فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 پشت پرده هدررفت سوخت در نیروگاهها
🔹نیروگاهها با سهم ۳۳ درصدی، بزرگترین مصرفکننده گاز در کشور هستند که رابطه مالی تقریبا تهاتری منجر به هدررفت سوخت در آنها شده است.
🔹در برنامه هفتم توسعه، هدف بهینهسازی در نیروگاهها به میزان ۸۰ هزار بشکه معادل نفت خام در روز تعیین شده است که با اجرای آن میتوان نیمی از مصرف گازوئیل نیروگاهها کم کرد.
🔹اما دولت و وزارت نیرو باید چه اقداماتی برای افزایش راندمان نیروگاهها انجام داده و سازوکار قیمتگذاری را چگونه تغییر دهند؟ ایمان رمضانی کارشناس انرژی توضیح میدهد.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/ScOwk9Jgi0g
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #انرژی_مدیا | آغاز جنگ تحریمها به ناوگان شبه ایران
🔹هفته جاری، وزارت خزانهداری آمریکا ۳۵ نفتکش و شرکت مشکوک در فروش نفت ایران را تحریم کرد و به نظر میرسد با حضور ترامپ فشارهای تحریمی بر لجستیک انتقال نفت کشور افزایش یابد.
@khate_energy
🔺 ارزش تولید نفت و گاز ایران چقدر است؟ سالی حدود ۲۰۰ میلیارد دلار
🔹 طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی در سال ۲۰۲۳، ایران با اعطای ۱۲۷ میلیارد دلار یارانه انرژی، بعد از روسیه در جایگاه دوم بزرگترین نظام یارانهای قرار گرفت.
🔹مجموع یارانه انرژی در سال ۲۰۲۲ معادل ۶۲۰ میلیارد دلار بوده و سهم ایران از آن بیش از ۲۰ درصد است. اما آیا گزارش آژانس بینالمللی انرژی درست است؟
🔹طبق آمار، ایران در سال ۲۰۲۳ حدود ۱.۷ میلیارد بشکه نفت و هیدروکربن مایع تولید کرده که ارزش آن ۱۴۱ میلیارد دلار برآورد میشود.
🔹همچنین تولید گاز طبیعی ایران نیز ۲۵۱.۷ میلیارد متر مکعب به ارزش حدود ۵۰ میلیارد دلار بوده. سرجمع ارزش نفت و گاز به ۱۹۱ میلیارد دلار میرسد و با توجه به ارزان بودن قیمت انرژی در ایران، محاسبه آژانس داده پرتی محسوب نمیشود.
@khate_energy
21.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺وعده صادق ۳ در اغما؛ منتظر حمله بعدی اسرائیل باشیم؟
🔹۴۰ روز از حمله مستقیم و رسمی اسرائیل به خاک ایران میگذرد و با وجود اعلام مقامات ارشد نظامی کشور به اجرای عملیات وعده صادق ۳، همچنان خبری از واکنش نیست.
🔹تجربه درگیری حزبالله لبنان و اسرائیل نشان داد که وقتی حزبالله دو اصل «شدت حمله» و «توالی عملیاتی» را رعایت نکرد، این اتفاق با دریافت ضربات جبرانناپذیری از طرف رژیم صهیونیستی همراه شد.
🔹اما تعلل در اجرای وعده صادق ۳، چه هزینه امنیتی برای کشور دارد؟ آیا ایران به یک سوژه همیشگی برای حمله اسرائیل تبدیل میشود؟ مجید رجبی کارشناس مسائل دفاعی توضیح میدهد.
مصاحبه را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/gUWNmYDXJeg
@khate_energy
🔺 مصرف گاز در مرز ۶۰۰ میلیون متر مکعب
🔹رئیس مرکز راهبری شرکت گاز: مصرف گاز کشور امروز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء از مرز ۶۰۰ میلیون متر مکعب عبور کرد.
