5706240_-212208.mp3
3.59M
🚩 نقش بانوان در کربلا
🎙 گفتاری از دکتر رجبی دوانی درباره زنان عاشورا
2️⃣ بخش دوم: طوعه
🔸«طوعه» هرچند فرزند ناخلفی دارد، ولی در موقعی که مردان کوفه، مسلمبنعقیل، فرستادهی امام حسین علیهالسلام را رها کردهاند و او سرگردان در کوچهها میگردد و در موقعی که عبیدالله ابن زیاد اعلام کرده است که هر کس مسلم را پناه دهد خونش به هدر است، این ایثار را انجام میدهد و خطر را به جان میخرد و مسلم را پناه میدهد.
🔸ولی فرزند ناخلف او خیانت میکند و مخفیگاه را لو میدهد؛ که البته از ارزش کار طوعه چیزی کم نمیکند. جالب این است که «طوعه» کنیزی بوده است که به عقد اشعث ابن قیس در میآید. اشعث دشمن اهل بیت هم هست. همان ملعونی است که به امیرالمؤمنین علیهالسلام خیانتهای بسیاری کرد و در به شهادت رساندن ایشان دخیل بود و دخترش هم قاتل امام حسن مجتبی علیهالسلام شد.
🔸ولی «طوعه» با اینکه در این خانواده بوده و با اینها نسبت داشته، این معرفت را دارد که فردی که امام حسین علیهالسلام او را فرستاده و حالا بیپناه مانده است را پناه دهد.
🌷 @Khamenei_Reyhaneh
5771776_-212209.pdf
3.41M
💝 دانلود کتاب | چهار گفتار
🏴 تبیین زمینهها، علل، و آثار حادثهی عاشورا در بیان حضرت آیتالله خامنهای
🌸 حضرت آیتالله خامنهای بیست و سه سال قبل و در شهریور سال ۷۵ در اجتماع زنان شهر ارومیه، خطاب به حاضرین فرمودند:
📗 «توصیه من به خواهران و دختران عزیزم این است که معلومات و آگاهیهایتان را بیشتر کنید. مطالعه، دقّت، تحقیق، درس، ورود به مسائل مورد ابتلای روز و اهتمام به کارهای دینی، جزو وظایف حتمی و مسلّم شماست.»
🔸 به همین علت، «ریحانه» در ایام محرم کتابهایی را معرفی خواهد کرد که در آن به بررسی زوایای قیام حضرت اباعبدالله الحسین از نگاه حضرت آیتالله خامنهای پرداخته است.
👆 در اولین قدم، شما بانوان گرامی میتوانید کتاب «چهار گفتار» را از همین مطلب دریافت کنید.
📕 خرید نسخه کاغذی yon.ir/MiBhT
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
🚩 مجموعه بیانات | #فرستادگان_حسین علیه السلام
2️⃣ روز دوم: زن مگو مرد آفرین روزگار!
🏴 [پس از واقعهی کربلا] خطبه را فقط زینب و علیّبنالحسین نخواندند، [بلکه] چندین زن خطبه خواندند؛ امّکلثوم خطبه خوانده، سکینه بنتالحسین خطبه خوانده، فاطمه بنتالحسین خطبه خوانده. اینها دخترها و زنهایشان هم اینجوری بودند.
🌷 اینکه میگویند «زن مگو مردآفرین روزگار» من و تو عادت کردهایم این را که گفتند فوراً گریه را سر بدهیم و رویش فکر نکنیم؛ راست است، اینها مردآفرین بودند.
🔸 اگر یزید قبلاً میدانست که بعداً اینقدر دردِسر برایش ایجاد خواهد شد، گمان بنده این است که به عمر سعد و شمر دستور میداد که زنها را هم همان جا یکجا بکُشید. منتها سنّت خدا بر غلبهی حق است و بر پایداری حق. ۵۱/۱۱/۲۲
📕 منبع: کتاب همرزمان حسین؛ گفتار پنجم
🌷 "فرستادگان حسین" علیهالسلام مجموعهای از بیانات رهبر انقلاب است که دربارهی نقش زنان و دختران قافلهی کربلا در گسترش پیام عاشورا ایراد شده.
