای شکست تحریم را شناسایی کردیم و تحریم را از کارآمدی انداختهایم و این فقط در میدان حل می شد؛ فقط در میدان.
✅امروز دشمن از کارکرد قدرت ما نگران است و باید هم نگران شود. حضور در جاهای دیگر را به ما نسبت میدهند و این ناشی از قدرت و تاثیر ماست.
🔹امروز آمریکا قابلیت انطباق خود را با منطقه از دست داده است. منطقه بهدلیل فشارهای سنگین از اولویت آمریکا خارج شده و دیگران به سمت ما و چین آمدهاند.
🔸یمن موفق شد جنگ نابرابر را در موقعیت برتر قرار دهد و آمریکاییها از منطقه دورتر شدند. به فرانسه نگاه کنید؛ تصویری که آرزو داشت در خیابانهای ما رخ دهد آنجا رخ داده است. به رژیم صهیونیستی نگاه کنید؛ دولت غیرمستقر سیاسی ناتوان دارد و کرانۀ باختری تسلیح شده و روزانه حدود ۳۰ عملیات مسلحانه میبیند.
💢 هر کس آمریکا از او حمایت کرد فروریخت و هرکس به انقلاب اسلامی تکیه کرد ماندگار شده است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
50.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روایت کمتر شنیده شده حاج قاسم از نقش مهم توصیههای مقام معظم رهبری در پیروزی بزرگ لبنان در جنگ ۳۳ روزه
🔴 کوثری: پارسال خیلیها ترسیده بودند، حتی بعضی نمایندهها فکر میکردند کار نظام تمام شد
👤 #محمداسماعیل_کوثری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی،
🔹 در یادواره شهدای عملیات کربلای یک، گفته پارسال همه رسانهها علیه ما شدند و خیلیها ترسیده بودند و خیال کردند که الآن دیگر نظام تمام شد؛
🔸 حتی بعضی از نمایندهها. من گفتم اتفاقا اینها امتحان برای تک تک ما است که ببینند چه کسی پای کار است.
✅ آیا ایستادهایم یا کم آوردهایم؛ یا به اموالمان میچسبیم و دیگر حرکت نمیکنیم. همه این لحظات و صحنههایی که به وجود میآید، امتحان است.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 ۸ سال پس از برجام، درختی که میوه نداد
🔹 برگهای توافق خوب ریخت
💬 #فرهیختگان:
🔸 ایران و آمریکا اگرچه در تابستان سال 1401 تا آستانه به نتیجه رسیدن یک توافق رفتند اما غربیها با محاسبات غلط، همزمان با آغاز ناآرامی خیابانهای ایران 1401 زیر میز توافق زدند. رد و بدل کردن پیامها با واسطه و تمایل برای ادامه مذاکرات بعد از گذر از ناآرامیها دوباره شروع شد و تا امروز اگرچه گمانهزنیهایی درباره به نتیجه رسیدن یک توافق مطرح میشود اما برخی از کارشناسان معتقدند غربیها حاضر به پذیرش برجام نیستند و از یک توافق موقت صحبت به میان میآورند.
✅ بعد از گذشت 8 سال از امضای توافق برجام، به بهانه سالروز امضای این توافق، مروری خواهیم داشت بر آنچه از امضای این توافق تا امروز رخ داده است و مسیری که پیشروی ایران قرار دارد.
🔹 ناآرامیهای پاییز 1401 موجب شد تا غرب میز مذاکره را ترک کند. بعد از گذر از ناآرامیها مذاکرات مجددا ادامه پیدا کرد و تا امروز با وجود گمانهزنیهایی که از به نتیجه رسیدن یک توافق مطرح میشود، مذاکرات به نتیجه روشنی نرسیده است. حالا و با توجه به نزدیک شدن اجرای بندهای غروب برجام که به ایران امکان فروش تسلیحات نظامی و افزایش حجم غنیسازی را میدهد و عملا بندهایی است که برای ایران سود دارد، چند گزینه از جانب غربیها مطرح میشود؛ بهنظر میرسد غرب اکنون به دنبال یک توافق موقت است و حاضر نیست به برجام بازگردد.
🔸 از طرفی نیز این گزاره مطرح میشود که آنها به دنبال طولانی کردن بندهای غروب برجام هستند و در صورت عدم تحقق این ایدهها به سمت فعال کردن مکانیسم ماشه خواهند رفت.
