هدایت شده از امام جمعه | آیت الله حسینی همدانی
#استوری
✔️ بهترین اقدام در گام سوم
🔺عدهای دانسته یا ندانسته توان ایران را در گام سوم کم نکنند و به دشمنان اطمینان ندهند که ایران از برجام بیرون نمیرود و یا غنیسازی را بیست درصد نمیکند. بعضیها کد میدهند. لذا غیر از اضافه کردن نسل بعدی سانتریفیوژها که بناست انجام شود با توجه به بیان کارشناسان فنی، بهترین اقدام در گام سوم این است که ایران سایت غنیسازی فردو را برای تولید اورانیوم موردنیاز از فاز تحقیقاتی خارج کند و وارد فاز صنعتی کند.
آیت الله حسـینی همـدانی
خطبه های نماز جمعه کرج - پانزدهم شهریورماه ۱۳۹۸
آیت الله #حسینی_همدانی
#نماینده_ولی_فقیه در استان #البرز
کانال اطلاعرسانی دفتر امامجمعه کرج
https://sapp.ir/EmamJomeKaraj_ir
هدایت شده از امام جمعه | آیت الله حسینی همدانی
#نگاره
✔️ مضرات لیستی رأی دادن
🔺مسئولین باید مصلحت نظام و انقلاب را مدنظر داشته باشند، ولو ضرر متوجه خود آنها شود. باید اشخاصی را انتخاب کنید که این مسیر را بتوانند برای شما طی کنند و الا ضرر میکنید. بعضیها خیلی وقتها صلاحیت لازم را ندارند، بهخصوص در مجلس شورای اسلامی. وقتیکه افرادی با لیست وارد این مجموعه میشوند، اینطور است. مثلاً در طول دوره قبل کسانی که لیستی رأی میدادند خیلی از اعضـای لیست را نمیشناختند. بعـد دیدند کـه میشود دو نماینده مجلس را بعد از 40 سال به خاطر بعضی از تخلفات بازداشت کرد
آیت الله حسـینی همـدانی
خطبه های نماز جمعه کرج - پانزدهم شهریورماه ۱۳۹۸
آیت الله #حسینی_همدانی
#نماینده_ولی_فقیه در استان #البرز
کانال اطلاعرسانی دفتر امامجمعه کرج
https://sapp.ir/EmamJomeKaraj_ir
هدایت شده از امام جمعه | آیت الله حسینی همدانی
#گزیده_خطبه
گزیده ای از خطبه های نماز جمعه این هفته شهر کرج به امامت آیت الله حسینی همدانی در تاریخ ۹۸/۰۶/۰۸
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
⁉️چه شد عدهای از همانها که امام حسین -علیه السلام- را دعوت کردند، قاتلش شدند؟ این پند گرفتن ندارد؟!
⚠️از جمله عوامل آن، تبلیغات گسترده و همه جانبه بنی امیه برای گمراه کردن و تاثیر بر افکار عمومی به نفع اهداف خودشان. که در این بین بی خبری مردم و عدم توانائی در تحلیل مسائل سیاسی، اجتماعی در این امر بسیار موثر بوده است.
⛔️شهوت پرستی و تجمل گرایی و فتنه ها بلای جان تاریخ اسلام در عرصه ها و زمان های مختلف است.
✅باید بدانیم وقتی برای خدا کار می کنیم، شکست معنا ندارد. این ها درس هائی است که امروز همه اعم از مردم و مسئولین باید از عاشورا بگیریم؛ یعنی فهمیدن راه درست و استقامت در آن راه تا رسیدن به نتیجه.
✴️همین دو گام محدود که اخیراً در صحنه دیپلماسی برداشته شد، قدرت ها را و به خصوص اروپای دلال را به واکنش و مهار رویه ایران وادار کرده است.
💯می خواهند ایران گام سوم را بر ندارد پس این مسیر ولو دیر اقدام شده؛ اما راه درستی است و باید آقایان همین مسیرِ کاهش تعهدات برجامی را با قدرت تا جبران تمام خسارت ها محکم پیش ببرند.
❇️با توجه به بیان کارشناسان فنی بهترین اقدام در گام سوم این است که ایران سایت غنی سازی فردو را برای تولید اورانیوم مورد نیاز از فاز تحقیقاتی خارج کند و وارد فاز صنعتی کند.
