ریحانه
💍 طلاهای تازه عروس
📒 هجدهم آذرماه ۱۳۹۳، سالروز انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب پنجرههای تشنه است. این کتاب روز نوشتهای آقای مهدی قزلی از انتقال ضریح جدید امام حسین علیهالسلام از قم به کربلا در سال ۱۳۹۱ است.
🖌 نثر کتاب اگر چه ساده، اما ابعاد جامعهشناسانه و روانشناسانهی آن ساده نیست. نویسنده بهطور غیرمستقیم، سیمای واقعی «مردم ایران» را «آنچنان که هست» به نثر کشیده است.
🔻بخشی از این کتاب را در ادامه میتوانید بخوانید (روایت اول):
🔹 یک روز جمعه، صبح زود، گذرم به کارگاه ساخت ضريح افتاد. دیدم مردمی آمدهاند. مرد جوانی با زنش داخل شد. آن موقع ضريح فقط، اسکلت چوبی بود. آنها اطراف سازهی چوبی یک دوری زدند، بعد آمدند جلو و گفتند: ما برای ساخت ضريح هدیهای داریم. چه کنیم؟ گفتم: در خدمتم. دیدم یک گردن بند و یک سرویس کامل طلا گذاشتند روی و میز. گفتم: بفرمایید بنشینید تا من رسید بنویسم. جوان گفت: احتیاجی به رسید نیست. بعد ادامه داد:
🔸 «ما دیشب عروسی مان بود. مراسم که تمام شد، به خانه مان رفتیم و تلویزیون را روشن کردیم. خبر ساخت ضریح امام حسین پخش میشد. خانمم گفت که شب اول زندگیمان است؛ دوست دارم طلاهایم را ببرم آنجا هدیه کنم.
🔹 همان موقع، لباسهایمان را عوض کردیم و از خانهمان در کرج راه افتادیم و ساعت سه چهار به قم رسیدیم. به حرم رفتیم و زیارت کردیم و از ساعت شش و نیم هم پرسان پرسان اینجا را پیدا کردهایم و منتظر نشستهایم.»
🔸 دختر که گریه میکرد، گفت: «همه جانمان فدای امام حسین! این طلاها که چیزی نیست.»
🔹 گفتم: اجازه بدهید، برای مستندات کارگاه، از شما فیلمی بگیریم. اولش قبول کردند، اما تا ما به خودمان بیاییم و همدیگر را خبر کنیم، آنها رفته بودند؛ بدون فيلم، بدون رسید.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
💐 «اینهمه لشکر دلبههمراه»
روایت دوم از کتاب «پنجرههای تشنه»
🔸 آیت الله بهجت، خدا بیامرز، میگفت: «ضریح را از پول حلال بسازید. پول حلال هم توی مال فقراست.»
پرسیدم: «پولدارها کمکی نکردند؟»
گفت: بعضیهایشان مبالغی دادند، ولی ما دیگر نه به آنها و نه به هیچکس دیگری اصرار نکردیم.
🔹 یک روز من نشسته بودم پشت میز تبرعات. یک خانمی آمد دستش را گرفت جلو که دستبندش را بدهد. من هم با سیم چین دست بندش را بریدم. زن مثل ابر بهار گریه میکرد. یک دختر چهار پنج ساله همراهش بود. پرسید: «مامان چرا گریه میکنی؟» گفت: «برای امام حسین، مادر جان»
🔸 دختر هم دستش را به سمت من دراز کرد. دیدم یک النگوی پرپری کم ارزش دستش هست. خواستم او را منصرف کنم. گفتم: دخترم، امام حسین دوست دارد این دست خودت باشد. دخترک گفت: به تو چه ربطی دارد. دیدم راست میگوید. او دارد میدهد کس دیگر هم دارد می گیرد؛ به من چه! مثل مادرش، روی دستش دستمال انداختم و النگو را با سیم چین بریدم.
🔹 جالب آنکه دخترک هم، مثل مادرش شروع کرد به گریه کردن. فکر کردم از بریدن النگو ناراحت است. گفتم: دخترکم، چرا گریه میکنی؟ گفت: «برای امام حسین دیگر» ضریح با همین پولها و طلاها ساخته شد!
