🔺ایران بازسازی بزرگترین مجتمع پالایشی ونزوئلا را آغاز میکند/ بعد از الپالیتو نوبت به پاراگوانا رسید
🔹طبق گزارش رویترز، شرکتهای دولتی از ایران و ونزوئلا در هفتههای آینده بازسازی ۱۰۰ روزه بزرگترین مجتمع پالایشی این کشور آمریکای جنوبی را برای احیای ظرفیت تقطیر خام آن آغاز خواهند کرد.
🔹 افزایش تولید سوخت در مرکز پالایش «پاراگوانا»، گامی در جهت پایان دادن به اتکای ونزوئلا به فناوری پالایشگاههای آمریکاست.
🔹ماه می سال ۲۰۲۲، قراردادی به ارزش ۱۱۰ میلیون یورو بین تهران و کاراکاس برای تعمیر کوچکترین پالایشگاه ونزوئلا با نام «الپالیتو» با ظرفیت ۱۴۶ هزار بشکه در روز در مرکز این کشور امضا شد، پروژهای که در حال حاضر در حال انجام است.
🔹در هفتههای آینده نیز قراردادی به ارزش ۴۶۰ میلیون یورو برای بازسازی مجتمع پالایشگاهی پاراگوانا با ظرفیت ۹۵۵ هزار بشکه در روز در سواحل غرب ونزوئلا با ایران امضا میشود.
🔹بازسازی پالایشگاههای ونزوئلا از آن جهت برای ایران حائز اهمیت است که به مقصد صادراتی نفت ایران و فروش فرآوردههای حاصله تبدیل شده و میزان فروش نفت ایران در تحریم را افزایش داده است.
@khate_energy
🔺آماری از بارش برف در سطح کشور
🔹تا تاریخ ۱۴ بهمن ۱۴۰۱، ۱۲.۸۷ درصد از سطح کشور معادل ۲۱۲ هزار کیلومتر مربع سفیدپوش است و عمق برف در بیشترین حالت به ۱.۸۹ متر میرسد.
🔹بر اساس آمار روزانه ۱۵۶ میلیون متر مکعب از برف به آب تبدیل شده و به منابع سطحی و زیرزمینی میریزد.
@khate_energy
🔺کاتالیستهای ایرانی به کاتالیستهای اروپایی تنه زدهاند
🔹مرتضی شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: کاتالیستهای ایرانی به روسیه صادر شده و با موفقیت در شرکتهای روس استفاده شده است و کاتالیستهای ایرانی تنه به کاتالیستهای اروپایی زدهاند.
🔹وی افزود: مصمم هستیم شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به کمک شرکتهای دانشبنیان، کشور را تا پایان این دولت در حوزه کاتالیستهای صنعت نفت بینیاز کند.
@khate_energy
🔺بررسی یک اولویت در حکمرانی آب کشور/ چرا مردم نسبت به سدسازی بدبین هستند؟
🔹محمد عنایتی|طی سالهای اخیر تخریب افکار عمومی در مسئله سدسازی و مدیریت آبهای سطحی کشور شدت گرفته است؛ یکی از مهمترین دلایل موضع منفی مردم در قبال طرحهای ساخت سد، مسئله عدم انتفاع مردم از این پروژههای بزرگ به حساب میآید.
🔹بر اساس سیر پروژههای آبی، ساخت سد تنها یک فاز این طرحهای عظیم است و مراحلی نظیر شبکههای جمعآوری آب، تملک اراضی بالادست سد، شبکه انتقال و توزیع آب و شبکه آبیاری و زهکشی در کنار سازوکارهای بازچرخانی، یک پروژه بزرگ آبی را تکمیل میکند.
🔹در چنین شرایطی، عمده پروژههای آبی کشور با ساخت سد به مرحلهای از پیشرفت میرسد اما عدم تکمیل اجزای یک پروژه آبی، هیچ تاثیری در روند کشاورزی مردم منطقه ایجاد نخواهد کرد و همین مسئله به نارضایتی مردمی در طرحهای آبی کشور ختم میشود و دامنه این نارضایتی نیز سدسازی را هدف میگیرد.
🔹در این شرایط، بهرهبرداری شبکههای آبیاری و زهکشی سدهای کشور در راستا تکمیل طرحهای آبی و ایجاد انتفاع از هزینهکرد بیتالمال برای مردم، یکی از مهمترین اولویتهای ساخت و ساز در حکمرانی آب کشور به حساب میآید.
🔹مراجعه به وضعیت طرحهای آبیاری و زهکشی کشور بیانگر آن است که ۹ شبکه آبیاری و زهکشی دالکی، آیدوغموش، سد سهند، گلفرج، سد البرز، گرمسیری، شرفشاه، سبلان و خداآفرین پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد دارند و در صورت تکمیل این طرحها، زمینه آمادهسازی ۱۰ هزار هکتار زمین کشاورزی برای استفاده مردم مهیا میشود.
