فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹نه تو بگو نه ما🔹
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹نمی دانستم🔹
📣 رهبر معظم انقلاب اسلامی
امام یک وقت در اوایل انقلاب در سخنرانی هایشان از معاویه به صورت طعنآمیزی اسم میآورند. شما میدانید که من مدتی را در بلوچستان بودم و با خیلی از علمای آنجا دوست نزدیک هستم. مردم و علمای سنی آن منطقه، معاویه را مقدس میدانند. به امام عرض کردم که در طرف شرق کشورمان، چند صد میلیون نفر معاویه را محترم میشمارند و او را خالالمؤمنین میدانند - البته بحق یا بناحق آن، مربوط به جلسهی بحث است - یعنی مسلمانان هند، پاکستان، بنگلادش و افغانستان اغلب سنی حنفیاند؛ اینها معاویه را محترم میشمارند.
امام گفتند: عجب، من نمیدانستم!
من بعد از آن در طول این ده، یازده سال یک جملهی طعنآمیز از امام راجع به معاویه نشنیدم.
📚 بیانات در دیدار اعضای گروه ویژه و گروه معارف اسلامی صدای جمهوری اسلامی ایران، ۱۳۷۰/۱۲/۱۳
#رهبر_انقلاب
#امام_خمینی
#وحدت_اسلامی
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹عقل، جمال انسان🔹
✍ آيتالله العظمی جوادی آملی
اين كه در روايت آمده است كه:
《عقول النساء فی جمالهنّ، وجمال الرجال فی عقولهم》
اولاً اين روايت يك امر دستوری نبوده بلكه امر تعريفی است، و ثانياً منظور از عقل، عقل نظری است نه عقلی كه «يُعبد به الرحمان».
می فرمايد: اكثر زن ها اين چنين هستند كه عقلشان در جمال آنهاست و اكثر مردها جمالشان در عقل آنهاست، اما اينچنين نيست كه زن بايد عقلش در جمال و مرد بايد جمالش در عقل باشد، بلكه جمال هر كسی به عقل اوست. دعای سحر را زن و مرد باهم می خوانند و جمالی را كه در سحرها مسألت می كنند همان جمال عقلی است.
《اللّهمّ انّی أسألك من جمالك بأجمله و كلّ جمالك جميل، اللّهمّ انّی أسألك بجمالك كلّه》
خداوندا! از تو مسئلت دارم به حق نيكوترين مراتب زيبائيت كه همه آن زيباست، بار الها! از تو می خواهم به حق تمامی زيبائيت.
جمال مرد و جمال زن، هر دو در عقلی است كه «يعبد به الرحمان و يكتسب به الجنان» و در چنين عقلی، هم «جمال الرجال فی عقولهم» و هم «جمال النساءِ فی عقولهنَّ».
📚 زن در آينه جلال و جمال، ص ۲۵۸
#آیت_الله_جوادی_آملی
#عقل
#زن
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹حیات اسلام🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
حرف های مادّیین را چه کسی منعکس کرده و نگه داشته؟ خود مادّیین؟ نه، بروید بگردید، ببینید افکار مادّیین را فقط علمای مذهبی نگه داشته اند، یعنی مادّیین روزی افکار خود را عرضه داشته اند، مذهبی ها که با اینها مباحثه می کردند افکار اینها را در کتاب ها ضبط کرده اند. اگر خود مادّیین هم کتاب هایی نوشته اند کتاب هایشان از بین رفته چون کسی نبوده که کتاب های آنها را حفظ کند، ولی به دلیل این که حرف هایشان را با اهل مذهب گفته اند، در کتاب های مذهبی ها باقی مانده است. کتاب های احتجاجات مثلا احتجاجات طبرسی را ببینید. در میان کتاب های قدیمی چه کتابی به اندازه احتجاجات طبرسی افکار مادّیین آن زمان ها را ضبط کرده؟ در «احتجاجات» کتاب بحار - که در واقع یک مجموعه از کتاب های مختلف است - ببینید، چقدر افکار اینها را منعکس کرده! عیون اخبار الرضا را ببینید. مأمون مردی بود که خودش عالم بود و به مباحثات دینی و مذهبی عشق می ورزید و گروه های مختلف از مادّیین، مسیحی ها، یهودی ها، صابئی ها (ستاره پرست ها) که در آن زمان ها بودند، مجوسی ها و زردشتی ها و مسلمان ها (شیعه و سنی) را در یک تالار بزرگ جمع می کرد و بعد می گفت این جا هر کسی آزاد است عقیده خودش را بیان کند. در کتاب ها ببینید اینها چگونه آزادانه عقاید خودشان را گفته اند. حتی تعبیرات اهانت آمیز به پیغمبر و اسلام دارند و حضرت رضا خودشان در آنجا شرکت می کردند. در مجلسی که حضرت رضا شرکت کرده اند ببینید یهودی به حضرت رضا چه می گوید؟! مسیحی چه می گوید؟! زردشتی چه می گوید؟! و مادی مسلک چه می گوید؟! حرف هایشان را می گفتند و ضبط شده. و این طور بوده که اسلام باقی مانده. در آینده هم اسلام فقط و فقط با مواجهه صریح و شجاعانه با عقاید و افکار مختلف و متناقض با اسلام می تواند به حیات خودش ادامه بدهد.
