تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | همّت کنید بشود!
👈 گزارشی از بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» در حسینیّهی امام خمینی (ره)
🔹️ «اینجا جای حکم حکومتی نیست! کارِ تخصّصی است.» این را آقا با جدّیّتی آمیخته به صمیمیّت میگویند، وقتی غرفهدارِ یکی از شرکتهای بزرگ صنعتی از سود بانکی مینالد: «بهرهی بانکی پدر تولیدکننده را درآورده است. برای کم کردن و اصلاحش حکم حکومتی بدهید.» آقا هم میگویند که وظیفهی اقتصادیون است که تدبیر کنند و اینجا جای حکم حکومتی نیست.
🔹️ رقابت بخشهای دولتی با بخش خصوصی یکی از معضلات تولید است. در بازدید آقا، یکی از تولیدکنندگان از این مسئله گلایه میکند: «مشکل ما رقبای دولتی است. به دولتیهای عمومی که نمیشود حرف بزنیم، دولتیهای نظامی که دیگر جای خود دارند.» آقا میآیند توی صحبت؛ دولتیهای عمومی، طبق قاعدهی عدم مداخله، به صورت پیشفرض به دولت و ساختارهای دولتی واگذار میشود، امّا در مورد مجموعههای نظامی میگویند: «دولتیهای نظامی را بگویید، ما میتوانیم دستور دهیم.»
🔹️ تأکید بر اولویّت دادن به بخش خصوصی، در جایجای بازدید از نمایشگاه، به تصریح و تلویح تکرار میشود. در بخش شرکتهای فعّال در صنایع نفت و گاز، خطاب به مسئولان دولتی خیلی علنی و صریح هم تکرار میشود: «کاری کنید گلایهها از دولت کم شود. کشور را اینها پیش میبرند.» یکی از وزرا میآید توی بحث که برای این کارها برنامه داریم؛ آقا با تأکید میگویند: «این حرف خوبی است، ولی کِی عمل میشود؟» این حرفها دل تولیدکنندهها را خنک میکند.
🔹️ دو ساعتی از شروع بازدید گذشته و نزدیک اذان ظهر و لحظات آخر بازدید است، امّا باز هم رفتوبرگشت میان آقا و غرفهداران ادامه دارد. مسئول غرفهی هپکو یادی از شهید رئیسی میکند: «هپکو یادگار شهید رئیسی است. این مجموعه را با تولید سی دستگاه تحویل گرفت و الان به جهش تولید رسیده.»
🔍 متن کامل گزارش را بخوانید👇
khl.ink/f/59206
🎤 #تحلیل_و_تبیین | فرهنگ جهاد و شهادت رمز پیروزی و پیشرفت در تمام عرصههاست
🔹️ این تقریظ مقام معظّم رهبری که هجدهمین تقریظ ایشان بر کتابهای ادبیّات جهاد و مقاومت است، میخواهد یک چیز را به ما بگوید و به ما توجّه بدهد: تقریظ مقام معظّم رهبری از جنس احیاگری فرهنگ و مؤلّفههایی است که برای پیشرفت، برای گرهگشایی، برای داشتن قدرت حلّ مسائل امروز ما اهمّیّت دارد و بر مبنای حکمرانی فرهنگ و فرهنگپایه است که میتواند پیشرفت و تحوّل را در کشور رقم بزند.
🔹️ اگر قبول کردیم که این مسیر تحوّل انقلاب در حوزهی فتحالفتوح یک تحوّل انسانی است و از اینجا باید حرکت کنیم و فضا را به این سمت ببریم، در همهی مسائلمان موفّق خواهیم شد. ما باید این خواستهی حضرت آقا را نصبالعین خود قرار دهیم که برای قدرتیابی در حلّ مشکلات، این فرهنگ جهاد و شهادت باید احیا شود و استمرار یابد؛ این مهمترین موضوع امروز ما است.