🔹با تکمیل این طرحهای بزرگ انتظار میرود، انتفاع مردم از طرحهای آبی ارتقا یافته و زمینه ارتقای بازدهی کشاورزی و تحقق اسناد بالادستی در این بخش مهیا شود.
@khate_energy
🔺طول خطوط شبکه توزیع برق ۲۷ برابر خط استوا
🔹اسدالله علم در خاطرات ۳۱ فرودین ۱۳۵۳ خود مینویسد، در جلسه خانههای فرهنگ روستایی معلوم شد که روستاهای ایران فقط ۴ درصد برق دارند.
🔹طی ۴۴ سال گذشته با تصمیم حاکمیت مبنی بر ارتقای رفاه با محوریت دسترسی به منابع انرژی ۹۹.۷ روستاهای کشور به شبکه برق کشور متصل هستند.
🔹طی سالهای اخیر طول خطوط توزیع فشار ضعیف و فشار متوسط شهری و روستایی که به صورت مویرگی در سطح کشور پخش شده به یک میلیون و ۹۱ هزار کیلومتر میرسد که ۲۷ برابر خط استوا است.
@khate_energy
khate energy-ABORT.pdf
328.5K
🌐نوزدهمین شماره «خط ویژه» منتشر شد
🔺سهم اسقاط خودرو در کنترل مصرف سوخت
🔹بر اساس گزارش حسابرسی قانون هواي پاک، ۱۰.۵ میلیون وسيله نقليه در مرز فرسودگی در كشور وجود دارد که ۸.۷ میلیون آن موتورسیکلت است.
🔹جايگزيني خودروهای فرسوده با احتساب مسافت میانگین ۲۰ هزار كيلومتر طی شده برای هر خودرو موجب كاهش مصرف سوخت ۱۰۰۰ ليتری بنزين در هر سال خواهد شد.
🔹با فرض جایگزینی سالانه ۲۰ هزار وسیله نقلیه سنگین نو با خودروهای فرسوده موجود، پیشبینی میشود که در سال ۱۴۱۰ صرفهجویی صورت گرفته در مصرف گازوئیل حاصل از این جایگزینی به ۸.۲ میلیون لیتر در روز برسد.
#خط_ویژه
@khate_energy
🔺افسانهزدایی از تولید ۶ میلیون بشکهای نفت/ تولید غیرصیانتی در زمان شاه به مخازن آسیب زد
🔹تولید ۶ میلیون بشکهای نفت در دوران پهلوی، یکی از افسانههایی است که طرفداران شاه آن را به عنوان دستاورد مطرح کرده و نسبت به افت تولید نفت بعد از وقوع انقلاب اسلامی انتقاد میکنند. در این باره اما سه نکته وجود دارد:
1️⃣ تولید ۶ میلیون بشکه نفت در ایران در دوره پهلوی فقط برای «دو ماه» رخ داد و نه بیشتر، در نتیجه وقتی تولیدی پایدار نباشد، نمیتواند مبنا قرار گیرد. طبق آمار شرکت ملی نفت، تولید نفت ایران قبل از وقوع انقلاب کمتر از ۵.۵ میلیون بشکه در روز بوده است.
2️⃣ تولید نفت در زمان پهلوی به صورت «غیرصیانتی» و در جهت منافع کنسرسیوم خارجی و اجنبیها انجام میشد که این موضوع به مخازن کشور آسیب جدی زد. طبق اسناد شرکت مناطق نفتخیز جنوب اگر با آن نرخ تخلیه و به صورت غیرصیانتی تولید از مخازن کشور ادامه مییافت تا سال ۱۳۷۷ تولید نفت مناطق خشکی کشور با افت شدید به ۲.۵ میلیون بشکه در روز میرسید این درحالیست که تولید روزانه در سال ۱۳۷۷ در مناطق خشکی حدود ۳.۵ میلیون بشکه در روز بوده است.
3️⃣ همه مخازن نفتی یک نیمه اول عمر و یک نیمه دوم عمر دارند. طبیعی است که در زمان شاه مخازن نفتی ایران جوان بودند و پتانسیل تولید از آنها بالا بود و فشار بالایی داشتند. اما الان مخازن بزرگ نفتی ایران در نیمه دوم عمر خود بوده و به اصطلاح در دوره کاهش دبی هستند و توان تولید گذشته را ندارند. در نتیجه تولید نفت بیشتر در دوران پهلوی به دلیل جوانی مخازن اتفاقی طبیعی بود و دستاوردی محسوب نمیشود.
🔹مشروح گزارش را در لینک بخوانید.
