فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥀استوری
🌹🍃سلام صبح به خیر و عافیت
🌷عطر، تلاوت آیات قرآن کریم🌷
🌷🌿🍂🍃🌹🌿🍂🍃🌷
🌹اولین سلام صبح گاهی تقدیم به ساحت قدسی قطب عالم امکان، حضرت صاحب العصر و الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
⚪️ صبح مان را آغازمی کنیم، با سلام به ساحت مقدس چهارده معصوم علیهم السلام و حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام و حضرت زینب کبری سلام الله علیها، به نیابت از امام خمینی رضوان الله علیه و تمامی شهدا، علما، شهیدحاج قاسم سلیمانی، مؤمنین مؤمنات:
┄✦🌸✦༻﷽༺✦🌸✦┄
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ🌹 ﯾﺎ ﺭَﺳﻮﻝَ ﺍﻟﻠﻪ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ⚪️ ﯾﺎ ﺍﻣﯿﺮَﺍﻟﻤﺆﻣﻨﯿﻦ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏِ🌹ﯾﺎ ﻓﺎﻃﻤةُ ﺍﻟﺰﻫﺮﺍﺀُ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ⚪️ ﯾﺎ ﺣﺴﻦَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﺍﻟﻤﺠﺘﺒﯽ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ🌹 ﯾﺎ ﺣﺴﯿﻦَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﺳﯿﺪَ ﺍﻟﺸﻬﺪﺍﺀِ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ⚪️ﯾﺎ ﻋﻠﯽَّ ﺑﻦَ ﺍﻟﺤﺴﯿﻦِ ﺯﯾﻦَ ﺍﻟﻌﺎﺑﺪﯾﻦَ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ🌹ﯾﺎ ﻣﺤﻤﺪَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ِ ﺍﻟﺒﺎﻗﺮُ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ⚪️ﯾﺎ ﺟﻌﻔﺮَ ﺑﻦَ ﻣﺤﻤﺪٍ ﺍﻟﺼﺎﺩﻕُ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ🌹ﯾﺎ ﻣﻮﺳﯽ ﺑﻦَ ﺟﻌﻔﺮٍ ﺍﻟﮑﺎﻇﻢُ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ⚪️ﯾﺎ ﻋﻠﯽَّ ﺑﻦَ ﻣﻮﺳَﯽ ﺍﻟﺮﺿَﺎ ﺍﻟﻤُﺮﺗﻀﯽ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ🌹 ﯾﺎ ﻣﺤﻤﺪَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﺍﻟﺠﻮﺍﺩُ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ⚪️ﯾﺎ ﻋﻠﯽَّ ﺑﻦَ ﻣﺤﻤﺪٍ ﺍﻟﻬﺎﺩﯼ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ🌹ﯾﺎ ﺣﺴﻦَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ العسکری
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ⚪️ﯾﺎ ﺑﻘﯿةَ ﺍﻟﻠﻪِ، یا اباصالحَ المهدی و رحمةُ الله و بركاته.
🌹الهی
⚪️یا حَمیدُ بِحَقِّ مُحَمَد
🌹یا عالیُ بِحَقِّ علی
⚪️یا فاطِرُ بِحَقِّ فاطمه
🌹یا مُحْسِنُ بِحَقِّ الحسن
⚪️یا قدیمَ الاِ حسان بِحَقِّ الحُسَیْن
🌹عجِّلْ لِوَلیِّکَ الْفَرَجَ صاحبَ العصرِ والزَّمان
🥀در پایانِ پیام هاى این آیه 14، به طور گذرا به دو بحثِ احسان به والدین و شكر خداوند، اشاره اجمالى داریم:
🌹احسان به والدین
⚪️🍃در آیه هاى 83 سوره ى بقره، 36 سوره ى نساء ، 151 سوره ى انعام و 23 سوره ى اسراء در رابطه با احسان به والدین سفارش شده، ولى در سوره ى لقمان، احسان به والدین به صورت وصیّت الهى مطرح شده است.
در موارد متعدّدى از قرآن، تشكّر از والدین در كنار تشكّر از خداوند متعال مطرح شده و در بعضى موارد نیز به زحمات طاقت فرساى مادر اشاره شده است.
