🔰#استغفار_و_توبه
💠 پنج گفتار حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی)، در باب استغفار و توبه
✅ « ضرورت تذکر و توجه دائمی »
🔹در بینش اسلامی، بشر احتیاج دارد به تذکر و توجه دائمی. چون بنابر این بینش؛ بشر یک مسافر و تلاشگر است که اگر از این حرکت و تلاشی که به عهدهی اوست غافل بماند و درنگ کند، از رسیدن به منزل مقصود باز خواهد ماند.
🔸اگر انسان دائما تلاش کند در پایان وقت، که پایان عمر اوست به مقصود دست خواهد یافت و آن مقصود عبارت است از کمال، تعالی روحی که اثرش را در زندگی بعد از مرگ خواهد داد. همه چیز مقدمهی این است و زندگی پس از مرگ در بینش اسلامی، زندگی حقیقی است.
🔹برای اینکه انسان تلاش را به طور دائم انجام بدهد، تذکر و یادآوریهایی لازم است. پیغمبران، قرآن، نماز، موعظه و دعا وسیلههایی برای ذکر و یادآوری است. همهی این وسایل در کارند تا ما دچار غفلت نشویم. اگر یادمان رفت و دچار غفلت شدیم از تلاش میمانیم و اگر از تلاش ماندیم وضعمان در آن زندگی موعودِ حتمی، وضع بدی خواهد بود.
🔀 ادامه در بخشهای بعد ...
🆔 @kooyesimorgh
1.pdf
915.8K
✍ از «سند تحول تا تحول آفرینی سند» (1) #مقالات_عصر_اندیشه @kooyesimorgh
🔰#استغفار_و_توبه
💠 پنج گفتار حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی)، در باب استغفار و توبه
✅ « نیاز جامعهی اسلامی به انسانهای متقی »
🔹امروز جامعهی ما و نظام ما به انسانهای پاکِ نیرومندِ با استقامتی که دلهایشان از معرفت الهی استوار و سیراب شده و گناه در روحیهی آنها تزلزل و رخنهای ایجاد نکرده نیاز دارد.
🔸اگر بتوانیم ما، یک نسل را، نسل خودمان را – همین نسل موجود را با اخلاق اسلامی و تربیت اسلامی آمیخته کنیم، یقینا حرکت آیندهی نسلهای ما، همه بر این روال و به این سمت خواهد بود و دیگران نیز از ما یاد خواهند گرفت.
🔀 ادامه در بخشهای بعد ...
🆔 @kooyesimorgh
📕برشی از کتاب «خون دلی که لعل شد»/14
⚪️ روای خاطرات حضرت آیتالله خامنهای(مدظله العالی) از زندانها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی است
#زندگینامه_خودنوشت_آقا
🔵پدری که استاد بود
⚪️پدرم ما را عادت داده بود که هیچ فرصتی را از دست ندهیم و هیچ روزی را بدون بهرهگیری از درس و مباحثه نگذرانیم. ایشان از فرصت تعطیلی درس حوزه در ایام ماه محرم و همچنین ماههای تابستان هم بهره میگرفت. در هفت روز اول ماه محرم برای من درس میگرفت و سه روز بعد از آن را به مجالس روضه امام حسین (علیهالسلام) میرفت. چیزی را به نام تعطیلی تابستانی قبول نداشت و میگفت: ما در نجف علیرغم هوای طاقتفرسا و گرمای سخت، درسمان را ادامه میدادیم؛ بنابراین تابستانها در مشهد چرا باید درس و تحصیل تعطیل شود؟!
مطوّل را در ماههای تعطیل تابستان خواندم. شیخ فشارکی در تابستان از قم به مشهد میآمد و دو ماه میماند. من او را قبلاً دورادور میشناختم، چون پیشتر در مشهد ادبیات عرب را تدریس میکرد و بعد هم که به قم میرفت، به تدریس همین دروس در قم میپرداخت. از او خواستم در مشهد به من مطول درس بدهد، که پاسخ مثبت داد و من ساعتهایی طولانی از روز را به درس خواندن نزد او میپرداختم. لذا بیان و مقداری از معانی و بدیع مطول را در خلال دو تابستان - یعنی ظرف چهار ماه - به پایان رساندم. شیخ فشارکی بعداً فهمید که من مکاسب هم میخوانم و لذا از پیشرفت سریع من در فقه شگفتزده شد. او خود، این کتاب را در قم تدریس میکرد.
پدرم بر درس خواندن ما به طور مستمر نظارت میکرد. ما را گاه با تشویق و گاه با تندی، به آن ترغیب میکرد. من همیشه تسلیم روش پدر و مجری خواست او بودم. هرگاه در مورد درسی که میخواندم، اظهارنظر میکردم، پدرم خیلی خوشحال میشد و به من که چهارده پانزده ساله بودم، میگفت: تو مجتهدی و قدرت استنباط داری. با برادرم مباحثه میکردم. پس از مباحثه، پدرم ما را به اتاق خود میخواند، از ما پرسش میکرد و آنچه را نتوانسته بودیم بفهمیم، برایمان توضیح میداد.