🔹️ رمز موفّقیّت آن جایی است که ما باید ایمان داشته باشیم و باور داشته باشیم به سنّتهای الهی که نه تبدیل میشوند و نه تحویل میشوند؛ و ایمان داشتیم به عقلانیّت انقلابی که حضرت آقا تأکید فرمودند به عقل و ایمان باور داشته باشیم و در کارهایمان، اوّل محاسباتمان را انجام بدهیم و بعد هم عملیّات انجام بدهیم و برای پیشرفت، برای رشد، برای حرکت در هر مسیری اینگونه حرکت کنیم.
🔍 متن کامل را بخوانید👇
khl.ink/f/59207
🎤 #روایت | فرکانس پیروز مقاومت
📸 روایت یک عکس که در آن، رزمندگان حماس، کیث سیگل صهیونیست آمریکاییتبار را برای تحویل به ماموران صلیبسرخ در شهر غزه آماده میکنند- ۱۳ بهمن ۱۴۰۳
✍️تبادل اسرا میتوانست خیلی عادی و بیسروصدا انجام شود. مقاومت اسلامی فلسطین اما برای این هم موضوع هم تدبیر کرده تا در رسانه و افکار عمومی هم حداکثر ضربه را به رژیم بزند. مثلا در کنار حضور اسرای اسرائیلی با لباس نظامی روی سن تبادل که نظامی بودن آنها را نشان میدهد، یکی از برگههایی که اسرا هنگام آزادی باید امضا کنند تعهدنامهای است مبنی بر اینکه دیگر در ارتش فعالیت نکنند یا در آخرین مورد، مسئولی از حماس که مسئولیت تحویل اسرا را بر عهده داشته یکی از فرماندهان میدانی مقاومت است که صهیونیستها پیش از این مدعی ترورش شده بودند. یا حتی بنری که در همین سن به چشم میخورد، صهیونیسم را برابر با نازیسم دانسته. مقاومت دارد در رسانه هم با دشمن میجنگد.
🔹ستون «#روایت» در شمارهی جدید هفتهنامه خطحزبالله را از اینجا بخوانید.
💻 Farsi.khamenei.ir
📚 #معرفی_کتاب | حماسه امام سجّاد (ع)
🔹حضرت آیت الله خامنهای در مقاطع گوناگون، بیانات دقیق و جامعی را پیرامون مبارزات سیاسی- فرهنگی امام سجّاد (علیه السلام) ارائه نمودهاند. کتاب حماسه امام سجّاد (علیه السلام) که به همّت انتشارات انقلاب اسلامی تدوین و تنظیم گردیده است شامل گفتارهایی از ایشان درباره سیره و مبارزات سیاسی- فرهنگی امام چهارم (علیهالسّلام) میباشد.
🔹دوران زندگی امام سجاد علیهالسلام بعد از ماجرای عاشورا شروع میشود. در این مقطع، گزارشهای تاریخی عمدتاً مبتنی بر تراژدی و آکنده از سوگ است. این روایتی مرسوم و شناختهشده است؛ امّا بر اساس این نگاه، مفهوم منفعل تراژدی به مفهوم فعال، مؤثر و سازنده حماسه تبدیل میشود. در این نگاه وقتی رهبر انقلاب به امام سجاد علیهالسلام میرسند، گزارشی از حماسه ایشان تقدیم و عرضه میکنند که با بقیه تحلیلها تفاوت دارد. این خصوصیت و ویژگی نظریه است. رهبر انقلاب کاریکارستان در اینباره انجام میدهند و حماسه امام را بهخوبی و آکنده از شور و حماسه گزارش میکنند.
🔍ادامه را بخوانید:
khl.ink/f/47496
تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | گفتوگو با دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال
👈 ایران برای پیشرفت در هوش مصنوعی ظرفیت بالایی دارد
🔹 حضرت آیتالله خامنهای در طول سالهای اخیر در چندین نوبت به مسئولان کشور، توجه ویژه به مسأله «هوش مصنوعی» را یادآور شدهاند. ایشان با اشاره به شتاب بیسابقه پیشرفتهای فناوری در حوزه هوش مصنوعی، تأکید دارند که این فناوری در اداره آینده جهان نقشی تعیینکننده خواهد داشت.
