🔺موافقت چین با فاینانس پروژههای بزرگ اقتصادی ایران
🔹خبرگزاری مهر از موافقت چین با فاینانس پروژههای بزرگ در حوزه انرژی، راه و صنعت و کشاورزی خبر داد. در دولت دهم چینیها از پولهای بلوکه شده ایران در چین استفاده کرده و برای احداث پروژههای بزرگ تأمین مالی میکردند.
🔹مذاکراتی بین ایران و چین در این زمینه از مدتها قبل آغاز شده بود که خوشبختانه در سفر اخیر هیئت دولت به چین این موضوع نهایی شد به طوری که چینیها به ازای هر یک واحد پولی که از ایران در این کشور وجود دارد سه واحد در پروژههای بزرگ اقتصادی ایران سرمایهگذاری میکنند.
@khate_energy
9.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺جزئیات بسته ۴۰ میلیارد دلاری پیشنهادی به چین برای سرمایهگذاری نفتی در ایران/ مذاکره برای دریافت فاینانس جدید از چینیها
🔹احمد اسدزاده معاون وزیر نفت در امور بینالملل گفت: اخیرا بستهای به ارزش ۴۰ میلیارد دلار برای سرمایهگذاری چینیها در صنعت نفت ایران به آنها پیشنهاد شده که متمرکز بر پروژههای زنجیره ارزش به خصوص پتروپالایشگاه شهید سلیمانی است.
🔹وی افزود: عزم دو طرف برای اجرای پروژههای این بسته وجود دارد و هماکنون در مرحله مذاکره برای تعیین تکلیف جزئیات و ایجاد فرمولهایی جهت تحریمگریزی طرف چینی است.
🔹اسدزاده عنوان کرد: در گذشته ایران فاینانس ۲۰ میلیارد دلاری از چینیها برای تامین مالی پروژههای نفتی دریافت کرده بود که به نام سایناشور شناخته میشد. هماکنون مذاکرات برای دریافت فاینانس جدید از چین و مکانیزم آن در حال انجام است.
@khate_energy
🔺تحریف جهتدار «انتخاب» برای تخریب روابط ایران و چین!
🔹دو روز پیش مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی نفت ایران در مصاحبهای از حصول توافقات فنی با شرکت سینوپک چین برای فاز دوم توسعه میدان نفتی یادآوران خبر میدهد و خروج چینیها از مذاکرات را تکذیب میکند.
🔹حال ببینید پایگاه خبری «انتخاب» امروز چگونه با تیتری جهتدار، مطالب عنوان شده در مصاحبه را به صورت وارونه بازتاب میدهد. به راستی انتخاب چه نفعی از تحریف اخبار و تخریب روابط ایران و چین میبرد؟
@khate_energy
🔺تاسیس صندوق بهینهسازی با ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه/ بنزین به خانوارهای فاقد خودرو میرسد
🔹مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی در صفحه توئیتر خود نوشت: وعده کمیسیون انرژی برای تمرکز در مدیریت مصرف محقق شد:
1️⃣ به پیشنهاد کمیسیون انرژی، تاسیس «صندوق بهینهسازی مصرف انرژی» در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ به عنوان بند الحاقی تبصره یک با منبع اولیه ۳۰ هزار میلیارد تومان به تصویب رسید.
2️⃣ مصوبه مهم دیگر، تعیین عوارض برای گاز مشعل (فلر) و گازهای گمشده شبکه است. این منابع که بالغ بر ۱۰ همت برآورد میشود، صرفا برای طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی هزینه خواهد شد:
- جایگزینی بخاری و آبگرمکن دارای رتبه B و بیشتر
- افزایش کارایی موتورخانههای منازل
- دو جداره کردن پنجرهها
🔹وی افزود: کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ همچنین تصویب کرد که دولت مجاز است از ابتدای خردادماه ۱۴۰۲ و در صورت تحقق منابع، به سرپرست خانوارهای فاقد خودرو بهازای هر عضو خانواده، ماهانه ۱۵ لیتر بنزین سهمیهای اختصاص دهد و امکان تبادل سهمیه بنزین را در بازار فراهم کند.
@khate_energy
-1631510781_-1920348427.pdf
794.6K
🌐بیستمین شماره «خط ویژه» منتشر شد
🔺نگاهی به صنعت CNG در ایران و دنیا
🔹تغییرات مربوط به تعداد خودروهای با سوخت گاز طبیعی نشان میدهد که از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ تعداد این خودروها از کمتر از ۲ میلیون به بیش از ۲۶ میلیون رسیده و در سال ۲۰۱۹ نیز عدد ۲۸ میلیون را رد کرده است.
🔹پیشبینی میشود بازار مربوط به CNG از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ به میزان ۷ میلیارد دلار رشد داشته باشد که این مقدار با توجه به سیاستهای اتخاذ شده، بیشتر مربوط به کشورهای ایران، چین، پاکستان و آرژانتین خواهد بود.
#خط_ویژه
@khate_energy
🔺معمای افزایش ۲۰۰ هزار بشکهای تولید نفت ایران/ آمار اوپک مغایر با همه موسسات خارجی!
🔹۱۵ بهمن امسال (۴ فوریه ۲۰۲۳) جواد اوجی وزیر نفت در مصاحبهای عنوان کرد که تولید نفت سبک ایران به دلیل افزایش تقاضای خرید، از ابتدای سال تاکنون ۲۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.
🔹اما روز گذشته اوپک در آخرین گزارش ماهانه، تولید نفت ایران را طبق «منابع ثانویه» خود ۲.۵۵۷ میلیون بشکه در روز عنوان کرد که نسبت به ابتدای سال جاری شمسی تنها ۱۱ هزار بشکه در روز افزایش داشته است.
