اجلاس روسای آموزش و پرورش سراسر کشور/ آذربایجان غربی
تقویت ارتباط متقابل دانش آموزان در فضای مجازی ضروریست
مدیر آموزش و پرورش مهاباد گفت: تولید محتوای آموزشی جذاب توسط خود معلم و به صورت چند رسانه ای، استفاده از نرم افزارهای تولید محتوا و فیلم های آموزشی مکمل جهت تثبیت یادگیری، تقویت ارتباط دانش آموزان در کلاس های مجازی با یکدیگر برای ارتقای کیفی آموزش ضروریست.
آموزش و پرورش استان آذربایجانغربی
اجلاس روسای آموزش و پرورش سراسر کشور/ آذربایجان غربی تقویت ارتباط متقابل دانش آموزان در فضای مجازی ض
«کریم سلیمانی» در حاشیه سی و پنجمین اجلاس سراسری روسای آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی آموزش و پرورش استان اظهار داشت: پر رنگ کردن نقش مشاوران جهت آموزش مهارت های یادگیری در فضای مجازی مانند مدیریت زمان، خلاصه نویسی و ..، بازخورد های پی در پی در گروه به فعالیت های دانش آموزان با رعایت اصول صحیح بازخورد دهی، برگزاری دوره های ضمن خدمت نیز در این زمینه نقش مهمی دارد.
وی ادامه داد: لازم است برگزاری کارگاههای آموزشی بازدید مستمر کارشناسان از کلاسها بصورت مجازی. ارتقا امکانات نرم افزاری دسترسی مدیران مناطق در شبکه شاد برقرار شود و گزارش گیری و کنترل غیبت دانش آموزان فعال شود و پلت فرم سامانه شاد حتی المقدور دوطرفه باشد.
وی در باره تداوم شرایط کرونایی و چگونگی فعالیت مدارس و نوع آموزش گفت: در صورت تداوم شرایط کرونایی پیشنهاد می گردد باتوجه به تجارب سال تحصیلی گذشته تمهیداتی اندیشیده شود تا حتی الامکان کلاسهای درسی بصورت حضوری برگزار شده تا بحث آموزش بیشتر از این دچار آسیب و نقصان نگردد.
سلیمانی بیان کرد: آموزش در فضای مجازی مستلزم ایجاد امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مضاعف، مناسب و قابل قبول تری بوده که متاشفانه امکانات سال گذشته جوابگوی این امر نبود. وی بیان کرد: علاوه بر آن خود همکاران معلم نیز مهارت و تسلط کافی برای امر آموزش در فضای مجازی را خصوصا در بحث تولید محتواهای آموزشی و ... را نداشته که این مسئله نیز موجبات ناامیدی، دلسردی و بی انگیزگی بسیاری از همکاران را فراهم آورد.
مدیر اموزش و پرروش مهاباد افزود: از ۴۳هزاز و۷۹۹ نفر دانش آموز منطقه مهاباد تعداد دانش آموزان واقعی نیازمند به گوشی هوشمند یا تبلت ۳۲۶۳ می باشد که از این تعداد تا کنون با تلاش خیرین و کادر مدارس و انجمن اولیا و مربیان ۱۲۸ مورد تامین شده است.
اجلاس روسای آموزش و پرورش سراسر کشور/ آذربایجان غربی
هدایت دانش آموزان به سمت رشته های فنی نیازمند آمایش دقیق سختافزاری و نرمافزاری است
مدیر آموزش و پرورش شهرستان میاندوآب گفت: اجرای دقیق رشته گزینی در آموزشهای فنی و حرفهای و کاردانش با توجه به فرصت های منطقه ایی با آمایش دقیق سختافزاری و نرمافزاری و استفاده از گروههای مطلع و کارآفرین در این زمینه راهگشاست.