🔹 امروز وظیفهمان در حوزه هوش مصنوعی سنگین است. باید وقت بگذاریم، ظرفیتها و توانمندیهایمان را به کار بگیریم تا بتوانیم در این حوزه، خود را همگام با دنیا پیش ببریم. اگر امروز فرض کنیم که پنج سال از رقبا عقب هستیم، در صورت همراهنشدن با تحولات، ممکن است طی دو سال آینده، به بیست سال قبل برگردیم.
🔹 شاید نتوانیم همهی حوزههای هوش مصنوعی را در یک سطح پیش ببریم، اما لازم است مزیتهای خود را شناسایی کنیم. در اینجا بحث زیرساخت، داده و سرمایههای انسانی مطرح است. به نظر من، یکی از مزیتهایمان، سرمایهی انسانیما است. بخشی از رشد فناوری در جهان، چه در داخل ایران و چه در خارج از آن، مرهون دانشمندان و متخصصان ایرانی است.
🔹 بشر در طول تاریخ فناوریهای زیادی داشته که برایش فرصت و چالش ایجاد کرده است؛ به هوش مصنوعی هم باید اینطور نگاه کنیم. هوش مصنوعی میتواند برای ما فرصت ایجاد کند. میتواند چالش هم ایجاد کند. پس ما الان نباید فقط به چالشهایش فکر کنیم و بیاییم از آن دور بشویم یا محدودش کنیم. باید برویم کنترلش کنیم و در دستش بگیریم.
🖼پرونده «بررسی الزامات پیشرفت ایران در حوزه هوش مصنوعی»
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید 👇
khl.ink/f/59241
🎤 #تحلیل_و_تبیین |حل ناترازی برق با سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر
🔹 برق زیرساخت اصلی توسعه اقتصادی کشور است. بدون برق، هیچ فعالیتی امکانپذیر نیست. علاوه بر این، نبود برق موجب نارساییهای اجتماعی و نارضایتیهای مردمی میشود. در سال اخیر، خاموشیهای بسیار زیادی در کارخانجات رخ داده و پیشبینی میشود که بر اساس محاسبات انجام شده، در سال جاری بیش از ۲۰۰ همت به اصطلاح عدمالنفع بخش صنعت باشد.
🔹 ما در کنار ناترازی برق با ناترازی انرژی نیز مواجه هستیم. با کمبود حاملهای انرژی روبهرو هستیم. این خود یک معضل دیگر است که امکان تأمین ناترازی برق در کوتاهمدت با ایجاد نیروگاههای حرارتی نیز وجود ندارد، حتی اگر تأمین سرمایه و منابع مالی هم صورت گرفته باشد.
🔹 از سوی دیگر، ما یک ناترازی دیگر نیز در حاملهای انرژی برای تولید برق و الکتریسیته داریم. به این شکل که اکنون بیش از ۹۰ درصد از تولید برق ما، با سوختهای فسیلی تأمین میشود؛ ۷۲ درصد از گاز و ۲۷ درصد از سوختهای مایع. این وضعیت از نظر امنیت انرژی و پدافند غیرعامل برای کشور مسئله است. بنابراین، میتوانم بگویم که توجه به انرژیهای تجدیدپذیر دیگر یک ضرورت نیست، بلکه یک الزام است و باید در این زمینه اقدامات اساسی صورت بگیرد.
🖼پرونده «بررسی الزامات رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد»
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید 👇
khl.ink/f/59242
🎤 #تحلیل_و_تبیین | چرا بهترین راه صرفهجویی است؟
🔹 حضرت آیتالله خامنهای در بازدید از نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای بخش خصوصی در پاسخ به وزیر نیرو در مورد حل مسئلهی ناترازی انرژی فرمودند: «بهترین راه صرفهجویی است».
