🚨 چرا حجتیه و تجزیه طلب در ارومیه جولان می دهد؟
برای من که در کشور می چرخم، شاید تلخ ترین تجربه اجتماعی ام #ارومیه باشد! نه بخاطر مردمان خون گرم کرد و ترک شیعه و سنی و مسیحی و آن تاریخ پرافتخارش، بلکه بخاطر کینه ورزی های تمام نشدنی یک عده منفعت طلب و خائن که اتفاقا گفتمان شان در برخی نهادهای رسمی هم طرفدارانی دارد!!
عده ای رسانه ای و سیاسی و برخی روحانیون بومی چنان درگیری های تلخ اوایل انقلاب با کومله و دموکرات را در یادها زنده نگه می دارند و آن را به نام کل مردمان کردتبار می زنند که گویی بنا نیست هیچ گاه در استان و شهری که نیمی از آن را #کرد و نیم دیگر را #ترک تشکیل میدهد همزیستی و رفاقت و همدلی شکل بگیرد!
در این مجال طبیعی است که تجزیه طلب کرد هم جای جولان داشته باشد و از آن مهمتر، برخی رنگ مذهبی به این درگیری قومی بزنند و در روغن کینه ای که خلق می شود، نان حجتیه و افراطیون شیعی چرب گردد!
بعد آقایان مدعی مدیریت استان بجای برخورد با علت، دائما به دنبال حل معلول اند!!
خب آقای محترم!
تو خودت مسبب هستی وقتی می خواهی دوستانت در شورای شهر اکثریت باشند و به مسوول ت می گویی برو و نطق قومی تندی بکن و مردم را تحریک کن که چه نشسته اید که شهر را کردها گرفتند! تو خودت مجرم امنیت ملی هستی!
بله! آن تجزیه طلب کرد هم که حضور در انتخابات را بجای ملاک شایستگی به قومیت تقلیل میدهد مقصر است ولی پاس گل را تو به آنها داده ای!
تا کی بناست با بازی قومیتی بقاء عده ای سیاسی بی خاصیت را حفظ کنید و مردم را از انتخاب اصلح و شایسته دور نگه دارید؟ مگر دزدی کرد و ترک و بلوچ و فارس دارد؟! مگر کارآمدی مال یک قوم خاص است؟
تا کی بناست مردمان یک شهر را بخاطر بازی خودتان به جان هم بیاندازید؟ اگر صادق هستید شعارهای وحدت تان را در ایام انتخابات و با لیست مشترک نشان بدهید والا در همایش هایی که سخنرانانش هم در خلوت باوری به وحدت ندارند فایده ای نیست!
دلها از محبت خشکید که آب آن دریاچه زیبا هم خشکید والا من اولین بار دو دهه قبل با ماشین سوار بر کشتی از آن گذشتم...
و سوال اخرم از مسوولان سطح ملی است... واقعا نمی دانید بقاء این وضعیت خیانت است و آن روز که خداکند نرسد اگر ناامنی شود کینه شعله ور شده و حادثه ای بدتر از جمعه خونین زاهدان رخ خواهد داد؟!
آقایان تهران نشین! بترسید و فکری بکنید به حال این دلهای پرکینه...
📍 @komeilialireza
🕌 جناب مولوی عبدالحمید!
صلح با اشغالگر فلسطین عین ظلم است
رویه سخنرانی های جناب مولوی عبدالحمید از سیزدهم آبان امسال کاملا رنگ و بوی غربزدگان را داشته است و رفته رفته از همه پرسی با حضور خارجی ها به حمایت از بهائیت و حالا هم در کمال تعجب به صلح مردم فلسطین با حکومت اسرائیل!! رسیده است!!!
اطرافیان و دوست داران ایشان هم اگر شکی داشتند حالا دیگر راهی برای توجیه ندارند. خلط تبعیض و ظلمی که در داخل حس می کنند با این مسائل، هم متاسفانه در فضای عاطفی مخاطبان در حال رخ دادن است ولی انصاف این است که همه در مقابل این سکولاریزم آشکار و همراهی با غرب و حتی پروژه منحوس "دو دولت" در مورد فلسطین موضع شفاف بگیرند.
بنده شخصا بعنوان کسی که معتقدم باید مجرمان حادثه جمعه خونین زاهدان، بدون مسامحه به اشد مجازات برسند، از همه می خواهم بین این مسائل خلط نکنند. بخدا قسم اعتراض به عملکرد مجرمانه نیروی انتظامی که توسط رهبری هم مورد پیگیری قرار گرفت هیچ ربطی به توجیه بهائیت و اسرائیل و.. ندارد!
این سخنان بطور آشکار خیانت به قدس شریف و هم نوایی با سازش کاران است که در روز ریخته شدن خون دهها جوان در اردوگاه جنین، خود بزرگ ترین ظلم به شهدای فلسطین با توجیه صلح و سازش است!
📍 @komeilialireza
«چه کسی گفته که ما صلح میخواهیم؟ ما جنگی را میخواهیم که پایانی نداشته باشد»؛ این متنی بود که شهید «خیری علقم» ۲۱ ساله قبل از شهادت خود، نوشته و با آن عکس گرفته بود. شهیدی که در پاسخ به عملیات کشتار فلسطینیها در جنین که منجر به کشته شدن ۱۰ جوان شده بود، عملیات انتقام تکان دهندهای را علیه اشغالگران صهیونیست اجرا کرد که منجر به کشته شدن ۸ نفر از آنان شد.
در همین روزها که جوانان نسل جدید فلسطینی با خون خود، شهادتنامه عدم پذیرش دولت اشغالگر را امضا میکنند در کمال تعجب، مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت شهر زاهدان، در سخنانی نادر و خلاف آنچه تاکنون درباره فلسطین گفته بود تصریح میکند که «مردم ایران در فلسطین هم خواهان صلح هستند و معتقدند حکومت اسرائیل و مردم فلسطین باید صلح کنند و فلسطینیها به یک حکومت مستقل برسند.»
این تصریح متضمن چند امر حقوقی است. اولاً اذعان به پذیرش موجودیتی بهنام حکومت اسرائیل و ثانیاً پذیرش راهحل دو دولت که در واقع نظریه غربیها برای حل نزاع طولانی مدت فلسطینی- اسرائیلی است. اینکه ایشان با چه مبنایی سرزمینهای مقدس فلسطین و قسمت غربی قدس شریف را به رژیم صهیونیستی میبخشند معلوم نیست ولی نگارنده بر این باور است که این امر، باور اهل سنت ایران زمین نمیباشد و حتی خود ایشان نیز در سوابق نطقهایشان به پذیرش چیزی بهنام رژیم صهیونیستی باور نداشتهاند و بر جهاد به عنوان تنها راهحل احقاق حقوق فلسطینیها تأکید کرده بودند؛ لذا امیدوارم تعابیر نمازجمعه این هفتهشان را اصلاح کنند. اما درباره این نوع اظهارنظرهای ایشان چند نکته قابل تأمل است. اولاً پس از ماجرای تلخ 8 مهر، با وجود اعزام نماینده رهبری به استان و عزل مسئولان نیروی انتظامی استان و دستگیری مجرمان، ولی جناب مولوی، پس از آن، به همراهی با جنبش غربی موسوم به «زن زندگی آزادی» پرداخت و اظهارنظرهایی را که پیشتر توسط جریانات غربگرا و سکولار مطرح میشد ایراد کرد.ثانیاً اینکه یک روحانی اهل سنت و رئیس حوزه علمیه، برخلاف نظر همه علمای اهل سنت از بهاییان دفاع نماید و اخیراً هم به صلح مردم فلسطین با حکومت اسرائیل(!) تأکید کند امری خلاف رویه علمای اهل سنت در سراسر جهان خصوصاً ایرانزمین بوده است. حق مردم فلسطین در حاکمیت بر اراضی خودشان که مورد اشغال علنی قرار گرفته آنقدر واضح است که هیچ انسان آزادهای به خود حق انکار آن را نمیدهد.