💥حمله غافلگیرانه موشکی حزب الله به خودروی نظامی رژیم پلید و کشته شدن سرنشینان آن را متوجه شدید. جالب بودن مسئله اینجاست که رژیم خبیث در آماده باش کامل نظامی بوده و از نظر اطلاعاتی کاملا هوشیار بودند. اما در همین فضای کنترل نظامی و اطلاعاتی نتوانستند تدبیر کنند.
🏴17 شهریور روزی که مردم تهران در میدان شهدا به دستور شاه ملعون که از آمریکا دستور گرفته بود بسیار دلخراش و دژخیمانه به خاک و خون کشیده شدند و نقطه عطفی برای پیروزی انقلاب شد و روز شهدا نام گرفت.
🗳نکته انتخاباتی:
🔸یکی از آفات وارد شده به نظام و کشور، نگاه جناحی و گروهی داشتن بعض از مسئولان است
🔸در طول دوره قبل خیلی از اعضای لیست را کسانی که رای می دادند نمی شناختند. بعد که وارد عرصه شدند دیدند که میشود دو نماینده مجلس را بعد از ۴۰ سال در مجلس شورای اسلامی به خاطر بعضی از تخلفات بازداشت کرد.
🔸این ایراد را یک وقت به شورای نگهبان نگیرید. نهاد شورای نگهبان کف پذیرش را انجام میدهد. بقیه امور به دست خود شماست.
🔸مسئولین باید مصلحت نظام و انقلاب را مد نظر داشته باشند ولو به خود آنها ضرر متوجه شود.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
کانال اطلاعرسانی دفتر امامجمعه کرج
https://sapp.ir/EmamJomeKaraj_ir
هدایت شده از امام جمعه | آیت الله حسینی همدانی
مشروح سخنرانی شب هشتم محرم الحرام ۱۴۴۱ /
توانمندسازی فکری، مسئولیت مهم اجتماعی بانوان است
نقش بانوان تقویت اراده و محکم کردن بنیان های فکری و اعتقادی افراد بود؛ اما در جریان آندلس وقتی دشمن رخنه کرد، همین زنی که عامل تقویت اراده است را به کار گرفتند و شد عامل سست کردن اراده.
آیت الله #حسینی_همدانی
#نماینده_ولی_فقیه در استان #البرز
مشاهده متن کامل در:
http://emamjomekaraj.ir/?p=25129
کانال اطلاعرسانی دفتر امامجمعه کرج
https://sapp.ir/EmamJomeKaraj_ir
هدایت شده از امام جمعه | آیت الله حسینی همدانی
مشروح سخنرانی شب نهم محرم الحرام ۱۴۴۱/
آزادی و استقلال زنان در اسلام از اهمیت ویژهای برخوردار است
زنان در طول تاریخ آزادی نداشتند. اسلام وقتی آمد زن را آزاد کرد. چون اسلام جامعترین دین است، قوانینی ریخته که با رعایت آنها همه با آسایش میتوانند زندگی کنند و بهره ببرند، بدون اینکه به آزادیهای دیگری آسیب بزنند.
آیت الله #حسینی_همدانی
#نماینده_ولی_فقیه در استان #البرز
مشاهده متن کامل در:
http://emamjomekaraj.ir/?p=25213
کانال اطلاعرسانی دفتر امامجمعه کرج
https://sapp.ir/EmamJomeKaraj_ir
May 11
May 11
یه سری فیش از استاد زنگوئی مناسب برای دهه ی دوم که به زیبائی بحث مهدویت را با قیام اباعبدالله الحسین پیوند می دهد👆🌹
هدایت شده از حمید رسایی ✔️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ مرام ابوالفضل العباس
🔰 شاگرد مکتب عباس علیه السلام که باشی، پاسخ اماننامه یزیدیان زمان را اینگونه میدهی: من هیچ پاسخی به پیام ترامپ ندارم چون او را شایسته مبادله پیام نمیدانم.
پاسخ ابوالفضل العباس علیه السلام به امان نامه عبیدالله بن زیاد که توسط شمر (دایی فرزندان امالبنین) ارائه شد: خدا تو و اماننامهات را لعنت کند. ما در امان باشیم و پسر پیامبر امان نداشته باشد؟!