🔹 میزان مصرف گاز نسبت به روز گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته و دولت مجبور به محدود کردن گاز صنایع و نیروگاههاست.
🔹به گزارش خط انرژی، هماکنون ۷۰ درصد از گاز تولیدی توسط مصرفکنندگان خرد مصرف شده و این سهم در پیک سرما تا ۸۵ درصد افزایش خواهد یافت.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 خطر تسری بمب اتم به کل خاورمیانه
🔸 ابوالفضل بازرگان کارشناس امنیت بینالملل:
🔹اگر ایران بمب اتم بسازد و به سایر کشورهای منطقه نیز تسری پیدا کند، اتفاقا خوب است، چون ثبات به خاورمیانه بازخواهد گشت. کشورهای اروپایی نیز بعد از جنگ جهانی دوم وقتی به بازدارندگی اتمی رسیدند با یکدیگر کنار آمدند.
🔹دو بازیگر اتمی نسبت به همدیگر مجبور خواهند سد که محاسبه هزینه و فایده خود را تغییر داده و آتشبس میکند. چین، روسیه، کره شمالی، هند و پاکستان اتمی هستند اما در اوج رقابت، تنش همدیگر را کنترل کرده و های همکاری میکنند.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 خامفروشی توافق نانوشته ایران با جهان
🔸 علیرضا صدیقیزاده مدیرعامل پتروشیمی کارون:
🔹صنعت پتروشیمی مصرف آب بالایی دارد و به ازای هر یک تن تولید، ۷۰۰ لیتر آب مصرف شده و تبدیل به پساب میشود. اما جالب اینکه نمایندگان دنبال توسعه این صنعت در مناطق کم آب کشور هستند.
🔹از زمان دارسی تاکنون، این تفکر خامفروشی در صنعت نفت وجود دارد و معمولا دغدغه وزرای نفت این است که ما چند میلیون بشکه نفت میتوانیم صادر کنیم نه اینکه چقدر زنجیره ارزش توسعه میدهیم.
@khate_energy
🔺 حداقل ۱۶.۵ درصد از انرژی کشور هدر میرود/ پیشنهاد برنامه هفتم توسعه چیست؟
🔹طبق برنامه هفتم توسعه، ایران تا پایان سال ۱۴۰۷ باید معادل روزانه یک میلیون و ۲۸۵ هزار بشکه نفت خام را از طریق بهینهسازی مصرف احیا کند. بخش ساختمان با ۲۹ درصد، بیشترین سهم را در بهینهسازی دارد.
🔹وزارت نفت در گزارشی عنوان کرده که کل تولید انرژی ایران معادل ۹.۴ میلیون بشکه در روز بوده که ۷.۸ میلیون بشکه آن در داخل کشور عرضه میشود.
🔹بدین ترتیب در گام اول، احیای ۱۶.۵ درصد از عرضه داخلی انرژی، یکی از اهداف برنامه هفتم توسعه است که در صورت تحقق میتوان دامنه بهینهسازی را افزایش داد.
🔹در برنامه هفتم توسعه، اجرای این طرحها از مسیر «صدور گواهی صرفهجویی انرژی»، «ایجاد حساب بهینهسازی انرژی» و «تشکیل سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی» تعریف شده.
@khate_energy
خط انرژی
🔺 تحریمِ دوبل| اجرای FATF؛ روزنهگشایی در تحریم یا بستن روزنه بانکهای کوچک 🔹در پرونده «تحریمِ دوبل
🔺 #تحریم_دوبل| اجرای FATF مانع دور زدن تحریم میشود؟
🔹 موافقان FATF معتقدند که همکاری با این گروه منجر به لو رفتن راههای دور زدن تحریم «نمیشود».
🔹زیرا کشورهای طرف تجاری با ایران، مثل چین، امارات، عراق، ترکیه و غیره؛ همگی در لیست سفید FATF قرار دارند و اگر بنابر لو رفتن تجارت ایران باشد، این اتفاق از اطلاعات دریافتی از آنها رخ میدهد.
