⚫️ حضرت آیت الله خوشوقت(ره): برای اینکه کار #حرام از ما صادر نشود مراقبت لازم است. این اولین قدم است، از ضروریات عمل است.
✅ تنها کانال رسمی آیت خوشوقت(ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🔵 توصیه های آیت الله خوشوقت (ره) در مورد زیارت امام رضا علیه السلام
💠س1: آيا روز زيارتي خاصّ امام رضا علیه السلام صحت دارد؟
🔶ج: روزهايي را معرفي کردهاند که مردم بروند. در روزهاي ديگر ميگويند: «کار داريم و نميتوانيم». سالي دو بار گفتهاند و بقيهي آن را هم گفتهاند: «بياييد». اگر انسان اين دو روز را به زيارت برود، وقت کم ميشود؟! (از کار و زندگي ميماند؟!)
💠س2: اينکه فرمودهايد: «حداقل سالي يک بار به مشهد برويد»، آيا هر چند انسان پول قرض کند، بايد برود؟
🔶ج: بايد ندارد؛ امّا سالي يک بار بايد رفت. اگر پول نداري، برو دعا کن، انشاءالله خدا گشايش ميدهد.
💠س3: آيا زيارت امام رضا علیه السلام وقت بخصوصي دارد؟
🔶ج: نه؛ ولي ايشان مهمان ماست؛ بايد زياد مشرّف شد.
💠س4: دربارهي زيارت حضرت رضا علیه السلام فرمودهاند: «ايشان در برزخ ميآيد و بازديد پس ميدهد». آيا براي اين، سلام از دور هم کافي است؟
🔶ج: بله ميآيد؛ زيارت صدق ميکند؛ هر کس وارد مشهد شود، اسمش جزء زوّار ثبت ميشود و لو به حرم نرود.
💠س5: آيا مثلاً از قم سلام کند، فايده ندارد؟
🔶ج: چرا فايده ندارد؟! انسان کنار خيابان بايستد و دست بر سينه بگذارد و سلام دهد، ميرسد. دستور رسيده که سلام به امام حسين علیه السلام اينجور است که از دور هم سلام کني، ميرسد. خود اين سلام در حفظ علاقه و عقيده به امام حسين و حضرت رضا علیه السلام اثر دارد.
💠س6: چند بار خواستهام به زيارت حضرت رضا علیه السلام بروم، اما مانع ايجاد ميشود؛ براي رفع مانع چه کنم؟
🔶ج: گاهي موانع جوري است که انسان نميتواند به اين زودي برود. از دور زيارت کند، حضرت علیه السلام ميپذيرد.
💠س7: عازم زيارت مشهد مقدس هستم؛ لطفاً دربارهي بهترين اعمال در زيارت حضرت رضا علیه السلام بفرماييد.
🔶ج: بهترين اعمال تقوا است. تقوا را مراعات كني، بهترين زيارت نصيبت شده است انشاءالله. اگر گناه كني و به آنجا بروي، همهي زيارتها را هم بخواني، مبغوض حضرت هستي. گناه تا اين حد خطرناک است. هر وقت خواستي كارت قبول شود، خدا اعلام كرده: «إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللّهُ مِنَ الْمُتَّقينَ». فوراً بايد تصميم بگيري و تقوا را مراعات كني، كار درست ميشود؛ و الّا اگر گناه كني و به آنجا بروي، اگر تا صبح در حرم مطهر بيتوته كني، چيزي گيرت نميآيد. تقوا، تقوا اكسير اعظم است.
🔺برگرفته از کتاب اساس بندگی، ج1، ص277- 281
🆔 @Khoshvaght_ir
انسان مطلوب1.mp3
2.39M
💠 انسان مطلوب (1)
🔹هر چه در #قرآن کریم و در بیانات حضرات معصومین آمده عکس انسانی است که مطلوب #خداست. گفتند باید اینگونه باشد.
