6.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹مداح نباید با خون امام حسین تجارت کند🔹
📣 حمید منتظر مداح و پیرغلام اهلبیت (ع)
ما مداحان آمدهایم با امام حسین(ع) به سعادت دنیا و آخرت برسیم نه اینکه با خون سیدالشهدا به تجارت برسیم.
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹صداقت و حقیقت جویی🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
هر حزبی، هر مرامی مادام که در فکر خودش صداقت دارد، از روی عقیده و ایمان حرفی را می زند یعنی حقیقت جوست {ولو از نظر اسلام منحرف شده اما حقیقت جوست} از نظر اسلام حقیقت جو عاقبتش به خیر است، چون آیه:
《وَالَّذینَ جاهَدوا فینا لَنَهْدِینَّهُمْ سُبُلَنا》
در واقع همین است. من واقعا معتقدم هر فرد یا گروهی، هر مرامی، هر فکر و هر مذهبی داشته باشند، اگر آن فکر و آن مذهب را از روی صداقت بپذیرند و واقعا روی همان حس حقیقت جویی دنبال آن بروند عاقبتشان به خیر است، یا در همین دنیا خدا آنها را هدایت می کند و یا اگر احیانا در مسیر حقیقت جویی از دنیا بروند در آن دنیا خدای متعال نه تنها آنها را معذب نمی کند، بسا هست که مقام خوبی هم داشته باشند.
📚 آینده انقلاب اسلامی ایران، ص ۱۱۳
#شهید_مطهری
#صداقت
#حقیقت_جویی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹 دوری از گناه
🔻 امام علی علیهالسلام
《مَن كَثُرَ فِكرُهُ فِي المَعاصِي دَعَتهُ إلَيها》
آنكه در گناهان بسيار انديشه كند، [اين كار] او را به گناه میكشانَد.
📚 غررالحكم، ح ۸۵۶۱
#امام_علی
#حدیث
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹بازگو نکن، تحقیق کن🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
اسلام چه می گوید؟ می گوید هر وقت چنین چیزی شنیدی ابداً به زبان نیاور. اگر دغدغه داری، خودت برو تحقیق کن. تو که حوصله تحقیق کردن نداری دیگر چرا بازگو می کنی؟! حق تحقیق داری، برو تحقیق کن اما حق بازگو کردن نداری. {می گویند در دهی مسلمان و یهودی با هم زندگی می کردند. از آن ده تا مزاری دو فرسخ راه بود.} یهودی ها می گفتند این مزار مال ماست، آن را ما ساختیم. مسلمان ها می گفتند خیر، مال ماست. یهودی ها می گفتند این مال ماست به دلیل این که مناره ندارد، مسلمان ها می گفتند مال ماست به دلیل این که مناره دارد. با همدیگر دعوا و زد و خورد می کردند، دست و سرها شکست و آدم ها کشته شد. همیشه به سر و کله همدیگر می زدند اما حالِ این که دو فرسخ بروند ببینند آیا مناره دارد تا مال مسلمان ها باشد یا مناره ندارد تا مال یهودی ها باشد، نداشتند.
📚 آشنایی با قرآن، ج ۴، ص ۳۸
#شهید_مطهری
#تحقیق
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹عطوفت تا پای دار🔹
✍ امام خمینی
از اموری که هر چه بیشتر باید به آن توجه شود رفاه حال زندانیان است. چه گروه هایی که بر ضد جمهوری اسلامی قیام مسلحانه نموده و مردم بیگناه کوچه و بازار را به خاک و خون کشیدهاند؛ و چه کسانی که با فروش و توزیع مواد مخدره فرزندان کشور را به فساد کشاندهاند؛ و چه سایر گناهکاران. اینان اکنون اسیران شما هستند، و به دست خود به اسارت کشیده شدهاند. با اسرای خود، چه اینان و چه اسرای جنگی، رئوف و مهربان باشید و برادرانه رفتار کنید؛ و زندانها را به یک مدرسۀ آموزش و تربیت اخلاقی مبدل کنید، چنانچه تا کنون عمل کردهاید، تا منحرفان و گناهکاران شیرینی عدالت اسلامی را بچشند، و به اسلام و نظام اسلامی رو آورند؛ و از روی حقیقت توبه کنند و بازگشت به اسلام و خدای متعال نمایند، که باب رحمت گنهکاران را بهتر جذب میکند. حتی آن کس که مستحق حدود الهی است، از قتل و دیگر جزاها، باید از عطوفت مأموران، تا پای دار و محل مجازات، برخوردار باشند.
