🔺گازرسانی به مردم بعد از انقلاب ۴۸۲ برابر شد/ طول شبکه گاز ایران طولانیتر از فاصله زمین تا ماه
🔹تعداد مشترکان گاز بعد از انقلاب از حدود ۵۶ هزار به بیش از ۲۷ میلیون رسیده است. قبل از انقلاب تعداد ۸ شهر و ۳ روستا در قالب ۵۱ هزار خانوار تحت پوشش گاز قرار داشتند، اما اکنون ۲۳ میلیون مشترک خانگی در ۱۲۲۶ شهر و ۳۶۶۱۴ روستا از نعمت گاز بهرهمند هستند.
🔹در حال حاضر مجموع شبکهگذاریهای انجام شده در راستای گازرسانی به مبادی مصرف درون شهرها و روستاها و سایر بخشهای مصرفی گاز طبیعی حدود ۴۲۷ هزار کیلومتر است، یعنی معادل ۱.۱ برابر فاصله زمین تا ماه.
🔹همچنین مجموع انشعابات گاز طبیعی کشور تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در سراسر کشور, ۵۱۹۰۰ عدد بوده که این تعداد هم اکنون نزدیک به ۱۳ میلیون انشعاب شده است.
@khate_energy
🔺پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی در دهه فجر به بهرهبرداری میرسد
🔹جواد اوجی وزیر نفت امروز در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی در دهه فجر به بهرهبرداری میرسد و روزانه ۵۶ تا ۶۰ میلیون مترمکعب گاز را فرآوری میکند.
🔹وی افزود: با بهرهبرداری از این مرحله، پرونده ساخت پالایشگاههای پارس جنوبی بسته میشود و این آخرین فاز آن خواهد بود. برای این فاز از پارس جنوبی حدود ۲.۳ میلیارد دلار سرمایهگذاری شده است.
@khate_energy
🔺پوشش گازرسانی ایران با اختلاف از آمریکا و روسیه بیشتر است
🔹ایران با وجود سهم کمتر نسبت به آمریکا و روسیه از تولید گاز دنیا، توانسته است شبکه گازرسانی خود را بیشتر از این دو کشور توسعه دهد و به درصد پوشش ۹۵ درصدی برسد درحالیکه درصد پوشش شبکه گاز آمریکا و روسیه به ترتیب ۵۳ و ۷۰ درصد است.
@khate_energy
🔺احیای فرصت درآمدزایی ۸۳.۵ میلیارد دلاری ایران با بهینهسازی
🔹 شاخص هزینه-فرصت انرژی، بیانگر عدم النفع دولت از مصرف بیرویه انرژی در داخل کشور به جای صادرات آن است.
🔹طبق گزارش شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، تنها در سال ۹۷ هزینه-فرصت سوخت حدود ۸۳.۵ میلیارد دلار بوده که ۶۲ درصد آن مربوط به گاز و ۳۸ درصد دیگر مربوط به فرآورده است.
🔹بیشترین هزینه-فرصت سوختِ گاز به ترتیب مربوط به بخش نیروگاه و خانگی بوده و در بخش فرآورده نیز مربوط به حمل و نقل است.
🔹بدین ترتیب با عدم توجه به سیاستهای بهینهسازی، فرصت درآمدزایی میلیاردها دلاری از ایران سلب شده و منابع انرژی بیحاصل میسوزند.
@khate_energy
🔺یک سال و یک ماه بدون مصاحبه!
🔹از زمان انتصاب حسین آبنیکی به مدیرعاملی شرکت بهینهسازی مصرف سوخت حدود یک سال و یک ماه میگذرد، اما در آرشیو خبرگزاری شانا متعلق به روابط عمومی وزارت نفت حتی یک مصاحبه درباره شرح عملکرد و برنامه از وی وجود ندارد.
