💢 چه طور بچههای خوش قول تربیت کنیم؟
🔻 کلمه خوش قولی را در خانه خودتان و بین خانواده مقدس کنید. مثلا جزو یکی از تعریف های کلامی شما از کودکتان باشد، «قربون پسر خوش قولم برم». اینکار برچسب مثبت زدن به کودک است و ریل گذاری ب ای متخلق شدن فرزند شماست.
🔻 گاهی موضوع را برایش عجیب کنید. وقتی بچه ها کار خوبی می کنند مثلا نماز میخوانند یا بدون اینکه شما گفته باشید در حال کمک به شما هستند و... جمله مذکور را بگویید تا با تعجب بگوید: چه قولی؟ آن وقت از فرصت استفاده کنید و مثلا بگویید: «اینکه خدا گفته نماز بخوانید، به پدر و مادر کمک کنید و... و تو الان این کار رو می کنی.»
🔻 وقتی زمان انجام یکی از خواسته های او رسید، مثلا سر موقع خریدی برایش انجام دادید و... نقش بازی کنید و برای لحظاتی نگویید که آن کار را کرده اید. وقتی بچهها ناراحت شدند و ابراز ناراحتی کردند، بگویید که واقعا چقدر بدقولی حس بدی ایجاد میکند. من فقط خواستم نظرتو را درباره بدقولی بدونم، این هم کادوی شما و...
🔻 قرارهای بین خودتان مثل تمیز کردن اتاق و... را به شکل یک قول معرفی کنید و بعد روی دیوار اتاق کودک نصب کنید. به کودکتان یک کاردستی هم برای جمله «من از بدقولی بدم میاد» درست کنید و بالای آن نصب کنید تا بچه ها نسبت به انجام قول شان پایبند باشند.
🔻 مثل همه ویژگی های تربیتی دیگر، اگر بخواهید خوش قولی را به بچه ها یاد دهید اما خودتان خوش قول نباشید هیچ نتیجهای نمیگیرید، یادگیری بچهها، مشاهدهای است.
@moshaver_365
🌹 مهارت کنترل خشم
Anger control skills
احساس خشم موهبتی است که از جانب خداوند در وجود انسانها به ودیعه گذاشته شده تا هر وقت احساس خطر کردند یا تجربه ای از ناکامی داشتند ، از خود مراقبت کنند .
اگر فرد نتواند این انرژی را در کانال صحیح قرار دهد ، ممکن است منجر به خشونت و پرخاشگری شود که باعث کاهش مهارتهای اجتماعی میشود.
برای کاهش خشونت باید به فکر کاهش زمینه های بروز آن بود ، قطعا ابراز خشونت ، اولین و تنها راه ممکن برای مقابله با مسائل نیست.
متاسفانه اکثر افراد یا این مهارتها را یاد نگرفته اند یا بطور تجربی و عمدتا ناقص چیزهایی درباره ی آن می دانند.
افرادی که نمیتوانند خشم خود را بصورت سازگارانه و منطقی بروز دهند مدام آن را سرکوب میکنند و در نتیجه علی رغم میل باطنی شان ، ناخواسته به خود و دیگران و روابط شان آسیب می زنند.
از آنجا که تفسیر منفی فرد از موقعیت سبب پرخاشگری می کند ، در این مهارت تکنیکهایی
جهت شناسایی افکار و خود گویی های منفی و ترمیم آنها آموزش داده میشود تا با بهره مندی از آنها فرد موفق به مدیریت صحیح خشم خود باشد
✍ این مهارت در پکیج مهارت های زندگی (برنامه عقل و عشق) ارائه شده و شما میتونید به طور جداگانه این بخش رو تهیه کنید 👇
@moshaver_365
#هر_دو_بخوانیم
❌ اگر همسرمان را برای مدت طولانی تحت فشار و زور قرار دهیم؛ به جایی خواهیم رسید که ممکن است هرگز دوباره صمیمیتی بین ما ایجاد نشود و بازگشتی وجود نداشته باشد!
❎ برای ایجاد و نگهداری رابطه با همسرمان، باید از رفتارهای مخرب و قطع کننده ارتباط دست برداریم.
👈 رفتارهایی از قبیل زور، اجبار، تحمیل، تنبیه، شکایت، سرزنش، پاداش، کنترل، ریاست، غرغر، مقایسه، قهر و کنارهگیری و...
✅ به جای این رفتارهای تخریبگر، رفتارهای مهرورزی و پیوند دهنده را جایگزین کنیم.
👈 این رفتار عبارتند از گوش کردن، حمایت کردن، مذاکره، تشویق و دلگرمی، عشق و دوستی، اعتماد، پذیرش، گشادهرویی، احترام گذاردن و...
@moshaver_365
#والدین🌷
‼️ رفتار گستاخانه خفیف را نادیده بگیرید.
گاهی لازم است بعضی گستاخی های فرزندمان را نادیده بگیریم. مثل وقتی که از او می خواهیم کامپیوترش را خاموش کند و او با وجود اطاعت از خواسته شما زیر لب جملاتی حاکی از نارضایتی بیان می کند ، نادیده گرفتن این رفتار او می تواند تاثیر بهتری نسبت به نشان دادن عکس العمل تند داشته باشد. به جای توبیخ در چنین شرایطی ، سعی کنید با حفظ خونسردی نکات مثبت او را بزرگنمایی کنید و مورد تشویق قرار دهید. اگر فرزندتان رفتار خوب و شایسته ای از خود نشان داد از او مشخصا با ذکر رفتار او تقدیر کنید.
▪️از قوانین تربیتی(مادر بزرگی) استفاده کنید.
گاهی روش های تربیتی قدیمی بسیار سریع و اثر بخش خواهند بود. می توانید به فرزندتان بگویید با انجام رفتار شایسته مورد نظرتان چه چیزی بدست خواهد آورد.
می توانید از جملاتی نظیر :
👈 زمانی که صدایت را پایین بیاوری به تو جواب خواهم داد
👈اگر رییس بازی در نیاوری به تو برای جمع آوری وسایلت کمک می کنم بهره ببرید.
@moshaver_365 🌿🌷
#والدین
ﺑﭽﻪ ﻫﺎﻱ ﺑﺎﻫﻮﺷﻲ ﻛﻪ ﻫﻨﻮﺯ ﺁﻟﻮﺩﻩ ﺑﻪ ﺑﺎﻭﺭﻫﺎﻱ ﻣﺎ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﻧﺪ ﺳﻮﺍﻟﻬﺎﻳﻲ ﻣﻴﻜﻨﻨﺪ ﻛﻪﺟﻮﺍﺑﻲ ﻧﺪﺍﺭﺩ.
ﻭﻗﺘﻲ ﻓﺮﺯﻧﺪﺗﺎﻥ ﺳﻮﺍﻟﻲ ﻣﻴﻜﻨﺪ ﻛﻪ ﺟﻮﺍﺑﺶ ﺭﺍ ﻧﻤﻴﺪﺍﻧﻴﺪ ﺣﺘﻤﺎ ﺑﻪ ﻓﺮﺯﻧﺪﺗﺎﻥ ﺑﮕﻮﻳﻴﺪ " ﻧﻤﻲ ﺩﻭﻧﻢ
ﺍﻣﺎ ﺗﻮ ﭼﻲ ﻓﻜﺮ ﻣﻲ ﻛﻨﻲ"
ﭘﺪﺭ ﻭ ﻣﺎﺩﺭ ﺑﺎﻳﺪ ﺭﻭﺯﻱ ﻳﻜﺒﺎﺭ ﺑﻪ ﻓﺮﺯﻧﺪﺷﺎﻥ ﺑﮕﻮﻳﻨﺪ ﻧﻤﻴﺪﺍﻧﻢ ﺗﺎ ﻧﺎﺩﺍﻧﻲ ﺑﭽﻪ ﻫﺎ ﺑﺎﻋﺚ ﺣﺲ ﺑﺪ ﺑﻪ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﻧﺸﻮﺩ.
ﻭﻗﺘﻲ ﺟﻮﺍﺏ ﺳﻮﺍﻟﻲ ﺭﺍ ﻧﻤﻴﺪﺍﻧﻴﺪ
ﺟﻮﺍﺏ ﺭﺍ ﺣﺪﺱ ﻧﺰﻧﻴﺪ،
ﺟﻮﺍﺏ ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ ﻧﺪﻫﻴﺪ
ﺣﻮﺍﺱ ﻛﻮﺩﻙ ﺭﺍ ﭘﺮﺕ ﻧﻜﻨﻴﺪ.