📚 آینده انقلاب اسلامی ایران، ص ۴۸
#شهید_مطهری
#آزادی_اندیشه
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹خبرهای کثیف🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
قرآن کریم تکیه فراوانی روی این مطلب دارد که جوّ جامعه اسلامی جوّ تهمت و بهتان و افترا و بدگویی نباشد. مردم مسلمان هر وقت چیزی در مورد برادران و خواهران مسلمان خود شنیدند، مادام که به سرحد یقین قطعی - نه ظنّ و گمان - نرسیده اند که جای شک و شبهه نباشد و یا بینه شرعی اقامه نشده است، وظیفه شان این است که آنچه می شنوند به اصطلاح معروف «از این گوش بشنوند و از گوش دیگر بیرون کنند» و به تعبیر دیگر همان جا که می شنوند دفن کنند و حتی به صورت این که «من شنیدم» هم نقل نکنند؛ نه تنها به صورت یک امر قطعی نقل نکنند، حتی این طور هم نگویند که «من چنین چیزی شنیده ام.» همین گفتنِ «شنیدم» هم «پخش» است و اسلام از پخش این نوع خبرهای کثیف و ناپاک و آلوده ناراضی است.
📚 آشنایی با قرآن، ج ۴، ص ۵۲ - ۵۳
#شهید_مطهری
#خبر
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹کفیل دختران🔹
📣 لوی شرف الدین عضو هیات علمی موسسات صدر در لبنان
سال ۱۹۶۲ امام موسی صدر تصمیم گرفتند مرکزی را در شهر صور لبنان برای بانوان تأسیس کنند. جایی که زنها بتوانند آنجا درس بخوانند و مهارتهای مختلف یاد بگیرند. سالها بود ایشان در لبنان و به خصوص مناطق جنوبی لبنان که فقر بیشتر به آنجا رخنه کرده بود مشغول فعالیتهای فرهنگی بودند. فعالیتهایی که بنا داشتند با آن ریشه فقر و بیسوادی را بکنند و جایگاه اجتماعی مردم را ارتقاء ببخشند. اتفاقی که امروز میبینیم افتاده و دیگر خبری از شرایط 60سال قبل در این مناطق نیست.
ابتدا بعضی خانوادههای سنتی جنوب لبنان با تحصیل دخترانشان مخالفت میکردند، اما امام موسی صدر چنان در این تصمیم مصمم بودند که شخصا وارد عمل میشدند و یکییکی در خانههای مردم را میزدند و آنها را راضی میکردند دخترشان را به مدرسه بفرستند. یادم هست پدری که چند دختر داشت به هیچوجه راضی نمیشد دخترانش در این مدرسه شرکت کنند و امام صدر اصطلاحا کفیل آن دختران شدند و خودشان را نزد پدر آنها ضامن قرار دادند که مراقب این دختران باشند و بالاخره پدر رضایت داد. الان که با شما صحبت میکنم، دو تا از آن دخترها فارغالتحصیل رشتههای مهندسی از دانشگاههای معتبر آمریکا هستند. اگر آن روز امام صدر کفیل نمیشد، آیندهشان به کجا میکشید؟
📚 روزنامه جام جم، ش ۵۹۲۶، ص ۱۴، مصاحبه
#امام_موسی_صدر
#درس
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹تیرهای شیطان🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
پیدایش طبقه جاهل مسلک مقدس مآب که خوارج جزئی از آنها بودند، برای اسلام گران تمام شد. گذشته از خوارج که با همه عیب ها از فضیلت شجاعت و فداکاری بهرهمند بودند، عدهای دیگر از این تیپ متنسّک به وجود آمد که این هنر را هم نداشت. اینها اسلام را به سوی رهبانیت و انزوا کشاندند، بازار تظاهر و ریا را رایج کردند. اینها چون آن هنر را نداشتند که شمشیر پولادین بر روی صاحبان قدرت بکشند، شمشیر زبان را بر روی صاحبان فضیلت کشیدند؛ بازار تکفیر و تفسیق و نسبت بیدینی به هر صاحب فضیلت را رایج ساختند.
... خطر جهالت این گونه افراد و جمعیت ها بیشتر از این ناحیه است که ابزار و آلت دست زیرک ها قرار میگیرند و سد راه مصالح عالیه اسلامی واقع میشوند. همیشه منافقان بیدین، مقدسان احمق را علیه مصالح اسلامی برمیانگیزند؛ اینها شمشیری میگردند در دست آنها و تیری در کمان آنها. چقدر عالی و لطیف علی علیه السلام این وضع اینها را بیان میکند، میفرماید: ثُمَّ انْتُمْ شِرارُ النّاسِ وَ مَنْ رَمی بِهِ الشَّیطانُ مَرامِیهُ وَ ضَرَبَ بِهِ تیهَهُ. همانا بدترین مردم هستید. شما تیرهایی هستید در دست شیطان که از وجود پلید شما برای زدن نشانه خود استفاده میکند و به وسیله شما مردم را در حیرت و تردید و گمراهی میافکند.