🔹کارشناسان معتقدند که اساسا جانمایی شرکت بهینهسازی مصرف سوخت ذیل شرکت ملی نفت اشتباه بوده و بهتر است این شرکت برای افزایش کارآیی حداقل ذیل شرکت ملی گاز یا معاونت برنامهریزی وزارت نفت تعریف شود.
@khate_energy
🔺زمستانِ اروپا و آمریکا؛ سخت یا آسان؟/ شاخصهای اقتصادی چه میگویند
1⃣محمدطاهر رحیمی| بعد از جنگ روسیه واوکراین و از اواخر ۲۰۲۱ و سال ۲۰۲۲ قیمت انرژی بهگونهای رشد کرد که سهم هزینههای انرژی در تولید؛ به بالاترین حد خود در ۱۲۲ سال اخیر رسید.
2⃣سهم "هزینه انرژی در تولید" در سال ۲۰۲۲ نسبت به متوسط ۳ سال قبلش برای کشورهایی مثل آمریکا و انگلستان و آلمان به ترتیب حدود ۱۰۰٪ ؛ ۱۵۰٪ و ۲۰۰٪ رشد کرد.
3⃣این افزایش "هزینه انرژی در تولید ناخالص" کشورها خودش را در قالب تورم انرژی برای مصرفکننده نشان داده است. افزایش تورم انرژی در نمودار ۳ برای "منطقه یورو" برای سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ به تفکیک انواع انرژیها گویاست.
4⃣روسیه اما در اوج خصومتها و تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا با کسب ۳۴۹ میلیارد دلار درآمد ارزی از محل فروش نفت و گاز و فرآوردههای نفتی به یکی از بالاترین رکوردهای تاریخی خودش رسید. زمستان اروپا و آمریکا سخت است یا آسان؟! قضاوت با شما.
@khate_energy
🔺کنترل ابرتورم ونزوئلا با تهاتر نفت با غذا!
🔹پیشتر مادورو رئیسجمهور ونزوئلا در مصاحبهای اصلاح نظام مالیاتی، توسعه صنایع تکمیلی، خودکفایی در کشاورزی و توسعه بخش مسکن را دلیل گذر این کشور از ابرتورم عنوان کرده بود.
🔹اما رسانههای اصلاحطلب مدعی هستند که فروش چند محموله نفت به آمریکا و اروپا و تهاتر با غذا در ماه گذشته موجب کاهش تورم ونزوئلا شده است، درحالیکه روند نزولی تورم از دو سال پیش آغاز شده بود.
@khate_energy
🔺قرارداد طرح توسعه میدان گازی كیش امروز امضا میشود+ جزئیات
🔹میدان گازی کیش، یکی از بزرگترین میادین گازی کشور است و ميزان گاز درجای این ميدان برابر با ۵۶ تريليون فوت مكعب استاندارد است که در صورت توسعه کامل، توانایی تولید ۱۲۰ میلیون مترمکعب در روز گاز خام را خواهد داشت.
🔹طرح توسعه ميدان گازی كيش در چهار فاز برنامهريزی شده است و در حال حاضر پس از پارس جنوبی بزرگترین طرح گازی کشور است.
🔹قرارداد فاز اول توسعه فيمابين شركت ملی نفت ايران و شركت مهندسی و ساخت تاسيسات دريايي ايران امروز منعقد میشود. این طرح شامل احداث یک خط لوله ۳۲ اینچ زیردریایی به طول ۲۰۰ کیلومتر از جزیره کیش به عسلویه توسط شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران و تکمیل ۱۴ حلقه چاه توسط شرکت ملی حفاری ایران است.
🔹با اجرای این طرح، ۲۸ میلیون مترمکعب در روز گاز خام و ۱۱ هزار بشکه در روز میعانات گازی از جزیره کیش به پالایشگاههای سایت یک عسلویه منتقل شده و گاز پالایش شده به شبکه گاز سراسری کشور اضافه خواهد شد. مبلغ این قرارداد ۹۰۰ میلیون دلار و مدت زمان اجرای آن ۱۴ ماه است.
@khate_energy