حمایت هزاران فعال صلح حامی فلسطین از این حق، نشانهای بر این ماجراست. گرچه ایشان برخی انتقادات بجا نیز مطرح میکنند که نباید آنها را نادیده گرفت ولی تأکید بر مواضعی که پیشتر، جامعه ایرانی آنها را از زبان جریانات غربگرا و سکولار میشنید و اینک نیز از تریبونهای خارج کشور میشنود، از یک عالم دین غیرقابل قبول میباشد.جام جهانی امسال، تنها گوشهای از ابراز محبت مردم آزادیخواه و خصوصاً مسلمانان سراسر جهان به فلسطین و اعلام انزجارشان به اشغالگران صهیونیست بود و نشان داد که گرچه رسانهها میتوانند در کوتاهمدت، به قلب حقایق دست بزنند ولی نمیتوانند آنها را در قلوب مردم از بین ببرند و آنچه خواهد ماند حمایت صادقانه از حق مردم فلسطین است.
منبع: روزنامه ایران
🌙چرا مبعث پیامبر ص بین ما جشن واقعی نیست؟
دیشب هییتی بودم که سخنران و مداح ش، عید مبعث را با عید غدیر اشتباه گرفته بودند و کلا درباره مولا علی علیه السلام سخنرانی و مداحی کردند. البته جای تعجب ندارد چون وجود گرانقدر پیامبر ص در میان ما غریب بوده و هست.
وقتی تمرکز ما روی تقابل می رود بجای تفاعل و تمرکز روی اشتراکات، خود به خود مساله ولایت و امامت می شود همه چیز و اینگونه است که حتی روز مبعث یعنی آغاز راهیابی انسان به آسمان از طریق بهترین مسیر آن نیز اینگونه فراموش می شود.
عده ای هم بلافاصله می گویند همه دین ولایت است و غیر آن باطل است که سخنی نابجاست. تفکری که دینداری این همه مسلمان را زیر سوال می برد فهمی از دین ندارد. وجود مراتب در ایمان امری پذیرفته است ولی نفی کلی ایمان در سایر مسلمانانی که اتفاقا بشدت محب اهل بیت علیهم السلام نیز هستند نارواست. اینکه عده ای تلاش دارند این محبت را بیفایده در رستگاری تعریف کنند نیز خلاف خود سیره اهل بیت است.
شاید عده ای متوجه نیستند که اهل بیت علیهم السلام خود را ذیل سنت پیامبر ص تعریف کرده و تعبیر "عبد من عبيد محمد" را برای معرفی استفاده می کردند لذا اینگونه بی تفاوتی ما به جایگاه و سیره نبوی نه تنها یک انحراف که مایه اختلاف و دوری از سایر بدنه امت اسلامی نیز هست.
چنانچه در رفتار اهل بیت با برخی شیعیان شاهد بوده ایم شیعه گی به تبعیت عملی از فرامین آنها که یکی از مهمترین آن تقویت وحدت و قدرت مسلمانان بوده است می باشد نه به ادعای زبانی که بارها توسط خود ائمه اطهار در شیعه نماها زیر سوال رفته است لذا باید مراقب رفتارهای خودساخته مان باشیم!
📍 @komeilialireza
🚨 لزوم ثبت خاطرات تجریه حکمرانی قبل از اقدام عزرائیل!
چهل و چهار سال گذشته و تجارب موفق و شکست خورده فراوانی در این مدت انجام شده که برخی از آنها بسیار عبرت بار و درس آموز هستند.
اما متاسفانه تاریخ شفاهی ما نوعا روی خاطره نگاری و نه تجربه نگاری و همچنین روی موضوعات هویتی و نه مدیریتی متمرکز است.
حال آنکه امروز بیش از همیشه به ثبت تجارب مدیرانی نياز داریم که گاها بیش از سه دهه تجربه کار جدی در یک حوزه تخصصی را دارند.
