ذڪـر رۅزانـہ:
💛دعا برای شروع روز 💛
💙بسم الله الرحمن الرحیم💙
🌺اَلـلّـهُـمَ اجـْعَـلْ صَـبَـاحَـنـَا
صَـبـَاحَ الْـاَبـْـــــرَار
وَ لـَـا تَــجْــعـَـلْ صَـبـَاحَـنـَا
صَـبَـاحَ الْـاَشَـــــرَار
🌺اَلـلّـهُـمَ اجـْعَـلْ صَـبَـاحَـنـَا
صَـبَـاحَ الـْمـَقـْبـُولـِیـن
وَ لـَـا تَــجْــعـَـلْ صَـبـَاحَـنـَا
صَـبَـاحَ الـْمـَرْدُودِیــــن
🌺اَلـلّـهُـمَ اجـْعَـلْ صَـبَـاحَـنـَا
صَـبَـاحَ الـْصّـَالـِحـِیـن
وَ لـَـا تَــجْــعـَـلْ صَـبـَاحَـنـَا
صَـبَـاحَ الـْطّـَالـِحـِیـن
🌺الـلّـهُـمَ اجـْعَـلْ صَـبَـاحَـنـَا
صَـبَـاحَ الـْخـَیْـرِ وَ السَّعـَادَة
وَ لـَـا تَــجْــعـَـلْ صَـبـَاحَـنـَا
صَـبَـاحَ الـشَّـرِ وَ الْشِّـقـَاوَة
💜امين يا رب العالمین💜
📱ڪانال
@labbaik_ya_mahdii
سلام
صبحتون معطر به ذکرصلوات برمحمدوآل محمد(صلی الله علیه و آله وسلم)🌷
به رسم ادب هرصبح:
السلام علی رسول الله وآل رسول الله❤️
السلام علیک یابقیة الله فی ارضه(عج)❤️
السلام علیک یااباعبدالله الحسین❤️
السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا❤️
السلام علیکم جمیعاو رحمت الله و برکاته💐
و لعن الله علی اعدائهم اجمعین...🔥
@labbaik_ya_mahdii
❣#سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِمِ...
🌱سلام بر آن خورشیدی که همه مردمان تاریخ در انتظارش بوده اند و با طلوعش همگان زیر سایه محبّتش یکدل و یک نوا می شوند.
🔅سلام بر او و بر لحظه های طلوعش.
📚 مفاتیح الجنان، زیارت امام زمان سلام الله علیه به نقل از سید بن طاووس.
#اللهمعجللولیکالفرج
#امام_زمان
@labbaik_ya_mahdii
ذڪـر رۅزانـہ:
💠زیارت امام عصر(عجل الله)
در هر صبحگاه💠
اَللّـهُمَّ بَلِّغْ مَوْلاىَ صاحِبَ الزَّمانِ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْهِ عَنْ جَميعِ الْمُؤْمِنينَ وَالْمُؤْمِناتِ في مَشارِقِ الاَْرْضِ وَمَغارِبِها، وَبَرِّها وَبَحْرِها وَسَهْلِها وَجَبَلِها، حَيِّهِمْ وَمَيِّتِهِمْ، وَعَنْ والِدِيَّ وَوَُلَْدي وَعَنّي مِنَ الصَّلَواتِ وَالتَّحِيّاتِ زِنَةَ عَرْشِ اللهِ وَمِدادَ كَلِماتِهِ، وَمُنْتَهى رِضاهُ وَعَدَدَ ما اَحْصاهُ كِتابُهُ وأحاط بِهِ عِلْمُهُ، اَللّـهُمَّ اِنّي اُجَدِّدُ لَهُ في هذَا الْيَوْمِ وَفي كُلِّ يَوْم عَهْداً وَعَقْداً وَبَيْعَةً في رَقَبَتي اَللّـهُمَّ كَما شَرَّفْتَني بِهذَا التَّشْريفِ وَفَضَّلْتَنى بِهذِهِ الْفَضيلَةِ وَخَصَصْتَنى بِهذِهِ النِّعْمَةِ، فَصَلِّ عَلى مَوْلايَ وَسَيِّدي صاحِبِ الزَّمانِ، وَاجْعَلْني مِنْ اَنْصارِهِ وأشياعه وَالذّابّينَ عَنْهُ، وَاجْعَلْني مِنَ الْمُسْتَشْهَدينَ بَيْنَ يَدَيْهِ طائِعاً غَيْرَ مُكْرَه فِي الصَّفِّ الَّذي نَعَتَّ اَهْلَهُ في كِتابِكَ فَقُلْتَ: (صَفّاً كَاَنَّهُمْ بُنْيانٌ مَرْصوُصٌ) عَلى طاعَتِكَ وَطاعَةِ رَسُولِكَ وَآلِهِ عليهم السلام، اَللّـهُمَّ هذِهِ بَيْعَةٌ لَهُ في عُنُقي اِلى يَوْمِ الْقِيامَةِ
@labbaik_ya_mahdii
💠💦💠💦💠💦💠💦
دعای فرج امام زمان (عج)
🌸🌹🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
