هدایت شده از استاد محمدحسین فرجنژاد
14.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎁مگاتخفیف دورههای آموزشی مؤسسه استاد محمدحسین فرجنژاد
⌛️فقط تا آخرین ساعت امروز
📙دورۀ درسگفتار غربشناسی 40 ساعت آموزش با 95 درصد تخفیف
قیمت اصلی: ۶۱۵۰۰۰ تومان
قیمت با تخفیف ۳۰ هزار تومان
(برای خرید کلیک کنید)
🧕دورۀ زن و رسانه، 24 ساعت آموزش با ۷۰ درصد تخفیف
قیمت اصلی: ۷۳۵۰۰۰ تومان
قیمت با تخفیف ۳۰۰ هزار تومان
(برای خرید کلیک کنید)
🌱هر ماه عرضه دوره جدید با تخفیف در سایت مؤسسه استاد محمدحسین فرجنژاد
🎥برای آشنایی بیشتر با دوره زن و رسانه، تیزر دوره را تماشا بفرمایید. 👆
📲مؤسسه فرهنگی رسانهای استاد محمدحسین فرجنژاد:
📝 @FarajNezhad110
مجله خردورزی
🔻دانش هزارۀ سوم
‼️نقش عملیاتهای شناختی در انتخابات آمریکا
▫️در علومشناختی، ذهن را همچون رایانهای در نظر میگیرند که اطلاعات را دریافت، ذخیره، پردازش و بازیابی میکند. در رفتارگرایی، فقط محرک و پاسخ مورد بررسی قرار میگرفت؛ درحالیکه در علومشناختی نقش ذهن بهعنوان میانجی بین محرک و پاسخ مطرح شد.
▫️با بهرهگیری از روشهای نوین تصویربرداری و ثبت سیگنالهای الکتریکی از مغز همچون fMRI و EEG پیشرفتهای بسیاری در دو دهۀ اخیر در زمینۀ مغز و سیستم عصبی به وقوع پیوسته است. علومشناختی در زمینههای مختلفی چون: بازتوانی شناختی، درمان مشکلات عصبی-روانی، آموزشوپرورش، اقتصاد، سیاست و امور دفاعی کاربرد دارد. با شناخت هرچه بهتر سازوکار ذهن و فرایندهای ذهنی، امکان پیشرفتهای زیادی در عرصههای مختلف فردی و اجتماعی خواهیم داشت.
▫️ایراناینترنشنال و بیبیسی فارسی از نمونههای بارز ابزار در جنگ شناختی علیه ملت ایران است. این رسانهها با پررنگ کردن و ضریب دادن به کمبودها و کتمان موفقیتها و همچنین جعل و دستکاری اطلاعاتی، باعث ایجاد روحیۀ خودکمبینی و ایجاد یأس و ناامیدی در مردم میشوند.
▫️در جریان انتخابات و رقابت بین نامزدهای انتخاباتی، نقش جنگ شناختی و عملیات رسانهای بر نتایج انتخابات تأثیرات زیادی خواهد داشت. بهعنوانمثال، دونالد ترامپ در جریان انتخابات ریاستجمهوری، با متوسلشدن به تکنیکهای اقناعی و اخبار جعلی توانست آرای زیادی را به سمت خود بکشاند.
📝دکتر سلمان بهادران، دانشجوی دکتری علومشناختی
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻گفتگو در بن بست
‼️تبیین و راهکارهای مقابله با قطبیدگی
▫️قطبشِ گروهی، توصیف میکند که چگونه اعضای یک گروه مواضع افراطیتری نسبت به نگرشها و اقدامات اولیۀ خود اتخاذ میکنند. این امر به این دلیل رخ میدهد که مشارکت جمعی گروهها، نگرشها و نظرات فردی را تقویت کرده و آنها را بیشتر در جهت هنجارهای گروهی تغییر میدهد. به بیان سادهتر، زمانی که افراد با همگروهیهای هم نظرِ خود صحبت میکنند، دیدگاه و نظر شدیدتری نسبت به نظر اولیۀ خود خواهند گرفت.
▫️نظریۀ مقایسۀ اجتماعی استدلال میکند که مردم با حمایت از دیدگاههای کمتر افراطی نسبت به دیدگاههای واقعی خود وارد بحث میشوند، زیرا میترسند که به آنها برچسب زده شود. وقتی بحث گروهی نشان میدهد که افراد دیگر، نگرشهای مشابه اما افراطیتری در گروه دارند، این موضع، افراد را از سرکوب به افشای ارزشهای واقعی خود یا حتی اتخاذ مواضع افراطیتر از دیگران سوق میدهد.
▫️قطبی شدن گروهی، پدیدهای روانشناختی است که در آن، باورها، نگرشها و تصمیمات گروهها نسبت به باورها، نگرشها و تصمیمات تکتک اعضای گروه تقویت میشود؛ به عبارتی، نظر جمعی گروه بزرگنمایی میشود که میتواند منجر به دیدگاههای افراطیتر از دیدگاههایی شود که تکتک اعضای گروه واقعاً دارند.
📝عباس ابراهیمزاده، روانشناس بالینی و پژوهشگر علوم شناختی
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻میانجیگری عصبی
‼️فهم درست از زیستبوم شناختیِ رسانه
▫️بومشناسی رسانه، مطالعۀ محیطهای اطلاعاتی است و تلاش میکند توضیح دهد که فناوریها و تکنیکهای ارتباطی، چگونه فرم، کمیت، سرعت توزیع و جهت اطلاعات را کنترل میکنند و سوگیریها یا ترکیببندیهای چنین اطلاعاتی، بهنوبۀ خود چه تأثیری بر ادراکات، ارزشها و نگرشهای مردم میگذارد.
▫️زیستبوم شناختی رسانه (اکوسیستم شناختی رسانه) به معنی شناسایی و ترسیم قلمرویی با اجتماعاتی مشخص از عناصر اجزای زنده و اجزای غیرزنده در ابعاد و لایههای مختلف است. این زیستبوم، سامانه و روابط منظم در محیط داخلی و بیرونی سازمان رسانهای را به نمایش میگذارد و جنبۀ کاربردی در تعیین اولویتهای پژوهشی دارد.
📝دکتر محمدحسین فیروزی، پژوهشگر علوم شناختی و رسانه
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
مجله خردورزی
🔻جنگ مغزها
‼️علوم مغزی نظامی و نحوۀ تأثیرگذاری آن بر جنگهای آینده
▫️ام بی اِس علمی نوآورانه و بسیار پیشرفته است که از کاربردهای نظامی بالقوه بهعنوان راهنما استفاده میکند و بر پایۀ نظریهها و فناوریهای طب کلینیکی، طب پایه، طب نظامی، زیستشناسی، فیزیک، علوم رایانه، علوم نظامی و چندین رشتۀ دیگر قرار دارد.
▫️برطبق مبنای فیزیولوژیکی، انتقال پتانسیلهای عصبی مغزی و ارسال انتقالدهندههای شیمیایی، میتوان عوامل ناتوانکنندۀ سیستم عصبی و بدنی، مانند سلاحهای تداخل امواج مغزی را ایجاد کرد و توسعه داد.
▫️بهتر است در مورد مفاهیم درمانی مرتبط با آسیب مغزی، نوآوری بیشتری داشته باشیم و در زمینههای پیوند تعویض عصب، عناصر عصبی الکترونیکی، پزشکی بازساختی و پروتزهای هوشمند تحقیق کنیم تا بتوانیم عملکرد مغز و سایر ارگانهای هدف را بازیابی کنیم.
▫️با شبیهسازی فرایندهای تصمیمگیری مغز و سازوکارهای عصبی آن، تراشهها و روباتهای الهام گرفته از مغز که تواناییهای بصری، شنوایی، تفکر و اجرایی را با هم ترکیب میکنند، توسعه مییابند و تااندازهای جایگزین سربازان در نبردهای آتی خواهند شد.
