سلام بر محرم
محرم که میآید حال و هوای شهرها و کوچهها و محلهها حسینی میشود. اما بعضی از خانمها هستند که خیلی خوب میدانند چطور باید این حال و هوای معنوی را درون خانههای خودشان نیز به جریان دربیاورند تا قدمی مثبت در تربیت معنوی همهی اهل خانه برداشته باشند. بعضی از این راهکارها را باهم مرور میکنیم 🔽
🚩 چند نکتهی کوچک اما مهم دربارهی راهبردهای تربیتی محرم در خانه
1️⃣ اولین گزینه اغلب ما برای استقبال از ماه محرم، بیرون آوردن پرچم و بیرقهای عزا و لباس مشکیها است.
🏴 حتما پرچمی که تاب زیر آفتاب ماندن داشته باشد را تهیه کنید و آن را از تراس خانه یا یکی از پنجرهها آویزان کنید. اجازه بدهید شما هم سهمی در سیاه پوشی شهر و اقامه عزای ارباب، داشته باشید.
2️⃣ هیات خود را انتخاب کنید. سعی کنید برنامههای خود را به گونهای بچینید که با فرزندانتان در محیط هیات حضور داشته باشید. اوضاع ترافیک را بررسی کنید تا بتوانید به موقع در هیات حاضر شوید و سخنرانیها و مداحیها را از دست ندهید.
🍛 همه هیاتها توانایی نذری دادن ندارند، برنامه خانه را طوری بچینید که قبل از بیرون رفتن از خانه شام خود را آماده کرده باشید تا زمانی که به خانه برمیگردید شام بچهها آماده باشد.
3️⃣ با وجود اینترنت و موبایلهای هوشمند، پیدا کردن انواع فایلهای سخنرانی کار سختی نیست. به خصوص اگر همان هیاتی که شبها میروید برنامههای خود را در فضای مجازی نیز قرار دهد.
🔊 بنابراین تکرار و تاکید محتواهایی که به صورت زنده به گوش بچهها رسیده بوده، تاثیر خاص خود را خواهد داشت. حتی میتوانید سخنرانیهای هیئتهای دیگر را نیز دانلود کنید و گوش بدهید.
4️⃣ در خانه برنامهی دستهجمعی خواندن زیارت عاشورا داشته باشید و تلاش کنید این برنامه را چهل روز ادامه بدهید. بعد از خواندن زیارت عاشورا از تکتک اعضای خانواده بخواهید دعا کنند و بقیه آمین بگویند.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
بعثت خون | فصل سوم؛ شبیه ماه
3.42M
🚩 نقش بانوان در کربلا
3️⃣ بخش سوم: حضرت فاطمه بنت الحسین علیهمالسلام
🌱 بانویی که به حضرت زهرا سلاماللهعلیها شباهت داشت
گفتاری از دكتر رجبی دوانی درباره زنان عاشورا
🌙 حضرت فاطمه بنت الحسین
🏴 اولین شب از مراسم عزاداری محرم در حسینیه امام خمینی، شب گذشته برگزار شد.
🖼 در حاشیهی این مراسم، بانوان گرامی میتوانند از غرفه ریحانه بازدید کنند. در این غرفه علاوه بر نمایش محصولات گرافیکی ریحانه، کتابهای تقریظ شده یا توصیه شده توسط رهبر انقلاب در موضوعات زنان نیز به نمایش گذاشته شده.
📍 مکان: خیابان جمهوری، خیابان کشور دوست، ابتدای خیابان نوشیروان.
