هدایت شده از کاظم پرکار یزدی پرکار یزدی
14.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥دکتر سید یاسر جبرائیلی: علت قاچاق ارزانی کالا در ایران نیست، گرانی نامعقول ارز است
🔹قیمتگذاری در داخل باید ریالی و بومی باشد نه اینکه بر اساس قیمت دلاری و جهانی
🔹آیا راه مقابله با قاچاق، گران کردن کالاهاست؟
🔹علت قاچاق، ارزانی کالا در ایران نیست، گرانی نامعقول ارز است.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از کاظم پرکار یزدی پرکار یزدی
برای پرینت تعدادی برگه به مغازهای مراجعه کردم. صنف مربوطه هزینههای سایزها و رنگهای مختلف پرینت را روی دیوار نصب کرده بود!
از فکاهیات اقتصاد ماست که در بخشی چون خدمات پرینت که مصداق بازار رقابتی است، قیمتگذاری داریم؛ اما تعیین نرخ ارز را به بازار انحصاری سپردهایم!
@syjebraily
هدایت شده از کاظم پرکار یزدی پرکار یزدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥آزادی بیان فقط در حد جسارت به اسلام و قرآن! وگرنه هر سخنی علیه صهیونیست ها مستوجب قتل است!
💥 یحیی سعود، نماینده ی مجلس اردن، مدت کوتاهی بعد از این سخنان، در تصادفی مشکوک کشته شد..
.
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
هدایت شده از کاظم پرکار یزدی پرکار یزدی
1099898627_1595334575.mp3
52.84M
♨️(قسمت اول) #جنگ_ترکیبی با محوریت شناختی، شبکههای اجتماعی و هوش مصنوعی
با سخنرانی استاد جنگ شناختی محمد جوانی
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
هدایت شده از کاظم پرکار یزدی پرکار یزدی
-323150077_-1736928599.mp3
90.68M
♨️(قسمت دوم) #جنگ_ترکیبی با محوریت شناختی، شبکههای اجتماعی و هوش مصنوعی
با سخنرانی استاد جنگ شناختی محمد جوانی
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
هدایت شده از کاظم پرکار یزدی پرکار یزدی
♨️سود خالص شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سال گذشته اعلام شد:
۱۲۲ هزار میلیارد تومان!!!
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
هدایت شده از کاظم پرکار یزدی پرکار یزدی
به رقم "درآمد" این شرکت در سال ۱۴۰۲ (سطراول) جدول بالا توجه کنید!
۲۹۹ هزار میلیارد تومن.
به رقم "سودخالص" این شرکت در سال ۱۴۰۲ (سطر۱۴)جدول بالا توجه کنید!
۱۲۲ هزار میلیارد تومن.
هدایت شده از کاظم پرکار یزدی پرکار یزدی
آیا فکر کنید این سود نجومی نتیجه نبوغ مدیریتی و افزایش بهرهوری مدیران این شرکت هست؟
خیر!
به زبان خیلی ساده و همه فهم توضیح میدم کمی طولانی میشه ولی حتما بخونید👇👇
هدایت شده از کاظم پرکار یزدی پرکار یزدی
.
♨️سود خالص شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سال گذشته اعلام شد:
۱۲۲ هزار میلیارد تومان!!!
برای اینکه این عدد کمی ملموس باشه، خوبه بدونید بودجه کل وزارت علوم مملکت امسال ۷۷ هزار میلیارد تومن و کل بودجه فرهنگی امسال کشور ۲۱ هزار میلیارد تومان هست!
این شرکت، مثل بقیه شرکتهای دلاردار و دلاری فروش، هم جزو صادرکنندگان اصلی کشور هست و هم محصولاتش رو به ملت مظلوم ما به قیمت جهانی میفروشه.
یعنی چی؟
طبق گفته مدیرعامل فولاد مبارکه، این شرکت در سال ۱۴۰۲ حدود ۷۰۰ میلیون دلار فولاد صادر کرده. این شرکتها، دلارشون رو میارن توی سامانه نیما که به واردکنندهها بفروشن.
اسفند سال ۱۴۰۱، قیمت دلار توی سامانه نیما، ۲۸ هزار تومن بوده. یعنی سال ۱۴۰۱ هم اگر ۷۰۰ میلیون دلار صادرات داشته، دلارهاش رو توی نیما با دلار ۲۸ هزارتومن یعنی حدود ۱۹ هزار میلیارد تومن فروخته!