📲 برخی از این بیانات برای اولین بار است که در فضای مجازی منتشر میشود
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
🏴 @Khamenei_R
ریحانه
👶 مهد هیئت
💖 حضور #کودکان در هیئات مذهبی، نیاز به مدیریت از سوی #والدین و بقیهی مستمعین دارد. توقع زیادی است که انتظار داشته باشیم بچهها دست از کودکیشان بردارند و سروصدا و بازیشان را تعطیل کنند، و فراموش نکنیم که #تربیت_دینی و سلامت روان کودکان از همین مجالس و #هیئات پا میگیرد. همه با هم باید شرایط را طوری مدیریت کنیم که خاطرات خوبی از این ایام در ذهن کودکان باقی بماند؛ به همین منظور میتوانید این موارد را رعایت كنید 👇
✅ وظیفه اصلی والدین، تربیت و مراقبت از #کودک است. شرکت در مراسم و #عزاداری یک عمل مستحب است. خودتان را موظف ندانید که تمام دهه در صف اول هیئات بزرگ و بسیار شلوغ، حضور داشته باشید. به توان روحی، جسمی و حوصلهی محدود کودکتان توجه کنید.
⏰ ساعت خواب کودکتان را تنظیم کنید. بیخوابی کودکان را بدخلق و بهانهگیر میکند.
👦 در جایی از هیئت بنشینید که تهویهی مناسب هوا داشته و دسترسیتان به سرویس بهداشتی و بیرون از مراسم، راحت باشد.
👩👧👦 میان مراسم دست کودکتان را بگیرید و دوری در بیرون از هیئت بزنید. کودکان خاصه آنها که زیر پنج سال هستند، نمی توانند مدت طولانی در یک مکان ساکت و بی سروصدا بمانند. حوصلهشان سر می رود و کج خلقی میکنند.
🦄 #اسباب_بازی مورد علاقه کودک را به همراه داشته باشید. همچنین مقادیری خوراکی و آب.
🔆 قبل از شرکت در مراسم، متناسب با سن و سال کودکتان برایش توضیح دهید که دارید کجا می روید، داستان چیست و چرا باید در این مراسم شرکت کنیم.
⭕️ از وقایع #کربلا که احتمال می رود کودکتان را ترسیده کند، بپرهیزید. بیشتر بر روی صفات مثبت و مهربانی امام (ع) و خصوصیات ویژه فرزندان ایشان مثل ادب، شجاعت، حمایت از مظلومان، #حجاب، احترام به بزرگتر و ... تأکید کنید. از #کتاب، #شعر و داستان کمک بگیرید.
😌 اما اگر مستمعی هستیم که فعلا فرزند نداریم و توقع سروصدای بچه در هیئت را نیز نداریم، با خودمان کنار بیاییم که بچهها بخش بزرگ و مهم جهان ما هستند. آرام باشید و سعی کنید با بچههای حاضر در مراسم و والدینشان مهربان باشید و هرگز کودکان را بابت سروصدا و جنب و جوششان سرزنش نکنید.
🌱 #مهارتهای_زندگی
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید | #فرستادگان_حسین علیهالسلام
🌷 رهبر انقلاب: به نظر من بنیانگذار بنای حفظ حوادث با ادبیات و هنر، زینب کبری است. ۱۳۸۴/۶/۳۱
👆 "فرستادگان حسین علیهالسلام" مجموعهای از بیانات رهبر انقلاب است که دربارهی نقش زنان و دختران قافلهی کربلا در گسترش پیام عاشورا ایراد شده.
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
5706240_-212208.mp3
3.59M
🚩 نقش بانوان در کربلا
3️⃣ بخش سوم: شبیه ماه
🌱 بانویی که به حضرت زهرا سلاماللهعلیها شباهت داشت
گفتاری از دكتر رجبی دوانی درباره زنان عاشورا
🌙 حضرت فاطمه بنت الحسین در کربلا حضور داشتند. همسر ایشان حسن مثنی - فرزند امام حسن مجتبی (ع) - است که در کربلا مجروح شد و دشمن میخواست او را بکشد اما خویشان مادری او که در سپاه عمر سعد بودند، دورش را گرفتند و او را نجات دادند.
✊️ فاطمه (س) در این عرصههای سخت مثل عمه بزرگوارشان موارد مختلف را دیده است؛ منتها این بزرگواران تابع حضرت زینب (ع) بودند و حادثهای هم در دربار یزید دربارهی ایشان به وجود آمد که با برخورد کوبندهی حضرت زینب (ع) عملی نشد.
🌺 در تاریخ هست که وقتی حسن مثنی به خواستگاری دختر امام آمد، امام فرمودند کدامیک از این دختران من را میخواهی؟ او شرم کرد و پاسخی نداد و امام فرمودند فاطمه را برای تو در نظر میگیرم که او به مادرم شباهت دارد.
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
5444353_-212220.pdf
1.99M
💝 دانلود کتاب | درسهای عاشورا
📗 رهبر انقلاب: «توصیه من به خواهران و دختران عزیزم این است که معلومات و آگاهیهایتان را بیشتر کنید.» ۱۳۷۵/۰۶/۲۸
🔸 کتاب مذکور در ۲۶۴ صفحه و به لحاظ موضوعی فقط در بحث «درسهای عاشورا» تدوین شده و در واقع بخشی از کتاب مرجع «آفتاب در مصاف» است.
🔹 خرید نسخه کاغذی از yon.ir/oMhWH
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
🌷 با من از عشق بگو
⚫️ ما همه صاحب عزا هستیم و باید آداب عزاداری درست را یاد بگیریم و مراقب شیوهی درست عزاداری كردنمان باشیم. در این یادداشت كوتاه به چند مورد از این آداب اشاره میكنیم 👇
☑️ مرسوم است که مردم در هنگام مرگ عزیزانشان لباس مشکی بر تن میکنند و این رنگ نشانه عزادار بودن است. در روایات آمده که زنان هاشمى و قریشى در دمشق لباس سیاه بر تن کردند و به مدت هفت روز براى امام حسین علیهالسلام و شهداى کربلا عزادارى کردند. رسم ادب این است که شمایل ظاهری ما نیز در این ایام شبیه کسانی باشد که عزیزی را از دست داده اند. در ایام عزاداری مشکی بپوشیم و اگر ممکن است به بچه ها هم مشکی بپوشانیم.
📕 هر روز قسمتی از ماجرای کربلا را برای فرزندانمان بگوییم و درباره هدف امام علیهالسلام از قیام با هم صحبت کنیم. لازم نیست روایتی که تعریف می کنیم همه جزئیات را در بر داشته باشد. خصوصا قسمت هایی که ممکن است موجب وهن و ترس بچهها شود را حتما حذف کنیم.
☀️ برخی از علما معتقدند که زیارت عاشورا حدیث قدسی است. به همین دلیل است که خواندن این زیارت آسمانی در تمام ایام عزاداری، خصوصا دهه اول محرم و حتی تمام روزهای سال بسیار توصیه شده است. اگر خواندن این زیارت برای بچه ها به صورت کامل برایتان میسر نیست؛ قسمت سلام معروف «اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ ، وَعَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ ، وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ ، وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَیْن» را برایشان بخوانید.
📛 شرکت در مراسم عزاداری و انجام دیگر آداب این ایام همواره از طرف معصومین و بزرگان دین توصیه شده. اما این نکته را همواره باید در نظر داشت که شیوه عزاداری نباید همراه با کارهای حرام باشد. همچنین موجب وهن مذهب هم نباشد. یعنی کاری نکنیم که سوژه به دست دشمنان بیافتد و به این وسیله علیه مکتب اهل بیت و پیروان مکتب اهلبیت تبلیغ سوء داشته باشند.
🌱 #مهارتهای_زندگی
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
🚩 مجموعه بیانات | فرستادگان حسین علیه السلام
3️⃣ روز سوم: مثلِ زینب کبری
🌷 حضرت آیتالله خامنهای: زینب کبری نه مثل یک زن برجسته، که مثل یک مرد سرآمد با ظرفیت علوی، مثل پیغمبر، مثل خود امام حسین، در این حد ظرفیت نشان میدهد.
🏴 گویی برنامهای را در ذهنش از پیش طراحی کرده و قدم به قدم طبق این برنامه حرکت میکند؛ با حوادث، غافلگیرانه مواجه نمیشود.
🌙 مثلا شب عاشورا، صبح و عصر عاشورا، شب یازدهم، هنگام آتش گرفتن خیمهها، هنگام خروج از کربلا با گروهی زن و بچه و یک برادرزادهی بیمار. ۱۳۶۵/۱۰/۱۵
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
26.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید| توصیه رهبرانقلاب در دیدار مداحان:
◾️ در این برههی از زمان روی مسئلهی #خانواده تکیه کنید. دشمن -نه دشمن ایران یا دشمن انقلاب؛ دشمن بشریّت- تصمیم گرفته که نظام خانواده را در بین بشر از بین ببرد. خانواده سنّت الهی است. ۹۷/۱۲/۰۷
💻 @Khamenei_ir
5968384_-212226.mp3
3.21M
🚩 نقش بانوان در کربلا
4️⃣ بخش چهارم: خاک و خون
🌙 چهارمین برنامه از مجموعهی صوتی نقش زنان در کربلا، «خاک و خون» نام دارد که ماجرای امسلمه، همسر رسول خدا و شیشهی خاک نزد او و تبدیل شدن خاک به خون در هنگام شهادت حضرت امام حسین علیهالسلام را روایت میکند.
➕ به همراه گفتاری از دكتر رجبی دوانی و دکتر فریبا علاسوند
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
🚩 مجموعه بیانات | فرستادگان حسین علیه السلام
4️⃣ روز چهارم: مدیریت حکیمانهی زینب کبری
🌷 حضرت آیتالله خامنهای: یکی از این تجربههایی که زینب در یک شبانه روز برایش پیش آمد، اگر در زندگی یک انسان پیش بیاید و انسان بتواند بجا و درست عمل کند، جا دارد که آن را لوح افتخار کنند و در تاریخ ثبت کنند.
💔 چند حادثهی مهم در زندگی این زن بزرگ در مدت کوتاهی پیش میآید و همهی اینها را آن چنان حکیمانه و قوی علاج میکند و با آن برخورد میکند که انسان متعجب میشود. ۱۳۶۵/۱۰/۱۵
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
🌺 مشعل معرفت و دانش عربی
🏴 پاسداشت مقام عالی حضرت سکینه بنت الحسین
🔆 رهبر انقلاب: «سکینهی کبری»یی که شما اسمش را در کربلا شنیدهاید، و دختر امام و برادرزاده و شاگرد زینب است، او یکی از مشعلهای معرفت عربی در همهی تاریخ اسلام تا امروز است.
🌸 کسانی که حتی زینب و پدر زینب و پدر سکینه را قبول نداشتند و ندارند، اعتراف میکنند که سکینه علیهاسلام یک مشعل معرفت و دانش است. ۱۳۷۰/۰۸/۲۲
📥 نسخه با کیفیت http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=37213
❣️ @khamenei_reyhaneh
5574914_-212228.pdf
1.75M
💝 دانلود کتاب | ۷۲ سخن عاشورایی
📗 رهبر انقلاب: «توصیه من به خواهران و دختران عزیزم این است که معلومات و آگاهیهایتان را بیشتر کنید.» ۱۳۷۵/۰۶/۲۸
🔸 کتاب مذکور در ۲۹۶ صفحه منتشر شده و شامل موضوعات زیر در بیان رهبر انقلاب است:
- تحلیل تاریخ اسلام از بعثت تا عاشورا
- حسینی بودن؛ تنها راه سعادت
- عوامل انحطاط جامعهی اسلامی
- کربلا؛ الگوی امتحان شده و همیشگی ما
- ارزش والای شهادت
- اهمیّت و نقش مجاهدت حضرت زینب(س) و امام سجّاد(ع)
- نهضت عاشورا؛ پشتوانهی انقلاب اسلامی
🔹 خرید نسخه کاغذی از yon.ir/bwLOS
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
5640449_-212231.mp3
27.48M
💐 «مسئولیتپذیری» رکن اصلی تحکیم خانواده است
🔊 صوت کامل سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین پناهیان در سلسله نشستهای گفتمانی «زن و خانواده» در اندیشه رهبر انقلاب؛ مشهد مقدس (۷۶ دقیقه)
مطالعه خلاصهای از سخنرانی 👇
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=43277
@Khamenei_Reyhaneh
66307_-212240.mp3
3.33M
🚩 نقش بانوان در کربلا
5️⃣ بخش پنجم: همسر زهیر بن قین
💠 زهیر نمیخواست با حضرت امام حسین (ع) مواجه شود؛ اما وقتی قاصد آمد و گفت امام میخواهند تو را ببینند، قصد نداشت برود! همسرش گفت «سبحانالله! پسرِ دختر پیامبر تو را میطلبد و تو نمیروی؟». چنان این را محکم گفت که زهیر شرمنده شد و تصمیم گرفت نزد امام (ع) برود.
➕ به همراه گفتاری از دكتر رجبی دوانی و دکتر فریبا علاسوند
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
❤️ یک نذری متفاوت
🍛 مقولهی نذر و نذری دادن از جمله قرارهای معنوی انسان با خداوند است که در ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) جلوهی بیشتری دارد. اما خوب است به این نکته فکر کنیم که گاهی بهتر است در کنار نذورات همیشگیمان به فکر رواج دادن انواع نذرهای فرهنگی نیز باشیم 👇
❇️ مزایای نذورات فرهنگی و معنوی نسبت به نذرهای مادی:
🔸در راستای اهداف انبیاء و معصومین علیهم السلام است [هدایت گری و آبادانی آخرت انسانها].
🔹اجر و پاداش بسیار فراوانی دارد زیرا نتایج مستمر و ماندگارتری دارد.
🔸باقیات و صالحات است و همه ما میدانیم آثار هدایت یک انسان گاه هزاران سال باقی میماند برای مثال ثمره خرجهایی که حضرت خدیجه سلام الله علیها برای پیشبرد اهداف پیامبر (ص) کرد چقدر عظیم و گسترده و ماندگار است.
🔹در بسیاری از موارد نذرهای معنوی و فرهنگی با وجود این همه آثار و نتایج مثبت بسیار کم هزینه تر از نذرهای مادی است. مثلا هزینه انتشار و توزیع یک روایت از معصوم علیه السلام کجا و هزینه اطعام میلیونی کجا؟
⁉️ سوال مهم اینجاست که چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم؟
1️⃣تهیه و توزیع کتابهای مناسب و سیدی هایی که معرفت دینی و اعتقادی افراد را بالا میبرد.
2️⃣تولید یا اختصاص مبلغی جهت تولید مستندات و فیلم و پوسترهایی که در جهت ترویج معارف دین و اخلاق است یا نذر برای وقف کتاب در گردش.
3️⃣در هیاتها به بچههای کوچک عزادار هدایای دوست داشتنی مثل گیرهسر یا مدادهای فانتزی بدهیم.
4️⃣میتوانیم نذر کننده علوم و فنونی باشیم که در آن مهارت داریم و هر کس به تناسب شغلش میتواند نذر فرهنگی داشته باشد: پزشکی که یک روز در هفته یا ماه به درمان رایگان بیماران فقیر خدمات بدهد؛ معلمی که در مناطق محروم به رایگان تدریس کند؛ کتاب فروشی که چند درصدی تخفیف به کتابهایش اختصاص دهد؛ راننده تاکسی که تا مسیر هیاتها افراد را رایگان برساند و...
5️⃣ اهدای خون هم از نذرهای زیبای فرهنگی و معنوی است.
6️⃣ اگر تخصصی در حوزههای مختلف داریم نذر کنیم زمانی را برای گفتگو با افراد دردمند و ارائه راهکار به آنان اختصاص بدهیم.
7️⃣ برعهده گرفتن مخارج کودکان بیسرپرست یا بد سرپرست حتی برای یک مدت معین جزء نذرهای بسیار خوب است.
8️⃣ برعهده گرفتن مخارج درمان افراد نیازمند یا بیماری های خاص.
9️⃣ برگزاری رایگان کلاس و نشستهای گفتگو محور با موضوعات اعتقادی و اخلاقی و روایات قرآن و تاریخ اسلام.
🔟 تهیه بروشور هایی جذاب با محوریت نیازهای فکری مردم.
🌱 #مهارتهای_زندگی
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
🚩 مجموعه بیانات | #فرستادگان_حسین علیه السلام
5️⃣ روز پنجم: هنر، ساز و کار اصلی بقای عاشورا
🌷 حضرت آیتالله خامنهای: به نظر من بنیانگذار بنای حفظ حوادث با ادبیات و هنر، زینب کبری است. اگر حرکت و اقدام حضرت زینب و بقیهی اهل بیت (ع) نمیبود، عاشورا در تاریخ نمیماند.
🌷 ساز و کار بقای این حقایق در تاریخ این است که کسانی که از این دقایق مطلع شدند، این را در اختیار دیگران بگذارند.
🌷 بیان هنری هم شرط اصلی است؛ کما اینکه خطبهی حضرت زینب در کوفه و شام، از لحاظ زیبایی و جذابیت بیان، آیت بیان هنری است. ۱۳۸۴/۶/۳۱
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
هدایت شده از KHAMENEI.IR
لوح | رهبرانقلاب: به نظر من اوج مصیبت در کربلا، شهادت علیاصغر -این طفل شش ماهه- در آغوش پدر است.
🖨 نسخه چاپ👇
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=37781
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 فتوکلیپ؛
نفس نفس بزن
بدونم زندهای
یا یک کمی بخند
یا گریه کن علی
رهبر انقلاب: اوج مصيبت كربلا شهادت علي اصغر در آغوش پدر بود
@khamenei_reyhaneh