لفظ قلم | زهرا محسنیفر
🔴انتخابات و لایههای پنهان قدرت 🔻رئیسجمهور، نمایندهی یک طبقهی ممتاز از کارگزاران است که مجموعاً
23.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴این صحبتهای #سعید_جلیلی را در ارتباط با مطلب قبلی کانال بشنوید. لایههای پنهان قدرت باید فارغ از رنگبندی سیاسی و جناحی از انسانهای شایسته تشکیل شود. در ستادهای انتخاباتی افراد زنبیل میگذارند.
🔺رئیسجمهور نباید گسترهی نگاهش را برای انتخاب کارگزاران دولت بر ستادها متمرکز و محدود کند. انسانهای توانمند، پرانگیزه، هوشیار و معتقد اغلب تمایلی به تظاهر و دیده شدن ندارند. هنر رئیسجمهور شناخت همهی ظرفیتهای خدمتگزاری و گلچین کردن آنهاست.
#انتخابات
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
🔴نگاههای لیلیپوتی و یک دنیا فرصت
#سعید_جلیلی جبران عقبماندگیهای چندصدساله را در کوتاهمدت امکانپذیر میداند و این، دستمایهی استهزاء دوست و دشمن شده است!
🔸مگر نه این است که برای جبران عقبافتادگیهای تلنبار شده، به «جهش» نیاز داریم؟ این تعبیر و باور مقام معظم رهبری است که در شعارهای سال نیز به تواتر منعکس شده است. انگارهی جهش، یک ذهنیت تخیلی نیست و مابهازای بیرونی هم دارد. اگر در شرق و غرب عالم سربچرخانیم، تجربههای زیستهای را در این فضا مییابیم. اصلاحات اقتصادی ماهاتیر محمد در مالزی از نمونههای آن است. رشد اقتصادی سالیانه ۱۰ درصد، حفظ طولانیمدت تورم تکرقمی، افزایش ۱۰ برابری تولید ناخالص داخلی و صادرات از جمله دستاوردهای اصلاحاتی است که مالزی را به صورت جهشی از کشوری فقیر به کشوری صنعتی تبدیل کرد. حتی چین نیز با اتخاذ استراتژی «جهش فناورانه» به قدرت صنعتی جهان تبدیل شد. این کشور طی سه دهه گذشته پیشرفت اقتصادی شگفتانگیزی داشته است. مقایسه روندهای جهانی رشد اقتصادی نشان میدهد که قرن جدید، قرن آسیا خواهد بود.
🔸 این نوشته در مقام مقایسه ایران با مالزی و چین یا الگوبرداری از مدل توسعهی کشورهای آسیایی نیست، اما میخواهد به این نکته توجه دهد که تجربهی بشری امکان تحقق جهش را نه روی کاغذ بلکه در میدان عمل اثبات کرده است. و اگر چنین است، چرا ایران باید استثنا باشد؟ چرا صحبت از جهش اقتصادی در ایران باید به سخره گرفته شود؟ آیا اینکه «به قلهها نزدیک شدهایم» نیز خیالپردازی است؟
🔸آنچه در کلام سعید جلیلی آمده بیش از آنکه نوعی تشریح «برنامه و اقدام» باشد، از جنس برجسته کردن و یادآوری «ظرفیتها و فرصتها» است. فرصتهایی که دیگران استفاده کرده و به رشد جهشی رسیدهاند و ما نیز میتوانیم از آنها بهره ببریم. کجای این تذکر درست از جنس جادو و جنبل و توهین به فهم جامعه است؟ نمونههای موفق جهانی به کنار، چرا به شواهد امکان جهش در کشور خودمان توجه نداریم؟ شواهدی که ردپای برنامهها و مشاورههای جلیلی در آن دیده میشود. مگر رشد صادرات نفت ایران طی سه سال اخیر جهش ۱۰ برابری نداشته است؟ مگر طی یک سال از غنای ۲۰ درصد به غنیسازی ۶۰ درصد اورانیوم نرسیدهایم؟ مگر بازار دانشبنیانهای کشور سیر جهشی قابل ملاحظهای پیدا نکرده است؟ آیا با تحولات اخیر غرب آسیا و دست برتر ایران در منطقه، ما در پنجرهی فرصت برای بهرهبرداری و جهش در رشد کشور قرار نگرفتهایم؟ و مثالهای عدیدهی دیگر که اینجا مجال پرداختن به آن نیست.