🔹البته باید دقت کرد، در شرایط تحریم، شرکتهای طرف تجاری با ایران اصلا از ذینفع واقعی معامله که همان ایران است خبر ندارند.
🔹در واقع تجارت ایران توسط زنجیرهای از شرکتهای پوششی انجام میشود که در لایه آخر مثلا به یک شرکت چینی میرسد و شناسایی تجارت ایران از لایه آخر معامله، قابل ردیابی نیست.
🔹اما با اجرای FATF توسط دولت ایران، لایه آغازین تجارت که شرکت ایرانی و شبکه پوششی آن بوده شناسایی میشود و مسیر دور زدن تحریم بسته خواهد شد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 افشای نقشه اسرائیل بعد از سقوط سوریه/ جنگ آخرالزمانی ایران فرارسیده؟
🔹تصرف یک به یک استانهای سوریه توسط تروریستهای تحریر الشام به قدری ادامه یافته که حال آنها در یک قدمی دمشق قرار دارند و به نظر میرسد کار بشار اسد تمام شده باشد.
🔹اهمیت سوریه برای ایران از این جهت بود که هم مسیر ارتباطی ایران با حزبالله لبنان را ایجاد میکرد و هم در کریدور ترانزیتی و انرژی مقاومت تعریف میشد ولی حال رقبای آن یعنی کریدور آیمک و میانی تقویت خواهند شد.
🔹 اما در صورت سقوط سوریه نقشه اسرائیل برای تقابل با ایران چه خواهد بود و چه جبهههای جدیدی علیه ایران باز میشود؟ ابوالفضل ظهرهوند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس توضیح میدهد.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/9NjwrzxjZfk
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 خسارت ۶ میلیارد دلاری برق به گاز
🔸ایمان رمضانی کارشناس انرژی:
🔹هماکنون نیروگاههای سیکل ترکیبی در دنیا با راندمان ۶۰ درصد نیز راهاندازی شدهاند اما میانگین راندمان در دنیا اکنون ۴۸ درصد بوده، با این وجود راندمان نیروگاههای ایران فقط ۳۹ درصد است.
🔹اگر راندمان نیروگاههای ایران به میانگین جهانی برسد، حدود ۲۰ میلیارد متر مکعب در مصرف گاز صرفهجویی میشود که ارزش آن ۶ میلیارد دلار میشود.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 روایت پزشکیان از بازی دو سر باخت فقرا از یارانه انرژی ثروتمندان
🔹مسعود پزشکیان رئیسجمهور: در برق و آب و گاز و بنزین و پول مشکل داریم ولی میگویند دست نزن. به هر چیزی میخواهیم دست بزنیم میگویند به این دست نزن، درد دارد. نیاز به کمک همه داریم.
🔹اگر دنبال عدالت هستیم، چرا باید به کسی که ۱۰ برابر مصرف میکند یارانه بیشتری بدهیم ولی مردم فقیر حتی یک برابر هم مصرف نمیکنند. بعد تورم ناترازی انرژی مجددا به فقیر اصابت میکند و نمیتواند نان بخرد.
@khate_energy
🔺 برقیسازی ناوگان عمومی تهران به کجا رسید؟
🔹طبق اعلام سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران، تاکنون ۱۷۲ دستگاه تاکسی برقی در سطح شهر به کار گرفته شده است.
🔹 به زودی ۷۹ دستگاه اتوبوس برقی جدید نیز وارد چرخه میشود. ۱۷ جایگاه شارژ در سطح شهر فعال شده که تعداد آن افزوده خواهد شد.
🔹شهرداری تهران در راستای حمایت از رانندگان تاکسیهای فرسوده، وام ۱۵۰ میلیون تومانی با کارمزد ۸ درصد را به دو برابر افزایش داده است.
