خیابان انقلاب
🔴 شما جای آمریکا حساب پس می دهید؟!
✍🏻 #محمد_ایمانی
🔻 عضو فراکسیون امید می گوید "قبل از خروج آمریکا از برجام پيشنهاد رفراندوم و مذاکره با پشتوانه رای ملت را داديم. اگر به مردم اعتماد می کردیم، بار تحریم و هزاران میلیارد هزینه را شاهد نبودیم".
🔹صحت خواب، آقای نماینده! مذاکرات منتهی به برجام، مگر توسط همین دولت برآمده از انتخابات انجام نشد؟ چرا با وجود همان مذاکره و توافق پر خسارت، دولت اوباما به نامزد روحانی برای نمایندگی دفتر ایران در سازمان ملل ویزا نداد؟
🔹شما که سنگ مذاکره با آمریکایی ها را به سینه می زنید، پاسخگو ی خباثت ها و عهدشکنی های برجامی آنها هستید که نسخه مذاکره دوباره میپیچید؟!
🔹آنها در آستانه سفر اخیر نیویورک نیز توهین را روا داشتند و تا روز آخر در مقابل صدور ویزا کارشکنی کردند. در پایان سفر هم حتی به وزیر امور خارجه اجازه ندادند از آقای تخت روانچی نماینده بستری ایران عیادت کند. اینها اعتماد سازی برای مذاکره است؟!
🔹آمریکا از دولت اوباما تا امروز، چه زمانی دنبال مذاکره محترمانه بوده است؟ چرا در همان دولت اوباما که ظاهرا دوره ماه عسل و آشتی کنان بود و باید روی خوش نشان می دادند، تحریمهای ویزایی را بر خلاف برجام تصویب کردند تا شرکت های بزرگ غیر آمریکایی از تجارت پر سود با ایران صرف نظر کنند؟
🔹چرا سازمان تحریم های ضد برجامی مانند کاتسا و ایسا، در همان دوره اوباما چیده و در دوره ترامپ، فقط مورد بهره برداری قرار گرفت؟
🔺مردم ما مذاکره ندیده نیستند. آن هم با دولتی که به تصریح آقای روحانی، دنبال راهزنی بین المللی و توهین است. و به تصریح ریچارد هاس رئیس شورای روابط خارجی آمریکا، "نمی خواهد مذاکره کند، بلکه می خواهد دیکته کند".
🔺اگر رئیس جمهور پس از مشاهده توهین و طلبکاری آمریکا (و اروپا) -از آغاز تا پایان سفر به نیویورک- می گوید "پاسخ ما به مذاکره زیر سایه فشار و توهین و تحریم، نه است"، عضو فراکسیون امید از کدام شبکه آلوده و وطن فروش تغذیه میکند که با پنهان شدن پشت نام مردم، نیاز توام با طلبکاری دولتمردان آمریکایی را بزک می کند؟
🔺آیا او هم مانند برخی نمایندگان مجلس ششم، از قماش همان آلودگانی نیست که وطن فروشی کردند و پس از خودنمایی و ارتکاب خیانت یا رفتارهای رادیکال، توانستند در آمریکا و برخی پایتخت های اروپایی پناهندگی بگیرند؟ آیا این آقا میخواهد پا جای پای امثال رجب علی مزروعی، فاطمه حقیقت جو، پیرموذن، و موسوی خوئینی بگذارد؟!
🔺چرا این جماعت سیاست باز، حتی یک طرح مفید به حال معیشت مردم و یا رونق تولید و اقتصاد، در مجلس ارائه نکردند اما همواره دنبال بزک سازش با آمریکا بوده اند؟ چرا همیشه در تدبیر درونزا برای حل مشکلات اقتصادی و تولید و اشتغال غایبند.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 راز تلاش نفوذیها برای حذف نام شهیدان
✍🏻 #مهدی_فضائلی
🔹آخرین روزهای سی و نهمین سالگرد هفته دفاع مقدس را سپری میکنیم. هفته دفاع مقدس تمام می شود اما دفاع مقدس همچنان ادامه دارد!
🔸دفاع مقدس بدون تردید از اثرگذارترین مقاطع چهار دهه گذشته است. دفاع مقدس یادآور "جنگ جهانی" علیه نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران است و اگر هیچ رویداد دیگری جز دوران هشت سال دفاع مقدس نبود، همین هشت سال برای اثبات عنایت خدای متعال به این انقلاب و امداد های آشکار و غیبی او برای حفظ انقلاب کفایت می کرد!
♦️چگونه می شود حدود چهل کشور شامل ابرقدرتها و همه قدرت های بزرگ و کوچک جهانی و منطقه ای با آخرین تجهیزات اطلاعاتی و نظامی و حمایت کامل سیاسی و اقتصادی در یک طرف جمع شوند و نتوانند بر طرف دیگر که کشوری تازه انقلاب کرده، فاقد نیروی مسلح آماده، تحت محاصره شدید اقتصادی و نظامی و بی بهره از حمایت کشوری موثر بوده، غلبه کنند و سرانجام مجبور به عقب نشینی کامل از تمام اراضی اشغال شده شوند؟
چگونه می شود کشور حمله کننده متجاوز شناخته شود و موظف به پرداخت خسارت گردد؟
🔹دفاع مقدس یک رویداد تمام شده نیست که بخواهیم به آن فقط نگاه تاریخی داشته باشیم بلکه رویدادی است که در همین امروز و فردای ما نیز آثارش آشکار و قابل مشاهده است.
🔸باور به "مقاومت" به عنوان یک نظریه تضمین کننده استقلال و پیشرفت کشور پس از خود انقلاب اسلامی، مرهون دوران دفاع مقدس است.
"خودباوری" و اعتماد به نفسی که سر منشا تمامی دستاوردهای دفاعی و غیردفاعی کشور است از ثمرات و برکات دوران دفاع مقدس است.
و عدم جرات دشمن برای تکرار تجاوز نظامی به ایران اسلامی نیز نتیجه تجربه ای است که از دوران دفاع مقدس بدست اورده است.