اما اسفند ۱۴۰۲ قیمت دلار توی نیما رسید به ۴۰ هزار تومن و ۷۰۰ میلیون دلار رو ضرب کنید به ۴۰ هزار تومن.
اما این آخر قصه نیست. این شرکتها، محصولاتشون رو به داخل هم به قیمت جهانی میفروشن.
یعنی فولاد مبارکه، مثلا تیرآهن بخواد بفروشه، قیمت جهانی آهن که به دلار محاسبه میشه رو درمیاره بعد ضربدر قیمت دلار داخل میکنه و به مردم ایران میفروشه!
اینجاست که نرخ دلار هرچی بره بالا، این شرکتها بیشتر سود میکنن....
فرض کنید قیمت جهانی هر تن آهن ۷۵۰ دلار هست. اگر نرخ دلار ۲۸ هزار تومان باشه، فولاد مبارکه هر تن آهن رو به داخل کشور ۲۱ میلیون تومن میفروشه. اما اگر دلار ۶۰ هزار تومن بشه، همین یک تن آهن رو به داخل ۴۵ میلیون تومن میفروشه.
یعنی چی؟
یعنی هرچی نرخ دلار بره بالا، این شرکتهای دلار دار، هم با افزایش قیمت دلار سود بیشتر میکنن و هم با دلار گرونتر به مردم میفروشن.
خلاصه اینکه ذره ذره که از سفره ۸۵ میلیون ایرانی که با گرانیها کم میشه، اینجا جمع میشود عزیزان!
سوال اینه که چرا این شرکتها که صاحب دلار هستن باید قیمت دلار رو تعیین کن؟
چرا باید آهن ایرانی به ملت ایران به قیمت جهانی و با نرخ دلار فروخته بشه؟ اقتصاد ایران و معیشت مردم چه خیری از این گرون کردن دلار و فروش دلاری به داخل دیده؟
اما راهکارچیه؟
۱- باید نرخ ارز توسط دولت تعیین بشه.
همه صادرکنندگان کشور باید ارزشون رو بیارن با یک قیمت مشخص بفروشن به بانک مرکزی. بانک مرکزی هم به همون نرخ، ارز رو بفروشه به واردکنندگان.
نکته مهم هم اینجاست که اولا بابت هرچیزی نباید ارز بدن (مثلا بابت واردات خاک زیر پای گربه یا دسته بیل ارز داده نشه!).
ثانیا نظارت بشه کالاهای وارداتی با همان قیمت ارز که بانک مرکزی فروخته به دست مصرف کننده برسه. تو این دنیای فناوری اطلاعات، نظارت بر این چیزها هیچ کاری نداره.
۲- مگه ملت ایران به دلار حقوق میگیرن که خرجشون به دلار شده؟
نفت و گاز و فلزات و محصولات پتروشیمی و پالایشی و معدنی که مواد اولیه تولید هستن، باید به ریال قیمتگذاری بشه برای فروش به داخل.
اینم فرمول داره!
این شرکتها یه هزینههایی دارن، یه درصد معقولی هم باید سود بگیرن. قیمت نهایی اینجوری درمیاد.
خلاصه اینکه از عدم آگاهی مردم این اتفاقات داره رقم میخوره!
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
هدایت شده از کاظم پرکار یزدی پرکار یزدی
یادتون هست آقای طیب نیا اصرار داشت که دلار باید تک نرخی و ۶۰ هزار تومن بشه!
منظورش همین بود دلار این شرکتها باید ضربدر ۶۰ هزار تومن بشه.🙂
ما هم که اعتراض میکنیم چرا ۶۰ هزار تومن؟! انگ میزنن که شما با تک نرخی شدن ارز مخالفید و موافق فساد در ارز ترجیحی هستید و...
هدایت شده از ح دهقان زاده
🟣 روایتی کمتر شنیده شده از بهار ۱۴۰۳ ــ تحیل یک اصلاح طلب غیر افراطی
👈رئیسجمهور وامدار جریان اصلاحطلب نبود
فرهیختگان ــ چهارشنبه 21 شهریور
محمد قوچانی در شماره آخر مجله آگاهی نو بخشی از آنچه در فرآیند انتخابات براصلاحات گذشت و کمتر نقل شده را از قول افراد موثر در انتخابات نقل کرده است. نکته مهمی که البته در روایت قوچانی بیشتر جلب توجه میکند، این بود که بهنظر میرسد قوچانی تلاش دارد اثبات کند مسعود پزشکیان وامدار جریان اصلاحات نیست، امری که البته پیش از این از جانب دیگر فعالان اصلاحطلبی هم نقل شده بود.
رئیسجمهور وامدار جریان اصلاحطلب نبود
🔸فرهیختگان: اسفند 1402 اصلاحطلبان تحریم انتخابات را وارد فاز جدیدی کردند، رئیس دولت اصلاحات، رای نداد و بعد از آن در پیامی اعلام کرد برای اینکه کنار مردم بماند، در انتخابات رای نداده است. مسیر کنشگری اصلاحطلبان در فضای سیاسی کشور اما در اردیبهشتماه تغییری 180 درجهای کرد و درحالیکه بخش رادیکال اصلاحات در حال روی میز گذاشتن گزینههای دیگری برای کنشگری در سیاست بودند و مشخصا از راهبرد خیابان بهجای صندوق دفاع میکردند، حالا در روزهای آخر اردیبهشتماه، جبهه اصلاحات در تکاپوی معرفی گزینهای تمام اصلاحطلب برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری بود. از زمانی که اصلاحات عزم خود را برای ورود به انتخابات جزم کرد تا پیروزی مسعود پزشکیان، حاشیههای پشتپرده و البته رسانهای اصلاحطلبان کم نبود.
محمد قوچانی اما در شماره آخر مجله آگاهی نو بخشی از آنچه براصلاحات گذشت و کمتر نقل شده را از قول افراد موثر در انتخابات نقل کرده است. نکته مهمی که البته در روایت قوچانی بیشتر جلب توجه میکند، این بود که بهنظر میرسد قوچانی تلاش دارد اثبات کند مسعود پزشکیان وامدار جریان اصلاحات نیست، امری که البته پیش از این از جانب دیگر فعالان اصلاحطلبی هم نقل شده بود.
➖پزشکیان اولین گزینه جبهه اصلاحات نبود
قوچانی در روایت خود اشاره میکند مسعود پزشکیان، تقریبا جزء آخرین گزینههایی بود که مورد توجه اصلاحطلبان قرار داشت. یکی از موضوعاتی که منجر شد مسعود پزشکیان در میان گزینههای پیشنهادی قرار گیرد، صحبتها و اظهارات او در ماجرای مهسا امینی در تلویزیون و پس از آن کنش او در دانشگاه در جریان اتفاقات سال 1401 بود. قوچانی اما در بخشی از روایت خود به این موضوع اشاره کرد که چون «مسعود پزشکیان، منشور 15 مادهای خاتمی را نپذیرفت، اولین گزینه جبهه اصلاحات نبود.» او در جلسه اصلاحات خود را قبل از اصلاحطلبی، چهرهای اصولگرا خواند که تنها راهحل کشور را اصلاحات میداند. «پزشکیان حتی تعهدنامه جبهه اصلاحات را امضا نکرد. این تعهدنامه او را موظف میکرد که در صورت تایید صلاحیت چندنامزد اصلاحطلب، به سود نامزد انتخاباتی جبهه اصلاحات کنارهگیری کند.» اصلاحطلبان احتمال کمی میدادند که گزینههای معرفی شده، مورد تایید شورای نگهبان قرار گیرند، این موضوع حداقل در مورد عباس آخوندی و اسحاق جهانگیری برای اصلاحات قطعی بود.
تصور اصلاحات این بود که همه گزینههای معرفی شده توسط شورای نگهبان رد خواهند شد و اصلاحات حالا با دلیل و مدرک مشخص انتخابات را تحریم میکند. اما روز یکشنبه 20 خرداد، گزینه سوم اصلاحات، تک نامزد تایید شده اصلاحطلبان بود. قوچانی البته در روایت خود از فرآیند انتخاب نامزد جبهه اصلاحات، کنایهای نیز به رئیس جبهه اصلاحات زد و به این موضوع اشاره کرد که برخلاف آنچه آذر منصوری میگفت و معتقد بود شورای نگهبان نمیتواند برای ما نامزد تعیین کند اما «نهایتا این اتفاق افتاد». شورای نگهبان از میان نامزدهای اصلاحات یک گزینه را تایید کرد و اصلاحطلبان نیز ناچار به حمایت از تنها گزینه اصلاحات شدند.
