🔴 اشغال ایران در #شهریور_1320، یکی از سریعترین «اِشغال»های تاریخ!
🔺 به بهانه سالگرد تجاوز متفقین به خاک ایران در سوم شهریور 1320
✍🏻 #محمدمهدی_سلامی_پوریان در #اندیشکده_برهان نوشت
🔻 با نگاهی اجمالی به جنگهای کلاسیکِ تاریخ جهان، خصوصاً در دو قرن اخیر، میتوان دریافت که اشغال نظامی ایران در شهریور 1320ش در خلال جنگ جهانی دوم، در شمار کوتاهترین جنگهای تاریخ معاصرِ جهان (و نه فقط ایران) جای میگیرد؛ جنگی که تنها 3 روز به طول انجامید (از 3 شهریور تا 6 شهریور 1320) و آنقدر کوتاه و تحقیرآمیز بود که از سوی برخی رسانههای خارجیِ آن روز مورد تمسخر قرار گرفت: آمریکاییها در مطبوعات خود، عنوان «جنگ 80ساعته» را برای آن انتخاب کردند!
🔻این درحالی بود که در همان جنگ جهانی دوم، کشورهایی با جمعیت حدود یکدهمِ جمعیت آن روز ایران، اجازه ندادند خاک کشورشان توسط نیروهای اشغالگر مورد تجاوز قرار گیرد. مثلاً کشور فنلاند با جمعیت حدود دو تا سه میلیون نفریِ خود (در مقایسه با جمعیت بالغ بر 22 تا 26 میلیون نفریِ ایران) به مقاومت جانانه در مقابل متفقین پرداخت و اجازه نداد کشورش را اشغال کنند.
🔻 اشغال ایران و نهایتاً ابلاغ رسمیِ فرمان ترک مخاصمه از سوی نخستوزیر وقت (محمدعلی فروغی) به نیروهای مسلح، کلاً 3 روز به طول انجامید. اگرچه عدهای، این 3 روز را «جنگ نظامی» نام نهادند، اما باید گفت که این 3 روز یا همان 80 ساعت، با نگاهی واقعبینانهتر، نه «جنگ» و نه حتی «مقاومت»، بلکه 3 روز «اشغال نظامی» بود؛ یعنی در این 3 روز تقریباً هیچگونه مقاومت منسجم و سازمانیافتهای علیه نیروهای اشغالگر صورت نگرفت و فقط به آنها فرصت داده شد تا به راحتی از مرزها عبور کرده، درون خاک ایران پیشروی نمایند. این پیشرویِ بدون مزاحمت به حدی سریع انجام شد که درست چند روز پس از انتشار خبر عبور نیروهای شوروی از مرز، مردم مشهد شاهد حضور این نیروها در شهرشان بودند!
🔰 اصولاً در خصوص عکسالعمل حاکمیت سیاسی یک کشور در مقابل تجاوز نظامیِ خارجی، سه حالت متصور است:
1️⃣ کشورِ مورد نظر، ارادهی مقاومت در مقابل دشمن متجاوز از خود نشان داده، در مقابل هجمهی آنها به مرزهایش بایستد.
2️⃣ کشور مد نظر و دستگاه سیاسیِ آن، به این جمعبندی برسد که ارادهای برای مقاومت در مقابل دشمن وجود ندارد و لذا به نیروهای نظامی خود، فرمان ترک مخاصمه بدهد؛ اما در عین حال، همواره نسبت به دشمن متجاوز و نیّات او، بدبین باشد.
3️⃣ کشور مورد نظر، نه تنها ارادهای برای مقاومتِ منسجم و جدی نداشته و در عین حال فرمان ترک مخاصمه را صادر کند، بلکه در کمال حُسن نیت و شاید بهتر بگوییم «سادهانگاری»، درست وسط میدان جنگی عالَمگیر و خانمانسوز، از دشمنِ تا دندان مسلحِ خود، آن هم با زبانی نرم و لطیف بخواهد که حُسن نیت دولت وقت مبنی بر ترک مخاصمه را پذیرفته، قدم به داخل خاک کشور نگذارد!