♦️دشمن در محاسبات خود حتما" این نکته را در نظر دارد که، کشوری که در نخستین سالهای انقلابش و در شرایطی که ثبات سیاسی لازم را نداشته و منافقین تروریست داخل کشور را ناامن کرده بودند و گروهکها برخی مناطق مرزی و بخصوص کردستان را به آشوب کشیده بودند و اقتصاد کشور بدترین شرایط را تجربه می کرد و حتی به سیم خاردار نیاز داشت و برای وارد کردنش تحت محاصره بود، توانست علیه جبهه ای گسترده از دشمنان ایستادگی کند و عقب ننشیند حتما" و به طریق اولی امروز که ثبات سیاسی و انسجام درونی اش مثال زدنی است، نفوذ منطقهایش غیرقابل تردید است و توان دفاعی اش لرزه بر اندام دشمن انداخته، غیرقابل شکست است.
🔹زنده نگه داشتن دفاع مقدس و بهره بردن از گنج دوران جنگ، برای تداوم انقلاب و تضمین پیشرفت های بیشتر کفایت میکند و این است سر و راز تلاش نفوذی های دشمن برای به فراموشی سپردن آن دوران؛ هر روز به شکلی و امروز با حذف نام مقدس و مبارک "شهید" از کوی و برزن!
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 شکست پرده فریب اروپا
✍🏻 #عباس_حاجینجاری
🔰نشست اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد در کنار دستاوردهای مثبتی که برای ایران در بیان مواضع بهحق خود در افشای ماهیت فشار حداکثری امریکا و شکست تلاش امریکا ومتحدانش در القای انزوای ایران داشت، یک دستاورد مهم دیگر نیز داشت وآن همانا افشای چهره فریبکارانه کشورهای مطرح اروپایی علیه مردم ایران است و در عین حال اثبات کرد که این قدرتهای مطرح جهانی به رغم ادعای استقلال و داشتن حاکمیت مستقل همچنان زیر سلطه امریکاییها قرار داشته و فاقد قدرت تصمیمگیری در مسائل جهانی در تراز یک کشور مطرح ویا قدرت مدعی در جهان هستند.
🔺نکته مهم این است که عملکرد این کشورهای مطرح اروپایی نظیر آلمان، انگلیس و فرانسه در همراهی با امریکاییها و نحوه تعامل با ایران نه در چارچوب قواعد و مقررات بینالمللی، بلکه در راستای خواست و اراده ترامپ رئیس جمهور امریکا و در تکمیل سناریوی فشارحداکثری علیه مردم ایران است که این سیاست حتی در داخل خود امریکا با ادبار و انتقادهای جدی رسانهها و نخبگان این کشور مواجه شده است، اما متأسفانه کشورهای مطرح اروپایی همچنان بار ناکامیها و شکستهای امریکا در منطقه ما را به دوش میکشند.
🔺در خواست سران اروپایی از رئیس جمهور ایران که به هر قیمتی به یک دیدار دوجانبه با ترامپ در جریان سفر به مجمع عمومی سازمان ملل رضایت دهد، نمادی از این واقعیت است. به گزارش خبرگزاری رویترز رهبران بریتانیا و فرانسه در دیدار سه شنبه شب با دکتر حسن روحانی دو خواسته خود از رئیس جمهوری ایران را مطرح کردند. آقای مکرون در این دیدار به حسن روحانی گفت که رفتن روحانی از امریکا بدون ملاقات با پرزیدنت ترامپ از دست دادن یک فرصت است؛ چرا که روحانی به این زودی به امریکا باز نمیگردد و ترامپ نیز به ایران سفر نمیکند، بنابراین آنها باید همین حالا ملاقات کنند. رویترز نوشت که بوریس جانسون نیز این نظر مکرون را تأیید کرد. براساس همین گزارش پرزیدنت ترامپ تلاش رهبران جهان، از جمله امانوئل مکرون را برای میانجیگری بین ایران و امریکا در جهت کاهش تنش تأیید کرده بود؛ و این در حالی بود که برای این دیدار هیچ نقشه راهی برای حل مشکلات فی مابین و تمکین ترامپ به مقررات و قواعد بینالمللی پیشبینینشده و تنها محصول این دیدار باید یک عکس یادگاری میبود که ترامپ قرار بود از آن برای حل مشکلات داخلی خود در امریکا استفاده کند.
🔹طرح صریح این خواسته که از یک سو بیانگر عزت و عظمت وقدرت و نفوذ ایران اسلامی است که رئیس جمهور امریکا مدتهاست برای آن لحظه شماری میکند، اما از سوی دیگر نشانگر نقش منافقانه و پادویی کشورهای اروپایی برای امریکا است که بی ارادگی وسر سپردگی شاخصه اصلی آن است.
🔺مشکل دیگر این چند کشورهای اروپایی ادامه حمایت یکجانبه از جنایات سعودیها در یمن است که به رغم کمکهای چند ساله مستقیم این کشورها و رژیم امریکا به رژیم متجاوز سعودی و ائتلاف شکل گرفته علیه مردم مظلوم یمن در بمباران و کشتار وسیع و گسترده کودکان وزنان در این کشور است، آنگاه که با پاسخ قدرتمندانه انصارالله یمن مواجه میشوند تنها با این استدلال که یمنیها امکانات و توان انجام این عملیات را ندارند، ایران را به عملیات علیه پالایشگاههای نفت آرامکو در عربستان سعودی متهم میکنند و این در حالی است که به رغم پیشرفتهای اخیر یمنیها در تولید تجهیزات نظامی، اگر قرار است این استدلال صحیح باشد، پس عامل اصلی جنایات پنج ساله سعودیها علیه مردم یمن نیز این سه کشور اروپایی هستند که به همراه امریکاییها آخرین تجهیزات نظامی را در اختیار رژیم سعودی و امارات قرار داده و حتی با ایجاد یک مرکز هدایت و کنترل عملیات، با بمباران وحشیانه مردم مظلوم یمن عملاً کم نظیرترین جنایت تاریخ معاصر را مرتکب شدهاند و این در حالی است که به رغم ناتوانی در اثبات این اتهامات واهی خود علیه ایران، تبعات این متهم سازی پیامدهای سختی را برای منطقه خواهد داشت که این مدعیان در آن تبعات نیز شریک خواهند بود.
🔹اما در این میان ادعای اخیر گاردین مبنی تهدید اتحادیه اروپا به خروج از برجام، بعد دیگری از چهره منافقانه اروپائیها را افشا کرده است، روزنامه گاردین مدعی شد اتحادیه اروپا با ارسال پیامی خصوصی به تهران هشدار دادهاند اگر ایران تهدیدش به دورشدن بیشتر از برجام را اجرایی کند، این اتحادیه چارهای جز خروج از برجام در ماه نوامبر (همزمان با گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران) نخواهد داشت.