البته برخی اقدامات تاریخ شفاهی پیشرفت که راه یار و برخی دیگر منتشر کرده اند خیلی مفید ند ولی واقعا جا دارد که یک جنبش ثبت تجارب با نگاه انتقادی در حوزه های مختلف شکل بگیرد و به نسل جوان تری که احتمالا در دهه پیش رو و پس از زحمت عزراییل به مدیریت خواهند رسید منتقل شود تا دچار تکرار خطاهای گذشته نشوند. انشالله
📍 @komeilialireza
👈 مرز تدبیر با شرک چیست؟
همه دردهای ما از مدیران تا بقیه از منیت است. بر خلاف تصور عمومی، نیت را صاف کردن و فقط برای او کار کردن اصلا آسان نیست.
چه بسیار که می خواهی حرفی بزنی که به صلاح مردم است و خوش آمد یا ناراحتی مدیران را بر آن مصلحت عمومی ترجیح می دهی!
چه بسیار کارها که چون تو در آن ضریب کافی نداری آن را کوچک می نمایی یا کار دیگران است و تو خود را دلیل موفقیت آن معرفی می کنی!
تشخیص مرز "تدبیر" با "شرک" ساده نیست: خیلی از دل به دست آوردن ها از جنس شرک اند ولی به نام تدبیر و برای بهتر اجرا شدن کارهای مردم صورت می گیرند!
کسی که فقط او را می بیند
اِلـهي كَاَنّي بِنَفْسي واقِفَةٌ بَيْنَ يَدَيْكَ...
و فقط أو را موثر در عالم می داند
لا موثر في الوجود الا الله
چطور تدبیر می کند؟! نیازمند ثبت سیره مدیریتی مخلصانه نیز هستیم..
چرا که بنظرم برخی از سلوک، تجربه و از جنس مشاهده اعمال صالحان است چون ما خیلی وقت ها در تشخیص مصداق دچار افراط یا تفریط می شویم.
پ ن: اگر در این دهه آخر توفیق مناجات شعبانیه داشتید ما را هم یاد کنید چون اینقدر غرق کمک به دیگران شدیم که از خود غافلیم.
📍 @komeilialireza
🌹 مادربزرگ م عصاره تمدن ایرانی بود
امروز یازدهمین سالگرد مادر بزرگ م است. زنی که برای من نماد سنت های اصیل در حال فراموشی بود.
تمدن وقتی ظهور می کند باید خودش را در قالب روابط اجتماعی و اخلاقیات بروز بدهد و بنظرم نسل مادربزرگ های ما عصاره تمدن ایرانی اسلامی مخلوط نشده با مدرنیزم بودند.
خاطراتی از تکریم ویژه مهمان، حلال و حرام در خرید و فروش، احترام خاص به بزرگتر ها، مراعات حقوق دیگران، توجه به همسایه، محبت عجیب به کودکان، پاسداشت شعائر و.. ذهن من را از این پیرزن که سواد نوشتن نداشت ولی هزاران بیت شعر حفظ بود و بر سازگاری طبع غذاها مسلط بود به جا گذاشته است.
اصلا شاید همین شعرها که تجلی فرهنگ دینی ما هستند چنین تربیتی را ثمره می دهند و دیگر جای سوال از تربیت شدگان مکتب ساسی مانکن نیست!
یاد آن نماد محبت، هنوز با بغض همراه است و رفتن این نسل از رفتن سنت های اصیل خبر می دهد..
* خبر رفتن ش را وقتی که با اعضای هندی کاروان الی بیت المقدس برای اخذ ویزای ترکیه رفته بودیم شنیدم و کاروان را رها کرده و اشک باران به مشهد شتافتم
📍 @komeilialireza
🪣 سفارشی کاران و تکمیل چرخه خودتحمیقی!
رمضان ماه بازخوانی خود برای #تحول است. روزه بهترین ثمره اش تقویت #اراده در جهت همان تحول است و چه خوب که این امر در عرصه عمل اجتماعی هم رخ بدهد!
