22.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#گفت_و_گو
🔴 روایت ملی یا ایدئولوژی زدایی از روایت تاریخی
🔺نقدِ «رد خون»
🔹 میلاد دخانچی:
ردخون، فیلم اصلا نشان نمیدهد که این دوجریان که باهم در حال مبارزه هستند یک انگیزههای معرفتی پیچیده دارند. مجاهد و حزب اللهی آن دوره برای تاریخ و آرمان میجنگند نه به خاطر اینکه خواهرش در کمپ دیگری است. وقتی که فیلمساز همه مناسبات فرهنگی را حذف کند دعوا را تقلیل میدهد به عنوان دعوای دو کارتل.
🔺کریم نیکو نظر:
«ماجرای نیمروز ۲، ردخون» در مورد یک دوره خاص تاریخ است که یکسری سوال میپرسد. فیلمساز در این فیلم مطالبی را که برایش مهم است مطرح میکند. یکی از این مسائل مسئله خشونت است. فیلم اولش در مورد چرایی بوجود آمدن این خشونت است و اصلا خشونت مجاز است یاخیر. در فیلم دوم سوال خود را گستردهتر میکند و میپرسد این خشونت تا کجا مشروع است.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 سینمایی که حاصل ذهن سیاه سینماگران است
✍🏻 #علی_قلهکی
🔹شبکه۳ روز جمعه یک فیلم سینماییِ هندی به نام "سرآشپز" را پخش کرد.
بازخوردی که مخاطب از فیلم گرفت، طبیعتِ زیبا، پیشرفت و حسِ نوعدوستی هندیهاست.
🔻آنوقت یکنگاهی به فیلمهای اکران شده در سینما و جشنواره فجرِ گذشته بیاندازید.
تجاوز، قتل، فساد، فقر و در یک کلام فروپاشی جامعه ایرانی را در ذهن مخاطب تئوریزه میکند!
🔹حتما درصدِ فقر و فلاکت در جامعه هند نرخ بالاییتری نسبت به ایران دارد.(بر اساس آمارِ سالِ ۲۰۱۹ هند رتبه ۴۹ کشورهای فقیر دنیا قرار دارد و ۳۴٪ از مردم کشورش درآمدی کمتر از ۱دلار در روز دارند)
🔻بخشی از سیاهنمایی موجود در جامعهی ایران ناشی از ذهنِ سیاه اهالی سینمای ماست؛ افرادی که در آشوبهای بعد از آبان ۹۸ بهجای همدلی با کشور، بیش ۳۹ نفر از آنان تیغ کشیدند و بیانیهی تندی را علیه حاکمیت امضا کردند و هیچ اشارهای به نقش خود در رای آوری روحانی و دولتش نکردند.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 در فضیلت همراهی اجماع با شفافیت
✍🏻 #مصطفی_غفاری
🔻در ماجرای بنزینی آبان 98 وجوه مختلف قابل تأملی وجود دارد. تاکنون بیشتر تحلیلها در این مورد، یا به تصمیمگیری حکومت پرداخته یا بر اعتراضات گسترده متمرکز شدهاند.
در مورد شیوه تصمیمگیری برای انجام این سیاست، یک نکته بسیار مهم، شکلگیری «اجماع» میان سران قواست که بعداً به تأیید رهبری نیز رسید. فارغ از مقصریابی در مورد کیفیت اجرا، این مقوله را باید جداگانه تحلیل کرد و قدر دانست. حتی در وضعیت فعلی نیز، چه بسا اگر پای همگرایی سران و پشتیبانی رهبری در میان نبود، هزینههای مادی و معنوی اجرای این طرح مضاعف می شد.
🔻فضیلت اجماع در قلمرو کشورداری بر کسی پوشیده نیست؛ بهویژه آنکه سابقه سیاستگذاری در کشور ما کمتر چنین فضیلتی را نشان میدهد. البته اجماع در بدنه کارشناسی، امری نسبی است؛ چون نظرات کارشناسی درباره سیاستی واحد، میتواند بسیار متنوع و متعارض باشد اما اجماع سران کشور که باید بر اساس دیدگاههای کارشناسی دریافتیشان تصمیم بگیرند، داستان متفاوتی دارد. میدانیم که در این مورد، اجماع بر سر اصل سیاست بوده، نه نحوه اجرا و اطلاع رسانی و ... که برعهده مجری یعنی دولت محترم قرار داشته و متأسفانه موجب خسارات سنگینی شده است.
