خانواده آرام
يا الهنا
زندگي پرمشغله اين روزها، باعث شده بيشتر مشغول فعاليت كاري باشيم. ديگه كمتر فرصت داريم به ديد و بازديد اقوام برويم.
اما نتيجه تحقيق زير نشان ميده كه وقت آن رسيده كه دوباره برگرديم به قديم ها و دوره همي ها و گرفتن يك دنيا حس خوب
مطالعهای که در مجله PLOS medicine چاپ شده است نشان میدهد که ارتباطات اجتماعی در اویل زندگی نقش مهمی در کاهش خطر دمانس مغزی (زوال عقل)ایفا میکند.
دکتر Andrew Sommerlad مسئول این مطالعه میگوید: دمانس مغزی یک خطر جهانی محسوب میشود. كه آلزايمر از شايعترين آن است. اما با این حال یک سوم آنها قابل پیشگیری هستند. ما پیبردیم که فعالیت اجتماعی در میانسالی و اوخر زندگی میتواند فاکتوری ضد دمانس باشد.
در این مطالعه بیش از ده هزار نفر شرکت داشتند که در رابطه میزان روابط اجتماعی آنها بین سالهای ۱۹۸۵ و ۲۰۱۳ اطلاعات جمع شد. همچنین سایر فاکتورهای موثر بر دمانس مثل شغل،تحصیلات و ... كنترل شد.
آنالیز داده ها نشان میدهد افراد ۶۰سالهای که تقریبا هرروز اقوام و دوستان خود را ملاقات میکنند ۱۲ درصد کمتر از دیگران دچار دمانس میشوند.
محققان عقیده دارند روابط اجتماعی در هر رده سنی میتواند باعت کاهش ریسک دمانس شود.
مطالعات قبلی از آنجا که فاقد پيگيري بود نمیتوانست این احتمال را که دمانس مغزی باعث کاهش ملاقات اطرافیان شده رد کند اما پيگيري طولانی طی این مطالعه این نظریه را که روابط اجتماعی از دمانس جلوگیری میکند تقویت میکند.
دانشمندان برای این تئوری چند توضیح ارائه دادهاند. پروفسور gill lovigstone دراینباره میگوید:
۱.فعالیت بالای #اجتماعی درواقع نوعی ورزش برای تواناییهای شناختی انسان از جمله حافظه و ... میباشد.
۲.این روابط همچنین میتواند باعث بهبود حالت روحی فرد و حتی فعالیت فیزیکی فرد شود که هردو مورد از دمانس جلوگیری میکنند.
پدربزرگ ها، مادربزرك ها و.... منتظر شما هستند❤️
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
🌷به نام مهربان ترين🌷
👨💼 نوجوان (قسمت سیزدهم)
👨👩👧👦 تقویت ارتباط والدین و نوجوانان
🤔 سن نوجواني مرحله اي است، با روحيه اي سرشار از تلاش براي استقلال، و ايده هايي نو بنابراين ممكن است فرزندتان در بسياري از زمينه ها با شما دچار اختلاف نظر شود.
در اين موارد بايد عقايد نوجوان را به رسميت شناخت و به او احترام گذاشت. و با خونسردي به گفتگو با او پرداخت.
اما بسياري از نوجوانان هنگاميكه با مخالفتي مواجه ميشوند، شروع به داد و بيداد ميكنند.
در اين موارد بهتر است با حفظ خونسردي خود به او بگوييم:
" وقتي كسي با داد و فرياد با من صحبت مي كند، فقط فريادهاي او را مي شنوم و متوجه سخنانش نمي شوم. بهتر است هر وقت آروم شدي بيا حرف بزنيم."
بايد به گونه اي رفتار كنيم كه نوجوان متوجه شود وقتي خواسته خود را در آرامش و بدون داد و فرياد با ما درميان ميگذارد، احتمال درك او از طرف ما و توجه به خواسته هايش بيشتر است.
البته لازم به ذكر است كه والدين با روش هاي مديريت خشم آشنا باشند تا در زمان هايي كه نوجوان عصباني است، با حفظ خونسردي خود، فضاي پرتنش را تبديل به فضاي تربيتي نمايند، در واقع اينجاست كه تربيت عملي اتفاق مي افتد كه نقش موثري در نوجوان دارد.
#نوجوان
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
نقش زمان و مكان در تربيت ديني🍃
تربيت ديني يك هدف مهم براي هر خانواده سالم است كه در هر لحظه زندگي مطرح است.
ماه محرم و صفر از زمان هايي است كه ميتوان از آن به عنوان يك فرصت تربيتي استفاده كرد.