🌹🍃جایگاه والدین به قدرى بلند است كه در آیه ى بعد مى فرماید: اگر والدین تلاش كردند تو را به سوى شرك گرایش دهند، از آنان اطاعت نكن، ولى باز هم رفتار نیكوى خود را با آنان قطع نكن. یعنى حتّى در مواردى كه نباید از آنان اطاعت كرد، نباید آنها را ترك كرد.
⚪️🍃آرى، احترام به والدین از حقوق انسانى است، نه از حقوق اسلامى، از حقوق دائمى است، نه از حقوق موسمى و موقّت. در روایات مى خوانیم كه احسان به والدین در همه حال لازم است، خوب باشند یا بد، زنده باشند یا مرده.
🌹🍃پیامبر را دیدند كه از خواهر رضاعى خود بیش از برادر رضاعى اش احترام مى گیرد، دلیل آن را پرسیدند، حضرت فرمود: «چون این خواهر بیشتر به والدینش احترام مى گذارد».(263)
⚪️🍃در قرآن کریم مى خوانیم كه حضرت یحیى و حضرت عیسى علیهما السلام هر دو مأمور بودند به مادران خویش احترام گذارند.(264)
رسول الله صلى الله علیه وآله فرمود: «بعد از نماز اوّل وقت، كارى بهتر از احترام به والدین نیست».(265)
🔻🔻🔻
🔺🔺🔺
🌹🍃در كربلا، پدرى را شهید كردند و فرزندش به یارى امام برخواست. امام حسین علیه السلام به فرزند فرمود: «برگرد، زیرا مادرت داغ شوهر دیده و شاید تحمّل داغ تو را نداشته باشد. جوان گفت: مادرم مرا به میدان فرستاده است».(266)
🌹گستره ى معناى والدین
⚪️🍃در فرهنگ اسلام، به رهبر آسمانى، معلّم و مربّى و پدرِ همسر نیز پدر گفته مى شود.
🌹🍃در روزهاى پایانى عمر پیامبر كه حضرت در بستر بیمارى بودند، به على علیه السلام فرمودند: به میان مردم برو و با صداى بلند بگو:
لعنت خدا بر هر كس كه عاقّ والدین باشد،
لعنت خدا بر هر برده اى كه از مولایش بگریزد،
لعنت خدا بر هر كسى كه حقّ اجیر و كارگر را ندهد.
⚪️🍃حضرت على علیه السلام آمد و در میان مردم این جملات را گفت و برگشت. بعضى از اصحاب این پیام را ساده پنداشتند و پرسیدند: ما درباره ى احترام به والدین و مولا و اجیر قبلاً این گونه سخنان را شنیده بودیم، این پیام تازه اى نبود كه پیامبر از بستر بیمارى براى ما بفرستد. حضرت كه متوجّه شد مردم عمق پیام او را درك نكرده اند، بار دیگر على علیه السلام را فرستاد 🌹🍃و فرمود: به مردم بگو:
🌷مرادم از عاقّ والدین، عاق كردن رهبر آسمانى است. یا علىّ! من و تو پدر این امّت هستیم و كسى كه از ما اطاعت نكند عاقّ ما مى شود.
🌷من و تو مولاى این مردم هستیم و كسانى كه از ما فرار كنند، مورد قهر خداوند متعال هستند.
🌷من و تو براى هدایت این مردم اجیر شده ایم و كسانى كه حقّ اجیر را ندهند، مورد لعنت خداوند متعال هستند.
⚪️🍃در این ماجرا ملاحظه مى فرمایید كه گرچه احسان و اطاعت از والدین یك معناى معروف و رسمى دارد، ولى در فرهنگ اسلام مسأله از این گسترده تر است.
🌹شكر خداوند تبارک و تعالی
⚪️🍃خداوند متعال، نیازى به عبادت و تشكّر ما ندارد و قرآن، بارها به این حقیقت اشاره نموده و فرموده است: خداوند متعال از شما بى نیاز است.(267) ولى توجّه ما به او، مایه ى عزّت و رشد خود ماست، همان گونه كه خورشید نیازى به ما ندارد، این ما هستیم كه اگر منازل خود را رو به خورشید بسازیم، از نور و روشنایى آن استفاده مى كنیم.
