6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹حسین دوشبدی مقتله🔹
📣 نادر جوادی
#نوحه
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹اگر معمم، مهذب نباشد🔹
📣 امام خمینی
فیضیه، اگر تهذیب در کار نباشد، علم توحید هم به درد نمیخورد. «اَلْعِلْمُ هُوَ الْحِجابُ الاَْکْبَرْ» هرچه انباشتهتر بشود علم، حتی توحید که بالاترین علم است، انباشته بشود در مغز انسان و قلب انسان، انسان را اگر مُهذَّب نباشد، از خدای تبارک و تعالی دورتر میکند. باید کوشش بشود در این حوزههای علمیه، چه حال و چه بعدها کوشش بشود که اینها را مهذَّب کنند. در کنار علم فقه و فلسفه و امثال اینها، حوزههای اخلاقی، حوزههای تهذیب باشد، و حوزههای سلوک «الی اللّه تعالی».
شما میدانید که مرحوم شیخ فضل اللّه نوری را کی محاکمه کرد؟ یک معمّم زنجانی؛ یک ملاّی زنجانی محاکمه کرد و حکم قتل را او صادر کرد؛ وقتی معمّم، ملاّ؛ مهذّب نباشد، فسادش از همه کس بیشتر است. در بعض روایات هست که در جهنم، بعضیها ـ اهل جهنم ـ از تَعفُّن بعض روحانیین در عذاب هستند، و دنیا هم از تعفُّن بعضی از اینها در عذاب است.
تا اصلاح نکنید نفوس خودتان را، از خودتان شروع نکنید و خودتان را تهذیب نکنید، شما نمیتوانید دیگران را تهذیب کنید. آدمی که خودش آدم صحیحی نیست نمیتواند دیگران را تصحیح کند؛ هرچه هم بگوید فایده ندارد. کوشش کنند علمایی که الآن در حوزهها هستند؛ در هر حوزهای از حوزههای اسلامی که این جوانها که با یک فطرت سالم میآیند، بعد از ده، بیست سال با یک فطرت فاسد بیرون نروند. تهذیب لازم است؛ هم در شما و هم در شما. البته همه، همۀ ملت و همۀ انسان ها باید مهذَّب بشوند. لکن تاجر اگر مهذَّب نشد، کارش یک کار گرانفروشی و نمیدانم اینهاست که وقتی همهاش را روی هم بگذارند فسادش زیاد است، اما یک نفر این قدرها فساد ندارد. اما عالِم اگر فاسد بشود، یک شهر را، یک مملکت را به فساد میکشد.
📚 بیانات در دیدار با مدرسان و طلاب حوزۀ علمیه قم، ۱۳۵۹/۹/۲۷
#امام_خمینی
#روحانیت
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹جهل، تنگ نظری، تکفیر🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
خوارج با روح فرهنگ اسلامی آشنا نبودند ولی شجاع بودند. چون جاهل بودند، تنگ نظر بودند و چون تنگ نظر بودند زود تکفیر و تفسیق میکردند تا آنجا که اسلام و مسلمانی را منحصر به خود دانستند و سایر مسلمانان را که اصول عقاید آنها را نمیپذیرفتند کافر میخواندند، و چون شجاع بودند غالباً به سراغ صاحبان قدرت میرفتند و به خیال خود آنها را امر به معروف و نهی از منکر میکردند و خود کشته میشدند.
و گفتیم در دورههای بعد، جمود و جهالت و تنسُّک و مقدس مآبی و تنگ نظری آنها برای دیگران باقی ماند اما شجاعت و شهامت و فداکاری از میان رفت. خوارج بی شهامت یعنی مقدس مآبان ترسو، شمشیر پولادین را به کناری گذاشتند و از امر به معروف و نهی از منکر صاحبان قدرت که برایشان خطر ایجاد میکرد صرف نظر کردند و با شمشیر زبان به جان صاحبان فضیلت افتادند. هر صاحب فضیلتی را به نوعی متهم کردند، به طوری که در تاریخ اسلام کمتر صاحب فضیلتی را میتوان یافت که هدف تیر تهمت این طبقه واقع نشده باشد.
یکی را گفتند منکر خدا، دیگری را گفتند منکر معاد، سومی را گفتند منکر معراج جسمانی و چهارمی را گفتند صوفی، پنجمی را چیز دیگر و همینطور، به طوری که اگر نظر این احمقان را ملاک قرار دهیم هیچ وقت هیچ دانشمند واقعی مسلمان نبوده است. وقتی که علی تکفیر بشود، تکلیف دیگران روشن است. بوعلی سینا، خواجه نصیرالدین طوسی، صدرالمتألهین شیرازی، فیض کاشانی، سیدجمال الدین اسدآبادی و اخیراً محمد اقبال پاکستانی از کسانی هستند که از این جام جرعهای به کامشان ریخته شده است.