در واقع ما در تربيت ديني سعي داريم شاكله ديني، در فرزندان خود شكل دهيم.
🔘اما شاكله ديني چگونه ايجاد مي شود؟
اگر فرزندان خود را هشيارانه در معرض زمان و مكان هاي مناسب قرار دهيم، موجب رفتارهاي دروني در آنها ميشود. و اين رفتار دروني اثر ماندگاري خواهد داشت.
🔍🔍با همراه كردن فرزندان خود در مراسم عزاداري آنها را هشيار و مطلع ميسازيم تا نسبت به وقايع تاريخي عاشورا آشنا شوند و در مكتب حسيني با درس هاي توحيدي و تربيتي همچون ايثار، گذشت و آزادگي به بالندگي برسند.
ممكن است كودكان كوچكتر درك كاملي از اين مراسم نداشته باشند اما خودِ حضور و خاطره اي شيرين در رشد معنوي آنها نقش دارد.
📍📍البته لازم به ذكر است كه خانواده ها مي بايست به ظرفيت جسمي و ذهني كودكان و نوجوانان خود توجه داشته باشند، و بدون افراط و تفريط در مراسم عزاداري شركت كنند. و با همراه كردن محركهاي مطلوبي مانند اسباب بازي، خوراكي،اخلاق آرام و مهربان والدين و احترام به عزاداران كوچك خاطره اي ماندگار از مراسم سوگواري اباعبدالله الحسين عليه السلام در ذهن فرزندان خود خلق كنند. تا با تكرار اين تداعي ها موجب ايجاد شاكله و شخصيت ديني در فرزندان خود شوند
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
🌷پیش از ازدواج 🌷
🤔 اندکی تأمل:
📩 بررسی یک نامه:📩 آشنايي از طريق چت...
👩🏻 مدتي قبل از طريق تلفن و با چت با يك پسر آشنا شدم. اين تماس بعدها از طريق گفتوگوهاي طولاني ادامه پيدا كرد. دو بار هم ديدار كوتاهي با هم داشتيم. ميخواهيم با هم ازدواج كنيم با آنكه به او اعتماد كامل دارم، اما از شيوه آشنايي خودمان نگران هستم. چگونه ميتوانم بر ترديد خود غلبه كنم؟ (آزاده- ك 19 ساله از تهران)
پاسخ:
✍️نوشتهايد: « به او اعتماد كامل دارم اما از شيوه آشنايي نگران هستم، چگونه بر ترديدم غلبه كنم؟» اين چگونه اعتماد كاملي است كه نگراني و ترديد شما را برطرف نكرده است؟ پاسخ به اين سؤال روشن است: عقل دورانديشتان فرياد ميزند كه به خطا ميرويد. در دنياي مجازي اينترنت به همان اندازه كه تماسها سريع و ارزان برقرار ميشود، همان قدر نيز پر از گمنامي و ابهام است. يك ارتباط مختصر با چت به تماسهاي مكرر تلفني ميانجامد و دو ديدار كوتاه را در پي ميآورد. آيا اينگونه ميتوان به اطمينان رسيد و به فردي كه چنين سريع و پنهاني با دختري دوست ميشود و قرار ميگذارد اعتماد كرد؟ و احساس و عاطفه دخترانه شما و كششي كه به جنس مخالف داريد وسوسهتان ميكند كه «خوب است و مهربان و راستگو. با او بيشتر و بيشتر باش تا به ازدواج برسيد و تشكيل زندگي دهيد.» بيخبر از اينكه ازدواج رسمي و قانوني در فرهنگ ما قواعدي دارد كه مهمترين آنها اطلاع و رضايت خانوادهها و به ويژه خانواده دختر است. تازه بعد از سر گرفتن ازدواج، عوامل، آموزشها و شرايطي لازم است تا نهال نوپاي زندگي دو جوان مستحكم شود و به تدريج به بار بنشيند. تقريباً ميتوان گفت كه هيچ كدام از اينها يعني اطلاع و رضايت خانواده، و مطلوب بودن عوامل و شرايط فردي خانوادگي طرف مقابل از طريق آشناييهاي پرلغزش با چت و تلفن بدست نميآيد خود را توجيه نكنيد و تا تماسهاي كوتاه مدت شما به رابطههايي گناهآلود كشيده نشده است رشته پيوندتان را بگسليد و هر نوع ارتباط كلامي و حضوري را قطع كنيد.