💢 این تهدید گستاخانه در حالی است که شرکای اروپایی برجام، بعد از خروج امریکا از آن تاکنون به هیچ یک از وعدههای خود عمل نکردهاند.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 مهم ترین مانع فرزندآوری؛ اقتصاد یا سبک زندگی
✍ #صالح_قاسمی
🔺برخلاف تصور عمومی جامعه که گمان میکنند مشکلات اقتصادی اصلیترین و اولین مانع فرزندآوری است، همه شواهد آماری موجود حاکی از آن است که با وجود اهمیت متغیر اقتصاد در الگوی فرزندآوری اما در شرایط کنونی اصلیترین و نخستین مانع فرزندآوری خانواده های ایرانی سبک زندگی، فرهنگ و نوع نگرش به فرزندآوری است.
🔹اگرچه شرایط اقتصادی به ویژه در دهکهای پایین درآمدی جامعه در تصمیم به فرزندآوری موثر است اما دادههای آماری و شواهد عینی موجود حاکی از این هستند که تعریف عمومی اکثریت مردم جامعه از زندگی مطلوب و خانواده ایدهآل و تعداد فرزندان مطلوب است که منتهی به الگوی فرزندآوری میشود و شرایط اقتصادی در درجه دوم از اهمیت بوده و اغلب در حد ابزاری محسوس برای توجیه علت بی فرزندی و کم فرزندی است.
🔺کشورها همواره تلاش میکنند، با تعیین سیاستهایی، جمعیتی جوان و فعال داشته باشند. آنچه امروز در جامعه ایران مطرح است (و هیچ اختلافی درباره آن وجود ندارد) کاهش میزان زاد و ولد در کشور و در نتیجه حرکت جمعیت به سمت «پیر شدن» است و آنچه بیش از هر چیز به عنوان «عامل» کاهش زاد و ولد در ایران مطرح و روی آن به شدت پافشاری میشود نیز «اقتصادی» است.
🔹به عبارت دیگر بسیاری از مردم و حتی نخبگان سیاسی کشور این طور اعلام میکنند که اگر مشکل اقتصادی کشور حل شود، مردم خود به خود به سمت ازدواج و در نتیجه زاد و ولد و «چند فرزندی» حرکت خواهند کرد و مشکل پیر شدن جمعیت نیز حل خواهد شد. این پاسخ تا حدودی درست است اما، دقیق و کامل نیست و با توجه به اهمیت جمعیت جوان
خیابان انقلاب
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 مهم ترین مانع فرزندآوری؛ اقتصاد یا سبک زندگی
✍🏻 #صالح_قاسمی
🔺برخلاف تصور عمومی جامعه که گمان میکنند مشکلات اقتصادی اصلیترین و اولین مانع فرزندآوری است، همه شواهد آماری موجود حاکی از آن است که با وجود اهمیت متغیر اقتصاد در الگوی فرزندآوری اما در شرایط کنونی اصلیترین و نخستین مانع فرزندآوری خانواده های ایرانی سبک زندگی، فرهنگ و نوع نگرش به فرزندآوری است.
🔹اگرچه شرایط اقتصادی به ویژه در دهکهای پایین درآمدی جامعه در تصمیم به فرزندآوری موثر است اما دادههای آماری و شواهد عینی موجود حاکی از این هستند که تعریف عمومی اکثریت مردم جامعه از زندگی مطلوب و خانواده ایدهآل و تعداد فرزندان مطلوب است که منتهی به الگوی فرزندآوری میشود و شرایط اقتصادی در درجه دوم از اهمیت بوده و اغلب در حد ابزاری محسوس برای توجیه علت بی فرزندی و کم فرزندی است.
🔺کشورها همواره تلاش میکنند، با تعیین سیاستهایی، جمعیتی جوان و فعال داشته باشند. آنچه امروز در جامعه ایران مطرح است (و هیچ اختلافی درباره آن وجود ندارد) کاهش میزان زاد و ولد در کشور و در نتیجه حرکت جمعیت به سمت «پیر شدن» است و آنچه بیش از هر چیز به عنوان «عامل» کاهش زاد و ولد در ایران مطرح و روی آن به شدت پافشاری میشود نیز «اقتصادی» است.
🔹به عبارت دیگر بسیاری از مردم و حتی نخبگان سیاسی کشور این طور اعلام میکنند که اگر مشکل اقتصادی کشور حل شود، مردم خود به خود به سمت ازدواج و در نتیجه زاد و ولد و «چند فرزندی» حرکت خواهند کرد و مشکل پیر شدن جمعیت نیز حل خواهد شد. این پاسخ تا حدودی درست است اما، دقیق و کامل نیست و با توجه به اهمیت جمعیت جوان برای کشورها، این حوزه، حوزهای نیست که بتوان به پاسخ ها و راه حل های ناقص بسنده کرد. ضمن اینکه رشد اقتصادی نیز مستقیم و غیرمستقیم به داشتن جمعیت جوان وابسته است.
🔰کارشناسان حوزه جامعه شناسی و سایر رشتههای علوم انسانی میگویند، بروز یک معضل (اینجا تک فرزندی و پیر شدن جمعیت) «یک» دلیل ندارد. آیا کاهش زاد و ولد در ایران، صرفا به خاطر مشکلات اقتصادی است؟ کسانی که چنین نظری دارند خوب است به این سؤال ها هم کمی فکر کنند:
1️⃣ چرا غالب کشورهای صنعتی و ثروتمند، به معضل پیری جمعیت گرفتارند؟ مگر نه اینکه در این کشورها، دولت ها با تعیین مشوق های آنچنانی، مردم را به فرزندآوری تشویق می کنند؟
2️⃣ شما چند خانواده ثروتمند ایرانی میشناسید که مثلاً بیش از یک یا حداکثر 2 فرزند داشته باشند؟ به عبارت دیگر، چرا غالب خانوادههای ثروتمند و مرفه ایرانی فرزندان کمی دارند.
🔺غرض از طرح این سؤالها صرفا تاکید مجدد بر این مهم بود که، برای یافتن راه حل باید تمام جوانب را در نظر گرفت و عوامل گوناگون را شناخت. مثلاً فرهنگ، تبلیغات رسانهای، سیاستهای دولتی، دلایل روانشناختی و برخی مسائل در حوزه زناشویی و این روزها... تغییر سبک زندگی! اینها از جمله عواملی هستند که هر یک به اندازه خود می توانند در بروز این معضل نقش داشته باشند. اقتصاد هم یکی از این دلایل است. البته شاید مهمترین عامل بروز چنین معضلی مثلاً در شهر تهران، تغییر سبک زندگی باشد.
