💠 ۱۰ عامل مهم وسعت رزق و روزی💠
🌟آیت الله مهدوی در جمع طلاب اصفهان:
آنچه باید از آن به عنوان اولین عامل توسعۀ رزق نام برد، تلاش و کوشش برای تحصیل معاش است، ولی در آیات قرآن و روایات اهلبیت(علیهمالسلام) عوامل دیگری نیز وجود داردکه رعایت آن موجب گشایش در روزی انسان است.
1️⃣ #تقوا
خداوند متعال در آیه ۳ طلاق میفرماید: «وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَى اللّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّاللّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللّهُ لِکُلِّ شَیْء قَدْراً / و او را از جائى که گمان ندارد روزى مى دهد، و هر کس بر خدا توکّل کند، کفایت امرش را مى کند. خداوند فرمان خود را به انجام مى رساند، و خدا براى هر چیزى اندازه اى قرار داده است!»
2️⃣ #توکل
قرآن کریم در ادامۀ آیۀ ۳ طلاق میفرماید: «وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ»(کسیکه توکل به خداوند داشته باشد، خداوند او را از همه جهت کفایت میکند) و یکی از جهاتی که خدا بندهاش را کفایت میکند، در بحث رزق و روزی است.
3️⃣ #خوشرفتاری و حُسنخلق
امامصادق(علیهالسلام) فرمودند: «حُسْنُ الْخُلُقِ یَزِیدُ فِی الرِّزْقِ»؛ خوشرفتاری رزق انسان را زیاد میکند.
4️⃣ #دعا
دعا کردن در درگاه الهی، نوعی طلب رزق است. خداوند در آیۀ ۳۲سورۀ نساء میفرماید: «وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ»(بهوسیلۀ دعا، فضل الهی را درخواست کنید).
5️⃣ #اطعام
پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمودند: سرعت تأثیر اطعام دیگران برای جلب روزی، از چاقویی که گوشت را میبُرَد بیشتر است و امام صادق(علیهالسلام) نیز فرمودند: وقتی مهمان بر شما وارد میشود با خودش از سوی خدا رزق فراوان و برکت میآورد و وقتی هم که از خانه بیرون میرود، خارج میشود در حالیکه گناهان شما پاک میگردد.(الکافی، ج۲، ص۲۰۲.)
6️⃣ #آسانگرفتن
امیرالمؤمنین(علیهالسلام) فرمودند: آسانگرفتن نسبت به دیگران، باعث جلب روزی میشود.(غرر الحکم و درر الکلم، ص۴۰۵.)
7️⃣ #تدبیر_نیکو
امام علی(علیهالسلام) در روایتی میفرمایند: برنامهریزی درست، مال کم را رشد میدهد، یعنی رزق انسان را زیاد میکند و بیبرنامگی و اسراف هم مال را -هر قدر هم زیاد باشد- از بین میبرد.(غرر الحکم و درر الکلم، ص۳۴۵.)
8️⃣ #دائمالوضو بودن
پیامبر گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) به شخصی فرمودند: اگر دائمالوضو باشی، رزقت توسعه پیدا میکند.
9️⃣ #صدقه
رسول گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) میفرمایند: «أَکْثِرُوا مِنَ الصَّدَقَةِ تُرْزَقُوا»؛ زیاد صدقه بدهید تا رزقتان زیاد شود، حتی در بعضی از روایات میفرمایند: همان وقتی هم که رزقتان تنگ است، [باز] مقدار کمی را صدقه بدهید، این کار در توسعۀ رزق شما مؤثر است.
🔟 #ازدواج
قرآن کریم میفرماید: «إِنْ یَکُونُوا فُقَراءَ یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلیمٌ»؛ بیهمسران خود را همسر دهید و اگر تنگدستند، خداوند آنان را از فضل خویش بینیاز خواهد کرد، و خدا گشایشگر داناست.(نور، ۳۲)
✨ مقام معظم رهبری حفظه الله:
💎هرکس که در راه روشنگری فکر مردم تلاش بکند، از انحرافی جلوگیری نماید و مانع سوء فهمی شود، از آن جا که در مقابله با دشمن است، تلاشش جهاد نامیده می شود.
🌟پيامبر صلي الله عليه و آله :
💎مَن طَلَبَ العِلمَ كانَ كفّارَةً لِما مَضى ؛
💎كسى كه در پى تحصيل علم رود ، اين عمل كفّاره گناهان گذشته او است .
📚ميزان الحكمه ، ح 17742 .
💮قال 🌟رسول اللّه صلى الله عليه و آله:
💎اَرْبَعٌ تَزيدُ الرِّزْقَ: حُسْنُ الْخُلْقِ وَ حُسْنُ الْجِوارِ وَ كَفُّ الاَْذى وَ قِلَّةُالضَّجْرِ
🌟پيامبر خدا صلى الله عليه و آله می فرمایند:
💎چهار چيز روزى را زياد مى كند: خوش اخلاقى، خوش رفتارى با همسايه، اذيتنكردن و كم كردن بى تابى.