🔹گزینههای متنوعی برای نوسازی ناوگان ارائه شده که شامل دو مدل خودروی برقی و دو مدل خودروی غیربرقی بوده و تاکنون ۸۰۰۰ دستگاه تاکسی فرسوده نوسازی شده.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺نسخه گذر از آشفته بازار ارز
🔹جهش نرخ ارز، اصلیترین چالش اقتصاد ایران است که به نظر میرسد به پیشران تورم حداقل در کوتاهمدت تبدیل شده و افسار آن نیز در اختیار ادمین کانالهای تلگرامی دلار است.
🔹برخی کارشناسان بر این باورند که تثبیت نرخ ارز برای مهار تورم ضروریست و اگر صاحبان انحصاری ارز مثل پتروشیمیها و فولادیها ارز را گران نمیکردند؛ الان قیمت دلار ۲۰ هزار تومان یا کمتر بود.
🔹از طرفی گروهی دیگر معتقد به سپردن نرخ ارز به بازار آزاد هستند و معتقدند تثبیت نرخ ارز منجر به ایجاد رانت میشود. مهدی دارابی کارشناس اقتصادی با نقد نظرات دو گروه از راه سوم مدیریت بازار ارز سخن میگوید.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐 https://youtu.be/meNcs-X6Sio
@khate_energy
🔺 اولویت بهینهسازی گاز در «پیک سرما» کجاست؛ مردم یا صنعت؟
🔹پدیده ناترازی گاز در زمستان درحالی ۱۵ میلیارد دلار به کشور خسارت میزند که طبق آمار شرکت گاز، بزرگترین مصرفکننده گاز در این ایام، مصرفکنندگان خرد مردمی هستند.
🔹طبق این آمار، مصرفکنندگان خرد مردمی ۶۲.۶٪ ، صنایع غیرعمده ۱۲.۳٪ ، صنایع عمده ۱۲.۸٪ و نیروگاهها ۱۲.۳٪ از مصرف گاز زمستانی سهم دارند.
🔹 مصرفکنندگان خرد مردمی شامل مصارف بخش تجاری، اداری، اماکن ورزشی، مذهبی، خانگی و غیره میشود که در ذیل آن، «بخش خانگی» با ۵۲.۶ درصد، بزرگترین مصرفکننده گاز محسوب میشود.
🔹 جالب اینکه مصرف روزانه گاز خانگی از تابستان به زمستان به میزان ۳۴۰ میلیون متر مکعب افزایش مییابد؛ رقمی تقریبا معادل ناترازی گاز در پیک سرما.
🔹بدین ترتیب برای حل مشکل «ناترازی سالانه» اولویت با ۷۰۰ شرکت صنعتی با سهم ۵۴ درصدی از مصرف بوده (لینک گزارش) و برای حل مشکل «ناترازی فصلی» اولویت با مصرفکنندگان مردمی با سهم ۶۲.۶ درصدی است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #انرژی_مدیا| طلسم ۲۲ ساله نیروگاه زمینگرمایی مشکینشهر
🔹کار ساخت نخستین نیروگاه زمین گرمایی خاورمیانه به قدری طولانی شده که ژاپنیها میتوانند از وعده افتتاح این نیروگاه برق هم تولید کنند!
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 یتیمخانه پتروشیمی پدر ندارد
🔸علیرضا صدیق زاده مدیرعامل پتروشیمی کارون:
🔹با وجود حضور معاونت پتروشیمی در وزارت نفت، این معاونت فاقد اختیارات کافی است؛ موضوعی که باعث شده صنعت پتروشیمی بدون متولی مشخص باقی بماند.
🔹به دلیل نوع نامناسب واگذاریها، صنعت پتروشیمی بین وزارتخانهها، نهادهایی مانند آستان قدس، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی تقسیم شده است.
🔹این شرایط، پتروشیمی را به خانوادهای تبدیل کرده که هر یک از فرزندان آن در مسیری جداگانه حرکت میکنند؛ اما هیچ پدر یا مدیری واحد ندارد که بتواند ظرفیتها را به درستی هدایت کند.
