🔺مسکو: ایده ایران برای ایجاد هاب گازی را بررسی میکنیم
🔹«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه گفت: نهادهای روسی طرح ایران درباره ایجاد هاب گازی با مشارکت روسیه، قطر و ترکمنستان را بررسی میکنند.
🔹ما از ابتکارهایی که به مقابله با مشکل امنیت انرژی در معنای وسیع و کمک به توسعه مداوم روابط روسیه و ایران کمک میکند، استقبال میکنیم و در کل پذیرای پیشنهادات سازنده هستیم.
@khate_energy
5.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺ماجرای زیر آب رفتن روستاهای حاشیه سد گتوند
🔹صبح امروز برخی از رسانهها از زیر آب رفتن تعدادی روستا پس از پر آب شدن سد گتوند خبر دادند؛ نکته قابل توجه اینکه این روستاها در زمان آبگیری سد گتوند در اوایل دهه ۹۰ توسط دولت تملک شده بودند.
🔹پس از کاهش آب سد گتوند در سالهای اخیر به دلیل افت بارشها، برخی افراد غیربومی با ورود غیرقانونی به مخزن سد اقدام به ساختوساز غیرقانونی کردند.
🔹مصالح بهکار رفته در ساختمانهای ساخته شده نیز بیانگر نوساز بودن این تفرجگاهها است و ساختوساز انجام شده نیز در فهرست پیگیری زمینخواری توسط نهادهای نظارتی بوده است.
@khate_energy
🔺زنگنه در ماجرای ترکمنستان خیانت کرد
🔹مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در توئیتر نوشت: آقای دکتر ظریف! حال که سکوت شکستید، در ایامی که وزارت نفت دولت سیزدهم بدون برجام موفق شده بدهی ترکمنستان را تسویه و قرارداد گازی را احیا کند، آنچه سال ۹۹ در جلسه با بنده و جمعی از نمایندگان در دفترتان گفتید، علنی بگویید: "زنگنه در ماجرای ترکمنستان خیانت کرد"، دانستن حق مردم نبود؟!
@khate_energy
🔺جزئیاتی از «ناوگان تاریک» ایران برای انتقال نفت به مقاصد صادراتی
🔹 ناوگان تاریک اصطلاحی است که برای توصیف مجموعهای از کشتیهای نفتکش استفاده میشود که مکان خود را پنهان میکنند تا امکان حمل و نقل محمولههای تحریمی نفت خام و فرآوردههای مشتقات آن را فراهم کنند.
🔹بر اساس تحقیقات رویترز، ناوگانی متشکل از ۳۰۰ کشتی به طور مخفیانه نفت خام ایران را تا مارس ۲۰۲۳ حمل می کردند در حالی که این تعداد در نوامبر ۲۰۲۰ حدود ۷۰ کشتی بود.
🔹 بر اساس گزارش شرکت هوش مصنوعی دریایی، ۱۱۰۰ کشتی در ناوگان تاریک وجود دارد که حدود ۳۲ درصد تانکرهای نفت خام، ۲۰ درصد دیگر کشتیهای فرآوردههای نفتی و بقیه شامل مواد شیمیایی و انواع دیگر نفتکشها هستند.
@khate_energy
خط انرژی
🔺صندلی داغ مدیریت مپنا چگونه واگذار میشود؟ 🔹همزمان با معرفی شدن عباس علیآبادی به عنوان وزیر پیشنه
🔺مپنا با قائممقام به فعالیت خود ادامه میدهد
🔹با حکم عباس علیآبادی، ابوالفضل عسگری مدیرعامل بخش برق گروه مپنا به سمت قائم مقام مدیرعامل مپنا منصوب شد.
🔹با توجه به این حکم و همچنین مشغولیت عباس علیآبادی به گرفتن رای اعتماد از نمایندگان مجلس برای تصدی حکم وزارت صمت به نظر میرسد، سکان مپنا به دست عسگری سپرده شده است.