✅ تنها کانال رسمی آیت الله خوشوقت (ره)
🆔 @Khoshvaght
انسان مطلوب2.mp3
3.09M
💠 انسان مطلوب (۲)
🔹آیت الله خوشوقت (ره): اولین نقطه ای که خدا برای انسان مشخص کرده ایمان است.
✅ تنها کانال رسمی آیت الله خوشوقت (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🔴 دولت اسلامی
💠 س1: امروز پذیرفتن مسئولیت در #جمهوری_اسلامی چطور است؟
🔶 ج: خیلیها دارند دنبالش میدوند؛ اما مسألهای ندارد. باید به گونهای پذیرفت که #انسان بتواند از عهدهاش برآید. دل انسان میخواهد برود و در آن نوک بنشیند؛ اما نشستن در آن نوک، شرایط و لوازمی میخواهد. نوعاً انسان میبیند کسانی دلشان میخواهد که به نوکِ نوک بروند، که اسباب و لوازم در نوک نشستن را ندارند؛ لذا وقتی در آن بالا مینشینند، اوضاع به هم میخورد. این نباید برود. مرحوم #امام(ره) فرمودند: «کسی که نمیتواند در یک پستی کار کند و درست خدمت کند، حرام است که قبول کند». باید آنمقداری را که میتواند خدمت کند، حیازت کند. دل انسان، بالاتر میخواهد اما نمیتواند خدمت کند. چشمش که به پول میافتد، شیطان میآید و اذیتش میکند و ناگهان میگویند: «#اختلاس کرده است».
💠 س2: پس در مسئولیتهای پایین مشغول به کار باشد؟
🔶 ج: پایین اینطور نیست. در مسئولیت پایین، #پول زیر دست شما نیست. مسئولیت پایین راحت است. جایی که اگر امضا کند، همه میگویند: «بله، چشم!» آنجا خطرناک است؛ لذا انسان نباید مدام بالا برود. اگر مدام بالا برود، باید اسبابش را هم فراهم کند. به قول حافظ:
تکیه بر جای بزرگان نتوان زد به گزاف
مگر اسباب بزرگی همه آماده کنی
یکی از اسباب بزرگی، #ایمان و #تقوا است. امام رفت و در آن نوک نشست و هیچطوری هم نشد. اگر پنجاه سال هم آن بالا مینشست، مشکلی پیش نمیآمد؛ چون ایمان و تقوایش را داشت. هدفش این نبود که پول جمع کند. هدفش این نبود که به رفاه و شکم و لباس و اینها بزند. هدف را دنبال میکرد؛ اما بعضی هدف خاص دارند و میخواهند خانهی خوب و ماشین مدل بالا داشته باشند؛ میخواهند سرمایهی تا آخر عمرشان را جمع کنند. اینها نمیگذارد. تا به پول رسید، نفس او میگوید: «حالا که به پست رسیدی، چه میگویی؟ بسم الله درو کن!» از جیبش رفعِ استحقاق میکند!
💠 س3: پس تا وقتی که تقوا نداریم، هر پُستی را نپذیریم؟
🔶 ج: به هر حال خطرناک است؛ بلکه همیشه کمی از آنهم پایینتر بنشیند که کمکم عادت کند و یاد بگیرد؛ و الّا اگر از اول بخواهد به آن بالا بِپَرد، طور دیگر میشود. اول بهطرفِی میرود و میافتد به باندبازی و حقهبازی و خطش عوض میشود و از راه عبودیت #پروردگار متعال برمیگردد و خدمت به #اسلام و #مسلمین یادش میرود. آنوقت مشکلات پیش میآید؛ و الّا شرط اساسی اجرای حکومت اسلامی، عقیده به اسلام و عمل به دستور اسلام است؛ چون هر #فاسق و فاجری که نمیتواند بیاید حکومت اسلامی را پیاده کند. شرط اولش این است که مسلمان باشد و اهل #ایمان و #تقوا باشد تا بتواند دستور اسلام را با آن قدرتی که خدا در اختیارش قرار داده، پیاده کند. اما اگر من #اسلام را قبول ندارم، یا قبول دارم ولی عمل نمیکنم، دنیاپرست هستم، پولپرست هستم، مقامپرست هستم، وقتی پول به دست من بیاید، چه میکنم؟ این جوری می شود...