إِلَهِي عَظُمَ الْبَلاءُ وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ وَ انْكَشَفَ الْغِطَاءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجَاءُ وَ ضَاقَتِ الْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمَاءُ وَ أَنْتَ الْمُسْتَعَانُ وَ إِلَيْكَ الْمُشْتَكَى وَ عَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ وَ الرَّخَاءِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ أُولِي الْأَمْرِ الَّذِينَ فَرَضْتَ عَلَيْنَا طَاعَتَهُمْ وَ عَرَّفْتَنَا بِذَلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنَّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عَاجِلاً قَرِيباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا كَافِيَانِ وَ انْصُرَانِي فَإِنَّكُمَا نَاصِرَانِ يَا مَوْلانَا يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي السَّاعَةَ السَّاعَةَ السَّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ🌹
@labbaik_ya_mahdii
هدایت شده از لبیک یا مهدی(عج الله تعالی فرجه الشریف)
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🌹 در سهایی از قرآن 🌹
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️
🌹فرق عهد با وعد در کلام وحی🌹
🌟عهد:
به پیمانی گویند که دو نفر متقابلا بر آن تصمیم، مصمّم و پایبند میشوند و دارای مقدار و زمان مشخص است و باید در عهدنامه مقرر گردد.
📌مثال، شخصی به کسی دیگر قول میدهد در فلان تاریخ، فلان کار را برای طرفِ مقابل انجام دهد و طرف مقابل در تاریخ مقرّر به او دستمزد پرداخت میکند یا کاری در قبال آن کار برای او انجام میدهد. عهد هم بین خدا با انسان، و هم انسان با انسان است.
✨📖✨ وَقَالُوا لَنْ تَمَسَّنَا النَّارُ إِلَّا أَيَّامًا مَعْدُودَةً ۚ قُلْ أَتَّخَذْتُمْ عِنْدَ اللَّهِ عَهْدًا فَلَنْ يُخْلِفَ اللَّهُ عَهْدَهُ ۖ أَمْ تَقُولُونَ عَلَى اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ (80 - بقره)
⚡️و یهود گفتند: که هیچ وقت آتش عذاب به ما نرسد مگر چند روزی معدود. به آنان بگو: آیا بر آنچه دعوی میکنید عهد و پیمانی از خدا گرفتهاید که خدا هم از آن عهد هرگز تخلف نکند یا چیزی به خیال جاهلانه خود به خدا نسبت میدهید؟
🔹حق تعالی به صراحت در آیۀ فوق میفرماید: بین من و شما قراردادی نیست که شما را چند روزی معدود در آتش بسوزانم.
✨📖✨ وَالْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذَا عَاهَدُوا (177 - بقره)
⚡️و كسانی هستند كه به عهد خود، وقتی عهدی میبندند وفا میكنند.
✨📖✨ وَالَّذِينَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ (8 - مؤمنون)
⚡️و آنهايند كه امانت و عهد خود را رعايت میكنند.
🌾مراد از عهد در دو آیه فوق، پیمان انسان با انسان است که به اختیار خود آن را میبندند، اما در برخی آیات حق تعالی به پیمان انسان با خود اشاره میکند.
✨📖✨ وَلَا تَقْرَبُوا مَالَ الْيَتِيمِ إِلَّا بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ حَتَّىٰ يَبْلُغَ أَشُدَّهُ ۖ وَأَوْفُوا الْكَيْلَ وَالْمِيزَانَ بِالْقِسْطِ ۖ لَا نُكَلِّفُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا ۖ وَإِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا وَلَوْ كَانَ ذَا قُرْبَىٰ ۖ وَبِعَهْدِ اللَّهِ أَوْفُوا ۚ ذَٰلِكُمْ وَصَّاكُمْ بِهِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (152 - انعام)
⚡️و هرگز به مال یتیم نزدیک نشوید جز به آن وجه که نیکوتر است تا آنکه به حدّ رشد و کمال رسد و به راستی و عدالت، کیل و وزن را تمام بدهید. ما هیچ کس را جز به قدر توانایی او تکلیف نکردهایم و هرگاه سخنی گویید به عدالت گرایید هر چند درباره خویشاوندان باشد، و به عهد خود وفا کنید. این است سفارش خدا به شما، باشد که متذکر و هوشمند شوید.