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
هدایت شده از کانال خبری رجانیوز
4_5839220137281979096.mp3
16.95M
🎙مقتل خوانی حاج میثم مطیعی - شب تاسوعا
◼️فَلَأَنْدُبَنَّکَ صَبَاحاً وَ مَسَاءً
✅ @Rajanews
هدایت شده از کانال خبری رجانیوز
4_6030818297644058387.mp3
10.96M
🎙وای، صدای العطش میاد...| حاج میثم مطیعی، شب تاسوعا
◼️فَلَأَنْدُبَنَّکَ صَبَاحاً وَ مَسَاءً
✅ @Rajanews
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
13.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید: چرا در شعارهای حضرت صاحبالزمان (اروحنا فداه)، عناوینی چون «یا لثارات الحسین» آمده است؟ اصولا راز انتقام جویی از خون حضرت سیدالشهداء (ع) چیست؟
9⃣ قسمت نهم از مجموعه تصویری #درمسیرحسین (علیهالسلام)
✔️ @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از کانال تخصصی شیعه شناسی
🔴چرا از #شیعه هراس دارن؟
به این تصویر دقت کنید:
1⃣ پروفسور کریستین بونو از فرانسه
2⃣ پروفسور خووان فرانسیسکو از اسپانیا که جزء ده دانشمند برتر جهان در زمینه هوش مصنوعیه
3⃣دکتر تاراس اقتصاددان از روسیه
4⃣دکتر روبرتو آرکادی فیلسوف و مسلط به چند زبان از ایتالیا
❤️هر 4 تا شیعه شدن
تصویر مربوط به سال قبل، در روز شهادت امام رضا علیه السلام در مشهد گرفته شده.
°اوشیدا°
*در اینکه دشمن این همه برای دور کردن مردم از راه امام حسین «ع» دست و پا میزند و شایعه تولید می کند و برخی هم بدلیل بی سوادی رسانه ای در انتشار این لجن پراکنی ها سهیم می شوند تعجب نکنید*
هدایت شده از کانال تخصصی شیعه شناسی
با سلام و تعزیت و تسلیت .
این حسین کیست .....؟؟؟
🏴 آنچه از امام حسین علیه السلام که کمتر به ما گفتهاند .
🔹 امام حسین را فقط در چند روز و ساعت آخر زندگیاش خلاصه کردهایم در حالی که از ۵۷ سال زندگی او بی خبریم.
✅ امام حسین در جنگهای جمل و صفین، مثل سربازهای ساده در میدان جنگ حاضر شد؛ در حالی که میتوانست به بهانه آقازاده بودن، خود را از رزم، معاف کند.
✅ امام حسین عاشقانه خانوادهاش را دوست داشت و به آنها محبت میکرد و حتی برای همسرش رباب، شعر عاشقانه میسرود.
✅ در حال اعتکاف و طواف خانه خدا، شخص مقروضی از ایشان تقاضای کمک کرد و امام حسین اعتکاف خود را شکست تا از طلبکار، تقاضای مهلت کند.
✅ هیچگاه هیچ پست و مقامی را از پدر خود که حاکم تمام ممالک اسلامی بود طلب نکرد. امام حسین کشاورز بود و هر روز با خانواده بر روی اراضی خود کار میکرد.
✅ در ماجرای صلح امام حسن با معاویه، با برادرش همراهی کرد و سخن هیچ مخالفی را نپذیرفت. پس از شهادت برادر نیز تا زمان مرگ معاویه به پیمانی که معاویه بارها آن را شکسته بود، متعهد ماند.و پیمان برادر و امام خود را نشکست .
✅ هیچگاه هیچ فقیر و سائلی از خانه او دست خالی و نا امید بر نمیگشت و نه تنها به فقرا کمک میکرد بلکه آنها را از گدایی بی نیاز میکرد.
✅ در ماجرای خاکسپاری امام حسن مجتبی ، به خاطر جلوگیری از نزاع، به دفن نشدن برادرش در کنار رسولالله رضایت داد و بر خشم خود مقابل تیر اندازان بی حیا به حکم قرآن کظم غیض کرد .
✅ هیچ نیکی را بی پاسخ نگداشت و کنیز خود را به خاطر اینکه یک دستهگل از بیاین چید و به ایشان هدیه داد ، آزاد کرد.
در خانه خودش و خانه علی اکبر مهمانخانه داشت و مسافرین غریب را پذیرایی میکرد ، و هر روز سفره برای نیازمندان می انداخت .
✅ وقتی بردهای را دید که به یک سگ گرسنه و مریض غذا ی خوش را میدهد، او را از اربابش که یهودی بود خرید و همانجا آزاد کرد. مرد یهودی و همسرش با دیدن مرام حسین، همانجا مسلمان شدند.
✅ در ماجرای بیعت اجباری با یزید، در حالی که میتوانست مثل عبداللهبنزبیر در مکه پناهنده شود، اینکار را نکرد تا حرمت کعبه خدشهدار نشود.
✅وقتی به سپاه هزار نفری حربنیزید ریاحی برخورد کرد، نه تنها از عطش لشکریان دشمن در صحرای خشک و داغ سوءاستفاده نکرد بلکه همه لشگریان دشمن را سیراب کرد. حتی امامحسین دستور داد که لگن و تشت ها را پر آب کنند و اسبهای دشمن را هم سیراب کنند.
✅ وقتی که فهمید مردم کوفه از بیعت خود برگشتهاند، برای جلوگیری از جنگ و خونریزی به دشمن گفت که از رفتن به کوفه منصرف شده و برمیگردد ولی ابنزیاد مخالفت کرد. امام گفت به مملکت دیگر مثل یمن و حبشه می رود اما دشمن خبیث باز هم مخالفت کرد و گفت یا بیعت یا جنگ و امام را ناگزیر به جنگ نابرابر کردند .
✅ وقتی حربنیزید ریاحی به دستور ابنزیاد، اجازه بازگشت به امام حسین نداد، اصحاب به ایشان پیشنهاد دادند که با لشکر کوچک حُر بجنگند و از مهلکه فرار کنند و اصرار کردند ، ولی حضرت سیدالشهداء فرمود:
من شروع کننده جنگ نیستم.
✅ در حالی که تعداد سربازان ایشان کمتر از صد نفر بود، به آنها فرمود هر کسی که بدهکار است و حق الناس به گردن دارد ، نمیتواند با ما باشد و دو نفر از همراهان ، به همین دلیل شبانه از امام حسین جدا شدند.
✅ زمین کربلا را شصت هزار درهم از صاحبان آن از قبیله بنی اسد خرید و به همانها بخشید تا خون او در زمین دیگران ریخته نشود.و قبر او و یارانش در زمین مردم نباشد .
✅ مردم در هنگام دفن امامحسین، آثار زخمهایی کهنه بر دوش ایشان دیدند. امام سجاد فرمودند این زخمها اثر کیسههایی است که پدرم شبانه به منزل نیازمندان میبُرد.
🔹 امام و اصحابش و برادران و فرزندانش بهترین ها و برگزیدگان روزگار بودند و شخصیت هرکدام از آنان درس ها برای زندگی و شخصیت ما دارد ، در باره آنان بخوانیم و بشناسیم واگاهانه به آنها ارادت بورزیم نه نا آگاهانه .
آیت پیمان .
هدایت شده از کانال تخصصی شیعه شناسی
*تقویم عاشورا*
طبق محاسبه مرحوم دکتر احمد بیرشک در «گاهشماری ایرانی»، واقعه کربلا به حساب گاهشماری شمسی ۲۱ مهر سال ۵۹ هجري شمسی میشود.
تاریخ شمسی هم مثل قمری نیست که تغییر کند. موقعیت زمین نسبت به خورشید ثابت است و میشود با در آوردن اوقات شرعی شهر کربلا در این تاریخ، حرفهای مقتلنویسان را به ساعت و دقیقه برگرداند.
*روز عاشورا چگونه گذشت؟*
در این تحقیق علمی، اوقات شرعی روز ۲۱ مهر به افق کربلا (که در طول قرون حداکثر ۳-+ دقیقه اختلاف میتواند داشته باشد) را استخراج کردهایم و روایات مقتلنگارها را با این ساعتها تنظیم کردهایم.
*۵:۴۷ اذان صبح*
امام(ع) بعداز نماز صبح، برای اصحابش سخنرانی کرد. آنها را به صبر و جهاد دعوت کرد و بعد دعا خواند: «اللهم انت ثقتی فی کل کرب...
خدایا تو پشتیبان من هستی در هر پیشامد ناگواری»
طرف مقابل نيز نماز را به امامت عمر سعد خواند و بعداز نماز صبح، به آرایش سپاه و استقرار نیرو مشغول شدند.
*حدود ساعت ۶:۰۰*
امام حسین(ع) دستور دادند تا اطراف خیمهها خندق بکنند و آن را با خار بوته ها پر کنند تا بعد آن را آتش بزنند و مانع از حمله سپاه از پشت سر بشوند.
*طلوع آفتاب*
کمی بعد از طلوع آفتاب، امام(ع) سوار بر شتری شد تا بهتر دیده شود. رو به روی سپاه کوفه رفت و با صدای بلند برای آنها خطبهای خواند. صفات و فضایل خودش، پدر و برادرش را یادآوری فرمودند و اینکه کوفیان به امام(ع) نامه نوشتهاند. حتی چند نفر از سران سپاه کوفه را مخاطب قرار داد و از حجّار بن ابجر و شبث ربعی پرسید که مگر آنها او را دعوت نکردهاند؟
آنها انکار کردند!
امام(ع) نامههایشان را به طرف آنها پرتاب و خدا را شکر کرد که حجت را بر آنها تمام کردهاست.
یکی از سران جبههی مقابل، از امام(ع) پرسید: چرا حکم ابن زیاد را نمیپذیرد و آنها را از جنگ مقابله با پسر پیامبر(ص) نمیرهاند؟
اینجا بود که امام(ع)، آن جمله معروفشان را فرمودند:
«أَلَا وَإنَّ الدَّعِيَّ ابْنَ الدَّعِيِّ قَدْ رَكَزَ بَيْنَ اثْنَتَيْنِ: بَيْنَ السِّلَّه وَالذِّلَّه؛ وَهَيْهَاتَ مِنَّا الذِّلَّه...
فرد پستی که پسر فرد پست دیگری است، من را بین کشته شدن و قبول شدن و قبول ذلت مجبور کرده! ذلت از ما دور است.»
سخنرانی امام(ع) حدوداً نیم ساعت طول کشیدهاست.
*حدود ساعت ۸:۰۰*
بعد از سخنرانی امام(ع)، چند نفر از اصحاب آن حضرت، به روایتی بُرَیر که «سید القرآء» (آقای قرآن خوانهای کوفه بود _ الفتوح) و به روایتی زهیر (تاریخ یعقوبی و طبری) خطاب به کوفیان، سخنان مشابهی گفتند.
بعداز سخنان زهیر و بریر، امام فریاد معروف «هل من ناصر ینصرنی» را سر دادند.
چند نفری دچار تردید شدند! از جمله حُر و فرد دیگری به نام ابوالشعثا و دو برادر که در گذشته عضو خوارج بودند.
بعید نیست که کسان دیگری هم با دیدن شدت گرفتن احتمال جنگ، از سپاه کوفه فرار کرده باشند.
*حدود ساعت ۹:۰۰*
روز به وقت چاشت رسیده بود که شمر به عمر سعد پرخاش کرد که چرا این قدر تعلل میکند؟ عمر سعد عاقبت رضایت به شروع جنگ داد.
اولین تیر را به سمت سپاه امام(ع) رها کرد و خطاب به لشگریانش فریاد زد:
«نزد عبیدالله، شهادت بدهید که من اولین تیر را رها کردم.»
بعداز انداختن تیر توسط عمر سعد، کماندارهای لشکر کوفه همگی با هم شروع به تیراندازی کردند. امام به یارانش فرمودند:
«اینها نماینده این قوم هستند. برای مرگی که چارهای جز پذیرش آن نیست، آماده شوید.»
چند نفر از سپاه امام در این تیر باران کشته شدند. (تعداد دقیق را نمیدانیم. تعداد کشتگان تیراندازی با تعداد کشتگان حمله اول ۵۰ نفر ذکر شدهاست.)
*حدود ساعت ۱۰:۰۰*
بعد از تیراندازی، «یسار»، غلام «زیاد بن ابیه» و «سالم» غلام عبیدالله ابن زیاد از لشکر کوفه برای نبرد تن به تن، در ابتدای جنگ بیرون آمدند. عبدالله بن عمیر اجازه نبرد خواست. امام حسین(ع) نگاهی به او کرد و فرمود:
«به گمانم حریف کشندهای باشی» عبدالله آن دو نفر را کشت. البته انگشتان دست چپش قطع شد.
بعد از این نبرد تن به تن، حمله سراسری سپاه کوفه شروع شد. ابتدا حجار به جناح راست سپاه امام حسین(ع) حمله کرد اما حبیب و یارانش در برابر او ایستادگی کردند. زانو به زمین زدند و با نیزهها حمله را دفع کردند.