@khate_energy
🔺 بشار اسد چگونه سقوط کرد؟ / سرانه GDP سوریه یکسوم شد
🔹سال ۲۰۱۷ امنیت با اعلام پایان داعش به سوریه بازگشت اما دولت این کشور در کنار همپیمانان بینالمللی راهبردیاش در اقتصاد به اندازه امور نظامی توفیق نداشتند.
🔹شاخص سرانه تولید ناخالص داخلی سوریه از ۸۶۲ دلار به ازای هر نفر در سال شکست داعش به فقط ۲۸۲ دلار به ازای هر سوری در سال گذشته رسیده؛ رقمی که این کشور را در کنار فقیرترین اقتصادهای آفریقایی قرار میدهد.
🔹مجید شاکری کارشناس اقتصادی در این باره نوشت: اميدوارم لااقل اين درس گرفته شده باشد كه اقتصاد مقدم و موخر بر امنيت نيست. اقتصاد خود امنيت است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 وزارت نیرو؛ ذینفع نیروگاه راندمان پایین
🔸 ایمان رمضانی کارشناس انرژی:
🔹ما برای حمایت از مصرفکنندگان در تعرفه برق، سوخت نیروگاهها را تقریبا رایگان کردیم و الان هر متر مکعب گاز نیروگاهی ۱۸۰ تک تومان است. این اتفاق، کل چرخه برق را غیربهینه کرده است.
🔹الان صرفه سرمایهگذار این است که یک نیروگاه راندمان پایین را با هزینه کمتر احداث کند. وزارت نیرو هم ذینفع است؛ زیرا هر چه سرمایهگذاری کمتری انجام شود، نرخ قرارداد خرید تضمینی برق از آن نیروگاه کمتر میشود.
@khate_energy
🔺وزیرِ سیاسی در وزارتخانه تخصصی
🔹اینکه سطح ذخایر گازوئیل نیروگاهها در سال ۱۴۰۲ به صورت استثنایی بالاتر از همه سالهای قبل و بعد بود، به توقف صادرات گاز ایران به ترکیه و هدایت این گاز به نیروگاهها در نیمه نخست ۱۴۰۲ بازمیگردد.
🔹این موضوع به قدری واضح است که حتی در پاورپوینتهای ارائه مدیران ارشد وزارت نفت نیز مورداذعان قرار گرفته اما وزیر نفت همچنان به سیاسیکاری علاقه دارد.
@khate_energy
🔺 ایران چهارمین مصرفکننده بزرگ گاز دنیا/ گاز صرفهجویی شده در بورس ۱۲۰ برابر قیمت میخورد!
🔹ایران با مصرف سالانه ۲۴۶ میلیارد متر مکعب گاز، چهارمین مصرفکننده بزرگ گاز دنیاست. آمریکا، روسیه و چین به ترتیب در جایگاه اول تا سوم مصرف گاز دنیا قرار دارند.
🔹سهم ایران از کل گاز تولیدی دنیا ۶.۱ درصد است درحالی که تولید ناخالص داخلی ایران ۰.۴۲ درصد از کل GDP دنیاست. همچنین سهم ایران از تجارت جهانی فقط ۰.۲۴ درصد است.
🔹ایران سومین تولیدکننده بزرگ گاز دنیاست که ۹۸ درصد از گاز تولیدی خود را مصرف میکند. اما آمریکا و روسیه به عنوان دو تولیدکننده بزرگ به ترتیب ۸۶ و ۷۷ درصد از گاز تولیدی را در داخل مصرف کرده و مابقی را صادر میکنند.
🔹بازار گواهی صرفهجویی گاز یک ابزار شبهقیمتی برای کنترل مصرف گاز بوده که مردم با کاهش مصرف خود میتوانند گاز را به صنایع بفروشند.
🔹اکنون قیمت هر متر مکعب گاز معامله شده در بورس ۱۲ هزار تومان است، ۱۲۰ برابر میانگین تعرفه گاز خانگی/ فرهیختگان اقتصادی.