مطالعه متن تقریظ رهبر انقلاب 👇
http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=28434
🔸️مجموعه طرح | بهشدت عادلانه!
🌸رهبر انقلاب: هدف اسلام در دفاع از حقوق زنان این است که زن تحت ستم نباشد و مرد خود را حاکم بر زن نداند. در خانواده، حدود و حقوقی هست. مرد حقوقی دارد، زن هم حقوقی دارد و این حقوق بهشدت عادلانه و متوازن ترتیب داده شده است. آنچه متعلق به اسلام است، بینات اسلام و مسلمات اسلام است.
۱۳۷۶/۰۷/۳۰
#حقوق_زنان
❣@khamenei_reyhaneh
🌷 رهبر انقلاب: مادر، با این هویّت، با این تشخّص، با این احساس غیر قابل توصیف - که واقعاً احساس مادر نسبت به فرزند اصلاً قابل توصیف نیست و ماها که نمیتوانیم مادر باشیم، اصلاً درک نمیکنیم عظمت این احساس را - با یک چنین احساسى این مادر، هم تحمّل میکند هجرت فرزند خودش را بهسوى جبهههاى جنگ، هم تحمل میکند شهادت او را، هم افتخار میکند.
🌷 ما در طول این هشت سال دفاع مقدّس و بعد از آن، از مادران، گِله نشنفتیم بلکه بهعکس، مادرها را حماسىتر از بسیارى از پدرها یافتیم. ۹۳/۳/۲۶
#مادران_شهدا
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
👦🏽👧🏽👶🏽محدود کردن تعداد فرزند خطاست
🚫 رهبر انقلاب: محدود کردن فرزندان در خانوادهها، به این شکلی که امروز هست، خطاست. با این روند كنونى اگر ما پيش برويم، کشور پیر خواهد شد. خانوادهها، جوانها بايد توليد مثل را زياد كنند؛ نسل را افزايش دهند.
این نسل جوانی که امروز ما داریم، اگر در ده سال آینده، بیست سال آینده و در دورهها و مرحلههای آیندهی این کشور بتوانیم آن را حفظ کنیم، همهی مشکلات کشور را اینها حل میکنند؛ با آن آمادگی، با آن نشاط، با آن شوقی که در نسل جوان هست، و با استعدادی که در ایرانی وجود دارد. پس ما مشکل اساسی برای پیشرفت نداریم. ۹۱/۷/۱۹
#فرزندآوری
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
💌 پاسخ رهبر انقلاب به نامه یک دختر نوجوان درباره جشن تکلیف
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پاسخ به نامهی یک دختر نوجوان درباره موعد تکلیف الهی، ورود به این وادی را تبریک گفته و توصیههایی برای دختران و پسرانی که به این عرصه تکلیف الهی وارد میشوند، بیان داشتند.
🔻 متن پاسخ رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
🔹 «دختر خوبم! وارد شدن به وادی تکلیف الهی، بر شما مبارک باد. شما اکنون مخاطب خدای بزرگ و مهربان میباشید، و این شرف عظیمی است.
🔹 سعی کنید دستورات خدا را یاد بگیرید و به آن عمل کنید. این، شما را خوشبخت و ارزشمند و مفید برای دیگران خواهد کرد.
🔹 رهبران اسلام یعنی پیغمبر و ائمهی معصومین عليهم السلام بهترین پیشوایاناند؛ سعی کنید آنها را بشناسید و پیروی کنید.
🔹 درس خواندن و تهذیب اخلاق و هوشیاری سیاسی همراه با تلاشهای انقلابی، وظائفی هستند که دختران و پسران این نسل باید آنها را هرگز فراموش نکنند. من سالگرد مکلف شدن شما را تبریک میگویم و برای شما دعا میکنم.
سید علی خامنهای»
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🌸 مخاطبِ خدایِ بزرگ و مهربان
💌 بخشی از پاسخ رهبر انقلاب به نامه یک دختر نوجوان درباره جشن تکلیف وی:
🎉 «دختر خوبم! وارد شدن به وادی تکلیف الهی، بر شما مبارک باد. شما اکنون مخاطب خدای بزرگ و مهربان میباشید، و این شرف عظیمی است.
