🔰عظمت زنی مثل بنتالهدی، از هیچیک از مردان شجاع و بزرگ کمتر نیست
🔻رهبرانقلاب اسلامی:
🔺خواهران من! دختران من! بانوان کشور اسلامی! بدانید، در هر زمانی، در هر محیط کوچکی و در هر خانوادهای که زنی با این[الگوی اسلامی] تربیت توانست رشد کند، همان عظمت [زنان بزرگ]را پیدا کرد. مخصوصِ صدر اسلام نبود؛ حتّی در دوران اختناق، حتّی در دوران حاکمیت کفر هم این ممکن است. اگر خانوادهای توانستند دختر خودشان را درست تربیت کنند، این دختر یک انسان بزرگ شد. ما در ایران هم داشتیم، در زمان خودمان هم داشتیم، در خارج از ایران هم داشتیم.
🔺در همین زمان ما، یک زن جوانِ شجاعِ عالمِ متفکّرِ هنرمندی به نام خانم «بنتالهدی» - خواهر شهید صدر - توانست تاریخی را تحت تأثیر خود قرار دهد، توانست در عراقِ مظلوم نقش ایفا کند؛ البته به شهادت هم رسید. عظمت زنی مثل بنتالهدی، از هیچیک از مردان شجاع و بزرگ کمتر نیست. حرکت او، حرکتی زنانه بود؛ حرکت آن مردان، حرکتی مردانه است؛ اما هر دو حرکت، حرکت تکاملی و حاکی از عظمت شخصیت و درخشش جوهر و ذات انسان است. اینگونه زنهایی را باید تربیت کرد و پرورش داد.
🌸 ۱۳۷۶/۰۷/۳۰
🌱 @Khamenei_Reyhaneh
✅بند هشتم سیاستهای کلی تامیناجتماعی که امروز، ۲۱ فروردین ۱۴۰۱، توسط حضرت آیتالله خامنهای ابلاغ گردید، مستقیما به موضوع حمایت از فرزندآوری اختصاص دارد:
⬅️ «بند ۸: ارائه خدمات لازم به منظور تحکیم نهاد خانواده و فرزندآوری.»
🌱 @Khamenei_Reyhaneh
🔰مساجد قرآنی؛ زمینهساز ارتباط میان قرآن کریم و آحاد مردم
🖌 یادداشتی از خانم الهام ماندگارمهر، مدرس و حافظ بینالمللی قرآن کریم
🔺احیای پایگاههای قرآنی در مساجد به عوامل متعدد و مهمی برمیگردد. ابتدا باید متولیان امر با اقدامات فرهنگی متناسب با مختصات جامعهشناسانه و روانشناسانه و از طریق زیرساختها و سختافزارهای موجود، حلاوت حفظ و قرائت قرآن کریم را برای مردم ملموس کنند تا زمینه علاقهمندی خانوادهها را برای حضور در پایگاههای قرآنی فراهم نمایند که البته این موضوع میبایست در قالب برنامهای بلندمدت مدون شود.
🔺 در مواردی شاهد هستیم که جلسات قرائت و حفظ قرآن کریم در مساجد برگزار میشده، اما بهدلیل عدم حمایتهای لازم از سوی متولیان مساجد این جلسات تعطیل شدهاند. البته لازم به بیان این نکته است که حمایت نه بهمعنای کمکهای مادی و مالی، بلکه صرفاً همکاری در جهت اختصاص فضایی برای برگزاری این جلسات.
ادامهی این یادداشت را در پیوند زیر بخوانید:
https://farsi.khamenei.ir/others-note?id=50005
🌱 @Khamenei_Reyhaneh
🔰اگر خدیجه سلاماللهعلیها نبود
🔺حضرت آیتالله خامنهای: «خدیجهی کبری علیها الصلاة والسلام اول مؤمن به اسلام بود و همهی ثروت خود را در راه دعوت و ترویج اسلام خرج کرد که اگر کمکهای خدیجه علیهاالسلام نبود شاید در حرکت و پیشرفت اسلام یک اختلال و وقفهی عمدهای به وجود میآمد.»