💥یعنی انسان (چنانچه اشاره خواهد شد در عالم ذر با خدا عهد بسته است) هرگز به مال یتیم نزدیک نشود و عدالت را در تجارت و در تمام امور پیشه کند.
✨📖✨ وَلَقَدْ كَانُوا عَاهَدُوا اللَّهَ مِنْ قَبْلُ لَا يُوَلُّونَ الْأَدْبَارَ ۚ وَكَانَ عَهْدُ اللَّهِ مَسْئُولًا (15 - احزاب)
⚡️و آن منافقان از این پیش (در جنگ احد که اکثر فرار کردند) با خدا عهد محکم بسته بودند که به جنگ پشت نکنند، و از عهد خدا پرسش خواهد شد.
👈این آیه به عهد مسلمانان با خدا و پیامبر (ص) برای عدم فرارشان از مقابل دشمن در میدان جنگ اشاره دارد.
✨📖✨ أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يَا بَنِي آدَمَ أَنْ لَا تَعْبُدُوا الشَّيْطَانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ (60 - یس)
⚡️اى فرزندان آدم مگر با شما عهد نكرده بودم كه شيطان را مپرستيد زيرا وى دشمن آشكار شماست.
✨📖✨ وَأَنِ اعْبُدُونِي هَذَا صِرَاطٌ مُسْتَقِيمٌ (61 - یس)
⚡️و اينكه مرا بپرستيد اين است راه راست!
🍂این آیه اشاره دارد تمام بنیآدم در زمانی و مکانی با خدای خود عهد کردند که در دنیا شیطان را پرستش نکنند و فقط در صراط مستقیم الهی قدم بردارند، پس بنیآدم این پیمان را با خالق خویش بسته است در حالی که در سوره نحل خداوند میفرماید:
✨📖✨ وَاللَّهُ أَخْرَجَكُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ لَا تَعْلَمُونَ شَيْئًا (78 - نحل)
⚡️و خدا شما را از بطن مادران بیرون آورد در حالی که هیچ نمیدانستید.
🌘پس قطعا این پیمان در زمان تولّد، به یادِ انسان نمیآید و در دنیا با رفتن در صراط مستقیم و جهاد با شیطان است که حق تعالی با هدایت خویش، توسط نور خویش پیمان و عهد بنیآدم در روز الست را به او یادآوری میکند و او را دائمالذکر میگرداند؛ و تمام اعمال نیک و ترک معاصی که در کلام وحی اشاره شده است، اشاره به عهد روز الست انسان با خداست.
🌈پس ذکر خدا که در یاد خدا و یاد مرگ خلاصه میشود همان ذکر پیمان روز الست انسان در دنیا با خداست که انسان با یاد خدا و دوری از معصیت و خوف الهی، حق تعالی این عهد را بر او یادآوری میکند.
✨📖✨ فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ (152 - بقره)
⚡️پس به یاد من باشید، تا به یاد شما باشم!
@labbaik_ya_mahdii
🌟وعد:
تحقّق قولی قطعی، فقط از سوی حق تعالی در حقّ بنده را گویند، که تحقّق قولِ ذکر شده قطعی، ولی زمان آن نامشخّص است.
💫«وعد» از سوی انسان به انسان امری جایز و توحیدی نمیباشد. (یعنی جایز نیست انسان به انسان وعده دهد ولی زمان و مکانی برای قول خود نگذارد)
🌴امام صادق (ع) در اصول کافی میفرمایند: خداوند عمل صالحی را که در آن شرط وفا رعایت شده باشد میپذیرد. (مثال، اگر کسی به نیازمندی قول طعام در روز فلان را بدهد ولی طعام را روزی بعد به دست او برساند، عمل صالح او با معصیت و بدعهدی او محو میشود.)
❄️وعد هم بهشت را شامل میشود و هم جهنم را، و غالبا وعد در کلام وحی شامل قول حق تعالی در بعد از مرگِ انسان است.