@moshaver_365 🌿🌷
❤️✨❤️✨❤️
#زوجین
#آقایان عزیز 😉
از همسر خود #تعریف کنید
وقتى همسرتان لباس خودرا عوض میکند
❣به اوبگویید چقدردوستداشتنی شده.
❣یامثلا بگوییدفلان رنگ چقدربه اومیآید
❣چقدر خوب آشپزی میکند،
❣چقدر خوب صحبت میکند
❣یا چقدر زیبا میخندد...
بی توجهی مردان به نوع پوشش همسرشان و ظاهرشان باعث میشود زنان کم کم نسبت به ظاهرخود بی اهمیت شوند و احساس کنند که با بی ذوق ترین و بی تفاوت ترین مرد دنیا ازدواج کرده اند که هیچگاه زیبایی های همسرش را نمیبیند این حس در خانم هایی که چهره ی زیبا و جذاب تری دارند خیلی شدید تر است زیرا همیشه کسانی بوده اند که در اطراف آن ها به او بگویند زیبا است و از او تعریف کنند اما حالا همسرشان هیچ توجهی به زیبایی و یا تغییر او به هنگام تعویض لباس.تغییر رنگ موها.آرایش و...نمیکند
❌بزرگترین اشتباه مریخی ها این است که به همسرشان نمیگویند
که چقدرزیبا و جذاب هستند اگر بدانند که شنیدن این جمله با قلب خانم ها چه میکند لحظه ای از گفتن این جمله غافل نمیشدند
❤️✨❤️✨❤️
@moshaver_365
پر پرواز کودکتان را نچینید
مأموریت فرزند نوپای شما در زندگی این است که به موجودی مستقل تبدیل شود.
پس زمانی که از لحاظ رشدی به مرحلهای رسید که توانست اسباببازیهایش را در سر جای خود قرار دهد، بشقابش را از روی میز غذا بردارد و ببرد و خودش لباس بپوشد، بگذارید این کارها را خودش انجام دهد.
سپردن مسئولیت به بچهها برای عزتنفس آنها (و سلامت روانی شما) لازم است.
@moshaver_365
❤️✨❤️
#همسرداری
حتی اگر همسرتون اهل رمانتیک بازی و کارهای عاشقانه نیست و از این جور کارها انجام نمیده و یا بدتر، وقتی شما انجام میدین تو ذوقتون میزنه و یا توجهش بهتون کمه
برای پایدار موندن زندگیتون هم شده شما انجام کارهای رمانتیک رو نه تنها متوقف نکنین، بلکه با قدرتی بیشتر از قبل ادامه بدین.
تا حالا تو زندگی پدر و مادرهاتون توجه کردین یه سری عادت های بد، با گذشت زمان و کهولت سن پررنگ تر میشن
مثلا اون کسی که زود عصبانی میشه وقتی که پیر میشه عصبانیت هاش بیشتر میشن و در فواصل زمانی کوتاه تری اتفاق می افتن.
اگر شما رمانتیک بازی رو تعطیل کنین
اولا یه راه گرما بخش برای خونه و زندگی و روحیه خودتون رو از دست دادین و به روحیه خودتون هم توجه نشون ندادین و دوما اینکه با گذشت زمان جدیت حاکم شده برزندگی شما بیشتر میشه و ذوق و انرژی جاری در زندگیتون کم ....
این مطلب رو جدی بگیرین
حتی اگر همسرتون اهلش نیست شما همچنان به کارهای گرما بخش و انرژی ده و رمانتیک ادامه بدین.
❤️✨❤️
@moshaver_365
#والدین
متاسفانه مطيع بودن در فرهنگ ما حسن اخلاق است. به همين دليل كودك حرف گوش كن و مودب را كودك خوب مى نامند. اما در حقيقت اين كودكان، مضطرب وحشتزده و خجالتی هستند.
محتاط بودن، محافظه كار بودن، مودب بودن كودك نشانه نگران بودن كودك است و كودك ياد ميگيرد مثل چشم زندگى كند.