💢عکسالعمل دولت وقتِ محمدعلی فروغی در زمان اشغال ایران، متأسفانه از نوع سوم بود و البته بسیار طبیعی بود که دشمن متجاوز ـ که دست برتر میدان را داشت و منافعش اقتضا میکرد که وارد خاک ایران شود ـ در آن اوضاع و احوال بحرانی، هیچ وقعی به نیّاتِ باصطلاح صلحطلبانه و مسالمتجویانهی دولت ایران ننهد و تغییری در عملکردش در خصوص بمباران شهرها و برخورد مسلحانه با غیرنظامیان به وجود نیاید!
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید: http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 با اوباما ملاقات می کردید
کلاه برجام را نمی گذاشت؟!
✍🏻 #محمد_ایمانی
🔺آقای روحانی امروز گفت "اگر من بدانم در جلسهای با کسی ملاقات کنم، مشکل کشورم حل میشود، دریغ نخواهم کرد زیرا اصل منافع ملی کشور است".
🔺طبعا منظور او ملاقات با مقامات انگلیس و فرانسه و آلمان و چین و روسیه و ژاپن و این قبیل که بارها ملاقات کرده، نیست. می ماند دولتمردان آمریکایی و ترامپ.
🔹باید از ایشان پرسید آیا اگر مثلا با اوباما ملاقات کرده بود، کلاه نسیه وعده های برجامی را در مقابل دریافت امتیازات نقد، سر دولت ایشان نمی گذاشت؟! آیا ملاقات های مکرر آقایان ظریف و عراقچی و صالحی با جان کری و شرمن و ارنست مونیز که تا مرز پیاده روی و صدا کردن یکدیگر به نام کوچک و نشان دادن عکس نوه ها به هم نیز پیش رفت، مانع از این شیادی شد؟!
🔹برخی مدیران، جزو شگردهایشان در عملیات روانی با مردم این است که به جای پاسخ دادن درباره کارنامه مردودی، چنین وانمود کنند که غیر از همه خطاهای مرتکب شده، یک کارهای دیگری هم هست که اگر مجال می یافتند و می کردند، گره باز می شد اما دست شان بسته است!
🔹کاش آقای روحانی یک باز از مقامات کره شمالی بپرسد که عایدی شان از چند دور ملاقات و مذاکره مفصل با ترامپ چه بود؟
🔺عجیب این که آقای روحانی همین چند ماه قبل با لحنی تلخ، مذاکره با مقامات بی اخلاق و عهد نشناس آمریکایی را #دیوانگی توصیف کرد!
🔺او گفت «داستان مضحکی اتفاق افتاده؛ میگویند تعهدی که قبلا بستیم، فعلا محکم نباشد، درباره موضوع دیگری حرف بزنیم! آمریکا با زبان و عمل میگوید اهل مذاکره و تعهد نیست، اما به برخی کشورها میگوید بیا با ما مذاکره کن؛ مگر ديوانهاند كه با شما مذاكره كنند؟ شما به مذاكرهاي كه به تاييد سازمان ملل رسيده، پايبند نيستيد».
🔺البته روحانی حرف های دیگری نیز زده است: "با روند خوبی داشتیم مذاکره میکردیم اما آمریکا خودش پل را خراب کرده و آن طرف ایستاده و میگوید باید چگونه عبور کنم!؟ اگر میخواستید عبور کنید، چرا خراب کردید؟ اگر میخواستید همدیگر را ببینیم چرا پل را خراب کردید؟ خودشان پل را خراب کرده و آن طرف ایستاده و داد میزنند. این که نشد. اگر راست میگویید بیایید پل را دو مرتبه درست کنید".
🔺سخنان روحانی در حالی است که سخنگوی دولت امروز گفت "سفر ظریف به فرانسه به درخواست فرانسوی ها انجام شد. هیچ تمایلی هم برای ملاقات با هیچ مقام آمریکایی نبوده است".
