اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🔵 ازدواج در سيستم غربی و سيستم اسلامى
🔻يكى از چيزهايى كه پايه خانواده و محيط خانوادگى را محكم مى كند همين مسئله [يعنى ممنوعيت كاميابى جنسى در خارج از كانون خانواده] است و علت اين كه پايه كانون خانوادگى در دنياى اروپا سست و متزلزل است [رعايت نكردن اين اصل] است،
و امروز هم در جامعه ما به هر نسبت كه از فرنگيها پيروى كنيم كانون خانوادگى را متزلزل كرده ايم.
🔻وقتى كه جامعه ما به دستور اسلام واقعاً عمل مى كرد؛ يعنى پسرها واقعاً قبل از ازدواج، با زنى و دخترى در تماس نبودند و به اصطلاح فرنگيهاى امروز يک گرل فرند(دوست دختر) نداشتند و دخترها هم همين طور، ازدواج براى يک پسر يا دختر يک آرزو بود.
🔻 يک پسر به سن پانزده شانزده سالگى كه مى رسيد، احساس طبيعى نياز به همسر در او پيدا مى شد، يک دختر هم همين طور، و اين طبيعى است كه آرزوى يک پسر اين بود كه زن بگيرد چون به وسيله ازدواج از محدوديت و ممنوعيتِ استفاده از زن خارج مى شد و به مرز آزادى استفاده از زن مى رسيد.
🔻آن وقت «شب زفاف كم از صبح پادشاهى» نبود چون روى خاصيت روانى، اولين موجودى كه اين پسر را به اين حظّ و بهره رسانده يعنى از محدوديت به آزادى رسانده همسرش بوده
🔻و براى دختر هم اين پسر اولين كسى بوده كه او را از محدوديت به آزادى رسانده است. اين بود كه پسر و دخترهايى كه اصلًا همديگر را نديده بودند و ازدواج كرده بودند، آنچنان با يكديگر الفت مى گرفتند كه وضع عجيبى بود.
🔻اما سيستم فرنگى به پسر اجازه مى دهد كه تا زمانى كه زن نگرفته روابط جنسىاش آزاد باشد و به دختر هم اجازه مى دهد تا شوهر نكرده روابط جنسىاش آزاد باشد.
🔻نتيجه اين است كه براى يک پسر، ازدواج محدوديت است و براى يک دختر هم ازدواج محدوديت است. قبل از ازدواج، آزادى داشته با هر كسى [رابطه داشته باشد]، حال كه مى خواهد ازدواج كند به يک نفر محدود مى شود.
🔻اين است كه يک پسر وقتى مى خواهد زنى را بگيرد، مى گويد: «من از امروز يک زندانبان براى خودم درست كردم.»
يک دختر هم شوهرش برايش زندانبان مى شود؛ يعنى از آزادى به محدوديت مى آيند.
🔻ازدواج در سيستم فرنگى يعنى آزاد را محدود كردن، از آزادى به محدوديت آمدن، و ازدواج در سيستم اسلامى يعنى از محدوديت به آزادى آمدن.
🔻ازدواجى كه خاصيت روانى اش از محدوديت به آزادى آمدن است، به دنبال خود استحكام مى آورد و آن كه پايه اش از آزادى به محدوديت آمدن است:
اولًا خودش استحكام ندارد (يعنى زود منجر به طلاق مى شود)
و ثانياً آن پسرى كه به تعبير خود فرنگيها دهها و گاهى صدها دختر را «تجربه» كرده و آن دخترى كه دهها و صدها پسر را تجربه كرده است، مگر حالا با يكى پابند مى شود؟ مگر مى شود پابندش كرد؟
📚 مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى، جلد ۲۶، صفحه ۳۹۶-۳۹۲- با تلخیص و ویرایش
➰💞➰💞➰💞➰💞➰
#کانال_خوشبختی
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@khoshbghkt
58.5K
#سوال۱
عامل مهم در مسئله دیر ازدواج کردن جوانان کشور عدم توجه حاکمیت ( به ویژه دولت ها) نسبت به این موضوع هست یا مشکلات و مسائل فرهنگی در جامعه امروز( بروز فرهنگ های غربی و شکل گیری روابط خارج از ازدواج ) ؟
ایا موانع اصلی و مهم بر سر راه ازدواج مانع های اقتصادی هستند یا موانع اجتماعی و فرهنگی می باشند ؟
بسمه تعالی با سلام و احترام به همه بزرگواران
توفیقی است که امشب با موضوع ضرورت ازدواج و موانع پیشروی جوانان در خدمت باشم.
اگر موافق باشید ۱۰ نکته کوتاه عرض کنم بعد اگر سوال یا نظری بود استفاده کنیم.
۱. زوج بودن در آفرینش سابقه دارد و انسان برای آرامش (لتسکنوا الیها که در قرآن کریم آمده) و هم برای کمال نیاز به زوج دارد.
۲. ازدواج باید توسط بزرگترها و مسئولین تسهیل بشه و اونها پیشقدم بشوند برای واسطه گری. قرآن کریم میفرماید و انکحوا الایامی یعنی شما به ازدواج درآورید مجردها را نه اینکه صبر کنید خودشون بالاخره یکی رو پیدا کنند.
۳. حقیر کتابی نوشتم به نام خانواده آرام و موفق که در حال چاپ است و ان شاء الله به زودی مطالبش در فضای مجازی هم منتشر میشه. اونجا ۶۰ نکته توضیح دادم درباره انتخاب آگاهانه برای زندگی مومنانه.
یکیش اینه که ازدواجدرمانی ممنوع!
کسی برای سر به زیر شدن یا رفع خصلتهای بد نباید ازدواج کنه. اول باید اونا درمان بشه بعد وگرنه یکی دیگه هم درگیر میشه.
۴. موقع ازدواج وقتیه که صلاحیت زندگی مشترک تشکیل دادن داشته باشیم. قرآن کریم : و انکحوا الایامی منکم و الصالحین یعنی دنبال ازدواج صالحین و با صلاحیت ها باشید.
۵. برای انتخاب همسر سه معیار اصلی رو اول باید بررسی کرد و اگه اشتراک فراوانی بود بعد سراغ ملاکهای بعدی رفت. اون سه تا اعتقادات و اخلاق و فرهنگ طرفین هست.
۶. پرهیز از سختگیری بیجا و مهریه سنگین تعیین نکردن و قناعت در جهیزیه یک مانع بزرگ رو رفع میکنه برای ازدواج.
۷. مسکن و شغل دو چالش مهم و مانع ازدواج هست. ان شاء الله در دولت جدید اتفاق مثبتی در این دو حوزه بیفته. البته باید قناعت و صبر هم چاشنی زندگی بشه.
۸. با توجه به نرخ رشد پایین کشور که احتمال زیادی هست در تله جمعیتی بیفتیم و کشور تا چندین دهه اسیر پیری بشه حتما ازدواج و فرزندآوری به موقع اهمیت داره.
۹. در شرایط کرونا که تجمع نداریم هزینههای ازدواج قدری پایین آمده و اتفاقا آمارها نشون میده ازدواج بیشتر شده. این فرصت رو از دست نباید داد😳
۱۰. اگر خانواده ای یا دختر خانمی با بهانه واهی خواستگار رو رد کنند و به اخلاق و دینداری بها ندهند روز قیامت باید پاسخگوی فساد در جامعه باشند. مسئولین هم اگر در راه ترویج و تسهیل ازدواج جوانان کار نکنند قیامت سختی خواهند داشت.