آموزش و پرورش استان آذربایجانغربی
اجلاس روسای آموزش و پرورش سراسر کشور/ آذربایجان غربی هدایت دانش آموزان به سمت رشته های فنی نیازمند آ
«بهروز تقی نژاد» در حاشیه سی و پنجمین اجلاس سراسری روسای آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی آموزش و پرورش استان اظهار داشت: باتوجه به تداوم شرایط کرونایی ایجاد بسترهایی برای آمادگی روحی و روانی دانش آموزان و اولیاء و معلمان و مربیان با استفاده از ظرفیت گروه های بهداشتی و درمانی به منظور بازگشایی مدارس ضروریست.
وی تامین و برآورد تجهیزات بهداشتی و درمانی واحد های آموزشی، مدرسه محوری، استفاده از نظرات شرکای آموزش و پرورش و استفاده از ظرفیت های رسانه های عمومی و به رخ کشیدن تجربیات سایر کشورها را در زمینه شرایط بهینه برای بازگشایی حضوری مدارس ضروری دانست.
تقی نژاد برگزاری کارگاه های تولید محتوای الکترونیکی و کارگاه های درون مدرسه ای با قطب بندی مدارس را برای ارتقای کیفیت آموزش مجازی در بستر برنامه شاد مفید دانست و افزود: اجرای سیاست واحد در جذب، حفظ و نگهداری نیروی انسانی کارآمد در آموزش و پرورش بویژه معلم به عنوان عنصر و محور اصلی توسعه همه جانبه امری کلیدی است.
وی کاربست اقدامات آموزشی و تربیتی ترسیمی جبرانی با روشهای الزام آور در تمام پایه ها و مقاطع تحصیلی را برای تحقق عدالت آموزشی ضروری دانست و گفت: باید ارتباط مفید و موثر بین محتواهای کاربردی و تئوری به ویژه در دوره های متوسطه محقق شود به نحوی که ارتباط بین رشته ای میان رشتهای همدیگر را پوشش داده و نتیجه کار رغبت دانش آموزان را در برداشته باشد؛ به عبارتی آنچه که را در یک موضوع آموخته میشود با روشهای گوناگون در دیگری تقویت گردد.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان میاندوآب با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری در خصوص آموزش مهارت محور گفت: اجرای دقیق رشته گزینی در آموزشهای فنی و حرفهای و کاردانش با توجه به فرصت های منطقه ایی با آمایش دقیق سختافزاری و نرمافزاری و استفاده از گروههای مطلع و کارآفرین در این زمینه راهگشاست.
وی ایمن سازی محیط کارگاهی به منظور برگزاری حضوری کلاس ها، کاربست منابع آموزشی دیجیتال کارآمد در آموزش های کارگاهی و استفاده از ظرفیت سایر ارگانهاو نهادها برای بهبود شرایط تحصیل دانش آموزان در رشته های فنی برای تحقق آموزش مهارت محور ضروری دانست.
وی خاطر نشان کرد: با بکار بست تمام ابزارها و با توجیه اولیاء توسط مشاوران مستقر در مدارس و اداره سعی در به حداکثر رساندن گرایشات به فنی و حرفه ای در شهرستان میاندوآب با معیار 45درصد می باشیم .
تقی نژاد بیان کرد: برای بازگشایی مطمئن مدارس، باید اقداماتی همچون واکسیناسیون معلمان، برگزاری کلاس ها و کارگاه های لازم برای سرایداران و کادر خدماتی مدارس با موضوع مولفه های محیط کارایمن در ایام کرونایی، ارتقای سلامت روانی دانش آموزان در مواجهه با معضلات و بهبود فضاهای آموزشی و محیط فیزیکی مدارس در جهت تاب آوری و کنترل احساسات و ناملایمات و جلب رضایت خاطر دانش آموزان، معلمان، کارکنان با اطلاع رسانی صحیح در دستور کار قرار گیرد.
آموزش و پرورش استان آذربایجانغربی
اجلاس روسای آموزش و پرورش سراسر کشور/ آذربایجان غربی ایجاد امکان ارتباط تصویری تعاملی منجر به افزایش
« علی اکبر مهتدی» در حاشیه سی و پنجمین اجلاس سراسری روسای آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی آموزش و پرورش استان اظهار داشت: پیشنهاد می شود برای گسترش دامنه آموزش مجازی در ایام کرونا، تامین سخت افزارهای آموزش مجازی جهت استقرار یادگیری الکترونیک و تحت پوشش دادن روستاهایی که به اینترنت دسترسی ندارند، در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: در منطقه نازلو توانمند سازی همکاران در موضوعات نحوه ایجاد انگیزه در دانش آموزان، تولید محتوای الکترونیک و کلاس معکوس و نحوه ارزشیابی اصیل در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است.