🔹البته از جنبه اعتبار خبر، مصاحبه وزیر نفت نسبت به «منابع ثانویه اوپک» از درجه اعتبار بالاتری برخوردار است، زیرا در شرایط تحریم هیچ نهادی جز وزارت نفت، آمار دقیقی از تولید و صادرات نفت ایران ندارد.
🔹اما آژانس بینالمللی انرژی در آخرین «گزارش بازار نفت»، تولید نفت ایران را معادل ۲.۷۲ میلیون بشکه در روز عنوان کرد که نسبت به ابتدای سال با عدد ۲.۵۵ میلیون بشکه در روز، به میزان ۱۷۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است.
🔹افزایش تولید نفت ایران از ابتدای امسال، خودش را در نمودار صادرات نفت نیز نشان داده است. طبق گزارش موسسه کپلر و ورتکسا، فروش نفت ایران از ابتدای امسال تاکنون به ترتیب ۲۵۰ و ۲۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است.
🔹به نظر میرسد، آمار اوپک در مغایرت با همه آمارهای موسسات خارجی و داخلی است و نمودار تولید و صادرات نفت ایران از ابتدای امسال در یک روند صعودی قرار داشته است.
@khate_energy
🔺توقف کامل صادرات نفت ایران به هند در سه سال گذشته/ هند مطیع محض تحریمهای آمریکا
🔹هر چند پس از امضای برجام درآمدهای صادرات نفت ایران به هند از ۴.۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ به ۱۳.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ رسید اما با خروج آمریکا از برجام، این عدد مجددا به ۳.۵ میلیارد دلار و سپس صفر کاهش یافت.
🔹واردات نفت هند از ایران در سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ به ترتیب ۴۷۷، ۴۴۴ و ۵۱۳ هزار بشکه بوده و از سال ۲۰۲۰ تا کنون این رقم صفر شده است. به نظر میرسد با تداوم تحریم، هند تمایلی به خرید نفت ایران نداشته باشد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺بومیسازی الکتروموتورهای نسل جدید برای پروژههای آبرسانی
🔹یکی از این الکتروموتورها با توان ۱۲۵۰ کیلووات در پروژه آبرسانی غدیر خوزستان استفاده شد.
🔹این پروژه ۲ و نیم میلیون یورو صرفهجوییِ ارزی برای کشور دارد.
@khate_energy
🔺چین متقاضی سرمایهگذاری ۵۰ میلیون دلاری در منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر شد
🔹هیئتی از سرمایهگذاران کشور چین با هدف بررسی زیرساختهای موجود و امکان سرمایهگذاری ۵۰ میلیون دلاری برای احداث کارخانه تولید کربن سولفور از منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر بازدید کردند.
🔹این هیئت سرمایهگذاری چین، ضمن تشکیل نشست مشترک با مدیرعامل و مسئولان سرمایهگذاری سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی از تمایل شرکتهای چینی برای سرمایهگذاری در ایران تحت عنوان سند همکاری بلندمدت بین ایران و چین خبر دادند.
@khate_energy
🔺رئیس آژانس بینالمللی انرژی: زمستان آینده برای اتحادیه اروپا سخت تر خواهد بود
🔹فاتح بیرول مدیر اجرایی آژانس بین المللی انرژی (IEA) که در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت میکند گفت: زمستان آینده برای اتحادیه اروپا به دلیل "بحران گاز" سختتر خواهد بود.
🔹این مقام در توییتر نوشت: من از تلاشهای اتحادیه اروپا برای غلبه بر بحران گاز در زمستان قدردانی کردم، اما زمستان آینده حتی سختتر خواهد بود و یک طرح جامع جدید برای صنعت اروپا به فوریت موردنیاز است.
@khate_energy
🔺سرنوشت تولید کارخانهای خودروی سیانجیسوز چه شد؟
توئیت احسان حسینی، سردبیر خط انرژی
🔹بعد از گذشت یک سال و دو ماه، هنوز خبری از تولید ۴۵ هزار خودرو دوگانهسوز توسط «ایرانخودرو» نیست درحالیکه این پروژه باید ۸ ماهه به اتمام میرسید.
🔹جالب اینکه، به میزان مصرف روزانه ۱۰ میلیون متر مکعب از برنامه توسعه سیانجی و جایگزینی با بنزین عقبماندگی داریم که سالانه ۲ میلیارد دلار عدمالنفع در پی دارد. اینجا خودروساز هر غلطی بخواهد میکند!
@khate_energy
🔺حل ناترازی گاز اولویت همکاری با چین/ تکنولوژی بهینهسازی در دستان چینی هاست
🔹محمدرضا اکبری، استاد دانشگاه در گفتگو با برنا پیرامون حوزههای همکاری بین ایران و چین گفت: اصلیترین چالش کشور ناترازی گاز است، لذا مهمترین زمینه همکاری با چین باید در این زمینه باشد و با تمرکز در این حوزهها، شاهد توسعه و افزایش تولید پارس جنوبی باشیم.
🔹وی افزود: باید اتلاف انرژی را که حدود 40 درصد است، با بهینه سازی رفع کرد؛ اصلیترین مسئله بهینهسازی موضوع فناوری است که با توجه به دارا بودن تکنولوژی توسط چینیها، اقدامات مثبتی میتواند شکل بگیرد.
🔹این استاد دانشگاه ادامه داد: چینیها میتوانند در صادرات گاز نیز، بعد از حل ناترازی کمک کنند و در توسعه پروژههای LNG همکاریهای بسیار زیادی با ما داشته باشند.
@khate_energy