اگر بخواهیم تحول رخ بدهد باید با ج. ا و ساختارهای فشل اداری اش روراست باشیم ولی چه چیزی نمی گذارد این اتفاق رخ بدهد و او با واقعیت کماهی - آنطور که هست - مواجه بشود؟! اینجا یک دیالکتیک در جریان است.
هم خود ساختارها هم کسانی که پروژه و سفارشات آنها را انجام می دهند در تکمیل چرخه ای واقعا #خودتحمیقی موثرند! شاید عجیب باشد ولی ما امری را که دوست داریم باشد را سفارش می دهیم و آنقدر تکرار می کنیم که حتی در خلوت هم خودمان باورمان می شود مساله واقعا اینطور بوده و هست!!!
خودآگاهی یعنی هرگز امر خیالی را جای واقعیت منشان والا خودت هستی که ضرر می کنی. در تحلیل پدیده های مختلف داخلی و خارجی، این مساله مشهود است. چیزی درباره آذربایجان یا ترکیه یا افغانستان و... گفته می شود که ذاتا عده ای با هدف #عملیات_روانی آنرا ساخته اند ولی می بینیم که بازوهای رسانه ای شان آنقدر آن را تکرار می کنند که قوه عاقله رسانه زده هم همانطور می اندیشد!
راه حل چیست؟ آیا روح حاکم بر ساختار هژمونیک ایدئولوژیک می تواند تغییر کند؟ بعيده! آیا پروژه بگیران تمام می شوند؟ خیر! پس چه کنیم؟
سخت است چون ما هم در همین فضا نفس می کشیم ولی سعی کنیم خودمان به حقیقت برسیم. شاید حرف کسانی که متفاوت ولی علمی و شجاعانه -احتمالا خلاف موج ها- تحلیل می کنند راهگشا باشد...
باید به همه چیز با #تردید_پژوهشی بنگریم تا بتوانیم روایت صحیح را میان #روایت_سازی جریانات قدرتمند رسانه ای پیدا کنیم والا ما هم ذیل همان جریان سازی های رسانه ای خواهیم بود مثل حالا که چون رسانه ها از برخی مسائل سخنی نمی گویند ما هم ساکتیم!
البته این رویه مناسب اهل تامل است. ساده اندیشان و زود باوران و جوگیران و مقلدان را در این مجال راهی نیست.
📍 @komeilialireza
😳 يعنی رابطه ایران و سعودی درست شد؟
چون دیدم برخی درباره روابط ایران سعودی دچار اغراق و ذوق زدگی شدند تحلیل خودم را کوتاه می نویسم:
سعودی تابع تام سیاست آمریکاست و اصلا اگر فروش نفت بر اساس دلار نبود و پدیده سنگین #پترودلار از پنجاه سال قبل شکل نگرفته بود، جایگاه کنونی دلار تا حالا شکسته بود و این بمعنای عدم جواز آمریکا به استقلال تصمیم در سعودی است چون برای شان دلار، حياتی است.
پس رفتار کنونی سعودی چیست؟
اولا که من از افزایش نفوذ چین در هر کشور اسلامی خرسند می شوم چون بالاخره بمعنای کاهش نفوذ آمریکاست و در اتحاد آینده روسیه ایران چین، نقشی مهم را ایفا خواهد کرد.
ثانیا روابط ایران سعودی ربطی به علاقه به ما ندارد و ذاتی نیست بلکه دو دلیل دارد یک پیام به دموکرات های حاکم در آمریکا که فشارهایی بر بن سلمان بخاطر حقوق بشر می آورند دقیقا مثل مصر که وقتی آمریکا پول نمی دهد یک سفر به روسیه می روند!
و از آن مهمتر کنترل نظامی ایران که نشان داد می تواند با زدن ارامکو ضربه اقتصادی سهمگینی به سعودی بزند و حالا چین واسطه جلوگیری از تکرار این حوادث خواهد بود.