🔺اساس بندگی/ج2/ص352-353
🆔 @Khoshvaght_ir
انسان مطلوب3.mp3
2.93M
💠 انسان مطلوب (۳)
🔹آیت الله خوشوقت (ره): بنده های صالح الگوی انسان برای مطلوب شدن نزد خدا هستند.
✅ تنها کانال رسمی آیت الله خوشوقت (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🔴 توصیه های آیت الله خوشوقت (ره) درباره روز عرفه
💠س1: بهترين کار در روز عرفه مخصوصاً بعد از ظهر عرفه چيست؟
🔸ج: ترک گناه. اگر گناه کنی و شب تا صبح مفاتيح بخوانی، فايده ندارد.
💠س2: آيا اعمال روز عرفه مقدمهی توفيق برای ترک گناه نيست؟
🔸ج: نه؛ اگر شما تصميم نگيری، همچنان اين زحمت را میکشی و بعد هم گناه میکنی. بايد با تصميم، گناه را ترک کنی. اگر تصميم نگيری، گناه ترک نمی شود.
💠س3: آيا اينكه معروف است كه امام زمان عجل الله فرجه در روز عرفه در صحرای عرفات حضور دارند، صحيح است؟
🔸ج: در ايام حج، ايشان عجل الله فرجه در آنجا تشريف دارند. حتماً ايشان آنجا هستند، چون از اطراف دنيا افرادي میآيند و در آنجا زمان و مكان كارها نزديک می شود. ايشان هم به آنجا میروند و به كارها می رسند.
💠س4: ديدن ظاهری ايشان مهم است يا رضايت ايشان؟
🔸ج: ديدنش هم خيلی خوب است؛ بله؛ ديدنش با ساير ديدنها خيلی فرق دارد.
💠س5: آيا دعاي عرفهی حضرت سيدالشهداء علیه السلام را در غيرکربلا و مکّه میشود خواند؟
🔸ج: بله؛ هميشه می شود خواند. در اين دعاها مطالبی هست که برای هميشه است؛ تنها مخصوص عرفه نيست. برای ارتباط من و باور من در برابر خدا است. خدا در همهجا خدا است. من هم همهجا بايد بنده باشم. بايد اين باور را داشته باشم؛ منتهی اولش آنجا شروع شده است.
💠س6: فضيلتی که براي دعای عرفه هست، مختص کربلا و مکّه است يا هر جای ديگر؟
🔸ج: اول بهخاطرِ مضمونش است و دوم بهخاطرِ آن کسی است که آن را انشاء کرده است. برای حفظ (نام و ياد) هر دو- هم خود دعا و هم دعاکننده - فرمودهاند: «اين دعا را بخوانيد تا فراموش نشود».
💠س7: بعضی از روزها مثل روز عرفه و عاشورا و بعضی از مكانها مثل كعبه و كربلا شرافت زيادی دارند كه درک اين عظمت برای ما مشكل است؟
🔸ج: همهی زمينهايی كه خدا خلق كرده، با هم مساوی هستند. هر قطعهای از زمين در فضيلت با قطعات ديگر مساوی است؛ منتهی در يک قطعه از زمين، پيغمبری دفن میشود يا پيغمبری به دنيا میآيد يا امامی شهيد می شود. اينها عوارضی است كه موجب تفضيل بعضی از قسمتهای زمين بر بعضی از قسمتهای ديگر میشود؛ آنوقت مثلاً میگويند «مستحب است انسان مهرش را از خاک كربلا درست كند يا تسبيحش را از خاک آنجا درست كند»؛ چون در آنجا يک اتفاق مهم افتاده که پيش خدا ارزشمند است؛ لذا فرمودهاند اين زمين با ساير زمينها خيلی فرق دارد.