به خاطر دارم که خانه ما سه اتاق داشت. دو اتاق از آن پدر بود: یک اتاق نسبتاً بزرگ برای میهمانها، و یک اتاق هم برای مطالعه و غذا خوردن و استراحت؛ شبیه حجره طلّاب. ماهم همگی یک اتاق داشتیم: چهار برادر و چهار خواهر، با مادر! در مواردی که مادر میهمان یا روضه داشت، ناگزیر بودیم بیرون خانه بمانیم! در اتاق مخصوص پدر، میزی به درازا و پهنای ۸۰ در۴۰ بود. (که در زمستان با گذاشتن منقلی در زیر آن، برای گرمایش هم مورداستفاده واقع میشد که به آن کرسی میگویند). پدر در سمت طول میز چهارزانو مینشست، ما هم هردو کنار یکدیگر در یک سمت عرض آن مینشستیم. به خاطر هیبت و جدیّت پدر در اثنای درس و مذاکره ، من و برادرم بر سر اینکه کدام دورتر از پدر بنشینیم، باهم کشمکش داشتیم!
بیشک این تندی و خشم پدر هرچند جنبههایی منفی داشت، اما منکر جنبههای مثبت آن نمیتوانم بشوم؛ زیرا این سختگیری ما را منضبط بار آورد و از انحرافاتی که برای برخی فرزندان روحانیون به علت عدم توجه به آنها پیش میآمد، به دور داشت. یکی دیگر از اثرات آن نیز این بود که من توانستم ادبیات عرب و دوره سطح فقه و اصول را در پنج سال و نیم به پایان برسانم.
🔁ادامه در بخش های بعد....
🆔@kooyesimorgh
11.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید| رهبرانقلاب، در حرم مطهر رضوی:
🔺️ این☝️ نکته را توجّه کنید، چون بعضیها مغالطه میکنند من [این را] بگویم.
❌ این حرفهایی که من میزنم به هیچ وجه به معنای قطع رابطهی با کشورهای غربی نیست؛ ارتباط مانعی ندارد.
🔹️ بنده در دولتهای مختلف، در طول این سالها همیشه دولتها را به ایجاد رابطه با کشورهای مختلف تشویق کردهام؛ با همسایگان یک جور، با کشورهای اسلامی یک جور، با حرکتهای مختلف یک جور، با کشورهای اروپایی هم همین جور؛ الان هم معتقدم.
👈 ارتباط اشکال ندارد، دنبالهرَوی اشکال دارد، اعتماد اشکال دارد؛ من میگویم اعتماد نکنید. شاید بسیاری یا لااقل بعضی از مشکلات ما ناشی از این است که به غربیها اعتماد شد؛ در مذاکرات گوناگون، در قراردادهای گوناگون، در تصمیمگیریهای سیاسی گوناگون، به غربیها اعتماد شد. ارتباط مانعی ندارد، ارتباط پیدا کنید، منتها طرفتان را بشناسید! ۹۸/۱/۱
🆔 @kooyesimorgh
🕯مشعل روشنگر...
🔰 رهبرانقلاب: شخصیت حضرت موسیبنجعفر(ع) در داخل زندان هم همان شخصیت مشعل روشنگری است که تمام اطراف خودش را روشن میکند، ببینید حق این است...
🏴 شهادت امام کاظم علیهالسلام تسلیت باد.
🆔 @kooyesimorgh
16.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 بیانات رهبرانقلاب در ابتدای درس خارج فقه درباره وظیفهی ثروتمندان
🆔 @kooyesimorgh
📢 انتشار نخستینبار
⚠️ سخننگاشت | بر گرسنگیِ گرسنگان و سیریِ اغنیا اعتراض کنید
🔻 حضرت آیتالله خامنهای در شرح حدیثی از امام صادق (ع):
🔹️ خدای متعال عهد و پیمان گرفته از علما ــ علما هم فقط به معنای فقها نیست ــ از دانشمندان، دانایان، زبدگان، نخبگان جامعه که بر گرسنگیِ گرسنگان و سیری و پُریِ سیران و اغنیا صبر نکنند، اعتراض کنند. یک ظالمِ ثروتمندِ شکمِ پُری و مظلوم گرسنهای را اگر دیدند [اعتراض کنند]. ۹۷/۱۲/۱۹
🆔 @kooyesimorgh
📢 انتشار نخستینبار
⚠️ سخننگاشت | وظیفه ثروتمندان سنگینتر است
🔻 حضرت آیتالله خامنهای در شرح حدیثی از امام صادق (ع):
🔹️ اگر مال کسی زیاد شد، حجت خدا بر او بزرگ خواهد شد، سنگین خواهد شد، خدای متعال بر او احتجاج خواهد کرد. حالا کسی که مال ندارد، یک جور است، کسی که مال دارد، طبعاً وضعش فرق میکند؛ وظیفه دارد. ۹۷/۱۲/۱۹
🆔 @kooyesimorgh
📢 انتشار نخستینبار
⚠️ سخننگاشت | وظیفه ثروتمندان انفاق در راه خدا
🔻 حضرت آیتالله خامنهای در شرح حدیثی از امام صادق (ع):
🔹️ بعضیها سختشان است که از خودشان بکَنند و در راه خدا #انفاق کنند ... میآیند پیش ما ــ چون پول بیتالمال دست ما است، از ما میخواهند ــ که مثلاً فرض کنید فلان کس محتاج است، شما یک پولی بدهید؛ خب بابا، خودت که پول داری، بده! ... حضرت میفرمایند که این پول زیاد را، این مال زیاد را هر جور که میتوانی، از خودت دور کن... فَاِن قَدَرتُم اَن تَدفَعوها عَن اَنفُسِکُم فَافعَلوا... البتّه هر جور که میتوانی، یعنی به این صورت که به برادران مؤمنت بدهی و قضاء حوائج آنها را بکنی. ۹۷/۱۲/۱۹
🆔 @kooyesimorgh