💵 تصویر آمریکا بعد از جنگ غزه چه خواهد بود؟
این یک واقعیت است که از اول انقلاب نتوانستیم هویت «شیطان بزرگ» و «ماهیت استکباری» آمریکا را برای مردم خصوصا نسل های جدید، ملموس کنیم ولی حالا که آمریکا در مقابل همه کشورها و همه مصوبات و همه دادگاهها، سگ هار خود را تا دندان مسلح کرده و بچه کشی میکند چرا نسبت به این مقوله مهم یعنی «تصویر آمریکا» کاری نداریم!!؟
چند روز قبل دیدم که یک دوچرخه سوار تهرانی پشت پیراهنش به انگلیسی نوشته «اینها برای بمب پول دارند برای فقرا نه!» این یعنی گفتمان غربگرا دارد در ساحت سبک زندگی و نمادها هم وارد میشود. خب ما چند تا لباس و نماد درباره هویت کشتار جمعی آمریکا تولید کرده ایم؟؟
👈واقعا از این مسأله مهمتر چه داریم؟
حتی آنها که صرفا دغدغه سیاست داخلی دارند باید بدانند که تضعیف غرب در کشور یعنی صدمه بر جریان سیاسی همنوا با آن، چنانچه دیدیم جریان اپوزوسیون با محوریت پسر شاه که به آغوش رژیم موقت رفته بود پس از #طوفان_الاقصی دچار انفعال شد و گرچه از غزه هیچ حمایتی نکرد ولی به یک سکوت طولانی مبتلا گردید که باید آن را تثبیت کرد تا دوباره نتوانند سر بلند کنند.
آیا پس از جنگ بناست صرفا چند تصویر دردناک و ناله در ذهن مردم ما باقی بماند یا می توانیم از آن برای تثبیت شعارهایی که سالها دادیم ولی ملموس نشدند استفاده کنیم؟! گاهی شاخ در می آورم از رها شدن کارهای به این مهمی در کشور و علت را همه کاره هیچ کاره بودن حزب اللهی ها میدانم و عدم تمرکز و استمرار!
لذا راه حل بنظر من تمرکز چند تیم هنری بر این مسأله است. باید تثبیت هویت ضد انسانی و سرکوب آزادی در آمریکا تبدیل به یک دستور کار ثابت برای چند تیم هنری و تولیدی بشود مثل کاری که سایت «حقایق آمریکا» در حوزه ترجمه آثار ضد آمریکایی کرده است ولی در لایه هنری و تولیدات ... انشالله!
📍 @komeilialireza
موقعی که آمریکا و رژیم در قدرت بودند رهبری بارها گفتند «تله جنگ» دروغ است چه رسد به حالا که رژیم در اوج ضعف است و آمریکای دموکرات ها جنگ در منطقه را نمیخواهد.
ولی جریانی در کشور غرب گداست و نه تنها عزت نمیفهمد که حتی منافع ملی برایش مهم نیست چرا که ضعف مقابل دشمنی به این آشکاری عین خدشه به هویت ملی و منافع ماست.
اینها دوباره شروع کردند ...
💌 چرایی ثبت تاریخ شفاهی فلسطین در ایران
مصطفی فرزند شهید رجبی و اهل روستای ایدنک در حوالی دهدشت از استان کهگیلویه و بویراحمد، دوست قدیمی من است. مادر شهید را «ننه» خطاب می کنند که پیرزنی است شهیدپرور و به غایت بصیر و شجاع!
با هم به روستا رفتیم. گفت: «ایام جنگ غزه (۲۲ روزه) دعا کردم که خدایا اگر حماس پیروز شود این تنها گاوم را قربانی میکنم که شنیدم جنگ تمام شد و آنرا قربانی کردم...»
راستی تاریخ شفاهی هزاران اقدام اینگونه مردم عزیز و قدرشناس ایران برای قدس و فلسطین را چه کسی ثبت کرده است؟
صدها زنی که طلاهای دست شان و انگشتر عقدشان را هم فدای غزه کردند را کجا به تصویر کشیده ایم؟ نه اینکه این کارها مختص ملت ما باشد که من با چشمانم اهدای طلاهای زنان الجزایری را دیده ام ولی این فداکاری های ملت ما بخاطر دشمن دانا و برخی مسلمانان متعصب یا حسود، دیده و شنیده نشده است!
هزاران اقدام ریز و درشت مردمی برای فلسطین که نشان از عمق اعتقاد ما دارد را اگر ثبت کرده بودیم هم تصویر ما در جهان متفاوت بود هم هویت فلسطین در داخل کشور ما تضعیف نمی شد! از گذشته دور که «تقدیس الحج» می شد و حاجیان ایرانی به زیارت قدس میرفتند چه روایتی ثبت است؟!
در زمانه کم توجهی واعظان و منبری ها به قبله اول، عشق به قدس را باید با بازنمایی تاریخ ملموس و معنوی جامعه ایرانی به نسل های بعد منتقل کرد و این رسالت بزرگ تیم های تاریخ شفاهی و البته همه ماست!
تاریخ درگیری یهود ایران با رژیم هم پر از خاطره است و اینکه چطور با دسیسه، آنان را از ایران راندند! مرحوم حاج حیدر رحیم پور خاطره ای داشت از شایعه «تهمت خون» در مشهد و حمله به مغازه های یهودی ها توسط مردم خشمگین و... همین اتفاق در شیراز هم رخ داده است. یکبار به مستر وایز از یهودیان نوتریکارتا که این را گفتم گفت عین همین ها را در عراق و یمن هم داشتیم! اینها اگر ثبت شود خباثت روباه پیر بیشتر معلوم میشود...
📍 @komeilialireza
❌ درباره ادبیات تکفیری «جبهه پایداری»
فیلم اخیری که از جناب آقای فیاضی، از سران موسسه امام قم در تصریح کافر بودن دکتر علی شریعتی و ملعون بودن خاتمی و هاشمی نشر شده بار دیگر زاویه های فکری این جریان با تفکر رهبران انقلاب اسلامی را به خوبی نشان داد. ضدیت این جریان با شریعتی یک نماد از نوع تفکر متمایز آنان است که می توانید به حاشیه رهبری بر کتاب جریانهای رسول جعفریان مراجعه کنید. یادم هست یکبار جناب پناهیان هم خیلی تند علیه شریعتی سخن گفت و این حاشیه را نخوانده بود!
یادم هست قبل از این حاشیه شجاعانه وقتی در طرح ولایت با این آقایان از مصاحبه رهبری درباره شریعتی و لزوم جمع بین او و مطهری حرف می زدیم، با سادگی میگفتند آن مصاحبه آقا مربوط به قبل از کشف اسناد ساواک بوده! یعنی رهبری را هم مثل خودشان، اینقدر گیج می دیدند که حامی مهره ساواک بوده و خبر نداشته است!!
نگاه صفر و یکی ندارم و معتقد نیستم جریان فکری موسسه امام که جبهه پایداری از دل آن بیرون آمده اساسا منحرف است ولی دیدم که واسپاری فکر بچه های بسیج دانشجویی از طریق اجرای گسترده «طرح ولایت» به توسعه این جریان نیز کمک کرد! برخی مباحث این طرح البته انصافا مفید بود ولی نوع تقریر آنان از برخی امور، متفاوت از نگرش رهبری بود.
بعنوان مثال یکی از مهمترین مسایل این جریان «تغییر اولویت» در ذهن بدنه انقلابی دانشجو بود. زمانی که رهبری در دوره اصلاحات، به جنبش دانشجویی تاکید بر توجه به مسأله عدالت داشتند و آنرا اولویت اول کشور نامیدند، اینها مهمترین مسأله را نقد نظری جریان غربگرا معرفی میکردند و دغدغه رهبری را درک و ترویج نمیکردند لذا بسیج دانشجویی دیر به این گفتمان پیوست!
اساسا مهمترین آسیب این جریان در نقاطی بود که وارد تحلیل های اجتماعی و سیاسی شد! وقتی افرادی با نگاههای کلامی و بدون شناخت درست از میدان و البته با زاویه نگاه بسته وارد تحلیل مسایل سیاسی اجتماعی می شوند چنین برخوردهای را هم شاهد خواهیم بود.
📍 @komeilialireza
💠 برادران سپاه! خطاب من به شماست!
سپاه، بعنوان نیرویی انقلابی تلاش کرده تا در مناطق مرزی کشور، اقدامات متعددی را انجام بدهد. خدمات سپاه در این مناطق محدود به اقدامات امنیتی و نظامی نیست و حجم بالایی خدمات زیرساختی و اقتصادی و محرومیت زدایی هم انجام شده و می شود.
یکی از اقدامات سپاه هم بکارگیری خود اهل سنت در مسأله تامین امنیت مرزها تحت عنوان طرح «شهید شوشتری» در قرارگاههای جنوب شرق و شمال غرب کشور است که جمع کثیری از طوایف و عشایر کرد و بلوچ را درگیر خود کرده و اثرات مثبت امنیتی هم داشته است.
اما متاسفانه ضعف هایی در این پکیج وجود دارد که باعث شده برچسب های «جاش» یا «لگور» در غرب و شرق کشور به کسانی که با سپاه همکاری میکنند زده بشود که تقریبا بمعنای خودفروخته است و بار روانی خیلی بدی دارد. این در حالی است که این افراد هم تامین گر امنیت مردم هستند هم اشتغال چندین هزار نفر تامین شده است.
نمی خواهم به همه علل این مشکل اشاره کنم و صرفا به جنبه هویتی و رسانه ای آن میپردازم. اساسا سلاح به دست بودن در منطقه ای که قاچاق، شغل پردرآمد بخشی از مردم است نارضایتی ایجاد میکند ولی مشکل اینجاست که اساسا اقدامات رسانه ای برای تثبیت هویت این افراد بعنوان مدافعان وطن و ملت، صورت نپذیرفته و با وجود تقدیم شهدا، مظلومیت آنان مضاعف است چون نه شیعه و نه سنی آنها را تکریم کافی نکرده و نمی کنند!
درباره این جماعت یعنی اعضای اهل سنت طرح شهید شوشتری، حرف بسیار دارم که شاید فرصتی دیگر نوشتم و فعلا همین کم کاری «خوش سلیقه» رسانه ای را تذکر دادم. بطور جد باور دارم شناخت درستی از ذایقه مخاطب این مناطق وجود ندارد لذا تولیدات هنری سابق موثر نبوده اند!
📍 @komeilialireza
⚔ ارتباط ترور هنیه با فتنه مذهبی!
بی شک یکی از اهداف ترور مهمترین رهبر حماس در ایران، ایجاد نزاع مذهبی بود که گرچه با تدبیر هوشمندانه تشییع مردمی و نماز رهبر انقلاب و نیز مواضع خوب خانواده شهید تا حدی خنثی شد ولی هنوز زمزمه های خیانت و کوتاهی تعمدی ایران از خناسان شنیده میشود.
حتی برخی چهره های مذهبی اهل سنت جهان، از تعبیر کوفی بودن ایرانیان استفاده کردند که چون آنان، بزرگی را دعوت کردند ولی خون او را بر زمین ریختند! همان ها که هیچ هزینه ای برای دفاع از مظلومان فلسطین نداده اند حالا کینه های خود را تخلیه می کنند. برخی هم به حق، واقعا انتظار این اتفاق در ایران را نداشتند و حالا گله مند و پر از شبهه هستند خصوصا که دشمن در حال دامن زدن به سناریوی نفوذ یا خیانت برخی نیروهای ایرانی در این ماجراست.