@khate_energy
🔺 دعوای کمیسیون انرژی و فراکسیون صنعت نفت در مجلس بالا گرفت
انتقاد تند قیصری به شیخ احمدی:
رئیس کمیسیون انرژی مجلس مدرک فقه دارد!
🔹اخیرا موسی احمدی رئیس کمیسیون انرژی مجلس در مصاحبهای نسبت به تشکیل فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در مجلس انتقاد تندی کرده و آن را برخلاف قوانین مجلس، فاقد وجاهت دانست.
🔹این انتقاد شیخ موسی احمدی با واکنش زینب قیصری رئیس این فراکسیون همراه شد. وی میگوید: در مقطعی که کشور درگیر انواع ناترازیهای انرژِی و قطع روزانه برق است آقای شیخ موسی احمدی بدون هیچگونه تخصصی در حوزه انرژی (فعال در حوزه فقه) توانسته بر صندلی ریاست کمیسیون انرژی تکیه بزند.
🔹قیصری افزود: فراکسیونهای مجلس همچون کمیسیونها براساس قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی تشکیل و انتخابات آنها شفاف و قانونی است.
🔹 فراکسیون نظارت بر صنعت نفت و گاز و پتروشیمی نیز با حضور ۳۵ نفر از نمایندگان ملت تشکیل شده و حتما به وظایف قانونی خود در این حوزه عمل خواهد کرد و نیازی به اجازه از کسی ندارد.
🌐 مصاحبه کامل زینب قیصری رئیس فراکسیون را در سایت بخوانید.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 افت ۵۰ هزار تومانی دلار با نظارت بر بازار فردوسی!
🔸مهدی دارابی کارشناس اقتصادی:
🔹تبادلات اسکناس ارز در کشور حدود ۲ درصد از کل مصارف را شامل میشود، در نتیجه بازار اسکناس، تاثیری بر روند نرخ ارز نداشته که آن را ۷۰ هزار تومان کند بلکه نیازهای تجاری ایران عامل تعیینکننده است.
🔹بنده در بازار اسکناس سایر کشورها ندیدم که مثلا در ارز یورو و دلار، اسم و فامیل فرد را بنویسند و آن را «بانام» و نظارتپذیر کنند و اصلا پولشویی در خارج نیز از همین مسیر انجام میشود.
@khate_energy
🔺 باقری جایگزین قدیری در اصفهان شد
🔹محسن قدیری امروز جای خود را به غلامرضا باقری مدیرعامل جدید پالایشگاه اصفهان داد.
🔹قدیری در دوره مدیریتی خود در پالایشگاه اصفهان عملکرد درخشانی بر جای گذاشت و توانست به صدر سوددهترین پالایشگاههای کشور برسد و اجرای پروژههایی از جمله RHU، KHT و تصفیه آب پالایشگاه را در رزومه خود دارد.
🔹در حکم باقری وظیفه افزايش ظرفيت پالايشی و توليد، تسريع در تكميل طرحهای ناتمام، كاهش كمی و بهبود كيفيت نفت كوره دیده میشود.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺گام بلند اردوغان برای تصاحب کریدورهای انرژی منطقه/ بعد از سقوط سوریه نوبت به ارمنستان میرسد
🔹با سقوط حکومت بشار اسد در سوریه و قدرت گرفتن تروریستهای نزدیک به اردوغان، حال معادلات ژئوپلیتیک انرژی منطقه دستخوش تغییراتی بزرگ خواهد شد.
🔹اکنون این فرصت برای ترکیه فراهم شده که نفت عربستان و گاز قطر را با خط لوله از مسیر سوریه دریافت کرده و از خاک خود به اروپا صادر کند و به هاب انرژی تبدیل شود.
🔹در واقع نظم جدید منطقه، خسارتی جدی به طرحهای کریدور انرژی ایران و روسیه خواهد بود. احسان موحدیان کارشناس مسائل قفقاز توضیح میدهد.
مصاحبه را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/pRbW4P7WGIs
@khate_energy