‼️وعد علاوه بر خداوند، از سوی شیطان هم بر انسان در دنیا داده می شود که به آیات آن اشاره خواهیم کرد.
✨📖✨ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً ۚ وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَىٰ (95 - نساء)
⚡️خدا مجاهدان (فداکار) به مال و جان را بر بازنشستگان (از جهاد) بلندی و برتری بخشیده و همه (اهل ایمان) را وعده پاداش نیکو فرموده است.
🍀که حق تعالی به کسانی که در راه او با مال و جان خود جهاد میکنند نیکوترین وعده و قول را در متنعم شدن از نعمتهای بهشتی خویش داده است.
✨📖✨ وَعَدَ اللَّهُ الْمُنَافِقِينَ وَالْمُنَافِقَاتِ وَالْكُفَّارَ نَارَ جَهَنَّمَ خَالِدِينَ فِيهَا (68 - توبه)
⚡️خدا مرد و زن از منافقان و کافران را وعده آتش دوزخ و خلود در آن داده، همان دوزخ برای (کیفر) آنها کافی است.
🔥همان طور که ذکر شد و در دنیا هم ذکر شده است در آیه فوق حق تعالی وعده آتش جهنّم بر منافقین و کفار داده است.
✨📖✨ وَلَا يَزَالُ الَّذِينَ كَفَرُوا تُصِيبُهُمْ بِمَا صَنَعُوا قَارِعَةٌ أَوْ تَحُلُّ قَرِيبًا مِنْ دَارِهِمْ حَتَّىٰ يَأْتِيَ وَعْدُ اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يُخْلِفُ الْمِيعَادَ (31 - رعد)
⚡️بلکه فرمان همه عالم با خداست (هر چه خواهد به مشیّت ازلی میکند) آیا مؤمنان هنوز ندانستهاند که خدا اگر بخواهد همه مردم را (به الزام و جبر) هدایت میکند؟ و (این نه مصلحت است زیرا باید) کافران پیوسته از کردار زشتشان به کیفر و سرکوبی رسند یا مصیبتی نزدیک دیار آنها فرود آید تا آنگاه که (در محشر هم) وعده خدا (بر هلاک آنها) فرا رسد، که خدا خلاف وعده نخواهد کرد.
📎این آیه به وعدۀ الهی برای نابودی کافران و عذابِ دنیوی آنان با بلا، به واسطۀ اعمالشان اشاره دارد. در کلام وحی نیز وعدۀ خدا برای حفظ اهل بیت پیامبران از گزندِ در دنیا وعده داده شده است. مانند نوح نبی (ع) که زمان نافرمانی پسرش، از خدا حفظ فرزندش از طوفان را علیرغم تمرّد او از فرمان پدر را میخواهد و خواستار انتساب او به پدرش به وعدۀ خود عمل کند.
✨📖✨ وَنَادَىٰ نُوحٌ رَبَّهُ فَقَالَ رَبِّ إِنَّ ابْنِي مِنْ أَهْلِي وَإِنَّ وَعْدَكَ الْحَقُّ (45 - هود)
و نوح به درگاه خدا عرض کرد: بار پروردگارا، فرزند من از اهل بیت من است (که وعده لطف و نجات به آنها دادی) و وعده تو هم حتمی است.
🖊قرآن اشاره به تحقق اغلب وعدههای خود به بشر در مورد بهشت و جهنم را به بعد از مرگ انسان به ویژه روز قیامت موکول کرده است.
✨📖✨ إِنَّمَا تُوعَدُونَ لَوَاقِعٌ (7 - مرسلات)
⚡️(قسم به همه اینان) که آنچه (از ثواب و عقاب آخرت) به شما وعده دهند البته واقع خواهد شد.
🚫همانطور که گفتیم طبق قرآن، شیطان نیز بر انسان وعده میدهد.
✨📖✨ وَقَالَ الشَّيْطَانُ لَمَّا قُضِيَ الْأَمْرُ إِنَّ اللَّهَ وَعَدَكُمْ وَعْدَ الْحَقِّ وَوَعَدْتُكُمْ فَأَخْلَفْتُكُمْ ۖ (22 - ابراهیم)
⚡️و چون حکم (قیامت) به پایان رسید (و اهل بهشت از اهل دوزخ جدا شدند) در آن حال شیطان (برای نکوهش و تمسخر کافران) گوید: خدا به شما به حق و راستی وعده داد و من به خلاف حقیقت شما را وعده دادم و خلف وعده کردم، یا میفرماید:
✨📖✨ الشَّيْطَانُ يَعِدُكُمُ الْفَقْرَ (268 - بقره)
⚡️شیطان شما را وعده فقر و بیچیزی دهد و به کارهای زشت و بخل وادار کند.