📚 جاذبه و دافعه علی علیه السلام، ص ۱۴۰
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹شیخ چنین کن، چنان کن🔹
📣 علامه محمدتقی جعفری
در اولین سفر حج كه با تعدادی از دوستان و فضلا همسفر بودم، در فرودگاه جدّه متوجه شدم تعدادی از اهالی روستایی از اطراف مراغه به علت نداشتن روحانی كاروان، ناراحت و مضطرب هستند. از همراهان خود پوزش طلبيده، جهت انجام مناسك حج به جمع روستاييان پيوستم.
در اين سفر، بيش از ديگر سفرها لذت بردم، چون آنها عنوان خاصی برايم قائل نبودند و مرا به صورت دانشمند و استاد و اين چيزها نمی شناختند. آنان خيلی ساده و بی پيرايه دور من جمع می شدند و ضمن طرح مسائل شرعی خود، از برای اطمينان، حمد و سوره خود را نيز می خواندند. حتی برای صدا زدن من، عنوان «شيخ» را به كار می بردند و پيوسته دستور می دادند: شيخ! چنين كن و چنان كن. برای من بسيار شيرين بود كه در ميان آنها باشم و بدون تشريفات و بی ريا، با آنها دعا بخوانم و برخی از مسائل حج را برای آنها بگويم.
📚 وبسایت انتشارات علامه محمدتقی جعفری، بخش خاطرات
#علامه_جعفری
#حج
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹عالی ترین مظهر عقل و تربیت🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
عالی ترین مظهر عقل و تربیت صحیح، خطا یابی از خویشتن است؛ یعنی انسان بتواند در دریای ژرف افکار و اندیشه ها و تمایلات و افعال و اقوال خود فرو برود و خطاهای خود را بیابد و انگشت روی آنها بگذارد و آنها را از خود دور کند. از بشر انتظار اینکه خطا نکند، خطاست، بشر جایزالخطاست؛ از بشر باید انتظار داشت که خطاهای خود را تکرار نکند، از خطاهای خود استفاده کند. یعنی چه از خطاهای خود استفاده کند؟ یعنی آنها را بشناسد و مصمم گردد که تکرار نکند. فرق مؤمن و غیر مؤمن در این نیست که این خطا می کند و آن خطا نمی کند؛ فرق آنها در این است که مؤمن خطای خود را تکرار نمی کند، بیش از یک بار خطا نمی کند، اما غیر مؤمن چندین بار صدمه کاری را می خورد و باز آنقدر بصیرت ندارد که بار دیگر تکرار نکند.
📚 حکمت ها و اندرزها، ج ۱، ص ۶۷
#شهید_مطهری
#تربیت
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹نه تو بگو نه ما🔹
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹نمی دانستم🔹
📣 رهبر معظم انقلاب اسلامی
امام یک وقت در اوایل انقلاب در سخنرانی هایشان از معاویه به صورت طعنآمیزی اسم میآورند. شما میدانید که من مدتی را در بلوچستان بودم و با خیلی از علمای آنجا دوست نزدیک هستم. مردم و علمای سنی آن منطقه، معاویه را مقدس میدانند. به امام عرض کردم که در طرف شرق کشورمان، چند صد میلیون نفر معاویه را محترم میشمارند و او را خالالمؤمنین میدانند - البته بحق یا بناحق آن، مربوط به جلسهی بحث است - یعنی مسلمانان هند، پاکستان، بنگلادش و افغانستان اغلب سنی حنفیاند؛ اینها معاویه را محترم میشمارند.
امام گفتند: عجب، من نمیدانستم!
من بعد از آن در طول این ده، یازده سال یک جملهی طعنآمیز از امام راجع به معاویه نشنیدم.
📚 بیانات در دیدار اعضای گروه ویژه و گروه معارف اسلامی صدای جمهوری اسلامی ایران، ۱۳۷۰/۱۲/۱۳
#رهبر_انقلاب
#امام_خمینی
#وحدت_اسلامی
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹عقل، جمال انسان🔹
✍ آيتالله العظمی جوادی آملی
اين كه در روايت آمده است كه:
《عقول النساء فی جمالهنّ، وجمال الرجال فی عقولهم》
اولاً اين روايت يك امر دستوری نبوده بلكه امر تعريفی است، و ثانياً منظور از عقل، عقل نظری است نه عقلی كه «يُعبد به الرحمان».
می فرمايد: اكثر زن ها اين چنين هستند كه عقلشان در جمال آنهاست و اكثر مردها جمالشان در عقل آنهاست، اما اينچنين نيست كه زن بايد عقلش در جمال و مرد بايد جمالش در عقل باشد، بلكه جمال هر كسی به عقل اوست. دعای سحر را زن و مرد باهم می خوانند و جمالی را كه در سحرها مسألت می كنند همان جمال عقلی است.
《اللّهمّ انّی أسألك من جمالك بأجمله و كلّ جمالك جميل، اللّهمّ انّی أسألك بجمالك كلّه》
خداوندا! از تو مسئلت دارم به حق نيكوترين مراتب زيبائيت كه همه آن زيباست، بار الها! از تو می خواهم به حق تمامی زيبائيت.
جمال مرد و جمال زن، هر دو در عقلی است كه «يعبد به الرحمان و يكتسب به الجنان» و در چنين عقلی، هم «جمال الرجال فی عقولهم» و هم «جمال النساءِ فی عقولهنَّ».
📚 زن در آينه جلال و جمال، ص ۲۵۸
#آیت_الله_جوادی_آملی
#عقل
#زن
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹حیات اسلام🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
حرف های مادّیین را چه کسی منعکس کرده و نگه داشته؟ خود مادّیین؟ نه، بروید بگردید، ببینید افکار مادّیین را فقط علمای مذهبی نگه داشته اند، یعنی مادّیین روزی افکار خود را عرضه داشته اند، مذهبی ها که با اینها مباحثه می کردند افکار اینها را در کتاب ها ضبط کرده اند. اگر خود مادّیین هم کتاب هایی نوشته اند کتاب هایشان از بین رفته چون کسی نبوده که کتاب های آنها را حفظ کند، ولی به دلیل این که حرف هایشان را با اهل مذهب گفته اند، در کتاب های مذهبی ها باقی مانده است. کتاب های احتجاجات مثلا احتجاجات طبرسی را ببینید. در میان کتاب های قدیمی چه کتابی به اندازه احتجاجات طبرسی افکار مادّیین آن زمان ها را ضبط کرده؟ در «احتجاجات» کتاب بحار - که در واقع یک مجموعه از کتاب های مختلف است - ببینید، چقدر افکار اینها را منعکس کرده! عیون اخبار الرضا را ببینید. مأمون مردی بود که خودش عالم بود و به مباحثات دینی و مذهبی عشق می ورزید و گروه های مختلف از مادّیین، مسیحی ها، یهودی ها، صابئی ها (ستاره پرست ها) که در آن زمان ها بودند، مجوسی ها و زردشتی ها و مسلمان ها (شیعه و سنی) را در یک تالار بزرگ جمع می کرد و بعد می گفت این جا هر کسی آزاد است عقیده خودش را بیان کند. در کتاب ها ببینید اینها چگونه آزادانه عقاید خودشان را گفته اند. حتی تعبیرات اهانت آمیز به پیغمبر و اسلام دارند و حضرت رضا خودشان در آنجا شرکت می کردند. در مجلسی که حضرت رضا شرکت کرده اند ببینید یهودی به حضرت رضا چه می گوید؟! مسیحی چه می گوید؟! زردشتی چه می گوید؟! و مادی مسلک چه می گوید؟! حرف هایشان را می گفتند و ضبط شده. و این طور بوده که اسلام باقی مانده. در آینده هم اسلام فقط و فقط با مواجهه صریح و شجاعانه با عقاید و افکار مختلف و متناقض با اسلام می تواند به حیات خودش ادامه بدهد.
📚 آینده انقلاب اسلامی ایران، ص ۴۸
#شهید_مطهری
#آزادی_اندیشه
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹خبرهای کثیف🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
قرآن کریم تکیه فراوانی روی این مطلب دارد که جوّ جامعه اسلامی جوّ تهمت و بهتان و افترا و بدگویی نباشد. مردم مسلمان هر وقت چیزی در مورد برادران و خواهران مسلمان خود شنیدند، مادام که به سرحد یقین قطعی - نه ظنّ و گمان - نرسیده اند که جای شک و شبهه نباشد و یا بینه شرعی اقامه نشده است، وظیفه شان این است که آنچه می شنوند به اصطلاح معروف «از این گوش بشنوند و از گوش دیگر بیرون کنند» و به تعبیر دیگر همان جا که می شنوند دفن کنند و حتی به صورت این که «من شنیدم» هم نقل نکنند؛ نه تنها به صورت یک امر قطعی نقل نکنند، حتی این طور هم نگویند که «من چنین چیزی شنیده ام.» همین گفتنِ «شنیدم» هم «پخش» است و اسلام از پخش این نوع خبرهای کثیف و ناپاک و آلوده ناراضی است.