🔻اما گذشته از فضیلت کلی و گذشته از موضوع اجماع، در هر مورد اجماعی لازم است ملاحظاتی صورت گیرد تا تصمیم نهایی هم «پایدار» باشد و هم «سازنده». این چیزی است که در نامه اخیر برخی اقتصاددانان به رئیسجمهور مدنظر بوده است: آنها خواستار «شفافیت» در زمینه «مبنای کارشناسی» و «سازوکار حصول» اجماع هستند؛ که به نظر می رسد فارغ از دعواهای سیاسی روزمره، کمکی به ارتقای سطح تصمیمسازی و تصمیمگیری در کشور است. صدر و ذیل نامه نیز نشان می دهد که هدف نه یقهگیری و قبیلهگرایی بلکه نقد سازنده نسبت به نظام تصمیمگیری کشور و ارائه طرحهای اصلاحی، مکمل و حتی جایگزین است.
این را باید همچون فرصتی برای انباشت تجربه در «هنر کشورداری» دید.
💢 دولت اگر همچون «مطالبهای ملی» به این درخواست نخبگانی نگاه کند، در کوتاهمدت فشار بدنه های کارشناسی بر خودش را کاهش میدهد، در میانمدت التهاب افکار عمومی را مهار میکند و در بلندمدت، اثری مثبت بر فهم و عمل اجماعی در دستگاه حکمرانی کشور خواهد گذاشت.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
#سرمقاله روزنامه #صبحنو
🔴 اشتیاق تو به آنان باشد
🔸و در نامه به یکی از کارگزارانش فرمود: «خواص جامعه همواره بار سنگینی را بر حکومت تحمیل میکنند. زیرا در روزگار سختی یاریشان کمتر، در اجرای عدالت از همه ناراضیتر، در خواستههایشان پافشارتر، در عطا و بخشش کمسپاستر، به هنگام منع خواستهها دیر عذر پذیرتر و در برابر مشکلات کم استقامتتر هستند؛ در صورتی کهستونهای استوار دین و اجتماعات پرشور مسلمین و نیروهای ذخیره دعای عموم مردم هستند پس به آنها گرایش داشته باش و اشتیاق تو به آنان باشد.»
🔹اینها بخشهایی از نامه مشهور53 نهجالبلاغه است که علیبنابیطالب (ع) خطاب به مالک اشتر نوشته است. خواندنش بعد از این همه سال و گذشت روزها، ماهها، سالها و قرنها هنوز تازه مینماید. گویی پسر ابیطالب نشسته و دارد برای همین امروز مدیران نسخه میپیچد. گویی جملات پس ابیطالب چیزی نیست که لابهلای گذر روز و شب، گرد زمان و کهنگی روی آن بنشیند.
🔺 از مبارزه با فساد گرفته تا برنامهریزیهای اداری، سازمانی، معیشتی و حتی همین ثبتنامهای اخیر نمایندگی مجلس میشود به این عبارات استناد کرد و از آن آییننامه و دستور کار استخراج کرد. نمایی از حکومت ایدهآل اسلامی آنچنان که باید باشد.
💢 کاش داوطلبان نمایندگی مجلس ملزم میشدند به خواندن و خواندن و خواندن این عبارات!
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 ۱۶ آذر متعلق به کیست؟!
🔸جالب است توجه کنید که ۱۶ آذر در سال ۳۲ که در آن سه نفر دانشجو به خاک و خون غلتیدند، تقریباً چهار ماه بعد از ۲۸ مرداد اتفاق افتاده؛ یعنی بعد از کودتای ۲۸ مرداد و آن اختناق عجیب
- سرکوب عجیب همه نیروها و سکوت همه - ناگهان به وسیله دانشجویان در دانشگاه تهران یک انفجار در فضا و در محیط به وجود میآید. چرا؟
🔹چون نیکسون که آن وقت معاون رئیسجمهور آمریکا بود، آمدایران. بهعنوان اعتراض به آمریکا، بهعنوان اعتراض به نیکسون که عامل کودتای ۲۸ مرداد بودند، این دانشجوها در محیط دانشگاه اعتصاب و تظاهرات میکنند، که البته با سرکوب مواجه میشوند و سه نفرشان هم کشته میشوند. حالا ۱۶ آذر در همه سالها، با این مختصات باید شناخته شود. ۱۶ آذر مال دانشجوی ضدنیکسون است، دانشجوی ضدآمریکاست، دانشجوی ضدسلطه است. (رهبر انقلاب ۲۴ آذر ۱۳۸۷)
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 قمارِ روحانی
✍🏻 #محمدجواد_روح در هفته نامه #صدا نوشت
🔻آقای روحانی در یزد از کسری بودجه گفت و بعد از مدتها به یاد آقای خاتمی افتاد و یک سلامی هم به او کرد و یکسری حملات هم به رئیسی و تندروها انجام داد.