🔹کارشناسان بر این باورند که در حال حاضر مانع اصلی فرزندآوری و رشد جمعیت در کشور قبل از عامل اقتصادی عامل فرهنگی است. اگر قرار است برای تغییر روند رشد جمعیت، سیاستی به کار رفته شود باید در راستای اصلاح سبک زندگی باشد. اگر سیاستهای تشویقی اقتصادی بدون تغییر سبک زندگی اجرا شود، همان رشد محدودی هم که در جمعیت ایجاد خواهد شد صرفا در مناطق حاشیهای کشور خواهد بود. یعنی گروههای جمعیتی ای که مشکل کمبود موالیدشان فقط اقتصادی است.
🔺اگر این گزاره عمومی را بپذیریم که امروزه مانع اصلی و اول فرزندآوری زوجین ایرانی اقتصاد است، پس باید بپذیریم که اگر کسی مشکل اقتصادی نداشت باید فرزندآوری بیشتری داشته باشد. آیا اینچنین است؟
🔹کشورهای حوزه اسکاندیناوی اروپا در حالیکه بالاترین درآمد سرانه را دارند اما پایینترین نرخ فرزندآوری را نیز در دنیا به خود اختصاص دادهاند و جزو سالمندترین کشورهای جهان هستند.
🔺در کشور خودمان نیز در حالیکه استانهای گیلان و مازندران بالاترین سرانه درآمد ملی را در اختیار دارند، اما پایین ترین نرخ فرزندآوری را داشته و سالمنترین استان های کشور هستند.
🔹در شهرها نیز شاهد هستیم هر اندازه به سمت مناطق برخوردارتر میرویم فرزندآوری کاهش پیدا میکن.
🔺همه این شواهد آماری موجود حاکی است که با وجود اهمیت متغیر اقتصاد در الگوی فرزندآوری اما در شرایط کنونی اصلی ترین و نخستین مانع فرزندآوری خانواده های ایرانی سبک زندگی و فرهنگ است.
💢از همین رو بدیهی است مسؤولین ذیربط باید در مسیر اصلاح الگوی فرزندآوری خانواده های ایرانی در وهله نخست در اندیشه اصلاح نوع نگرش فرهنگ عمومی به فرزندآوری باشند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 ایران چطور یک قدرت موشکی شد
💬 #حمزه_پاریاب
🔹صنعت موشکی ایران بعد از جنگ پیشرفت های بسیار چشمگیری داشته و مدل های گوناگونی از موشک های بالستیک، کروز و... را با توان داخلی به مرحله تولید رسانده است...
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 روحانی در اندیشه برجامهای بعدی است، فاتحه موشکها را هم بخوانیم؟
💬 #احمد_جانجان
🔹 انسان از این همه تدبیرِ آقایان متحیّر میماند. برجام که قرار بود تحریمها را بردارد، نه فقط در این کار موفق نشد بلکه با استفاده از سازوکار #سوئیفت منافذ دور زدن تحریمها را هم افشا کرد!
🔹بعد از برجام، بزرگترین ضربه را از سوئیفت خوردیم. ما شبکههایی داشتیم که تحریمها را دور میزد اما بعد از برجام گفتند این شبکه و حجم تراکنشهای مالی را وارد سوئیفت کنیم.
🔹با این اقدام منافذ دور زدن تحریمها شناسایی و بدین ترتیب تحریمهای شدیدتر و دقیقتری اعمال شد!
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 حضور روحانی در نیویورک را چگونه جمعبندی کنیم؟
✍🏻 #عبدالله_عبداللهی
🔰نطق آقای روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل، محل مباحثههای متفاوت شد؛ این نطق پوسته و هستهی مشخصی داشت... هستهی اظهارات آقای روحانی محل مناقشه است. او در این بخش از صحبتهای خود گفت که آمریکا اگر از اسم برجام بدش میآید به رسم آن بازگردد و تأکید کرد که "اگر برجام برای آنها حداقل بوده برای ما هم حداقل بوده لذا برای یک توافق بیشتر، آمریکا باید بیشتر هم بپردازد" و در بخش پایانی این قسمت، آقای روحانی اشاره کرد که عکس یادگاری، انتهای این روند خواهد بود و نه ابتدای آن!
🔻این جملات آقای روحانی مشخصاً مناقشهبرانگیز است و به همین دلیل است که آقای حسین شریعتمداری که پنجشنبه به او «دستمریزاد» میگوید، و شنبه بنا را بر این میگذارد که در یادداشت دیگری با عنوان «چرا دستمریزاد»، ضمن اینکه توضیحاتی دربارهی یادداشت سابق بدهد، به این قسمت هم اشاره ویژهای داشته باشد و تأکید کند که این بخش غیرقابل قبول است!
🔻این موضع آقای روحانی کاملاً تفسیربردار و ژانوسی (دوچهره) است. یک مسئلهی کلیدی در این باره وجود دارد که ایرانچه چیز «بیشتر»ی در برابر چه تحرک «بیشتر»ی در برابر آمریکا میخواهد؟ هنوز هیچ پاسخ دقیق به این مسئله داده نشده است و یکی از علتهای ژانوسی دیدن سفر آقای روحانی همین است.
🔻آقای ظریف در مصاحبه با گاردین گفته است که منظور او از بیشتر در برابر بیشتر این است که آقای ترامپ تمام تحریمهای «خود» علیه ایران را (یعنی تحریمهایی که در دورهی او وضع شده) بردارد و در قبال آن ایران نیز پروتکل الحاقی را که قرار بود طبق برجام در سال 2023 در مجلس تصویب کند همین حالا مصوب کند. برخی تحلیلگران فرض را بر همین گذاشته و گفتهاند که در این صورت «بیشتر در برابر بیشتر» اصلاً قابل دفاع نیست!
