قوانین 4×4 در ورزش کوهنوردی:
ورزش کوهنوردی در کنار لذت های بسیار همواره همراه با خطر های زیادی می باشد. در طول سالیان دراز با تحقیقات فراوان و استفاده از تجربیات بسیار استاندارد های زیادی جهت ایمن شدن از خطرات تعریف شده است. هر کدام از این موارد در حیطه های مربوطه در دوره ها، کتب و جزوات آموزشی به تفصیل شرح داده شده اند. در ادامه ی این مطلب 16 نکته که تحت عنوان قوانین 4 در 4 برای سلامتی کوهنوردان توسط اتحادیه جهانی کوهنوردی و UIAA منتشر شده است نوشته شده است. به نظر می رسد که حتی عمل کردن به همین موارد مختصر هم دشوار است ولی مسلما بسیار مفید است و ما را در جهت انجام سالم تر ورزش کوهنوردی یاری می کند.
قبل از ترک خانه جهت برنامه
1.اهداف و سطح برنامه را با وضعیت واقعی میزان سلامت و آمادگی جسمانی فعلی خودتان تنظیم کنید. با خودتان روراست باشید.
2.هر گونه بیماری مزمن باید تا حد ایده ال درمان شود. به همراه داشتن داروی مصرفی به اندازه کل طول مدت برنامه را فراموش نکنید. حتما مقدار داروی ذخیره نیز به صورت جداگانه جهت استفاده در مواقع از دست رفتن منبع اصلی دارو به همراه داشته باشید.
3. اگر در مورد سلامتی خود مشکوک هستید با پزشک مشورت کنید.
4. لوازم پزشکی شخصی متناسب با خود را فراهم کنید و قبل از برنامه نحوه استفاده از آنها را فرا گیرید. استفاده از بیمه را فراموش نکنید.
قبل از رفتن به کوه در محل برنامه
5. گزارش محلی وضعیت آب و هوا را بررسی کنید و از وضعیت راه ها و مسیر ها آگاهی کسب کنید و برنامه خود را بر اساس این موارد هماهنگ کنید.
6.در محلی مناسب یا نزد فردی مورد اعتماد برنامه خود را ثبت کنید. اطلاعاتی نظیر مسافت برنامه، مسیر مورد نظر، زمان تخمینی برگشت و …
7.لوازم اولیه و ضروری مانند خوارک و آب کافی، پوشاک اضافی، لوازم اورژانس، کیف کمک های اولیه، کیت بقا، عینک و کلاه و غیره را فراموش نکنید.
8.شماره تماس های های محلی خدمات امداد و نجات را یاد داشت کنید.
در طول برنامه
9. سی دقیقه ی اول مسیر را به آهستگی و آرامش حرکت کنید تا بدن شما به تدریج و به طور مناسب گرم و آماده شود.
10. حد اقل هر دو یا سه ساعت یک بار استراحت کنید و بخورید و بیاشامید! شما باید کم بخورید ولی به میزان زیاد بنوشید. رژیمی غنی از کربوهیدرات های پیچیده مانند بیسکوییت و غلات مصرف کنید. از مصرف الکل پرهیز کنید.
11.کودکان و افراد مسن ذخیره فیزیکی محدودتری دارند و نیاز بیشتری به خوردن، نوشیدن و استراحت دارند.
12. در ارتفاعات بالاتر از 2500 تا 3000 متر در صورت ممکن بودن شرایط ارتفاع محل خوابیدن را بیش از 300 تا 500 متر در هر 24 ساعت افزایش ندهید و بعد از گذشت هر 3 روز یک شب اضافه بدون افزایش ارتفاع سپری کنید. در صورت امکان از خوابیدن در بالا ترین نقطه ای که در طول روز به آن می رسید خودداری کنید و جهت خواب از ارتفاع کم کنید.
در زمان بروز یک اتفاق
13.در مواقع خراب شدن هوا از قله یا خط الراس پایین بیایید، در زمان طوفان از درختان بلند و ستون های برق دوری کنید. از پناه گرفتن در غارهای کوچک و زیر طاقچه ها خودداری کنید.
14.افراد آسیب دیده یا بیمار به هیچ عنوان نباید تنها گذاشته شوند. ( نکته : اختلاف زبان یک فاکتور خطر محسوب می شود! فردی که در کنار بیمار می ماند یابد با او هم زبان باشد) . درمان های لازم را انجام دهید و از سرد شدن فرد جلوگیری کنید و در صورت نیاز برای کمک تماس بگیرید.