@khate_energy
خط انرژی
🔺رد ادعای فعالان محیط زیست در رابطه با سد چمشیر/ شوری آب خروجی سد پس از آبگیری نرمال است 🔹بر اساس پ
🔺مهر تایید محیط زیست بر آبگیری سد چمشیر
🔹علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در یک نشست خبری گفت: برخی سازمانهای مردمنهاد و بعضی از مراجع علمی که البته در این باره زیاد تخصصی عمل نکرده بودند، از ما مطالبهگری داشتند.
🔹 بنده شخصا از مجموعه سد بازدید کردم و همراه با کارشناسان شوری آب را سنجیدیم و این نظارت همچنان ادامه دارد و بر اساس دادههایی که روزانه از سد چمشیر به ما میرسد، مشکلی در آبگیری سد وجود ندارد.
@khate_energy
🔺ترکمنستان گزینه دیگری جز ایران برای تجارت گاز ندارد/ جنگ اوکراین و استقرار طالبان کفه ترازو را به نفع ایران سنگین کرد
🔹محمدصادق جوکار رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی گفت: بحران اوکراین و استقرار طالبان در افغانستان دو تحول مهمی بود که ترکمنستان را به این نتیجه رساند که آنها نیز بازاری مطمئنتر از ایران برای صادرات گاز ندارند و آنها روز به روز به افزایش تعامل گازی با ایران راغبتر میشوند.
🔹 شرکت ترکمنگاز با شرکت گازپروم برای صادرات سالانه ۵.۵ میلیارد متر مکعب تا ۲۰۲۴ قرارداد داشت. هماکنون روسیه دیگر خواهان این گاز نیست، زیرا این گاز را برای تامین نیاز داخلی و افزایش صادرات به اروپا از طریق خط لوله نورداستریم ۲ نیاز داشت. ولی پس از جنگ اوکراین صادرات گاز روسیه به اروپا محدود شده است. در حال حاضر روسیه به میزان حدود ۷۵ الی ۸۵ میلیارد متر مکعب قفلشدگی گازی دارد.
🔹روسها در حال افزایش سهم خود در بازار چین هستند و طبیعتا تقاضای چین به گاز نامحدود نیست و این موضوع باعث کاهش سهم سایر بازیگران از جمله ترکمنستان میشود. پس حالا بازار ترکمنستان در چین با حضور یک رقیب قوی به نام روسیه مواجه است که اتفاقا راهکارش برای افزایش تعاملات با چین از طریق شراکت راهبردی است.
🔹جدای از جنگ اوکراین، روی کار آمدن طالبان نیز تحول دیگری است که در نهایت منجر به هدایت ترکمنستان به سمت ایران شد. طالبان یک مقوله کلیدی را دارا نیست و آن فقدان شناسایی بینالمللی است. یعنی اصلا دولتی در افغانستان وجود ندارد که بخواهد خط لوله تاپی برای انتقال گاز ترکمنستان به پاکستان و هند را تکمیل کند.
@khate_energy
🔺 ۲.۷ میلیارد دلار از منابع صادرات گاز و برق ایران در عراق آزاد شد
🔹رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق از آزادسازی ۲.۷ میلیارد دلار طلب ایران از عراق خبر داد. بخش از منابع بلوکه شده ایران در عراق برای نیازهای حجاج تخصیص یافته و بخشی از پولها نیز برای تامین کالاهای اساسی پرداخت شده است.
🔹پیشتر نیز با دیپلماسی فعالانه دولت سیزدهم، ۱.۶ میلیارد دلار از منابع ایران در عراق برای تسویه بدهی گازی ایران به ترکمنستان پرداخت شده و گام مهمی برای احیای روابط گازی با این کشور برداشته شد.