🔻برخی دیگر از اظهارات آقای روحانی در نیویورک هم نگرانیها را تشدید میکند؛ مثلاً این لفظ که برجام «حداقلی» است و یا اینکه اگر از اسم برجام بدتان میآید به «رسم» آن برگردید و همچنین بیان او در نشست خبری خود در نیویورک مبنی بر اینکه "گام برداشتن برای فرابرجام امکانپذیر است"، جملات نگرانکننده است که میتواند معنای آن بهکارگیری مدل ناموفق و تجربهی بد برجام برای سایر مؤلفههای مورد مناقشه ایران و آمریکا باشد.
🔻گزارههای علنی، یعنی احتمال تسری یافتن مدل برجام به سایر مؤلفههای امنیت ملی و یا دستکاری در برجام به آن نحو که مطالبات ترامپ را پوشش دهد، بدون شک یک انتحار دیپلماتیک برای ایران است و عملاً بهمعنای اثبات کارآمدی کمپین فشار حداکثری برای ترامپ خواهد بود و نهتنها تحریمها برداشته نخواهد شد بلکه فشارها مجدداً علیه ایران به بالاترین حد ممکن میرسد، فشارهایی که طی ماههای گذشته و با راهبرد مقاومت فعال ایران تا حد بسیار زیادی تعدیل شده و اقتصاد نیز به یک ثبات نسبی رسیده است.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 چرا شفافیت آرای نمایندگان، به طور خاص، مهم است؟
✍🏻 #فرزاد_جهانبین
🔸در نهج البلاغه دو نکته اساسی وجود دارد که به صراحت بر شفافیت تاکید ویژه دارد:
1⃣ علی(ع)در نامه به مالک از تعبیر«و اصحر لهم...»استفاده می کنند. از این عبارت، قاعده اصحار در حکمرانی به دست می آید. اصحار یا صحراگونگی یعنی مانند صحرا که فضای باز است، همه چیز به صورت شفاف در محضر مردم باشد.
2⃣ علی(ع) می فرمایند من هیچ چیز به جز اسرار نظامی را پنهان نمی دارم. بخش اول این عبارت نیز تاکید بر صحراگونگی است و بخش دوم، تخصیصی بر این قاعده کلی است و آن استثناکردن مسائل محرمانه هست. پس اصل بر شفافیت است مگر آنکه با دلیل خارج شود.
🔹 بر این اساس، ضروری است مذاکرات نهادهای تصمیم گیر شفاف باشد مگر در خصوص مسایل محرمانه مانند آنچه به صلاحیت افراد مربوط است و یا مسائل نظامی و امنیتی و از این دست.
♦️در میان این نهادها، مجلس از همه دارای اهمیت بیشتری است. چرا که موضوع کار آن، مهمترین موضوع کشور است و آن تدوین قانون است که ریل جامعه است و همه چیز در بستر آن رخ میدهد. عمده صلاح کشور به صلاح این نهاد بستگی دارد و عمده فساد کشور نیز به فساد این نهاد ارتباط دارد و شفافیت یا عدم شفافیت آرا نقش کلیدی در فساد و صلاح این نهاد دارد.
🔹از همین رو هست که قانون اساسی، تنها در دو مورد بر علنی بودن تاکید کرده و آن مربوط به مجلس و دادگاههاست.
1⃣ اصل شصت و نهم: «مذاكرات مجلس شورای اسلامی باید علنی باشد و گزارش كامل آن از طریق رادیو و روزنامة رسمی برای اطلاع عموم منتشر شود. در شرایط اضطراری، درصورتی كه رعایت امنیت كشور ایجاب كند، به تقاضای رئیس جمهور یا یكی از وزراء یا ده نفر از نمایندگان، جلسة غیرعلنی تشكیل می شود. مصوبات جلسة غیرعلنی در صورتی معتبر است كه با حضور شورای نگهبان به تصویب سه چهارم مجموع نمایندگان برسد. گزارش و مصوبات این جلسات باید پس از برطرف شدن شرایط اضطراری برای اطلاع عموم منتشر گردد.»
2⃣ اصل ۱۶۵ قانون اساسی: محاکمهها باید علنی برگزار شود.
🔺 نمی شودابتدای این زنجیره که علنی بودن مذاکرات هست و انتهای ان که رای دادن است، غیرعلنی باشد و از اینرو هم به استناد روح قانون اساسی و هم عقلا،شفافیت آرای نمایندگان ضروری است.
💢 آقای پناهیان به درستی دست بر نقطه گلوگاهی در اصلاح کشور دست گذاشتند و این خطی است که نباید فراموش شود.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴فریاد میزنند کربلا همینجاست، خونه فقرا!
✍🏻 #ارسالی_مخاطب
🔻 عید امسال ۳ میلیون نفر. نفری ۵ میلیون تومان هزینه سفر آنتالیا کردند! شماها که درد فقیر دارین چرا صداتون در نیومد آنتالیا همین جاست خونه فقرا؟!
🔻سالانه ۲میلیون نفر برای تفریح دبی میرون با هزینه نفری ۲۰ میلیون تومان! چرا صداتون در نمیاد دبی همینجاست؟!
🔻سالانه بالای ۱میلیون نفر سفر مالزی! میرن اونم با هزینه هنگفت شماها که درد بتیمان رو دارید؛ چرا فریاد نمیزنید مالزی همینجاست؟!
🔻سالانه بالای ۵۰۰ هزار نفر سفر تفریحی به اروپا دارند با هزینه بالای ۲۰ میلیون تومان! چرا اون موقع صداتون در نمیاد اروپا همینجاست؟!
🔻سالانه بالای ۵هزار میلیارد تو عروسیهای آنچنانی شماها حیف و میل میشه! چرا صداتون در نمیاد؟!
🔻شماهاکه اینقدر بفکر یتیمان هستین چرا هزینه نگهداری سگ که ماهانه ۳میلیون تومان شایدم بیشتره خرج هزینه تحصیل چند یتیم نمیکنید؟!
🔻شماها که درد یتیم دارین چرا کادوهای ولنتاین و جشن تولد بوی فرند و... رو هزینه یتیم نمیکنید؟!
🔹درد شما درد یتیم و فقیر نیست درد شما درد وقاحت هست! اینکه امروز برای اربعین ۲۰۰ هزار تومن هزینه میشه بخاطر کاسبی دولت همتفکر شماست! قبلا که رایگان بود اگر مردم ۲۰۰ هزار تومن هزینه کردن دولت رای شما رو گرفته باید از دولت بپرسین این پولا رو کجا میخواهید هزینه کنید؟ هزینه یتیم ها؟! یا هزینه حقوقهای نجومی اقایون؟!