🌷🍃یكى از ستایش هایى كه خداوند متعال در قرآن از انبیا دارد، داشتن روحیه ى شكرگزارى است. مثلاً درباره ى حضرت نوح با آن همه صبر و استقامتى كه در برابر بى وفایى همسر، فرزند و مردم متحمّل شد، خداوند متعال از شكر او یاد كرده و او را شاكر مى نامد. «كان عبداً شكوراً»(268)
بارها خداوند متعال از ناسپاسى اكثر مردم شكایت كرده است.
🌷🍃البتّه توفیق شكر خداوند را باید از خدا خواست، همان گونه كه حضرت سلیمان از او چنین درخواست كرد: «ربّ اوزعنى أن أشكر نعمتك الّتى انعمت علىّ»(269) ما غالباً تنها به نعمت هایى كه هر روز با آنها سر و كار داریم توجّه مى كنیم و از بسیارى نعمت ها غافل هستیم، از جمله آنچه از طریق نیاكان و وراثت به ما رسیده و یا هزاران بلا كه در هر آن از ما دور مى شود و یا نعمت هاى معنوى، مانند ایمان به خداوند متعال و اولیاى او، یا تنفّر از كفر و فسق و گناه كه خداوند متعال در قرآن کریم از آن چنین یاد كرده است: «حبّب الیكم الایمان و زیّنه فى قلوبكم و كرّه الیكم الكفر و الفسوق و العصیان»(270)
⚪️🍃علاوه بر آنچه بیان كردیم، بخشى از دعاهاى معصومین نیز توجّه به نعمت هاى الهى و شكر و سپاس آنهاست، تا روح شكرگزارى را در انسان زنده و تقویت كند.
🌷🍃شكر الهى، گاهى با زبان و گفتار است و گاهى با عمل و رفتار.
⚪️🍃در حدیث مى خوانیم: هرگاه نعمتى از نعمت هاى الهى را یاد كردید، به شكرانه ى آن صورت بر زمین گذارده و سجده كنید و حتّى اگر سوار بر اسب هستید، پیاده شده و این كار را انجام دهید و اگر نمى توانید، صورت خود را بر بلندى زین اسب قرار دهید و اگر این كار را هم نمى توانید، صورت را بر كف دست قرار داده و خدا را شكر كنید.(271)
🌹نمونه هاى شكر عملى
⚪️🍃1. نماز، بهترین نمونه ى شكر خداوند متعال است. خداوند متعال به پیامبرش مى فرماید: به شكرانه ى این كه ما به تو «كوثر» و خیر كثیر دادیم، نماز بر پا كن. «انّا أعطیناك الكوثر . فصلّ لربّك و انحر»(272)
🌷🍃2. روزه؛ چنانكه پیامبران الهى به شكرانه نعمت هاى خداوند، روزه مى گرفتند.(273)
⚪️🍃3. خدمت به مردم. قرآن مى فرماید: اگر بى سوادى از باسوادى درخواست نوشتن كرد، سر باز نزند و به شكرانه سواد، نامه ى او را بنویسد. «ولا یأب كاتب أن یكتب كما علّمه اللّه»(274) در اینجا نامه نوشتن كه خدمت به مردم است، نوعى شكر نعمت سواد دانسته شده است.
🌷🍃4. قناعت. پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله فرمودند: «كن قَنِعاً تكن اشكر النّاس»(275) قانع باش تا شاكرترین مردم باشى.