💎 سعی کنید دستورات خدا را یاد بگیرید و به آن عمل کنید. این، شما را خوشبخت و ارزشمند و مفید برای دیگران خواهد کرد.» سیدعلی خامنهای
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🌸 خوشبخت و ارزشمند
👌 توصیههای رهبر انقلاب به نوجوانان تازه به سن تکلیف رسیده:
🔸 «رهبران اسلام یعنی پیغمبر و ائمهی معصومین عليهم السلام بهترین پیشوایاناند؛ سعی کنید آنها را بشناسید و پیروی کنید.
🔹 درس خواندن
🔹 و تهذیب اخلاق
🔹 و هوشیاری سیاسی
🔹 همراه با تلاشهای انقلابی،
🔸 وظائفی هستند که دختران و پسران این نسل باید آنها را هرگز فراموش نکنند.»
💌 بخشی از پاسخ رهبر انقلاب به نامه یک دختر نوجوان درباره جشن تکلیف
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🏅 خانهدار و پرافتخار
🏠 بازخوانی نگاه حضرت آیتالله خامنهای به نقشِ مهمِ زنان خانهدار
✅ در نگاه حضرت آیتالله خامنهای نقشآفرینیِ زن در خانواده، نقشی بیبدیل است که هیچ کس غیر از زنان قادر به انجامش نیست. برای همین خانهداری، در نگاه ایشان شغل «حساس و آیندهساز» است.
🌸 به همین خاطر امروز و طی روزهای آینده، «ریحانه» در پروندهی ویژهی #خانه_دار_و_پر_افتخار، به بررسی ابعاد نقشِ «خانهداری و مادریِ زنان» براساس بیانات رهبر انقلاب اسلامی خواهد پرداخت.
📲 در جریان انتشار مطالب این پرونده، شما مخاطبین عزیز میتوانید تجربهها و دغدغهها و پرسشهای خود را در این زمینه به @reyhaneh_contact ارسال کنید.
از همراهی شما متشکریم!
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🏅 مجموعه طرح «خانهدار و پرافتخار»
1️⃣ خانهدار و پرافتخار مثل #فرهیخته_ها
⚠️ «اگر ما به خانهداری به چشم حقارت نگاه کنیم، این میشود گناه.
🌺 خانهداری یک شغل است؛ شغل بزرگ، شغل مهم، شغل حساس، شغل آیندهساز.»
رهبر انقلاب ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
📥 دریافت کیفیت بالا
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=44406
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔍 #تبیین_و_تحلیل | جشن تشرف
🔻شرح و توضیح وظایف دینی نوجوانان تازه به بلوغ رسیده براساس پاسخ رهبر انقلاب به نامه یک دختر نوجوان درباره ورود به عرصه تکلیف الهی
🔸سنت جشن تکلیف از ابتکارات سیدبن طاوس است.
🔹نوجوان در ابتدای تکلیف باید با تشخیص داناترین مرجع مسائل دینیاش را یاد بگیرد.
🔸اسلام یکسری اصول و فروع دارد، نوجوان باید به فراگیری این موارد بپردازد.
🔹نوجوان باید با مطالعهی کتابهای مناسب، اعتقاداتش را مستحکم و اعمال خود را دقیقتر انجام دهد.
🔗 مطالعه متن کامل و ارسال نظر:
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=44398
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 رهبر انقلاب: مرد باید قدردان باشد. جامعه باید قدردان باشد. حتماً بایستی بر روی کار زنهای خانهدار ارزشگذاری ویژه بشود.۱۳۹۰/۱۰/۱۴
🗂 پرونده ویژهی #خانه_داری
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
💎 مادری خود یک فعالیت اجتماعی مهم و مستتر است
🎯 مهمترین و اولین شغل یک زن مادری است. همانطور که رهبر انقلاب اسلامی نیز فرمودهاند: «آن شغلی که شما بیرون از خانه دارید، اگر شما نکردید، ده نفر دیگر آنجا ایستادهاند و آن کار را انجام خواهند داد. بنابراین اولویت با این کاری است که بدیل ندارد؛ تعیّن با این است.»