🔹درد شما توهین به اعتقادات مردم هست مگر شعار نمیدین احترام به عقایدها! پس چی شد؟ وقتی بهتان میگویند چرا ترکیه میروید؟ جواب میدین پول خودمه خب مگر مردم پول باباتونو خرج کربلا کردن؟!
🔹تفریح شما آنتالیا و دبی و اروپا و مالزی کنار اسختره با حرمسرای رنگین! با هزینه هنگفت! تفریح فقرا هم همین سفر کربلاست اونم با پای پیاده!
🔹درد شما درد یتیمان نیست چون حق یتیمان تو حسابای هزار میلیاردی هموناییست که شماها حامیشان هستید!
💢ختم کلام؛ شماها که اینقدر درد یتیم دارید ما منتظریم از دولت همتفکرتون بخواهین پولاییکه در سفر اربعین از مردم گرفتن رو هزینه یتیمان کنند!
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴سیاهه اهانت، انکار شدنی است؟!
✍🏻 #محمد_ایمانی
🔰ما با آقای روحانی و آقای ظریف، اختلاف نظر جدی در حوزه سیاست خارجی داریم. اما دلیل نمی شود که کام ما از اهانت مقامات ورشکسته آمریکایی و اروپایی نسبت به این دو دولتمرد تلخ نشود.
🔹سخن دقیق را در این باره، حاج حسین شریعتمداری به یورونیوز گفت: "یک موی ظریف را با تیمهای مذاکره کننده غرب عوض نمیکنیم". هر نوع بی حرمتی غرب به مقامات ایرانی منزجر کننده است.
🔺اما در این میان، انکار معاون ارتباطات دفتر رئیس جمهور عجیب است. آمریکایی های بی سرو پا، از این که ظریف بتواند در بیمارستان از آقای تخت روانچی (نماینده ایران در سازمان ملل) عیادت کند، مانع شده اند. ظریف مجبور شده تلفنی و تصویری، از او احوالپرسی کند. این خبر جای انکار دارد؟!
🔹آیا پنهان کردنی است که یانکی ها، تا روز آخر قبل از سفر، برای روحانی و ظریف ویزای شرکت در نشست سازمان ملل را صادر نکرده بودند و آخر سر هم، هیئت همراه، نصف و نیمه به این سفر رفت؟ انکار شدنی است که سخنگوی دولت گفت "رئیس جمهور با این اتفاقات، تردید داشت به نیویورک برود"؟
🔺این که مقامات دولت اوباما (نه ترامپ)، به نامزد روحانی برای نمایندگی ایران ویزا ندادند، قابل انکار است؟ حمید ابوطالب که بود؟ معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور و معتمد او که تصور می شد می تواند باب مراودات جدید با اوبامای مودب (تعبیر روحانی) باز کند. اما او را تروریست خواندند؛ توهین از این بزرگ تر؟!
🔹انکار کردنی است که آلمانی های وقیح، از یک باک بنزین برای هواپیمای وزیر خارجه کشورمان در سفر مونیخ دریغ کردند؟ آیا در بحبوحه سفر روحانی به وین، دبیر سوم سفارت ما در اتریش را در آلمان بازداشت نکردند که 16 ماه است تحت بازداشت و فشار غیر قانونی است؟
🔺آیا به هنگام سفر روحانی به پاریس، دست سازمان تروریستی منافقین را برای برگزاری میتینگ و فحاشی باز نگذاشتند؟ و ... اگر بشماریم حوادث تلخ پسا برجام را، مثنوی هفتاد من کاغذ است.
🔹به تجربه آموختیم که هر گاه نرمش نشان دادیم، طرف غربی دچار توهم شد و اهانت و گستاخی روا داشت اما هرگاه قدرتمندانه برخورد کردیم، مانند اسقاط پهپاد آمریکا، تشکر هم کردند!
💢 یک رئیس جمهور در تارخ 40 ساله پس از انقلاب سراغ داریم که در داگاه اروپایی برایش حکم جلب صادر شد و او کسی نبود، جز مرحوم هاشمی رفسنجانی خوش بین به غرب! عبرت آموز نیست؟
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴کودتای فرهنگی
✍🏻#امیر_زاهد
🔺بعد از انتخاب آقای هاشمی رفسنجانی به ریاست جمهوری و انتصاب غلامحسین کرباسچی در شهرداری تهران، روند نمادزدایی از دیوارها و معابر شهر جدی و در دایرهای وسیع اجرا شد. بهانه هم این بود که به اسم ایجاد فضای شاد و با نشاط «مردم را باید از فضای اندوهناک جبهه و جنگ دور کرد»
🔹کودتای خزنده حذف نام و عنوان شهدا از کوچه و معابر در همان راستاست که نشان میدهد مدیریت لیبرال شهری میخواهد با حساسیتزدایی افکار عمومی نسبت به تغییر و تحولات در نمادها و نشانههای انقلابی و مذهبی به ستیز با آرمانهای شهدا و فرهنگ شهادت برود چرا که جامعه تهی از نمادها و روحیه انقلابی امادگی بیشتری برای پذیرش الگوهای نظام سلطه دارد.
🔺در حقیقت این اقدام تست زنی و سنجش میزان دغدغه مردم و پایبندی آنها بر ارزش هاست که آیا قابلیت گسترده نمودن دست اندازی به مقدسات و شکست هنجارها وجود دارد یا نه؟ به همین منظور کم کم و در سطح محدود به سراغ اجرای پروژه ای مانند حذف نام شهدا می روند تا ببینند میزان حساسیت مردم تا چه حد است؟
💢 اگر آن برخورد مناسب را از سوی مردم برداشت نکنند، قطعا سطح اقدامات خود را گسترده تر خواهند کرد
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 زمان بزرگی انصارالله بر اعراب خلیج فارس فرا رسیده؟!
✍🏻 #مهدی_جهانتیغی
🔰عملیات «نصر من الله» که از آن به عنوان بزرگترین عملیات زمینی یمن علیه عربستان در پنج سال اخیر یاد می شود، آثار راهبردی خود را خیلی زود نشان داده است. در اینباره مشخصا می توان به دستاوردهای نظامی و سیاسی مشخصی ذیل اشاره کرد:
♦️ دستاوردهای نظامی
1️⃣ دو عملیات بزرگ هوایی و زمینی یمن در واقع تثبیت آرایش دفاعی به تهاجمی در مواجه با عربستان است. زین پس بیش از اخبار تهاجمی عربستان باید پیگیر تهاجمات یمنیها بود. ضمن اینکه وقتی این تغییر استراتژی جنگی جواب داده، دلیلی برای عوض کردن استراتژی نیست. از همه مهمتر اینکه یمنیها نشان دادند که عربستان تا چه میزان ظرفیت آسیبپذیری دارد و طعمهای نه چندان سخت در جنگ محسوب میشود.