هدایت شده از ح دهقان زاده
➖اشتباه راهبردی اصلاحات در عدم حمایت از نامزد نیابتی
در میان تمام گزینههای مطرح شده از سوی جبهه اصلاحات، نام یکنفر کمتر شنیده شد؛ محمدجواد ظریف، چهرهای بود که افرادی ازجمله علی لاریجانی نیز به او گفته بودند که بهتر است در انتخابات مشارکت کند. لاریجانی، محمدجواد ظریف را مهمترین شانس جبهه اصلاح_ اعتدال میدانست، که البته ظریف در پاسخ جواب منفی داده و گفته بود که «سیاست داخلی را نمیشناسد.» ظریف البته اختلافاتی هم با جبهه اصلاحات داشت که یکی از آنها اجتناب از حمایت از نامزد نیابتی بود. ظریف این اقدام را اشتباه راهبردی اصلاحات میدانست و معتقد بود «در برابر خطری به نام سعید جلیلی، باید ائتلافی میان اصلاحطلبان و اعتدالگرایان صورت گیرد.» علاوهبراین صوتی که بعد از اتمام انتخابات مجلس از صحبتهای محمدجواد ظریف بیرون آمد، اختلافات او با اصلاحات را بیشتر کرد. این موارد منجر شد ظریف برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری انگیزه چندانی نداشته باشد و همچنین قوچانی در روایت خود به این موضوع اشاره کرد که ظریف هم پیامهایی درباره احتمال ردصلاحیت خود توسط شورای نگهبان دریافت کرده بود و علاوهبراین اشاره کرد درصورت تداوم وضع موجود کشور ممکن است در شرایطی قرار گیرد که مدیریت آن سخت باشد و او نمیخواهد ابزاری برای این نوع مدیریت باشد. بر این اساس کاندیداتوری محمدجواد ظریف نیز چندان جدی پیگیری نشد.
➖پزشکیان وامدار اصلاحطلبان است یا نه؟
روایت آگاهی نو از کنش و رفتار پزشکیان در جلسه جبهه اصلاحات و حمایت اصلاحات از او چند نکته را مورد توجه قرار میدهد. قوچانی پزشکیان را شخصیتی معرفی میکند که علیرغم اینکه احترام زیادی برای خاتمی قائل بود اما اظهارات و نظراتی همراستا با تمام مواضع جبهه اصلاحات و حتی با سیدمحمد خاتمی نداشته است. امری که بعدا برخی از اصلاحطلبان به آن اشاره کردند. محمد عطریانفر معتقد بود، پزشکیان اصلاحطلب تشکیلاتی نبوده است. بخشی از این مواضع را میتوان متوجه رفتار اصلاحطلبان رادیکال بعد از انتخابات دانست. بسیاری از چهرههای اصلاحطلب بعد از پیروزی پزشکیان، به دنبال سهمخواهی برای چینش کابینه برمبنای گزینههای مدنظر خود بودند و پس از اینکه این اتفاق نیفتاد شروع به فشار به دولت کردند. بهنظر میرسد قوچانی از مطرح کردن جزئیات آنچه در مواجهه اصلاحات با مسعود پزشکیان گذشته است، بهدنبال یادآوری این گزاره به اصلاحات است که مسعود پزشکیان، توفیق اجباری اصلاحطلبان بود و اگر حق انتخاب داشتند، از گزینههای دیگری حمایت میکردند تا از این طریق یادآوری کند که سهمخواهیهای آنها چندان معقول نیست.
علاوهبراین تاکید قوچانی بر اینکه پزشکیان خود را پیش از اصلاحطلبی، چهرهای اصولگرا میدانست، این گزاره را پررنگ میکند که قوچانی تلاش دارد، فاصلهای میان پزشکیان و اصلاحطلبان بگذارد تا درصورتیکه دولت در مسیر مطلوب حرکت نکرد و نتوانست رضایت عمومی را جلب کند تا حد ممکن بار هزینه بر دوش اصلاحطلبان کمتر شده و بخشی متوجه اصولگرایان شود؛ اقدامی که البته آذر منصوری نیز در روزهای ابتدایی بعد از پیروزی پزشکیان، تلاشهایی برای بیان آن کرد که البته با نقدهای زیادی مواجه شد. نکتهای که البته پررنگتر از سایر موضوعات به چشم میآید اینکه طیف معتدل اصلاحطلبان در تلاشاند تا این موضوع را جا بیندازند که مسعود پزشکیان وامدار اصلاحطلبان نیست. او توانسته برمبنای ویژگیهای شخصیتی خود، شعار و زاویه نگاهی که مخصوص به خودش بوده، رای بیاورد و اصلاحطلبان در این مسیر تنها با او همراه شدند.
ــــــــــــــــــــــــــــــ
متن کامل گزارش زهرا طیبی، خبرنگار گروه نقد روز را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.