🔥یعنی شیطان هم بر انسان در زمان انفاق وعده میدهد که در صورت انفاق مالش، نقصان یافته و دچار فقر خواهد شد.
@labbaik_ya_mahdii
⁉️حال سؤال مهم اینجاست، چرا وعدههای حق تعالی در جزای نیک و بد غالبا به سرای دیگر موکول شده است؟! برای درک این موضوع به تمثیلی روی میآوریم:
✍گویند: روزی مردی مستجاب الدعوه از خداوند خواست که قوم او را، زمان گناهانشان همانجا عقوبت و زمان ثوابشان همانجا پاداش دهد. حق تعالی دعای او را اجابت کرد. هر کس به کسی ستم میکرد یا دروغی میگفت، همانجا خودش یا مالش دچار آسیب و نقصان میشد؛ و هر کس هم که کار نیکی میکرد، خداوند همان لحظه او را با نعمتش پاداش میداد. مدتی گذشت، مردم آن شهر نه تنها گناه نمیکردند بلکه همگی کارهای نیک انجام میدادند چون از عقاب سریع گناه وحشت داشتند و احساس زیان میکردند و از ثواب خود سریع بهره میبردند و تشویق به کار نیک میگشتند. مستجابالدعوه خدا را گفت: خدایا! تو را سپاس میگویم که خواستۀ مرا اجابت کردی و قوم مرا مدینه فاضله ساختی و عذاب جهنم از قوم من دور و بهشت را ارزانیشان فرمودی. حق تعالی فرمود: ای بندۀ من! اگر در رفتار نیک و بد قوم خود بنگری میبینی آنان بخاطر ترس از عذابشان در دنیا گناه نمیکنند و برای کسب رضایت نفسشان در دنیا ثواب و کار نیک میکنند.
📌پس عنایت داشته باشیم مثال، اگر کسی بر ما فحاشی نمود بلافاصله او را نباید فحاشی کنیم و زمان به او دهیم شاید پشیمان شده و عذرخواهی کند که در صورت مجازاتِ انسان بلافاصله بعد از گناه، فرصت نعمت توبه از او سلب خواهد شد. از سوی دیگر اگر قرار بود هر کسی که در حقّ او ستم شد و مظلوم در زمان ستم که در آرزوی مجازات ظالم است، همان لحظه ظالم مجازات شود، در اینجا وعدۀ صبر خداوند بر مظلوم معنایی ندارد، چون هیچگونه تلخی بر کسی به خاطر ستم در حقّش وارد نمیشد که نیازی به صبر داشته باشد و مظلوم از اجر صبر بهره نمیبرد. حق تعالی میفرماید:
✨📖✨ فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ ۖ (60 - روم)
⚡️پس تو صبر پیشه کن، که وعدۀ خدا البته حق و حتمی است.
💎در حقیقت صبر مخصوص کسی است که بر وعدۀ تحقّق الهی در حقّ ظالم یقین دارد و برای آن است در کلام وحی، ثوابِ صبر بیش از هر عمل دیگری ذکر شده است.
✨📖✨ إِنَّمَا يُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَيْرِ حِسَابٍ (10 - زمر)
⚡️البته صابران به حد کامل و بدون حساب پاداش داده خواهند شد.
💢از سوی دیگر اگر قرار بود هر کس به اندازۀ کار نیک خود در دنیا از آن بهرمند شود، انسان ضرر میکرد؛ چون نعمتهای الهی و لذّتهای آن غالبا در سرای دیگر است. (مثال، اگر کسی قرار بود زمانی که گناهی کرد، معادل گناه خود در دنیا مجازات شود، بسیاری از مردم بعد از گناه باید از دنیا میرفتند)
✨📖✨ وَلَوْ يُؤَاخِذُ اللَّهُ النَّاسَ بِمَا كَسَبُوا مَا تَرَكَ عَلَىٰ ظَهْرِهَا مِنْ دَابَّةٍ (45 - فاطر)
⚡️و اگر خدا از کردار زشت خلق مؤاخذه کند در پشت زمین هیچ جنبندهای باقی نگذارد.