🕖 زمان: 26 تا 30 شهریورماه؛ ۱۹الی۲۳
👶 مهد هیئت
💖 حضور #کودکان در هیئات مذهبی، نیاز به مدیریت از سوی #والدین و بقیهی مستمعین دارد. توقع زیادی است که انتظار داشته باشیم بچهها دست از کودکیشان بردارند و سروصدا و بازیشان را تعطیل کنند، و فراموش نکنیم که #تربیت_دینی و سلامت روان کودکان از همین مجالس و #هیئات پا میگیرد. همه با هم باید شرایط را طوری مدیریت کنیم که خاطرات خوبی از این ایام در ذهن کودکان باقی بماند؛
👶 مهد هیئت
✅ وظیفه اصلی والدین، تربیت و مراقبت از #کودک است. شرکت در مراسم و #عزاداری یک عمل مستحب است. خودتان را موظف ندانید که تمام دهه در صف اول هیئات بزرگ و بسیار شلوغ، حضور داشته باشید. به توان روحی، جسمی و حوصلهی محدود کودکتان توجه کنید.
⏰ ساعت خواب کودکتان را تنظیم کنید. بیخوابی کودکان را بدخلق و بهانهگیر میکند.
👦 در جایی از هیئت بنشینید که تهویهی مناسب هوا داشته و دسترسیتان به سرویس بهداشتی و بیرون از مراسم، راحت باشد.
👩👧👦 میان مراسم دست کودکتان را بگیرید و دوری در بیرون از هیئت بزنید. کودکان خاصه آنها که زیر پنج سال هستند، نمی توانند مدت طولانی در یک مکان ساکت و بی سروصدا بمانند. حوصلهشان سر می رود و کج خلقی میکنند.
🦄 #اسباب_بازی مورد علاقه کودک را به همراه داشته باشید. همچنین مقادیری خوراکی و آب.
🔆 قبل از شرکت در مراسم، متناسب با سن و سال کودکتان برایش توضیح دهید که دارید کجا می روید، داستان چیست و چرا باید در این مراسم شرکت کنیم.
⭕️ از وقایع #کربلا که احتمال می رود کودکتان را ترسیده کند، بپرهیزید. بیشتر بر روی صفات مثبت و مهربانی امام (ع) و خصوصیات ویژه فرزندان ایشان مثل ادب، شجاعت، حمایت از مظلومان، #حجاب، احترام به بزرگتر و ... تأکید کنید. از #کتاب، #شعر و داستان کمک بگیرید.
😌 اما اگر مستمعی هستیم که فعلا فرزند نداریم و توقع سروصدای بچه در هیئت را نیز نداریم، با خودمان کنار بیاییم که بچهها بخش بزرگ و مهم جهان ما هستند. آرام باشید و سعی کنید با بچههای حاضر در مراسم و والدینشان مهربان باشید و هرگز کودکان را بابت سروصدا و جنب و جوششان سرزنش نکنید.
📝 شما نیز تجارب و نظرات خود را در این زمینه بنویسید و به @ReyhanehContact ارسال کنید تا در باشگاه مخاطبان ریحانه منتشر شود 👇
@Reyhaneh_Mokhataban
🌱 #مهارتهای_زندگی
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
🕯 حضرت سکینه، مشعل معرفت و دانش تاریخ عرب
❇️ رهبرانقلاب: #سکینه_کبری که شما اسمش را در کربلا شنیدهاید، دختر امام و برادرزاده و شاگرد زینب است.
🌸 او یکی از مشعلهای معرفت عربی در همهی تاریخ اسلام تا امروز است.
🌼 کسانی که حتّی زینب و پدر زینب و پدر سکینه را قبول نداشتند و ندارند، اعتراف میکنند که سکینه (علیهاسلام) یک مشعل معرفت و دانش است. ۱۳۷۰/۰۸/۲۲
@khamenei_reyhaneh
67842_-210479.mp3
3.4M
نقش بانوان در کربلا
💠 بخش چهارم: بصیرت مادر حضرت سکینه و حضرت علی اصغر
گفتاری از دكتر محمدحسین رجبی
🌷 با من از عشق بگو
☑️ مرسوم است که مردم در هنگام مرگ عزیزانشان لباس مشکی بر تن میکنند و این رنگ نشانه عزادار بودن است. در روایات آمده که زنان هاشمى و قریشى در دمشق لباس سیاه بر تن کردند و به مدت هفت روز براى امام حسین علیهالسلام و شهداى کربلا عزادارى کردند. رسم ادب این است که شمایل ظاهری ما نیز در این ایام شبیه کسانی باشد که عزیزی را از دست داده اند. در ایام عزاداری مشکی بپوشیم و اگر ممکن است به بچه ها هم مشکی بپوشانیم.
📕 هر روز قسمتی از ماجرای کربلا را برای فرزندانمان بگوییم و درباره هدف امام علیهالسلام از قیام با هم صحبت کنیم. لازم نیست روایتی که تعریف می کنیم همه جزئیات را در بر داشته باشد. خصوصا قسمت هایی که ممکن است موجب وهن و ترس بچهها شود را حتما حذف کنیم.
☀️ برخی از علما معتقدند که زیارت عاشورا حدیث قدسی است. به همین دلیل است که خواندن این زیارت آسمانی در تمام ایام عزاداری، خصوصا دهه اول محرم و حتی تمام روزهای سال بسیار توصیه شده است. اگر خواندن این زیارت برای بچه ها به صورت کامل برایتان میسر نیست؛ قسمت سلام معروف «اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ ، وَعَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ ، وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ ، وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَیْن» را برایشان بخوانید.
📛 شرکت در مراسم عزاداری و انجام دیگر آداب این ایام همواره از طرف معصومین و بزرگان دین توصیه شده. اما این نکته را همواره باید در نظر داشت که شیوه عزاداری نباید همراه با کارهای حرام باشد. همچنین موجب وهن مذهب هم نباشد. یعنی کاری نکنیم که سوژه به دست دشمنان بیافتد و به این وسیله علیه مکتب اهل بیت و پیروان مکتب اهلبیت تبلیغ سوء داشته باشند.
🌱 #مهارتهای_زندگی
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⏱ تایملپس
🎥 آنچه در این پانزده ثانیه میبینید، گوشهای از فعالیت سهساعتهی غرفه ریحانه در شب تاسوعای حسینی است.
📍 این غرفه تا جمعه شب، در حاشیه مراسم عزاداری بیت رهبری در تقاطع خیابان کشوردوست و نوشیروان برپا خواهد بود.
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
❤️ یک نذری متفاوت
❇️ مزایای نذورات فرهنگی و معنوی نسبت به نذرهای مادی:
🔸در راستای اهداف انبیاء و معصومین علیهم السلام است [هدایت گری و آبادانی آخرت انسانها].
🔹اجر و پاداش بسیار فراوانی دارد زیرا نتایج مستمر و ماندگارتری دارد.
🔸باقیات و صالحات است و همه ما میدانیم آثار هدایت یک انسان گاه هزاران سال باقی میماند برای مثال ثمره خرجهایی که حضرت خدیجه سلام الله علیها برای پیشبرد اهداف پیامبر (ص) کرد چقدر عظیم و گسترده و ماندگار است.
🔹در بسیاری از موارد نذرهای معنوی و فرهنگی با وجود این همه آثار و نتایج مثبت بسیار کم هزینه تر از نذرهای مادی است. مثلا هزینه انتشار و توزیع یک روایت از معصوم علیه السلام کجا و هزینه اطعام میلیونی کجا؟
⁉️ سوال مهم اینجاست که چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم؟
1️⃣تهیه و توزیع کتابهای مناسب و سیدی هایی که معرفت دینی و اعتقادی افراد را بالا میبرد.
2️⃣تولید یا اختصاص مبلغی جهت تولید مستندات و فیلم و پوسترهایی که در جهت ترویج معارف دین و اخلاق است یا نذر برای وقف کتاب در گردش.
3️⃣در هیاتها به بچههای کوچک عزادار هدایای دوست داشتنی مثل گیرهسر یا مدادهای فانتزی بدهیم.
4️⃣میتوانیم نذر کننده علوم و فنونی باشیم که در آن مهارت داریم و هر کس به تناسب شغلش میتواند نذر فرهنگی داشته باشد: پزشکی که یک روز در هفته یا ماه به درمان رایگان بیماران فقیر خدمات بدهد؛ معلمی که در مناطق محروم به رایگان تدریس کند؛ کتاب فروشی که چند درصدی تخفیف به کتابهایش اختصاص دهد؛ راننده تاکسی که تا مسیر هیاتها افراد را رایگان برساند و...
5️⃣ اهدای خون هم از نذرهای زیبای فرهنگی و معنوی است.
6️⃣ اگر تخصصی در حوزههای مختلف داریم نذر کنیم زمانی را برای گفتگو با افراد دردمند و ارائه راهکار به آنان اختصاص بدهیم.
7️⃣ برعهده گرفتن مخارج کودکان بیسرپرست یا بد سرپرست حتی برای یک مدت معین جزء نذرهای بسیار خوب است.
8️⃣ برعهده گرفتن مخارج درمان افراد نیازمند یا بیماری های خاص.
9️⃣ برگزاری رایگان کلاس و نشستهای گفتگو محور با موضوعات اعتقادی و اخلاقی و روایات قرآن و تاریخ اسلام.
🔟 تهیه بروشور هایی جذاب با محوریت نیازهای فکری مردم.
🌱 #مهارتهای_زندگی
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
🌷 بارزترین ویژگی حضرت زینب سلاماللهعلیها از نظر هبر انقلاب
◀️ رهبر انقلاب؛ شاید مهمترین بُعدی که شخصیت #زن_مسلمان میتواند آن را در مقابل چشم همه قرار دهد، این بُعد است:
❇️ شخصیت زن اسلامی به برکت #ایمان و دل سپردن به رحمت و عظمت الهی، آنچنان سعه و عظمتی پیدا میکند که حوادث بزرگ در مقابل او، حقیر و ناچیز میشود.
🌙 در زندگی #زینب_کبری، این بُعد از همه بارزتر و برجستهتر است. حادثهای مثل روز عاشورا نمیتواند زینب کبری را خرد کند. ۸۴/۳/۲۵
🏴 زن، خانواده و #سبک_زندگی در نگاه رهبرانقلاب 👇
@khamenei_reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #پویش_نگاری👆
🌹گاهی رنج و زحمتِ زنده نگهداشتن خون #شهید، از خود #شهادت کمتر نیست. رنج سی ساله #امام_سجاد علیه الصّلاة والسّلام و رنج چندین ساله #زینب_کبری علیهاسلام از این قبیل است
⚫️ تلخترین شبها ⚫️
🌺 رهبر انقلاب: در یازدهم ماه محرم یکی از عظیمترین فاجعههای تاریخ اسلام به وقوع پیوست.
▪️ کسانی از خاندان نبوت اسیر شدند که عزیزترین و شریف ترین انسانهای تاریخ اسلام بودند.
▪️ زنانی در جمع هیأت اسراء وجود داشتند که شأن شرف آنها در جامعه اسلامی آن روز نظیر نداشت
▪️ و کسانی این عزیزان را به اسارت گرفتند که از خبیث ترین و پلیدترین انسان های زمان خودشان بودند. ۱۳۶۸/۰۵/۲۳
🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⏱ تایملپس
🎥 آنچه در این پانزده ثانیه میبینید، گوشهای از فعالیت سهساعتهی غرفه ریحانه در شب عاشورای حسینی است. این غرفه فردا شب نیز در حاشیه مراسم عزاداری بیت رهبری در تقاطع خیابان شهید کشوردوست
🏴 اینجا؛ مرکز دنیا
💕 روایتهای مادرانه
👶 دست کوچکش را کشید روی صورتم. «مامان گریه کنی ناراحت میشما». چوبشور را نشانش دادم. گفتم:«دخترم بیا خوراکی بخور» اینكار حواسش را از گریهی من پرت نمیکرد. برای او گریهی روضه با گریهِ برای بستنی فرق نداشت. عمر دو سالونیمهاش اجازه نمیداد این موقعیت را، این حالم را درک کند.