2️⃣ ترکیب عملیات پهپادی در آرامکو با عملیات بزرگ زمینی در نجران، پذیرفتن تغیر موازنه نظامی را حتی در جبهه حامیان بین المللی سعودی هم قطعی و تثبیت کرده است. جالب آنکه پذیرفتن این موازنه دقیقا از پوسته سخت آن یعنی سران امارات و آل سعود اتفاق افتاده است. پشتوانه دیگر این ادعا علاوه بر دو عملیات اخیر، تثبیت این فرضیه است که ارتقا تواناییهای موشکی و هوایی و همچنین تجهیزات نظامی در یمن یک اتفاق دنبالهدار و با عقبه واقعی است. ضمن اینکه عملیات نجران نوید عینی برای آغاز تغییر برتری در حوزه زمینی برای یمنیها محسوب میشود.
3️⃣ مشخصه بزرگ دو عملیات اخیر هوایی و زمینی یمنیها ترکیب آن با عملیات اطلاعاتی بوده است. به همین دلیل تثبیت ترکیب اقدامات اطلاعاتی با عملیات بزرگ نظامی، مشخصه مهم ادامه جنگ با ائتلاف عربستان خواهد بود. همچنین مهارت و کم نقص بودن دو عملیات اخیر یمن نشان میدهد که نهایتا سال پنجم جنگ با عربستان را باید سال تثبیت عملیات های موفق نظامی برای یمن نامید.
♦️ دستاوردهای سیاسی
1️⃣تغییر موازنه عملیات روانی در افکار عمومی نیز در جنگ عربستان و یمن اتفاق افتاده است. برتریهای روانی در میدان جنگ پس از این اصلیترین عنصر تعیین کننده خواهد بود. زیرا باید این نکته مهم را یادآوری کرد که پس از کنار کشیدن امارات، و حمله موفق یمنی به عمق خاک عربستان، نیروهای نظامی ائتلاف سعودی به لحاظ روحی و انگیزه در بدترین شراط ممکن هستند. بنابراین معنای دقیق تغییر موازنه عملیات روانی در جنگ یمن، این است که شاهد دورانی خواهیم بود که عربستانیها حتی به دروغ هم دیگر نمیتوانند خود را پیروز نبرد نشان بدهند.
2️⃣بعد از پنج سال، جنگ به مرحله نهایی خود در حال نزدیک شدن است و علائمی از شروع دوران مذاکرات سیاسی دیده می شود. این در حالیست که اینک علائم تسلیم شدن به مواضع رسمی مقامات سعودی هم کشیده شده است. این در حالیست که سعودیهای توانایی نیز برای بدست آوردن دستاورد خاص نظامی هم برای آغاز گفتگوهای سیاسی ندارند. از سوی دیگر عملیات اخیر مشخصا یک پیام سیاسی مهم داشت و آن اینکه اگر آل سعود بخواهد از میز مذاکره با یمنیها فرار کند با تنبیه و ضربات سنگین نظامی مواجه خواهد شد.
3️⃣ نهایتا عربستان در بحران کم سابقهای قرار دارد. زیرساختهای دوران جدیدی از اثر گذاری یمن با محوریت انصارالله در میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در حال رقم خوردن هست. دلیل اصلی آن نیز این است که دوران تحمیل اراده سیاسی انصارالله به بزرگان عربی منطقه فرا رسیده است. این دوران یک ضلع دیگر هم دارد و آن ضربات کم سابقه به هژمونی آل سعود در میان کشورهای عربی و به خصوص حوزه جنوب خلیج فارس است.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 پایان فرار از اعتراف
✍🏻 #هادی_محمدی در #جوان نوشت
🔰هنگامی که انصارالله دو پالایشگاه بقیق و خریص را با پهپادهای دوربرد خود هدف قرار داد، شوک عملیات و مهارتهای نظامی و خسارتهای راهبردی آن، در سعودیها و امریکا و غرب آنچنان سردرگمی ایجاد کرد که فقط توانستند در یک فریبکاری بزرگ و برای فرار از اعتراف به قدرت انصارالله، ایران را متهم به عملیات در آرامکوی عربستان کنند.
🔹البته اهداف دیگری نیز در پشت این اتهامزنی وجود داشت، ولی آنچه همه محاسبات سعودی و اماراتی و حتی امریکایی و غربی را در بالاترین سطح تحت تأثیر قرار داده بود، این بود که از این پس با استراتژی هجومی- بازدارنده یمنیها، چه راهبردی را دنبال کنند.
🔻رسانههای متجاوزان در یمن، همه انرژی و پتانسیل خود را بر اتهام به ایران متمرکز کردند تا زمان لازم برای خروج از بنبست را کسب کنند. ابتکار عمل هوشمندانه انصارالله که توقف یکطرفه حملات خود به عمق سعودی را منوط به توقف تجاوز و جنگافروزی سعودی و محاصره ظالمانه علیه مردم یمن نمودند و فرصت دادند تا برای نجات تختهای لرزان سعودی و اماراتی، تصمیمی حیاتی بگیرند، مؤثر واقع نشد و سعودیها طی ۲۴ ساعت، بیش از ۲۰۰ حمله هوایی به مناطق یمن و انصارالله در حدیده و برخی استانها اجرا کردند.
🔸انصارالله و ارتش یمن برای یکسره کردن اوضاع و پاسخ به فریبکاری متجاوزان، عملیات کتاف در شمال شرقی صعده را که از مدتها قبل در یک مسیر فرسایشی علیه نیروهای دشمن دنبال میشد، با قیچی کردن و محاصره آنان در یک عملیات ضربتی، دو تیپ تقویت شده از مزدوران و یک گروهان از فرماندهان و افسران و سربازان سعودی را متلاشی و طی آن ۵ هزار کشته و زخمی و ۲ هزار و ۷۰۰ اسیر که در بین آنها ۵۰ تن از افسران و فرماندهان سعودی هستند را به همراه صدها دستگاه خودروی زرهی و تانک به غنیمت گرفتند و صدها کیلومترمربع از مناطق کتاف و بخشهایی از استان نجران را آزاد کردند.