🏴 ۱۳۶۵/۰۳/۰۲
🌱 @Khamenei_Reyhaneh
مادر مظلوم امت.mp3
327.4K
🎙 بشنوید | خدیجه سلاماللهعلیها، مادر مظلوم امت
🔹رهبرانقلاب: قبل از آنکه مدینهاى در اختیارِ پیغمبر قرار بگیرد و زندگىاى، راحتى، حکومتى، تسلّطى، قدرتى در اختیار آن بزرگوار باشد؛ در حال نهایت شدّت، ایشان انفاق کردند؛ هم مالشان را، هم جانشان را، هم راحتشان را. خب اینها واقعاً فضایل مهمّى است؛ اینها مغفولٌعنه مانده؛ حضرت، مظلومه است؛ این بزرگوار واقعاً مظلومه است.
🏴 ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
🌱 @Khamenei_Reyhaneh
🔰انتخاب نام «حسن» توسط پیامبر(صلّیاللهعلیهوآله)
🌸رسول اكرم (صلّى الله عليه و آله) او را حسن نام داد و اين نام در جاهليت سابقه نداشت. سپس براى او گوسفندى قربانى كرد؛ سرش را تراشيد و هموزن موى سرش، كه يك درم و چيزى افزون بود، نقره به مستمندان داد؛ دستور داد تا سرش را عطرآگين كنند و از آن هنگام آئين عقيقه و صدقه دادن به هموزن موى سر نوزاد پديد آمد.
🔺گزیدههایی از کتاب «صلح امام حسن(علیهالسلام)» ترجمه حضرت آیتالله خامنهای
🌱 @Khamenei_Reyhaneh
🌷 تولد در شریفترین خانواده در شهر مدینه
🔸پدرش، اميرالمؤمنين علىبن ابىطالب (عليهالسّلام) و مادرش، مهتر زنان، فاطمه، دختر پيامبر خدا است (درود و رحمت خدا بر آنان).
در تاريخ از اين كوتاهتر و در عالم نسبها، از اين پرشرافتتر نسبى وجود ندارد.
🔸در شهر مدينه، شب نيمهى ماه رمضان سال سوّم هجرت، تولّد يافت. فرزندِ نخستينِ پدر و مادرش بود. رسول اكرم (صلّى الله عليه و آله) بلافاصله پس از ولادتش او را گرفت؛ در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه گفت.
🌹منبع: کتاب «صلح امام حسن(علیهالسلام)» ترجمه حضرت آیتالله خامنهای
🌱 @Khamenei_Reyhaneh
🔰همسر و همسنگر
🌸رهبرانقلاب: خانوادهها و همسران [شما ارتشیها]، همرزمان شما هستند در عرصههای دشوار زندگی که یک سرباز بهمعنای واقعی کلمه زندگیاش سرشار از سختیها و فشارها و مجاهدتها و مانند اینها است؛ همسرانتان و فرزندانتان که در چنین شرایطی با شما همدلی و همراهی میکنند، حقیقتاً همسنگران و همرزمان شما هستند.
🇮🇷 ۱۳۹۶/۰۱/۳۰
🌱 @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
🌸راهکارهایی برای والدگری بهتر در ماه مبارک رمضان
🔰نگهبانان صندوقچۀ گنج | به قلم خانم پرستو علیعسگرنجاد
🔸یک صندوقچۀ گنج، درون جمجمۀ ماست! باارزشترین گنج این صندوقچه، خاطرات کودکیاند. هیچ جواهری، وزن آنها را ندارد. ارزش و اثرشان را هم! روح ما، مثل نگهبان سختگیر صندوقچۀ ذهن، بیشترین مراقبت را از خاطرات کودکی میکند، چون همین خاطرات هستند که شالودۀ شخصیت ما را در تمام عمر میسازند. حتماً شنیدهاید که به هفت سال اول زندگی میگویند «دوران طلایی تربیت». پس باید خیلی حواسمان جمع باشد که در این دوران طلایی، چه در صندوقچۀ ذهن فرزندانمان میگذاریم.
🔸سر بزنگاهیم! خدا مشتی الماس در دامنمان پاشیده و سیروز فرصت داده این الماسها را دانهدانه در صندوقچۀ ذهن خودمان و فرزندانمان بگذاریم. خاطرات ماه مبارک رمضان، مثل الماس میان خاطرههای دیگر برق میزنند، چون مثل هیچچیز دیگر نیستند! چون خدا خاصیتی در این ایام گذاشته که بیشتر از هر وقت دیگری، در جان ما اثر میکند. چه کنیم با دانههای الماس توی دستمان؟
🔸معلوم است که روزهداری سخت است. اصلاً خودش گفته: «و انها لکبیره الا علی الخاشعین». ما هم که هنوز داریم خاشعبودن را مشق میکنیم! پس گرسنگی و تشنگی، بیحالمان میکند. به جسم اگر باشد، ممکن است کیفیت والدگریمان مثل قبل، نباشد. رمق روزهای قبل را نداریم که بساط گرگمبههوا و قایمباشک را راه بیندازیم و روی تشکها بپربپر کنیم. سخت است به تأسی از مولایمان علی، کمر خم کنیم و اسب صبور بازی بچهها شویم. نمیتوانیم آنطور که دلمان میخواهد و لازم است، بچهها را به تکاپو بیندازیم و خیالمان از رشد حرکتی و مهارتهای فیزیکیشان جمع باشد. حالا کمی کجخلقی و بدقلقی ناشی از گرسنگی را هم به این بیرمقی اضافه کنیم، میشود قوز بالاقوز! وقتی بچهها ببینند یک ماه آزگار، ما بیحال کجقلق زار و نزاری هستیم که بازیهای محبوبشان را هم تعطیل کردهایم و فقط چشممان به ساعت است تا افطار، هر چه از لطف و مهر خدا در ماه رمضان و زیباییهای و خواص این ماه بگوییم، افاقه نخواهد کرد.
🔸ایدههای کوچک و سادهای هستند که نجاتمان میدهند! میتوانیم در این ماه، برنامۀ زندگیمان را مطابق عباداتمان عوض کنیم، اما طوری که به نشاط و سرگرمی بچهها لطمهای وارد نشود. چطور؟ میتوانیم شکل بازیهایمان را عوض کنیم. رو بیاوریم به بازیهای نشستنی! بساط خالهبازی و عروسکبازی را ردیف کنیم. بیشتر نقاشی بکشیم و خمیربازی و آردبازی کنیم. سری به کتابخانههای کوچک خانگیمان بزنیم و با کتابها، دوستتر شویم. اگر کمی هم خلاقیت در صدایمان بریزیم و جای کتابخوانی ساده، قصهها را مثل نمایشنامه برایشان اجرا کنیم، دل کوچکشان از ذوق خواهد تپید.
🔸میتوانیم در این ماه، حساسیتمان را نسبت به تمیزی خانه و بهخصوص آشپزخانه کم کنیم. مجالشان بدهیم در آمادهکردن افطار و سحری به ما کمک کنند و صبور باشیم بر این همکاری. از آنها بخواهیم اتاقشان را به مناسبت ماه مهمانی خدا، با نقاشیها و کاردستیهایشان تزیین کنند. ما هم شب میلاد امام حسن مجتبی علیهالسلام یا عیدفطر، با یک عیدی شیرین، از خجالت زحمتشان دربیاییم. با همین کارهای ساده، میشود که حواسمان به خاطرات درخشان کودکانمان باشد. ما حالا دستهجمعی در یک دوران طلایی هستیم!
📌مشاهده این متن به صورت تصویرنوشت از پیوند زیر:
https://www.instagram.com/p/CcftNAkIMyg/
🌱 @Khamenei_Reyhaneh
🔰 وقتی که خدای متعال کمبودها را جبران میکند
🔸 رهبرانقلاب: این آیهی شریفه برای من همیشه جالب بوده است: «الّذین امنوا واتّبعتهم ذرّیتهم بأیمان الحقنا بهم ذرّیتهم و ما التناهم من عملهم من شیء»؛ کسانی که توانستهاند ایمان ذریهی خود را حفظ کنند - ولو عمل ذریه، آنچنان برجسته نیست - ما در درجات عالىِ معنوی، ذریه را به آنها ملحق میکنیم. در روایت دارد: «لتقرّ عیونهم»؛ تا چشمهایشان روشن شود. مؤمن که شما باشید، اگر توانستید بچهی خود را مؤمن بار بیاورید، خدای متعال کمبودهای این بچه را در قیامت، در بهشت و در عرصات دشواری که در برابر شماست، جبران میکند؛ او را به شما میرساند تا چشم و دل شما روشن شود. خدا برای یک مؤمن خیلی ارزش قائل است.
🌸 ۱۳۸۳/۰۸/۰۶
🌱 @Khamenei_Reyhaneh