🔻همین روش را در کرمان به شکلی دیگر ادامه داد. مهمتر از همه اینها اعلام کرد به توافقات پشتپرده هم پایبند است؛ همه اینها، یعنی روحانی میخواهد به هر قیمتی که شده، دوباره مذاکره کند.
🔻در اینجا بود که روحانی قمار کرد. وقتی دید چیزی دستش ندارد، بنزین را گران کرد تا جامعه به شرایط اقتصادی واکنش نشان دهد؛ فشار از پایین اتفاق بیافتد تا در بالا چانهزنی کنند که مذاکره انجام شود.
🔹روحانی قمار کرد تا ببیند نتیجهاش چه میشود. اما به نظر من، مقامرهبری هم پاسخ رییسجمهور را دادند. ایشان از یک طرف، مسئولیت تصمیم گرانی بنزین را پذیرفتند و مانع تشدید فشارها بر روحانی و سقوط احتمالی دولت شدند.
🔹اما از طرف دیگر، دو روز بعد از گران شدن بنزین، در سخنرانیشان در میان تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی گفتند که تحریمها تا یکسال دوسال دیگر ادامه دارد. این، یعنی تا وقتی که روحانی و ترامپ هستند؛ مذاکرهای درکار نیست.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
7.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 هدف از یادآوری اقدام نابجا
✍🏻 #حمید_رسایی
🔰 روحانی با هدف آمادهسازی روانی جامعه، مکالمه تلفنی با رییس جمهور مستکبر آمریکا در آغاز بکار دولتش در سال ۹۲ را بازخوانی کرد تا بگوید که مشکلات کشور در گرو مذاکره با آمریکا حل میشود.
🔺مکالمه تلفنی روحانی با اوباما در سال ۹۲ علاوه بر تذکرات خصوصی از طرف رهبر معظم انقلاب، به صورت عمومی اقدام نابجا اطلاق شد و رهبر فرمودند که ما خوشبینانه به این اقدام نگاه میکنیم. حالا بهتر میتوان درباره سوءاستفاده روحانی از نگاه خوشبینانه رهبر انقلاب قضاوت کرد.
🔹روحانی در دیدار با نمایندگان مجلس نهم، محتوای مذاکره خود با اوباما را خیلی کوتاه و درباره ترافیک تهران اعلام کرد! وی بعد از این مکالمه تلفنی، ادعا کرد که اوباما را مؤدب و باهوش یافتم.
🔺به نظر میرسد که روحانی تا پایان سال، برای تحمیل برجام موشکی وبرجام منطقهای، گامهایی را در همین راستا بر خواهد داشت. باید مراقب بود...
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 تولید انبوه خودروهای پرمصرف عامل اصلی افزایش مصرف بنزین
✍🏻 #احسان_سلطانی
🔹در دوره ۹۸-۱۳۷۰، تعداد خودروی سواری ۱۱ برابر و با این وجود مصرف بنزین ۴برابر شده است. دارندگان هر خودروی سواری ۴۰ درصد سه دهه پیش سوخت مصرف می کنند.
🔺در شرایطی که نسبت مصرف سوخت به ازای هر خودرو سواری در ایران کمتر از ۶ لیتر در روز می باشد، این نسبت در آمریکا، عربستان و امارات بیش از ۱۰ لیتر در روز است.
🔹عامل اصلی افزایش بنزین در ایران، تولید انبوه خودروهای پر مصرف، بیکیفیت و آلوده کننده محیط زیست است.