#پیش_از_ازدواج
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
خانواده آرام
📣چگونه با نوجوان خشمگین خود رفتار کنیم !📣
🔺گاهی اوقات والدینی که دارای فرزند نوجوان هستند، در مدیریت رابطه ی خود با نوجوانِ خشمگین، دچار سردرگمی می شوند و تخریب رابطه ی بین والدین و فرزند تا جایی پیش می رود که جز تلخی، عصانبت و رنجش چیزی بین آن ها باقی نمی ماند.
🔺در این مقاله قصد داریم به برخی راهکارهای مفید برای والدین، در راستای برخورد با نوجوان خشمگین خود اشاره کنیم:
✅استقامت به خرج دهید: یکی از ویژگی هایی که سبب می شود تا والدین بتوانند یک چنین شرایطی را بهتر مدیریت کنند، استقامت آن هاست. بدین معنا که علیرغم تمام کج رفتاری های فرزندشان ناامید نمی شوند و دست از دوست داشتن او بر نمی دارند، هم چنان عشق و علاقه ی خود را به وی ابراز کرده و نوجوان را رها نمی کنند.
✅مساله را شخصی نکنید: در حقیقت اتفاقات بسیار متنوعی در زندگی نوجوان شما جریان دارند و گاهی شدت خشم آن ها با میزان ناراحت کننده بودن این اتفاقات متناسب نیست. نکته ی مهم آنست که هر بار، انفجارهای خشم فرزندتان را به عنوان حمله یا توهین به شخص خودتان تلقی نکنید. در یک چنین حالتی خواهد بود که می توانید بر اوضاع مسلط شوید. در صورت لزوم اگر مشکلی بین شما و فرزندتان وجود دارد پیرامون آن در یک جو آرام به گفتگو بپردازید.
✅به خاطر داشته باشید که نوجوان هم به اندازه ی شما نگران است: در بسیاری از مواقع رفتار خشمگین نوجوان نقابی است که پشت آن پنهان شده است و برای غلبه بر ترس و آسیب پذیری خود، این واکنش را پیش گرفته است. بنابراین خشم نوجوان می تواند حاکی از این باشد که او نگران و مضطرب است.
✅راه بازگشت را نبندید: قطعا اعتراف به خطا برای نوجوان کار بسیار سختی است، پس نکته ی مهم آنست که در یک چنین مواقعی با آغوش باز پذیرای او باشید و به وی بفهمانید که همواره راه بازگشتی وجود دارد. تنبیه کردن، غر زدن و نصیحت کردن نوجوان را وارد فاز دفاعی می کند و در یک چنین حالتیست که از شما فاصله خواهد گرفت. گاهی بهتر است با کمی حس شوخ طبعی فضا را برای او تلطیف کنید تا راحت تر با شما به گفتگو بپردازد.
✅نسبت به علائم افسردگی هوشیار باشید: در برخی از موارد خشم و تحریک پذیری زیاد نشانه های افسردگی در نوجوانان هستند. اگر اینگونه احساس می کنید که خلق و هیجانات فرزندتان به شکل قابل توجهی با موقعیت بی تناسب است، بهتر آنست تا از یک فرد متخصص مشورت بگیرید. گاهی این علائم دلایل موقت و گذرا دارند، گاهی نیز نوجوان شما نیازمند به درمان تشخیص داده می شود
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
خانواده آرام
📣📣📣 5 نشانه ی هشدار دهنده برای والدین
اگرچه وجود نوسانات خلقی و تجربه ی هیجانات مختلف به دلیل تغییرات هورمونی در بین نوجوانان امری طبیعی به نظر می رسد، اما نوجوانان به دلیل کم تجربه بودن گاهی اوقات احساس سردرگمی و گیجی می کنند و ممکن است در صورت بروز مشکل، در اولین قدم به دوستان خود مراجعه کنند. نمی توان انکار کرد که کمک همسالان تا حدی مفید خواهد بود، با این وجود برای برخی موارد خاص، به چیزی بیشتر از یک دوست خوب نیاز است.
در این مقاله قصد داریم به 5 نشانه اشاره کنیم که در صورت مشاهده ی آن ها در نوجوان خود، بهتر آن است به یک رواندرمانگر مراجعه کنید:
1️⃣ نوسانات خلقی بسیار شدید (نوسان بین شادی، خشم، غم و ناراحتی) که از شخصیت معمول فرزند شما با اختلاف بسیار زیادی فاصله دارد.
2️⃣ تغییرات رفتاری به گونه که در قالب تغییرات حاصل از سن و عبور از مرحله ی نوجوانی قابل توجیه نبوده و نوجوان را در زمینه های ارتباطی و درسی دچار مشکل می کند.