همزمان شمر به جناح چپ سپاه امام(ع) حمله برد. زهیر و یارانش به جنگ مهاجمین رفتند. خود شمر در این حمله زخم برداشت.
بعداز عقبنشینی هر دو جناح کوفی، عمر سعد ۵۰۰ تیرانداز فرستاد که دوباره سپاه امام(ع) را تیرباران کردند که آن حملات، علاوه بر از پا درآمدن هر ۲۳ اسب لشکریان امام(ع)، تعدادی دیگر از اصحاب شهید شدند. الفتوح، آن نفرات را ۵۰ نفر و ابن شهرآشوب ۳۸ نفر ذکر کردهاست.
اولین شهید، ابوالشعثا بود و ۸ تیر انداخت که ۵ نفر از دشمن را کشت.
امام(ع) او را دعا کرد.
گروهی از سپاه شمر خواستند از پشت سر به امام(ع)حمله کنند. زهیر و ۱۰ نفر به آنها
هدایت شده از کانال تخصصی شیعه شناسی
حمله کردند.
*حدود ساعت ۱۱:۰۰*
بعداز این حملات، امام(ع) دستور تک تک به میدان رفتن را به یاران داد.
اصحاب با هم قرار گذاشتند تا زندهاند نگذارند که کسی از بنیهاشم به میدان برود.
انگار برای شهادت با هم مسابقه داشتند.
بعضی «در مقابل نگاه امام(ع)» شهید شدند.
یکی از اولین کسانی که کشته شد، پیرمرد زاهد، جناب بریر بود. مسلم بن عوسجه بعد از او کشته شد. حبیب بر سر بالین او رفت و گفت کاش میتوانستم وصیتهای تو را اجرا کنم.
مسلم با دست امام حسین(ع) را نشان داد و گفت: «وصیت من این مرد است».
یک بار، هفت نفر از اصحاب امام(ع) در محاصره واقع شدند، حضرت عباس(ع) محاصره آنها را شکست و نجاتشان داد.
*اذان ظهر*
حبیب بن مظاهر موقع اذان ظهر شهید شد.
چون که نوشتهاند، امام(ع) خطاب به اصحاب فرمودند:
یکی برود با عمر سعد مذاکره بکند و بخواهد برای نماز ظهر جنگ را متوقف کنیم.
یکی از لشکر کوفه صدا زد: «نماز شما قبول نمیشود.» حبیب به او گفت: «ای حمار! فکر میکنی نماز شما قبول میشود و نماز پسر پیامبر(ص) قبول نمیشود؟» به جنگ او رفت اما از سپاه کوفی به کمکش آمدند و حبیب کشته شد.
امام(ع) از شهادت حبیب متأثر شد و برای اولین بار در روز عاشورا گریست. رو به آسمان کرد و گفت: «خدایا رفتن جان خودم و دوستانم را به حساب تو میگذارم.»
امام(ع) نماز را شکسته و به قاعده «نماز خوف» خواند. گروهی از اصحاب به امام(ع) اقتدا کردند و بقیه به جنگ پرداختند. زهیر و سعید بن عبدالله حنفی خودشان را سپر امام کردند.
نوشته اند سعید بن عبدالله ۱۳ تیر و نیزه خورد و به شهادت رسید. در آخرین نفس از امام پرسید: «آیا وفا کردم؟»
*حدود ساعت ۱۳:۰۰*
۳۰ نفر از اصحاب امام(ع) تا وقت نماز زنده بودند و بعد از این ساعت شهید شدند.
بعد از کشته شدن اصحاب، نوبت به بنی هاشم رسید. اولین نفر، حضرت علی اکبر(س) بود.
البته الفتوح، عبدالله بن مسلم بن عقیل را اولین شهید بنی هاشم خواندهاست. این عبدالله بن مسلم، به طرز ناجوانمردانهای شهید شد. شهادت او بر جوانان بنی هاشم گران آمد. دسته جمعی سوار شدند و به دشمن حمله بردند. امام آنها را آرام کرد و فرمود:
«ای پسرعموهای من، بر مرگ صبر کنید. به خدا پس از این هیچ خواری و ذلتی نخواهید دید.»
*حدود ساعت ۱۴:۰۰*
عاقبت امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) تنها ماندند.