🔹 برخی از کارشناسان و دستاندرکاران حوزه انرژی برای حل مسئلهی ناترازی، پیشنهاد افزایش عرضه (تولید) را مطرح میکنند و کمتر به موضوع تقاضا (مصرف و صرفهجویی) میپردازند. ایده افزایش تولید بدون کنترل مصرف غرقشدن در سونامی خامسوزی است و کشور را بیشتر گرفتار مصرفگرایی میکند، در حالیکه ابزار موثر کنترل مصرف وجود ندارد.
🔹 روند رشد مصرف انرژی در کشور ما در سالهای اخیر نسبت به مابقی کشورها روند نگرانکنندهای را دنبال کرده است؛ در حالی که تولید کالا و ثروتآفرینی متناسب با آن رشد نکرده و تقاضای انرژی عمدتا در مسیرهای غیر مولد اقتصادی صرف میشود. شدت مصرف انرژی در ایران تقریباً معادل دو برابر دنیاست؛ به این معنا که با همین میزان تولید انرژی فعلی کشور، در صورت مصرف بهینه انرژی به اندازه میانگین دنیا، ایران میتواند با فرض رشد سالیانه مستمر ۸ درصدی اقتصادی، پس از ۱۰ سال تولید ناخالص داخلی خود را دو برابر کند.
🖼پرونده «بررسی الزامات رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد»
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید 👇
khl.ink/f/59244
تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | تعلل در مسیر پیشرفت هوش مصنوعی، چالشهای جدی برای مرجعیت دینی و ملی ایجاد میکند
🔹 در عصر فناوری و پیشرفتهای سریع علمی، حوزههای علوم اسلامی و انسانی نیز از تأثیرات هوش مصنوعی بینصیب نماندهاند. بسیاری از مؤسسات پژوهشی با محوریت محتوای شیعی و زبان فارسی، در حال تولید ابزارهایی هوشمند هستند که میتوانند نیازهای دینی و مذهبی کاربران را پاسخ دهند. این تحولات نه تنها فرصتهای جدیدی برای تقویت مرجعیت دینی فراهم میآورد، بلکه چالشهای جدی نیز به همراه دارد. در این شرایط، ضرورت تولید ابزارهای مشابه در داخل کشور برای حفظ و ارتقاء جایگاه مرجعیت دینی بیش از پیش احساس میشود.
🔹 امروز در حوزهی علوم انسانی و همینطور علوم اسلامی ــ چه در مسئلهیابی، چه در گردآوری اطّلاعات، چه در طبقهبندیشان، چه در تحلیلشان، چه در تدوین متون، چه در انتشار متون ــ در هر تعریفی که ما از فرایند و مراحل پژوهش بخواهیم به دست بدهیم، به نظر میرسد هوش مصنوعی تقریباً در تمام این فرایندها و در تمام این مراحل توانسته و میتواند نقش ایفا کند و این نقش با شتاب خیلی عجیبی روزبهروز دارد عمیقتر و گستردهتر میشود.
🔹 ما با یک توجّه ویژهای میتوانیم کار بزرگی در این زمینه رقم بزنیم. همانطور که حضرت آقا بارها تأکید کردهاند، نقطهی قوّت ما هوش و توان و استعداد انسانی و نسل جوانی است که از آن برخوردار هستیم. لذا در حوزهی دیتا و دادهها هم باید جدّی باشیم تا بتوانیم به اندازهی کافی دادههای مرتبط با موضوعات مختلف علوم اسلامی و انسانی را گردآوری کنیم و آماده کنیم برای اینکه انشاءالله بتوانیم بهترین خروجیها را در اوّلین فرصتمان و آن زمان طلایی که در اختیار داریم بگیریم
🖼پرونده «بررسی الزامات پیشرفت ایران در حوزه هوش مصنوعی»
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید 👇
khl.ink/f/59133