🔺سیاستهای دولتها در حوزههای خودروسازی مسئول اصلی وضعیت کنونی به شمار میرود و سهم مهمی از مصرف بالای بنزین به مردم تحمیل شده است. دولتها از یک سو با بازارهای بسته، مردم را مجبور به استفاده از خودروهای پرمصرف داخلی میکنند و در سوی دیگر با افزایش قیمت بنزین مردم که خود قربانی هستند را مجازات می کنند.
💢نحلههای اقتصادی و رسانهای نئولیبرال مدافع افزایش قیمت بنزین، همواره در برابر تولید انبوه خودروهای پرمصرف سکوت می کنند.
➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 مجلس یازدهم تمام شد؛ زنده باد مجلس دوازدهم!
✍🏻 #پرویز_امینی
🔺 اگر ترکیب ثبت نام کنندگان اعلامی خصوصا در تهران را ملاک بگیریم، نشان میدهد غیر از استثناءها و تکنامزدهایی، شاهد مجلسی در کلیت متفاوت با گذشته نخواهیم بود.
🔹 رقابت انتخابات حول و حوش فهرستهای مختلف از منتقدان دولت و مجلس، با اسم و رسمهای مختلف و جریان نحیفی از مدافعان دولت و وضع موجود شکل خواهد گرفت و در نتیجه مجلس آینده، چیزی فراتر از مجالس هشتم و نهم نخواهد بود و انتظاری بیش از آنها نمیتوان داشت.
🔺 اگر شرایط فعلی کشور را در نظر بگیریم که به لحاظ اجتماعی روی گسل نارضایتی و اعتراض است و هر تکانهای میتواند زلزلههای ویرانگر با ابعاد وسیعتری از آبان ۹۸ ایجاد کند و این اعتراضها علیالاغلب نتیجه بدکارکردی سازمان حکمرانی کشور است، مجلس آینده با ترکیب ثبت نام کنندگان کنونی، خیلی دشوار است که تغییری در الگوی حکمرانی و بهبود آن ایجاد کند. تغییر مثبتی که مردم در زندگی واقعی خود؛ در معیشت و اقتصاد، در آموزش، در بهداشت، در مسکن، در اشتغال، در آلودگی هوا و مسائلی نظیر فساد احساس کنند.
🔹 بنابراین پیشاپیش میتوان این مجلس را با معیارِ «تغییر مثبت در الگوی حکمرانی»، پایانیافته دانست مگر آنکه آن استثناءها جور غالب اعضای پارلمان را بکشند.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 در زوریخ چه خبر است؟
✍🏻 #صابر_گل_عنبری
🔹امروز ایران و آمریکا به مبادله دو زندانی دست زده و مسعود سلیمانی استاد دانشگاه تربیت مدرس و ژائو وانگ استاد آمریکایی چینی الاصل آزاد شدند. این مبادله با میانجیگری دولت سوئیس انجام شده است و نشان میدهد که مذاکرات برای آزادی زندانیان مدتی است میان دو طرف از سرگرفته شده است و اساسا ارادهای برای مذاکره وجود دارد.
🔻از قراین چنین پیداست که این ابتکار دو طرفه صرفا در حد مبادله دو زندانی نباشد و احتمالا پیش درآمدی بر تحولاتی دیگر باشد. مهمترین قرینه حضور همزمان وزیر خارجه ایران و برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در شهر زوریخ سوئیس است.
🔻منابع خبری ایرانی و آمریکایی این حضور مشترک را برای استقبال از سلیمانی و وانگ دانسته و نیویورک تایمز نوشته است که شهروند آمریکایی آزاد شده پس از انتقال با هواپیمایی سوئیسی به زوریخ با برایان هوک دیدار کرده است و رسانههای ایرانی هم از بازگشت شهروند ایرانی به همراه ظریف به ایران سخن گفتهاند.
🔹به نظر پذیرش این که ظریف و هوک صرفا برای استقبال از این شهروندان به زوریخ سفر کرده باشند، سخت است و همین خود پرسشهایی را درباره دلایل اصلی این حضور همزمان بر میانگیزد.
🔻مدتی است که کانال میانجیگری سوئیس فعالتر از قبل شده و پیامهایی را میان آمریکا و ایران رد و بدل میکند. همین هفته پیش بود که رئیس جمهور ایران از پیامهای محرمانه آمریکا به ایران از طریق اروپاییها برای مذاکره سخن گفت و چند روز بعد ظریف گفت که این پیامها غالبا از طریق سوئیس به دست ایران میرسد.
🔹به هر حال، روزها و هفتههای آتی مشخص خواهد کرد که دقیقا چه خبر است و آیا این بار دود سفیدی از تلاشهای جدید میانجیگران سوئیسی و عمانی بر خواهد خاست یا باز تیرها به سنگ میخورند.
🔻ترامپ امروزه با توجه به اوضاع داخلی خود و فضای انتخاباتی آمریکا بیش از هر زمانی به پیشرفت در مهمترین مسائل بینالمللی نیاز دارد. طرح معامله صلح وی درباره نزاع در فلسطین که رونمایی نشد؛ هر چند پلانهای مهمی از آن عملا اجرا شد و مذاکرات با کره شمالی هم راه به جایی نبرده و خروج از برجام نیز فعلا جز تداوم فشار حداکثری، ایران را پای میز مذاکره نکشانده است. از این جهت، دستان ترامپ در مواجهه انتخاباتی در سیاست خارجی خالی است.
🔹در این اوضاع نیز اقتصاد ایران حال و روز خوشی ندارد و به یک تنفس جدی نیاز دارد، تنفسی که فعلا در شرایط تحریمی تنها از طریق بر طرف کردن خلل بنیادین داخلی اقتصاد ممکن نیست و ترک خوردن دیوار تحریمها یک ضرورت اساسی است؛ چیزی که ترامپ آن را به بعد از شروع مذاکرات موکول کرده است. یعنی وعده نسیه. اما ایران به دنبال یک دریافتی نقدی است و با توجه به وضعیت داخلی آمریکا از آن بیم دارد که ورود غیر نقدی صرفا به نفع ترامپ و کارزار انتخاباتی او باشد.
🔻در این شرایط، طرفهای میانجیگر به ویژه سوئیس و عمان به دنبال یک راه میانه میان مواضع دو طرف هستند؛ راهی که تحصیل آن چندان آسان نیست؛ چون باید به گونهای باشد که ترامپ آن را به نفع خود بداند و بتواند بر روی آن سرمایهگذاری انتخاباتی کند و از سوی دیگر نیز باید به شکلی باشد که ایران را قانع به مذاکره با ترامپ کند.
💢کوته سخن این که در زوریخ و مسقط و غیره هر خبری باشد گشایش چندانی در تنش کنونی بر مدار "برد برد" محتمل نیست و شرایط کنونی و شروط چندان دشوار و پیچیده مینماید که به گفته حافظ "راه هزار چارهگر از چار سو ببست".
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 جزئیات بحث روحانی و رحیم پور ازغدی درباره بنزین
🔺صوت جلسه را منتشر کنید
💬 #حسن_رحیمپور_ازغدی در دانشگاه خواجه نصیر
🔹بنده که حرف محرمانهای نزدهام و درخواست دارم مطالب منتشر شود تا همه بفهمند که ما چه گفته ایم و آنها چه توهین های کردند. من از زمان آقای خاتمی اعلام کردم که نشست های شورا علنی باشد و همه نخبگان بدانند که چه میکنیم.
🔹ما که تصمیم امنیتی نمیگیریم و نخبگان، فرهنگیان و دانشگاهیان باید بدانند چه میگوییم. از همان زمان هم دوستان مخالف این بودند که محتوای جلسات منتشر شود. من با آن زمان کاری ندارم؛ ولی درخواست میکنم محتوای جلسات مورد مناقشه علنی منتشر شود.
🔹شما میگویید بنده توهین کردم، خوب متن و صوت جلسه را منتشر کنید. آقای روحانی در جلسه گفت که من تا صبح پیگیر بودم که همه مردم راضی بودند و با اعتراض بعضی مراجع و نمایندگان اوضاع پیچیده شد و اغتشاش آغاز شد.
🔺بنده در جلسه گفتم که اینگونه نبوده و مسئولان دولتی از یکی دو روز قبل از اجرای طرح آمده اند و دروغ گفته اند و این باعث نارضایتی توده مردم شدهاست. بحث بنده بنزین نبود. آقای روحانی به مقدمه در شورای انقلاب فرهنگی نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه درباره بنزین حرف زد. این صحبت ها جایش در دیگر شوراها بود و نه شورای انقلاب فرهنگی.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f