15.اگر فردی در هر نقطه ای از مسیر احساس ناخوشی و بیماری کرد به سرعت به چگونگی برگشت فکر کنید. اگر شما در ارتفاع بیمار شدید بیماری شما به علت ارتفاع است تا زمانی که خلاف آن اثبات شود. از صعود بیشتر خودداری کنید و در صورت احساس بیماری شدید یا وخیم تر شدن حالتان به سرعت از ارتفاع خود کم کنید.
16.حواستان به دقت به موقعیتتان در منطقه بر اساس نقشه یا GPS باشد. آگاهی صحیح از محل دقیقتان به پیدا کردن شما توسط تیم امداد و نجات در موارد اورژانس کمک زیادی می کند.
بر گرفته از سایت رسمی اتحادیه جهانی کوه نوردی
🎿🏔فواید دویدن و کوهنوردی آرام و طولانی🎿🏔
ا🏃♂️برای دست یابی به تندرستی و نشاط راهی دلپذیرتر از دویدنها و کوهنوردی آرام و طولانی در پارکها و تپه ها و کوه های نزدیک منطقه مسکونی وجود ندارد و هزینه زیادی برای چنین ورزشی لازم نیست.
ا🌲از طرفی محیطهای طبیعی و پر از درخت و آب چه در کوه ها و چه در تپه ها قطعا بر روی تمام ارکانهای بدن (جسم و روح انسان)جهت کار و فعالیت بیشترو خستگی کمتر تاثیر مطلوب دارد.
به منظور حداکثر بهره برداری از این ویژگی خود باید تمرینات دویدن و کوه پیمایی را به طور منظم انجام دهیم در غیر این صورت بدین مقصود نخواهیم رسید.
👌 برای دویدن و کوه پیمایی آرام و طولانی مواد زیر ضروری است:
⚜️ انتخاب فضای مناسب:
پارکها و کوهای اطراف محل سکونت که خیلی راحت در دسترس باشد.خوشبختانه کسانی که در شهرهای بزرگی مانند تهران ومشهد ...... که به کوهستان نزدیک اند می توانند به آسانی از آن استفاده کنند
⚜️ انتخاب زمان ورزش:
پزشکان ورزشی در کشورهای پیشرفته نظر دارندکه بهترین زمان برای ورزش بعد از ظهر هاست و پس از غذای سبک و به موقع بین ساعات۳تا ۷ میباشد.البته نباید فراموش کردکه در شهرهایی مانند تهران این برنامه خطرناک است چون هوای آلوده و دود به نا سلامتی بیشتر کمک میکند
👌 نتیجه دویدن و کوهنوردی آرام و طولانی
♦️ بهبود اعمال عصبی و روانی :
تحقیقات و مطالعات طب ورزشی نشان میدهد دویدنهای منظم و راه پیمایی در کوهستان انتقال اکسیژن را از ششها به تمام نقاط تحتانی بدن تسهیل کرده و از اینرو به طور موثری بر روی عملکرد دمایی اثر میگذارد
♦️ افزایش بافت استخوانی به عقیده ارتو پدها: استخوان بندی انسان پیوسته تحت تاثیر عمل سلولهایی است که بافت استخوانی می سازند یا تخریب می کنند . تنفس حاصل از دویدن یا کوه نوردی آرام و طولانی حرکات لازم را به منظور حفظ رابطه موجود بین فرایندهای ساخت و تخریب بافت استخوانی ایجاد می کند به علاوه ترا کم بافت استخوانی افرادی که حداقل ۳۰ دقیقه می دوند یا راههای کوهستانی را به مدت چند ساعت آرام می پیمایند ۳۰ یا۴۰ درصد بیشتر از افرادی است که با این ورزش های دست یافتنی آسان نمی پردازند.
♦️ افزایش طول عمر :
دکتر رالف پافنگر آلمانی می گوید کسانی که در ۸۰ سالگی به طور منظم به ورزش بپردازند می توانند انتظار حداقل انتظار ۲ سال عمر مفید بیشتر از فردی که گاه گاه ورزش می کند داشته باشد.
♦️ غلبه بر افسردگی :
زمان زمان بیماری افسردکی است بخصوص در شهرهای بزرگ و پر جمعیت و بین آسمان خراشهای سر به فلک کشیده. یک تیم پزشکی برنامه های ورزشی در دانشگاه ویسکانسین آمریکا مدت ۲ سال روشهای درمانی مختلفی را برای معالجه افسردگی افراد مورد تحقیق و بررسی قرار دادند. در نتیجه تنها درمانی که صد در صد در چنین مواردی تاثیر داشت دویدن و کوهپیمایی آرام بود. این درمان مدتها قبل یعنی از زمانی که دکتر جوانی به نام فاچه در سال ۱۸۹۶یک فرضیه پزشکی تحت عنوان (ضعف اعصاب و درمان آن به وسیله تمرینات بدنی) ارائه داده نیز شناخته شده است.
♦️ تمریناب عضله قلب :
تجربه نشان داده است که پزشکان برخی ناراحتی های قلبی را به راه پیمایی و کوه پیمایی آرام و سبک و دویدنهای آرام و طولانی مداوا کردند زیرا که چنین برنامه های ورزشی که به طور مداوم منظم انجام گیرد کار سیستم قلبی و عروقی را بهبود می بخشدو باعث قوی شدن عضلات و عروق قلب از نظر فیزیولوژیکی می شودو جربان خون را به وسیله انقباضات بسیار نیرومند می شود.وقتی چنین فعالیتی هست قدر بدونین که ورزش دوای خیلی از درد هاست.
دوست دارید به یک سفر طبیعت گردی بروید ولی نمی دانید کدام سفر طبیعت گردی برای شما مناسب است؟
شاید شما هم در پکیجهای مختلف تورهای طبیعت گردی، چشمتان به قسمت سختی سفر خورده باشد.
در تور طبیعت گردی، 5 نوع درجه سختی متفاوت داریم:
۱- سبک
۲-متوسط،
۳-سخت
۴-سنگین
۵-فوق سنگین
از جمله عواملی که در تعیین درجه سختی سفر های طبیعت گردی به آن توجه میشود میتوان به محل اقامت، میزان مسافت طی شده، شرایط آب و هوایی، ارتفاع و میزان شیب مسیر اشاره کرد.
درجه سبک:
سفرهای با درجه بندی سبک، سفرهایی هستند که فعالیت جسمانی و حرکات ورزشی بسیار کمی در دل خود دارند که از جمله این سفرها میتوان به مسیرهای پیاده روی کوتاه در مسیرهای هموار، دامنهها و ارتفاعات اندک اشاره کرد.
درجه متوسط:
برای آنکه همسفر تورهای طبیعت گردی با درجه سختی متوسط شوید باید آمادگی جسمانی خوبی داشته باشید. کوهپیمایان و راهپیمایان میتوانند به راحتی در برنامههای سفر این چنینی شرکت کنند. پیادهروی در این سفرها حدودا دو تا چهار ساعت درروز است و مسیرها نیز در این درجه سختی، کم فراز و نشیب به شمار میآیند. علاوه بر اینها اگر میخواهید همراه سفرهایی با درجه سختی کم باشید باید آماده اقامت در چادر و کمپ و استفاده از توالت صحرایی باشید.
درجه سخت:
اگر آمادگی جسمانی بالایی دارید، میتوانید در سفرهایی با درجه سختی سخت همراه باشید. تجربهکوه پیمایی در مسیرهای ناهموار و با مدت زمان طولانی (4 الی 7 ساعت در روز) از دیگر الزامات همسفر شدن با سفرهای با درجه سختی سخت به شمار میروید. بهتر است بدانید این سفرها غالبا در ارتفاعات بالا رخ میدهند، البته ارتفاعاتی تا حداکثر 4200 متر. در صورتی که مایل به انجام این سفرها هستید باید بتوانیدر در کمپ ارتفاعات اقامت کنید و بتوانید از توالت صحرایی استفاده کنید.
درجه سنگین:
تنها در صورتی میتوانید در سفرهای طبیعت گردی با درجه سنگین شرکت کنید که قبلا در برنامههای سفر با درجه سختی سخت شرکت کرده باشید و خود را برای یک کوهنوردی سنگین و صعود چه از نظر روحی و چه از نظر جسمی آماده کرده باشید. اگر به اندازه کافی تجربه و سابقه کوه پیمایی و کوهنوردی در ارتفاعات داشته باشید میتوانید در این برنامهها که اغلب در ارتفاعات بالای 4200 متر برگزار میشوند، باید بیش از 8 ساعت در روز کوهپیمایی کنید. شرایط آب و هوایی در سفرهایی با درجه سختی سنگین ممکن است متغیر و ناپایدار باشد. از جمله شرایط حضور در سفرهای طبیعت گردی با درجه سختی سنگین میتوان به به آمادگی جسمانی بالا، توان استفاده از توالت صحرایی و تجربه اقامت در کمپ اشاره کرد. تایید سرپرست برنامه برای حضور شرکت کنندگان الزامی است.