عباس(ع) اجازه میدان خواست، اما امام(ع) او را مأمور رساندن آب به خیمهها کرد. دشمن بین دو برادر فاصله انداخت. عباس(ع) دلاور در حالیکه با شجاعت تمام سعی در آوردن مشک آب برای زنان و کودکان داشت، در محاصره دشمن دو دستش قطع شده و با عمودی آهنین بر سرش زدند که از اسب بر زمین افتاد. اباعبدلله(ع) سراسیمه خود را بر پیکر قطعه قطعه برادر رساند. دشمن کمی به عقب رفت. امام(ع) برای دومین بار، بعداز مرگ برادر عزیزش، گریه کرد و فرمود:
«اکنون دیگر پشتم شکست.»
*حدود ساعت ۱۵:۰۰*
امام(ع) به طرف خیمهها برگشت تا خداحافظی کند. همچنین پیراهنش را پاره پاره کرد و پوشید تا بعدا در وقت غارت کردن توسط دشمن برهنهاش نکنند.
وقت وداع با اهل بیت، کودک شیرخوارهاش علی اصغر(س) را به میدان برد تا او را سیراب کند که به تیر حرمله کشته شد.
امام(ع) به میدان رفت اما کمتر کسی حاضر به مقابله با ایشان میشد. بعضی تیر میانداختند و بعضی از دور نیزه پرتاب میکردند.
شمر و ۱۰ نفر به مقابله با امام(ع) آمدند.
بعداز شهادت امام(ع)، بر پیکر مبارکش جای ۳۳ زخم نیزه و ۳۴زخم شمشیر شمرده شد.
در مقاتل نوشتهاند: زمانی که امام(ع) در آستانه شهادت بود، کسی جرأت نمیکرد به سمت ایشان برود، اهل حرم از صدای اسب ایشان (ذوالجناح) متوجه شده و بیرون دویدند. کودکی به نام عبدالله بن حسن(ع) دوید و به طرف مقتل امام آمد. او را در بغل عمویش کشتند. امام ناراحت شدند و کوفیان را نفرین کردند:
«خدایا باران آسمان و روییدنی زمین را از ایشان بگیر!»
*۱۶:۰۶ مقارن با اذان عصر*
وقت شهادت امام(ع) را وقت نماز عصر گفتهاند. روایت تاریخ طبری به نقل از وقایعنگار لشکر عمر سعد چنین است: «حمید بن مسلم گوید: پیش از آن که حسین(ع) کشته شود، شنیدم که میگفت:
«به خدا پس از من، کسی را نخواهید کشت که خداوند از کشتن او، بیش از کشتن من بر شما خشم آرد.»
گوید: آنگاه شمر میان کسان بانگ زد که «وای بر شما! منتظر چیستید؟ مادرهایتان به عزایتان بنشینند، بکشیدش!»
گوید در این حال سنان بن انس حمله برد و نیزه در قلب امام(ع) فرو برد...
*حدود ساعت ۱۷:۰۰*
بعداز شهادت امام(ع)، عدهای لباسهای آن حضرت را غارت کردند که نوشتهاند تمام این افراد، بعدها به مرضهای لاعلاج دچار شدند.
غارت عمومی اموال امام حسین(ع) و همراهانش آغاز شد. عمر سعد ساعتی بعد دستور توقف غارت را داد و حتی نگهبان برای خیمهها گذاشت.
یکی از شیعیان بصره به اسم سوید بنمطاع بعداز شهادت امام(ع) به کربلا رسید و برای دفاع از حرم امام(ع
هدایت شده از کانال تخصصی شیعه شناسی
) جنگید تا شهید شد.
*نزدیک غروب آفتاب*
سر امام(ع) را از بدن جدا میکنند و به خولی میدهند تا همان شبانه برای ابن زیاد ببرد.
آنگاه، به دستور عمر سعد، بر بدن مطهر امام(ع) و یارانش اسب میدوانند تا استخوانهایشان هم خرد شود.
*۱۸:۴۹ مقارن با اذان مغرب*
داستان روز غمانگیز عاشورا، اینطور تمام میشود! در حالی که عمر سعد دستور نماز جماعت مغرب را میداده، سنان بن انس بین مردم میتاخته و رجز میخوانده که «افسار و رکاب اسب مرا باید از طلا بکنید! چرا که من بهترین مردمان را کشتهام!»