3️⃣ بروز مشکلات متعدد در محیط مدرسه و در روابط دوستانه ی نوجوان.
4️⃣ نشانه های جسمانی از جمله تغییر در اشتها، خواب، کاهش انرژی و یا دردهای متعدد جسمانی از جمله سردرد، کمردرد یا غیره که توجیه پزشکی ندارند و ناشی از بیماری خاصی نیستند.
5️⃣ خود درمانی در قالب مصرف دارو یا اختلال در خوردن و یا حتی آسیب رساندن به خود.
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
📣سبک والدگری و تاثیر آن بر استقلال و روابط بین فردی نوجوانان📣
✅ تحقیقات جدید نشان می دهند که سبک والدگری کنترل گر، مانع از رشد استقلال و پرورش روابط بین فردی در نوجوانان می شود.
✅ این یافته از آن جهت دارای اهمیت می باشد که سن نوجوانی دوره ی حساس شکل گیری میزان مناسبی از استقلال و صمیمیت در روابط بین فردی می باشد.
✅ یافته های جدید حاکی از آنند که والدین کنترل گر مانع از شکل گیری متعادل استقلال و صمیمیت در فرزند نوجوان خود شده و این مشکلات زیربنای بسیاری از چالش های روابط بین فردی در بزرگسالی این گروه از نوجوانان خواهد شد.
✅ رفتارهای کنترل گرانه شامل مواردی مثل القای احساس گناه ، محدود کردن محبت و رفتار مهرآمیز والدین نسبت به فرزند، مضطرب کردن و دیگر تاکتیک های ناسازگارانه برای کنترل رفتار و انگیزه ی نوجوان می باشد.
✅ والدین از طریق این رفتارها فرزند خود را تحت فشار قرار می دهند و بدین ترتیب نوجوان تحت فشار مجبور می شود تا طبق نظر و انگیزه ی والدین عمل کرده ک علائق و نظرات خود را نادیده بگیرد.
✅ بدین ترتیب نوجوان از پرورش توانایی تفکر مستقل، مهارت حل مساله، ابراز عقیده و حس اعتماد به نفس محروم مانده و با احتمال بیشتری در روابط بین فردی خود اضطراب و افسردگی را تجربه خواهد کرد.
✅ در نتیجه پایه گذاری یک رابطه ی سلامت بین نوجوان و والدین برای شکل گیری روابط صمیمی و عاطفی وی در آینده از اهمیت بالایی برخوردار است.
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
🔴🔴#اختلال_وسواسی_اجباری (قسمت اول )
یک اختلال روانی است که نشانه های اصلی آن شامل وسواس ها و اجبارهاست که اغلب فرد را درگیر افکار و رفتارهای اضطراب آور می کند. درمان این اختلال به صورت ترکیبی از دارو _درمانی و روان درمانی می باشد.
⚠️#اختلال_وسواسی_اجباری جزء اختلالات اضطرابی است که به وسیله ی افکارمکرر و ناراحت کننده (وسواس ها) و رفتارهای تکرار شونده ای که به صورت مراسم در آیند ( یعنی طبق یک نظم و ترتیب خاص انجام می گیرند) مشخص می شود.
❗️وسواس ها می توانند به شکل تصاویر_ناخوانده و هجوم آورنده و یا تکانه های ناخواسته باشند. اکثریت افراد مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری به طور هم زمان از وسواس و اجبارها رنج می برند اما عده ی کمی از افراد تنها به یکی از وسواس ها و یا اجبار ها مبتلا هستند.
‼️فرد مبتلا به اختلال وسواسی - اجباری به شکل فعالانه تلاش می کند تا از شر وسواس ها خلاص شود و یا از طریق پرداختن به رفتارهای اجباری و اجتناب از موقعیت های فعال کننده ی آن ها، وسواس ها را خنثی کند.
📢برخی از افرادی که برای مدت طولانی به این اختلال مبتلا هستند ممکن از دست از مقاومت در برابر رفتارهای اجباری بکشند چون احساس می کنند در این صورت راحت ترند و حال بهتری دارند
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
هدایت شده از تبلیغات گسترده ماهان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎂🍰🧁🥧🍧🍨🍦🍡🍭
زن که نباید همش با مرغ و برنج ور بره😄بیا اینجا کلی #خوشمزه یادت بدم😍😋👇
https://eitaa.com/joinchat/3199074351Cd25755c255
#آشپزی_و_تزیین_غذا😍😋👇
https://eitaa.com/joinchat/3199074351Cd25755c255
کلی غذای فوری با کلیپ 💃😍😋🍩🍕