درجه سختی فوق سنگین:
اگر در گذشته در سفرهایی با درجه سختی سنگین شرکت کردهاید و آماده شرایط سنگین صعود از نظر جسمی و روحی هستید، میتوانید به سفرهایی با این درجه سختی (سنگین) بروید، همچنین باید آمادگی جسمانی بالایی نیز داشته باشید و تجربه و سابقه قبلیتان را سرپرست برنامه به تائید برساند. این سفرها معمولا در ارتفاعات بالای 5200 متر، مسافتهای طولانی (8 تا 12 ساعت کوهپیمایی و راه پیمایی در روز)، در آب و هوایی ناپایدار و متغیر و مسیرهایی ناهموار و سنگلاخ برگزار میشود. برای همسفر شدن با این تورها و سفر ها باید تجهیزات کوهنوردی را به طور کامل بشناسید و همراه داشته باشید، بتوانید در ارتفاعات بالا از چادر و کمپ و همچنین توالت صحرایی استفاده کنید. در زمستانهای ایران اغلب ارتفاعات بالای 3500 متر شرایط سفر درجه سختی سنگین را دارند. از جمله برنامههای مشهور برای تعریف این درجه سختی در سطح جهان میتوان به صعودهای هیمالیا اشاره کرد.
💠 بنام خداوند هستی آفرین 💠
💠 صعود به { قله 2900 زاغر } روستای کرمجگان قم👈 اجرای برنامه تقریبا نیمه سنگین
📝توضیحات و لوازم مورد نیاز در برنامه
🗓تاریخ جمعه مورخ 17\9\1402
🕕 حرکت راس 6:15 صبح ازمقابل باشگاه بمقصد بوده وبرگشت ازآنجا ساعت 15 همانروز
🔹داشتن کارت بیمه ورزشی الزامی است
🔷 داشتن کفش کوهپیمایی 🥾🧦🧤🧣🧢🕶🎒🦯🦯🧥 ولباس ورزشی گرم مناسب فصل و کرم ضدآفتاب و زیرانداز سبک و یک وعده صبحانه و خوراکی دلخواه + آب درحد مصرف .
🔷 🚍وسیله نقلیه مينی بوس است و هزینه برنامه 150 هزار تومان آنهم بااولویت زودتر ثبتنام کنندگان واریزی تا ظهر پنجشنبه درصورت ظرفیت يا کنسلی ⁉️
💳 واریزی 6693~9287~9975~6037 بانک ملی بنام مرتضی آرمیده واريز و تصویر آن را همراه با مشخصات فردی نفرات را به واتساپ ویا تلگرام و ایتای باشگاه محبت بفرمایید
⁉️شرکت در برنامهها کاملا با رضایت فرد ميباشد زیراکه برنامه دوستانه و جمعی است
🙏خواهشمندیم درکنار اخلاق نیکو موارد بالا را مطالعه و شئونات را از هر نظر رعایت بفرمایید
🙏متانت شما باعث دلگرمی ما بوده و منتظر نظرات سازنده شما هستیم
🏟آدرس باشگاه.قم بلوار روحانی.نبش کوچه 20
☎️ تماس باما 09122510388 مرتضی آرمیده
🔰 telegram.me/koharef
🔰 Instagram.com/koharef
🔰 eitaa.com/koharef ایتا
بیشتر ما را در کانال ایتا👆دنبال بفرمایید
🏵 درطول برنامه بازدیدی هم از خانه تاریخی ملاصدرا خواهیم داشت 🏺
22.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روزهای برفی، کوه های برفی، نقاب برفی، خطرخطرخطر
هیچ گاه تک روی نکنید وبه صورت ستون حرکت کنید
جمع آوری اطلاعات: امیرقمی
هدایت شده از R⃠e⃠z⃠a⃠ i⃠r⃠a⃠n⃠i⃠
17.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سنتور نوازی بسیار زیبا تقدیم نگاه گرمتون