✔️و اگر قرار بود کسی معادل کار نیک خود در دنیا ثواب ببرد، هر کس به اندازۀ یک خرما، یک خرما میگرفت، (در حالی که بر اساس احادیث جزای یک خرما برای آخرت، به اندازۀ کوه احد نزد خداوند بزرگ میشود) و آن زمان تمام نعمتها و همه چیز در دنیا میماند و انسان نه خدایی را شناخته و نه به خدایی رسیده بود؛ بلکه برای رسیدن به دنیا و دور ماندن از عذاب، در دنیا برای دنیا جهاد کرده بود.
⛔️تحقّق وعدۀ عذاب الهی بر ظالمان در سرای آخرت نشان لطف خدا به آنان نیست، چون طبق روایات کوچکترین مجازات دنیوی بشر مانع و رفع کننده بزرگترین عذاب اخروی اوست. پس اگر گناهی نمیکنند، برای دنیایشان است و اگر ثوابی میکنند باز برای رسیدن به دنیایشان است. گناه نمیکنند تا در دنیای خود آسیب نبینند و ثواب میکنند تا بهرۀ کار نیک خود در دنیا ببرند. حال ای بنده! از تو میپرسم با این همه ترک گناه و انجام کار نیک، کسی در قوم خود میبینی که از خوف من گناه نکند و در خوف من باشد و برای رضای من کار نیک کند و در جستجوی رضایت من باشد؟!!!
@labbaik_ya_mahdii
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️
🌺🌸 درسهایی از احکام 🌺🌸
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️
‼️کفاره تاخیر قضای روزه
🔷س ۵۸۲۲: زنی به علت بیماری از روزه گرفتن معذور است و قادر بر قضا کردن آنها تا ماه رمضان سال آینده هم نیست، در این صورت آیا کفّاره بر او واجب است یا بر شوهرش؟
✅ج: اگر افطار روزه ماه رمضان از جهت بیماری و تأخیر قضای آن هم از جهت ادامه بیماری بوده است، برای هر روز یک مدّ طعام به عنوان فدیه بر خود زن واجب است و چیزی بر عهده شوهرش نیست.
‼️ نگرفتن روزه تا رمضان سال بعد
🔷 اگر انسان بر اثر بيمارى روزۀ ماه رمضان را نگيرد و پس از ماه رمضان بيمارىاش برطرف شود ولى بلافاصله عذر ديگرى پيدا كند و نتواند تا ماه رمضان بعد قضاى روزه را بگيرد، بايد قضاى آن روزهها را در سالهای بعد بگيرد، همچنين اگر عذر ديگرى غير از بيمارى در ماه رمضان داشته باشد و پس از ماه رمضان برطرف شود ولی تا ماه رمضان بعد بر اثر بيمارى نتواند روزه بگيرد، باید آن روزه ها را قضا کند.
📕 منبع: رساله نماز و روزه مسأله ٩٢٥
#احكام_روزه
‼️ پرداخت کفاره و فدیه به افراد واجب النفقه
🔷 س ۵۸۲۵: آیا می توانم کفارۀ عمد و غیر عمد را به دامادم که فقیر محسوب می شود، بدهم؟
✅ ج: اشکال ندارد ولی باید توجه داشت که کفاره عمد به شصت فقیر (جداگانه) پرداخت می شود؛ بنابر این اگر کفاره عمدی باشد فقط می توانید یک مد طعام به ایشان بدهید.
لازم به ذكر است پرداخت کفاره و فدیه به کسانی که واجب النفقه انسان محسوب می شوند (مانند فرزند و مادر)، صحیح نیست.
#احكام_روزه #احكام_كفارات
‼️استعمال آمپول برای روزه دار
🔷احتیاط واجب آن است که روزهدار از استعمال آمپولهای مقوی یا مغذّی، یا آمپولهائی که به رگ تزریق میشود و نیز انواع سِرمها خودداری کند. ولی تزریق آمپول برای بیحس کردن و نیز دارو گذاشتن در زخمها و جراحتها اشکال ندارد.
📕منبع: leader.ir
‼️تبدیل کردن فدیه و کفاره به جنس دیگر
🔷 کسی که فدیه و یا کفاره تأخیر مثلا به اندازه ده روز، مد طعام بر عهده او باشد لازم است به اندازۀ ده مد طعام مانند ده تا 750 گرم گندم یا نان و امثال آن، به فقیر بدهد و نمی تواند معادل قیمت ده مد طعام را تبدیل به چیز دیگری کند (مانند اینکه به همان قیمت، تخم مرغ یا گوشت به فقیر بدهد).
#احكام_روزه #احكام_كفارات