از این طرف هم ایران بی تمایل نیست که بتواند جلوی خرج های سنگین سعودی علیه خود را بگیرد و پشتیبانی مخربين و منافقین را کاهش دهد.
📍 @komeilialireza
🌓 تمام دعوا بر سر حقیقت و مجاز است!
آخرین سخنرانی حاج قاسم در جمع فرماندهان سپاه که اخیرا توسط مجله سوره نشر پیدا کرد حاوی نکات مهمی است ولی من میخواهم صرفا به یکی از آنها اشاره کنم که عبارت است از نگرانی دربارهی اینکه «سپاه نسبت به هویت و ماهیت حقیقی خودش بیگانه شود و یک چهارچوب کلاسیک تخصصی و حرفه ای خود را پیش بگیرد»
اصلا همه دعوا همین جاست که ما چقدر دنبال کارهای صوری و اسم و رسم دار هستیم و چقدر حقیقت برای مان مسأله است. چقدر ساختار و سازمان بر ما غلبه دارد و چقدر کارآمدی واقعی. یک مثال جالب حاجی در این سخن، بکارگیری نیروی پایین تر باعرضه بجای سردار بدون توان مدیریتی است. این یعنی هیچ جا اسیر اعتبارات نشو!
اینها نفی اعتبارات نیست بلکه توجه به میزان کارکرد واقعی آنهاست. دکتر بودن بدون داشتن حرف نو یعنی دانشجویی نوپا!
پول و امکانات داشتن بدون فهم نحوه صحیح اقدام یعنی بی خاصیتی عملی !حالا هر چقدر دوست داری گزارش کار بنویس !
وقتی انقلاب پیروز میشود که از این بازی های اعتباری خودساخته فاصله بگیریم و به کارهای موثر واقعی نزدیک بشویم و این جز با درنظر گرفتن خدا در همه لحظات ممکن نیست! بدون معنویت ممکن نیست چون انسان خداترس دایم می پرسد و رشد و بازخوانی و خود ارزیابی دارد...
وقتی مدیر ضعیف متوهمی را مدح میکنی یعنی در مقابل خط حقیقت هستی
وقتی کار متوسطی را قوی میخوانی یعنی در مسیر فریب دادن خود هستی
با این چرخه معیوب دروغگویی به خود است که دیندار گریزی در جامعه رواج می یابد چرا که بر اساس سنت الهی «النجاه فی الصدق» است و فقط سخن قلبی موثر خواهد بود که اینجا نقش باور و ایمان در اثربخشی خودش را به خوبی نشان می دهد که مولای مان فرمود :«مایخرج من القلب یقع فی القلب...»
📍 @komeilialireza
💎 درباره پدیده نوظهور فناوری سرود
فرم ها گاها می توانند به یک رسانه تبدیل بشوند. به یک ابزار خاص برای انتقال مفاهیم که از سایر ابزارها متمایزشان می کند.
حالا چند سالی است که سرود به یک پدیده اثرگذار و پررونق در کشور ما تبدیل شده است. فارغ از اینکه چه کسانی نقش مهمی در احیای این فناوری که اول انقلاب خیلی فعال بود و تقریبا دو دهه به حاشیه رفته بود ایفا کرده اند حرف دیگری است ولی اینکه بدانی اینک بیش از هزار گروه سرود حرفه ای در کشور داری و بشنوی که کودک و نوجوان ها دایما این سرودها را زمزمه می کنند یعنی امکان خلق فناوری های جدید هست.
بنظرم نمایش های میدانی که فکر می کنم احسان محمد حسنی و بهزادپور در شب آفتابی آغازش کردند نیز میتوانست و میتواند یک مدیوم فناورانه دیگر باشد اگر تمهیدی برای ارزان سازی اجرای آن میشد! شنیده ام رهبری یکبار این نکته را تذکر داده اند...
تأسیس این مدیوم های هنری از واجبات اثرگذاری بر انسان مدرن محو جمال رسانه است!
📍 @komeilialireza