📖 بُخل، دشمن آسایش زندگی
🔸تفکری که دارایی و ثروت را منشأ خوش بختی میداند، از یک سو، به طمع دچار میشود تا مال بیشتری گرد آورد و از سوی دیگر، به بُخل روی میآورد تا مال را مدّت بیشتری نزد خود نگه دارد و از تلف شدن آن، جلوگیری کند و بدین وسیله، از زندگی، لذّت بیشتری ببرد؛ اما آنچه اتفاق میافتد چیز دیگری است. شخص بخیل، در حقیقت، رنج و غم و فشار روانی را نزد خود پایدار میگرداند. بخیل، با هدف ثروتمندی بخل میورزد؛ ولی در حقیقت، به سوی فقر میشتابد.
🔹امام علی علیهالسلام میفرماید: در شگفتم از بخیل که به سوی فقر و ناداری ای که از آن گریزان است، میشتابد و توانگری و ثروتی را که در پی آن است، از دست میدهد. او در دنیا مانند تهی دستان به سر میبرد و در آخرت، همچون توانگران، حسابرسی میشود. همچنین، بخیل، در اجتماع، چیزی جز مذمّت، ننگ، ناسزا، دشمنی و خواری کسب نمیکند؛ دوستان خود را از دست میدهد و اقوام و خویشاوندان، با او قطع رابطه میکنند. با این وضعیت، آیا میتوان پذیرفت که راه بخل، به وادی آرامش ختم میشود؟ هرگز! بخل، فشار روانی را افزایش میدهد و آسایش را از انسان میگیرد. از این رو پیامبر خدا (ص) میفرماید: بخیل، کمتر از هرکسی آسایش دارد. امام صادق علیهالسلام نیز میفرماید: برای بخیل، آسایشی وجود ندارد.
🔸جالب این که بخیل، مالک دارایی خود نیست؛ در حقیقت، او نگهبان اموال ورثه است. روزیِ انسان همان مقداری است که مصرف میکند و نسبت به آنچه ذخیره میکند، خزانه داری بیش نیست! زحمت «جمع آوری» و مشقّت «فقر» و عذاب «نگهداری»، از آنِ بخیل است و استفاده آن، از آنِ دیگران! آیا ارزش آن را دارد؟ امام علی علیه السلام میفرماید: بخیل، مال را از خود دریغ میدارد و به اندکی از دنیا بسنده میکند و همه آن را به وارثانش میبخشد.
✂️ #برشی_از_کتاب : هنر رضایت از زندگی، ص۴۰
👤 عباس پسندیده
↗️ برای✌️نفر از دوستانتون ارسال کنید.
کنگره شهدای شهرستان خرمدره
#پخش_سخنرانی_زنده 🔺موضوع: مهارت های روشنگری و جهاد تبیین 🎙 سخنران : 🔹عمار عطاپور 🔻مدیر اداره عمل
⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️فوری :سلام و احترام و عرض پوزش. با عنایت به کسالت و بیماری پیش آمده برای استاد محترم جلسه وبینار به هفته بعد موکول شد . تشکر
جهاد تبیین.ppsx
10.03M
🔰 فایل نهایی #جهاد_تبیین
🔶 مباحث این پاورپوینت مهم و جامع، محور سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی در سلسله جلسات #مشهد_انقلابی است
🔸 منظومه فکری رهبری در جهاد تبیین
🔹 تبیین حرکت و اهمیت آن
🔸 چیستی، چرایی، ظرفیتها و چالشها
🔹 بایدها و نبایدها
🔸 راهحل های متناسب با چالشها
و...
✅نصیحت پدر به فرزند
✍️استاد سید عبدالله فاطمی نیا می فرمایند : یکی از آقازاده های مرحوم آیت الله سلطانی طباطبایی (ره) می گوید : یک روز نشسته بودیم؛ با خود گفتم از پدرم استفاده بکنم، به ایشان گفتم :
اگر بنا بشود که شما به من فقط یک نصیحت بکنید، چه می گویید؟ایشان سرشان را پایین انداخته، تأملی کردند؛ سپس سرشان را بلند کرده فرمودند :
♨️«آبروی کسی را مبر»
📚کتاب نکته ها از گفته ها، دفتر اول ، صفحه۴۰
8.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مناجات «شعبانیه» را خواندید؟ بخوانید آقا!
❇️ سخنان شنيدنی امام خمينی در مورد مناجات مشهور ماه شعبان
💐🍀🌺🌼🌺🍀💐
#یا_مهدی
كی شود از تو بيايد خبری #مهدی جان
برسداين شب ما را سحری #مهدی جان
ز فراق رخ تو تا به سحر ناله زنم
ناله دلشدگان را اثری #مهدی جان
آه و افسوس که عمرم به فراق تو گذشت
حاصلم نیست بجز چشم تری #مهدی جان
مادرت گفت میان در و دیوار بیا
که مرا حاصل خون پسری #مهدی جان
بین چه سان #سیلی دشمن رخ من کرده کبود
که چنین تیره نگشته قمری #مهدی جان
صورت نیلی خود را ز #علی پو شاندم
تا نبیند ز کبودی اثری #مهدی جان
.