💠س8: آيا دعا کردن در روز عرفه، در همهجای دنيا تأکيد خاص دارد؟
🔸ج: بله؛ شروعش در عرفه بود. امام حسين علیه السلام در عرفه اين کار را کردند. هر عملی يک روزي شروع میشود. اين دعا هم در آنجا مطرح شد. عرفات اعمالی دارد که دعاست. ايشان هم در آنجا اين دعا را انشاء کردند. هم در آنجا بايد خوانده شود و هم اگر در جای ديگر بخوانيم، عيبی ندارد؛ طوری نيست. هميشه مضمونش حق است.
💠س9: دعاها را از جمله دعای امام حسين علیه السلام در روز عرفه را خوب است تنهايی بخوانيم يا با جمع؟
🔸ج: آدمها مختلفند؛ بعضی اگر در جمع بخوانند، ممكن است با حضور قلب ديگران که در جمع هستند، گرم شوند. اما بعضیها نه؛ خودشان كارخانه دارند و گرم می شوند. افراد مختلفند؛ بعضیها بايد به داخل جمع بروند چون آنجا بيشتر استفاده میکنند. بعضیها هم بايد تنها بخوانند. كسانی كه بايد به داخل جمع بروند، اكثريت را تشكيل می یدهند. كسانی كه خودشان میتوانند گرم شوند و كارخانه همراهشان است، كماند.
💠س10: با توجه به اينكه تقوای لازم را نداريم، چگونه از روز عرفه خوب استفاده كنيم؟
🔸ج: شما میخواهی زياد دعا كنی با قيد اينكه تقوا هم نداری؛ هيچ فايدهای ندارد. بايد بهجایِ دعا كوشش كنی که تقوا را مراعات كنی؛ انشاءالله. اين از دعا مهمتر است.
✅ تنها کانال رسمی آیت الله خوشوقت
🆔 @Khoshvaght_ir
انسان مطلوب4.mp3
4.14M
💠 انسان مطلوب (4)
🔹آیت الله خوشوقت (ره): نقطه چین علم؛ یادگیری علوم دینی بر هر زن و مرد واجب عینی است.
✅ تنها کانال رسمی آیت الله خوشوقت (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
⚫️ پاسخ آیت الله خوشوقت (ره) به شبهات و سؤالات درباره عزاداری امام حسین علیه السّلام
💠س۱: چرا بعد از 1400 سال هنوز عزاداری می کنیم؟
🔸ج: باید هم کرد دیگر تا ان شاء الله حضرت (عج) نیاید مسئله ادامه دارد، حضرت که بیاید ایشان حافظ اسلام است آنوقت همه چیزها را نیازی نیست منتها ایشان نیامده است امامت حق هم که نیست، این خون جای امام را گرفته است و حفظ می کند اسلام را.
💠س2: بعضی ها می گویند که اسلام همه اش دین گریه و عزاست؟
🔸ج: نه خیر، گریه از این جهت است، شما(غربیها) برای کارهایتان ساختمان می سازید، پول می گیرید، ساواکی درست می کنید، با آنها این کارها را می کنید؛ ولی اسلام با اشک، چیز ارزان که همه دارند. (مسلمانان) بجایش هم خوشحال هستند، تولد حضرات خوشحال می شوند اما اسلام را باید با گریه حفظ کرد، (گریه) نکنیم از بین رفته ایم.
💠س3: گریه زیاد باعث بیماری و افسردگی و اینها نمی شود؟
🔸ج: نه خیر، خیلی هم خوب است، اینها می گویند باید گریه کنی این افسرده ها می آیند گریه می کنند دیگر. گریه خیلی از عقده ها را باز می کند. مستحب است وقتی انسان عزیزش می میرد گریه کند، گریه نکند ممکن است به جای بدی بربخورد، گریه کند خالی می شود دیگر.