به گفته این مقام مسوول، برگزاری کلاسهای حضوری تحت عنوان آموزش جهادی ویژه دانش آموزانی که از آموزشهای مطلوب برخوردار نبودند، پیگیری تلفنی آموزشهای مجازی و ارائه بازخوردهای لازم، طراحی کارنامه ارزیابی فعالیت های آموزشی دبیر، انجام پژوهش تحت عنوان شناسایی و تبیین چالشهای آموزشی منطقه در ایام کرونا از جمله اقدامات شاخص این منطقه در ایام کرونا بوده است.
مهتدی، خواستار ایجاد امکان ارتباط تصویری دوسویه و تعاملی با هدف افزایش کیفیت آموزشی در سامانه شاد شد و افزود: با اتخاذ سیاست تمرکز زدایی در ایام کرونا پیشنهاد میشود به نحوی که اختیارات لازم به مناطق آموزشی داده شود تا با توجه به شرایط منطقه، نسبت به نحوه ارائه آموزشها تصمیم گیری نماید همچنین فعالیتهای آموزشی بصورت ترکیبی(حضوری _مجازی) برگزار گردد.
وی با اشاره به لزوم هدایت تحصیلی دانش آموزان به سمت رشته های فنی گفت: پیشنهاد میشود امکانات متناسب جهت ایجاد رشته های جدید و متناسب با شرایط منطقه تهیه گردیده و شرایط ایجاد رشته های جدید از حالت پیچیده بروکراسی خارج گردند همچنین تجهیز کارگاههای هنرستانها بصورت کلی مد نظر قرار گیرد.
وی با اذعان به نقش بی بدیل اولیا در هدایت و بهینه سازی جریان یادگیری در ایام کرونایی گفت: تهیه کتب راهنمای تدریس والدین بویژه والدین دانش آموزان دوره ابتدایی، تخصیص اعتبارات لازم جهت توانمند سازی اولیا و ایجاد یک سامانه جهت رسیدگی به شکایات اولیا در این راستا راهگشا خواهد بود.
آموزش و پرورش استان آذربایجانغربی
اجلاس روسای آموزش و پرورش سراسر کشور/ آذربایجان غربی توسعه آموزش مهارت محور در دستور کار وزارت آموزش
«علیرضا شهبازیان» در حاشیه سی و پنجمین اجلاس سراسری روسای آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی آموزش و پرورش استان با بیان اینکه تربیت نیروی انسانی مهارت محور برای آموزش و پرورش از طریق دانشگاه فرهنگیان و بازنگری در محتواهای مطالب درسی با تاکید بر محوریت مهارت بجای محوریت موضوعات حفظی می تواند باعث توسعه آموزش مهارت محور در آموزش و پرورش باشد، ادامه داد: تغییر محتوای آزمون ها به مهارتی ،تدوین و ابلاغ مشوق های لازم برای دانش آموزان مهارت گرا، توجه به مهارت های بومی و محلی و گسترش آن ها و جذب نیروهای ماهر آموزش دیده از طریق دستگاه های اجرایی کشور نیز میتواند به عنوان بخشی از فرآیند توسعه آموزش مهارت محور مورد توجه قرار گیرد.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان کشاورز با اشاره به اینکه مهم ترین معظل مناطق کم برخوردار و محروم در دوران شیوع بیماری کرونا ویروس، عدم بهره مندی از زیرساخت های لازم برای اجرای آموزش های مجازی است، اظهارداشت: با تجربیات سالهای گذشته و مشارکت و همراهی دستگاه های بهداشتی و خانواده ها می توان در سالتحصیلی جدید الگوهای آموزش حضوری و نیمه حضوری را در برخی مدارس به صورت محدود عملیاتی کرد.
وی ارتقای نرمافزاری شبکه شاد، امکان دسترسی سریع دانلود فایل ها و مطالب،امکان بارگزاری سریع مطالب، امکان بارگزاری کتب الکترونیکی و دسترسی معلمان و دانش آموزان به مطالب کتاب های درسی از طریق ایجاد پنجره الکترونیکی، و نیز توسعه آموزش ها از طریق کانال ها و شبکه های تلویزیونی را از عمده عوامل موثر در ارتقای آموزش مجازی برشمرد.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان کشاورز در پاسخ به این سوال که آموزش تمام ساحتی در پیشبرد اهداف مندرج در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چه نقشی دارد و وظیفه نظام تعلیم و تربیت در این خصوص چیست، اظهارداشت :با توجه به تدوین ، نگارش و تصویب مطالب و محتوای کتب درسی در پیش از اجرای سند تحول بنیادین، بنظر میرسد غالب محتوا در ساحت تربیت علمی است؛ هر چند که سایر ساحت های تربیتی را میتوان در داخل محتواهای آموزشی و متون کتب درسی جستجو کرد؛ اما نیازمند بازنگری کارشناسانه به دور از تغییرات و تصمیمات عاجل و شتابزده هستیم.
وزیر آموزش و پرورش در سی و پنجمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش کشور؛
اجرای دو طرح برای ارتقای صلاحیت معلمی در آغاز سال تحصیلی/ پاداش بازنشستهها در هفتههای آینده پرداخت میشود
وزیر آموزش و پرورش در برنامه تخصصی «تحول و نیروی انسانی» در سی و پنجمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشور از اجرای دو طرح در آغاز سال تحصیلی برای ارتقای صلاحیت معلمی خبر داد.
آموزش و پرورش استان آذربایجانغربی
وزیر آموزش و پرورش در سی و پنجمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش کشور؛ اجرای دو طرح برای ارتقای
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، محسن حاجی میرزایی در برنامه تخصصی «تحول و نیروی انسانی» در سی و پنجمین اجلاس سراسری مدیران و رؤسای آموزش و پرورش که در اردوگاه فرهنگی/ تربیتی شهید باهنر تهران در حال برگزاری است، اظهار کرد: تا پایان سال، اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان تعیین تکلیف و بسته نیروی انسانی تکمیل خواهد شد.
حاجی میرزایی بیان کرد: هدف اصلی رتبه بندی معلمان ارتقای کیفی صلاحیتهای معلمی است که به افزایش انگیزه معلمان کمک میکند.
وی اظهار کرد: طرح «کارآمد» در معاونت ابتدایی و طرح «جوامع یادگیری» در معاونت متوسطه برای سال تحصیلی جدید، اجرا میشود که خروجی این طرح ها، صلاحیت معلمان را ارتقا خواهد داد.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد در دورههای تربیت معلم دانشگاه فرهنگیان ۲۰ رشته مطابق با شرایط جدید، بازنگری و به وزارت علوم ارسال شده است، همچنین برای افزایش صلاحیت کیفی دانشگاه نیز اقدامات لازم صورت گرفته است.
حاجی میرزایی افزود: الگویی با ۱۴ شاخص، برای نیروی انسانی طراحی کرده ایم و هیچ مدرسه ای نباید در آغاز سال تحصیلی، بدون معلم باشد. بسته دیگر نیروی انسانی نیز، نظام انگیزشی، است که برای ارتقای انگیزه معلمان طراحی شده است.
وی درباره افزایش حقوق نیروهای خدماتی گفت: در قانون هیچ راهی برای افزایش حقوق نیروهای خدماتی وجود نداشت، اما با هماهنگیهای صورت گرفته از ماه گذشته دریافتیهای آنان یک میلیون در قالب اضافه کار اضافه شده است.
وزیر آموزش و پرورش همچنین درباره پاداش بازنشستهها افزود: اعتبارات این موضوع تخصیص پیدا کرده و باید تأمین شود و این موضوع نیز در هفتههای آینده پرداخت خواهد شد.