⚪️🍃5. یتیم نوازى. خداوند متعال به پیامبرش مى فرماید: به شكرانه ى این كه یتیم بودى و ما به تو مأوا دادیم، پس یتیم را از خود مران. «فامّا الیتیم فلاتقهر»(276)
🔻🔻🔻
🌷🍃6. كمك به محرومان و نیازمندان. خداوند متعال به پیامبرش مى فرماید: به شكرانه ى این كه نیازمند بودى و ما تو را غنى كردیم، فقیرى را كه به سراغت آمده از خود مران. «و امّا السائل فلاتنهر»(277)
⚪️🍃7. تشكّر از مردم. خداوند متعال به پیامبرش مى فرماید: براى تشكّر و تشویق زكات دهندگان، بر آنان درود بفرست، زیرا درود تو، آرام بخش آنان است. «و صلّ علیهم انّ صلاتك سكن لهم»(278)
تشكّر از مردم تشكر از خداوند متعال است، همان گونه كه در روایت آمده است: كسى كه از مخلوق تشكّر نكند، از خداوند متعال شكرگزارى نكرده است. «مَن لم یشكر المنعم من المخلوقین لم یشكر اللّه»(279)
تلخى ها هم تشكّر مى خواهد
🌷🍃قرآن مى فرماید: «عسى أن تكرهوا شیئاً و هو خیر لكم و عسى أن تحبّوا شیئاً و هو شرّ لكم»(280) چه بسیار چیزهایى كه شما دوست ندارید، ولى در حقیقت به نفع شماست و چه بسیار چیزهایى كه شما دوست دارید، ولى به ضرر شماست.
🌸اگر بدانیم؛ دیگران مشكلات بیشترى دارند.
⚪️اگر بدانیم؛ مشكلات، توجّه ما را به خداوند متعال بیشتر مى كند.
🌸اگر بدانیم؛ مشكلات، غرور ما را مى شكند و سنگدلى ما را برطرف مى كند.
⚪️اگر بدانیم؛ مشكلات، ما را به یاد دردمندان مى اندازد.
🌸اگر بدانیم؛ مشكلات، ما را به فكر دفاع و ابتكار مى اندازد.
⚪️اگر بدانیم؛ مشكلات، ارزش نعمت هاى گذشته را به ما یادآورى مى كند.
🌸اگر بدانیم؛ مشكلات، كفّاره ى گناهان است.
⚪️اگر بدانیم؛ مشكلات، سبب دریافت پاداش هاى اُخروى است.
🌸اگر بدانیم؛ مشكلات، هشدار و زنگ بیدارباش قیامت است.
⚪️اگر بدانیم؛ مشكلات، سبب شناسایى صبر خود و یا سبب شناسایى دوستان واقعى است.
🌸و اگر بدانیم؛ ممكن بود مشكلات بیشتر یا سخت ترى براى ما پیش آید، خواهیم دانست كه تلخى هاى ظاهرى نیز در جاى خود شیرین است.
آرى، براى كودك، خرما شیرین و پیاز و فلفل تند و ناخوشایند است؛ امّا براى والدین كه رشد و بینش بیشترى دارند، ترش و شیرین هردو خوشایند است.
حضرت على علیه السلام در جنگ اُحد فرمود: شركت در جبهه از مواردى است كه باید شكر آن را انجام داد. «و لكن من مواطن البشرى و الشكر»(281) و دختر او حضرت زینب علیها السلام در پاسخ جنایت كاران بنى امیّه فرمود: در كربلا جز زیبایى ندیدم. «ما رأیت الاّ جمیلاً»(282)
⚪️به یكى از اولیاى خدا گفته شد حقّ تشكّر از خداوند متعال را بجا آور. او گفت: من از تشكّر و سپاس او ناتوانم. خطاب آمد: بهترین شكر همین است 🌸كه اقرار كنى من توان شكر او را ندارم. سعدى گوید:
از دست و زبان كه برآید
كز عهده شكرش به درآید
بنده همان به كه زتقصیر خویش
عذر به درگاه خدا آورد
263) كافى، ج 2، ص 161. 264) مریم، 14 و 32. 265) میزان الحكمه. 266) اعیان الشیعه، ج 1، ص 607. 267) نمل، 40 ؛ لقمان، 12 و زمر، 7. 268) اسراء، 3.
269) نمل، 19. («اوزعنى»، یعنى به من الهام و عشق و علاقه نسبت به شكر نعمت هایت، مرحمت فرما.) 270) حجرات، 7. 271) كافى، باب الشكر، حدیث 25. 272) كوثر، 1 - 2. 273) وسائل، ج 10، ص 446. 274) بقره، 282. 275) مستدرك، ج 11، ح 12676. 276) ضحى، 9. 277) ضحى، 10. 278) توبه، 103. 279) عیون الاخبار، ج 2، ص 24. 280) بقره، 216. 281) نهج البلاغه، خطبه 156. 282) بحار، ج 45، ص 116.