💠س4: در روایتی نقل شده است که هرکس سه بار اسم مبارک امام حسین علیه السلام را بشنود و حال او دگرگون نشود در ایمان خود شک کند، این روایت درست است؟ چرا اینگونه باید باشد؟
🔸ج: آنهایی که ایمانشان زیاد است تا می گویند امام حسین علیه السلام ، همه صحنه کربلا می آید در ذهن آنها، گریه آنها می گیرد، آن کسی که گریه اش نمی گیرد لابد یک چیزی دارد دیگر، علامت ضعف ایمان است. آدم وقتی عقیده به امام حسین علیه السلام دارد، اسم او را بشنود آن صحنه کربلا در ذهنش می آید، مصیبت آدم را گریه می اندازد دیگر، دل او می شکند.
💠س5: گاهی وقت ها در ذکر مصیبت نیست مثلا همینطوری آدم دارد تعریف می کند و نام امام حسین علیه السلام را سه چهار بار می برد؟
🔸ج: آنجا هم اگر ایمان داشته باشد حال او عوض می شود.
💠س6: و این که در ایمان خودش شک کند یعنی در مسلمان بودن خودش؟
🔸ج: نه، در مرتبه ایمان خودش، ایمان ها نوعاً ضعیف است، ضعیف اثر ندارد، اما ایمان بالا باشد گریه می کند، برای پیغمبر صلی الله علیه و آله هم باشد گریه می کند امیرالمؤمنین علیه السلام هم باشد گریه می کند.
💠س7: اگر در موقع روضه خواندن گریه مان نمی گیرد چه کار کنیم؟
🔸ج: عیب ندارد، مثل آن هایی که گریه می کنند خودت را شبیه آن ها بکن، اظهار تأثّر بکنی شریک هستی، بعضی ها غدّه های اشکی شان از نظر فیزیکی خراب می شود، عیب ندارد، آب در آن غدّه ها نیست هر چه هم فشار می آورند نمی شود که اشک بیاید، تشبّه به باکی ها کافی است.
💠س8: این نشانه قساوت قلب نیست؟
🔸ج: نه، همیشه این گونه نیست.
💠س9: آیا گریه به خودی خود برای رشد ایمان موضوعیت دارد؟
🔸ج: سبب ارزانی است، همه هم دارند، بهترین راه است.
💠س10: نیّت ما از هیأت رفتن چه چیزی باشد؟
🔸ج: اقامه عزای امام حسین علیه السلام، هر جا که چادر و پرچم عزا زدند و نیتشان این است که می خواهند اقامه عزا بکنند، جای خوبی است. اما خدای نکرده یک وقت بچه بازی و مانند این ها نباشد. نیت عزاداری باشد، نه این که طبل و سنج و ارکستر بزنند، بلکه جمع شوند دور هم برای مصیبت امام حسین علیه السلام گریه و عزاداری کنند، منظور این است، این خیلی خوب است.
💠س11: آیا فرزندانمان را در کودکی به مجالس روضه ببریم؟
🔸ج: بله مگر نمی بینی بچه ها را در دسته جات (سربند) سفیدی می بندند، پرچمی دست آنها می دهند، از بچگی به او یاد می دهند باید اینجا بیایی، سال بعد هم می آید، سال بعد هم می آید خودش سینه زن می شود و کم کم درست می شود.
💠س12: اگر فردی در مجلس روضه به یاد مشکلات خودش اشک از چشمش بیاید...؟
🔸ج: عیب ندارد، گریه کن، سخت نگیرید، مردم ببینند گریه می کنی خیال می کنند برای امام حسین علیه السلام است، از دل تو که خبر ندارند، خوب است، لذا گفته اند اگر خواستی برای چیزی گریه کنی برای امام حسین علیه السلام گریه کن. پدر شما مرده است برای او گریه نکن برای امام حسین علیه السلام گریه کن، یک چیزی هم به تو می دهند. «إِنْ كُنْتَ بَاكِياً لِشَيْءٍ فَابْكِ لِلْحُسَيْن» برای هر چیزی خواستی گریه کنی بجای آن برای امام حسین علیه السلام گریه کن، جای خوب خرج شده باشد، اثر زیاد داشته باشد.
@khoshvaght_ir