🔺آنکه از امکان تداوم این جهشها و تعمیم آن به سایر حوزهها میگوید، آیا دچار «سادهسازی حکمرانی» شده است؟! اعتقاد به امکان جهش از جنس اعتقاد به «ما میتوانیم» است که مورد تأکید امامین انقلاب و راز خیزش مردم و پیشرفتهای شگرف جمهوری اسلامی بوده است. آیا چنین دیدگاهی خطرناک است یا نگاهی که جهش را خیالی و دستنیافتنی نشان داده و مردم را محکوم به پذیرش وضعیت موجود و احیاناً انسداد و بنبست میداند؟ نگاههای لیلیپوتی ما را کوتوله نشان میدهد، در حالی که برای گالیور شدن در دنیا چیزی کم نداریم.
#انتخابات
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
اگر اینجا ژاپن بود، از حجم دیدارهای مردمی جلیلی طی یازده سال گذشته برق تولید میکردند! اما سیاستمداری که بر اساس یک تکلیف نانوشته بیش از صد و چهل سفر استانی رفته و با نخبگان و مردم طبقات مختلف کشور چهره به چهره و شانه به شانه گفتگو و همراهی داشته، متهم به «تعاملناپذیری» میشود! و منظورشان از «تعامل»، حتماً بدهوبستانها و نانقرضدادنها و کارچاقکردنها و لابیزدنها و لاپوشانیکردنها و باجسبیلدادنها در بافت قدرت است. خیلی شیک و مجلسی فساد سیستماتیک را تئوریزه و شکلاتپیچ میکنند؛ قربة الی الله. اگر منظور از تعامل، ارتباط سالم و سازنده با ارکان قدرت به منظور تحقق اهداف نظام باشد، #سعید_جلیلی ۶ سال در شورای عالی امنیت ملی به چه کاری مشغول بود؟ مگر نه این است که شعام یک نهاد فرادستگاهی و میانقوهای است که دبیری آن مستلزم ارتباطات گسترده با همهی سطوح عالی نظام است؟ این زوال معنا و طنز تلخ انتخابات و شعبده رسانه است که مزیتهای شخصیتی و عملکردی افراد را واژگونه و وارونه جلوه میدهد.
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
🔻کارشناس میزگرد انتخاباتی: «اگر در دولت شما به خاطر یک خانم بیحجاب رستوران تعطیل شود، یا تاکسی اینترنتی به پارکینک منتقل بشود، برای این چه تدبیری دارید؟»
پاسخی که #سعید_جلیلی به این پرسش میدهد، شستهرفتهاش تأکید بر این دو مسأله است:
۱- قانون، ناقص یا مترقّی، باید فصلالخطاب باشد. مشکلات ذکر شده ناشی از اجرای سلیقهای قانون است. قانون ناقص یا غیرمؤثر را میتوان اصلاح و ترمیم کرد.
۲- نظام مسائل زنان عمیقتر و گستردهتر از این مصادیق سطحی است و بجای پرداختن به معلولهای جزئی بهتر است به علتهای ریشهای توجه داشت. آسیبهای پاییندستی زنان ناشی از بیتوجهی به طیف وسیعی از نیازهای بالادستی آنان است.
🔺آیا این پاسخها بهتآورند، یا قضاوتهای سطحی و مغرضانه و پرحاشیهی دبیر سابق ستاد امر به معروف و نهی از منکر؟! این سادهاندیشی و خامی است که انتظار داشته باشیم دربارهی چالش چندبعدی حجاب با آن همه پیشزمینهها و پیامدهای اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و سیاسی، نامزدها موضع پوپولیستی داشته باشند و پاسخ صریح تکجملهای بدهند.
🔴نه دست و جیغ و هورا و نه اخ و پیف و واویلا؛ برای سیاستمداری که به تکلیف عمل میکند، هیچکدام مهم نیست. اما فشار به نامزدها با حربهی استهزا برای موضعگیری عامیانه، عین امر به منکر است؛ فتأمل!
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
تنها مغزهای کوچک زنگزده، اندیشه را با پارهآجر جواب میدهند. راه را گم نمیکنیم؛ آنجا که سیبل نامحرمان بیمغز است و بر آن آتش تهیه میریزند، جبههی خودی است. بلی، هدف دشمن سنگانداز، پیشانی ماست. اما بر نتابد کوه را یک برگ کاه ... شبپره را چه به تشریح آفتاب!
#رضا_کیانیان
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648