🔻 ما در این یادداشت میخواهیم بگوییم چرا برای یک زن مادری کردن بر هر شغل بیرون از خانهای مقدم و ارجح است.
💪 مادران نیرویهای آینده جامعه را پرورش میدهند
کودکان امروز، نیروهای آینده جامعه را تشکیل میدهند و از این لحاظ که آینده کشور به زودی به دست این کودکان اداره میشود، تربیت و پرورششان از اهمیت بسیاری برخوردار است. بیشترین سهم پرورش و تربیت یک کودک متعلق به مادر است.
👩👧👦 کاری که مادر برای فرزندش انجام میدهد، هیچکس دیگری نمیتواند آن را انجام دهد
ممکن است مادربزرگ، پدربزرگ و مهدکودک از عهده نگهداری کودک بربیایند و حتی به لحاظ محبت نیز کودک را سیراب کنند اما تنها مادر است که میتواند غذای روح کودکش را تامین کند. البته این به این معنا نیست که مادران گرامی از کسی برای نگهداری کودکان کمک نگیرند، بلکه منظور ما سپردن تمام وقت و دائمی کودک نوپا به دیگران، به منظور رفتن به سرکار و انجام شغلی بیرون از خانه است. آنچه که یک مادر به راحتی میتواند به کودکش بدهد، دیگران به سختی نیز نمیتوانند برایش فراهم کنند.
👶 سالهای اولیه زندگی کودک بسیار اهمیت دارد
سالهای اولیه زندگی یک انسان، از اهیت بسیار بالایی برخوردار است. امروزه تسهیلگران و مشاوران کودک تاکید بسیار زیادی بر سه سال اول زندگی کودک دارند. بعضیها حتی به شش سال اول اشاره میکنند و باور بیشتر مشاوران کودک بر این اساس استوار است که سالهای اولیه مهمترین زمان برای شکلگیری شخصیت کودک است. حال تصور کنید این سالهای بسیار مهم زندگی کودک که در آینده بر روابط اجتماعی، شخصی، شغلی، تحصیلی و .... آنقدر اثرگذار است، چگونه و از آن مهمتر در کنار چه کسی میگذرد؟ چه کسی برای این شکلگیری شخصیت بهتر و لایقتر از مادر است؟
👑 خودتان فراموش نکنید چه کار مهمی میکنید!
کار بار ارزش پرورش و تربیت یک کودک را بی ارزش، ساده و بی اهمیت جلوه ندهید. به بهانههای مختلف هم به خودتان هم به اطرافیانتان یادآوری کنید که مادری کردن ارزشمندترین کاری است که یک زن میتواند در طول زندگیاش انجام دهد و چه خوب است اگر تمام و کمال از پس این وظیفه الهی برآید و اگر به ظاهر در خانه ماندهاید، انتخاب و تصمیم خودتان است نه جبر و فشار مادر شدن.
🗂 پرونده ویژهی #خانه_داری
📝 شما هم اگر تجربه و نظری دارید به @reyhaneh_contact ارسال کنید.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🏅 مجموعه طرح | خانهدار و پرافتخار
2️⃣ خانهدار و پرافتخار مثل #ابرقهرمان_ها
🏡 «وظایف داخل خانهی زنان، اهمیتش کمتر از وظایف بیرونی نیست، شاید زحمتش بیشتر هم باشد. فقط هم ظرافتِ زنانه از عهدهی انجام آن بر میآید.» رهبر انقلاب ۸۱/۶/۶
📥 دریافت کیفیت بالا
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=44406
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💞 خانهداری با مسئولیت اجتماعی زنان قابل جمع است
🎙 گفتگو با سرکار خانم دکتر فائزه عظیمزاده اردبیلی با موضوع نسبت میان مسئولیت اجتماعی زنان و خانهداری
📥 دسترسی به متن و فیلم مصاحبه
http://farsi.khamenei.ir/video-content?id=44415
📝 شما هم اگر تجربه و نظری دارید به @reyhaneh_contact ارسال کنید.
🗂 پرونده ویژهی #خانه_داری
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🏅 مجموعه طرح | خانهدار و پرافتخار
3️⃣ خانهدار و پرافتخار مثل #بلندپروازها
🏡 «فریفتگان غافل، خانهداری زن را تحقیر میکنند؛ در حالیکه خانهداری یعنی تربیت انسان، و تولید والاترین محصول عالمِ وجود یعنی بشر.» رهبر انقلاب ۹۵/۱۲/۲۹
📥 دریافت کیفیت بالا
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=44406
🗂 پرونده ویژهی #خانه_داری
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
🙇♀️ کسالت یا افسردگی؟!
🗂 پرونده ویژهی #خانه_داری
⁉️ خانمهای خانهدار به کدامیک مبتلا هستند؟ کسالت یا افسردگی؟ اهمیت این پرسش وقتی به چشم میآید که بدانیم بعد از انگیزههای مالی و نیازهای معیشتی، یکی از مهمترین دلایل خانمها برای اشتغال خارج از خانه، فرار از کسالت، کرختی، بیانگیزگی یا چیزی شبیه اینهاست که معمولا به اشتباه، آن را افسردگی مینامیم.
🔆 در حالی که ما خانمها در خانه کارهای بسیار مهمی انجام میدهیم که به مرور زمان از نگاه خودمان هم مغفول میماند و اهمیتشان را فراموش میکنیم. رهبر گرانقدر انقلاب نیز در بیانات خود میفرمایند: «زن در خانه بیکار نیست. یک عدهای خیال میکنند زن در خانه بیکار است. نخیر! زن توی خانه، بیشترین و سختترین و ظریفترین کارها را انجام میدهد.» ۷۶/۱۲/۱۸
1️⃣ واقعا به چه چیزی مبتلا هستیم؟!
بیایید به خودمان انگ نزنیم و برچسب نچسبانیم؛ حالت بیحوصلگی، احساس پوچی، کسالت روحی یا... که با آن درگیر هستیم، در بیشتر مواقع، «افسردگی» نیست. افسردگی حالت پیچیدهای است که ریشهها و تعاریف علمی خاص خود را دارد و بعضی از علائم آن ممکن است بیحوصلگی، کرختی و... باشد. نشان به آن نشان که وقتی چند روزی به کار مفید و جدیدی مشغول میشویم یا سر خودمان را با سرگرمیهای بهدردبخور گرم میکنیم، دیگر نشانی از آن به اصطلاح «افسردگی» در خودمان نمیبینیم. پس بیایید ریشهی احساس ناخوشایند خود را پیدا کنیم و راهحلی برایش بیندیشیم...
2️⃣ چرا حالمان خوش نیست؟!
این حس ناخرسندی، به صورت مقطعی و بعضا مزمن، در بسیاری از ما خانمهای خانهدار به وجود میآید؛ اما دلیلش چیست؟!
سادهترین علت ایجاد این حالتها در روحیهی خانمهای خانهدار، ابتلا به روزمرگی است؛ بسیاری از ما تمام روز خود را صرف کارهای تکراری و روزمرهای میکنیم که بدون کوچکترین چالش ذهنی انجام میشوند، و مابقی زمانمان را به کارهای بیهوده و بیفایده (مثل تماشای سریال، گردش بیهدف در فضای مجازی یا بازارها و...) اختصاص میدهیم و در پایان روز، چون خروجی مفیدی از فعالیتهایمان دستمان را نمیگیرد، ناخوش میشویم.
3️⃣ چهکار کنیم حالمان خوب شود؟!
پاسخ ساده است! غنیسازی برنامهی روزمره و گنجاندن کارهای مفید در فعالیتهای روزانه. اگر در طول روز در کنار وظایف روزمرهی مادری و همسری، کارهای مفیدی برای اغنای روحی خود انجام دهیم، حالمان هر روز بهتر میشود.
🔸 در یادداشت بعدی بعضی از این کارها را برایتان مثال میزنیم...
📝 شما هم اگر تجربه و نظری دارید به @reyhanehcontact ارسال کنید.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣️ @Khamenei_Reyhaneh