🔺همزمان، ادبیات ترامپ را مرور کنید که می گوید "برای دیدار با ظریف خیلی زود است". او همچنین گفت "توافق هستهای که اوباما با ایران به امضا رساند به پایان رسیده است.
🔹حالا می ماند ابراز نیاز و منت کشی این طرف برای یک ملاقات، و ناز و تکبر ترامپ! آن هم برای ملاقاتی پر خسارت با شیطان بزرگ. از مصادیق معلولیت روحی، فقدان قدرت تجربه اندوزی و عبرت آموزی است. شور بختی از سر و کول کسانی بالا میرود که خود را از تجربهها محروم کنند.
💢ابوموسی اشعری حین مذاکرات حکمیت نامهای فرستاد و امیر مومنان علیه السلام، پاسخی عتاب آمیز و عبرت آموز نوشت: «أِنّ الشّقی من حُرِمَ نفع ما اوتی من العقل و التجربهًْ. همانا بدبخت کسی است که از سود عقل و تجربه داده شده به او محروم بماند».
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید: http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 سند زنده شکست نواصولگرایان مدعی در انتخابات های آینده
🔺برنامه میدان انقلاب که شنبه شب از شبکه سه #تلویزان پخش شد، یادآور بازی فوتبالی بود که در آن یک تیم خسته و پاشیده در خانه حریفِ جوان و مدعی سه هیچ پیروز شود.
🔹اکبر ترکان، نماینده دولت به مانند جواد ظریف، سیاست #بازتعریف و القا یک بازنده به عنوان یک برنده را در پیش گرفت و توانست خود را از اتهام طرفدار و مجری اقتصاد لیبرال به اعتراف حامی و مجری اقتصاد مقاومتی از زبان یاسر جبرائیلی تبدیل کند.
🔺جبرائیلی که از برج عاج و غرور جوانی وارد بحث شد، در نهایت تسلیم [پیاده شو با هم بریمِ ترکان] شد و مناظره با برتری مطلق ترکان به پایان رسید.
🔹ضعف و تناقضات فکری جوانان منتقد دولت در این مناظره منجر به این شد که ترکان که توان ایرانی را در حد آبگوشت بزباش می داند، شد مدافع صنعت خودرو!
🔺ترکان که می گفت هر روز تاخیر در اجرای برجام ۱۰۰ میلیون دلار خسارت برای کشور به بار می آورد، شد منتقد تحریم ها و حامی اقتصاد مقاومتی!!
🔹ترکان که اختلاف او با آخوندی زبانزد است شد مدافع آخوندی و منتقد مسکن مهر و ...
🔺درس این مناظره برای #سوگلی های اصولگرایان که در پارادوکس حمایت یا عدم حمایت از دولت احمدی نژاد و سیاست هایش گرفتارند، این است که با عُجب و غرور و کلی گویی و عدم اشراف تخصصی و بیان شیوا و متواضعانه در مقابل مردم و نخبگان کشور باز هم باید در انتظار تکرار تجربه های انتخاباتی در سال ۹۴ و ۹۶ باشید و با همه ضمائم لپ تاپ و اینترنت و دکتری و ... خود به راحتی مغلوب تجربه و قلم و کاغذ امثال ترکان و روحانی می شوید.
💢ضعف مجری برنامه هم یادآور ناتوانی #یامین_پور در مقابل ترفندها و مهارت های #عراقچی در فریب برجام بود. پرخاشگری و ناتوانی در هدایت چنین نشست هایی ریشه در ضعف فکر و ضعف توان کارشناسی و نداشتن طرح و نقشه برای کار است که نتیجه هم تبعا غلبه نقشه و طراحی آشنایان به فن گفتگو و مدیریت افکار عمومی و #عملیات_روانی خواهد بود.
📝 #مثل_عمار
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید: http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 تلهگذاری آمریکا برای ظریف در پاریس
🔻رسانههای ایرانی بعدازظهر دیروز با خبررسانی خبرگزاریها و نشریات غربی غافلگیر شدند؛ مبنی بر اینکه محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران، همزمان با برگزاری نشست سران گروه هفت (آمریکا، کانادا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن)، وارد پاریس شده و مذاکره کرده است.
🔺همزمان با پنهانکاری مرموز و سؤالبرانگیز وزارت خارجه ،گزارشهای مبهم رسانهای حاکی از مذاکره آقای ظریف درباره پذیرش تعهدات جدید و فرابرجامی- با وجود زیرپا ماندن تعهدات غرب در برجام- است. ظریف پیش از این در جریان سفر به نیویورک و شرکت در نشست حاشیهای سازمان ملل اذعان کرد که با طرف آمریکایی برای دائمی کردن برخی محدودیتهای موقتی برجام (نظیر بند غروب آفتاب) مذاکره کرده است. اما طرف آمریکایی که با دست پس میزند و با پا پیش میکشد، ادعا کرد نه مذاکره سناتور آمریکایی و نه وساطت ماکرون رئیسجمهور فرانسه را به رسمیت نمیشناسد.
🔻با این وجود ظریف هفته گذشته به فرانسه رفت و با ماکرون مذاکره کرد. دولت فرانسه در حالی وعدههای فریبنده جدید نظیر گشایش اعتبار ۱۵ میلیارد دلاری برای ایران را مطرح میکند که به هیچ یک از تعهدات برجامی درباره مقابله با تحریمهای مالی و بانکی و نفتی عمل نکرد و حتی فرانسویها قراردادهای توتال و پژو و ایرباس را نقض کردند.
🔺درواقع فرانسهای که پلیس بد و سختگیر مذاکرات در سال ۹۲ (حتی سختگیرتر از دولت اوباما بود) اکنون نقش پلیس خوب و دلال ترامپ را ایفا میکند اما ترامپ در این میان، با بیمحلی و بیاعتناییهایی که نشان میدهد، سعی میکند موضع روحانی و ظریف را در مذاکرات غلطی که خودسرانه درپیش گرفتهاند، بازهم ضعیفتر کند. گویا ارزیابی طرف مقابل همان است که وبسایت رادیو دولتی فرانسه در سال ۹۲ نوشت: «ارزیابی غرب از دولت روحانی، تعامل با فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی میبیند. طبق این جمعبندی اگر خریدار صبور باشد، فروشنده قیمت را کمتر خواهد کرد».
🔹یادآور میشود ظریف اخیراً اذعان کرده بود تعامل با غرب، اعتبار خود را نزد افکار عمومی ایران از دست داده است.
💢 این نکته هم گفتنی است که فرانسویها و اروپاییها در حالی وعده اعتبار ۱۵ میلیارد دلاری میدهند که حاضر نشدند وعده ۴ میلیون یورویی برای اینستکس را عملی کنند. و اکنون با بزرگکردن رقمی غیرواقعی که ما به ازای خارجی ندارد، میکوشند خط قرمز ایران مبنی بر عدم مذاکره و چانهزنی درباره توافق منعقد شده (برجام) را بشکنند.
📝 #کیهان
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید: http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 تلاش ترامپ برای جلوگیری از گام سوم
🔺ایران در اواسط شهریور میتواند گام سوم کاهش تعهدات برجامی خود را انجام دهد. تلاشهای مکرون در ارائه بسته پیشنهادی به ایران را میتوان در راستای اقدام احتمالی ایران ارزیابی کرد. این بسته به نسبت پیشنهادهای قبل سعی کرده مشوقهای بیشتری به ایران ارائه دهد.
🔹از نظر غرب اجرای گام سوم ایران هم به بیاعتباری بیشتر اروپا و آمریکا منجر میشود و هم عملاً برجام را بیمعنی میکند و ایران را به شرایط پیش از برجام نزدیکتر. این در شرایطی است که سیاست ترامپ عملاً در مقابل ایران شکست خورده و نه گزینه نظامی اعتبار دارد و نه تحریمها به فروپاشی اقتصاد انجامیده بلکه عملاً توپ را در زمین غرب انداخته است.
🔺در این میان مکرون باید حد وسط خواستههای دو طرف را تبدیل به نتیجه عملی کند، درحالیکه خواسته ایران که برداشتهشدن تحریمهای هستهای است، اساساً یک شکست برای ترامپ محسوب میشود. طبیعی است که عقبنشینی احتمالی ترامپ باید زیر فریاد و عربده او پنهان شود تا او متهم به ازبینرفتن پرستیژ نشود.
💢 تکذیبهای پیاپی او که مکرون را نماینده خود نمیداند، دقیقاً در همین راستاست. تصمیم ایران در برنداشتن گام سوم مشروط به ارائه یک پیشنهاد مطلوب است؛ پیشنهادی که حاکی از عقبنشینی ترامپ باشد. در غیر این صورت دلیلی برای ادامهندادن مسیر از جانب ایران وجود ندارد.
📝 #سرمقاله روزنامه #صبح_نو آمده
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید: http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 رشد جمعیت زنان مسلمان انگلیسی دو برابر مردان
🔹اسلام سریعترین دین در حال رشد در انگلیس است؛ میزان جمعیت مسلمانان در این کشور سالانه افزایش پیدا میکند؛ علاقه به اسلام در انگلیس نسبت به ادیان دیگر در حال افزایش است. نکتهی قابل توجه این است که بیشتر مسلمان شدهها را زنان تشکیل می دهند؛ برخلاف سیاستهای ضداسلامی دولت انگلیس، زنان این کشور نسبت به آموزههای اسلامی اشتیاق پیدا میکنند.
🔸براساس بررسی های مفصلی که دفتر آمار ملی انگلیس در سال 2018 انجام داده است، شمار مسلمانان در برخی از مناطق لندن به حدود نیمی از جمعیت آن مناطق میرسد و در صورت تداوم روند افزایش شمار مسلمانان، در 10 سال آتی در این مناطق به اکثریت تبدیل خواهند شد.
🔺شمار مسلمانان انگلیس در سال 1991 میلادی، کمتر از یک میلیون نفر (950 هزار نفر) برآورد شد که تنها 1.9 درصد از کل جمعیت این کشور را شامل می شد؛ تنها یک دهه پس از این تاریخ، شمار مسلمانان به یک میلیون و 546هزار و 626 نفر یعنی 3 درصد از کل جمعیت این کشور رسید و با فرا رسیدن سال 2011، این تعداد در انگلیس و ولز به 2 میلیون و 600هزار نفر یعنی 4.8 درصد از کل جمعیت شهروندان رسید.
🔹آمار و ارقامی که در سال 2014 منتشر شده است، تداوم افزایش شمار مسلمانان را نشان داده که این تعداد در سال 2014 میلادی به 3 میلیون و 466هزار و 70 نفر در انگلیس و ولز یعنی 5.4 درصد رسیده است. این تعداد در سال 2018 میلادی افزایش پیدا کرده و به 6 درصد جمعیت این کشور افزوده شده است.
🔸نیمی از مسلمانان انگلیس و ولز در خارج متولد شده اند. این در حالی است که نسبت مسلمانان کمتراز رده سنی 10 سال، بیشتر از دیگر گروههای سنی است؛ امری که از افزایش تعداد آنها در نسل های آتی حکایت دارد. آمارها حاکی از آن است که در سال 2050 تعداد مسلمانان انگلیس به 17 درصد جمعیت کشور انگلیس برسد.
🔺نیمی از جمعیت مسلمان کشور انگلیس را زنان تشکیل میدهند؛ به گزارش خبرگزاری تلگراف، نرخ رشد جمعیت زنان مسلمان دو برابر مردان است؛ زنان این کشور نسبت به مردان، اشتیاق فراوانی برای مطالعه در مورد اسلام دارند.