🔹این عملیات قدرتمندانه به لحاظ نظامی دارای کارکرد و پیامهای روشنی است و یکبار دیگر بر قدرت بازدارنده انصارالله، نهتنها در عرصه پهپادی، موشکی و موشکهای ضدهوایی، بلکه در عرصه عملیاتهای بزرگ زمینی که یکی از ارکان و محورهای اساسی نیروهای متجاوز را منهدم و چالش تدارک نیروهای مزدور را برای سعودی، مضاعف نمود صحه گذاشت.
🔸این عملیات بزرگ تأکید کرد که انصارالله ضمن تأکید بر ضرورت توقف جنگ و تجاوز، از قدرت بازدارنده و هجومی در ابعاد نظامی گوناگون برخوردار است و کارتها و گزینههای متفاوتی برای عاجز کردن پادشاهی سعودی و حرکت بهسوی ریاض یا هدف قرار دادن آن داراست. این مانور قدرت انصارالله پاسخی میدانی به اتهام فریبکارانه امریکا و سعودی نیز بود و نشان داد شعاع قدرت آنان فراتر از پروژههای استعماری برای سلطه ژئوپلتیک یمن و بابالمندب است.
🔺امروز اولویت امریکا برای بازی در برجام و فرابرجام نیز، خروج از باتلاق یمن است تا امکان مهار پیامدهای راهبردی این شکست را داشته باشد. این زاویه تحلیلی هم برای انصارالله که هدف مذاکرات امریکایی یا طرفهای سیاسی راهحل بحران در یمن است و هم برای دیپلماتهای ایرانی حائز اهمیت است.
💢 یمنیها باید به نحوی مذاکره کنند که شعاع قدرت آنان کاسته نشود و امتیاز خود را دریافت کنند و جنگ را متوقف نمایند و دیپلماتهای ایرانی بدانند، این امریکا و عربستان است که در بحران است و باید امتیاز بدهد و در مجموع هوشمند باشند تا آلسلمان عربستان را در ازای بقا در قدرت به امریکا نفروشد.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 سیاست های کلی، چه تغییراتی در قانون گذاری ایجاد می کند؟
🔰 تقریباً تمام بندهای 17 گانه این سیاست ها، واجد نکاتی هستند که می تواند نظام قانون گذاری ما را دستخوش تغییراتی جدی کند، اما به نظر میرسد برخی بندها به جز نگاه کلی که به مسئله تقنین دارند، ناظر به «تجربیات» عینی قانون گذاری و رفع نواقص آن باشند.
🔹 به عنوان نمونه در بند دوازدهم این سیاست ها، مجلس مکلف می شود نصابی را تعیین کند تا هر قانونی به مجمع تشخیص نرود؛ به عبارت دیگر نمایندگان مجلس تنها زمانی میتوانند بر مصوبه خود اصرار کنند که اکثریت مطلقی (نه نسبی) معتقد به ورود مجمع تشخیص باشند وگرنه باید نظر شورای نگهبان را تأمین کرد. این بند به دلیل تراکم کار بالای مجمع تشخیص مقرر شده و در ضمن جایگاه شورای نگهبان را هم تقویت خواهد کرد.
🔸 همچنین بند دوم این سیاست ها که مسئله «پالایش قوانین موجود از حیث مغایرت با موازین شرعی و قانون اساسی» است، به وضوح به مواردی مانند نظر شورای نگهبان درباره قوانین گذشته، اشاره دارد که در موضوع غیرشرعی دانستن قانون انتخابات شوراها را به یاد می آورد.
♦️در بند چهارم این سیاستها به نهادهای تقنینی تکلیف شده تا بحث نظارت بر انطباق قوانین با سیاستهای کلی نظام را با وضع قوانینی، تعیین تکلیف کند. به نظر می رسد مصداق بارز این بند اختلاف نظر شورای نگهبان و مجمع تشخیص در نظارت بر لوایح مرتبط با FATF بود که در سال گذشته جنجال زیادی در کشور به پا کرد.
🔹در بند ششم یک محدودیت کلی بر مجلس وضع خواهد شد تا نتواند هر لایحه ای را به هر شکلی که میخواهد اصلاح کند که مصداق مشهور این موضوع گلایه همیشگی دولت از مجلس به خاطر تغییر اساسی لایحه بودجه است. البته تعیین دقیق این محدودیت بر عهده خود مجلس خواهد بود.
🔸بندهای هفتم و هشتم این سیاست ها به وضوح دو مسئله وظایف قوای مجریه و مقننه در تعیین ساختارهای اداری و همچنین بودجه ریزی را به عنوان دو موضوع معتنابه حکمرانی در جمهوری اسلامی مورد اشاره قرار داده و از قوای سه گانه خواسته شده تا این دو مسئله تعیین تکلیف شود.
♦️در بندهای نهم و دهم به دو معضل اصلی قانون گذاری در ایران یعنی جمع بندی نبودن قوانین و اشکالات قانون نویسی، اشاره شده است.
🔹در بند یازدهم به یکی از پرتکرارترین اصول قانون اساسی در فرایند قانون اساسی اشاره میشود؛ اصل 75 که مقرر میکند هر قانونی که بار مالی داشته باشد باید توسط دولت ارائه شود یا در مجلس منابع اجرای قانون پیش بینی شود. در بند یازدهم این سیاستها اشاره شده که برای جلوگیری از اتلاف وقت مجلس، باید سازوکاری تعیین شود تا ابتدا طرحهای نمایندگان پیش از کلید خوردن فرایند بررسی با اصل 75 مورد بررسی قرار گیرد تا از اتلاف وقت مجلس جلوگیری شود.
🔸بند سیزدهم یک مسئله بسیار حیاتی در کشور را مورد اشاره قرار می دهد که عبارت است از «لزوم زمان دار کردن قوانین مصوب مجمع» به این شکل که قوانین مورد تصویب در مجمع تشخیص که قاعدتاً مبتنی بر مصالحی هستند باید از این به بعد زمان دار باشند.
♦️در بند 15 این سیاست ها نیز گرهگشایی از امور اجرایی کشور به عنوان اولویت قانون گذاری در کشور برشمرده شده است که به طور مشخص ناظر به مشکلات اقتصادی و اداری موجود در کشور است.
📝 روزنامه #خراسان
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f