✅ توافق برجام جدای از پرداختن به تعهدات ایران، معافیتهایی را نیز در نظر گرفته بود تا تهران را به اجرای توافق تشویق کند. اگرچه این معافیتهای تحریمی هیچگاه بهدرستی اجرایی نشد اما وجود آنها باعث میشود تا فرصتهایی برای ایران نیز فراهم آید. اگر به روزهای پیش از برجام بازگردیم منطقا باید از امضا چنین توافقی جلوگیری کنیم. توافقی که مطابق آن ایران تعهدات خود را انجام داده و بعد بدون داشتن هیچگونه تضمینی به انتظار اقدامات طرف مقابل بنشیند. با گذشت 8 سال از امضای برجام اما وضعیت تا حد زیادی فرق میکند. در شرایطی که ایران سالها به انتظار نشسته و بندهای غروب برجام درحال فرارسیدن است، اظهارنظر در مورد خروج از برجام سادهاندیشانه و کاملا در راستای هدفی است که طرف غربی میخواهد.
💢 شرایطی که هماکنون در آن به سر میبریم و میتوان آن را به «مرگ خاموش برجام» توصیف کرد. ادامه شرایط موجود برای هر دو طرف مزایا و معایبی دارد. ایران با توجه به قانون اقدام راهبردی توانسته است تا کمی از شرایط یکطرفه و نامتوازنی که بعد از خروج آمریکا از برجام وجود داشت به سمت شرایط متوازنتری حرکت کند. ادامه شرایط سکوت به ایران فرصت میدهد که آرامآرام مسیری را که آغاز کرده است پیش ببرد. اما از طرف دیگر ادامه شرایط تحریمی موجود حتما برای ایران آزاردهنده است و طبعا تهران مایل است که راهی برای کاهش تحریمها پیدا کند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 شرمآور است که کارمند آمریکایی برای عراق تصمیم میگیرد!
👤 رئیس ائتلاف الفتح عراق:
🔹 شرمآور است که کارمندی در وزارت خزانهداری آمریکا بنشیند و برای ما در عراق تصمیم بگیرد.
🔸 از سیاستمداران عراقی میخواهم برای استقلال اقتصادی عراق و رها شدن از «بردگی» آمریکا، «موضع شجاعانه» اتخاذ کنند.
💢 طی این هفته وزارت برق عراق اعلام کرد که به دلیل تحریمهای آمریکا صادرات گاز از ایران به عراق متوقف شده و همین مسئله باعث قطعی برق در این کشور شده است. احزاب و جریانهای عراقی از تحریم آمریکا به شدت انتقاد کردند.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 مرگ با هزار زخم، پروژه عرفیسازی ایران است/ سکولاریسم خشن و تیغ به دست؛ زخم اول حجاب و اینک زخم دوم!
👤 #رضا_باقریپور، پژوهشگر سیاستگذاری عمومی:
🔹تا همین یک سال و نیم پیش «نفتالی بنت»، نخستوزیر سابق اسرائیل، میگفت برنامهای بزرگ و فراگیر برای انهدام ایران تدارک دیده شده است. او صحبت از پروژه «مرگ با هزار زخم» میکرد. میگفت جثهی بزرگ جمهوری اسلامی را با زخمهای تدریجی و پیوسته به زمین میاندازیم. آن روزها زد و خوردهای امنیتی و نظامی ایران و اسرائیل در جریان بود؛ همین هم باعث میشد تا استعارهی «زخم» در قاب همین رقابتهای نظامی و امنیتی معناکاوی شود. اما امروز ما زخمی هستیم از چیزی جز اینها.
🔸 چرا زخم، بیحجابی نباشد؟ اطلاق «دیوار برلین جمهوری اسلامی» به مسئله حجاب آنقدر سنجیده و زیباست که خیلی سخت بتوان باور کرد از ذهن اپوزسیون هپروتی جمهوری اسلامی تراوش کند. چرا مشروبات الکلی زخم نباشد؟ چرا در تصویر بزرگ، مرگ با هزار زخم نام دیگر «عرفیسازی ایران» نباشد؟
✅ روشنفکری کلیشههایی برای مبارزه با حجاب ساخته بود. میگفت سیاست فرهنگی جمهوری اسلامی جامعه را دوقطبی میکند؛ میگفت جامعه خود به خود پوشش استاندارد را کنترل میکند و... . این کلیشهها در دانشگاه و محافل فکری شکل میگرفت و معرفت عمومی تصمیمسازان، تصمیمگیران و نخبگان ما را ساخت؛ حتی اصولگرایان را. شورش ۱۴۰۱ رخداد کانونیای شد که این کلیشه را در مسیر کارکرد قرار داد.
🔹 در مقابل اما جامعه دینی هم گزارههایی را مدام تکرار میکرد. میگفت حجاب سد محکم پیش روی هویت دینستیز در جامعه است. میگفت بعد از حجاب به سرعت نوبت به سایر جلوههای دینی جامعه خواهد رسید؛ شناخت اشتباه مدیران کشور از ماهیت شورش پاییز ۱۴۰۱، دست و پای سست آنها در به دست گرفتن ابتکار عمل به خصوص در دو ماه اول و روندهای فاجعهبار امنیتی و انتظامی طی این ۱۰ ماه، کلیشههای حجابستیز را مسلط ساخت.
🔸 حالا زمانی نگذشته و گردوخاک انفعال تصمیمسازان و تصمیمگیران در اجرای اصول اسلامی هنوز در هواست که تیربار عرفیسازی سیاست ممنوعیت مشروبات الکلی را آماج قرار داده است. خبر مسمومیتهای الکلی به صورت عجیبی بالا گرفته و هویت دینستیز که گیجی روسای کشور در حجاب را فهمیده، اینبار مشروب را مبنای بسیج گری علیه وجوه اسلامی کشور میکند.
✅ تصمیمسازان و تصمیمگیران «اجرای حکم دینی» را برهان خوبی برای قاعدهگذاری در اجتماع نمیبینند. این ذلت نفس البته به سمت جامعه شارش میکند و گفتگوهای انتقادی علیه مشروبات الکلی بجای «حرمت شرعی»، روی «خطر داشتن برای سلامتی کلیه» و «افزایش چربی خون» متمرکز میشود. حتی مقامات رسمی به گفتوگو بر سر این مینشینند؛ بدنه دینستیز دلیلی نمیبیند که اکنون دسترسی آزاد به مشروب در سوپرمارکتهای تهران و مشهد و... ندارد.
🔹 همین دیروز فایننشال تایمز در یادداشتی نوشت که « رابطه جمهوری اسلامی و الکل نزدیک به نقطه نهایی خود شده است». این ترتیبات و زمینه چینیها برای ما آشناست؛ مشخص است چه در پیش داریم. در این یادداشت تمرکز زیادی بر یکی از مسمومشدگان الکل تقلبی، یعنی خسرو حسن زاده شده است. خسرو حسن زاده یک نقاش بود و کمی شناختهتر شده است. یعنی حتی سرنخهای تاکتیکی عملیات بعدی نیز مورد اشاره قرار گرفته است. بهانه شورش بعدی میتواند مسمومیت دو سه چهره بسیار مشهور، احتمالا بازیگر سینما یا ورزشکار، باشد.
🔸 تا اینجا مهم نیست؛ مهم پرسش ما از نظام تصمیمگیری و تصمیمسازی جمهوری اسلامی است. خب بعد از این چه؟ قرار است بعد از این چه بکنید؟ با فضاسازی با محوریت مشروبات الکلی قرار است چقدر در مقابل فریب خوردن و انفعال مقاومت کنید؟ ما چند ماه و چند سال منتظر بنشینیم تا شما لایحهای تصویب کنید و سرو مشروب در کافههای شهر را نهایتا جریمه نقدی کنید؟
✅ عرفیسازی تصویر بزرگ وقایع این روزهای ماست و مولفههای اسلامی جامعه یک به یک آماج حمله میشوند. این طرف کل تمهید سیستم سیاسی شده یک لایحه که حتی یک نفر پشت آن نمیایستد. سیرک مضحکی که به «لایحه بازی» شبیهتر است تا تصمیم سیاسی. حداقلیترین کنشهای انظباطی را معطل لایحه کردهاند و اینگونه کودکانه با ابرپروژه علیه کشور مقابله میکنند.
💢 حجاب محمل سیاست در ایران است. برخورد انفعالی که مدیران کشور با این موضوع داشتهاند، آنها را خلاص نخواهد کرد و دست از سرشان برنخواهد داشت. در شوراهای عالی خود بنشینند و منتظر ترکشهای سهمگین آن باشند!
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 وجود یک بنگاه املاک به ازای هر ۴۴۰ ایرانی/ لزوم ایجاد قوانین بازدارنده برای تاسیس بنگاه
💬#ایرنا
🔹 رشد قارچگونه مشاوران املاک در سراسر کشور و در سالهای اخیر در آشفته بازار مسکن به عنوان یکی از مهمترین دلایلی بود که به وضعیت نابسامان این حوزه دامن زد.
✅ نزدیکبه ۱۸۰ هزار بنگاه املاک مجاز در کشور فعالیت دارند که از این تعداد ۱۱ هزار بنگاه مربوط به شهر تهران است، این در حالی است که اگر جمعیت ایران را حدود ۸۵ میلیون نفر در نظر بگیریم به ازای هر ۴۴۰ نفر یک بنگاه املاک به صورت مجوزدار در حال فعالیت است.
💢 دلالی و سوداگری در این بازار رها شده با هدف کسب سود را از مهمترین دلایل ایجاد بنگاههای املاک می توان عنوان کرد که طبق آمار و اخبار مستند در چند ماه اخیر با پلمب تعدادی از واحدهای غیرمجاز، قیمت مسکن در برخی از مناطق بسیار کاهش یافته است؛ این مساله در واقع نشان دهنده میزان تاثیرگذاری این بنگاهها در روند معاملات حوزه مسکن است.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