📅 تمام روزهای بارداری برای آیندهاش برنامه ریختم. برای تکتک روزهای زندگیاش نقشه داشتم. برای تغذیه، بازی، لالایی و قصه، حرف زدن و ارتباط گرفتن. هدفم آسان بود و سخت. میخواستم یک آدم خوب تربیت کنم. اگر بندهی خوب خدا میشد هرجا که میرفت مفید بود. همین کافی بود اما حضور من کافی نبود. باید بین آدمهای خوب هم میرفتیم. مسجد و جلسات قرآن به ذهنم رسید. ایام شادی و عزای مذهبی را از تقویم درآوردم. گفتم وقتی ششماهه است میرویم مجلس روضه با اشک شیرش میدهم. وقتی هشتماهه بشود در مجلس جشن و مولودی هستیم. شادی را هم میبیند. مسجد هم میرویم.
🙇♀️ وقتی اینها را میچیدم نمیدانستم بچهی بیقراری خواهم داشت که صبح تا شب بغل میخواهد و شب تا صبح شیر میخورد و در حسرت خواب خواهم ماند. چه میدانستم عدل وقتی میخواهم از خانه خارج شوم دستشویی میکند و بعدش باید یک ربع صبر کنم و بعد پوشکش کنم. بعد از پوشک گرسنهاش میشود و وقتی سیرش میکنم باید آروغش را بگیرم. فکر نمیکردم که بین اینهمه عجله، وقتی دارم توی بغلم آروغش را میگیرم او آرام بخوابد و هیچ اهمیت ندهد که میخواستم مسجد برویم. این را هم نمیدانستم که وقتی میگذارمش توی رختخواب و آرام توی خواب میخندد، همهی الویتهایم یکباره تغییر میکنند و مهمترین چیز میشود آرامش او.
💢 برنامهام آنطور که چیده بودم پیش نرفت. در شلوغی بیتاب میشد. خانهی ما حسینیهمان شد. مجالس را از تلویزیون میدیدیم. به آرامش فرزندم میارزید.
❇️ بزرگتر شد و آمده بودیم به یکی از مجالس بزرگ روضه برویم. موقع سخنرانی با وسایل نقاشیاش مشغول بود اما روضه شروع شد. به سنی رسیده بود که گریهی بقیه را متوجه شود. دستهای کوچکش روی صورتم بود و میگفت گریه نکنم. قبل اینکه چراغها را خاموش کنند بلند شدیم. رفتیم بیرون، در پیادهرو جایی نزدیک خیابان زیرانداز پهن کردم و نشستیم. صدای روضهخوان ضعیف شد. سرم را به دیوار تکیه دادم و سعی کردم صدارا بشنوم. نگاهم به دخترم افتاد. پیادهرو روشن بود. دخترم خوشحال دراز کشیده بودو نقاشی میکشید. قلبم آرام شد. اینجایی که نشسته بودیم مرکز دنیا بود.
🌱 #مهارتهای_زندگی
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
🏴 اینجا؛ مرکز دنیا
💕 روایتهای مادرانه
👶 دست کوچکش را کشید روی صورتم. «مامان گریه کنی ناراحت میشما». چوبشور را نشانش دادم. گفتم:«دخترم بیا خوراکی بخور» اینكار حواسش را از گریهی من پرت نمیکرد. برای او گریهی روضه با گریهِ برای بستنی فرق نداشت. عمر دو سالونیمهاش اجازه نمیداد این موقعیت را، این حالم را درک کند.
📅 تمام روزهای بارداری برای آیندهاش برنامه ریختم. برای تکتک روزهای زندگیاش نقشه داشتم. برای تغذیه، بازی، لالایی و قصه، حرف زدن و ارتباط گرفتن. هدفم آسان بود و سخت. میخواستم یک آدم خوب تربیت کنم. اگر بندهی خوب خدا میشد هرجا که میرفت مفید بود. همین کافی بود اما حضور من کافی نبود. باید بین آدمهای خوب هم میرفتیم. مسجد و جلسات قرآن به ذهنم رسید. ایام شادی و عزای مذهبی را از تقویم درآوردم. گفتم وقتی ششماهه است میرویم مجلس روضه با اشک شیرش میدهم. وقتی هشتماهه بشود در مجلس جشن و مولودی هستیم. شادی را هم میبیند. مسجد هم میرویم.
🙇♀️ وقتی اینها را میچیدم نمیدانستم بچهی بیقراری خواهم داشت که صبح تا شب بغل میخواهد و شب تا صبح شیر میخورد و در حسرت خواب خواهم ماند. چه میدانستم عدل وقتی میخواهم از خانه خارج شوم دستشویی میکند و بعدش باید یک ربع صبر کنم و بعد پوشکش کنم. بعد از پوشک گرسنهاش میشود و وقتی سیرش میکنم باید آروغش را بگیرم. فکر نمیکردم که بین اینهمه عجله، وقتی دارم توی بغلم آروغش را میگیرم او آرام بخوابد و هیچ اهمیت ندهد که میخواستم مسجد برویم. این را هم نمیدانستم که وقتی میگذارمش توی رختخواب و آرام توی خواب میخندد، همهی الویتهایم یکباره تغییر میکنند و مهمترین چیز میشود آرامش او.
💢 برنامهام آنطور که چیده بودم پیش نرفت. در شلوغی بیتاب میشد. خانهی ما حسینیهمان شد. مجالس را از تلویزیون میدیدیم. به آرامش فرزندم میارزید.
❇️ بزرگتر شد و آمده بودیم به یکی از مجالس بزرگ روضه برویم. موقع سخنرانی با وسایل نقاشیاش مشغول بود اما روضه شروع شد. به سنی رسیده بود که گریهی بقیه را متوجه شود. دستهای کوچکش روی صورتم بود و میگفت گریه نکنم. قبل اینکه چراغها را خاموش کنند بلند شدیم. رفتیم بیرون، در پیادهرو جایی نزدیک خیابان زیرانداز پهن کردم و نشستیم. صدای روضهخوان ضعیف شد. سرم را به دیوار تکیه دادم و سعی کردم صدارا بشنوم. نگاهم به دخترم افتاد. پیادهرو روشن بود. دخترم خوشحال دراز کشیده بودو نقاشی میکشید. قلبم آرام شد. اینجایی که نشسته بودیم مرکز دنیا بود.
🌱 #مهارتهای_زندگی
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 دیشب و در پنجمین شب برپایی غرفه ریحانه، چهار کتاب #یادت_باشد، #دختر_شینا، #دختران_آفتاب و #تن_تن_و_سندباد تمام شد!
🏴 امشب نیز در آخرین شب عزاداری محرم در بیت رهبری، غرفه ریحانه در تقاطع خیابان شهید کشوردوست و نوشیروان برپا خواهد بود.
🎁 پیشنهاد میکنیم کتاب #خاطرات_سفیر و #کتاب_خانواده را حتما بخوانید و به دیگران نیز هدیه بدهید.
❣ @Khamenei_Reyhaneh
🌺 پروانههای دربند
🌤 رهبر انقلاب: روزی بود که وقتی نام آزادگان و گروگان های عزیز ما در دست دشمن - یعنی شما - برده می شد، دل را غبار غم و اندوه می پوشاند. یک فضای یأسآلود بر دلها حاکم بود.
🕯 واقعاً انسان نمی دانست که سرنوشت این عزیزان، این جوانان پاکیزه و مطهّر، این فداکاران میدان جنگ، در دست آن رژیم قسىّالقلب و دور ازانسانیّت، چگونه خواهد شد و به کجا خواهد رسید. ۱۳۷۱/۰۵/۲۶