▫️بهعنوان یک رشتۀ علمیِ در حال ظهور، تحقیقات مربوط به MBS تعداد زیادی از پروژههای ارتشی و کشوریمان را که پایۀ بسیار ضعیفی دارند پوشش میدهد و ضرورتاً نوآوری در مطالعات مرتبط را ترویج میکند. محققان باید از غلوزنجیر دانش سنتی و مفاهیم ذاتی جدا شوند، باید خلاق باشند و برای دستیابی به اکتشافات مهم علمی، اختراعات حوزۀ فناوری، فناوریهای اصولگرا و سایر نتایج نوآورانه، با چالش مواجه شوند.
📝های جین، جراح مغز و اعصاب، بیمارستان شانگهای چین
📝لی جون هو، متخصص جراحت ترکیبی، بیمارستان داپینگ چین
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻آماده برای آینده
‼️تحول مفهوم ما از قدرت تا انقیاد
▫️دوران کنونی را عصر هوش مصنوعی مینامیم؛ زیرا شاهد پیشرفتهای چشمگیری در این حوزه هستیم که زندگی روزمرۀ ما را تحتتأثیر قرار داده است. این پیشرفتها به دلیل افزایش قدرت محاسباتی، دسترسی به حجم عظیمی از دادهها و توسعۀ الگوریتمهای یادگیری ماشین پیچیده امکانپذیر شده است.
▫️برای موفقیت در عصر هوش مصنوعی، نیاز به توسعۀ مهارتهایی مانند تفکر انتقادی، حل مسئله، خلاقیت و همکاری داریم. همچنین، آشنایی با مفاهیم بنیادی هوش مصنوعی و توانایی استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی به ما کمک میکند تا در این دنیای در حال تغییر، پیشرفت کنیم.
▫️خودکارسازی مشاغل، نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی، تبعیض الگوریتمی و تهدیدات امنیتی جدید، تنها برخی از چالشها هستند. برای بهرهبرداری از مزایای هوش مصنوعی و کاهش خطرات آن، نیازمند درک عمیق مفاهیم بنیادی این فناوری، توسعۀ مهارتهای لازم و تدوین چهارچوبهای اخلاقی و قانونی هستیم.
📝دکتر زهرا ابراهیمی، دکتری الهیات و معارف اسلامی
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻خیز هوش مصنوعی برای انسان
‼️ تأثیرهوش مصنوعی بر شناخت و رفتار انسان
▫️از طریق پیشرفت هوش مصنوعی، نوعی منطق غیرانسانی در حال گسترش است که ازنظر وقت و دسترسی، میتواند منطق انسانی را پشت سر بگذارد. هوش مصنوعی در برخی موارد از نظر سطح عملکرد، با انسان برابری میکند یا در برخی موارد میتواند از نظر سطح عملکرد، فراتر از انسان رفته و ابرانسان شود.
▫️یک متفکر، حکیم و عالم دینی میبایست با نگاه تحلیلی و حِکمی، فرایند پیشرفت هوش مصنوعی را رصد کرده و در کنار پذیرش مزایای فناوری هوش مصنوعی، با نگرش موشکافانه و تأملی فیلسوفانه، این موضوع را مورد کنکاش قرار دهد.
▫️در بین اغلب اندیشمندان، بیشتر نگرانیها از ناحیۀ سیستمهای هوش مصنوعی پیشرفته، یادگیرنده، مُولد، خودمختار و خود توسعهدهنده و به طور خاص از ناحیۀ «هوش عمومی مصنوعی» احساس میشود. به دلیل اینکه در این نوع فناوریها، بهنوعی خود ماشین به طور مستقل تشخیص داده و عمل میکند یا اینکه میتواند تواناییهای فرا انسانی از خود بروز دهد.
📝دکتر حمید محسنی، دبیر کارگروه فلسفۀ سایبر آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻استعمار مصنوعی
‼️ نگاهی به منافع و تهدیدات امنیتی فناوریهای نوین
▫️شایسته است نظام تصمیمگیری کشور، بهموازات تدوین قوانین و مقررات ویژۀ این موضوع و استقرار آن در پلتفرمهای مخاطب جامعه، بخشی از تلاشهای جامع در جهت توسعۀ هوش مصنوعی را به توسعۀ الگوریتمها و ابزارهای تشخیص اینگونه از خروجیهای هوش مصنوعی اختصاص دهد.
▫️توسعۀ روزافزون بسترهای الکترونیکی ارائۀ خدمت به جامعه از سوی بخش دولتی و خصوصی و در پی آن، گردآوری و انباشت کلاندادههای مرتبط با عرصههای اجتماعی، فرهنگی، سبک زندگی، سیاسی و اقتصادی جامعه در مراکز داده، حجم انبوهی از اطلاعات مرتبط با آحاد افراد جامعه را فراهم آورده که پردازش آن جز از طریق محاسبات مبتنی بر هوش مصنوعی میسر نخواهد بود.
▫️فناوری هوش مصنوعی در حال تبدیل به ابزاری برای سلطۀ برخی نظامهای سیاسی بر دیگر جوامع و ظهور عصر جدیدی از سلطهطلبی در نظام بینالملل خواهد بود. برایناساس، کشورهایی که سریعتر از دیگران به ارکان اصلی هوش مصنوعی، مانند سرمایۀ انسانی متخصص، زیرساختهای تجمیع و پردازش داده، اطلاعات انبوه و روشهای طراحی و توسعۀ الگوریتمهای هوش مصنوعی دست یابند، امکان تَفوُّق و تسلط بر سایر کشورها را خواهند یافت.
📝حسین شاهمحمدی آذر، معاون پژوهشی پژوهشکده فناوریهای نوین
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻عصر فناوریهای نوین
‼️ هوش مصنوعی و تنظیمگری هوشمندانه
▫️برای مقابله با چالشهای اخلاقی و اجتماعی هوش مصنوعی، نیاز به همکاری و تعامل میان دولتها، شرکتها و جامعۀ مدنی است. ایجاد چهارچوبهای قانونی و اخلاقی که تضمینکنندۀ استفادۀ منصفانه و مسئولانه از فناوریهای هوش مصنوعی باشند، امری ضروری است.
▫️با تحلیل دادههای بزرگ و ارائۀ راهحلهای نوآورانه، AI میتواند نقش مهمی در ایجاد آیندهای پایدار و بهتر برای بشریت ایفا کند. این فناوری میتواند به بهبود مدیریت منابع طبیعی، پیشبینی بلایای طبیعی و کاهش تأثیرات منفی آنها کمک کند.
▫️همکاریهای بینالمللی و تبادل تجربیات بین کشورها میتواند به توسعۀ سیاستهای مؤثرتر و هماهنگتر در سطح جهانی منجر شود. ایجاد استانداردهای جهانی و تبادل بهترین رویهها میتواند به پیشبرد هوش مصنوعی به شکلی مسئولانه و پایدار کمک کند. این همکاریها میتوانند به تدوین چهارچوبهای قانونی مشترک، ارتقای امنیت فناوریهای هوش مصنوعی و جلوگیری از رقابتهای مضر میان کشورها کمک کنند.
📝مونا ریحانی، کارشناس ارشد هوش مصنوعی و رباتیکز
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻نشیمن عزلت و دامنِ صحبت
‼️ درآمدی بر استعارۀ شناختی در دیباچۀ گلستان سعدی
▫️در علومشناختی، ذهن آدمی بهمثابۀ امری تجربی و فیزیولوژیک در نظر گرفته میشود که قابلبررسی، تحلیل و آزمایش است.
▫️ازآنجاییکه هر رویکرد علمی در خلأ پدید نمیآید و ناشی از فلسفۀ خاصی است، علومشناختی نیز منبعث از فلسفۀ اثباتگرایی، تجربهگرایی و پوزیتیویستی است که مطابق با آن، هیچ امر انتزاعی قابل دریافت نیست مگر آنکه در قالب امری تجربی و آزمایشگاهی قرار گیرد.
▫️مفهوم انتزاعی دیگری که سعدی آن را از طریق استعارۀ شناختی تبیین کرده، عمر است. او به این موضوع غالباً از طریق استعارۀ حرکتی پرداخته تا بدینگونه، گذرایی عمر و لزوم اغتنام فرصت را بهصورت پیدرپی به مخاطبان نشان دهد. طبق این استعاره، عمر آغاز و پایان دارد، ناپایدار است و هر لحظه در حال عبور است.
▫️در مجموع میتوان گفت سعدی هنگامی که میخواهد سخنان مهمی بگوید - بهخصوص سخنانی که حاوی انتقاد از فضای موجود باشد- از استعارههای شناختی بهره میبرد.
📝 اعظم عسگری، دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻اقتصاد شناختی چیست؟
‼️ چالشی جدی برای نظریههای اقتصاد سنتی
▫️برخلاف مدلهای سنتی اقتصادی که فرض میکنند افراد دارای تصمیمگیریهای منطقی یکسان هستند، اقتصاد شناختی بررسی میکند که چگونه محدودیتهای شناختی بر تصمیمات آنها تأثیر میگذارد.
▫️مایلز کیمبال توضیح میدهد که درحالیکه اقتصاد رفتاری بسیار گسترده است، اقتصاد شناختی به دلیل تمرکز محدودتر بر ارتباط شناخت و اقتصاد، دارای دامنۀ قابلمدیریتتری است.
▫️اقتصاد شناختی با استفاده از دادههای جدید، از جمله نظرسنجیهای مرتبط با انتظارات، ترجیحات و رفاه ذهنی، به درک عمیقتری از رفتارهای اقتصادی و رفاه میپردازد.
📝 پروفسور مایلز کیمبال، استاد اقتصاد دانشگاه میشیگان
مترجم: ساجده رضایی
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
📕 | مراکز خرید مجله خردورزی
🛒 شما فرهیختگان گرامی میتوانید مجله خردورزی را در شهرهای زیر، بهصورت حضوری تهیه نمایید:
🔻تهران
🔻قم
🔻اصفهان
🔻مشهد
🔻تبریز
🔻آبادان
🔻قزوین
🔻گرگان
🔻زنجان
🔻یزد
🔻یاسوج
🔻بندرعباس
🔻همدان
🔻ساری
➖ آدرس کتابفروشیها در تصاویر فوق درج شده
🔻خرید آنلاین از طریق:
➕ سایت آوانگارد
➕ سایت سی بوک
‼️ ضمناً امکان خرید مستقیم از دفتر مجله نیز وجود دارد:
🛒 | @ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻دینامیکهای عاطفی و انتخابهای اقتصادی
‼️ درآمدی بر نقش مرکزی و چندوجهی احساسات در تصمیمگیری اقتصادی
▫️احساسات مرتبط با عمل، مستقیماً از گزینههای تصمیمگیری ناشی میشوند. به این معنا که افراد هنگام ارزیابی و تأمل بر گزینههای پیشروی خود، این احساسات را تجربه میکنند.
▫️یکی از یافتههای مهم در مطالعۀ احساسات و تصمیمگیری اقتصادی این است که افراد، اغلب هنگام مواجهه با انتخابهای پرریسک، احساسات متناقضی را تجربه میکنند.
▫️به طور مشابه، مطالعات مربوط به اجتناب از وفاداری نشان میدهند که مردم کمتر تمایل دارند علیه تیم ورزشی موردعلاقه یا دوستان نزدیک خود شرطبندی کنند، حتی زمانی که از نظر اقتصادی منطقیتر باشد. این عدم تمایل ناشی از احساسات مرتبط با عمل و احساس وفاداری است، نه نتایج پیشبینیشده شرطبندیها.
📝 پروفسور دیوید دانینگ، استاد روانشناسی دانشگاه میشیگان
مترجم: ساجده رضایی
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻ظهور جنگ شناختی
‼️ ظهور سلاحهای اطلاعاتی کلاسیک در جنگهای عصر جدید
▫️درحالحاضر، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد، ابزارها و تکنیکهای جدید جنگ شناختی، نیروهای نظامی را به طور مستقیم هدف گرفته و نه تنها با استفاده از سلاحهای اطلاعاتی کلاسیک، بلکه از طریق زرادخانۀ پیوسته درحال توسعه و نوآوری، همچون سلاحهای مخرب عصبی، ذهن و آ گاهی سربازان میدان نبرد را نابود میکنند.
▫️فصل دوم کتاب با عنوان «مرکزیت انسان»، پس از بیان شناختی از مغز به عنوان چالشی کلیدی برای آینده، علوم شناختی، علوم اعصاب، آسیب پذیریهای مغز انسان، نقش احساسات در روند شناختی انسان، مبارزۀ انسان برای جلبتوجه، تأثیرگذاری طولانی مدت فناوری بر مغز و رویکرد و وعدههای علوم اعصاب را مورد نقدوبررسی قرار میدهد.
📝 نگاهی به کتاب «ظهور جنگ شناختی» اثر فرانسوا دوکلوزل و ترجمۀ دکتر محمدحسین قربانی زواره
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
➖ شما میتوانید، جهت خرید کتاب 《ظهور جنگ شناختی》، به ادمین انتشارات شناخت پژوه، پیام دهید:
@ShenakhtPajoh_admin
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
ولادت حضرت فاطمه الزهرا (س) و روز مادر مبارک❤️
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻پدر زبانشناسی مدرن
‼️ نگاهی به کتاب زبان و اندیشه، اثر نوآم چامسکی
▫️چامسکی دربارۀ اندیشه در این کتاب چنین اعتقاد دارد: «اندیشه، خود باید با فهم نقادانه رابطۀ بیان زبانی با شمّ عمیقتر و پایدارتر انسان همراه شده باشد. نیروی انگیزندۀ زبان است که میگیرد، میلرزاند، دگرگون میسازد و از این رهگذر، انسان را انسان میکند. زبان، چه به گفته درآید و چه خاموش بماند، تنها خصیصۀ بهراستی انسانی است».
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
مجله خردورزی
🔻دانشمند علوم شناختی
‼️ نوآم چامسکی و تأثیرات او بر علومشناختی
▫️یکی از تأثیرات مهم چامسکی در روانشناسی شناختی، معرفی ایدهای است که کودکان و بزرگسالان بهعنوان نظریهسازان درونی عمل میکنند. بهعبارتدیگر، چامسکی معتقد بود که ذهن انسان دارای سیستمهای نظری پیچیدهای است که به آن اجازه میدهد تا دنیای اطراف را به طور فعال تفسیر و سازماندهی کند.
▫️پس از نقد رفتارگرایی، چامسکی به یکی از پیشگامان روانشناسی شناختگرا تبدیل شد. روانشناسان شناختگرا با الهام از ایدههای چامسکی، شروع به مطالعۀ فرایندهای ذهنی کردند و به بررسی چگونگی عملکرد ذهن در پردازش اطلاعات، یادگیری، زبان و حافظه پرداختند.
▫️منتقدان اشاره میکنند که نظریههای ذهنیتگرایی چامسکی، بهاندازۀ کافی بر اساس پژوهشهای تجربی نیستند. درحالیکه بسیاری از نظریههای شناختی و زبانیِ دیگر، بر پایۀ دادههای تجربی و آزمایشهای روانشناختی بنا شدهاند، نظریۀ چامسکی بیشتر بر استدلالهای فلسفی و تئوریک استوار است.
▫️چامسکی معتقد است که ساختارهای زبانی ذاتی، بهسرعت و بهصورت خودکار فعال شده و یادگیری زبان را تسهیل میکنند. اما تحقیقاتی دربارۀ کودکانی که یادگیری زبان آنها با تأخیر روبهرو میشود، این ادعا را به چالش کشیده است. این موارد نشان میدهند که ممکن است یادگیری زبان تحتتأثیر عوامل محیطی و تربیتی قرار بگیرد و نهتنها ساختارهای ذاتی.
▫️نظریات نوآم چامسکی، بهویژه در زمینۀ زبان و شناخت، به درک و تحلیل جنگ شناختی کمک میکند. چامسکی با تمرکز بر زبان و ساختارهای زبانی، نشان داد که چگونه زبان نهتنها ابزاری برای ارتباط، بلکه وسیلهای برای شکلدهی به تفکر و رفتار اجتماعی است.
📝 ساجده رضایی، مترجم و کارشناسی ارشد توانبخشی شناختی
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ «بزمجه ها»
♦️ تعبیر جالب شهید آوینی از کسانی که پشت گفتمان انقلاب قایم میشوند.
آنهایی که فقط در ظاهر ادب و نظم را رعایت میکنند...
@jahat_talk
@kheradvarzi_com
🔻تلسکوپی برای کشف کهکشانهای ذهن
‼️درآمدی بر پلتفرمهای ارزیابی شناختی
▫️فرض من بهعنوان نگارنده بر آن است که در سرزمینی که معلمها با فرایندهای یادگیری و حافظه آشنایی عمیقتری دارند، میتوانند کنشگران آموزشی مؤثرتری باشند. در نظام قضایی، اگر پیرامون حقوق و علوم اعصاب آموزشها متعاقباً قوانینی تعریف شود، احتمالاً فرصتهای زیستن در جامعۀ عادلانهتر، بیشتر خواهد شد. در نهایت، در جامعهای که لزوم توجه به سرمایۀ شناختی برای تمامی بخشهای ساختار قدرت اولویت بالایی داشته باشد، احتمالاً تجلّی اکثر مفاهیم از رفاه و امنیت تا عدالت و آزادی متفاوت خواهد بود.
▫️چنانچه دسترسی مستقیم به ذهن سومشخص وجود ندارد، روانشناس بهناچار خروجیهای ذهن، نظیر گفتار و رفتار فرد را موردمطالعه قرار میدهد. یکی از دیسیپلینهای عمده در این علم، روانشناسی رفتاری است که به مطالعۀ رفتار بهصورت محرک و پاسخ میپردازد.
▫️ورود پلتفرمهای ارزیابی شناختی به زندگی واقعی سازمانی، میتواند تعالی ترویج علومشناختی محسوب شود. گویی این تلسکوپ، محدود به اردوهای تفریحی رصد کهکشانهای ذهن نشده؛ بلکه ابزاری برای کشف توانمندیهای ذهنی و بهزیستی شناختی کارکنان سازمانها شده است.
📝 پویا پاکنژاد، کاندیدای دکتری مدیریت رسانه دانشگاه تهران
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻نفوذ بر باورها و رفتارها
‼️بررسی یافتهها و شکافها از تحقیقات تجربی
▫️مطالعات متعدد نشان داد که عملیات نفوذ بلندمدت رسانههای سنتی مانند روزنامهها، رادیو و تلویزیون، میتواند بر حمایت رأیدهندگان از یک حزب سیاسی خاص تأثیر بگذارد. برای مثال، به نظر میرسد جمعیت اوکراین و تایوان، پس از تعامل مکرر با کانالهای تلویزیونی مورد حمایت خارجی، به ترتیب به نامزدهای طرفدار روسیه یا چین رأی میدهند.
▫️تحقیقات بیشتری لازم است تا بفهمیم که آیا عملیات نفوذ آنلاین به دلیل افزایش نقش شبکههای اجتماعی و الگوریتمها، دارای اثرات متفاوتی نسبت به همتایان آفلاین خود هستند؟ تنها بیست و یک مورد از هشتاد و دو مطالعه، عملیات نفوذ در رسانههای اجتماعی را بررسی کردند. از این میان، چهارده مورد صرفاً روی فیسبوک یا توییتر متمرکز شدهاند.
📝 پژوهشگران هسته بینالملل بنیاد کارنگی؛
مترجم: ساجده رضایی
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢نیروی حزباللهی باید در داخل انسجام گرا باشد و خطکشی نکند...
دکتر سید حسین شهرستانی
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com