🔹بسیاری از زنان مسلمان انگلیسی در مصاحبه با رسانههای این کشور علت مسلمان شدن خود را "امنیت" بیان میکنند؛ زنان مسلمان اظهار میدارند زمانی که حجاب برسر دارند نسبت به خشونتهای جنسی و بیاخلاقیها درامان هستند؛ آنان حجاب را ممانعتی برای متعرضین میدانند که از تعرض مصون بمانند.
🔺در این کشور دموکرات، 60 درصد زنان 18 تا 26 سال مورد تجاوز جنسی قرار گرفتهاند؛ 65 درصد زنان مسلمان بخاطر حجاب به اسلام علاقهمند شدند؛ آنها حجاب را برای خود یک نوع "سپر محافظتی" در مقابل این بیاخلاقیها میدانند.
💢 برخلاف سیاستهای دولت انگلیس نسبت به اسلام، جمعیت فراوانی از جوانان دراین کشور به اسلام رویمیآورند؛ به گزارش مرکز آماری "بیو" در سال 2075 ، اسلام به پرجمعیتترین دین دنیا تبدیل خواهد شد.
📝 خبرگزاری #مشرق
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 تکذیب ارتباط آیتالله صدیقی با نمایندهی ابهر
🔸در حاشیه نشست بسیج اساتید حوزه آیت الله صدیقی مطرح کرد:
🔹نماینده ابهر هیچ نسبتی با بنده ندارد و هیچ توصیه ای از طرف بنده برای ایشان به شورای نگهبان نشده است. تا کنون برای چنین مواردی یک مورد هم تلفن یا پیام به اعضای شورا نداشته ام.
اصلا آقایان شورا مگر به این توصیه ها توجه می کنند؟ هر دو مورد مطمئن باشید کذب است.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید: http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 مذاکره، ابزار آمریکا برای اِعمال دشمنی
✍🏻 #بیانات_حضرتآقا ۹۷/۵/۲۲
🔹آمریکاییها همیشه درخواست داشتهاند با ما مذاکره کنند. حالا ما چرا مذاکره نمیکنیم؟ گوش کنید، خیلی حرفهای زیادی در این زمینه هست؛ چرا مذاکره نمیکنیم؟ علّت، این است: آمریکاییها فرمول مذاکراتیشان این است که میگویم؛ با این فرمول و با این طرف، آدم عاقل ببینید مذاکره میکند یا نمیکند.
1⃣ مذاکره اوّلاً در عرف سیاسی بهمعنای نشستن و حرف زدن و احوالپرسی کردن که نیست، مذاکره یعنی دادوستد، یعنی بنشینید دو طرفِ میز؛ شما یک چیزی بدهید، یک چیزی بگیرید؛ معنای مذاکرهی سیاسی این است. خب، آمریکاییها چون متّکی هستند به قدرت نظامی و قدرت پولی و قدرت رسانهای وقتیکه با یک طرفی میخواهند مذاکره کنند، اهداف اصلی خودشان را قبلاً برای خودشان مشخّص میکنند؛ حالا بعضی از آن اهداف را به زبان هم میآورند، بعضی را هم نمیگویند؛ در اثنای کار مرتّب #دبه میکنند، مرتّب اضافه میکنند، مرتّب چانه میزنند، امّا اهداف اصلی برای خودشان مشخّص است؛ این یک.
2⃣ دوّم، از این اهداف اصلی یک قدم عقب نمینشینند. بله، اهداف فرعی و چیزهای بیخودیِ کمارزش را در حاشیه گاهی میآورند و از آنها صرفِنظر میکنند که بظاهر یک نوع عقبنشینی است، امّا از مقصود اصلی و اهداف اصلیشان مطلقاً #عقبنشینی نمیکنند، امتیاز اصلاً نمیدهند.
3⃣ سوّم، از طرفِ مقابلِ مذاکره امتیاز نقد میخواهند، از او وعده قبول نمیکنند؛ میگویند ما اطمینان نداریم، امتیاز نقد از او مطالبه میکنند؛ کمااینکه ما در برجام این را تجربه کردیم ... اگر چنانچه طرف مقابل از دادن امتیاز نقد امتناع بکند، #هوچیگری_تبلیغاتی و رسانهای و هیاهو در سطح دنیا راه میاندازند که بله، اینها مذاکره نمیکنند، اینها به میز مذاکره باید برگردند، اینها چنین میکنند. یک هیاهوی عظیمی که معمولاً طرف مقابل کم میآورد در مقابل این هیاهو؛ معمولاً طرف مقابل منفعل میشود، دچار انفعال میشود؛ در مقابل این جنجال و هوچیگری و هیاهویی که اینها میکنند، معمولاً کم میآورند، منفعل میشوند.
4⃣ و مرحلهی چهارم، خودش به جای اینکه در مقابل آنچه از او نقد میگیرد چیز نقدی به او بدهد، مثل هر معاملهای که شما پول میگیرید و جنس باید بدهید، جنس نمیدهد؛ نقد را میگیرد، در مقابلش وعده میدهد، امّا #وعده های قرصومحکم: مطمئن باشید، تردید نکنید، شک نکنید؛ با وعده دل طرف مقابل را خوش میکند و طرف مقابل [هم] میبیند دارد وعده میدهد با این قرصی و با این محکمی.
5⃣ مرحلهی آخر؛ بعد که قضیّه تمام شد و کارش گذشت، زیر همین وعده هم میزند، این وعدهی قرصومحکم را هم مثل باد هوا فراموش میکند! روش مذاکرهی آمریکاییها این است.
🔸حالا با این دولت، با این رژیم زورگوی متقلّب، باید نشست مذاکره کرد؟ چرا مذاکره کنیم؟ #برجام نمونهی واضح این است. تازه بنده سختگیری میکردم -که البتّه همهی #خطوط_قرمزی که ما معیّن کرده بودیم رعایت نشد- طرف مقابل اینجوری رفتار کرد، اینجوری عمل کرد. خب با این طرف مقابل نمیشود مذاکره کرد؛ با این دولت نمیشود مذاکره کرد ... ما باید وقتی مذاکره کنیم، وقتی وارد این بازی خطرناک بشویم که فشار او، هوچیگری او، نتواند در ما تأثیر بگذارد بهخاطر یک اقتداری که داریم. بله، آنوقتی که جمهوری اسلامی از لحاظ اقتصادی، از لحاظ فرهنگی، به آن اقتداری که ما در نظر گرفتهایم برسد، آنجا برود مذاکره کند؛ حرفی نیست. امروز چنین چیزی وجود ندارد؛ ما اگر چنانچه برویم #مذاکره کنیم، قطعاً این مذاکره به ضرر ما تمام خواهد شد؛ مذاکره با یک طرف زورگوی اینجوری، به ضرر ما تمام خواهد شد.
🔹بنابراین، مذاکرهی با آمریکا را امام هم ممنوع اعلام کردند بهخاطر همین جهت؛ بنده هم #ممنوع اعلام کردم ... همه بدانند -هم سیاستمداران ما و دیپلمات های ما، هم جوان های پُرانگیزهی ما، هم دانشجویان رشتههای سیاسی ما، هم فعّالان میدان سیاست، همه بدانند- مذاکره با رژیم زورگو و پُرتوقّعی مثل آمریکا، وسیلهای برای رفع دشمنی نیست؛ مذاکره وسیلهای برای رفع دشمنی آمریکا نیست بلکه مذاکره ابزاری دردست او برای اعمال دشمنی است. ببینید؛ این یک "فرمول قطعی" است که هم تجربههای ما آن را تأیید میکند، هم ملاحظات گوناگون سیاسی آن را تأکید میکند. بعضی میگویند مذاکره کنیم تا دشمنی کم بشود؛ نه، مذاکره دشمنی را کم نمیکند، مذاکره یک وسیلهای به او میدهد تا اعمالِ دشمنیِ بیشتری بکند. لذاست که مذاکره نمیکنیم و ممنوع است؛ همه هم بدانند.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید: http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f