@khate_energy
🔺دولت مشترکان پله ۱۲ را از تخفیف ۷۰ درصدی قبوض گاز مستثنی کرد/ ۴۶ هزار مشترک مرفه نقرهداغ شدند
🔹طبق مصوبه جدید هیئت وزیران برای مشترکان گاز خانگی، آن دسته از مشترکانی که در پله ۱۲ تعرفه قدیم گاز خانگی قرار داشتند، از تخفیف ۷۰ درصدی رئیسجمهور برای افزایش قبوض گاز مستثنی شدند که معادل ۰.۲ درصد از کل مشترکان یعنی ۴۶ هزار مشترک است.
🔹بدین ترتیب مشترکانی که قبض گاز آنها در ماه گذشته بیش از ۲ میلیون تومان شده است مشمول تخفیف ۷۰ درصدی نخواهند شد و باید قبوض گاز چند میلیونی خود را بدون کم و کاست پرداخت کنند.
@khate_energy
🔺گاف جدید اقتصاد آنلاین درباره همکاری نفتی ایران و ونزوئلا/ بیسوادی یا پروژه رسانهای؛ مسئله این است
🔹ابتدای هفته بود که خبرگزاری رویترز از امضای قراردادی به ارزش ۴۶۰ میلیون یورو بین ایران و ونزوئلا برای تعمیر و بازسازی بزرگترین پالایشگاه این کشور به نام «پاراگوانا» خبر داد. ظرفیت این پالایشگاه ۹۵۵ هزار بشکه است و هماکنون فقط با ۲۵ درصد ظرفیت خود کار میکند.
🔹طبق این قرارداد، ایران با صدور خدمات فنی و مهندسی، ظرفیت این مجتمع پالایشی را احیا کرده و سپس به مقصد جدید صادرات نفت خود تبدیل میکند، اتفاقی که با تعمیر پالایشگاه «الپالیتو» ونزوئلا نیز رخ داد و منجر به افزایش ۱۰۰ هزار بشکهای صادرات نفت ایران به ونزوئلا شد.
🔹اما اقتصاد آنلاین در تیتری عجیب عنوان کرد: «ایران پالایشگاه پاراگوانا را در اوج بحران ناترازی گاز خود تعمیر میکند؛ توسعه صنعت نفت و گاز ونزوئلا در اولویت وزارت نفت». تیتر این رسانه به گونهای است که گویا اساسا با مفهومی به نام صادرات خدمات فنی و مهندسی آشنایی ندارد.
🔹ایران قرار است با صدور خدمات فنی و مهندسی به ونزوئلا و احیای ظرفیت پالایشگاه این کشور، نفت خود را به مقصد پاراگوانا صادر کند و هم در مرحله بازسازی و هم صادرات نفت، بهای کار خود را دریافت میکند. کجای این کار بد است؟!
🔹آیا چون ایران مشکل ناترازی گاز دارد پس باید همه فعالیتهای نفتی کشور را تعطیل کرد و تمامی فرصتها را سوزاند؟ البته شاید نیازی به بیان واضحات درباره گاف اقتصادآنلاین نباشد، به هر حال وقتی پای یک پروژه رسانهای برای تخریب فرصتهای نفتی ایران در میان است، دیگر بیان استدلال بیمعنی است.
@khate_energy
🔺پالایش روزانه ۷۰ هزار بشکه نفت خام ایرانی در ونزوئلا کلید خورد
🔹فرهاد احمدی مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت گفت: با انجام تعمیرات مقدماتی در پالایشگاه الپالیتوی ونزوئلا، در حال حاضر این پالایشگاه روزانه ۷۰ هزار بشکه نفت خام ایرانی را پالایش میکند.
🔹وی اذعان داشت: با پایان یافتن تعمیرات و بازگشت ظرفیت این پالایشگاه به پالایش روزانه ۱۴۰ هزار بشکه، بسته به توافق بین وزرای نفت ایران و ونزوئلا، ممکن است که حتی تا میزان بیشتری از نفت خام ایرانی در آن پالایشگاه پالایش شود.
🔹احمدی افزود: در این پالایشگاه، شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران یک بازسازی کامل را انجام خواهد داد و بیش از ۲ میلیون قطعه در این پالایشگاه باید تأمین شود که بیش از ۶۰ درصد قطعات آماده شده و تا پایان امسال این قطعات به دست ما خواهد رسید و پس از آن برای انجام عملیات نهایی اعزام میشویم.
🔹 وی گفت: هماکنون این پالایشگاه با نیمی از ظرفیت خود به پالایش نفت خام ایران مشغول بوده و نفت خام ونزوئلا چون سنگین بوده، بنابراین شرایط ایجاب میکند که درحال حاضر این پالایشگاه نفت خام ایران را پالایش کند.
@khate_energy
🔺۱۹ هزار سامانه برق خورشیدی برای عشایر
توئیت محمد عنایتی، خبرنگار انرژی خبرگزاری فارس
@khate_energy