📚معدن الجواهر، ص ۳۹
💬نگهداری گربه در منزل
#احکام
📚 #احکام_دین
🌻الّلهُمَّ صَلِّ عَلے مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم🌻
╭---🌷🕊🇮🇷 🌷──┅╮
📌کانون خدمت رضوی سملقان
به ما بپیوندید؛
@khademrezasemelghan
╰ ┅ ──────── ┅ ┅ ╯
9.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 دروغ گفتن
💬دروغ گفتن برای رفع اختلاف و ایجاد صلح بین مسلمانان چه حکمی دارد؟
💠 #استاد_محمدی_نژاد
#احکام
📚 #احکام_دین
🌻الّلهُمَّ صَلِّ عَلے مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم🌻
╭---🌷🕊🇮🇷 🌷──┅╮
📌کانون خدمت رضوی سملقان
به ما بپیوندید؛
@khademrezasemelghan
╰ ┅ ──────── ┅ ┅ ╯
💬 احکام عقیقه
1️⃣ . ذبح عقیقه برای فرزند پسر و دختر مستحب مؤکد است.
2️⃣. عقیقه باید گوسفند یا گاو یا شتر باشد.
3️⃣. مستحب است براي پسر، حیوان نر و برای دختر، ماده باشد.
4️⃣. مستحب است عقيقه روز هفتم ولادت انجام شود.
5️⃣. صدقه دادن پول عقيقه کفايت از عقيقه نمي کند.
6️⃣. تفاوت نمي کند گوشت عقيقه به صورت خام يا پخته تقسيم شود.
7️⃣. اگر گوشت عقيقه پخته شود، جمعي از مؤمنين (حداقل ده نفر، اگر بيشتر باشند افضل است ) دعوت شوند و پس از غذا براي فرزند دعا کنند. [1]
8️⃣. خوردن گوشت عقيقه براي چند نفر کراهت دارد (بنابراحتياط): 1- کسي که عقيقه مي کند. 2-کسي که عقيقه براي او است. 3- نان خورهاي آن ها. [2]
#احکام_عقیقه
#شرائط_عقیقه
------------------
📚 منبع:
1.برگرفته از تحریر الوسیله ج 2 ص 331
2. استفتا از سایت آیت الله مکارم
#احکام
📚 #احکام_دین
🌻الّلهُمَّ صَلِّ عَلے مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم🌻
╭---🌷🕊🇮🇷 🌷──┅╮
📌کانون خدمت رضوی سملقان
به ما بپیوندید؛
@khademrezasemelghan
╰ ┅ ──────── ┅ ┅ ╯
💬پرسش
سلام میخواستم بدانم کسی که تو ذهنش شخصی رو غیبت میکنه ولی به زبون نمیاره و به کسی هم نمیگه فقط اونو تو ذهنش میگه آیا غیبت و گناه حساب میشه؟
✅پاسخ
فکر گناه بدان معنا که منشأ اثر علمی و عملی بشود، گرچه به هر دلیل در خارج انجام نشود و در مرحله فکر باقی بماند، دستکم گناه نبودن آنها قطعی نیست و ممکن است گناه شمرده شود. به خصوص آنکه برخی گناهان اساساً از سنخ گناه فکری است و اصلاً در خارج عینیت پیدا نمیکند؛ مانند کسی که در عالم فکر و ذهن خود نسبت به برادر مؤمن خود بدبین باشد، گرچه اظهار نکند، آیا کسی میتواند گناه بودن این مورد را منکر شود؟!! یا مثلاً ناامیدی از خداوند یک گناه کبیره است و از سنخ گناهان فکری است.
مشهور فقها فرمودهاند که حسد گناه کبیره است. ممکن است کسی بگوید که در برخی روایات آمده که هر مؤمنی قصد گناهی بکند تا وقتی که آن را به جا نیاورد، چیزی بر او نیست و گناهی برایش نوشته نمیگردد. بنابراین حسد هم تا وقتی که کاری نکند، نباید گناه داشته باشد؟ جواب آن است که این روایات درباره گناهانی است که از اعضا و جوارح سر میزند و تا به جای آورده نشود، گناه محسوب نمیشود؛ اما گناهانی که جای آنها قلب است (مانند ریا، عجب، بغض مؤمن، و ...) از گناهان قلبی تماماً از مورد روایات عفو خارج است.
البته شایان ذکر است، نباید فراموش کرد که این قبیل گناهان (حسد، ناامیدی، بدبین بودن به برادر مؤمن، عجب و...)، خودشان فی نفسه جزء گناهان میباشند، آن هم گناهان فکری و قلبی؛ نه آنکه از قبیل فکر گناه، چون فکر دزدی کردن یا فکر دروغ گفتن و ... باشد. در مورد سوالی که مطرح شده، غیبت صورت نگرفته اما مرتکب گناهانی چون بدبینی و عجب میشود.
#احکام
📚 #احکام_دین
🌻الّلهُمَّ صَلِّ عَلے مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم🌻
╭---🌷🕊🇮🇷 🌷──┅╮
📌کانون خدمت رضوی سملقان
به ما بپیوندید؛
@khademrezasemelghan
╰ ┅ ──────── ┅ ┅ ╯