@khate_energy
🔺تحقق ۱۰۰ درصدی بودجه عمرانی ۱۴۰۱ با افزایش درآمدهای نفتی
🔹یک سوال اساسی درباره افزایش صادرات نفت ایران این است که درآمدهای نفتی کجا خرج میشود؟ وصول درآمدهای نفتی در بودجه، خودش را در قالب وصول ردیفهای مصارف نشان میدهد که یک نمونه آن، تحقق ۱۰۵ درصدی بودجه عمرانی کشور در سال ۱۴۰۱ است.
🔹در واقع طبق گزارش خزانهداری، سال گذشته نخستین سالی است که بعد از اعمال تحریمهای آمریکا، بودجه عمرانی کشور با وجود رشد ۹۵ درصدی نسبت به سال قبل از آن، به طور کامل محقق شده است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺اگر کرونا نبود مصرف بنزین در سال ۹۹-۱۴۰۰ به ۱۲۰ میلیون لیتر میرسید
🔹رضا نواز سخنگوی صنف جایگاهداران سوخت گفت: اگر کنترل مصرف صورت نگیرد اثر افزایش قیمت بنزین در کاهش مصرف تنها ۴ الی ۵ ماه است و اگر کرونا نبود این اتفاق بعد از آبان ۹۸ نیز رخ میداد.
🔹هدف هیچ دولتی از افزایش قیمت سوخت، افزایش درآمد نیست بلکه به دنبال تامین نیاز داخلی سوخت هستند. ما مشکلی به نام عدم توزیع عادلانه یارانه سوخت داریم و نباید به جای حل مشکل، صورت مسئله را حذف کنیم.
@khate_energy
🔺دو نکته درباره دو توئیت انحرافی/ آزادسازی منابع ایران در عراق؛ لطف آمریکا یا دستاورد دیپلماتیک؟
🔹سردبیر میز نفت در دو توئیت ادعا کرده که تسویه بدهی ایران به ترکمنستان از طریق منابع عراق در حکم محکومیت ایران آورده شده و وصول مطالبات عراق با مجوز آمریکا را نشانه ضعف دیپلماسی ایران عنوان کرده است. در این باره دو نکته وجود دارد:
🔹نکته اول، به راستی در کدامیک از احکام داوری، محل پرداخت بدهی و محکومیت مشخص میشود؟! حکم اولیه محکومیت ایران در سال ۹۹ صادر شد و در سال ۱۴۰۰ در دولت سیزدهم پرداخت بدهی ترکمنها آغاز شده و به سرانجام رسید و اصلا کار به حکم توقیف اموال کشیده نشد که حالا محل آن از منابع ایران در عراق یا سایر کشورها انتخاب شود.
🔹نکته دوم، از ابتدای دولت فعلی، به صورت مداوم روند مذاکره و فشار به عراقیها برای دریافت معافیت از آمریکا و وصول مطالبات ایران در جریان بود که حال حدود ۳ میلیارد دلار آن در شرایط تحریم به نتیجه رسید که اتفاقا نشانه توانمندی دیپلماتیک ایران است نه ضعف آن. اظهارات وزیر خارجه عراق نیز موید تحت فشار بودن از طرف ایران و محدود شدن گاز دریافتی و نیازمندی به مجوز آمریکاست.
@khate_energy
خط انرژی
🔺عایدی صادرات گاز بیشتر از صادرات متانول پتروشیمیها 🔹از منظر اقتصادی، در ۱۰ سال اخیر صادرات هر متر
🔺خوراک گاز ارزان به متانولسازان یعنی صادرات رانت به کشورهای دیگر
🔹رشید قانعی، مدیرعامل پترول در توییتی نوشت: شاید با اهدای خوراک گاز ارزان به متانولسازان، این شرکتها سودده شوند اما این ماجرا یعنی جایزه رانت خوراک به بازارهای صادراتی ایران برای رفع نیازهای کشورهای دیگر به متانول با هزینههای پایینتر و تبدیل ایران به صادرکننده بزرگ این ماده خام. با این کارها منافع ملی خسارت میبیند.
@khate_energy