📚 آشنایی با قرآن، ج ۴، ص ۵۲ - ۵۳
#شهید_مطهری
#خبر
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹کفیل دختران🔹
📣 لوی شرف الدین عضو هیات علمی موسسات صدر در لبنان
سال ۱۹۶۲ امام موسی صدر تصمیم گرفتند مرکزی را در شهر صور لبنان برای بانوان تأسیس کنند. جایی که زنها بتوانند آنجا درس بخوانند و مهارتهای مختلف یاد بگیرند. سالها بود ایشان در لبنان و به خصوص مناطق جنوبی لبنان که فقر بیشتر به آنجا رخنه کرده بود مشغول فعالیتهای فرهنگی بودند. فعالیتهایی که بنا داشتند با آن ریشه فقر و بیسوادی را بکنند و جایگاه اجتماعی مردم را ارتقاء ببخشند. اتفاقی که امروز میبینیم افتاده و دیگر خبری از شرایط 60سال قبل در این مناطق نیست.
ابتدا بعضی خانوادههای سنتی جنوب لبنان با تحصیل دخترانشان مخالفت میکردند، اما امام موسی صدر چنان در این تصمیم مصمم بودند که شخصا وارد عمل میشدند و یکییکی در خانههای مردم را میزدند و آنها را راضی میکردند دخترشان را به مدرسه بفرستند. یادم هست پدری که چند دختر داشت به هیچوجه راضی نمیشد دخترانش در این مدرسه شرکت کنند و امام صدر اصطلاحا کفیل آن دختران شدند و خودشان را نزد پدر آنها ضامن قرار دادند که مراقب این دختران باشند و بالاخره پدر رضایت داد. الان که با شما صحبت میکنم، دو تا از آن دخترها فارغالتحصیل رشتههای مهندسی از دانشگاههای معتبر آمریکا هستند. اگر آن روز امام صدر کفیل نمیشد، آیندهشان به کجا میکشید؟
📚 روزنامه جام جم، ش ۵۹۲۶، ص ۱۴، مصاحبه
#امام_موسی_صدر
#درس
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹تیرهای شیطان🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
پیدایش طبقه جاهل مسلک مقدس مآب که خوارج جزئی از آنها بودند، برای اسلام گران تمام شد. گذشته از خوارج که با همه عیب ها از فضیلت شجاعت و فداکاری بهرهمند بودند، عدهای دیگر از این تیپ متنسّک به وجود آمد که این هنر را هم نداشت. اینها اسلام را به سوی رهبانیت و انزوا کشاندند، بازار تظاهر و ریا را رایج کردند. اینها چون آن هنر را نداشتند که شمشیر پولادین بر روی صاحبان قدرت بکشند، شمشیر زبان را بر روی صاحبان فضیلت کشیدند؛ بازار تکفیر و تفسیق و نسبت بیدینی به هر صاحب فضیلت را رایج ساختند.
... خطر جهالت این گونه افراد و جمعیت ها بیشتر از این ناحیه است که ابزار و آلت دست زیرک ها قرار میگیرند و سد راه مصالح عالیه اسلامی واقع میشوند. همیشه منافقان بیدین، مقدسان احمق را علیه مصالح اسلامی برمیانگیزند؛ اینها شمشیری میگردند در دست آنها و تیری در کمان آنها. چقدر عالی و لطیف علی علیه السلام این وضع اینها را بیان میکند، میفرماید: ثُمَّ انْتُمْ شِرارُ النّاسِ وَ مَنْ رَمی بِهِ الشَّیطانُ مَرامِیهُ وَ ضَرَبَ بِهِ تیهَهُ. همانا بدترین مردم هستید. شما تیرهایی هستید در دست شیطان که از وجود پلید شما برای زدن نشانه خود استفاده میکند و به وسیله شما مردم را در حیرت و تردید و گمراهی میافکند.
📚 جاذبه و دافعه علی علیه السلام، ص ۱۳۵
#شهید_مطهری
#خوارج
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin