خیابان انقلاب
🔴 باشه آقا؛ شماها زحمتکش؛ بقیه مفتخور!
✍️ یاسر شیرازی
در روزهای اخیر، کلیپی از یک سلبریتی داخلی منتشر شد که در آن با دفاع از سبک زندگی اَشرافی و با اهانتی آشکار به اقشار زحمتکش جامعه، میگوید:
«میگن چرا پسر فلان وزیر، بنز سوار میشه؛ باباش زحمت کشیده، بیخوابی کشیده وزیر شده؛ خب چرا پسرش بنز سوار نشه؟!! چرا نشه؟! تو هم بابات زحمت میکشید، بیخوابی میکشید، ماشین خوب سوار میشدی!!! شب بیایید پیج اینستاگرام منو ببینید؛ میگن شما هنرمندا پول بیتالمال رو...؛ بابا زحمت کشیدم؛ بیخوابی کشیدم...»
هر چند بین زمان ضبط این ویدئو تا امروز، خطّ فاصلهای دو ساله وجود دارد( 26 اردیبهشت 1396) و درست سه روز قبل از انتخابات 1396 و تکرار دولتمردان اَشرافی بر رأس امور بود؛ امّا به مناسبت انتشار اخیرش، سُطوع چند پاسخ از این منبع، بایسته مینماید:
آقای امیر جعفری!
سلام علیکم؛
1️⃣ در طول تاریخ بشریت، آنچه از ثروت و سرمایه بر روی زمین موجود بوده و به گوش همهی ما رسیده، تا به حال بیشتر قسمت زحمتکشان گردیده یا مرفّهان بیجَنَم؟
2️⃣ آقای جعفری! به قول شما بابا زحمت کشیده؛ اوّلاً چه دخلی به فرزندش دارد که زحمت را پدر بکشد و بنزش را فرزند سوار شود؟ ثانیاً آیا تمام مسئولینِ مالک بنزها ویلاهای بسیار،با زحمت و بیخوابی به پُست و مقام رسیدهاند؟ ثالثاً به فرض که همینطور باشد؛ آیا باربران بازارها زحمت نمیکشند؟ بیخوابی نمیکشند؟ رانندههای اتوبوس زحمت نمیکشند؟ رفتگرها زحمت نمیکشند؟ وقتی نصف شبها در حال جارو زدن کوچه و خیابان هستند و گاه از صدای جارویشان از خواب میپریم، بیخوابی نکشیدهاند؟ دستفروشان پیادهروها و متروها زحمت نمیکشند؟ هزاران کارگر و کارمند دیگر چطور؟ پس چرا هیچ وقت بنز و ویلا نصیب اینها نمیشود؟
3️⃣ آیا توجّه دارید که زحمت با زحمت فرق دارد؟ آیا به این فکر کردهاید؟ در همین صنف خودتان، هر چقدر هم که زحمت و بیخوابی کشیده باشید، زحماتتان با لذّت و شیرینی ذاتی از هر حیث توأم بوده و در مقابل، بسیاری از زحمات هستند که نه تنها لذّتی ندارند، بلکه توأم با نداریها و بدبیاریها و افسردگیها و بیانگیزگیها هستند. درست مثل آشپزی کردن و ظرف شستن؛ هر دو زحمت دارند؛ امّا لذّتی که آشپزی دارد، ظرف شستن ندارد! پس زحمات خود را برابر با زحمات دیگران نبینید. بسیارند آنهایی که بیشتر از شما زحمت کشیدهاند و خیلی کمتر از شما نصیبشان شده است.
4️⃣ آقای جعفری! بر اساس چه منطق و مکتبی، هر کس که زحمت و بیخوابی کشیده است، باید زندگی اشرافی برای خود دست و پا کند و در نتیجه، مروّج بینظامیِ اربابرعیتی و سرمایهداری شود؟ کار و تلاش برای راحت زندگی کردن است؛ نه برای خیلی راحت زندگی کردن! هر چند حتّی اگر هم شرایط برای همه یکسان بود، باز هم ایجاد سبک زندگی اشرافی و مرفّهانه، هیچ توجیه منطقی و علمی ندارد. قرنها پیش، چه زیبا شیخ بهایی فرمود:
گر نبود خنگ مُطَلّا لگام / زد بتوان بر قدم خویش گام
ور نبود مَشرَبه از زرِّ ناب / با دو کف دست، توان خورد آب
ور نبود جامهٔ اطلس تو را / دلقِ کهن، ساترِ تن بس تو را
آنچه ندارد عوض، ای هوشیار / عمر عزیزست، غنیمت شمار
#یاسر_شیرازی
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 جای بحث حجاب اینجا نیست
🔺دیروز ویدئویی منتشر شده از دستگیری یک زن جوان توسط پلیس ایران. با یقین میگویم اگر این جوان در بریتانیا، آلمان یا فرانسه بجای بالا بردن بلافاصله دستها و تسلیم (چه بازداشت به حق چه ناحق) با پلیس وارد زد و خورد میشد، پلیس استخوانهایش را خرد میکرد. و اگر چنین کاری را در آمریکا کرده بود پلیس احتمالا به او شلیک میکرد .
🔹هدف نشر چنین ویدئوهایی، آنهم توسط مسیح علینژاد کارمند رسمی دولت آمریکا، تغییر «قانون» حجاب نیست. افزایش تقابل بخشی از مردم با حکومت و تضعیف پلیس ایران است. پلیسی که دهها برابر نرمتر از پلیس کشورهای غربی است. این را با قاطعیت و براساس تجربه نوزده ساله زندگی در بریتانیا و عضویت چندساله در نهادهای ناظر بر خشونت پلیس در این کشور میگویم.
🔺پیشتر هم گفتهام که شخصا مخالف اجباری بودن حجاب هستم. هرگز هم درین باره ریا نکردهام. اما معتقدم وظیفه همه منتقدان حجاب اجباری است که در چنین مواردی از اقتدار نیروی انتظامی کشور دفاع کنند. جای نقد حجاب اجباری چنین جایی نیست.
🔹و همینطور وظیفه طرفداران حجاب است که در دام این بازی پیچیده نیفتند و دفاعشان از حجاب را در چنین جا و موقعیتی انجام ندهند و باعث ایجاد دوقطبی کاذب نشنوند.
🔺مساله اینجا درست یا غلط بودن قانون حجاب نیست. مساله جلوگیری از تضعیف پلیس و از دست دادن محبوبیت نیروی انتظامی کشور است. جلوگیری از اتفاق تلخی که مقدمه سوریه سازی ایران است.
💢 پانوشت: فیلم از حمله پلیس پلیس ویلوود آمریکا در سال دو هزار وهجده به زنی که هیچگونه خلافی مرتکب نشده بود. کافی است «خشونت پلیس آمریکا» را با انگلیسی در یوتیوب جستجو کنید. صدها ساعت ویدیو از وحشیگری روزانه این پلیس میبینید. از وحشیگری پلیس دولتی که مسیح علینژاد ماه به ماه از آن حقوق میگیرد.
📝 #علی_علیزاده
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 حجاب اختیاری؟ اجباری؟ الزامی؟
🔺خب بحمدلله مصی جون کار ما رو راحتتر کرد و اقرار کرده که کوچه و خیابان حریم خصوصی نیست و عمومیه.
🔹اگه از تناقضش در اینکه خودش و نوچه هاش میگن چرا تو حریم خصوصی ما دخالت میکنید بگذریم، باید ازش پرسید آیا مکانهای عمومی نمیتونن #قانون رسمی برای پوشش داشته باشن؟
.
🔹جواب مثبته. پوشش در اجتماع بعنوان یک رفتار تاثیرگذار بر افراد و فرهنگ جامعه، قطعا یک مسالهی اجتماعی و قابل تبدیل شدن به قانون هست ، و این ارتباطی به نوع اعتقاد تک تک افراد جامعه در مورد میزان پوشش نداره.
نه فقط ایران، که سایر کشورها هم برای مکانهای عمومی یک Dress code تعریف میکنن، که محدوده و نوع پوشش رو در اون مکان نشون میده.
🔺اما پوشش اختیاری یعنی هیچکس نباید هیچ حدی برای پوشش من معین کنه. یعنی من اگه طبق اعتقاد خودم خواستم لخت مادرزاد تو مکان عمومی حاضر بشم کسی حق اعتراض نداره.
تعیین هر حدودی برای پوشش دقیقا مخالف اختیاری بودن پوششه.
بنابرین اساسا در هیچ جای دنیا ما چیزی تحت عنوان پوشش اختیاری نداریم.
🔹تنها چیزی که در بین کشورها متفاوته، محدوده و میزان پوششی هست که قوانین کشورها بر اساس معیار هایی که اکثریت بهش قائل هستند، معین میکنن.
.
🔹توی ایران هم، چون حاکمیت بر مبنای اسلام هست و این نوع حاکمیت با رای حدکثری مردم تعیین شده، مبنای تعیین قوانین اون هم قاعدتا بر مبنای احکام اسلام خواهد بود . فلذا وقتی قراره قانونی برای پوشش عمومی جامعه تعریف بشه، بر مبنای حدود احکام اسلامی خواهد بود. و مثل هر قانون دیگه ای، همه ملزم به رعایت این قوانین هستند.
🔺و اما اجبار یا الزام؟
چیزی که وجود داره #الزام قانونیه و نه #اجبار.
فرقش اینه که اگه اجبار قانونی داشتیم، الان اینهمه افراد کم حجاب دور و بر خودمون نمیدیدیم.
.
💢 و اما حرف آخر. نه حجاب شرعی بعنوان یک اعتقاد شخصی اجبار پذیره، و نه پوشش در جامعه بعنوان یک مقوله اجتماعی، اختیار پذیر.
چیزی که باعث شده خیلی ها به اشتباه بیفتن، خلط این دو مقوله است.
📝 #فدابانو
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 استدلال ترامپ درباره عدم حمله به ایران یک دروغ فاحش بود
🔹ترامپ یک دروغگوی قهار است اما برخی از دروغهای او قابلتوجهتر از باقی دروغهایش است. دروغهایی که او درباره تغییر عقیده درباره حمله به ایران گفت کاملاً آشکار و گویا بود.
🔻 گزینهای که ترامپ با آن موافقت کرد، اقدام نظامی علیه ایران در هنگام شب بود تا میزان تلفات کاهش یابد. ترامپ ۱۰ دقیقه قبل از موعد حمله به ایران از تصمیم خود منصرف نشد بلکه دو ساعت قبل از آن منصرف شد.
🔹ترامپ تمایل دارد به جهان القا کند که اقدام نظامی علیه ایران را به دلایل انساندوستانه متوقف کرده است. ترامپ به واسطه دریافت اطلاعات جدید از تصمیم خود صرفنظر نکرد بلکه از انجام این کار دچار ترس شد.
🔻این بخشی از ویژگی ترامپ است که همچون یک ببر غرش میکند اما همچون یک گربه ترسو عمل میکند. ترامپ یک ببر توییتری است که نمیتوان تهدیداتش را چندان جدی گرفت.
💢 به هیچ عنوان گزینه اقدام نظامی علیه ایران را تأیید نمیکنیم اما ترامپ یا باید عمل کند یا ساکت شود.
📝 #واشنگتن_پست
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
#تحلیل_تصویری
🔴 تحلیل علی علیزاده از شکار پهپاد آمریکایی توسط ایران در برنامه جهان آرا
آغاز دورهی جدیدی با محوریت افول قدرت و استیلای آمریکا بر منطقه...
💬 #علی_علیزاده
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 «دکترین مقاومت خمینی (ره)»، تصحیحکنندهی خطاهای محاسبتیِ 200ساله
🔹 میزان موفقیت #دکترین_مقاومت_خمینی (ره) آنگاه بهتر فهم خواهد شد که دانسته شود طی دویست سال اخیر (تا پیش از وقوع #انقلاب_اسلامی)، هرگاه درگیری نظامی جدی میان دولت ایران و قدرتهای خارجی صورت گرفته، یا کشور دچار اشغال نظامی شده و یا بخشی از خاک ایران از قلمرواش جدا شده است:
1️⃣ جنگهای ایران و روس:
جنگهای اول و دومِ ایران و روس با شکست ایران پایان یافت. اوّلی به امضای #گلستان و دومی به امضای #ترکمنچای انجامید و سرخوردگیِ بزرگی را نصیب ملت ایران کرد. در نتیجهی این دو جنگ، ایرانیان تازه دریافتند که کشورشان در طول این سالیان (از صفویه تا آن روز) تا چه حد به لحاظ نظامی و فناوریهای مرتبط با آن، از اروپا عقب بوده است!
2️⃣ ناکامی ایران در مسئله هرات:
در زمان ناصرالدینشاه، به دنبال تسخیر مجدد هرات به دست ایران ـ که از دیرباز، بخشی از خاک کشور به حساب میآمد ـ انگلستان رسماً به ایران اعلان جنگ داد. به دنبال آن، در اندک زمانی نیروهای انگلیسی جزیره خارک را به اشغال خود درآورده، در بوشهر نیرو پیاده کردند. دولت ایران که در شرایط وخیمی به سر میبرد، ناچار تقاضای صلح کرد که به موجب آن، #معاهده_پاریس میان دولتین ایران و انگلیس منعقد شد و طی آن، هرات ـ به عنوان یکی از اصلیترین مراکز تاریخی، ادبی و فرهنگی ایران ـ از خاک کشور جدا شد.
3️⃣ انعقاد پیمان آخالتِکّه:
پیرو شکستهای ایران از روسیه و بریتانیا، اقتدار سیاسی ایران در آسیای مرکزی به تدریج مخدوش شد. در پی آن، وزیرمختار روسیه در تهران اعلام کرد که این کشور، اقتدار ایران را در شمال #رود_اترک به رسمیت نمیشناسد. صورت رسمییافتهی چنین تحقیری، انعقاد «پیمان آخالتِکّه» میان ایران و روسیه بود که در پی آن، ایران از ادعای مالکیت خود در خصوص مناطقی چون #مرو، #خوارزم و #آخال (که #عشقآباد امروزی، تنها بخشی از آن محسوب میشود) چشم پوشید.
3️⃣ ایران و #جنگ_جهانی_اول:
جنگ اول بینالملل و سرایت آتش آن به داخل خاک ایران، عوارض منفی بسیاری را برای کشور به ارمغان آورد که از جمله آنها میتوان به این موارد اشاره کرد: تجاوز بیگانگان به خاک ایران، نقض حاکمیت سیاسی کشور و تحقیر ایرانیان؛ آشفتگی و هرجومرج سیاسیِ کمنظیر؛ شیوع قحطی، گرسنگی و بیماری در کشور؛ شیوع ناامنی گسترده در راههای کشور و....
4️⃣ ایران و #جنگ_جهانی_دوم:
از اوائل دههی 1300 تا آستانهی شهریور 1320، ایران عملاً با تهدید جدّی خارجی مواجه نبود. با این حال ارتش #رضاشاه ـ که رکن رکینِ نظام سیاسی او را شکل میداد ـ بعد از حدود 16 سال از آغاز حکومت وی، در نخستین و البته تنها تهدید جدّیِ برونمرزیاش در مواجهه با نیروهای #متفقین در شهریور 1320، ظرف تنها چند ساعت از هم فرو پاشید و فقط بعد از 3 روز، فرمان ترک مخاصمه رسماً از سوی نخستوزیر وقت به نیروهای مسلح اعلام شد. بدین ترتیب، #ارتش_مدرن رضاشاه، در تنها میدان نبردِ جدّی خود، فقط 3 روز تاب مقاومت آورد!
5️⃣ #تجزیه_بحرین:
در اواخر دوران #پهلوی_دوم، موضوع استقلال #بحرین از ایران در ازای به رسمیت شناختن جزایر سهگانه برای ایران مطرح شد؛ بر این اساس، طی شبهرفراندومی که برگزار شد، شاه #استقلال_بحرین را به رسمیت شناخت و در عوض به «اشغال» جزایر سهگانه مبادرت ورزید! زیرا که در موافقتنامهای که با دولت انگلیس منعقد شده بود، از عبارت «occupation» استفاده شده بود که به معنای اشغال [نظامی] بود. در واقع عربهای حوزهی #خلیج_فارس طبق این موافقتنامه میپذیرفتند که ایران جزایر سهگانه را «اشغال» نموده؛ نه اینکه بر اساس حق قانونی، مالک آنهاست. همین کلمه بعدها بهانه را به دست اماراتیها داد که ادعا نمایند ایران این جزایر را اشغال نموده و لذا خواستار بازپسگیری آن شوند. بدین ترتیب، ایران هم مروارید بحرین را از دست داد و هم به مالکیتی نیمبند بر جزایر سهگانه رضایت داد.
📝 #محمدمهدی_سلامی_پوریان در کانال #اندیشکده_برهان نوشت
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 دو تصویر از ایرانی ها در نیویورک تایمز
🔹 دیروز دو تحلیل قابل تامل در روزنامه نیویورک تایمز چاپ شد. اولی، مقاله آگهی گونه چهار شبه اصلاح طلب (امین زاده، تاجزاده، رضا خاتمی و رمضان زاده بود و دومی، گزارش خود روزنامه درباره ارزیابی و قضاوت ملت ایران.
🔺 مقاله آگهی مانند چهار شبه اصلاح طلب، بر آن بود تا تهدید های ترامپ را جدی و ترسناک وانمود کند و این تصویر را بسازد که ایرانی ها می ترسند و در به در مذاکره مجدد هستند. اما گزارشگر نیویورک تایمز، دقیقا تصویر متفاوتی دید و گزارش کرد.
🔹 نیویورک تایمز نوشت "ایرانیها تحریمهای جدید را مسخره کردهاند و با شوخی از آن استقبال شده است. کاربری در توئیتی که بسیار در شبکههای اجتماعی چرخیده، نوشته است: تنها کسی که هنوز تحریم نشده من،پدرم و بچه همسایه است! وزارت امور خارجه شماره ترامپ را بدهد تا زنگ بزنیم و اسم خودمان را اعلام کنیم! اکنون آمریکا، عملا با اعلام تحریم علیه نهاد رهبری و وزیر خارجه ایران هیچ شانسی برای خود در زمینه مذاکره باقی نگذاشتهاست".
🔺 شما بگویید که چرا مقامات آمریکایی از دولت بوش و اوباما تا ترامپ، همواره نگاهی خاص به مدعیان اصلاح طلبی داشته اند؟ چرا دولت بوش مقارن اشغال افغانستان و عراق اعلام کرد از اصلاح طلبان در ایران حمایت می کند؟ و چرا دولت اوباما از آشوبگری آنها در سال ۸۸ حمایت کرد و سران رژیم صهیونیستی، آشوب انگیزی این طیف را سرمایه بزرگ خود نامیدند؟
💢 آقای ظریف می گوید تیم B ترامپ (بولتون، نتانیاهو، بن سلمان و بن زاید) او را به جنگ تحریک می کنند. اما به نظر می رسد تیم "ب" ایرانی، با نمایش بز دلی بی جرئتی و ترس، و انتساب آن به ملت ایران ،نقش مکمل در تحریک مقامات آمریکایی به دشمنی بیشتر دارند.
📝#محمد_ایمانی
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 در سریال جذاب گاندو این فرد سانسور میشود
🔹 سریال امنیتی و بینظیر گاندو بر مبنای یک پرونده واقعی مربوط به سال ۹۳ ساخته شده؛ پرونده جاسوس بزرگ جیسون رضائیان.
🔺 آنچه که این سریال را جنجالیتر نموده، فشار دولت برای سانسور یک عنوان است: خواهرزاده رئیس جمهور!
🔺تاکنون طی ۲ قسمت و با فشار اعمال شده، عبارت خواهرزاده رئیس جمهور به خواهرزاده یک مسئول تبدیل شده و این موضوع حساسیت بیشتر بینندگان را برانگیخته است.
🔹 اما چون گاندو طبق گفتهی کارگردانش نعل به نعل براساس واقعیت ساخته شده، جالب خواهد بود اگر بدانیم هویت واقعی فرد سانسورشده چیست. «اسماعیل سماوی» خواهرزاده حسن روحانی است که به ابوالمشاغل نهاد ریاست جمهوری معروف بود. او همزمان سرپرست گروه مشاوران جوان، رئیس مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری و مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور بوده است و البته به مرد نامرئی نهاد شهرت داشت چون بنابه دلایل خاص از رسانه فراری بود!
📝 #حمید_رسایی
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f