📚 جاذبه و دافعه علی علیه السلام، ص ۱۳۵
#شهید_مطهری
#خوارج
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹کج فهمی🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
اگر بپرسید که جامعه اسلامی چگونه از داخل خودش آسیب میپذیرد، من با آن دو حدیث این مطلب را برایتان تا اندازهای توضیح میدهم. یک حدیث این است: پیغمبر اکرم فرمود:
《انّی لا اخافُ عَلی امَّتِی الْفَقْرَ وَ لکنْ اخافُ عَلَیهِمْ سوءَ التَّدْبیرِ》
چه جمله عالی و بزرگی! میفرمود که من بر امت خودم از ناحیه فقر اقتصادی بیم ندارم، فقر امت من را از پا در نمیآورد ولی از یک چیز دیگر بر امت خودم بیمناکم و آن کج فکری، بد فکری، بد اندیشگی، جهل و نادانی است. اگر مردم مسلمان، روشنبینی و دوربینی و آیندهبینی و عمقبینی و ژرفبینی را از دست بدهند و ظاهربین بشوند آن وقت است که برای اسلام خطر پیدا میشود. خوارج چه کسانی بودند؟ خوارج مردمی بودند ظاهربین، مردمی بودند که اساساً عمق را نمیدیدند، آینده را درک نمیکردند، شعاع دیدشان بسیار کوتاه بود ولی متعبد و متدین و معتقد و عابد و زاهد بودند. علی علیه السلام آنها را ریاکار نمیدانست. اینهمه انتقادی که از آنها کرده است نگفته اینها در عبادتشان ریاکار بودند، میگوید اینها کجفهم و کج اندیشه بودند.
📚 پانزده گفتار، ص ۶۸ - ۶۹
#شهید_مطهری
#کج_فهمی
📚 به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
11.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹زبان، زبان شیطان است و توحید می گوید🔹
📣 امام خمینی
#امام_خمینی
#تزکیه
#ویدئو
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹پیام الهی🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
نسل قدیم سنگینی بار تسلط های خارجی را روی دوش خود احساس نمیکرد، و نسل جدید احساس میکند. آیا این گناه است؟ خیر، گناه نیست بلکه خود این احساس یک پیام الهی است. اگر این احساس نبود معلوم میشد ما محکوم به عذاب و بدبختی هستیم. حالا که این احساس پیدا شده نشانه این است که خداوند تبارک و تعالی میخواهد ما را از این بدبختی نجات بدهد.
در قدیم سطح فکر مردم پایین بود، کمتر در مردم شک و تردید و سؤال پیدا میشد، حالا بیشتر پیدا میشود. طبیعی است وقتی که فکر، کمی بالا آمد سؤالاتی برایش طرح میشود که قبلًا مطرح نبود. باید شک و تردیدش را رفع کرد و به سؤالات و احتیاجات فکریاش پاسخ گفت. نمیشود به او گفت برگرد به حالت عوام، بلکه این خود زمینه مناسبی است برای آشنا شدن مردم با حقایق و معارف اسلامی.
با یک جاهل بیسواد که نمیشود حقیقتی را به میان گذاشت. بنابراین در هدایت و رهبری نسل قدیم که سطح فکرش پایینتر بود ما احتیاج داشتیم به یک طرز خاص بیان و تبلیغ و یک جور کتاب ها. اما امروز آن طرز بیان و آن طرز کتاب ها به درد نمیخورد، باید و لازم است رفرم و اصلاح عمیقی در این قسمت ها به عمل آید، باید با منطق روز و زبان روز و افکار روز آشنا شد و از همان راه به هدایت و رهبری مردم پرداخت.
نسل قدیم اینقدر سطح فکرش پایین بود که اگر یک نفر در یک مجلس ضد و نقیض حرف میزد کسی متوجه نمیشد و اعتراض نمیکرد، اما امروز یک بچه که تا حدود کلاس ۱۰ و ۱۲ درس خوانده همین که برود پای منبر یک واعظ، پنج شش تا و گاهی ده تا ایراد به نظرش میرسد. باید متوجه افکار او بود و نمیشود گفت خفه شو، فضولی نکن.
📚 ده گفتار، ص ۲۲۰
#شهید_مطهری
#نسل_جدید
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹ابقاکم الله🔹
📚 آيتالله العظمی شبیری زنجانی
مرحوم حاج آقا حسین مقید بودند که حتی یک ذره خلاف واقع نگویند. نقل شده است: می خواستند به عالمی که برادرشان از دنیا رفته بود، پیام تسلیت بنویسند. یکی از آقازاده های ایشان در این پیام می نویسد: از درگذشت برادرتان متاثرم، خداوند به شما صبر و اجر دهد.
حاج آقا حسین می گویند: چرا دروغ به من بستی؟ من کجا متاثرم؟ بنویس: ابقاکم الله.
📚 جرعهای از دریا، ج ۴، ص ۵۲۳
#آیت_الله_شبیری_زنجانی
#حاج_آقا_حسین_قمی
#صدق
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin