🎥 قصه یک بند انگشت...
ننه علی؛ مادر شهیدان امیر و علی شاهآبادی.
🔹 این کوچهها به اسم سه تا شهید، دو تا شهیده، اونوقت ما از یک بند انگشت دریغ میکنیم؟
فردا همین انگشت شهادت میده ....
🍔@khordaniaha
11.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جوجه ترش گیلانی
بریم سراغ جوجه ترشمون😋
مواد لازم👇
سینه مرغ بدون استخوان:۲عدد
زعفرون دم کرده: به مقدار لازم
پیاز رنده شده:۱عدد متوسط
سیر له شده:۲حبه
سبزی شامل جعفری ونعنا به نسبت مساوی:۲ق.غ
تخم گشنیز کوبیده شده:۱ق.چ
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
رب انار ملس:۲ق.غ پر
روغن زیتون فرابکر:۲ق.غ پر
گردوی پودر شده:۵ق.غ پر
آب نارنج یا لیمو:۳ق.غ
کره به مقدار لازم
تمام مراحل پخت داخل ویدئو به طور کامل گفته شده فقط اون سس مخصوص دلبخواهیه میتونید درست کنید و بدید روی جوجه هاتون که آماده شده
🍔@khordaniaha
5.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#بمب_پیتزا
خمیر بیسکویت
سُس مارینارا
پپرونی
پنیر موزارلا
کره ( ۳ قاشق غذا خوری )
سیر ( ۲ حبه )
نمک و فلفل ( به مقدار دلخواه )
چاشنی ایتالیایی ( ۱ قاشق غذا خوری )
پنیر پارمزان
محتویات چاشنی ایتالیایی:
گوجه فرنگی خشک شده ( 2 قاشق غذا خوری )
سیر خشک شده ( 1 قاشق غذا خوری )
ارگانو خشک شده ( 1 قاشق غذا خوری )
ریحان خشک شده ( 1 قاشق غذاخوری )
رزماری خشک شده ( 1 قاشق غذا خوری )
مرزنجوش خشک شده ( 1 قاشق غذا خوری )
پونه خشک شده ( 1 قاشق غذا خوری )
گشنیز خشک شده ( 1 قاشق غذا خوری )
آویشن خشک شده ( 1 قاشق غذا خوری )
مرزه خشک شده ( در صورت تمایل) ( 1 قاشق غذا خوری )
فلفل قرمز خشک شده ( 1 قاشق چای خوری )
فلفل سیاه ( 1 قاشق چای خوری )
شربت ذرت ( 1 قاشق چای خوری )
🍔@khordaniaha
🍁🍂 جشن ها و آداب و رسوم فصل #پاییز در گوشه و کنار جهان
🔹 با شروع فصل پاییز به معرفی جشن ها و آداب و رسوم جذاب و شنیدنی در کشورهای مختلف دنیا می پردازیم.
🔸 جشن #شکرگزاری و برداشت، #ماساچوست
روز شکرگزاری Thanksgiving#
🔹 این جشن در #آمریکا و استان #ماساچوست در چهارمین پنج شنبه ماه نوامبر برگزار می شود.
این مراسم از تاریخ پاییز سال ۱۶۲۱ تاکنون در میان مردم برگزار می شود. در این روز کشاورزان به دلیل فراوانی محصولات گندم و پر شدن انبار غله سه روز جشن می گیرند.
👤 آبراهام لینکلن روز شکرگذاری را در سال ۱۸۶۳ در تاریخ این کشور، اعلام کرد.
اگر می خواهید که این جشن را در این قاره به زیبایی و بزرگی ببینید می توانید به ماساچوست بروید. در آنجا کشاورزان غذاهای متنوعی مانند بوقلمون، غاز شکم پر کن و ماهی را درست می کنند و همگی با هم در سر میز شام از این ضیافت برداشت محصول لذت می برند.
🍔@khordaniaha
🔹روز ۴ ام شهریور, جشن #شهریورگان و روز پدر ایرانیست که از جمله جشنهای دوازدگانهٔ ایران باستان بوده است.
مردم در خانهها آتش میافروختند و ستایش خداوند و شکر نعمتهای او میکردند.
🍔@khordaniaha
کوله مرجان-ناقالی در روستای خان آباد:
خان آباد (محمدیه)روستایی کوهستانی است که در بخش جنوبی استان مرکزی قرار گرفته است .خان آباد در ۳۵ کیلومتری غرب شهرستان خمین و در ۴۲ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان شازند واقع شده است.