يعنى همه را ببيند مراقب همه باشد اما تصورى از وجود خود نداشته باشد.
https://eitaa.com/joinchat/4267049052C38cff83aaf
#والدین
#نصیحت
🔸برای تأثیر گذاری نصیحت، باید بین خود و نوجوانتان رابطه ای قلبی و عاطفی برقرار کنید.
🔹دل فرزند به والدینی روی می آورد که با آنان انس داشته باشد.
☘️ امام علی علیه السلام می فرمایند: دل های انسان ها وحشی اند؛ پس به کسی روی می آورند که با آن ها انس گیرد.
موانع رابطه قلبی، مانند زنگارهای روی آهن است که جلو جذب آهنربا را می گیرد.
🔸همچنین هنگام پند دادن، خوشرو باشید. ترشرویی، جلو تأثیر پند را می گیرد.
@moshaver_365
#زوجین
#مقایسهکردن
اگر میخواهید همسر خود را تبدیل به یک انسان بداخلاق و بیانگیزه کنید، بهترین کارممکن «مقایسه کردن» است!
باور بکنید یا نکنید بزرگترین مشکلات زناشویی چه از طرف مرد چه از طرف زن منشا مقایسه دارند، حداقل شما در زندگیتان این اشتباه را مرتکب نشوید.
همسر شما هر کس که باشد، همسر شماست، به هیچ وجه به خود اجازه ندهید همسر خود را با کسی مقایسه کنید
@moshaver_365
#زوجین
#رفتارباشوهربداخلاق
كار ساده ای نيست مردان بيشتر كلامی هستند و به همين خاطر بايد اجازه دهيد عصبانيت خود را بيرون بريزند درحالی كه زنان تمام خشم خود را درون خود نگه می دارند و با گريستن آن را نشان می دهند درمورد يك زوج متأهل، تمام خشم مرد متوجه زن خواهد بود چون او نزديكترين فرد به شوهرش می باشد و یکی از مهم ترین علل اصلی پرخاشگری مردان ، ناکامی در تامین نیازهاست. فرد زمانی که نیازهایش از جمله نیاز به محبت، توجه یا احترام برآورده نشود، احساس ناکامی می کند و این ناکامی زمینه ساز بروز پرخاشگری می شود.
چند راهکار : 1️⃣به رفتارهای درست همسرتان هر چند ناچیز و اندک باشد توجه و احساس خوب خود را در مورد رفتارهایش بیان کنید. 2️⃣ اگر ديديد همسرتان عصبانی است، او را تنها بگذاريد اگر فكر می كنيد كه مسئله خاصی باعث عصبانيت همسرتان می شود، از طرح آن موضوعات اجتناب كنيد 3️⃣ هرگز مقابله به مثل نکنید و به بددهنی های وی پاسخ ندهید زیرا این رفتار موجب تشدید رفتار همسرتان می شود 4️⃣در صورتی که همسرتان دوستان ناباب و بددهنی دارد، سعی کنید ارتباط او را با آن ها به روش های مختلف و با تدبیر، کمتر و در نهایت قطع کنید و همزمان ارتباط خود را با بستگان و دوستانی که رفتارهای مناسب وبهتری دارند، افزایش دهید. 5️⃣ عصبانيت به آسيب های فيزيكی و عاطفی می انجامد با شوهرتان لجبازی نكنيد. در عوض سعی كنيد راه هايی برای درك و حمايت او بيابيد 6️⃣ شما بايد درون خودتان را مورد تجزيه و تحليل قرار دهيد بايد به اين فكر كنيد كه چرا همسرتان عصبانيت خود را برسر شما خالی كرد. غر نزنيد، زيرا نتيجه ای جز انفجار عصبانيت و بدتر شدن شرايط ندارد 7️⃣
به شوهرتان بگوييد كه وقتی خشمگين می شود، چقدر شما اذيت می شويد شايد او از اينكه دارد به شما آزار می رساند، آگاهی ندارد8️⃣ شوهرتان را درك كنيد درك شما از او طغيان خشمش را كمتر می كند. در ضمن شنونده خوبی باشيد. 9️⃣ از او بخواهید برای کنترل خشم به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کند گاهی اوقات عصبانیت و خشم ناشی از اختلالات هورمونی است که باید توسط پزشک تشخیص و درمان گردد
@moshaver_365