👈 در مقابل گسترش این فتنه مذهبی چه باید کرد؟
خب قطعا بهترین راه حل، پاسخ موثر و حقیقتا ضربه زننده به پیکره رژیم کودک کش است که آتش انتقام را آرام خواهد کرد ولی روایت صحیح عملیات پیچیده ای که در تهران رخ داد نیز میتواند از حواشی بکاهد! چرا که اینک همه جهان در حال سناریوسازی است و ما ساکت!
این اتفاق در تاریخ ثبت شد و تا دنیا دنیاست روایت میگردد لذا هرگز نباید با سکوت یا روایت جزیی و مبهم چنانچه در بیانیه سوم سپاه دیدم، پایان یابد چرا که تاریخ ما را قضاوت خواهد کرد و انتظار است که مسوولان مطلع، با جزییات مسأله را روایت کنند. این را مطالبه کنیم!
📍 @komeilialireza
🧯فتنه مهاجرستیزی را خاموش کنیم!
فیلمی این روزها دست به دست شد که نشان می داد پلیس آبسرد دماوند زانویش را روی سر پسری مهاجر گذاشته و مادرش با لهجه افغانی فریاد می زند: «پسرم گوش نداره» یعنی کر هست. برخی مهاجران آن را به جورج فلوید و برخورد نژادپرستانه پلیس آمریکا تشبیه کردند! و وقتی من آنرا بی انصافی و استثنا خواندم، گفتند از این برخوردها زیاده!
فارغ از قیاس مع الفارق این دو ماجرا ولی متاسفانه همه این اتفاقات بخاطر فقدان امری بنام «ساماندهی» است که هدف سازمان ملی مهاجرت نیز بود و متاسفانه هنوز به طور جدی عملیاتی نشده است و با حجم گسترده مهاجرت خصوصا در سالهای اخیر، امری ضروری تر شده است.
درست است که متاسفانه بخش مهمی از مهاجران افغانستانی، بصورت غیرقانونی در ایران هستند ولی این توجیه نمیتواند دلیل «مهاجرستیزی» یا تقویت فتنه درگیری ایرانی افغانی باشد که مطلوب دشمن است. راستش من از حجم گسترده اخبار و گزارشات ذیل این فتنه متوجه میشوم که کار گروههای خودجوش نیست و حتما تیم هایی سازماندهی شده در داخل و خارج پشت آن هستند! فتامل!
این فتنه تا حدی میتواند مضر باشد که حتی بعنوان پاتک طوفان الاقصی در نظر گرفته شود! یکبار این موج با وقوع طوفان به حاشیه رفت و یکبار هم با شهادت هنیه، گویا اشتغال به این درگیری است که ما را از دشمن اصلی باز میدارد و ما باید هوشیار باشیم و درگیر این فتنه نشویم.
📍 @komeilialireza
✊ غزه تفاوت فاحش «مجاهد» با مسلمان را آشکار کرد!
چقدر مسلمان داریم؟ شاید دو میلیارد نفر!
همگی هم روایت پیامبرشان را شنیده اند که فرمود:«من سمع رجلا ينادي يا للمسلمين و لم يجبه فليس بمسلم»!!
و هر روز قرآن می خوانند که گفته: «و ما لكم لا تقاتلون في سبيل الله و المستضعفين من الرجال و النساء و الولدان الذين یقولون ربنا اخرجنا من هذه القرية الظالم أهلها...»(نساء ٧٥)
بیخود نبود که غربی ها می گفتند در «اسلام رحمانی» باید آیات جهاد را حذف کرد و نیز با پدیده کریه داعش، چهره جهاد را تقبیح و تشویه کردند! و البته اسلام درباری سعودی و اسلام آمریکایی اماراتی و اردنی هم با همه قرآن می سازد الا جهاد!!
لذاست که خدا به صراحت فرموده: «فضل الله المجاهدین علی القاعدین اجرا عظیما»
و جلوی مقایسه مجاهدان با سایر مومنان حتی اگر خادمان حقیقی حجاج باشند را گرفته است: «اجعلتم سقایة الحاج و عمارة المسجد الحرام كمن امن بالله و اليوم الأخر و جاهد في سبيل الله»؟!!
حالا برای خود من ترجمه این روایت معلوم شده که چرا جهاد یک راه خاص خداست و روی هر کس و ناکسی گشوده نمیشود: «ان الجهاد باب فتحه الله لخاصة اوليائه» خدا را هزار مرتبه شکر بر جبهه مقاومت مجاهد و وجود جوانانی که عاشق شهادت اند.
چه زیباست که پیامبر رحمت هم برای مجاهدان غزه به قول ابوعبیده، «النبی المجاهد الشهید» است و چه فضلی بالاتر از جهاد؟!
اللهم ارزقنا...
📍 @komeilialireza
📣 درباره عدم انتخاب وزیر اهل سنت
این روزها چهره های سیاسی اهل سنت، اعتراضات گسترده ای را علیه پزشکیان انجام دادند و حتی بر طبل ناامیدی نسبت به او کوبیدند و رای خود را بی ثمر پنداشتند! این نوع ناامیدی های مدل جواد ظریف از کجا نشأت می گیرد؟! و چرا سیاسیون باید اینطور رفتار کنند؟!
اولا عرض کنم که من طبق قانون کشور، حضور اهل سنت در مناصب وزارتی و استانداری را جایز و بلکه واجب میدانم چرا که به پیوند بیشتر آنان با کشور منجر میشود و احساس کشنده «تبعیض» را از بین خواهد برد و کم نیستند کسانی که توانایی پذیرش مسوولیت دارند.
اما چنانچه قبلا نوشتم، این مدل مطالبه گری ربطی به حل مشکلات مردمان نوعا مرزنشین سنی مذهب ما ندارد و بنظر میرسد بیشتر از جنس پیوند منافع سیاسیونی باشد که اگر وزیری داشته باشند خود را نیز در مناصبی بالاتر و یا منافع اقتصادی میبینند والا یک وزیر سنی مساوی حل مشکلات مرزی نیست.
اگر کسی به فکر حل مسئله های مردم باشد مطالبه ش نباید صرفا یک پست کلان در کشور باشد بلکه باید لیستی از آن مسایل را در هر منطقه از دولتها مطالبه کند که نفع آن به همه جامعه میرسد نه عده ای خاص!
اما چه کنیم که این آقایان نوعا در سیاست بوده اند و مزه خوب پیوند قدرت و ثروت را هم چشیده اند و از سفرهای خارجی و قراردادها و... خاطره خوبی دارند! لذا کسی مطالبات عمومی مردم را کاری ندارد و مطالبه سازی و ذایقه سازی و حتی ناامیدسازی توسط این تریبون های سیاسی رخ میدهد! فتامل!
📍@komeilialireza
🩸ناشنیده هایی از غزه مجاهد
خدمت یکی از دوستان حماس بودیم. برخی حرفها که گفت برایم از این حیث جالب توجه بود که معلوم میشود چطور غزه می تواند، این مدت طولانی مقابل بزرگان قدرت نظامی بایستد لذا نقل آنها را مفید میدانم.
اولین تمرین طوفان الاقصی در سال ۲۰۱۳ در غزه اتفاق افتاد که معلوم شد یک خلا وجود دارد و آن سرعت انتقال اسرا به داخل غزه بود قبل از آنکه رژیم آنها را بکشد! چون رژیم خوب می داند معامله اسیر برای او سنگین است لذا آنها را می کشد که این هم تدبیر شد!
چهره های بزرگ متعددی در حماس وجود دارد که نقش مهمی در تصمیمات دارند ولی در رسانه ها شناخته شده نیستند. ما کمبود نیروی انسانی توانمند نداریم. یکی از آنها محمد اسماعیل درویش معروف به ابوعمر است که از موسسان حماس است و اخیرا العرییه او را گزینه جایگزینی هنیه خواند.
سنوار یک روحیه عجیب داشت. وقتی کار را به دست گرفت برای همه کار تعریف کرده بود. کسی بیکار نبود. مثلا پزشک از مطب که بر می گشت و لباس را عوض می کرد و می رفت سراغ کارهای دیگری که مربوط به این روز بزرگ یعنی #طوفان_الاقصی بود. یکی از کارها هم البته کندن تونل ها بود. مساجد بشدت فعال شدند و به عنوان پایگاه تربیت و ساماندهی نیرو به کار آمدند.
این روزها روسیه مانعی برای تحرک بیشتر سوریه است که نباید درباره آن سکوت اختیار کرده و حداقل باید این نقش سلبی نقد بشود! ما البته وضع سوریه را درک میکنیم ولی نقش روسیه خوب نیست.
📍 @komeilialireza
🚌 توسعه زوار اربعین یا پاک کردن صورت مساله؟
این روزهای خدام مسیر زائران پاکستانی، با غم کمبود شدید زایر همراه بود چرا که سال قبل در این دو سه هفته که اوج ورود زوار این کشور بود، بین سه تا پنج هزار نفر وارد مرزهای کشورمان می شدند و جمعا بیش از 85 هزار نفر وارد کشورمان شدند که به دلیل عدم تدبیر مساله حمل و نقل، گاها سه چهار روز در استان می ماندند ولی حالا ورودی زیر هزار نفر است!
امسال دو مساله باعث کاهش شدید این زوار شد تا جایی که گفته می شود ویزاهای دوبار ورود صادر شده توسط ایران تا 24 مرداد کمتر از 24 هزار عدد بوده است! یکی مشکلات ایجاد شده ناشی از تجمعات طرفداران مهرنگ بلوچ که منجر به بسته شدن برخی راههای منتهی به ایران شد و البته مهمتر از آن، پاک کردن صورت مساله سال قبل توسط مسوولان استان سیستان و بلوچستان بود که عبارت بود از: اعلام لزوم درج شماره اتوبوس زوار در ویزا و اجباری بودن ورود کاروانی با اتوبوس!
اینکه ما زیرساخت کافی نداریم معلوم است ولی اگر واقعا «توسعه زوار بین المللی اربعین» یک سیاست حقیقی است باید بخشی از زوار را بدون اتوبوس هم پذیرش می کردیم چرا که دولت پاکستان تمایلی ندارد خدمات ویژه ای به این مسیر بدهد و مردم عمدتا فقیر این کشور هم معلوم نیست بتوانند اتوبوس های مورد نیاز را تامین کنند لذا جا داشت مسوولان امر بجای پاک کردن صورت مساله حمل و نقل، بخشی از آنها را با توان واقعی حمل و نقل داخلی که می توانست هوایی نیز باشد پوشش بدهند تا شاهد حضور تعداد بیشتری از زوار پاکستانی عاشق اربعین باشیم.
تا کنون حدود 15 هزار زائر وارد مرزهای ما شده اند و بعید است این حجم به بیش از 30 هزار نفر برسد در حالی که طبق گفته های مسوولان، با توجه به رشد استقبال، پیش بینی حدود 100 هزار زائر می شد که بنا به گفته خود زوار، عمدتا بخاطر مساله اتوبوس نتوانستند راهی شوند! برای زوار افغانستان نیز بخاطر تصمیم مشابه، همین اتفاق افتاده است!
بجای پاک کردن صورت مسأله میشد حمل و نقل را مدیریت کرد و بخشی از زوار عاشق را پذیرش کرد چنانچه از امروز ویزای بدون اتوبوس هم صادر میشود که البته خیلی دیر است!!
📍 @komeilialireza