شامگاه چهلمین روز پس از جشن شب چله،در چله ی زمستان، جشن ناقالي «کردعلي کوه» «سَدَه» یا «سده سوزی» برگزار میشود.در روستاي خان آباد جشن سده يا همان جشن ناقالي يا چار چار ناقالي از ديرباز برگزار مي شود. اهالي روستاي خان آباد بر اين باورند که سرماي زمستان در اين هشت روز که برابر با چهار روز آخر چله بزرگه و چهار روز اول چله کوچيکه مي باشد به اوج خود ميرسد و بعد از پايان اين هشت روز زمين نفس مي کشد و زندگي را از سر ميگيرد.لذا به همين مناسبت جشن مي گيرند و با آتش زدن مترسکی زشت به نام کوله مرجان که نماد چیره شدن نور بر ظلمت و سیاهی می باشد میخوانند:
« ناقالي گنه گنه چهل رفته پنجا مانه»
کشاورزان و باغداران نیز با قرار دادن تکه سنگي در روي تنه درختان ميوه آرزوي سالي پربار را در سر مي پرورانند آنها بر این باورند که قرار دادن سنگ در لابه لای شاخه و یا روی تنه درختان باردهی درخت را افزایش می دهد.
جشن سده در نواحی مختلف با نامهای مختلفی شناخته میشود:در خراسان «سَرِه»، در نواحی اراک «جشن چوپانان»، در خمین «کُردِه يا کردعلي کوه»، در دلیجان «هَله هَله» و در بَدَخشان تاجیکستان به نام «خِرپَچار». در فراهان، سنگسر سمنان، چهار روز پیش و پس از سده را «چاروچار» و سردترین شب زمستان میدانند.
همانگونه که میدانیم در ایران باستان سال به دو بخش تابستان بزرگ «هَمَه» و زمستان بزرگ «زَیِنَه» تقسیم شده بود که هریک را چَهره مینامیدند. بخش نخست که تابستان است از آغاز فروردین تا آخر مهر، یعنی 210 شبانه روز و بخش دیگر که زمستان بزرگ است از آغاز آبان ماه تا آخر اسفند یعنی پنج ماه به اضافه ی روزهای کبیسه و به عبارت دیگر در سه سال نخستین 156 روز و سال چهارم 157 روز بوده است. بنابراین سده عبارت است از 100 روز از آبان گذشته که سده یا سته نامیده میشود، یعنی 100 روز از زمستان گذشته است که برابر است با دهم بهمن ماه.
🍔@khordaniaha
شب چلهی گیلانی
چله به عنوان گرامیداشت شب اول زمستان کهاز فردای آن تاریکی کاستی میگیرد و خورشید هر روز قدری بیش از روز پیش بر جهان روشنایی میافکند، یاد شده است.
در فرهنگ مردمان گیلان، سه ماه زمستان به دو چله تقسیم میشود: «پیله چله» یا چله بزرگ که از اول دی آغاز و تا ۱۰ بهمن ادامه مییابد و «کوچ چله» که از ۱۰ بهمن تا ۲۰ اسفند است. اعتقاد بر این بود که در پیلهچله هوا سرد و گزنده بوده و احتمال بارش برف زیاد است و البته بر خلاف کوچیچله، برفی که در پیلهچله میبارد، دیرتر آب میشود.
آب کونوس یا ازگیل کال رسیده شده در آب نمک و آب خوج، انار، هندوانه، انواع مغزها، کویی(کدو) کاکا، نان کشتا و ...از خوراکیهای محبوب چله شبِ گیلانیهاست.
فال پوست هندوانه نیز در شب چلههای قدیم گیلان طرفداران زیادی داشت، به این شکل که برش نازکی از پوست محل اتصال هندوانه به ساقه را میبریدند و آن را به چهار مثلت تقسیم میکردند، فالگیرنده، پوستها را در دست میگرفت و بعد از نیت از پشت سر خود به مقابل میانداخت. هرچه رویههای سبز بیشتر بود فال گیرنده نیز به مراد دلش نزدیکتر بود.
🍔@khordaniaha
جشن انار در روستای انبوه در استان گیلان
روستای انبوه از قدیمیترین روستاهای شهرستان رودبار در گیلان است.
جشن انار یکی از مهمترین مراسم محلی این روستاست. این جشن، در طلوع صبح روز آخرین جمعه ی مهرماه هر سال، با ندای «یا الله» پاکارکرپی ـ کسی که به مدت یک سال از طرف باغداران، برای نگهبانی از باغ های انار انتخاب شده است ـ برگزار می شود. در این روز، تمام مردم روستای انبوه (حتی کسانی که بیرون از روستا زندگی می کنند) برای کمک و چیدن انار به روستا می آیند و به سمت باغهای انار حرکت می کنند. انجام این مراسم تا غروب طول می کشد.
آیین انارچینی روستای انبوه، با دعا و نیایش آغاز میشود و پس از آن جوانان با موسیقیهای سنتی، وارد باغها شده و شروع به چیدن انار میکنند.
روستاییان باغدار، ضمن برداشت این میوه، مراحل فرآوری آن به آب و رب انار را به نمایش می گذراند.
زیبایی منطقهی انبوه و جذابیت این جشن باعث شده تا همهساله گردشگران زیادی از استان های همجوار برای شرکت در این مراسم به رودبار بیایند.
عکس: فرزاد فخرایی
🍔@khordaniaha