📚 پیام به مناسبت ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، ۱۳۶۲/۱۱/۲۲
#امام_خمینی
#زندانی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹مرا با سخنان زیبای خود مستایید🔹
📣 امام علی علیه السلام
مردم از پست ترين حالات زمامداران در نزد صالحان اين است كه گمان برند آنها دوستدار ستايش اند، و كشور دارى آنان بر كبر و خود پسندى استوار باشد، و خوش ندارم، در خاطر شما بگذرد كه من ستايش را دوست دارم، و خواهان شنيدن آن مى باشم.
سپاس خدا را كه چنين نبودم و اگر ستايش را دوست مى داشتم، آن را رها مى كردم به خاطر فروتنى در پيشگاه خداى سبحان، و بزرگى و بزرگوارى كه تنها خدا سزاوار آن است.
گاهى مردم، ستودن افرادى را براى كار و تلاش روا مى دانند. اما من از شما مى خواهم كه مرا با سخنان زيباى خود مستاييد، تا از عهده وظايفى كه نسبت به خدا و شما دارم بر آيم، و حقوقى كه مانده است بپردازم، و واجباتى كه بر عهده من است و بايد انجام گيرد اداء كنم، پس با من چنانكه با پادشاهان سركش سخن مى گويند، حرف نزنيد، و چنانكه از آدم هاى خشمگين كناره مى گيرند دورى نجوييد، و با ظاهرسازى با من رفتار نكنيد، و گمان مبريد اگر حقّى به من پيشنهاد دهيد بر من گران آيد، يا در پى بزرگ نشان دادن خويشم، زيرا كسى كه شنيدن حق، يا عرضه شدن عدالت بر او مشكل باشد، عمل كردن به آن، براى او دشوارتر خواهد بود. پس، از گفتن حق، يا مشورت در عدالت خوددارى نكنيد، زيرا خود را برتر از آن كه اشتباه كنم و از آن ايمن باشم نمى دانم، مگر آن كه خداوند مرا حفظ فرمايد. پس همانا من و شما بندگان و مملوك پروردگاريم كه جز او پروردگارى نيست. او مالك ما، و ما را بر نفس خود اختيارى نيست. ما را از آنچه بوديم خارج و بدانچه صلاح ما بود در آورد. به جاى گمراهى هدايت، و به جاى كورى بينايى به ما عطا فرمود.
نهجالبلاغه، ترجمه محمد دشتی، خطبه ۲۱۶
#امام_علی
#خود_پسندی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
5.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹کاری کنید که خدا راضی باشد🔹
📢 شهید رجایی
#شهید_رجایی
#اخلاص
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹آزاد مرد باشید🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
علی علیه السلام می گوید با من که حاکم هستم این گونه نباشید، آزاد مرد باشید. لا تُکلِّمُونی بِما تُکلَّمُ بِهِ الْجَبابِرَة مبادا آن اصطلاحاتی را که در مقابل جبّاران به کار می برید که خودتان را کوچک و ذلیل و خاک پا می کنید و او را بالا می برید و به عرش می رسانید، برای من به کار ببرید.
◽️نُه کرسی فلک نهد اندیشه زیر پای
◾️تا بوسه بر رکاب قزل ارسلان زند
مبادا با من این گونه حرف بزنید! با من همان طور که با دیگران حرف می زنید، صحبت کنید. وَلا تَتَحَفَّظوا مِنّی بِما یتَحَفَّظُ بِهِ عِنْدَ اهْلِ الْبادِرَة و اگر دیدید احیاناً من عصبانی و ناراحت شدم، حرف تندی زدم، خودتان را نبازید، مردانه انتقاد خودتان را به من بگویید، از من حریم نگیرید. وَلا تُخالِطونی بِالْمُصانَعَةِ با باری به هر جهت، هر چه شما بفرمایید صحیح است، هر کاری که شما می کنید درست است {این را می گویند مصانعه و سازش} با من رفتار نکنید. هرگز با من به شکل سازشکارها معاشرت نکنید. وَلا تَظُنُّوا بِی اسْتِثْقالًا فی حَقٍّ قیلَ لی گمان نکنید که اگر حقّی را در مقابل من بگویید، یعنی اگر علیه من کلمه ای بگویید که حق است، بر من سنگین خواهد آمد. بحق از من انتقاد کنید، ابداً بر من سنگین و دشوار نخواهد بود، با کمال خوشرویی از شما می پذیرم. وَلَا الِتماسَ اعْظامٍ لِنَفْسی ای کسانی که من حاکم و خلیفه تان هستم و شما رعیت من هستید، خیال نکنید که من از شما این خواهش را دارم که از من تمجید و تعظیم کنید، از من تملّق بگویید، مرا ستایش کنید، ابداً. بعد یک قاعده کلّی را ذکر می کند: فَانَّهُ مَنِ اسْتَثْقَلَ الْحَقَّ انْ یقالَ لَهُ اوِ الْعَدْلَ انْ یعْرَضَ عَلَیهِ کانَ الْعَمَلُ بِهِما اثْقَلَ عَلَیه یعنی آن آدمی که وقتی حق را به او می گویی دشوارش می آید و ناراحت می شود که چرا حق را گفتی، عمل کردن حق برای او سخت تر است.
📚 آزادی معنوی، ص ۲۱
#شهید_مطهری
#امام_علی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹ناخوش آواز🔹
✍ شیخ اجل سعدی شیرازی
ناخوش آوازی به بانگ بلند قرآن همی خواند، صاحبدلی برو بگذشت و گفت: ترا مشاهره چندست؟
گفت: هيچ.
گفت: پس زحمت خود چندين چرا همی دهی؟
گفت: از بهر خدا می خوانم.
گفت: از بهر خدا مخوان
◽️گر تو قرآن برين نمط خوانی
◾️ببری رونق مسلمانی
📚 گلستان سعدی
#سعدی_شیرازی
#گلستان_سعدی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹تدریس مارکسیسم در دانشکده الهیات🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
من به همین دانشکده در چند سال پیش نامه نوشتم و گفتم یگانه دانشکده ای که صلاحیت دارد یک کرسی اختصاص به مارکسیسم بدهد این دانشکده است نه این که مارکسیسم یا بخش اعتقادی و فلسفی و منطقی اش (ماتریالیسم دیالکتیک) را یک استاد مسلمان تدریس کند، بلکه بروید استادی که واقعا مارکسیسم را شناخته باشد و مؤمن به مارکسیسم باشد، ماتریالیسم دیالکتیک را شناخته باشد و معتقد به آن باشد و مخصوصا به خدا اعتقاد نداشته باشد، به هر قیمتی شده پیدا کنید، حقوق گزاف به او بدهید بیاید در همین دانشکده الهیات اینها را تدریس کند. بعد ما هم می آییم، حرفی اگر داشته باشیم می گوییم و منطقمان را عرضه می داریم. هیچ کس هم مجبور نیست که منطق ما یا منطق آنها را بپذیرد. چرا مسئله را به این صورت در می آورید که در این دانشکده چون الهیات است مارکسیسم تدریس نشود. خیر، باید مارکسیسم تدریس شود و وسیله استادی هم تدریس شود که معتقد به مارکسیسم است؛ فقط جلو دروغ گویی و حقه بازی را باید گرفت. دیگر یک مارکسیست نیاید تمسک به آیه قرآن بکند بگوید فلان آیه قرآن هم اشاره به فلان اصل مارکسیستی است. ما با این مخالفیم. این خیانت به قرآن است که یک جهان بینی ماتریالیستی یا مارکسیستی را بگوییم قرآن هم همین مطلب را می خواهد بگوید. خیانت آزاد نیست.
📚 آینده انقلاب اسلامی ایران، ص ۴۴
#شهید_مطهری
#آزاد_اندیشه
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹اشتباه های عقل🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
یکی دیگر از چیزهایی که عقل انسان را دچار اشتباه و گمراهی می کند، روش و راه نیاکان است. این موضوع را فراموش نکنید که خیلی مهم است. فرانسیس بیکن گفته است یکی از چیزهایی که عقل انسان را فریب می دهد راهی است که گذشتگان رفته اند. او تعبیر به «بت» می کند، می گوید: اینها برای بشر بت است و عقل انسان را فریب می دهد که انسان اگر دید پدر و مادرش کاری را می کردند او هم همان راه را می رود. راه گذشتگان به انسان اجازه نمی دهد که آزاد فکر کند، جلو آزادی فکر را می گیرد. قرآن روی این موضوع، عجیب تکیه کرده است. اولین کتابی که این حرف ها را زده است قرآن است. من یک وقت تمام قرآن را جستجو کردم دیدم هر پیغمبری که آمده است وقتی با ملتش مواجه شده است، ملتش به او گفته اند که تو می خواهی ما را بر خلاف سیره پدرانمان دعوت بکنی، پدران ما اینطور بودند و ما هم اینطور خواهیم بود. پیغمبران می گفتند شما نباید به راه آنها بروید:
《اوَلَوْ کانَ اباؤُهُمْ لایعْقِلونَ شَیئاً وَ لایهْتَدونَ》
شما ببینید عقل چه حکم می کند. یکی دیگر از چیزهایی که سبب لغزش عقل می شود اکابر معاصرین یعنی بزرگان عصر است که انسان تحت تأثیر آنان قرار می گیرد. قرآن کریم می فرماید وقتی عده ای را به جهنم می برند می گویند:
《انّا اطَعْنا سادَتَنا وَ کبَراءَنا فَاضَلّونَا السَّبیلَ》
بزرگان ما، ما را گمراه کردند. اکابر یعنی چه؟! خدا برای تو عقل قرار داده است و برایت پیغمبر فرستاده است.
📚 اسلام و مقتضیات زمان، ج ۱، ص ۶۹
#شهید_مطهری
#عقل
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹محاسن و معایب مردم ایران🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
ما مردم ایران یک حسن داریم و یک عیب. حسن ما مردم این است که در مقابل حقیقت، تعصب کمی داریم و شاید می توانیم بگوییم بی تعصب هستیم؛ یعنی اگر با حقایقی برخورد کنیم و آنها را درک کنیم، شاید از هر ملت دیگر زودتر تسلیم آن حقایق می شویم. ولی یک عیب بزرگی در ما ملت ایران هست که به موازات اینکه در مقابل حقایق تسلیم می شویم، به حماسه ها و ارکان شخصیت خودمان زیاد پایبند نیستیم و با یک حرف پوچ، زود آن را از دست می دهیم و رها می کنیم. هیچ ملتی به اندازه ما نسبت به شعائر خودش بی اعتنا نیست. شما هندی ها و ژاپنی ها و اعراب را دیده اید؛ آنها هم مثل ما مشرق زمینی هستند، لکن از این نظر مثل ما نیستند. به اندازه ای که ما در مقابل لغات و عادات اجنبی تسلیم هستیم، هیچ ملتی تسلیم نیست. به عکس هایی که در کتاب های تاریخ علوم هست نگاه کنید، می بینید دانشمندان درجه اول هند با همان عمامه و لباس خودشان هستند. نهرو که یک سیاستمدار بزرگ و یک وزنه جهانی بود، با همان لباس هندی در همه جا حرکت می کرد. بلندی و کوتاهی لباس و یا سفید و سیاه بودنش اهمیت ندارد، اما اینکه آن دانشمند عمامه خودش را سرش می گذارد و یا نهرو با آن شلوار سفید و گشاد و پالتوی مخصوص همه جا می رود، می خواهد به همه مردم دنیا بگوید که من هندی هستم و باید هندی باقی بمانم و در مقابل علم و صنعت تعصب ندارم، که علم و صنعت مربوط به کشور خاصی نیست؛ در مقابل عقاید بزرگ فلسفی و دینی تعصب ندارم اما در مورد شعارهای ملی، هر کسی به شعارهای خودش پایبند است، من چرا باید شعار یک ملت دیگر را بپذیرم؟ ولی ما، اگر فرنگی یک زُنّار ببندد، ما دو تا زنّار می بندیم، با اینکه او روی حساب شعار خودش این کار را می کند. در جامعه ما این حساب ها نیست.
📚 حماسه حسینی، ج ۱، ص ۴۴
#شهید_مطهری
#ملت_ایران
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin